Jump to content

[Modding] Huawei U8800 IDEOS X5

navi55
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η καταλληλότερη ROM για το κινητό ποια πιστεύετε ότι είναι?

Έχω μια ακόμα απορία, εσείς που το έχετε κάνει root το κινητό, όταν βλέπετε ότι μια άλλη ROM τρέχει καλύτερα από αυτή που έχετε, πηγαίνετε και αντικαθιστάτε αυτή που ήδη έχετε? Και δεν είναι λίγο βάσανο αυτό?

Επίσης, δεν προκύπτουν προβλήματα από αυτές της ROM που δεν είναι από τη μαμά εταιρία? Και είναι όντως τόσο εύκολο να κάνεις unroot?

Δεν βάζω την ερώτηση μου στο γενικό θέμα rooting (θα την βάλω αν δεν απαντηθεί εδώ) διότι θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας και για το συγκεκριμένο κινητό. :)

• Απαντήσεις 2,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τί είναι το root. Root κάνεις κ σε stock roms. Με ,root αποκτας.δικαίωματα διαχειριστή στη συσκευή σου. Εγώ κάνω κάθε εβδομάδα update με miui και από πέρυσι έχω φλασαρει χιλιάδες φορές οτιδήποτε. Είναί μια διαδικασία που μου αρέσει. Επαφές και εφαρμογές με ένά κλικ επανέρχονται μαζί με τα δεδομένα τους.

Καλύτερη rom δεν υπάρχει. Υπάρχει rom που σου αρέσει περισσότερο. Εγώ προσωπικά δεν αντέχω τις cyanogen. Έχω ερωτευτεί τις miui και τα απίστευτα χαρακτηριστικά τους. Δεν έχει σχέση με καμία άλλη rom. Είναι απλά υπέροχη με τέλειο interface και φοβερα looks. Πλέον είναι σταθερότατη κ σχεδόν bug-free. Η ICS που κυκλοφορεί για παράδειγμα μου είναι πολύ δύσκολο ΒΑ την χρησιμοποιησω λόγω του ότι με τη miui έχω αυτο που ζητάω.

Λάβε επίσης υποψιν ότι δυστυχώς υπάρχουν πολλά διαφορετικά U8800 (hardware) και δυστυχώς ο καθένας μας τείνει να επιλέγει rom πουνα ταιριάζει στη συσκευή χωρίς προβλήματα.

Τελειωνοντας, το root είναι αναγκαίο για κάποιον που σέβεται την συσκευή του και επίσης συνώνυμο του ανοιχτού κώδικα του android. Αν είσαι απλά τηλέφωνο,SMS, άντε και καμία Φώτο , μείνε ως έχει. Αν θες να πιάσουν τόπο τα χρήματά σου για μια υπέροχη συσκευή τότε της.το χρωστας.. Άλλωστε όπως και στο αυτοκίνητο πρέπει να το ποτίζεις και αυτο με 100άρα βενζίνη. Γιατί το αξίζει........

Sony Ericsson Is My God

Γεια σας...παιδια να σας ρωτησω...πως να κανω αναβαθμιση του Android μου; Eχω 2.2.1. Froyo πανω του (το εργοστασιακο) και για παραδειγμα να το κανω αναβαθμιση στο 2.3.5. Gingerbread;

1) full backup με CWM.

2) διαδικασια για backup εφαρμογων και ρυθμισεων με titanium backup.

3) backup IMEI.

4) η τελευταια official ειναι η 2.3.5 update 1 (V100R001C00B526G001)?

5) για να την περασεις ακολουθα την διαδικασια που αναφερεται στο pdf που υπαρχει μεσα στο zip της ROM.

6) root 2.3.5. Αυτο (SuperOneClick v2.3.3)

7) restore με titanium backup.

8) install CWM.

μην ξεχασεις να κανεις συγχρονισμο πριν αλλα και μετα. ;)

θα παρακαλούσα όσους γράφουν εντυπώσεις, να παραθέτουν και τα προηγούμενα κινητά τους για να έχουμε μια πιο ξεκαθαρη εικόνα για τα οσα λεει ο καθένας. οσοι αναφέρονται σε SoT, να μας λένε και τις ρυθμίσεις που ειχαν, πχ ανοικτο 4g, wifi only, gps, gaming κλπ.

Εχω ακριβως την ιδια ρομ και ιδια εκδοση και δεν συμφωνω με αυτα που λες.δεν εχω κανενα προβλημα,δεν εχω καθολου reboots και γενικα ολη η ρομ σκρολαρει αψογα.απο αποψη ταχυτητας ειναι μια χαρα το μονο προβλημα ειναι οτι ζοριζεται λιγο στην πλοηγηση αλλα πλεον τον εχω ανεβασει το cpu στο 1.4 και εχει βελτιωθει πολυ.πριν περασεις την ρομ εκανες clear cache κλπ?δοκιμασε να περασεις την official 2.3.5 και μετα την aurora παλι.

thanos7 τα εκανα ολα κατα γραμμα.δεν ξερω γιατι δεν δουλευε καλα σε εμενα.ισως να επρεπε να την ξαναπερασω.κατεληξα παλι σε miui me kernel .35 και βρηκα την υγεια μου.θα την ξαναδοκιμασω βεβαια με το που βαρεθω αυτη που εχω και ελπιζω να αλλαξει η αποψη μου

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τί είναι το root. Root κάνεις κ σε stock roms. Με ,root αποκτας.δικαίωματα διαχειριστή στη συσκευή σου. Εγώ κάνω κάθε εβδομάδα update με miui και από πέρυσι έχω φλασαρει χιλιάδες φορές οτιδήποτε. Είναί μια διαδικασία που μου αρέσει. Επαφές και εφαρμογές με ένά κλικ επανέρχονται μαζί με τα δεδομένα τους.

Καλύτερη rom δεν υπάρχει. Υπάρχει rom που σου αρέσει περισσότερο. Εγώ προσωπικά δεν αντέχω τις cyanogen. Έχω ερωτευτεί τις miui και τα απίστευτα χαρακτηριστικά τους. Δεν έχει σχέση με καμία άλλη rom. Είναι απλά υπέροχη με τέλειο interface και φοβερα looks. Πλέον είναι σταθερότατη κ σχεδόν bug-free. Η ICS που κυκλοφορεί για παράδειγμα μου είναι πολύ δύσκολο ΒΑ την χρησιμοποιησω λόγω του ότι με τη miui έχω αυτο που ζητάω.

Λάβε επίσης υποψιν ότι δυστυχώς υπάρχουν πολλά διαφορετικά U8800 (hardware) και δυστυχώς ο καθένας μας τείνει να επιλέγει rom πουνα ταιριάζει στη συσκευή χωρίς προβλήματα.

Τελειωνοντας, το root είναι αναγκαίο για κάποιον που σέβεται την συσκευή του και επίσης συνώνυμο του ανοιχτού κώδικα του android. Αν είσαι απλά τηλέφωνο,SMS, άντε και καμία Φώτο , μείνε ως έχει. Αν θες να πιάσουν τόπο τα χρήματά σου για μια υπέροχη συσκευή τότε της.το χρωστας.. Άλλωστε όπως και στο αυτοκίνητο πρέπει να το ποτίζεις και αυτο με 100άρα βενζίνη. Γιατί το αξίζει........

Εκτός του ότι μου φαίνεται λίγο ριψοκίνδυνο για προβλήματα στο κινητό, μου φαίνεται και πολύ δύσκολο! Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να τα κάνω όλα αυτά. Τίποτα να βοηθήσει?:confused:

Καλησπέρα παιδιά έχω περάσει την 2.04 και έχω πρόβλημα με το ράδιο.Μια παίζει μια δεν παιζει. Υπάρχει κανένας με το ίδιο θέμα;Επίσης μπορείτε να μου προτείνετε κάποιους καλούς screen ptotector γτ αυτοί που είχα χάλαγαν την ποιότητα εικόνας . Ευχαριστώ!

To ράδιο της 2.04 δεν δουλεύει. Βγήκε εδώ και μερικές ημέρες μεμομωμένα εφαρμογή ραδιοφώνου που δουλεύει. Ψάξε λίγο καλύτερα στο θέμα της aurora.

Eγώ έχω μείνει στην 2.0 με τον παλιό kernel και τους νέους adreno drivers, καθώς δεν έχω ζητήματα εκτός του αργού 3g.

Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

Παιδια για να το κανω το κινητο μαμα κατεβαζω την official και την κανω μεσω CWM install? εχω oxigen 2.2

Για όσους δεν το έχουν δει, ο dzo έδωσε τη νέα Version 2.05 με νέο kernel 3.0.8

Aurora ICS 4.03 for u8800 - Version 2.05

Update to kernel version 3.0.8 (ported from u8860 with lots of work), this may be less stable than earlier versions.

Only the new wifi driver will work, the settings app still shows a choice but changing it won't do anything.

New wifi config file (thanks to sbasil).

Fix the date in exif tags for photos.

Fix button backlight, now has autobrightness too.

Fix photo editor crashing.

Use CAF radio app (has a horrible interface but the old one no longer works). Supports rds.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1492957

Ολα ΟΚ το μονο προβλημα για μενα ειναι οτι δεν μπορω ουτε με αυτη την εκδοση να κανω voip (sip) κλησεις ... το εχει καταφερει κανεις???

To ράδιο της 2.04 δεν δουλεύει. Βγήκε εδώ και μερικές ημέρες μεμομωμένα εφαρμογή ραδιοφώνου που δουλεύει. Ψάξε λίγο καλύτερα στο θέμα της aurora.

Eγώ έχω μείνει στην 2.0 με τον παλιό kernel και τους νέους adreno drivers, καθώς δεν έχω ζητήματα εκτός του αργού 3g.

εμενα δουλευει παντως το ραδιο της 2.04

εμενα δουλευει παντως το ραδιο της 2.04

Και εμένα μια χαρά δουλεύει, και σε όλες τις εκδόσεις μέχρι αυτήν... Τώρα με την 2.05 δε ξέρω τι γίνεται μόνο...

Επαναφορά applications με google play? Δηλαδή, αν γίνεται, χωρίς το titanium backup ή άλλο παρεμφερές πρόγραμμα, αλλά με το google play. Αφού έχω λογαριασμό δηλαδή, να δει ποιες εφαρμογές έχω εγκατεστημένες και μετά το φλασάρισμα νέας rom, να μου στείλει όλες τις εφαρμογές στο κινητό μου... Γίνεται?

Και κάτι ακόμα. Με αυτό το tweak, μπορώ να στέλνω mms, χωρίς να χρεώνομαι καθόλου? Δεν καταλαβαίνω...

Enable sending MMS Messages over WiFi (if Data Disabled)

Change:

Code:

ro.config.hw_always_allow_mms=false

To:

Code:

ro.config.hw_always_allow_mms=true

Παιδιά sorry για την ενόχληση αλλά έχω πολύ σοβαρό πρόβλημα!!! Πριν λίγες μέρες έκανα root την συσκευή μου (HUAWEI IDEOS X5) επίσης έβαλα το aurora ice cream sandwich v4.0.4 (αν θυμάμαι καλά)!!!! Επειδή όμως δεν μου άρεσε καθόλου προσπάθησα να επαναφέρω το κινητό στο 2.3.5 λογισμικό του!!! Και εκεί πραγματικά την πάτησα καθώς το κινητό κόλλησε!!! Τώρα το κινητό όταν πατάω power on μου βγάζει μια μπλε οθόνη ενώ όταν πατάω power on+vol up μια ροζ!!! Και στις δυο περιπτώσεις για να απενεργοποιήσω το κινητό πρέπει να βγάλω την μπαταριά!!! Επίσης δεν μπορώ να το συνδέσω στο pc μου καθώς δεν μου το εμφανίζει μπορώ να βάλω μόνο την κάρτα μνήμης σε ένα card reader!!! Πήγα το κινητό στην wind αλλά επειδή το κινητό μου το έκαναν δώρο δεν έχω την απόδειξη και μου λένε πως η επισκευή του θα κοστίσει πάρα πολύ σχεδόν σαν να το αγόραζα από την αρχή!!! Χρειάζομαι πραγματικά βοήθεια!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!!

παιδια καλησπερα εχω την ics 2.02 για να παω στην 2.05 πρεπει να κανω την διαδικασια ολη απο την αρχη σαν να περναω καινουρια ρομ??

γεια σας παιδιά..

έχω περάσει την AURORA 2.0 και σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλα!! αλλά χρησιμοποιώ πάρα πολύ το gps λόγω ταξιδίων, και μου κολλάει... κλειδώνει στιγμιαία και μετά χάνει και πάλι το σήμα... και απλά δεν μπορώ να κάνω την δουλειά μου!! χρησιμοποιώ NAVIGON, AURA, NDRIVE και DON'T PANIC, και με όλα το ίδιο πρόβλημα... καμιά λύση??

Παιδιά sorry για την ενόχληση αλλά έχω πολύ σοβαρό πρόβλημα!!! Πριν λίγες μέρες έκανα root την συσκευή μου (HUAWEI IDEOS X5) επίσης έβαλα το aurora ice cream sandwich v4.0.4 (αν θυμάμαι καλά)!!!! Επειδή όμως δεν μου άρεσε καθόλου προσπάθησα να επαναφέρω το κινητό στο 2.3.5 λογισμικό του!!! Και εκεί πραγματικά την πάτησα καθώς το κινητό κόλλησε!!! Τώρα το κινητό όταν πατάω power on μου βγάζει μια μπλε οθόνη ενώ όταν πατάω power on+vol up μια ροζ!!! Και στις δυο περιπτώσεις για να απενεργοποιήσω το κινητό πρέπει να βγάλω την μπαταριά!!! Επίσης δεν μπορώ να το συνδέσω στο pc μου καθώς δεν μου το εμφανίζει μπορώ να βάλω μόνο την κάρτα μνήμης σε ένα card reader!!! Πήγα το κινητό στην wind αλλά επειδή το κινητό μου το έκαναν δώρο δεν έχω την απόδειξη και μου λένε πως η επισκευή του θα κοστίσει πάρα πολύ σχεδόν σαν να το αγόραζα από την αρχή!!! Χρειάζομαι πραγματικά βοήθεια!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!!

Δοκίμασε να ξαναπεράσεις την official 2.3.5 μέσω της κάρτας sd πατώντας power on+vol up+vol down αν σου βγάζει ροζ οθόνη τότε πριν χρησιμοποιήσεις τον συνδυασμό τον πλήκτρων και ενώ είναι κλειστό το τηλ συνέδεσέ το στο υπολογιστή σου και ενώ είναι συνδεδεμένο πατάς power on+vol up+vol down (μην το αποσυνδέσεις πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναβάθμισης).

Edited by dagas
Ας αφήσουμε τους εγωισμούς και ας κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.

γεια σας παιδιά..

έχω περάσει την AURORA 2.0 και σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλα!! αλλά χρησιμοποιώ πάρα πολύ το gps λόγω ταξιδίων, και μου κολλάει... κλειδώνει στιγμιαία και μετά χάνει και πάλι το σήμα... και απλά δεν μπορώ να κάνω την δουλειά μου!! χρησιμοποιώ NAVIGON, AURA, NDRIVE και DON'T PANIC, και με όλα το ίδιο πρόβλημα... καμιά λύση??

Έχεις τα πάντα εκτός απ' το igo. Για δοκίμασε κ αυτό. Εγώ 2-3 φορές που το έχω χρησιμοποιήσει δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Μόνο στο ότι αργεί να κλειδώσει λίγο το στίγμα.

Καλημερα σε ολους και καλο Πασχα να εχουμε.

Διαβαζω αρκετα το φορουμ αλλα δεν μπορω να καταληξω. θελω να περασω μια ρομ οσο πιο σταθερη γινεται γιατι με την οφισιαλ 2.3.5 που ειμαι με εχει πεθανει στις επανεκινησεις. Πειτε ρε παιδια την γνωμη σας. Δεν ειμαι και πολυ εμπειρος χρηστης αλλα εχω ηδη σκαλιξει το joy845 και εχω παρει μια γευση. Δεν με ενδιαφερει να τσιτωσω επεξεργαστη κλπ απλα να ειναι σταθερη και αξιοπιστη σε καθημερινη χρηση.

Ευχαριστω προκαταβολικα!

Δοκίμασε να ξαναπεράσεις την official 2.3.5 μέσω της κάρτας sd πατώντας power on+vol up+vol down αν σου βγάζει ροζ οθόνη τότε πριν χρησιμοποιήσεις τον συνδυασμό τον πλήκτρων και ενώ είναι κλειστό το τηλ συνέδεσέ το στο υπολογιστή σου και ενώ είναι συνδεδεμένο πατάς power on+vol up+vol down (μην το αποσυνδέσεις πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναβάθμισης).

Το δοκίμασα και αυτό αλλά τίποτα.Δεν δούλεψε!!! :mad: Καμία άλλη ιδέα??

--- Από Ομάδα Διαχείρισης ---

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνύματα.

Edited by athanaso77

γεια σας παιδιά..

Με Aurora ICS 4.0.4 - Version 2.06_experimental, αλλά και με τις 2.05, 2.04 το GPS κλειδώνει σε 5'', βλέπει 10+ δορυφόρους σε εξωτερικό χώρο και 4-5 μεσα στο σπιτι!!!

Χρησιμοποιώ το sygic και λειτουργεί άψογα, χωρις το GPS να χάνει το σήμα, μεσα και εξω απο την πολη.

ρε παιδια εδω και 2 μηνες σασ εχω ρωτησει κατι και δεν δεν εχω παρει καμια απαντηση . . εχω προβλημα με το huawei u8800 ειχα σβησει καταλαθος το file cust_image και το αντεκατεστησα με το clockwork recovery .και μλπεχτηκε το συμπαν . το κινητο ουτε σε recovery volume + δεν μπαινει στην ροζ οθονη volume +,- . . ο υπογηιστης μου το αναγνωριζει μονο σαν μοντεμ στην ροζ οθονη και οταν πας να το ξεκινησεισ κανονικα κολλαει στο λογοτυπο hyawei εχω δοκιμασει να περασω αλλες firmaware μεσω sd αλλα στο step 2κανει failed..καμια βοηθεια απο καποιον που ξερει για ετοιμος ειμαι να παω να το πεταξωωωωωωωω

για τον φιλο που δεν μπορει να ξαραπερασει την 2.3.5 αλλα και τον giannisliapis

βγαλε την μπαταρια, αφησε το κινητο χωρις μπαταρια για κανενα 5-10 λεπτο , πατησε το power (χωρις μπαταρια για να αποφορτιστει το κυκλωμα) αντεγραψε οτι εχεις απο την sd στο pc σου, διεγραψε απο την sd card τα παντα, (format σε fat32 και μονο) περασε τον φακελο dload και μονο αυτον, βαλε μπαταρια,βαλε usb καλωδιο και με τον συνδιασμο των πληκτρων power ,volume up ,volume down περιμενε και λογικα θα σου ξεκινισει την αναβαθμιση.Αν δεν μπορει να περασει η 2.3.5 δοκιμασε την 2.2.2 απο το site της huawei η την 2.2.1 απο εδω: http://uploaded.to/file/bu79o9w0/from/mt28uq

Το κινητο εχει Εγγυηση 2 χρονια! αν ενα καταστημα ςιν δεν σας εξυπηρετει,δοκιμαστε καποιο αλλο.

Υ.Γ. η 2.3.5 στις περισσοτερες συσκευες δεν λειτουργει οπως θα επρεπε,την βαζουμε μονο για να περασουμε ics aurora, η καποια Miui με .35 kernel. Aν θελετε επισημη ρομ και σταθερη δοκιμαστε την 2.2.1 απο το λινκ που σας δινω η την 2.2.2. απο τον site της huawei. Τωρα για custom... ειναι αναλογα τι θα τον βολεψει τον καθε εναν...ας πουμε εμενα μου αρεσε αρκετα η cm7.2...αλλα οπως εχω ξαναπει,μετα απο τοσα πειραματα κατεληξα σε επισημη 2.2.1 και ας εχω λιγοτερες επιδοσεις.

Edited by georgekap1
ΣΚΕΨΟΥ ΘΕΤΙΚΑ!! :)

για τον φιλο που δεν μπορει να ξαραπερασει την 2.3.5 αλλα και τον giannisliapis

βγαλε την μπαταρια, αφησε το κινητο χωρις μπαταρια για κανενα 5-10 λεπτο , πατησε το power (χωρις μπαταρια για να αποφορτιστει το κυκλωμα) αντεγραψε οτι εχεις απο την sd στο pc σου, διεγραψε απο την sd card τα παντα, (format σε fat32 και μονο) περασε τον φακελο dload και μονο αυτον, βαλε μπαταρια,βαλε usb καλωδιο και με τον συνδιασμο των πληκτρων power ,volume up ,volume down περιμενε και λογικα θα σου ξεκινισει την αναβαθμιση.Αν δεν μπορει να περασει η 2.3.5 δοκιμασε την 2.2.2 απο το site της huawei η την 2.2.1 απο εδω: http://uploaded.to/file/bu79o9w0/from/mt28uq

Το κινητο εχει Εγγυηση 2 χρονια! αν ενα καταστημα ςιν δεν σας εξυπηρετει,δοκιμαστε καποιο αλλο.

Υ.Γ. η 2.3.5 στις περισσοτερες συσκευες δεν λειτουργει οπως θα επρεπε,την βαζουμε μονο για να περασουμε ics aurora, η καποια Miui με .35 kernel. Aν θελετε επισημη ρομ και σταθερη δοκιμαστε την 2.2.1 απο το λινκ που σας δινω η την 2.2.2. απο τον site της huawei. Τωρα για custom... ειναι αναλογα τι θα τον βολεψει τον καθε εναν...ας πουμε εμενα μου αρεσε αρκετα η cm7.2...αλλα οπως εχω ξαναπει,μετα απο τοσα πειραματα κατεληξα σε επισημη 2.2.1 και ας εχω λιγοτερες επιδοσεις.

λοιπον φιλε το εκανα αυτο που μου ειπες και... τιποτα στην 2.3 μου κανει fail update στο step1 k στην 2.1 μου κανει fail στο step 2.. δεν μπορω να κανω κατι ρε γα.....

Ρε παιδιά έχω τρελλαθει να κανω αναβαθμίσεις σε κερνελ 2.6.35 (όχι 32) και απλώς bootάρει το τηλ. αλλά σε όλα δεν δουλεύουν το τηλ. δίκτυο (δεν βλέπει καρτα SIM) και δείχνει μονίμως την μπαταρία σε 0%. Ξέρετε αν δουλεύουν τα αρχεία σε http://sourceforge.net/projects/genoandroid/files/ και http://qrac.zapto.org/ ; Εκ των προτέρων ευχαριστώ

Το έχουμε πει 500 φορές! 1α περνάς μια Official με 35 κερνελ και μετά περνάς custom 35αρα!

Ναι..Είμαι αιμοδότης...

2006 Modenas Dinamik 71mm....

1998 Seat Ibiza S4 Turbo

1992 Suzuki RGV-Γ 250cc

2001 Suzuki FX 68.5mm