Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ειναι ο λόγος που έφυγα απο voda...με το που πέφτει το 3G κάτω απο τις 3 μπάρες, γυρνά σε 2g, η cosmote το κρατάει και στη μια μπάρα σήματος...

εγώ το κινητό μου πότε δεν το έχω στην διπλή λειτουργία. Το έχω στο gsm και άμα θέλω να μπω ίντερνετ το γυρίζω στο 3g έτσι είναι καλύτερα ! Και εξοικονομο μπαταρία με αυτον τον τρόπο !. Στο λέω να το κάνεις και εσύ αυτο !.

εγώ το κινητό μου πότε δεν το έχω στην διπλή λειτουργία. Το έχω στο gsm και άμα θέλω να μπω ίντερνετ το γυρίζω στο 3g έτσι είναι καλύτερα ! Και εξοικονομο μπαταρία με αυτον τον τρόπο !. Στο λέω να το κάνεις και εσύ αυτο !.

Ναι ρε συ αλλά εάν θες κάτι άμεσα είναι σπαστικό κάθε φορά εναλλαγή.παρεμπιπτόντως είμαι ρουτ, υπάρχει εφαρμογή να κάνει ΜΕ ΈΝΑ κλικ την εναλλαγή 2G/3g?

Ναι ρε συ αλλά εάν θες κάτι άμεσα είναι σπαστικό κάθε φορά εναλλαγή.παρεμπιπτόντως είμαι ρουτ, υπάρχει εφαρμογή να κάνει ΜΕ ΈΝΑ κλικ την εναλλαγή 2G/3g?

απο οσο ξερω μπορεις να κανεις συντομευση τις ρυθμισεις και να μπαινεις πιο ευκολα.

αλλιως μπες στις ρυθμισεις πηγαινε εκει με την ενναλαγη σε 2g/3g και μετα το κεντρικο πληκτρο που βγαινεις στην οθονη αναμονης μετα , εαν το πατησεις παρατεταμενα σου βγαζει τις ενεργες εφαρμογες και εκει θα το επιλεξεις και θα σε πηγαινει κατευθειαν , νομιζω οτι γινεται δεν ξερω 100% εαν γινεται!.

Έχει πάρα πολύ διαθέσιμο 900άρι bandwidth η Vodafone οπότε προσπαθεί να κρατήσει τον κόσμο μακριά από το 3G και να είναι σχετικά ελεύθερο/γρήγορο το 3G δίκτυο στα 2100.

Το είχα πει και παλιά και έφαγα κράξιμο, πρέπει να γυρίσει σιγά-σιγά τα πάντα σε 900άρι 3G και σε προοπτική 5ετίας ή 10ετίας να έχουν μείνει 2x5MHz στα 900MHz για GSM, ίσα-ίσα για τα legacy devices. Επίσης στα 1800 να γυρίσει τα πάντα σε LTE.

Στο τέλος δηλαδή να έχει όλο το 2100 και το περισσότερο 900 UMTS, όλο το 1800 και το μελλοντικό 2600 urban LTE, το μελλοντικό 800-850 από την αναλογική TV rural LTE και κάτι ψιλά στα 900 GSM για legacy.

Κατι ψιλοασχετο αλλα εχω απορια ... σε συσκευη iphone 5 αν κλεισω τα δεδομενα απο την ρυθμιση δηλαδη το κινητο να δουλευει μονο με wifi οταν διατιθεται.. το κινητο γυρναει σε 2G η συνεχιζει να ειναι σε 3G οταν υπαρχει ? γιατι οκ το μονο που μπορεις να απενεργοποιησεις ειναι το LTE και οχι αν ειναι σε 3G η gsm οπως στα παλαιοτερα μοντελα.Γιατι στο σπιτι μεσα εχω λιγο σημα και αυτο ποτε gprs ποτε Ε ... και τα sms απο την ειδοποιηση κλησεων ερχονται με καθυστερηση ωρας. (αν με παρει καποιος στις 10 ακριβως το sms της ειδοποιησης κλησεων θα ερθει το νωριτερο 11 παρα τεταρτο)

Κατι ψιλοασχετο αλλα εχω απορια ... σε συσκευη iphone 5 αν κλεισω τα δεδομενα απο την ρυθμιση δηλαδη το κινητο να δουλευει μονο με wifi οταν διατιθεται.. το κινητο γυρναει σε 2G η συνεχιζει να ειναι σε 3G οταν υπαρχει ? γιατι οκ το μονο που μπορεις να απενεργοποιησεις ειναι το LTE και οχι αν ειναι σε 3G η gsm οπως στα παλαιοτερα μοντελα.Γιατι στο σπιτι μεσα εχω λιγο σημα και αυτο ποτε gprs ποτε Ε ... και τα sms απο την ειδοποιηση κλησεων ερχονται με καθυστερηση ωρας. (αν με παρει καποιος στις 10 ακριβως το sms της ειδοποιησης κλησεων θα ερθει το νωριτερο 11 παρα τεταρτο)

Στο iPhone δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα να κλείνει το 3g παρά μόνο το LTE. Τα δεδομένα δεν έχουν σχέση σε 3g θα μπαίνει απλά χωρίς να είναι ανοιχτό το ίντερνετ. Αυτό το πρόβλημα το έχουν πολλοί αλλά δε γίνεται να κλείσεις το 3g

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Στο iPhone δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα να κλείνει το 3g παρά μόνο το LTE. Τα δεδομένα δεν έχουν σχέση σε 3g θα μπαίνει απλά χωρίς να είναι ανοιχτό το ίντερνετ. Αυτό το πρόβλημα το έχουν πολλοί αλλά δε γίνεται να κλείσεις το 3g

νομίζω υπάρχει tweak/διακοπτάκι που κάνει τη δουλειά που θέλει ο φίλος χωρίς όμως να μαι και σίγουρος.

Μαλιστα... οποτε μονο μια συσκευη "full σημα" με σωζει στο σπιτι...

νομίζω υπάρχει tweak/διακοπτάκι που κάνει τη δουλειά που θέλει ο φίλος χωρίς όμως να μαι και σίγουρος.

Το διακοπτακι υπήρχε στη προ 4g επαφή που έκλεινε κι άνοιγε το 3g. Τώρα πλέον υπάρχει μόνο για το 4g διακοπτακι

George Bernard Shaw

Παιδια καλημερα! Εχω ενα θεμα και δεν ξερω αν οφειλεται στη συσκευη ή στη Vodafone. Ειμαι σε περιοχη που δειχνει κανονικα 4G (και εχει ταχυτατο ιντερνετ), αλλα οταν μιλαω στο τηλ η ενδειξη αλλαζει σε H. Παραλληλα, εγω ακουω κανονικα τον αλλο, οι αλλοι ομως δε με ακουνε. Αυτο το παρατηρησα απο χτες και σε συγκεκριμενο χωρο μονο που πιο πριν δεν ειχα προβλημα. Οποιαδηποτε γνωμη ευπροσδεκτη. Ευχαριστω!

Παιδια καλημερα! Εχω ενα θεμα και δεν ξερω αν οφειλεται στη συσκευη ή στη Vodafone. Ειμαι σε περιοχη που δειχνει κανονικα 4G (και εχει ταχυτατο ιντερνετ), αλλα οταν μιλαω στο τηλ η ενδειξη αλλαζει σε H. Παραλληλα, εγω ακουω κανονικα τον αλλο, οι αλλοι ομως δε με ακουνε. Αυτο το παρατηρησα απο χτες και σε συγκεκριμενο χωρο μονο που πιο πριν δεν ειχα προβλημα. Οποιαδηποτε γνωμη ευπροσδεκτη. Ευχαριστω!

και ποιά είναι αυτή η περιοχή;

και ποιά είναι αυτή η περιοχή;

Π. Φαληρο. Ξερω οτι σε καποια σημεια στο Φαληρο εχει θεμα η Vodafone, αλλα στο συγκεκριμενο δεν ειχα ποτε προβλημα.

Ολες οι κλησεις δηλ γινονται με H;

Π. Φαληρο. Ξερω οτι σε καποια σημεια στο Φαληρο εχει θεμα η Vodafone, αλλα στο συγκεκριμενο δεν ειχα ποτε προβλημα.

Ολες οι κλησεις δηλ γινονται με H;

Αναγκαστικά το 4g είναι μόνο για κινηση δεδομένων

George Bernard Shaw

Εχει παρατηρησει κανεις προβλημα με καθυστερηση στα μηνυματα? Επισης και η ειδοποιηση κλησεων εδω και μερικες εβδομαδες εχει θεμα.Ερχονται καθυστερημενα τουλαχιστον μια ωρα μετα απο την ωρα της "χαμενης κλησης".

Σημερα μαλιστα προσπαθησαν επανελειμενα να με παρουν γυρω στις 12 και ακομα δεν εχω παρει κανενα sms απο την ειδοποιηση κλησεων.

Εχει παρατηρησει κανεις προβλημα με καθυστερηση στα μηνυματα? Επισης και η ειδοποιηση κλησεων εδω και μερικες εβδομαδες εχει θεμα.Ερχονται καθυστερημενα τουλαχιστον μια ωρα μετα απο την ωρα της "χαμενης κλησης".

Σημερα μαλιστα προσπαθησαν επανελειμενα να με παρουν γυρω στις 12 και ακομα δεν εχω παρει κανενα sms απο την ειδοποιηση κλησεων.

Εμενα πριν που το εκλεισα και με πηραν ηρθε κανονικα.

ΜΑΘΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ!!!

Εμένα αργεί να έρθει το sms από το υπόλοιπο του 'ολυμπιακός', όπως επίσης και η αναφορά παράδοσης (στέλνω 'Υ' στο 1252).

μολις εκλεισα και ανοιξα το κινητο!! Μου ηρθαν τα μηνυματα κλησεων απο κλησεις σημερα στις 10:24 11:22 &12:19 .... και τα πηρα 3:57 το μεσημερι. Φυσιολογικο???

εγω καποιες φορες που κλεινω το κινητο βραδυ, οταν το ανοιγω, μου ερχονται αμεσως ειδοποιησεις ποιοι με πηραν τηλ, αλλα τα μηνυματα εχει τυχει να ερθουν και απογευμα

• 2 weeks later...
εγω καποιες φορες που κλεινω το κινητο βραδυ, οταν το ανοιγω, μου ερχονται αμεσως ειδοποιησεις ποιοι με πηραν τηλ, αλλα τα μηνυματα εχει τυχει να ερθουν και απογευμα

Και συνεχίζεται το προβλημα .... κλησεις χαμενες το πρωι.... τα sms απο την ειδοποιηση κλησεων στις 10 το βραδυ.Και ερχονται ολα μαζεμενα δηλαδη αν εχεις πχ 7 κλησεις χαμενες απο διαφορετικα ατομα θα ερθουν ολα τα μηνυματα απο την Ειδοποιηση κλησεων μαζι.(Κάποτε....)

Το θεμα με το 3G σημα εχει παραγινει... Παραπονιουμουν στην εξυπηρετηση πελατων οτι δεν πιανω πουθενα 3G οταν ειχα το network mode σε auto (2G/3G) με αποτελεσμα να μου δουλευει μονο το 2G και το ιντερνετ να ειναι απελπιστικα αργο. Μου ειπαν να το ρυθμισω μονιμα σε 3G. Το εκανα... Το 3G σημα απο τοτε δεν ειναι σχεδον ποτε πανω απο τη μεση και η μπαταρια τελειωνει πολυ πιο γρηγορα. Θα τα δεχομουν ολα αυτα αρκει να ειχα γρηγορα σχετικα ιντερνετ... Εχω ομως ολα τα παραπαμω μειονεκτηματα και το 3G ιντερνετ ειναι τραγικα αργο: μπορει να χρειαζεται και 3 δυετερολεπτα για να ανταποκριθει το ιντερνετ...

Για παραδειγμα να εχω φουλ σημα με Η σαν ενδειξη να προσπαθω να ανοιξω κατι στον Chrome και να περνανε μεχρι 3 δευτερολεπτα μεχρι το Η να γινει Η+ και τοτε να αρχισω να λαμβανω και να στελω δεδομενα...

Επισης κατι αλλο που εχω παρατηρησει και ισως αυτο να φταιει για την καταναλωση μπαταριας ειναι οτι με Cosmote οποτε ειχα 3G σημα και το δικτυο ηταν σε αναμονη ειχα την ενδειξη 3G. Οταν το κινητο εστελνε ή λαμβανε δεδομενα γινοταν Η ή Η+ και εστελνε δεδομενα ακαριαια .

Με τη Vodafone ποτε δεν γινεται 3G η ενδειξη και ειναι μονιμα στο Η και για να στειλει γρηγορα δεδομενα πρεπει να γινει Η+ αλλα η αποκριση ειναι τραγικα αργη...

Το θεμα με το 3G σημα εχει παραγινει... Παραπονιουμουν στην εξυπηρετηση πελατων οτι δεν πιανω πουθενα 3G οταν ειχα το network mode σε auto (2G/3G) με αποτελεσμα να μου δουλευει μονο το 2G και το ιντερνετ να ειναι απελπιστικα αργο. Μου ειπαν να το ρυθμισω μονιμα σε 3G. Το εκανα... Το 3G σημα απο τοτε δεν ειναι σχεδον ποτε πανω απο τη μεση και η μπαταρια τελειωνει πολυ πιο γρηγορα. Θα τα δεχομουν ολα αυτα αρκει να ειχα γρηγορα σχετικα ιντερνετ... Εχω ομως ολα τα παραπαμω μειονεκτηματα και το 3G ιντερνετ ειναι τραγικα αργο: μπορει να χρειαζεται και 3 δυετερολεπτα για να ανταποκριθει το ιντερνετ...

Για παραδειγμα να εχω φουλ σημα με Η σαν ενδειξη να προσπαθω να ανοιξω κατι στον Chrome και να περνανε μεχρι 3 δευτερολεπτα μεχρι το Η να γινει Η+ και τοτε να αρχισω να λαμβανω και να στελω δεδομενα...

Επισης κατι αλλο που εχω παρατηρησει και ισως αυτο να φταιει για την καταναλωση μπαταριας ειναι οτι με Cosmote οποτε ειχα 3G σημα και το δικτυο ηταν σε αναμονη ειχα την ενδειξη 3G. Οταν το κινητο εστελνε ή λαμβανε δεδομενα γινοταν Η ή Η+ και εστελνε δεδομενα ακαριαια .

Με τη Vodafone ποτε δεν γινεται 3G η ενδειξη και ειναι μονιμα στο Η και για να στειλει γρηγορα δεδομενα πρεπει να γινει Η+ αλλα η αποκριση ειναι τραγικα αργη...

ίσως εχει πολυ κινηση ο ιστος και δεν σε εχει μονιμα συνδεδεμενο.. δοκιμασες να καλεσεις και το 13840;

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Μου το κανει πολλους μηνες τωρα και σε πολλες διαφορετικες κυψελες οποτε μαλλον η Vodafone εχει πολυ αργο ιντερνετ... Δεν εξηγειται αλλιως... Με την Cosmote ειχα πολυ καλυτερη αποκριση και σημα παντου... Οπως και hd voice... Ας μου εκαναν καλυτερη αντιπροταση απο τη Cosmote αλλα...

H cosmote στα καινούρια lac που έχει πχ στα βόρεια της Αθήνας (3009,3011,3050) το έχω δει και το ίδιο ισχύει και για Λάρισα lac (1901,1902) γράφει πλεον 3G στο κινητό και όχι σαν 3,5G,h+ κτλ.!Αυτό δεν σημαίνει ότι οι σταθμοί που καλύπτεσαι δεν είναι 3,5G είναι όλοι!Απλώς το κάνουν για κάποιο λόγο!Με το που αρχίσεις να κάνεις κίνηση δεδομένων θα το παρατηρήσεις ότι είναι κανονικά 3.5G

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις