Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης κανένα πρόβλημα. Ολες οι κλήσεις βγαίνουν στο δευτερόλεπτο και drop call ποτέ, σε ώρες αιχμής πάντα. Το internet επίσης πετάει.

Το τελευταίο drop call που θυμάμαι ήταν αρχές του 2009, σε περιοχή της Θεσ/νίκης που είχε βγει ιστός off και δεν μπορούσε να πλησιάσει το συνεργείο εξαιτίας των ούγκαλων κατοίκων.

Για νομό Μαγνησίας επίσης κανένα drop call και internet επίσης πετάει.

υπαρχουν και μερη στη θεσ/νικη που δε βγαζεις κληση, ενδεικτικά στην περιοχη 'Αναληψη', πανω απο βασ.ολγας.

Λόγω κάλυψης ή υπερφόρτωσης; Σε ποιες οδούς; Επειδή εκεί παίζει πυκνό δίκτυο(πολύ πυκνότερο απ'τον ανταγωνισμό) και μου κάνει εντύπωση.

Έχω γνωστούς στην περιοχή με Cosmote και αυτοί είναι που δεν μπορούν να βγάλουν κλήση λόγω αδύναμου σήματος(σε εσωτερικούς χωρους). Αντίθετα, VF και Wind είναι πολύ καλύτερες σε εσωτερικούς χώρους.

Καλά, ας μην μιλήσουμε για τη Θεσσαλονίκη! Μπροστά στην κάλυψη εκεί, η τωρινή Αθήνα είναι υπόδειγμα! Κάτω από την Εγνατία και προς παραλία αρχίζουν τα προβλήματα και, όσο για το δίκτυο δεδομένων, απλά σερνόταν! Η άποψή μου για τα προβλήματα της vodafone προέρχεται από πολλές δοκιμές σε πολλά σημεία και διαφορετικές ώρες. Δεν μιλάω για το ένα σημείο όπου μπορεί να πιάνει τέλεια! Σε συζητήσεις μου με πολύ κόσμο, ακούω συνέχεια για προβλήματα στις κλήσεις, ειδικά τον τελευταίο καιρό. Ας είμαστε αντικειμενικοί, η τωρινή voda είναι στα ίδια για να μην πω χειρότερα με την κοσμοτέ προ διετίας...

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Εγώ προσωπικά με εξαίρεση συγκεκειμένη περιοχή στο Πειραιά (βράχια πειραικής) που πράγματι είχα και έχω συχνά dropped calls οπουδήποτε αλλού, εντός και εκτός Αθηνών κανένα απολύτως πρόβλημα. Οποιαδήποτε σύγκριση με Cosmote μου φαίνεται αστεία.

Να με δω σε λίγο καιρό που με βλέπω μόνο με σύνδεση στη Cosmote τι θα κάνω...

Στην περιοχή του Παγκρατίου στην Αθήνα τι χάλια κάλυψη είναι αυτή??

Όχι απλά έχει drop calls αλλά ούτε μπορείς να μιλήσεις τα λίγα δευτερόλεπτα που μένει ενεργή η κλήση...

Απλά ΑΙΣΧΟΣ

Καλά, ας μην μιλήσουμε για τη Θεσσαλονίκη! Μπροστά στην κάλυψη εκεί, η τωρινή Αθήνα είναι υπόδειγμα! Κάτω από την Εγνατία και προς παραλία αρχίζουν τα προβλήματα και, όσο για το δίκτυο δεδομένων, απλά σερνόταν! Η άποψή μου για τα προβλήματα της vodafone προέρχεται από πολλές δοκιμές σε πολλά σημεία και διαφορετικές ώρες. Δεν μιλάω για το ένα σημείο όπου μπορεί να πιάνει τέλεια! Σε συζητήσεις μου με πολύ κόσμο, ακούω συνέχεια για προβλήματα στις κλήσεις, ειδικά τον τελευταίο καιρό. Ας είμαστε αντικειμενικοί, η τωρινή voda είναι στα ίδια για να μην πω χειρότερα με την κοσμοτέ προ διετίας...

Επειδή ζω Θεσσαλονίκη και χρησιμοποιώ το τηλέφωνο σε διάφορες περιοχές,ο κύριος λόγος που επέλεξα Βονταφον είναι η πιο ισορροπημένη της κάλυψη.Σαφώς και υπάρχουν περιοχές με προβλήματα, αλλά απ'την εμπειρία μου είναι λιγότερες απ'τις ανταγωνίστριες.

Προβλήματα υπάρχουν στην Προξένου Κορομηλα και σε κάποια σημεία στην Μητροπόλεως, αλλά για όλες τις εταιρίες, ανάλογα πού υπάρχει πιο κοντινός σταθμός για κάθε εταιρία.

Edited by kotsianis7

Σε μένα στην καλαμαρια που το λεγαμε παλιοτερα, βρηκα το προβλημα.. Η βροχη! Οποτε δεν βρεχει εχω σημα φουλ και μιλαω τελεια κτλ.. Μολις βρεχει, πεφτω στα 3/5 σημα και μπορει να μην βγαζω γραμμη απευθειας..

Επιβεβαιωμενο εδω και 1-2 βδομαδες που το παρατηρησα.. Ειναι λογικο ομως; Επηρεαζει η βροχη;

Σε μένα στην καλαμαρια που το λεγαμε παλιοτερα, βρηκα το προβλημα.. Η βροχη! Οποτε δεν βρεχει εχω σημα φουλ και μιλαω τελεια κτλ.. Μολις βρεχει, πεφτω στα 3/5 σημα και μπορει να μην βγαζω γραμμη απευθειας..

Επιβεβαιωμενο εδω και 1-2 βδομαδες που το παρατηρησα.. Ειναι λογικο ομως; Επηρεαζει η βροχη;

και στο μεσολόγγι το ίδιο γίνεται.μπορεί να έχει να κάνει με τον αναμετάδοτη που μπορεί να παίρνει μόνο ρεύμα και να μην έχει μπαταρία για αυτό ! Στην αθήνα δεν έχω παρατηρήσει πρόβλημα με το σήμα σε περιόδους βροχής αλλα μόνο στο μεσολόγγι.

Η Vodafone γεννήτριες δεν παίζει να μην έχει...!

Δεν ξέρω, μου κάνει εντύπωση να είναι τόσο ευαίσθητα τα λινκ στην βροχή... Σε μεγάλες κακοκαιρίες η Vodafone δε μου έχει αφήσει κακή εντύπωση σε σχέση πχ με την ΚΟΣΜΟΤΕ που όταν πέφτει το ρεύμα πολλές φορές πέφτει και η κεραία (πάντα εκτός πόλεων).

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για όσους θέλουν να είναι αντικειμενικοί, το δίκτυο τα έχει παίξει στα ίδια επίπεδα αν όχι χειρότερα με την κοσμοτέ προ διετίας! Δεν είναι τυχαίες τόσες αποσυνδέσεις/προσπάθειες να βγάλεις γραμμή/τρύπες σε περιοχές όπου υπήρχε κάλυψη... Γι'αυτό άλλωστε έχουν σταματήσει και οι διαφημίσεις περί ποιότητας δικτύου και ευκολίας να βγάλεις κλήση. Για τα δεδομένα δεν μιλάω, όπου έχω συγκρίνει τα δύο δίκτυα η vodafone τρώει σκόνη, στις περισσότερες περιοχές είναι τουλάχιστον 3Mbps πιο κάτω σε download... Δεν πειράζει, μόλις αρχίσει να χάνει κόσμο θα κάνει κάτι... Μου κάνει εντύπωση η κατάντια της...

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Toσα χρονια που ασχολουμαι με κινητα αλλα τωρα τελευταια οχι τοσο οσο παλιοτερα δεν εχω δει να πεφτει κεραια ευκολα απο κακοκαιρια,γιατι τα παρακολουθω με το μονιτορ,με χιονια,με βροχες και μπολικο αερα,με τρελο χαλαζι καμια διαφορα δεν ειδα,μονη φορα που ειδα ολοκληρο ιστο να πεφτει ηταν της wind στο κεντρο του κιλκις αλλα οχι απο καιρικες συνθηκες,ολα τα καναλια νεκρα,οποιος ειχε wind ηταν εκτος δικτυου στο κεντρο για δυο μερες περιπου,ταχα μου ειχαν εφεδρικα σε περιπτωση δυσλειτουργιας,ετσι εγραφε στο site,τωρα το βγαλανε,το θεμα ειναι οτι η vodafone και μετα το black out στη νοτια Ελλαδα εχει θωρακισει πολυ το δικτυο της,ακομη κι οταν φυγει απο τη μεση ενας σταθμος παρεχουν καλυψη οι γειτονικοι οσο πρεπει για να εξυπηρετησει τους συνδρομητες της,οποτε ισως και να μην καταλαβεις οτι εφυγε η κεραια,αντιθετα στη wind ετσι και φυγει σταθμος κατεβαζει τα ρολλα,το ιδιο η cosmote,εχω μεγαλη εμπιστοσυνη πλεον στο δικτυο της επειδη μου εχει αποδειξει πολλα..

Και στην Αθήνα πάντως η ποιότητα του σήματος έχει χειροτερέψει αισθητά. Στο σπίτι, Μαρούσι σύνορα Πεύκη) δεν έχει σήμα πια. Αλλά και στον ηλεκτρικό στην διαδρομή μέχρι Αττική οι μεταβολές στο σήμα είναι συνεχείς. Τις πιο πολλές φορές στο σήμα βλέπω G και αρκετές φορές δεν φορτώνει σελίδες στο internet.

Είναι τυχαίο που οι περισσότερες διαφημίσεις εείναι για το full σήμα;

Ελα μια χαρα ειναι η vodafone τα παραλετε ορισμενοι,εταιρια με τις περισσοτερες επενδυσεις στην Ελλαδα απο καθε αλλη ιδιωτικη εταιρια,για να εκφερεις γνωμη πρεπει να δεις και την κατασταση στην οποια βρισκονται οι αλλες,ετσι στα καλα καθουμενα η ισοπεδoση των παντων,δε λεει.. Edited by Picard

Ελα μια χαρα ειναι η vodafone τα παραλετε ορισμενοι,εταιρια με τις περισσοτερες επενδυσεις στην Ελλαδα απο καθε αλλη ιδιωτικη εταιρια,για να εκφερεις γνωμη πρεπει να δεις και την κατασταση στην οποια βρισκονται οι αλλες,ετσι στα καλα καθουμενα η ισοπεδoση των παντων,δε λεει..

Χαίρομαι που κάποιοι μπορούν να βγάλουν γραμμή με την ίδια ευκολία με τον... Αλέξη, και δεν αντιμετωπίζουν αποσυνδέσεις και άλλα προβλήματα! Πολύς κόσμος τα αντιμετωπίζει πάντως!

Επειδή τυγχάνει να έχω μαζί μου και κινητό του πράσινου δικτύου, μπορώ να πω ότι δεν παρουσιάζει σχεδόν κανένα πρόβλημα και έχει σαφώς καλύτερη συμπεριφορά από το κόκκινο. Να μην πω για ταχύτητες δικύου δεδομένων γιατί θα στενοχωρηθεί πολύς κόσμος... ΑΔΙΑΦΟΡΩ για τις επενδύσεις όταν δεν μπορώ να βγάλω γραμμή και κάθε τρεις και λίγο πέφτουν οι κλήσεις σε κεντρικότατες περιοχές της Αθήνας όπου παλιότερα έπιανε! Πληρώνω πάγιο και ΕΠΕΝΔΥΩ στο να έχω κινητό να ΔΟΥΛΕΥΕΙ... Δεν ξέρω σε τί ακριβώς επενδύει η vodafone, κατά τα φαινόμενα όχι εκεί όπου επενδύω εγώ. Γι'αυτό και δηλώνω απογοητευμένος...

Βολταίρος

Δεν μπορώ να καταλάβω που ακριβώς βρίσκετε όλα αυτά τα προβλήματα... Εγώ καθημερινά λόγω δουλειάς οργώνω την Αθήνα και μιλάω πάρα πολύ στο κινητό. Δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με την vodafone, ούτε σε μηνύματα, ούτε σε πεσμένες κλήσεις, ούτε σε ποιότητα ομιλίας! Για δεδομένα επίσεις δεν συζητώ, άψογη ταχύτητα, χαμηλό ping και πάρα πολύ υψηλό upload! Με την cosmote που έχω σαν δεύτερο κινητό, έχω πάρα πολλά προβλήματα και ήδη έκανα και σε αυτό αίτημα φορητότητας στην vodafone... Βόρεια Ελλάδα δεν έχω πάει με vodafone για να δω πως παίζει, αλλά θα πάω αρχές Μαρτίου οπότε θα δούμε τι γίνεται κι εκεί... Πάντως όσο την έχω χρησιμοποιήσει εντός και εκτός πόλης, σκίζει!
Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

Από βόρεια Ελλάδα (συγκεκριμένα Θεσσαλονίκη, ανατολικά-δυτικά-κεντρικά, επειδή επίσης μετακινούμαι) το παραμικρό θέμα. Το ίδιο καλά τα πράγματα, όπως τόσα χρόνια. Αναφέρομαι σε ώρες αιχμής, καθώς σε ώρες μη αιχμής ούτως ή άλλως είναι καλά τα πράγματα. Το ίδιο και σε Θεσσαλία (Τρικαλα και Βόλο) από γνωστούς και συγγενείς, δεν έχει αναφερθεί τίποτα. Όπως ήταν, είναι.

Μη γελατε αλλα παρατηρω προβληματα μονο οταν εχω πολυ καιρο συνεχεια ανοιχτο το κινητο(3 βδομαδες και πανω)

οχι για το GSM εδω κεντρικη Μακεδονια με το 3G κυκλοφορω,τωρα τελευταια γινονται μεγαλες προσπαθειες προσεγγισης των πελατων της αλλα και για οσους ερχονται απο cosmote,wind με διαφορες προσφορες,αλλαζει προσωπο η vodafone..

nosferatu γινεσαι υπερβολικος,εχω να δω προβληματα χωρητικοτητας 10 χρονια,στην Αθηνα εαν ανακαλυψεις τα σημεια που εχει microcells στο κεντρο αλλα και σε αλλες περιοχες θα παθεις πλακα.

Edited by Picard

οχι για το GSM εδω κεντρικη Μακεδονια με το 3G κυκλοφορω,τωρα τελευταια γινονται μεγαλες προσπαθειες προσεγγισης των πελατων της αλλα και για οσους ερχονται απο cosmote,wind με διαφορες προσφορες,αλλαζει προσωπο η vodafone..

nosferatu γινεσαι υπερβολικος,εχω να δω προβληματα χωρητικοτητας 10 χρονια,στην Αθηνα εαν ανακαλυψεις τα σημεια που εχει microcells στο κεντρο αλλα και σε αλλες περιοχες θα παθεις πλακα.

Καθόλου υπερβολικός όταν κινούμαι σε περιοχές όπου δύο μήνες πριν δεν είχα πρόβλημα και τώρα πέφτουν οι κλήσεις, δεν μπορώ να βγάλω γραμμή κτλ κτλ. Μου συμβαίνει σε τουλάχιστο δύο κλήσεις τη μέρα σε πολλές διαφορετικές περιοχές και ώρες... Για να είμαι ακριβής, μου θυμίζει την απαράδεκτη κατάσταση του δικτύου της κοσμοτέ προ 2ετίας (λόγω προσφορών καρτοκινητών τότε)...

Βολταίρος

Καθόλου υπερβολικός όταν κινούμαι σε περιοχές όπου δύο μήνες πριν δεν είχα πρόβλημα και τώρα πέφτουν οι κλήσεις, δεν μπορώ να βγάλω γραμμή κτλ κτλ. Μου συμβαίνει σε τουλάχιστο δύο κλήσεις τη μέρα σε πολλές διαφορετικές περιοχές και ώρες... Για να είμαι ακριβής, μου θυμίζει την απαράδεκτη κατάσταση του δικτύου της κοσμοτέ προ 2ετίας (λόγω προσφορών καρτοκινητών τότε)...

σε ποιες περιοχες??? να το δουν απο vodafone να πανε για ελεγχο..

Edited by Picard

Μήπως, (λέω μήπως) οι αριθμοί που καλείς είναι cosmote και δεν ευθύνεται η vodafone αλλά το δίκτυο της cosmote που δεν μπορεί να τερματίσει την κλήση?:cool::ninja:

Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

Στη Θεσσαλονίκη κανένα πρόβλημα εκτός απ' το γνωστό θέμα με τον περιφερειακό. Νοσφερατου έλεγξε το κινητό σου...;)

Are you tapatalking to me?

Smile...

Ειναι η μονη εταιρια στην Ελλαδα που δινει μεγαλη βαρυτητα στο δικτυο,μεσα στο κιλκις η wind εχει μια κεραια παραπανω και η καλυψη της ειναι περιπου ιδια με αυτη της vodafone. Edited by Picard

Κι εγώ Θεσσαλονίκη είμαι και δεν έχω κανένα πρόβλημα με το σήμα. Κινούμαι συνήθως κέντρο και ανατολικά, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω για δυτικά, αλλά πουθενά δεν έχω θέμα με το σήμα σε εξωτερικό χώρο. Στο κέντρο σε μερικά σπίτια έχω 1-2 γραμμές αλλά πάλι μιλάω άνετα, ενώ άλλοι που έχουν Cosmote δεν μπορούν καθόλου στον ίδιο χώρο. Επίσης χρησιμοποιώ συνέχεια mobile internet εν κινήσει και πολύ σπάνια έχω πρόβλημα ή δεν έχω 3G.

Τις μοναδικές φορές που έχω πρόβλημα είναι όταν μιλάω με Cosmote νούμερα. :rolleyes:

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις