Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

περιοχη κηφισιας(αττικης) (προς αλωνια): gsm 4/5 -> 1/5 oriako 3g 5/5 -> 0/5 εχει ξανασυμβει 3-4 φορες στο παρελθον. ως συνηθως, καμια ενημερωση για τους λογους....

ποτε δεν μου εχει τυχει Σημα 3G 5/5 μεχρι 1 γραμμη. γενικα ομως το σημα εξω ειναι μεγαλυτερο απο οτι μεσα. μεσα στο σπιτι μου εχει πολυ χαμηλο σημα.

καπως ετσι μπορει να δει καποιος στην γερμανικη σελιδα της βονταφον που και τι σημα εχει σε ολη την γερμανια... πολυ αναλυτικα...

http://netmap.vodafone.de/cover4internet/initParams.do;jsessionid=C7E56DB2BE9CC402B7AE128348E61590.umtsmapi1?windowsSystem=true&nav=true&nav4=false&nav5up=true&IE=false&IE4=false&IE5up=false&initialized=true&appprofile=UMTS-Maps

Αν και οι σελιδες της Βονταφον ειναι ιδιες στον σχεδιασμο...ανα χωρα οι υπηρεσιες ειναι μερα με την νυχτα και η φιλοσοφια προς τον πελατη πολυ διαφορετικη...

Edited by zerokill

ποτε δεν μου εχει τυχει Σημα 3G 5/5 μεχρι 1 γραμμη. γενικα ομως το σημα εξω ειναι μεγαλυτερο απο οτι μεσα. μεσα στο σπιτι μου εχει πολυ χαμηλο σημα.

Εξασθένηση το λένε αυτό....

Μπορείς να κάνεις πιό λεπτά τα ντουβάρια για να το αποφύγεις. :lol:

το χειροτερο απο ολα ειναι οτι δεν υπαρχει ενημερωση για το τι γινεται... ακριβως στην ιδια περιοχη, πριν 1-2 χρονια υπηρχε μια (παρανομη;;) κεραια (επι της κηφησιας) η βοντα, η οποια ξηλωθηκε και εμεινε ολη η περιοχη χωρις σημα για αρκετες βδομαδες... εφυγε τοτε αρκετος κοσμος με φορτητοτα... οταν επαιρνε κανεις στην τεχνικη υπηρεσια ή δεν ηξεραν ποτε θα διορθωθει ή δεν μπορουσαν να μας πουν!!! τωρα ειναι ιδια φαση, απλα υπαρχει η προτροπη για το full σημα, για ενα προβλημα ομως που ειναι προσωρινο...

το χειροτερο απο ολα ειναι οτι δεν υπαρχει ενημερωση για το τι γινεται... ακριβως στην ιδια περιοχη, πριν 1-2 χρονια υπηρχε μια (παρανομη;;) κεραια (επι της κηφησιας) η βοντα, η οποια ξηλωθηκε και εμεινε ολη η περιοχη χωρις σημα για αρκετες βδομαδες... εφυγε τοτε αρκετος κοσμος με φορτητοτα... οταν επαιρνε κανεις στην τεχνικη υπηρεσια ή δεν ηξεραν ποτε θα διορθωθει ή δεν μπορουσαν να μας πουν!!! τωρα ειναι ιδια φαση, απλα υπαρχει η προτροπη για το full σημα, για ενα προβλημα ομως που ειναι προσωρινο...

το βίωσα και εγώ εκείνη την περίοδο ήμουνα στην κηφισιά και στην συγκεκριμένη περιοχή που υπήρχε το πρόβλημα. Εσυ τώρα που μένεις εκεί βλέπεις το ίδιο πρόβλημα που υπήρχε πριν από 1,5χρόνο (περίπου) ;. Δηλαδή ελλειπες σήμα όπως είχε όταν είχε πέσει ο πρώτος σταθμός στην κηφισίας στην κοδρου 3;. Επίσης εκείνη την περίοδο είχα παρατηρήσει ότι εκεί που δεν είχε σήμα την περίοδο των χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς είχανε βάλει κάποιον σταθμό που μεταφέρεται ή δεν ξέρω τι άλλο πάντως για δύο μέρες είχε κανονικά σήμα για να μην χάσει η εταιρεία τα μυνήματα των γιορτών. Εγώ νομίζω ότι είναι το ίδιο χάλια σήμα όπως και τότε που είχε κατεβεί ο σταθμός στην κοδρου. Επίσης πριν κατεβεί ο σταθμός βάσης στην κηφισίας λεωφόρο 255 ο συγκεκριμένος είχε και 3g ενώ με αυτόν που ήτανε στην κοδρου δεν είχε. Το παρατηρούσα σπίτι διότι πριν δεν είχε καθόλου σήμα 3g μέσα στο σπίτι ενώ όταν είχε μπει ο άλλος σταθμός βάσης που ήτανε και πιο κοντά στο σπίτι μου είχε σήμα μέσα στο σπίτι 2έως 3 γραμμές στον δεύτερο όροφο και περίπου 1 γραμμή με 2 στο πρώτο όροφο. Και κάτι άλλο όταν κατέβηκε ο σταθμός βάσης τις βοντα ο πρώτος στην κοδρου είχαν μπει ήδη οι σταθμοί τις κοσμοτε και τις γουίντ στην κηφισίας 255 οπότε είχε σήμα από τις άλλες δύο εταιρείες για αυτό φύγανε οι συνδρομητές τις βοντα στα αλλά δύο δίκτυα με φορητοτητα. Ενώ τώρα δεν έχει σήμα από όλες τις εταιρείες γενικά είναι ανύπαρκτο έως και ελάχιστο το σήμα από όλα τα δίκτυα.Διότι όλες είχαν μπει πάνω στο κτίριο στην κηφισίας 255. Άρα η μόνη λύση για την εξασφάλιση του σηματος είναι το femtocell για να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε 100% σήμα 3g τουλάχιστον μέσα στο σπίτι όσον αφορά την βοντα.Το θέμα είναι ότι το κόστος του είναι ακριβό.Διότι έχουμε μόνο καρτοκινητα στο σπίτι .

Edited by JOHNMEGARYTHMOS
Διόρθωση

Τελικα δεν μας λενε ομως γιατι μονο στην Ελλαδα ειναι παρανομες κεραιες και γιατι ειναι παρανομες.Γιατι οποιος εχει παει εξω βλεπει παντου κεραιες...σε υπογειους σε ταρατσες σε πολυκαταστηματα ιστους ακομα και μεσα σε πολεις...εδω και 3 μερες που βρισκομαι Γερμανια ακομα και στους σταθμους μετρο το σημα ειναι καμπανα.. Οσο για ιστους...

http://img443.imageshack.us/img443/2394/imagehpl.th.jpg

http://img843.imageshack.us/img843/1679/image2wl.th.jpg

τις τραβηξα προχτες μεσα στην Στουτγκαρδη με το iphone γιατι τις βγαζει στα πλαγια ομως δεν ξερω...

δεν ξερω αν εχει ξανα αναφερθει, αλλα στο χαιδαρι και ειδικα στο δαφνι

ενω το κινητο δειχνει να εχει σημα δεν μπορουμε να μιλησουμε γιατι κανει διακοπες

το θεμα ειναι τρομερα εκνευριστικο

γιατι στην ουσια εχουν αχρηστευτει ολα τα κινητα που εχουν παροχο vodafone

δεν ξερω αν ριξανε κεραιες ή αν εκανε καμια ηλιθιοτητα η vodafone

για να πουλησειτην νεα ηλιθια συσκευη της,

αλλα θελω να δω αν υπαρχουν ατομα που θα κανουμε μαζι παραπονα

ειμαι 10 χρονια συνδρομητης και ΠΟΤΕ δεν υπηρχε προβλημα στην συγκεκριμενη περιοχη

δεν ξερω αν εχει ξανα αναφερθει, αλλα στο χαιδαρι και ειδικα στο δαφνι

ενω το κινητο δειχνει να εχει σημα δεν μπορουμε να μιλησουμε γιατι κανει διακοπες

το θεμα ειναι τρομερα εκνευριστικο

γιατι στην ουσια εχουν αχρηστευτει ολα τα κινητα που εχουν παροχο vodafone

δεν ξερω αν ριξανε κεραιες ή αν εκανε καμια ηλιθιοτητα η vodafone

για να πουλησειτην νεα ηλιθια συσκευη της,

αλλα θελω να δω αν υπαρχουν ατομα που θα κανουμε μαζι παραπονα

ειμαι 10 χρονια συνδρομητης και ΠΟΤΕ δεν υπηρχε προβλημα στην συγκεκριμενη περιοχη

μιλησες με το 13830;. αν ναι τι σου ειπανε;

το βίωσα και εγώ εκείνη την περίοδο ήμουνα στην κηφισιά και στην συγκεκριμένη περιοχή που υπήρχε το πρόβλημα. Εσυ τώρα που μένεις εκεί βλέπεις το ίδιο πρόβλημα που υπήρχε πριν από 1,5χρόνο (περίπου) ;. Δηλαδή ελλειπες σήμα όπως είχε όταν είχε πέσει ο πρώτος σταθμός στην κηφισίας στην κοδρου 3;. Επίσης εκείνη την περίοδο είχα παρατηρήσει ότι εκεί που δεν είχε σήμα την περίοδο των χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς είχανε βάλει κάποιον σταθμό που μεταφέρεται ή δεν ξέρω τι άλλο πάντως για δύο μέρες είχε κανονικά σήμα για να μην χάσει η εταιρεία τα μυνήματα των γιορτών. Εγώ νομίζω ότι είναι το ίδιο χάλια σήμα όπως και τότε που είχε κατεβεί ο σταθμός στην κοδρου. Επίσης πριν κατεβεί ο σταθμός βάσης στην κηφισίας λεωφόρο 255 ο συγκεκριμένος είχε και 3g ενώ με αυτόν που ήτανε στην κοδρου δεν είχε. Το παρατηρούσα σπίτι διότι πριν δεν είχε καθόλου σήμα 3g μέσα στο σπίτι ενώ όταν είχε μπει ο άλλος σταθμός βάσης που ήτανε και πιο κοντά στο σπίτι μου είχε σήμα μέσα στο σπίτι 2έως 3 γραμμές στον δεύτερο όροφο και περίπου 1 γραμμή με 2 στο πρώτο όροφο. Και κάτι άλλο όταν κατέβηκε ο σταθμός βάσης τις βοντα ο πρώτος στην κοδρου είχαν μπει ήδη οι σταθμοί τις κοσμοτε και τις γουίντ στην κηφισίας 255 οπότε είχε σήμα από τις άλλες δύο εταιρείες για αυτό φύγανε οι συνδρομητές τις βοντα στα αλλά δύο δίκτυα με φορητοτητα. Ενώ τώρα δεν έχει σήμα από όλες τις εταιρείες γενικά είναι ανύπαρκτο έως και ελάχιστο το σήμα από όλα τα δίκτυα.Διότι όλες είχαν μπει πάνω στο κτίριο στην κηφισίας 255. Άρα η μόνη λύση για την εξασφάλιση του σηματος είναι το femtocell για να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε 100% σήμα 3g τουλάχιστον μέσα στο σπίτι όσον αφορά την βοντα.Το θέμα είναι ότι το κόστος του είναι ακριβό.Διότι έχουμε μόνο καρτοκινητα στο σπίτι .

αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι αφενος γιατι δεν μπορει να στεριωσει μια κεραια στην περιοχη και αφετερου γιατι δεν ενημερωνουν τον κοσμο;;;.....

και στο σχολειο που εχει εκει στην περιοχη, τωρα με τις εκλογες, ολοι τρεχανε στα παραθυρα μηπως και μιλησουν..... αυτον τον φορητο σταθμο που ειχαν φερει στις γιορτες, θα τους κοστιζε τοσο να τον ξαναφερουν;;; αλλα βλεπεις τωρα δεν εχει τοση κινηση....

ισως το full σημα να ειναι οντως μια λυση.... αλλα -οπως ειπες- αν εχει καποιος καρτοκινητο, θα τον βαλουν να το πληρωσει.... κι ολα αυτα , γιατι;;; για να γραφει το κινητο επανω vodafone;;;

η γουντ παντως (δεν ξερω απο που και πως) ειναι αξιοπρεπης....ενω η vf καθολου 3g (λυπαμαι οσους εχουν πακετα data) και gsm 1-2/5 κοντα στα παραθυρα και κλησεις με διακοπες....

αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι αφενος γιατι δεν μπορει να στεριωσει μια κεραια στην περιοχη και αφετερου γιατι δεν ενημερωνουν τον κοσμο;;;.....

και στο σχολειο που εχει εκει στην περιοχη, τωρα με τις εκλογες, ολοι τρεχανε στα παραθυρα μηπως και μιλησουν..... αυτον τον φορητο σταθμο που ειχαν φερει στις γιορτες, θα τους κοστιζε τοσο να τον ξαναφερουν;;; αλλα βλεπεις τωρα δεν εχει τοση κινηση....

ισως το full σημα να ειναι οντως μια λυση.... αλλα -οπως ειπες- αν εχει καποιος καρτοκινητο, θα τον βαλουν να το πληρωσει.... κι ολα αυτα , γιατι;;; για να γραφει το κινητο επανω vodafone;;;

ελα ντε τι να πω . γενικα ποτε δεν ενημερωνουν τους συνδρομητες οτι θα πεσει σταθμος βασης . μην το ψαχνεις οταν αφαιρεθηκε ο σταθμος βασης απεναντι στο κατ στην κηφισιας 235 και μετα οταν αφαιρεθηκαν οι σταθμοι βασης απο ολες τις εταιριες στην κηφισιας 255 κατεβηκαν απο τις ιδιες τις εταιριες και οχι απο αλλο λογο καλο θα ητανε να ενημερωνουν . παντως το full σημα ειναι μια λυση για την vodafone ενω για τις αλλες εταιριες δεν υπαρχει εναλακτικη λυση. οσο για αυτο που λες για το 1 δημοτικο και νηπιαγωγειο στην κηφισια πιστευα οτι θα ειχε το μισο σημα διοτι μια φιλη μου που μενει εκει κοντα στην αγιου τρυφωνος εχει ικανοποιητικο σημα ενω εγω στο σπανο και κατω επι της ομηρου απο ελαχιστο εως καθολου. Αμα ριξεις μια ματια στο local περνωντας ευθεια απο το δρομο του σχολειου και μετα απεναντι απο το γραφειο τελετων στο τελος του δρομου βρισκεται το local εαν δεισ εχει βαλει κεραια repeater πανω . ετσι βλεπω να καταντησουνε ολοι αλλοι συνδρομητες των αλλων 2 εταιρειων και οσοι συνδρομητες τις βοντα δεν θελουνε να παρουνε το femtocell . ομως καλυτερα συμφερει το femtocell παρα το repeater διοτι femtocell παραγει σημα μεσω του adsl ενω το repeater αναμεταδιδει , τι να μεταδωσει το ελαχιστο σημα που δεν εχει η περιοχη;. τι να πω ειναι απαραδεκτο ο δημος τις κηφισιας και ο συλλογος κηφισια σοσ ( http://kifisia-sos.blogspot.com/ ) να κατεβαζει τους σταθμους και μεσα σε κεντρικο σημειο να μην εχει σημα . ενω σε μεριες αλλες που δεν ειναι κεντρικες να βρισκεις και 3g σημα. οσο για την wind δεν συμφωνω απο αυτο που λες διοτι κανενας τους δεν ενημερωνει οταν κατεβει σταθμος βασης , ισως το θεωρουνε σιγουρο , επειδη οι πολιτες φωναζουνε να κατεβει σταθμος βασης τι να πω....

Edited by JOHNMEGARYTHMOS

Τελικα δεν μας λενε ομως γιατι μονο στην Ελλαδα ειναι παρανομες κεραιες και γιατι ειναι παρανομες.

Μας λένε, πως δεν μας λένε, απλά δεν το "παιζει" κανένα από τα φιμωμένα ΜΜΕ...

διάβασε λίγο τα slides 22-24 της παρουσίασης της ΕΕΚΤ και θα καταλάβεις οτι το κράτος διαιωνίζει την "παρανομία" των σταθμών βάσης - και ναι, το δικό μας κράτος δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο!!!

http://www.eekt.gr/LinkClick.aspx?fileticket=VESwTrOpeiY%3d&tabid=36

Τα κύρια σημεία:

•Καθυστερήσεις στις εγκρίσεις ΜΠΕ από Νομαρχίες και Πολεοδομικές άδειες από Πολεοδομίες και Δήμους, παρά τις μέγιστες προθεσμείες που έχουν δοθεί με το νόμο 3431/2006 (νόμος του κράτους που το ίδιο το κράτος δεν εφαρμόζει),

•Μόνο το 30% των ΣΒ είναι και τυπικά αδειοδοτημένο (Μόνο στο Ελλάντα!),

•Στην Αττική, από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 1700 αιτήσεις και έχουν εγκριθεί 350, με σημερινό ρυθμό τις 200 ετησίως!

edit: στο λινκ που δίνιε ο φίλος παραπάνω ( http://kifisia-sos.blogspot.com/ ) έχει όλη τη "γραφειοκρατεία" για τους ΣΒ στο κηφισίας 255, δες λίγο την αίτηση αναστολής κατεδάφισης της Βοντα και θα καταλάβεις σε τι καθεστώς ήταν η κεραία...παλιός σταθμός, χωρίς πλήρη άδεια, με τον νόμο του 2006 κατατέθηκαν τα χαρτιά για ΜΠΕ και θα έπρεπε να έχει κριθεί το αίτημα - αλλά το κράτος έχει πάρει νέα προθεσμία να απαντήσει μέχρι Μάρτιο του 2011 - μέχρι τότε, δεν έχει κριθεί ούτε νόμιμη, ούτε παράνομη.... και μέχρι να κριθεί, ο νόμος 3431/2006 ορίζει οτι δεν είναι παράνομη ούτε κατεδαφιστέα.... αν δεν είχαμε δημοτικές εκλογές ίσως και να μην επέμεναν τόσο οι εκάστοτε δημοτικοί άρχοντες (θυμόσαστε τι έγινε στην Κρήτη στο Καστέλι το περασμένο πάσχα, ο δήμος πολέμησε και κατέβασε όλες τις κεραίες και μετά βγήκαν στα κανάλια οι κάτοικοι και οι επαγελματίες της περιοχής να διαμαρτυρηθούν που δεν έχουν σήμα!!! Και ξαναλειτόυργησαν ως δια μαγείας οι κεράιες αμέσως

http://www.satleo.gr/content/view/1615/1/ )

Edited by PP6210
προσθήκη λινκ

ελα ντε τι να πω . γενικα ποτε δεν ενημερωνουν τους συνδρομητες οτι θα πεσει σταθμος βασης . μην το ψαχνεις οταν αφαιρεθηκε ο σταθμος βασης απεναντι στο κατ στην κηφισιας 235 και μετα οταν αφαιρεθηκαν οι σταθμοι βασης απο ολες τις εταιριες στην κηφισιας 255 κατεβηκαν απο τις ιδιες τις εταιριες και οχι απο αλλο λογο καλο θα ητανε να ενημερωνουν . παντως το full σημα ειναι μια λυση για την vodafone ενω για τις αλλες εταιριες δεν υπαρχει εναλακτικη λυση. οσο για αυτο που λες για το 1 δημοτικο και νηπιαγωγειο στην κηφισια πιστευα οτι θα ειχε το μισο σημα διοτι μια φιλη μου που μενει εκει κοντα στην αγιου τρυφωνος εχει ικανοποιητικο σημα ενω εγω στο σπανο και κατω επι της ομηρου απο ελαχιστο εως καθολου. Αμα ριξεις μια ματια στο local περνωντας ευθεια απο το δρομο του σχολειου και μετα απεναντι απο το γραφειο τελετων στο τελος του δρομου βρισκεται το local εαν δεισ εχει βαλει κεραια repeater πανω . ετσι βλεπω να καταντησουνε ολοι αλλοι συνδρομητες των αλλων 2 εταιρειων και οσοι συνδρομητες τις βοντα δεν θελουνε να παρουνε το femtocell . ομως καλυτερα συμφερει το femtocell παρα το repeater διοτι femtocell παραγει σημα μεσω του adsl ενω το repeater αναμεταδιδει , τι να μεταδωσει το ελαχιστο σημα που δεν εχει η περιοχη;. τι να πω ειναι απαραδεκτο ο δημος τις κηφισιας και ο συλλογος κηφισια σοσ ( http://kifisia-sos.blogspot.com/ ) να κατεβαζει τους σταθμους και μεσα σε κεντρικο σημειο να μην εχει σημα . ενω σε μεριες αλλες που δεν ειναι κεντρικες να βρισκεις και 3g σημα. οσο για την wind δεν συμφωνω απο αυτο που λες διοτι κανενας τους δεν ενημερωνει οταν κατεβει σταθμος βασης , ισως το θεωρουνε σιγουρο , επειδη οι πολιτες φωναζουνε να κατεβει σταθμος βασης τι να πω....

μαλιστα... οποτε ολη η περιοχη παιρνει σημα απο το local...τελαια....

βεβαια αν εμενε κανενα στελεχος στην περιοχη, θα γινοταν κατι αμεσα... τωρα ολοι μας εχουν γραμμενους....

να μην φταις εσυ και να πρεπει να πληρωσεισ για το φουλ σημα, ειναι λιγο κοροιδια.... να πω οτι ειμαι στο υπογειο, να το πληρωσω.....

ας τα δωσουν τσαμπα (καλο εε;; το αλλο με τον τοτο.... :))

οταν λεω για τη γουιντ , οτι ειναι αξιοπρεπησ, αναφερομαι στο σημα (σιγα μην ενημερωναν κι αυτοι.....) δεν ειναι τερμα, αλλα μιλας..

απογοητευση....

μαλιστα... οποτε ολη η περιοχη παιρνει σημα απο το local...τελαια....

βεβαια αν εμενε κανενα στελεχος στην περιοχη, θα γινοταν κατι αμεσα... τωρα ολοι μας εχουν γραμμενους....

να μην φταις εσυ και να πρεπει να πληρωσεισ για το φουλ σημα, ειναι λιγο κοροιδια.... να πω οτι ειμαι στο υπογειο, να το πληρωσω.....

ας τα δωσουν τσαμπα (καλο εε;; το αλλο με τον τοτο.... :))

οταν λεω για τη γουιντ , οτι ειναι αξιοπρεπησ, αναφερομαι στο σημα (σιγα μην ενημερωναν κι αυτοι.....) δεν ειναι τερμα, αλλα μιλας..

απογοητευση....

δεν ξέρω εάν μπορεί να εκπέμπει το repeater και να μπορεί να ποιανεί σήμα όλη η περιοχή. Συνήθως βοηθάει αυτούς που το έχουνε εσωτερικά μέσα στο σπίτι από όσο ξέρω. Όσο για την γουίντ έχεις ένα δίκιο . Επίσης επικοινώνησα με τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της βοντα και μου είπανε ότι ο σταθμός βάσης στην κηφισίας 255 ξανά λειτούργησε στις 10/11 πολύ κούλη ενημέρωση αφού δεν ποιανεί που ξανά λειτούργησε . Επικοινώνησα και με την γουίντ και δεν ήξερε τίποτα για το αφαιρέθηκε σταθμός στην κηφισίας. Και μετά πήρα τηλ και την κοσμοτε και μου είπε ότι γνωρίζουμε το πρόβλημα και ότι γίνονται προσπάθειες βελτίωσης του σηματος ...

δεν ξέρω εάν μπορεί να εκπέμπει το repeater και να μπορεί να ποιανεί σήμα όλη η περιοχή. Συνήθως βοηθάει αυτούς που το έχουνε εσωτερικά μέσα στο σπίτι από όσο ξέρω. Όσο για την γουίντ έχεις ένα δίκιο . Επίσης επικοινώνησα με τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της βοντα και μου είπανε ότι ο σταθμός βάσης στην κηφισίας 255 ξανά λειτούργησε στις 10/11 πολύ κούλη ενημέρωση αφού δεν ποιανεί που ξανά λειτούργησε . Επικοινώνησα και με την γουίντ και δεν ήξερε τίποτα για το αφαιρέθηκε σταθμός στην κηφισίας. Και μετά πήρα τηλ και την κοσμοτε και μου είπε ότι γνωρίζουμε το πρόβλημα και ότι γίνονται προσπάθειες βελτίωσης του σηματος ...

οντως περιεργο να λειτουργει καποια κεραια απο 10/11, χωρις να εχει αλλαξει κατι στην καλυψη....

αμα μαθεις τιποτα, κυριε γειτονα, ενημερωσε κι εμας :)

Edited by PUK

οντως περιεργο να λειτουργει καποια κεραια απο 10/11, χωρις να εχει αλλαξει κατι στην καλυψη....

αμα μαθεισ τιποτα, κυριε γειτονα, ενημερωσε κι εμας :)

οκ μείνει ήσυχος εάν μάθω κάτι θα σε ενημερώσω άμεσα.

Μας λένε, πως δεν μας λένε, απλά δεν το "παιζει" κανένα από τα φιμωμένα ΜΜΕ...

διάβασε λίγο τα slides 22-24 της παρουσίασης της ΕΕΚΤ και θα καταλάβεις οτι το κράτος διαιωνίζει την "παρανομία" των σταθμών βάσης - και ναι, το δικό μας κράτος δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο!!!

http://www.eekt.gr/LinkClick.aspx?fileticket=VESwTrOpeiY%3d&tabid=36

Τα κύρια σημεία:

•Καθυστερήσεις στις εγκρίσεις ΜΠΕ από Νομαρχίες και Πολεοδομικές άδειες από Πολεοδομίες και Δήμους, παρά τις μέγιστες προθεσμείες που έχουν δοθεί με το νόμο 3431/2006 (νόμος του κράτους που το ίδιο το κράτος δεν εφαρμόζει),

•Μόνο το 30% των ΣΒ είναι και τυπικά αδειοδοτημένο (Μόνο στο Ελλάντα!),

•Στην Αττική, από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 1700 αιτήσεις και έχουν εγκριθεί 350, με σημερινό ρυθμό τις 200 ετησίως!

edit: στο λινκ που δίνιε ο φίλος παραπάνω ( http://kifisia-sos.blogspot.com/ ) έχει όλη τη "γραφειοκρατεία" για τους ΣΒ στο κηφισίας 255, δες λίγο την αίτηση αναστολής κατεδάφισης της Βοντα και θα καταλάβεις σε τι καθεστώς ήταν η κεραία...παλιός σταθμός, χωρίς πλήρη άδεια, με τον νόμο του 2006 κατατέθηκαν τα χαρτιά για ΜΠΕ και θα έπρεπε να έχει κριθεί το αίτημα - αλλά το κράτος έχει πάρει νέα προθεσμία να απαντήσει μέχρι Μάρτιο του 2011 - μέχρι τότε, δεν έχει κριθεί ούτε νόμιμη, ούτε παράνομη.... και μέχρι να κριθεί, ο νόμος 3431/2006 ορίζει οτι δεν είναι παράνομη ούτε κατεδαφιστέα.... αν δεν είχαμε δημοτικές εκλογές ίσως και να μην επέμεναν τόσο οι εκάστοτε δημοτικοί άρχοντες (θυμόσαστε τι έγινε στην Κρήτη στο Καστέλι το περασμένο πάσχα, ο δήμος πολέμησε και κατέβασε όλες τις κεραίες και μετά βγήκαν στα κανάλια οι κάτοικοι και οι επαγελματίες της περιοχής να διαμαρτυρηθούν που δεν έχουν σήμα!!! Και ξαναλειτόυργησαν ως δια μαγείας οι κεράιες αμέσως

http://www.satleo.gr/content/view/1615/1/ )

δηλαδή η κεραία αυτή μπορεί να ξανά μπει το μάρτιο του 2011;. Και τότε τη τις αφαίρεσαν όλες οι εταιρίες από μόνες τους;. Για να την ξανά βάλουν πάλι όταν και αν νομιμοποιηθεί; διπλές δουλιες δηλαδή για να κουράζουν τους κατοίκους τις περιοχής να πηγαινοέρχονται για να μπορούν να επικοινωνήσουν. Όσο για αυτό που είπες για τον κισσαμο ήτανε πολύ κουλο μια δεν μπορούμε τις κεραίες μας και τις κατεβάζουμε και μια ξανά παρακαλαμε να ξανά λειτουργήσουν . Διότι απλά δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε. Και χάνουμε έτσι. Τι να πω το όλοι επικοινωνούμε με το κινητό τώρα πια οπότε δημιουργεί πρόβλημα η καθόλου επικοινωνία. Οπότε δεν υπάρχει λόγος. Αλλά άντε να βάλεις μυαλό στο δήμο μας και στο κηφισιά σος. Που εάν κατεβείς στην κηφισίας στο δακτυλίδι εκεί που είναι το κτίριο του οτε . Θα παρατηρήσεις ότι σε κάθε σημείο υπάρχουνε κεραίες πιο συγκεκριμένα πάνω στο οτε και στο κτίριο τις κοσμοτε επί τις αττικής οδού έχουνε βάλει κεραίες χωρίς στήριγμα απλά όρθιες στην ταράτσα. Ρωτάω αυτές δεν είναι παράνομες;. Για να μην πω στο άλλο κτίριο τις κοσμοτε λίγο πιο κάτω και για την καμουφλαρισμενη κεραία στο carrefour επί της κηφισίας. Απλά παίζουνε συμφέροντα για αυτό τις κατεβάζουνε στην κηφισιά εκτός από την νομιμότητα της κάθε κεραίας.

Edited by Petros the Great

Απλά παίζουνε συμφέροντα για αυτό τις κατεβάζουνε στην κηφισιά εκτός από την νομιμότητα της κάθε κεραίας.

και συμφεροντα αλλα και απιστευτη βλακεια.....

ολοι εχουν κινητο (και θελουν να εχουν σημα) αλλα κανεις δεν θελει να εχει κοντα του κεραια!!??!....

και συμφεροντα αλλα και απιστευτη βλακεια.....

ολοι εχουν κινητο (και θελουν να εχουν σημα) αλλα κανεις δεν θελει να εχει κοντα του κεραια!!??!....

εάν το σκεφτείς όλοι έχουμε κεραία δίπλα μας όταν βλέπουμε φουλ σήμα σημαίνει ότι επικοινωνούμε με μια κεραία άλλοι πολύ κοντά και άλλοι λιγότερο. Άρα δεν την γλυτώνουμε την ακτινοβολία και από τις δύο περιπτώσεις.

δηλαδή η κεραία αυτή μπορεί να ξανά μπει το μάρτιο του 2011;. Και τότε τη τις αφαίρεσαν όλες οι εταιρίες από μόνες τους;. Για να την ξανά βάλουν πάλι όταν και αν νομιμοποιηθεί; διπλές δουλιες δηλαδή για να κουράζουν τους κατοίκους τις περιοχής να πηγαινοέρχονται για να μπορούν να επικοινωνήσουν.

οχι, απο ότι κατάλαβα από την αίτηση αναστολής της απόφασης κατεδάφισης που υπέβαλε η Vodafone και φαίνεται να έχει γίνει αποδεκτή (επισυνάπτεται στο blog), η Vodafone έχει καταθέση τα σωστά χαρτιά και ΜΠΕ για να νομιμοποιήσει την κεραία, και με βάση το νόμο του 2006 η νομαρχία θα έπρεπε να έχει απαντήσει εντός συγκεκριμένης διορίας μέχρι το Μάρτιο 2009... αυτή τη διορία όμως την αναβάλουν συνεχώς, με τελευταία αναβολή μέχρι τον Μάρτιο 2011- πρακτικά σημαίνει οτι μέχρι να εκδοθεί απόφαση απόρριψης της ΜΠΕ που έχει καταθέσει η Vodafone, η κεραία δεν μπορεί να θεωρηθεί παράνομη και δεν νομιμοποιείται ο Δήμος να την κατεβάσει.... για τις άλλες εταιρίες δεν υπάρχει αντίστοιχη πληροφορία στο blog

Στην ουσία οι εταιρίες είναι ομηροι με αυτό το καθεστός "μη-νομιμότητας" που ισχύει για τις κεραίες που ενώ έχουν κατατεθεί τα δικαιολογητικά δεν έχει βγει ακόμα απόφαση από το κράτος... βέβαια θα μπορούσαν να μην τις λειτουργούν και να κάνουν προσφυγή κατά της εκάστοτε νομαρχίας για διαφυγόντα κέρδη γι ακάθε μήνα καθυστέρησης πέρα από την διορία που ορίζει ο νόμος. Αντί αυτού επέλεξαν να λειτουργήσουν τις κεραίες αυτές έστω και ως ημιπαρανομίας, για να εισπράξουν από το airtime που θα εξυπηρετηθεί.

τώρα με τον Καλλικράτη έχει αλλάξει το καθεστώς αδειοδότησης; Τι είναι αυτό που ισχύει τελικά;

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

οκ μείνει ήσυχος εάν μάθω κάτι θα σε ενημερώσω άμεσα.

φαντασου γελια που θα καναμε αν ειχαμε ΚΑΙ το σταθερο (αυτο που δουλευει ασυρματα με σιμ) της voda.... γελια που θα καναμε ... :lol::lol::lol:

θα ημασταν τελειως αποκομμενοι για καιρο, με τους ρυθμους που λυνονται τα προβληματα...(ή που μας εχουν γραμμενους...)

Διαβλέπω μια κάποια στασιμότητα στην ανάπτυξη του δικτύου 3g στην πόλη της Θεσσαλονίκης ή δόθηκε βάρος σε άλλες περιοχές; Ανέφερα πολλές φορές στο 13830, ότι η πλέον κεντρική περιοχή, που περικλείεται από τις οδούς Αλ. σβώλου, Π.Π. Γερμανού, Παύλου Μελά και εκκλησία της Αγίας Σοφίας έχει ασθενές σήμα 3g έως και ανύπαρκτο, αφού το τηλέφωνο μεταβαίνει στο 2g συνεχώς και τούμπαλιν!! Καταλαβαίνω, ότι η Κοσμοτέ έχει σαφή υπεροχή στην περιοχή (ωστόσο ξέρω μόνο για τη θέση των micros της), αλλά δεν πρέπει κάποιος να ασχοληθεί μ'αυτό το πυκνοκατοικημένο κομμάτι της πόλης; Επίσης και στον Εύοσμο η Βόνταφον έχει υποδεέστερο σήμα τρίτης γενιάς! Και τέλος, ένα παράπονο για την πολύπαθη περιοχή της Σοφούλη, όπου παλιότερα ξηλώθηκαν κεραίες, ο σταθμός βάσης της Wind λειτουργεί κανονικά και προφανώς νομιμότατα. Δε θα μπορούσε να γίνει ένα co-location;
jparalias.blogspot.com Περί ανέμων και υδάτων (ενίοτε όμως ανεμοστροβίλων & πλημμυρών)... :p

Η αλήθεια είναι ότι στο κομμάτι αυτό που αναφέρεις γίνεται εύκολα handover από 3g σε gsm.Όμως πρόβλημα κάλυψης 3g δε θα'λεγα ότι υπάρχει.Σε εσωτερικούς χώρους στην Π.Π.Γερμανού υπάρχει κανονικά 3g (π.χ. πλαίσιο, tre marie και στα διπλανά καφέ), όπως και στην Σβώλου(εκεί, μόνο σε κάτι μπυραρίες έχω πάει για να πω την αλήθεια, όποτε δεν παίρνω κι όρκο αν έχει πρόβλημα και σε άλλους χώρους:p)

Στην Αγίας Σοφίας κάνει όντως πολύ εύκολα handover σε gsm, όμως και πάλι σε εσωτερικούς χώρους υπάρχει κανονικά σήμα 3g-προφανώς όχι σε υπόγεια, όπως και καμιά άλλη άλλωστε).Πιο αδύναμο σε εσωτερικούς χώρους είναι απ' το ύψος της Μητρόπολης και κάτω, όπως και σε κάποια λίγα ισόγεια στην Προξένου Κορομηλα, καθώς επίσης και σε εξωτερικούς χώρους στην Μητροπόλεως,νομίζω κάπου στο ύψος της μητροπολίτου Ιωσήφ.

Γενικά όμως στα ίδια σημεία δεν έχω δει κάποια τρομερή υπεροχή της Κοσμοτε, στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται και οι 2.

Στην Σοφούλη κάνε υπομονή με το edge προς το παρόν και ευχαριστημένος να' σαι:p Αν και κάπου πολύ κοντά στην Σοφούλη υπάρχει σταθμός βάσης με 3g, όμως για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω ακριβή διεύθυνση.Τι να σου κάνει όμως κι αυτος; Τι να πρωτοκαλύψει; Εκεί πέρα οι 2 «μεγάλες» την έχουν πληρώσει ακριβά.

Edited by kotsianis7

Καλησπέρα,

συνήθως δεν γράφω online για προβλήματα με εταιρείες αλλά αυτό που συνέβη σήμερα μπορώ να πω ότι με εξόργισε . Η ιστορία ξεκινάει τον προηγούμενο Απρίλιο όταν αποφάσισα να μετακινηθώ από την Cosmote στην Vodafone μιας και οι περισσότεροι φίλοι μου έχουν Vodafone. Αγοράζω λοιπόν κανονικά ένα νέο κινητό με σύνδεση κλπ κλπ. Από εκεί ξεκινάνε όλα τα στραβά και ανάποδα στο σπίτι μου στο κέντρο της 2ης μεγαλύτερης πληθυσμιακής περιοχής για να μιλήσω στο κινητό πρέπει να βρίσκομαι στο παράθυρο κρεμασμένος και να εύχομαι να μην φυσήξει και χάσω το σήμα….

Σκέφτομαι εντάξει κάποιο πρόβλημα θα υπάρχει ας κάνω υπομονή, μέγα λάθος μέχρι τον Αύγουστο τα ίδια. Αφού λοιπόν πλέον δεν πήγαινε άλλο επικοινωνώ με την Vodafone και μου απαντάνε τα γνωστά θα προωθήσουμε το πρόβλημα σας κλπ κλπ, καλοπροαίρετος και πάλι περιμένω μέχρι που μου στέλνουν ένα sms για να αγοράσω το τότε Vodafone full σήμα με 120e, προφανώς και παραπονέθηκα που έπρεπε να πληρώσω για έχω το αυτονόητο αλλά η κοπέλα που με «εξυπηρετούσε» απλώς άκουγε….

Μετά από κάποιες μέρες επικοινώνησε μαζί μου ένας τεχνικός της Vodafone με πολύ τουπέ ύφος και όλα τα παρελκόμενα και μου είπε λίγο πολύ ότι φταίω εγώ για την μη ύπαρξη σήματος αφού κάτοικοι της περιοχής μου κάποια στιγμή κατέβασαν μία κεραία. ‘Όταν λοιπόν άρχισα και φώναζα πλέον χάθηκε το όλο τουπέ κλπ αλλά λύση μηδέν. Τότε ήταν που αποφάσισα να πάρω κι ένα καρτοκινητό cosmote τουλάχιστον να μπορούσα να έχω κινητό στο σπίτι μου κι το άφησα εκεί…… Μέχρι σήμερα που είπα να ξαναρωτήσω στο κατάστημα της περιοχής μου και μαθαίνω το υπέρτατο ότι το πρόβλημα υπάρχει από τον προηγούμενο Φεβρουάριο το έχουν κι αυτοί κλπ κλπ και ότι η λύση είναι πάλι το Vodafone Full σήμα αλλά δυστυχώς δεν δικαιούμαι κάποια έκπτωση για την συσκευή που πλέον έχει 150ε και με προέτρεψαν να πάρω το 1830 μπας και μου δώσουν κάποια έκπτωση αυτοί. Μετά λοιπόν από ένα 20λεπτο τηλέφωνο επίσκεψη σε άλλο κατάστημα ξανά τηλέφωνο αποτέλεσμα μηδέν.

Και ρωτάω:

Α) από την στιγμή που ήξεραν το πρόβλημα γιατί δεν με ενημέρωσαν ότι στην περιοχή που δηλώνω σαν σπίτι μου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα;

Β) γιατί να είμαι αναγκασμένος να πληρώσω επιπλέον για κάτι που πληρώνω ήδη για να έχω;

Γ) Γιατί διαφημίζουν 99.9% Πληθυσμιακή κάλυψη ψευδός;

Γιατί απλά δεν φέυγεις? Ούτε τέλη διακοπής μην πληρώνεις ούτε τίποτα...

Καμιά καταγγελία σε ΕΕΕΤ, ινκα κτλ πιθανώς να βοηθούσε αν θέλεις να μείνεις..

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις