Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παντως σε φωνη μια χαρα ειναι.Ειμαι ικανοποιημενος,στο νετ ειναι ζορι.Ο πατερας μου και εγω την εχουμε για δεδομενα εδω και ενα χρονο.Αλλα εχουμε θεμα ορισμενες φορες.Εχει τυχει να δω ξαφνικα εναλλαγες σε 2G.Το σημα παντως το κραταει αλλα δεν εχει τυχει πολλες φορες να το γυρισω εγω.Με Wind που ειχα ζοριζοταν περισσοτερο και επαιρνε φωτια το κινητο.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

το είδα και γω Νικόλα κάποια στιγμή,λίγο να ζοριστει το 4g με πετά σε 3g. Edited by XP130TD

το είδα και γω Νικόλα κάποια στιγμή,λίγο να ζοριστει το 4g με πετά σε 3g

Συμφωνώ κι εγώ. Για την πλάκα του στις 2 γραμμές σε πετάει σε E. Αλλά Τί ξέρω εγώ, μόνο ο βασικός μου αριθμός είναι και δίνω μόνο ~20€/μήνα (σε φοιτητικό καρτοκινητο), δεν είμαι από τους άλλους

Edited by XP130TD

spacer.png& άλλα που δεν φαίνονται =(

myName: Γιαννης

Τώρα όπου έχω πάει σε:Μαγνησία, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα,Θεσσαλονίκη, Πιερία,Γιάννενα και Λευκάδα τον τελευταίο χρόνο, αυτές τις μεταβάσεις που συζητάτε ΔΕΝ τις έχω δει. Με Galaxy Note 3. Edited by XP130TD

Τώρα όπου έχω πάει σε:Μαγνησία, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα,Θεσσαλονίκη, Πιερία,Γιάννενα και Λευκάδα τον τελευταίο χρόνο, αυτές τις μεταβάσεις που συζητάτε ΔΕΝ τις έχω δει. Με Galaxy Note 3.

Γιάννενα αυτές οι μεταβάσεις τις κάνει για πλάκα. Σήμερα παραλιμνια περιοχή από το άσχετο με 3/5 γραμμές 4G γύρναγε σε 3G για λίγο και μετά ξανά σε 4G. Το πρόβλημα υπάρχει εκεί που υπάρχουν πολλοί χρήστες. Ενώ με τις άλλες δεν υπάρχει θεμα

Edited by XP130TD

Το ανησυχητικό ειναι οτι σε σχετικό τικετ που ειχα ανοίξει η απάντηση ήταν ότι "είναι φυσιολογικες οι εναλλαγές"... οπότε καλόπιστα πιστεύω την Vodafone στο ότι... υφίστανται εναλλαγές. Edited by stefanos1999

άμα κλειδώσω την B20 την κρατάει αλλά τι να το κάνεις ...πιφ

αν το βάλω στο αυτόματο γυρίζει αμέσως σε 3g

d70f40fbe21c3fa8dfe67c7b6da8451d.jpg

Την χρησιμοποιώ κάθε μέρα

Όχι σαν δεύτερη η κάθε πασχα που δίνει δώρο.

Όποτε ξέρω τι έχω. Και αυτό που έχω λέω.

Δεν βγάζω κανένα τρελό.

Αλλά όταν ο κάθε χρήστης Cosmote και Wind που έτυχε να χρησιμοποιήσει Vodafone 1-2 ώρες σε 1-2 περιοχές μπαίνει και κράζει συνεχώς, δημιουργεί κλίμα ... εγώ θα σέβομαι τη γνώμη του αλλά θα είμαι εδώ για να πω ότι αυτός τη χρησιμοποιεί σπάνια.

Γιατί όμως είδες με το κλίμα που δημιουργείται επηρεάζεται κόσμος και κράζει από Θεσσαλονίκη για την Αθήνα (!!).

Και υπάρχουμε και εμείς που δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με την κάλυψη αλλά για κάποιο λόγο σας εκνευριζουμε.

Εδω και ενα τριμηνο την εχω καθε μερα τη Vodafone για ομιλια και δεδομενα.

Ο πατερας μου εχει εδω και ενα χρονο με φοιτητικο και εχει μονιμα ανοιχτο 3G,αλλες φορες και 4G.Σε πληροφορω οτι δεν ειναι τελεια,στις περιοχες που κινουμαστε εχει και θεματα.Χθες ημουν στο Παπαγεωργιου και μεχρι την κεντρικη πλατεια του ευοσμου οσο και στην επιστροφη μια χαρα 3G.Στην εξοδο του αγιου παυλου θεματα με κλησεις ειχα χθες και εβλεπα Edge(στην εξοδο απο περιφεριακο για να ειμαι πιο ακριβης).Τουμπα στο υψος της Διαγορα και στο γηπεδο του παοκ και ολα τα στενα μια χαρα.Ακομα και σε κατι ισογεια σπιτια πανω απο τη Λαμπρακη στα στενα 3-4 γραμμες 3G.Ευκαρπια επισης μια χαρα παιζει.

Εναλλαγες παντως δεν ειχε απο 3G σε 2G.Στο κεντρο συνηθως γινονται,

προχθες που κατεβηκα καρολου ντηλ 3G που το κρατουσε(900αρι θα ηταν) αλλα τα δεδομενα δεν δουλευαν.

Το τονιζω ξανα,τη δουλευω καθε μερα και οχι καθε τριμηνο.Για Επαρχια παντως που ανεβηκα ξανθη εντος πολης και στα περιχωρα ειχα 4G.Θεμα ειδα στα Μοναστηρια πανω απο τη παλια πολη μονο 2G-Gprs εχει στο δρομο.

Οτι προβλημα εχει θα το γραφω παντως μονο σιγουρο.

Edited by XP130TD

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Πάντως, στην δική μου την περιοχή (Άγ. Δημήτριος κοντά στον Άλιμο) πλέον εδώ και κανένα μήνα έχει σταματήσει να κάνει εναλλαγές. Αν θυμάμαι καλά το είχα προσέξει περίπου από πέρυσι το καλοκαίρι, που ακόμα και στο speedtest ενώ ξεκινούσε με 4G το έρχινε σε 3G. Και γενικά οτιδήποτε απαιτούσε να μεταφέρει κάποιο σχετικά μεγάλο όγκο δεδομένων (όπως να κάνει update σε εφαρμογές κλπ) το έκανε να έχει την ίδια συμπεριφορά. Πλέον το κρατάει το 4G και βλέπεις και καλές ταχύτητες (35-75mbps στο speedtest).

Δεν ξέρω κατά πόσον είναι φυσιολογικό, όπως αναφέρθηκε ότι λένε στην εξυπηρέτηση πελατών. Ίσως θεωρούν πως αν πιάνει καλά 3G και δεν μένεις χωρίς δίκτυο δεν είναι πρόβλημα. Αλλά με το δεδομένο ότι εδώ διορθώθηκε(άλλαξε συμπεριφορά όπως και να έχει) δεν φαίνεται να έχει βάση το "είναι φυσιολογικό". Σίγουρα το χρονικό διάστημα που πήρε για να εξαλειφθεί δεν είναι ελπιδοφόρο πάντως...

Περίεργο... Εδώ και λίγες μέρες, τουλάχιστον στην περιοχή μου (Αθήνα-Γηροκομείο), η Vodafone έχει σταματήσει να κάνει άσκοπες εναλλαγές σε 2G/3G! Αποφάσισαν επιτέλους να το φτιάξουν; :blink:

Ακόμα και με ταχύτητες παρωδία για 4G, τώρα με κρατάει σταθερά σε αυτό. Ίσως βέβαια για τη χαμηλή ταχύτητα, να φταίει η βροχή (2600 MHz)... Θα συνεχίσω να το παρακολουθώ, να δω αν όντως το έφτιαξαν.

(έκανα edit, γιατί η φωτογραφία ήταν τεράστια)

http://i68.tinypic.com/2mcvwd0.jpg

Edited by MitsosDaBest13

Ας ελπίσουμε να το έφτιαξαν σε σένα αλλά να φτιαχτεί ΣΥΝΟΛΙΚΑ τελικά το πρόβλημα γιατί πραγματικά είναι πάρα πολύ σοβαρό ειδικά για όσους χρησιμοποιούν το ίντερνετ ως εργαλείο δουλειάς!!!!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Ακόμα και με ταχύτητες παρωδία για 4G, τώρα με κρατάει σταθερά σε αυτό. Ίσως βέβαια για τη χαμηλή ταχύτητα, να φταίει η βροχή (2600 MHz)... Θα συνεχίσω να το παρακολουθώ, να δω αν όντως το έφτιαξαν. http://i68.tinypic.com/2mcvwd0.jpg

έσπασε το κοντέρ σε κεντρική μάλιστα περιοχή των Αθηνών.

Εγώ προσωπικά την έβαλα στον "πάγο" την κάρτα SIM. Μέχρι στιγμής, σε μέρη (κυρίως παραλιακά) του Παγασητικού, όπου είχε θέματα μέχρι και πέρυσι, συνεχίζει και τώρα. EDGE και άγιος ο Θεός, σε πολυσύχναστες περιοχές μάλιστα. Με Cosmote παλεύεις να χάσεις το 3G και δεν μπορείς. Και φυσικά υπάρχει LTE σε όλους σχεδόν τους σταθμούς του Πηλίου. Ας ελπίσουμε να σοβαρευτούν γιατί έτσι έσοδα δεν έρχονται.

Το μόνο θετικό με VF είναι ότι η ομιλία είναι άψογη, ακόμη και με μισή γραμμή. Με Cosmote πχ έχω θέματα με διακοπές στον ήχο και πτώση κλήσης σε μέρη που υπάρχει 2G κυρίως, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να συνεννοηθώ. Αλλά και πάλι, επειδή αυτά τα προβληματικά μέρη με Cosmote είναι πραγματικά λίγα, bye bye Vodafone μέχρι να κάνει σοβαρή δουλειά. Και όταν λέμε σοβαρή δουλειά, χώσε συχνότητες και στο 3G και στο 4G, σε όλους τους σταθμούς, για να μην υπάρχει τόσο μεγάλη ανομοιογένεια στην κάλυψη και την απόδοση. Και πιέστε για την έκδοση καμιάς άδειας για νέους σταθμούς σε περιοχές που έχετε θέματα.

Το μόνο θετικό με VF είναι ότι η ομιλία είναι άψογη, ακόμη και με μισή γραμμή.

συμφωνοι, μονο για voice και εγω την εχω πλεον.

Στο ιντερνετ βαρεθηκα τις εναλλαγες απο 4g σε H και ιδιως αυτες σε Ε. Το έκοψα το data τελειως απο την vodafone.

Edited by stefanos1999

Mall Athens Village Cinemas Σήμα 4g 2-3 κυκλάκια στα 5 ένταση. λίγο σερφάρισμα και τσούπ με πέταγε σε Edge!

Κεραμεικός σε μαγαζί πάνω στο δρόμο, πάλι τα ίδια. Αυτό που πάει απο το 4g σε edge χωρίς να μας ρίχνει σε 3g είναι ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ

Τα έλεγα από τον Γενάρη...αλλά τότε δεν παραπονέθηκε κανείς..τώρα ξαφνικά τα post Πληθαίνουν:confused:

Τα έλεγα από τον Γενάρη...αλλά τότε δεν παραπονέθηκε κανείς..τώρα ξαφνικά τα post Πληθαίνουν:confused:

οχι ρε φιλε το θέμα αυτο (με τις τακτικές εναλλαγές) ειναι υπαρκτό..άλλο που δεν το παραδεχονται επισημα...voice uber alles

Να σας πω πάντως ότι είμαστε και κάποιοι που δεν το αντιμετωπίζουμε.

προσωπικα το πιστευω, επειδη δεν το κανει (εναλλαγές) παντού ούτε σε εμένα.

και να λεγα πχ το σημα καπου δεν ειναι καλο να πεις ΟΚ, υπάρχουν όμως μέρη που κανει εναλλαγες και με πολυ χαμηλα dbm .

Οταν ομως το κανει πχ στο σπιτι ή στην εργασία σου ενταξει υπάρχει θέμα...σε μένα τουλάχιστον.

Edited by stefanos1999

Κι εγώ το πιστεύω επειδή όπως έχω πει έβλεπα να έχει πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο φαίνεται να έχει διορθωθεί. Στην περιοχή μου που κινούμαι.

Sent from my Moto X Play

Και ναι η αναβάθμιση της vodafone στα Ιωάννινα είναι πλέον πραγματικότητα. Πλέον παίζει το 4G με CA και πολύ 1800 μπάντα να μια μέτρηση σε προάστιο της πόλης.

Check out my Speedtest result! How fast is your internet? http://www.speedtest.net/my-result/i/2097586855

Εγώ προσωπικά την έβαλα στον "πάγο" την κάρτα SIM. Μέχρι στιγμής, σε μέρη (κυρίως παραλιακά) του Παγασητικού, όπου είχε θέματα μέχρι και πέρυσι, συνεχίζει και τώρα. EDGE και άγιος ο Θεός, σε πολυσύχναστες περιοχές μάλιστα. Με Cosmote παλεύεις να χάσεις το 3G και δεν μπορείς. Και φυσικά υπάρχει LTE σε όλους σχεδόν τους σταθμούς του Πηλίου. Ας ελπίσουμε να σοβαρευτούν γιατί έτσι έσοδα δεν έρχονται.

Το μόνο θετικό με VF είναι ότι η ομιλία είναι άψογη, ακόμη και με μισή γραμμή. Με Cosmote πχ έχω θέματα με διακοπές στον ήχο και πτώση κλήσης σε μέρη που υπάρχει 2G κυρίως, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να συνεννοηθώ. Αλλά και πάλι, επειδή αυτά τα προβληματικά μέρη με Cosmote είναι πραγματικά λίγα, bye bye Vodafone μέχρι να κάνει σοβαρή δουλειά. Και όταν λέμε σοβαρή δουλειά, χώσε συχνότητες και στο 3G και στο 4G, σε όλους τους σταθμούς, για να μην υπάρχει τόσο μεγάλη ανομοιογένεια στην κάλυψη και την απόδοση. Και πιέστε για την έκδοση καμιάς άδειας για νέους σταθμούς σε περιοχές που έχετε θέματα.

Ναι,συμφωνω και εγω σε ορισμενα πραγματα.

1)Κλησεις απροβληματιστες σε 2G καλυτερα απο Cosmote

2) Σταθμοι σε προβληματικα μερη πρεπει να μπουν.

3) Αυτο το Edge εχει σπασει νευρα,

σημερα στην Ημαθια που πηγα εκτατως στο χωριο ειχα 3G στο σπιτι και ξαφνικα Gprs...με -103dBm σημα(2/5) και κανει εναλλαγες.Απο ταχυτητες UMTS 900αρα ηταν.Να μπει 4G και 3G 2100 στην Ημαθια,καμπος ειναι η περιοχη απο Βεροια μεχρι Κλειδι.Πλατυ και Τρικαλα εχουν 4G στα 800 και αυτο απο Αδενδρο ή πιο μακρυα.

Μετα ξανα στη Βεροια αν δεις,4G στη Νεα χαλκηδονα οχι,μια χαρα 3G ειχε τουλαχιστον.Αλλη παιζει με 4G σταθερα σε αυτες τις περιοχες.

• Administrators

Διαγράφτηκαν δημοσιεύσεις.

Παρακαλώ πολύ η συζήτηση εδώ να επικεντρωθεί στη Vodafone.

Για άλλα δίκτυα υπάρχουν τα κατάλληλα topics.

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις