Jump to content

Ποιος πάροχος κινητής διαθέτει την καλύτερη κάλυψη δικτύου;


TN97
 Κοινοποίηση

Ποιο δίκτυο έχει την καλύτερη κάλυψη;  

1.083 members have voted

  1. 1. Ποιο δίκτυο έχει την καλύτερη κάλυψη;

    • Cosmote
      372
    • Vodafone
      309
    • Wind
      184
    • Κανένα, και τα τρία κινούνται στα ίδια επίπεδα
      172
    • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ / Δεν έχω άποψη
      48


Recommended Posts

Να πω λοιπόν και τη δική μου άποψη για κάθε εταιρία.

 

α)Cosmote: Αρκετά καλή κάλυψη σε όλη την Ελλάδα. Προφανώς και το "σήμα καμπάνα" είναι τεράστιος μύθος και πως υπάρχουν κενά αλλά πράγματι στις περισσότερες περιοχές της χώρας η κάλυψη είναι μια χαρά. Σε ότι αφορά τις κλήσεις υπάρχει ένα θεματάκι με κομμένες κλήσεις ή με αποτυχημένες κλήσεις λόγω όγκου συνδρομητών αλλά και πάλι θεωρώ ως συνδρομητής της εταιρίας και με αυξημένη καθημερινά χρήση ότι το όλο θέμα δεν είναι πια και τόσο συχνό φαινόμενο για ένα χρήστη, θα το χαρακτήριζα δε και σχετικά σπάνιο μέσα στις τόσες κλήσεις που πραγματοποιούνται. Δεν λέω ότι δεν υφίσταται δεν είναι όμως και καθημερινό φαινόμενο. Π.χ εμένα σε διάστημα δύο εβδομάδων με πραγματικό λιώσιμο δεν μου έτυχε καθόλου. Σε ότι αφορά το internet ικανοποιητικές ταχύτητες.

 

β)Vodafone: Ικανοποιητικότατη κάλυψη εμφανώς βελτιωμένη τα τελευταία δύο χρόνια. Μάλιστα θα τολμούσα να πω ότι πλέον είναι άμεσα συγκρίσιμη με τη Cosmote! Από την εμπειρία μου θα έλεγα μάλιστα ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι πλέον καλύτερη. Και στην επαρχία σχεδόν ίδια κάλυψη, με τη Cosmote να έχει το προβάδισμα σε κάποιες δύσβατες περιοχές. Το δίκτυο από άποψης κλήσεων και sms λειτουργεί άψογα και πραγματικά έχω ξεχάσει τι σημαίνει dropped ή failed call. Και στο internet μακράν καλύτερες ταχύτητες (και με τη Cosmote όμως να κινείται όπως είπα σε ικανοποιητικά επίπεδα).

 

Wind: εδώ δεν θα πω και τα καλύτερα. Θα ξεκινήσω με τα θετικά. Ναι έχει σπάνια ως καθόλου πρόβλημα με τις κλήσεις (λογικό αφού έχει και τους λιγότερους πελάτες). Ναι έχει καλύτερη ποιότητα συνομιλίας (δεν το θεωρώ όμως επιχείρημα για να πάω στη wind). Η κάλυψη 3G όμως εν έτει 2011 παραμένη ΤΡΑΓΙΚΗ με πρωτεύουσες νομών ακόμα να μην καλύπτονται. Ταχύτητες μακράν οι χειρότερες (τώρα κάτι άρχισε να γίνεται στην Αθήνα). Και σε ότι αφορά τη γενικότερη κάλυψη της πράγματι υπάρχουν κάποιες περιοχές της χώρας που τις καλύπτει άριστα και καλύτερα από τις άλλες έχει όμως και πάρα πολλά κενά. Π.χ η Θεσσαλία είναι από τις δυνατές περιοχές της WIND όπως και και η Κρήτη ή ακόμα και η Αθήνα. Δεν θα έλεγα το ίδιο όμως π.χ για Ιόνιο, Δωδεκάννησα, Θράκη ή Πελοπόννησο. Τέλος ακούω συχνά παράπονα για σχετικά μεγάλα σε διάρκεια downtimes σε μεμονωμένες περιοχές. Αν αυτό ισχύει ίσως να συνδέεται για τα αρνητικά σχόλια που ακούγονται περι παλαιολιθικού εξοπλισμού και κακής συντήρησης του δικτύου.

 

Συμπερασματικά θεωρώ αισθητά καλύτερο σαν δίκτυο τη Vodafone χωρίς όμως να πιστεύω πως και η Cosmote είναι τόσο κακή όσο ακουγεται, ικανοποιητική είναι.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 253
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Φίλε μου είμαι συνολικά 1 χρόνο στη WIND και μπορώ να έχω μια άποψη,έστω όχι ολοκληρωμένη. Παλιότερα δε ξέρω τι έκανε. Και να σου πω, δε με ενδιαφέρει κι όλας. Είχα ακούσει τα χειρότερα γι'αυτή την εταιρεία. Κι όμως βλέπω τα καλύτερα. Σήμα καμπάνα παντού και καθαρότητα συνομιλίας που δε πιάνεται. Έχω μια κακή τάση να συνδέομαι μόνο στο GSM γιατί μιλάω κατά μέσον όρο πάνω από 2-3 ώρες την ημέρα ώστε να κρατάει την μπαταρία επομένως για 3G δεν έχω άποψη. Στικάκι είχα από Vodafone αλλά από WIND δεν έχω πάρει ακόμη, αν και θα χρειαστεί.

Ένας επαγγελματίας θέλει τα αυτονόητα. Να μη χάνει κλήσεις, να μπορεί να μιλήσει καθαρά και δυνατά και αν εμπλέκει μετακίνηση η δουλειά του να μπορεί να μιλήσει μισή ωρίτσα χωρίς να του πέφτει κάθε 10 λεπτά η γραμμή. Προχθες πήγα από Τρίκαλα στη Λαμία μέσω Δομοκού (όχι από Εθνική Οδό Λάρισας-Αθηνών) και ενώ με τη Vodafone θυμάμαι ότι το σήμα χανόταν σε σημεία και οι κλήσεις πέφταν στα βουνά σε σημείο να σου σπάνε τα νεύρα. Με τη WIND δεν είχα ούτε μια διακοπή κλήσης, ούτε ένα σημείο που να μην έπιανε το κινητό. Και μιλούσα σχεδόν σε όλη τη διαδρομή.

Για τη Cosmote δεν έχω άποψη. Έχω ακούσει ότι είναι καλή αλλά προς το παρόν είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη WIND για να τολμήσω αλλαγή. Εδώ στο forum λένε ότι ο ήχος της είναι χάλια. Το έχω παρατηρήσει όταν μιλάω με πελάτες που έχουν Cosmote. Yπάρχει μεγάλο πρόβλημα σε κάποιες συνομιλίες σε θέμα διακοπών και ήχου,σε βαθμό να μη καταλαβαίνεις τι λένε και πες το ξανά,και πες το ξανά! Αλλά μόνο αυτό. Για το σήμα της πραγματικά δε ξέρω τι γίνεται. Δεν έχει τύχει να μιλάω με Cosmote και να πέσει η γραμμή.

Ταξιδεύω συνεχώς επομένως αργά η γρήγορα θα σχηματίσω άποψη και για τη WIND. Και να σου πω την αλήθεια,με έχει βολέψει πολύ. Η μπαταρία στο κινητό μου, το ΝΟΚΙΑ N95, κρατάει χωρίς φόρτιση μια μέρα άνετα ενώ με Vodafone πολλές φορές το φόρτιζα ενδιάμεσα.

 

Από ότι κατάλαβα κάνεις πολύ συγκεκριμένα πράγματα!Από την στιγμή που συνδέεσαι μόνο με 2G και δεν χρησιμοποιείς καθόλου και το υπάρχον δίκτυο 3G δεν μπορείς να έχεις τόσο θετική άποψη για ΣΥΝΟΛΙΚΗ κάλυψη γιατί ότι και να λέμε ένας επαγγελματίας χρειάζεται ΚΑΙ το ίντερνετ(σωστό ίντερνετ χωρίς 3G δεν νοείται!)!Και το χειρότερο είναι ότι ήδη σε 3G ταχύτητες η Wind είναι πάρα πολύ πίσω....άρα καταλαβαίνεις ότι και το 2G ΔΕΝ το συνιστά κανείς!

 

Εγώ ότι έγραψα το έγραψα για χρήση 3G/2G!Κάποια από τις 3 είναι καλύτερη σε απλό 2G,κάποια σε 3G και όλα αυτά σχετίζονται και με την περιοχή!Αν το πάμε πολύ συγκεκριμένα(εγώ χρησιμοποιώ αυτό,εγώ κινούμαι μόνο εκεί κ.α.) θα χάσουμε την μπάλα!Για αυτό μίλησα για ΣΥΝΟΛΙΚΗ χρήση!

 

Φιλικά!

 

ΥΓ:Θα συμφωνήσω σε αρκετά με τον bored01!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά....για να μην μπερδεύεστε....ΔΕΝ μίλησα για ένα μέρος αλλά επειδή λόγω δουλειάς (ειδικά παλιότερα) σχεδόν κάθε εβδομάδα ήμουν εκτός Αθηνών χώρια κάποια τριημεράκια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας ή γενικά διακοπές(καράβι/αυτοκίνητο) κ.α. κατάφερα να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη(έχω γυρίσει σχεδόν όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και πολλά χωριά,νησιά κ.α.)!Οι περισσότεροι που είστε αντίθετοι με αυτό που λέω αναφέρεστε σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές και φαντάζομαι είναι κυρίως οι περιοχές που ζείτε!

 

Για να συνοψίσω είπα ότι Cosmote/Vodafone είναι πάνω κάτω ΣΥΝΟΛΙΚΑ(επαρχία/μεγάλες πόλεις κ.α.) στα ίδια επίπεδα όσον αφορά την κάλυψη!Απλώς για...."διάφορους" λόγους η Cosmote είχε την "τύχη" να βάλει κεραίες και εκεί που απλά.....ΔΕΝ σκέφτηκαν κάποιοι γιατί είχε την..."δυνατότητα"(καταλαβαίνετε πώς το λέω)!Βέβαια εμένα σαν καταναλωτή δεν με ενδιαφέρει ο τρόπος στις συγκεκριμένες κινήσεις αλλά το αποτέλεσμα!Άρα σε θέμα κάλυψης αυτές οι δύο κονταροχτυπιούνται!Η Wind (ότι κι αν λέτε μερικοί) έχει σοβαρότατα θέματα σε πολλούς τομείς!Επειδή εσείς στην περιοχή που κινείστε είστε ευχαριστημένοι από αυτή αυτό δεν σημαίνει ότι η κάλυψη της ΣΥΝΟΛΙΚΑ είναι καλύτερη!

 

Mετακινούμε συχνά από Αθήνα στην βόρεια Ελλάδα και ανατολικό Αιγαίο.Έχω και τις 3 εταιρίες. Η wind έχει σήμα παντού.Δεν έχω μείνει ποτέ εκτός δικτύου.Αντίθετα με την vodafone και cosmote μου εμφανίζεται η ένδειξη εκτός δικτύου αρκετές φορές.Οπότε επειδή είναι πρακτικά δοκιμασμένο η wind έχει την καλύτερη κάλυψη με διαφορά πλέον από τις άλλες.Και ομολόγώ οτί τον τελευταίο χρόνο είδα την μεγαλύτερη διαφορά(3,5G/2G)!!!

Edited by snapp

TCL 40 NXTPAPER

Link to comment
Share on other sites

Από ότι κατάλαβα κάνεις πολύ συγκεκριμένα πράγματα!Από την στιγμή που συνδέεσαι μόνο με 2G και δεν χρησιμοποιείς καθόλου και το υπάρχον δίκτυο 3G δεν μπορείς να έχεις τόσο θετική άποψη για ΣΥΝΟΛΙΚΗ κάλυψη γιατί ότι και να λέμε ένας επαγγελματίας χρειάζεται ΚΑΙ το ίντερνετ(σωστό ίντερνετ χωρίς 3G δεν νοείται!)!Και το χειρότερο είναι ότι ήδη σε 3G ταχύτητες η Wind είναι πάρα πολύ πίσω....άρα καταλαβαίνεις ότι και το 2G ΔΕΝ το συνιστά κανείς!

 

Εγώ ότι έγραψα το έγραψα για χρήση 3G/2G!Κάποια από τις 3 είναι καλύτερη σε απλό 2G,κάποια σε 3G και όλα αυτά σχετίζονται και με την περιοχή!Αν το πάμε πολύ συγκεκριμένα(εγώ χρησιμοποιώ αυτό,εγώ κινούμαι μόνο εκεί κ.α.) θα χάσουμε την μπάλα!Για αυτό μίλησα για ΣΥΝΟΛΙΚΗ χρήση!

 

Φιλικά!

 

ΥΓ:Θα συμφωνήσω σε αρκετά με τον bored01!

Θα με τρελάνετε εδώ μέσα. Ποια είναι τα πολύ συγκεκριμένα πράγματα; Να κάνω τηλέφωνα; Δηλαδή αν η βασική υπηρεσία δε προσφέρεται καλά από το δίκτυο θα κοιτάξω το 3G και πράσινα άλογα; Και για σου δώσω να καταλάβεις τι σημαίνει internet για τον επαγγελματία. e-mail. Άντε και καμιά ιστοσελίδα να ανοίγει για να ελέγει απόθεμα. Αυτά δε γίνονται μέσω gprs; Δηλαδή όταν είναι στη δουλειά του θα σερφάρει και θα κατεβάζει torrents; Τι σχέση έχει το Internet με τον επαγγελματία; Κανένας messenger επίσης πολλές φορές παίζει για ενδοεταιρική επικοινωνία. Αλλά τα πιο σημαντικά εργαλεία του επαγγελματία είναι:

1) Τηλεφωνία

2) Τηλεφωνητής

3) Προώθηση κλήσεων

4) e-mail

5) sms,πλέον όχι τόσο.

Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε. Καλό είναι το 3G αλλά σπάνια είναι προϋπόθεση για την επιλογή δικτύου,εκτός αν η δουλειά σου βασίζεται σε αυτό. Και δεν έχω άποψη για 3G δίκτυα. Το στικάκι της Vodafone έχω χρησιμοποιήσει μόνο και όχι για επαγγελματικούς λόγους. Αλλά δε τρελάθηκα κι όλας. Να έχω πιάσει 2Mbit μέγιστο στα Τρίκαλα και Βόλο. Μόλις δοκιμάσω και το στικάκι της WIND θα σου πω εντυπώσεις. Αν και σήμερα που με βάλατε σε σκέψεις ενεργοποίησα το 3G στο Ν95 και είναι τέρμα όπου έχω πάει. Με Vodafone δεν είχα δει τέρμα παρά στο κέντρο των Τρικάλων.

Συνολική χρήση αναφέρω. Όλη η Κεντρική Ελλάδα που γυρίζω (Θεσσαλία,Στερεά) και νομοί της Μακεδονίας όπως Πιερία και Γρεβενά είναι λίγες περιοχές κατά τη γνώμη σου; Δηλαδή τι, πρέπει να κάνω σαφάρι όλη την Ελλάδα για να έχω άποψη; Ο καθένας με τις εμπειρίες του μιλά εδώ μέσα. Ούτε όλη την Ελλάδα έχει γυρίσει κανείς, ούτε όλη τη μέρα παρατηρεί τα προβλήματα της κάθε εταιρείας.

Φιλικά μιλάμε πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Και εγω επαγγελματιας ειμαι γι΄αυτο ειμαι στην wind δεν εχω χασει ποτε κληση και τους ακουω καθαροτατα,οσο για το ιντερνετ τι 3g ρε παιδια;email κοιταμε μην τρελαθουμε:)Εγω το εχω στο 2g που ειναι τουμπανο.
Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά....χαλαρώστε λίγο και διαβάστε ΑΚΡΙΒΩΣ τι γράφω!!!

 

kostasof δεν φταίω εγώ που το μόνο που ανέφερες στο προηγούμενο post σου ήταν ότι στο κινητό σου χρησιμοποιείς ΜΟΝΟ το 2G και ότι σε ενδιαφέρουν ΜΟΝΟ οι κλήσεις(για αυτό είπα ότι κάνεις συγκεκριμένα πράγματα!) και όλα αυτά σε συγκεκριμένες περιοχές(Κεντρική Ελλάδα κυρίως!)!!Εγώ μίλησα και για 3G και για ίντερνετ και για χρήση σε νησιά και πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα που έχω γυρίσει τα τελευταία χρόνια πολύ πιο εντατικά!

 

Όσον αφορά τον "επαγγελματία"....ανάλογα την δουλειά(κάνει ΚΑΙ όλα αυτά που αναφέρεις!) αλλά και πάλι μέσω gprs το ίντερνετ είναι "κλάφτα"!Γιατί παιδιά αν το πάμε έτσι για ποιο λόγο στο σπίτι να βάλει κάποιος adsl 24mbps ενώ για απλό σερφάρισμα μπορούμε να έχουμε και 1mbps...!'Η γιατί να αναβαθμιστούμε σε vdsl τα επόμενα χρόνια αφού με adsl είμαστε καλυμμένοι!Έτσι είναι η τεχνολογία....εξελίσσεται....!

 

Ακόμα και από θέμα "οικονομίας"......ε συγγνώμη αλλά όταν έχεις απεριόριστα με Cosmote/Vodafone είναι πολύ πιο πιθανό να έχεις χαμηλότερες χρεώσεις γιατί η πλειοψηφία των χρηστών που παίρνεις τηλέφωνο έχουν 1 από αυτές τις 2!!!

 

Ακόμα λες ότι είσαι κυρίως Κεντρική Ελλάδα....ε συγγνώμη αλλά εγώ στα Τρίκαλα είχα θέμα πέρσι την Άνοιξη που ήμουν εκεί!Σαντορίνη που ήμουν η Wind ήταν γεμάτη....."τρύπες"!!!Εκεί δοκίμασα στικάκι Vodafone και έπιανε άψογες ταχύτητες αλλά και έμπαινα μέσω Cosmote από κινητό και είχα συνεχώς HSDPA!!!Να μιλήσω για θαλάσσια κάλυψη;Ψάξε και δες που υπάρχουν τα λιγότερα προβλήματα.....για να βοηθήσω με Cosmote και Vodafone!Θες να σου πω και Αθήνα;Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401....φίλος με στικάκι Wind έμπαινε στο ίντερνετ μέσω....gprs.....άντε γεια!Για να φορτώσει μια σελίδα ξημερώναμε!Εγώ με Cosmote είχα...μάντεψε...HSDPA!Θες ακόμα να σου πω άλλα μέρη;Δάφνη....κλειστό γήπεδο μπάσκετ,σε δουλειά φίλου,ο άνθρωπος έχει Wind και Cosmote κινητά!Η WIND ΠΟΤΕ δεν είχε σήμα!Μόνο όταν τον έπαιρνα στο νούμερο Cosmote το έβρισκα!Και να φανταστείτε ότι εδώ και 2 χρόνια έμενε ΜΟΝΟ γιατί τον δελέαζαν με πολύ καλές επιδοτήσεις και παρόλο που 2 ΧΡΟΝΙΑ τους έπρηζε να κάνουν κάτι και για την περιοχή αυτοί ξέρετε τι έκαναν.....ΤΙΠΟΤΑ!Σε λίγες μέρες θα πάει να κάνει αίτηση διακοπής!

 

Καταλάβετε κάτι παιδιά......είμαστε στην εποχή του ίντερνετ!Τώρα πια δεν μας φτάνει μόνο να δούμε ένα e-mail με απλό κείμενο!Θέλουμε ταχύτητα μέσα σε όλα!Συν ότι πρέπει να τονίσω ότι πολλές ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΕΣ εφαρμογές για ΟΛΕΣ τις κατηγορίες ανθρώπων χρησιμοποιούν το ίντερνετ!Και ναι....πώς να το κάνουμε....έτσι είναι!

 

Επίσης δεν είναι τυχαίο που η Wind έμεινε τόσο πίσω σε πελατεία!Ξέρετε πόσοι δυσαρεστημένοι πελάτες έφυγαν για λόγους κάλυψης (και όχι μόνο);Με το να μου λέτε ότι ακούτε καθαρότατα τον άλλον.....τι να το κάνω όταν α)έχω θέματα κάλυψης(τότε ΔΕΝ τον ακούω καν!) ή β)τι να το κάνω όταν ο άλλος έχει Cosmote(χειρότερη σε ποιότητα συνομιλίας)/Vodafone,δηλαδή 8/10 που παίρνω έχουν κατώτερη ποιότητα συνομιλίας από μένα;Κι εγώ έτσι θα τους ακούω και θα συνεννοούμαστε!

 

Φιλικά!

Edited by runner

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Link to comment
Share on other sites

Τυγχανει ο πατερας μου συνδρομητης wind μετα απο αιτημα φορητοτητας που εκανε απο Vodafone. Εχει μετανιωσει την ωρα και τη στιγμη που εφυγε, καθως μονιμως χανει κλησεις...

 

Περιοχη Μεσσηνια.. Μονο στην Καλαματα μεσα εχει σημα 3g και σε 2-3 μικρες πολεις ακομα (Κυπαρισσια Γαργαλιανοι)

 

Με Vodafone και Cosmote εμεις οι λοιποι, 3G/Edge παιζουμε...

Once you get a Mac, you never go back...

Retina MacBook Pro 13", iPhone 6, iPod touch 5th, iPad mini Retina...and the list goes on.

 

www.macspot.gr

Link to comment
Share on other sites

runner, ηρέμησε. Η κυρίως χρήση ενός κινητού είναι τα τηλέφωνα που κάνουμε. Εκεί χρησιμοποιείς και GSM τηλέφωνα. Το 3G δίκτυο απευθύνεται κυρίως σε χρήστες smartphone που χρησιμοποιούν κυρίως το κινητό τους για Internet. Δε μπορώ να πω ότι οι επαγγελματίες, όπως παρουσιάζεται εδώ μέσα, ενδιαφέρονται για το 3G. Oι μόνες υπηρεσίες που χρησιμοποιούν καθημερινά είναι το Instant Messaging και e-mail. Κανείς και σχεδόν ποτέ δε θα παίξει με downloading αρχείων. Για την παραπάνω χρήση το 2G είναι υπερ αρκετό. Και επιπλέον με 3G η μπαταρία σου τελειώνει πολύ πιο γρήγορα. Τι θες; Να παίρνεις το e-mail ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορα ή να σου κρατάει η μπαταρία περισσότερο; Το δεύτερο είναι σωτήριο, το πρώτο ούτε σε ενδιαφέρει.

 

Οι συγκεκριμένες περιοχές που αναφέρω δεν είναι μια πόλη, ένας νομός. Είναι περιφέρειες, είναι νομοί, είναι εκτάσεις. Μια βόλτα στον Παρνασσό θα σε πείσει ποιος έχει την καλύτερη κάλυψη. Να σε βοηθήσω. Η Vodafone πάντως,δεν είναι. Επιπλέον, μιας και ανέφερες νησιά, το 2010 καλοκαίρι είχα βρεθεί Κέρκυρα. Στο ξενοδοχείο, το οποίο ήταν 8ΚΜ από την πόλη, δεν έπιανε καθόλου η Vodafone. Για να μη μιλήσω για διακοπές κλήσεων που είχες ακόμη και μέσα στην πόλη της Κέρκυρας! Χάος! Περισσότερο συνδεόσουν στην αλβανική Vodafone παρά στην Ελληνική. Η κατάσταση ήταν κομικοτραγική. Ο κολλητός μου με Wind είχε τέρμα σήμα στο ξενοδοχείο και στην πόλη είχε σήμα παντού. Το δικό μου σε μαγαζιά σε στενάκια, δεν είχε ούτε κατά διάνοια σήμα. Εκεί ήταν που πήρα την απόφαση να αλλάξω δίκτυο καθώς το να δικαιολογείς συνεχώς μια εταιρεία γιατί δεν έχει σήμα δε την βελτιώνεις κι όλας.

Αλλά το χειρότερο απ'όλα στη Vodafone είναι το θράσσος που έχουν. Όσες καταχωρίσεις τους έκανα για την κάλυψη τις απέρριπταν. Δεν αναγνώριζαν το πρόβλημα και φυσικά δε το βελτίωναν.

Για θαλάσσια κάλυψη επίσης δε ξέρω τι συμβαίνει και ούτε με ενδιαφέρει κι όλας γιατί στο πλοίο θα είμαι το πολύ 6 ώρες. Ενώ στα μέρη μου θα είμαι 300 μέρες το χρόνο. Επομένως να διαλέξω εταιρεία που καλύπτει καλύτερα τα ψάρια,γιατί; Ας επιλέξουν οι νησιώτες Vodafone που είναι τόσο καλή στα νησιά, αλλά άσε, το διαπίστωσα και εκεί πόσο καλή είναι. Εδώ την πόλη της Κέρκυρας δε καλύπτουν, θέλουν σήμα και στα ανοικτά τρομάρα τους.

runner, μια τελευταία ερώτηση: είσαι συνδρομητής WIND και τα λες αυτά; Γιατί το "είδα ένα φίλο μου που δεν έχει σήμα στο γήπεδο της Δάφνης" ακούγεται λίγο αστείο κριτήριο κάλυψης. Αν δε χρησιμοποιήσεις ένα δίκτυο, αν δε δεις την απόδοσή του εσύ ο ίδιος, τότε η εμπειρία των άλλων μπορεί να είναι κακό δείγμα για εσένα. Για παράδειγμα, αν δε δουλεύεις στο γήπεδο μπάσκετ μπορεί για εσένα η WIND να είναι πιο κατάλληλη που κινείσαι στο κέντρο όπου είναι καλύτερη η WIND. Ξέρεις πόσα έχω ακούσει για τη WIND από άλλους σαν κι εσένα; Αμέτρητους! Στην πλειοψηφία τους δεν είχαν χρησιμοποιήσει WIND. Τώρα όμως που διαδίδω στον κύκλο μου ότι είναι πολύ καλή εταιρεία σε επίπεδο σήματος αρχίζουν οι φορητότητες να πέφτουν βροχή από Vodafone/Cosmote προς Wind. Είδες πως επιδρά και η θετική διαφήμιση; Κι εμένα, αν ο κύκλος μου χρησιμοποιεί Wind δε με ενδιαφέρει που είναι οι περισσότεροι συνδρομητές. Οι χρεώσεις που έχουμε στο εταιρικό είναι έτσι κι αλλιώς υπερβολικά χαμηλές.

Για να συνοψίσω,σε όλους μετράει η εμπειρία χρήσης. Αν εμένα μου δίνει καλύτερη ποιότητα ήχου, αξιόπιστες υπηρεσίες και καλή κάλυψη τότε η εταιρεία με καλύπτει. Αν μου δίνει κακή ποιότητα ήχου, αναξιόπιστες υπηρεσίες και κακή κάλυψη τότε η εταιρεία δε με καλύπτει. Ξεκάθαρο;

Edited by kostasof
Link to comment
Share on other sites

πιστευω η vodafone..απο τοτε που χρησημοποιουσα 2 εταιριες ταυτοχρονα..(+cοsmοte)

δεν υπηρχε συγκριση απλα..

Και το τραγικοτερο οτι κρατησα μονο την cοsmοte..απλα επειδη οικογενεια φιλοι γυναικα κλπ εχει τυχει και εχουν ολοι cοsmote

Link to comment
Share on other sites

kostasof

 

Ηρεμότατος είμαι.Που είδες το αντίθετο;;; :confused:

 

Μου λες μόνο για το GSM....κι εγώ σου λέω για πολλοστή φορά ότι όταν μιλάμε για κάλυψη εννοούμε για ΣΥΝΟΛΙΚΗ όσον αφορά περιοχές αλλά και στα δύο είδη δικτύων 2G/3G και φυσικά για να μην αφήσουμε έξω κάποιες κατηγορίες συνδρομητών μιλάμε για ένα μέσο όρο όχι πχ τον υδραυλικό ή τον δικηγόρο ή τον φοιτητή!Ο καθένας έχει άλλες ανάγκες!Για αυτό προσπαθούμε να διευρύνουμε το πεδίο μας!Επειδή εσύ ή κάποιος άλλος επιλέγει να χρησιμοποιεί μόνο το 2G αυτό είναι άλλο θέμα!Αυτό είναι που έλεγα "ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ"!

 

Εγώ wind τώρα πια(με τον καιρό το χρησιμοποιούσα όλο και λιγότερο αφού με εκνεύριζε αφάνταστα μέρα με την μέρα!) ΔΕΝ έχω και ΔΕΝ θέλω γιατί έχω απογοητευτεί οικτρά!!!Ακόμα και το παράδειγμα που σου έφερα για την Δάφνη είναι κολλητού που κάθε μέρα που τον έπαιρνα τηλέφωνο η wind σύνδεση ΔΕΝ δούλευε ΠΟΤΕ(παρόλο που τους πρήζει 2 ΧΡΟΝΙΑ να κάνουν κάτι για αυτό,αλλά αυτοί....)!Θέλει πολύ σκέψη για να καταλάβω ότι εκεί δεν πιάνει η Wind αλλά πιάνει η Cosmote;Κέρκυρα έχω να πάω πολλά χρόνια και δεν ξέρω αλλά θα σου πω μερικά ενδεικτικά που ήμουν καλύτερα με Cosmote παρά με Wind(δηλαδή μου δημιουργήθηκαν τα λιγότερα "θέματα"!)....Λευκάδα,Σαντορίνη,Κρήτη,Άνδρο,σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου,Τρίκαλα,Καρπενήσι,Αράχωβα,Χαλκίδα,Ναύπλιο,Λάρισα κ.α.!Το τονίζω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις....δεν είπα πως εκεί δεν πιάνει η Wind απλώς σε κάθε περιοχή συνολικά είχε την χειρότερη απόδοση!

 

Για το ότι οι φορητότητες πέφτουν βροχή....στον δρόμο που μένω έχω στην σειρά Wind,Vodafone,Cosmote.....η Cosmote είναι πήχτρα(το γέλιο ότι η πλειοψηφία ήθελε να αλλάξει δίκτυο αλλά δεν ξέρω από που!),η Vodafone κάτι παρόμοιο και η Wind έχει ουρά μόνο για λογαριασμούς και πολύ σπάνια βλέπω άτομα για φορητότητα/καινούριες συνδέσεις συν ότι ο κόσμος εκεί είναι ούτε το 1/3!!!

 

Εγώ τώρα πια την Wind την προτείνω μόνο σε όσους έχουν η πλειοψηφία των δικών τους Wind,επειδή έχει βγει η προσφορά με τα σταθερά και έχει καλές τιμές εκεί και τους ρωτάω(όταν δεν ξέρω) αν στις περιοχές που κινούνται είναι η κάλυψη ικανοποιητική σε συνδυασμό με το αν χρησιμοποιούν πολύ το ίντερνετ ή όχι!ΜΟΝΟ με αυτούς τους παράγοντες το κάνω!

 

ΥΓ:Μην ξεχνάμε ότι σε αυτό το thread μιλάμε για ΚΑΛΥΨΗ δικτύου γιατί χωρίς αυτή ούτε ποιότητα στην συνομιλία έχουμε που λες ούτε τίποτα!

 

Φιλικά πάντα!

Edited by runner

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Link to comment
Share on other sites

runner, ηρέμησε. Η κυρίως χρήση ενός κινητού είναι τα τηλέφωνα που κάνουμε. Εκεί χρησιμοποιείς και GSM τηλέφωνα. Το 3G δίκτυο απευθύνεται κυρίως σε χρήστες smartphone που χρησιμοποιούν κυρίως το κινητό τους για Internet. Δε μπορώ να πω ότι οι επαγγελματίες, όπως παρουσιάζεται εδώ μέσα, ενδιαφέρονται για το 3G. Oι μόνες υπηρεσίες που χρησιμοποιούν καθημερινά είναι το Instant Messaging και e-mail. Κανείς και σχεδόν ποτέ δε θα παίξει με downloading αρχείων. Για την παραπάνω χρήση το 2G είναι υπερ αρκετό. Και επιπλέον με 3G η μπαταρία σου τελειώνει πολύ πιο γρήγορα. Τι θες; Να παίρνεις το e-mail ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορα ή να σου κρατάει η μπαταρία περισσότερο; Το δεύτερο είναι σωτήριο, το πρώτο ούτε σε ενδιαφέρει.

 

Οι συγκεκριμένες περιοχές που αναφέρω δεν είναι μια πόλη, ένας νομός. Είναι περιφέρειες, είναι νομοί, είναι εκτάσεις. Μια βόλτα στον Παρνασσό θα σε πείσει ποιος έχει την καλύτερη κάλυψη. Να σε βοηθήσω. Η Vodafone πάντως,δεν είναι. Επιπλέον, μιας και ανέφερες νησιά, το 2010 καλοκαίρι είχα βρεθεί Κέρκυρα. Στο ξενοδοχείο, το οποίο ήταν 8ΚΜ από την πόλη, δεν έπιανε καθόλου η Vodafone. Για να μη μιλήσω για διακοπές κλήσεων που είχες ακόμη και μέσα στην πόλη της Κέρκυρας! Χάος! Περισσότερο συνδεόσουν στην αλβανική Vodafone παρά στην Ελληνική. Η κατάσταση ήταν κομικοτραγική. Ο κολλητός μου με Wind είχε τέρμα σήμα στο ξενοδοχείο και στην πόλη είχε σήμα παντού. Το δικό μου σε μαγαζιά σε στενάκια, δεν είχε ούτε κατά διάνοια σήμα. Εκεί ήταν που πήρα την απόφαση να αλλάξω δίκτυο καθώς το να δικαιολογείς συνεχώς μια εταιρεία γιατί δεν έχει σήμα δε την βελτιώνεις κι όλας.

Αλλά το χειρότερο απ'όλα στη Vodafone είναι το θράσσος που έχουν. Όσες καταχωρίσεις τους έκανα για την κάλυψη τις απέρριπταν. Δεν αναγνώριζαν το πρόβλημα και φυσικά δε το βελτίωναν.

Για θαλάσσια κάλυψη επίσης δε ξέρω τι συμβαίνει και ούτε με ενδιαφέρει κι όλας γιατί στο πλοίο θα είμαι το πολύ 6 ώρες. Ενώ στα μέρη μου θα είμαι 300 μέρες το χρόνο. Επομένως να διαλέξω εταιρεία που καλύπτει καλύτερα τα ψάρια,γιατί; Ας επιλέξουν οι νησιώτες Vodafone που είναι τόσο καλή στα νησιά, αλλά άσε, το διαπίστωσα και εκεί πόσο καλή είναι. Εδώ την πόλη της Κέρκυρας δε καλύπτουν, θέλουν σήμα και στα ανοικτά τρομάρα τους.

runner, μια τελευταία ερώτηση: είσαι συνδρομητής WIND και τα λες αυτά; Γιατί το "είδα ένα φίλο μου που δεν έχει σήμα στο γήπεδο της Δάφνης" ακούγεται λίγο αστείο κριτήριο κάλυψης. Αν δε χρησιμοποιήσεις ένα δίκτυο, αν δε δεις την απόδοσή του εσύ ο ίδιος, τότε η εμπειρία των άλλων μπορεί να είναι κακό δείγμα για εσένα. Για παράδειγμα, αν δε δουλεύεις στο γήπεδο μπάσκετ μπορεί για εσένα η WIND να είναι πιο κατάλληλη που κινείσαι στο κέντρο όπου είναι καλύτερη η WIND. Ξέρεις πόσα έχω ακούσει για τη WIND από άλλους σαν κι εσένα; Αμέτρητους! Στην πλειοψηφία τους δεν είχαν χρησιμοποιήσει WIND. Τώρα όμως που διαδίδω στον κύκλο μου ότι είναι πολύ καλή εταιρεία σε επίπεδο σήματος αρχίζουν οι φορητότητες να πέφτουν βροχή από Vodafone/Cosmote προς Wind. Είδες πως επιδρά και η θετική διαφήμιση; Κι εμένα, αν ο κύκλος μου χρησιμοποιεί Wind δε με ενδιαφέρει που είναι οι περισσότεροι συνδρομητές. Οι χρεώσεις που έχουμε στο εταιρικό είναι έτσι κι αλλιώς υπερβολικά χαμηλές.

Για να συνοψίσω,σε όλους μετράει η εμπειρία χρήσης. Αν εμένα μου δίνει καλύτερη ποιότητα ήχου, αξιόπιστες υπηρεσίες και καλή κάλυψη τότε η εταιρεία με καλύπτει. Αν μου δίνει κακή ποιότητα ήχου, αναξιόπιστες υπηρεσίες και κακή κάλυψη τότε η εταιρεία δε με καλύπτει. Ξεκάθαρο;

 

Βασικά, από πότε έχεις να χρησιμοποιήσεις Vodafone στην Θεσσαλία;

Επειδή κι εγώ Θεσσαλία κινούμαι και στους 4 νομούς της αρκετά συχνά και αυτές που βλέπω τα τελευταία 2 χρόνια με λιγότερα προβλήματα κάλυψης είναι η Vodafone και η Cosmote(κυρίως σε 3G. Σε 2G συμφωνώ πως και οι 3 έχουν απειροελάχιστες διαφορές, πλην μεμονομένων περιπτώσεων βέβαια, που πολλές φορές δεν ευθύνονται καν οι εταιρίες).

Ενδεικτικά, στο κέντρο των Τρικάλων, έχω την αίσθηση πως πριν αρκετά χρόνια υπήρχε ραδιοφωνικός σταθμός που παρέμβαλλε την συχνότητα της Vodafone, στον Βόλο πάλι οι Βολιώτες έχουν πάρει σβάρνα και έχουν ξηλώσει σχεδόν όλες τις κεραίες όλων των εταιριών - της Wind βέβαια δεν ίδρωσε το αυτί τόσα χρόνια, ενώ οι άλλες έκαναν κανονικά τις επεκτάσεις τους τελευταία. Και τέλος, στην Λάρισα, έχουν ξηλωθεί κεραίες και των 3 εταιριών, οπότε κατά τόπους υπάρχουν μεμονωμένα προβλήματα και για τις 3. Ο μόνος νορμάλ νομός σε τέτοια θέματα είναι νομίζω ο νομός Καρδίτσας :lol: (Αν και εκεί πριν κάποια χρόνια, στον Πλαστήρα, είχαν τσεκουρώσει κεραία της Vf, ενώ των άλλων 2 τις άφησαν μια χαρά:rolleyes:).

 

Φυσικά, για κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη οι άλλες 2 παίζουν ανενόχλητες, καθώς είναι αισθητά καλύτερες και σε 2G κάλυψη και σε 3G. Βασικός λόγος που έφυγα από Wind και δεν ξαναγυρνάω, μέχρι τουλάχιστον να φτάσει τις άλλες 2, στην Θεσσαλονίκη και στα προάστιά της.Για να μην αναφερθώ στα ορεινά των Τρικάλων, π.χ. πηγαίνοντας από Καλαμπάκα, προς Παναγιά, για να βγούμε Εγνατία, οι άλλες 2 πιάνουν σε όλη την διαρκεια της διαδρομής(και φυσικά 3G σε μεγάλο μέρος της) και η Wind σε κάποια σημεία είναι εκτός.

 

Τώρα, αν ήταν να επιλέξω μία εταιρία, απ'την στιγμή που στην Θεσσαλία σε 2G είναι σχεδόν ισάξιες και οι 3, θα διάλεγα αυτήν που θα μου παρείχε καλύτερη κάλυψη 3G και ποιοτικότερο 3G δίκτυο. Και προφανώς η Wind δεν συγκαταλέγεται στις επιλογές μου. Οι άλλες 2 την είχαν αφήσει χρόνια πίσω σε θέματα εξοπλισμού, επέκτασης, τεχνολογιών κλπ, μέχρι πρότινος. Και ακόμη δεν τις έχει προσεγγίσει η Wind, τώρα ξεκινάει. Αλλά η δικαιολογία τι να το κάνεις το 3G για e-mail, δε στέκει για την πλειονότητα των συνδρομητών. Ένα mail μπορεί να περιέχει συνημμενα αρχεία, τα οποία πρέπει να τα κατεβάσεις. Ακόμη και για πολύ μικρά αρχεία(του μεγέθους των 2-3 MB) με το GPRS θα αργήσεις. Ακόμη και το απλό άνοιγμα ιστοσελίδων δεν συγκρίνεται. Επισης, το 3G παρέχει ελάχιστα καλύτερη ποιότητα ομιλίας, είναι ασφαλέστερο ως δίκτυο και οι διαφορές στην κατανάλωση της μπαταρίας φυσικά και δεν είναι τόσο τεράστιες που να δικαιολογείται να το έχουμε off.

 

Συμφωνώ βέβαια πως σε θέματα διεκπεραίωσης κλήσεων η Wind δεν φαίνεται να έχει προβλήματα, αλλά και οι άλλες στα ίδια επιπεδα είναι σε αυτόν τον τομέα, μην τρελαθούμε. Εκτός των άλλων, να μην αναφερθούμε σε κάποια τεράστια downtimes κατά τόπους τώρα τελευταία, επειδή η συντήρηση του δίκτύου είναι του τύπου: Όσα παίρνει ο άνεμος και σε πολλές πιο απόμακρες περιοχές είναι θαύμα πώς καταφέρνει και λειτουργεί ακόμη, έτσι ξεχαρβαλωμένο που είναι...

 

Τώρα, για τα νησιά που αναφέρεις, τουλάχιστον στις Κυκλάδες, η Wind έχει περισσότερα προβλήματα κάλυψης απ'τις άλλες 2. Και νομό Χανίων από Κρήτη, που επισκέφτηκα φέτος, η Wind ήταν αυτή που έπασχε σε κάποια σημεία. Όχι ότι δεν πιάνει γενικά, απλά έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεθείς εκτός δικτύου. Ιδίως για νησιά Αιγαίου, δεν το συζητάμε. Είναι αρκετά πίσω στις περισσότερες των περιπτώσεων, ακόμη και σε 2G.

 

Συμπερασματικά, και αφήνοντας κατά μέρους τις ελάχιστες περιοχές που πιάνει η μια και δεν πιάνει η άλλη, κατά την άποψή μου, οι διαφορές είναι μικρές μεταξύ των 3 εταιριών και όλες παρέχουν πάνω-κάτω την ίδια ποιότητα στις κλήσεις φωνής. Σε θέματα internet ωστόσο, η VF έχει το πάνω χέρι, ακολουθεί με πολύ μικρή διαφορά η Cosmote και η Wind είναι προς το παρόν πολύ πίσω(μιλάμε πάντα για μέσες ταχύτητες πρόσβασης.).

 

Από κει και πέρα, υπάρχουν άλλα θέματα που έχουν σημασία, μιας και πολύ σημαντικά είναι η ποιότητα εξυπηρέτησης πελατών, οι υπηρεσίες κλπ,κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Ρε ΙΠΠΟΤH της Vodafone (kotsiani,εσένα λέω) γιατί θέλω πραγματικά να σε διαψεύσω εντελώς;

Ποια Vodafone συγκρίνεις στη Θεσσαλία με τη WIND;

Δε ξέρω ποιο νομό Καρδίτσας λες ότι έχουν περίπου την ίδια κάλυψη όλες (και το λες και με μια σιγουριά) αλλά πραγματικά είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας το post σου. To HSDPA καταρχάς καλύπτει όλες τις Θεσσαλικές πόλεις. Μάλιστα, η Vodafone έχει τη χειρότερη 3G κάλυψη και στις 4 πόλεις, αν εξαιρέσεις το κέντρο του Βόλου που έχει 2 παράνομες κεραίες οι οποίες έχουν δρομολογηθεί για ξήλωμα. Και δε το λέω για να μειώσω τη Vodafone αλλά τους Βολιώτες και όλη τη φάρα τους εκεί πέρα που με πρήξαν τόσα χρόνια με τις χαζομάρες τους.

Για να τα πιάσουμε ένα ένα. Από άκρη σε άκρη σε όλο το νομό Καρδίτσας έχει καλύτερη κάλυψη η WIND από τη VF. Και αρχίζω και λέω: Ν.Μοναστήρι, Λεοντάρι(vodafone εκτός δικτύου), Σοφάδες, Παλαμά, Μουζάκι, πόλη της Καρδίτσας(τεράστια διαφορά) και πάρα πολλά χωριά του κάμπου και των βουνών: Λίμνη Πλαστήρα, Λίμνη Σμοκόβου, Ρεντίνα και άλλα πολλά... Δε μπορώ πραγματικά να βρω μέρος στην Καρδίτσας που να υπερέχει η Vodafone! Όλο χαμηλότερο σήμα έχει και σε εσωτερικούς χώρους πάσχει. Όταν στην πόλη μου με αρκετό πληθυσμό σε εσωτερικό χώρο πέφτει εκτός δικτύου τι άποψη μπορώ να σχηματίσω για αυτό τη Vodafone;

Και πραγματικά μια φορά σε προκαλώ να πας προς Ευρυτανία...! Εκεί η Vodafone πραγματικά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑ. Και μιλάμε για διαδρομές τεράστιες. Τέλος πάντων,ας σταματήσει εδώ ο διασυρμός γιατί δε ξέρω πόσα μέρη πρέπει να αναφέρω ακόμη.

Επιπλέον, ο ραδιοφωνικός σταθμός που λες παρέμβαλε συχνότητες στο κέντρο των Τρικάλων αλλά όχι αυτές της vodafone....αλλά της WIND! Και μιλάμε για 8 χρόνια πίσω.

Ορεινά των Τρικάλων δεν είναι η διαδρομή που λες. Πήγαινε προς Περτούλι και τις γύρω περιοχές και θα δεις κάτι τρύπες ΝΑ που έχει η Vodafone.

 

Εκτός των άλλων, να μην αναφερθούμε σε κάποια τεράστια downtimes κατά τόπους τώρα τελευταία, επειδή η συντήρηση του δίκτύου είναι του τύπου: Όσα παίρνει ο άνεμος και σε πολλές πιο απόμακρες περιοχές είναι θαύμα πώς καταφέρνει και λειτουργεί ακόμη, έτσι ξεχαρβαλωμένο που είναι...

Και μην αναπαράγετε αυτά που ακούτε. Δηλαδή αυτή η καραμέλα κρατάει χρόνια. Ναι, αν η WIND δε συντηρεί το δίκτυό της και κρατάει τότε μαγκιά της. Ωστόσο της Cosmote το δίκτυο έπεσε στη Β. Ελλάδα πριν 6 μήνες για μια μέρα, της Vodafone κατέρρευσε πριν κάτι χρονάκια. Της WIND είναι συνεχώς ΟΝ. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα τελικά; Ότι η WIND είναι ΟΝ... Δε με ενδιαφέρει καθόλου το πόσα χρήματα δίνει η Vodafone ή αν ισχυρίζεται ότι έχει ποιοτικό έλεγχο στο δίκτυο. Το αποτέλεσμα είναι ένα: η Vodafone έπεσε,η Cosmote έπεσε, η WIND δεν έπεσε.

 

Συμπερασματικά, και αφήνοντας κατά μέρους τις ελάχιστες περιοχές που πιάνει η μια και δεν πιάνει η άλλη, κατά την άποψή μου, οι διαφορές είναι μικρές μεταξύ των 3 εταιριών και όλες παρέχουν πάνω-κάτω την ίδια ποιότητα στις κλήσεις φωνής. Σε θέματα internet ωστόσο, η VF έχει το πάνω χέρι, ακολουθεί με πολύ μικρή διαφορά η Cosmote και η Wind είναι προς το παρόν πολύ πίσω(μιλάμε πάντα για μέσες ταχύτητες πρόσβασης.).

Και σαν συμπέρασμα τελικά βγάλαμε ότι η WIND...ε...δεν έχει και καλύτερο ήχο και...ε...το πλεονέκτημά της δεν είναι τόσο σημαντικό έναντι των άλλων και...ε...έχει χειρότερο 3G άρα δεν λέει.

 

PS: στην Κρήτη η WIND στο Ν.Χανίων έχει πολύ καλύτερο δίκτυο και το ήξερα από παιδιά στο στρατό που ζούσαν εκεί. Η Vodafone πιάνει μόνο στα χωριά και στους δρόμους. Ρώτα λοιπόν τους γεωργούς που έχουν καπνά και τους κυνηγούς στην περιοχή και θα σου πουν ότι η Vodafone δεν υπάρχει για αυτούς. Αν πήγες στα Σφακιά,χαίρω πολύ. Πήγαινε σε κανένα χωριό μέσα στην Κρήτη.

 

 

@Runner,ποια θαλάσια κάλυψη λες; Στην Κρήτη που έχω ταξιδέψει η Cosmote ήταν απούσα από τη πρώτη ώρα του ταξιδιού και παρούσα στην τελευταία ώρα του ταξιδιού! ΑΝΕΚ lines χρησιμοποίησα...

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Ρε ΙΠΠΟΤH της Vodafone (kotsiani,εσένα λέω) γιατί θέλω πραγματικά να σε διαψεύσω εντελώς;

Ποια Vodafone συγκρίνεις στη Θεσσαλία με τη WIND;

Δε ξέρω ποιο νομό Καρδίτσας λες ότι έχουν περίπου την ίδια κάλυψη όλες (και το λες και με μια σιγουριά) αλλά πραγματικά είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας το post σου. To HSDPA καταρχάς καλύπτει όλες τις Θεσσαλικές πόλεις. Μάλιστα, η Vodafone έχει τη χειρότερη 3G κάλυψη και στις 4 πόλεις, αν εξαιρέσεις το κέντρο του Βόλου που έχει 2 παράνομες κεραίες οι οποίες έχουν δρομολογηθεί για ξήλωμα. Και δε το λέω για να μειώσω τη Vodafone αλλά τους Βολιώτες και όλη τη φάρα τους εκεί πέρα που με πρήξαν τόσα χρόνια με τις χαζομάρες τους.

Για να τα πιάσουμε ένα ένα. Από άκρη σε άκρη σε όλο το νομό Καρδίτσας έχει καλύτερη κάλυψη η WIND από τη VF. Και αρχίζω και λέω: Ν.Μοναστήρι, Λεοντάρι(vodafone εκτός δικτύου), Σοφάδες, Παλαμά, Μουζάκι, πόλη της Καρδίτσας(τεράστια διαφορά) και πάρα πολλά χωριά του κάμπου και των βουνών: Λίμνη Πλαστήρα, Λίμνη Σμοκόβου, Ρεντίνα και άλλα πολλά... Δε μπορώ πραγματικά να βρω μέρος στην Καρδίτσας που να υπερέχει η Vodafone! Όλο χαμηλότερο σήμα έχει και σε εσωτερικούς χώρους πάσχει. Όταν στην πόλη μου με αρκετό πληθυσμό σε εσωτερικό χώρο πέφτει εκτός δικτύου τι άποψη μπορώ να σχηματίσω για αυτό τη Vodafone;

Και πραγματικά μια φορά σε προκαλώ να πας προς Ευρυτανία...! Εκεί η Vodafone πραγματικά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑ. Και μιλάμε για διαδρομές τεράστιες. Τέλος πάντων,ας σταματήσει εδώ ο διασυρμός γιατί δε ξέρω πόσα μέρη πρέπει να αναφέρω ακόμη.

Επιπλέον, ο ραδιοφωνικός σταθμός που λες παρέμβαλε συχνότητες στο κέντρο των Τρικάλων αλλά όχι αυτές της vodafone....αλλά της WIND! Και μιλάμε για 8 χρόνια πίσω.

Ορεινά των Τρικάλων δεν είναι η διαδρομή που λες. Πήγαινε προς Περτούλι και τις γύρω περιοχές και θα δεις κάτι τρύπες ΝΑ που έχει η Vodafone.

 

 

Και μην αναπαράγετε αυτά που ακούτε. Δηλαδή αυτή η καραμέλα κρατάει χρόνια. Ναι, αν η WIND δε συντηρεί το δίκτυό της και κρατάει τότε μαγκιά της. Ωστόσο της Cosmote το δίκτυο έπεσε στη Β. Ελλάδα πριν 6 μήνες για μια μέρα, της Vodafone κατέρρευσε πριν κάτι χρονάκια. Της WIND είναι συνεχώς ΟΝ. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα τελικά; Ότι η WIND είναι ΟΝ... Δε με ενδιαφέρει καθόλου το πόσα χρήματα δίνει η Vodafone ή αν ισχυρίζεται ότι έχει ποιοτικό έλεγχο στο δίκτυο. Το αποτέλεσμα είναι ένα: η Vodafone έπεσε,η Cosmote έπεσε, η WIND δεν έπεσε.

 

 

Και σαν συμπέρασμα τελικά βγάλαμε ότι η WIND...ε...δεν έχει και καλύτερο ήχο και...ε...το πλεονέκτημά της δεν είναι τόσο σημαντικό έναντι των άλλων και...ε...έχει χειρότερο 3G άρα δεν λέει.

 

PS: στην Κρήτη η WIND στο Ν.Χανίων έχει πολύ καλύτερο δίκτυο και το ήξερα από παιδιά στο στρατό που ζούσαν εκεί. Η Vodafone πιάνει μόνο στα χωριά και στους δρόμους. Ρώτα λοιπόν τους γεωργούς που έχουν καπνά και τους κυνηγούς στην περιοχή και θα σου πουν ότι η Vodafone δεν υπάρχει για αυτούς. Αν πήγες στα Σφακιά,χαίρω πολύ. Πήγαινε σε κανένα χωριό μέσα στην Κρήτη.

 

 

@Runner,ποια θαλάσια κάλυψη λες; Στην Κρήτη που έχω ταξιδέψει η Cosmote ήταν απούσα από τη πρώτη ώρα του ταξιδιού και παρούσα στην τελευταία ώρα του ταξιδιού! ΑΝΕΚ lines χρησιμοποίησα...

 

Μιχάλη, όπου και να γύρισα στην Θεσσαλία, τα τελευταία 2 χρόνια δεν βρέθηκα σε μέρος που να έχει σήμα η Wind και να μην έχει η Vodafone και η Cosmote. Αν υπήρχε πρόβλημα, σαφώς και θα τις έκραζα στα αντίστοιχα θέματα. Προσωπικά όμως, στο 2G τις βλέπω και τις 3 ισάξιες στην Θεσσαλία και επειδή στο 3G οι Cosmote/Vodafone κεντάνε σε σχέση με την Wind, ναι, συνολικά(GSM/UMTS) καλύτερη κάλυψη έχουν οι άλλες 2. Προφανώς διότι δεν καλύπτουν και οι άλλες 2 με UMTS μόνο τις μεγάλες θεσσαλικές πόλεις, αλλά επειδή πλέον καλύπτουν και τις περισσότερες διαδρομές, όπως και τα περισσότερα χωριά και κωμοπόλεις. Η Wind αυτήν την συνολική κάλυψη, λυπάμαι, αλλά ΔΕΝ την έχει.

 

Όσον αφορά το ελάχιστο προβάδισμα της Wind στον ήχο, προφανώς οφείλεται σε μικρότερη συμπίεση. Σίγουρα όμως οι διαφορές δεν είναι ικανές για να μετακινηθούν οι συνδρομητές των άλλων 2 δικτύων στην Wind.

 

Όσον αφορά τον νομό Χανίων(μιας και η Κρήτη είναι τεράστια και λογικό είναι να αναφερόμαστε ανά νομό), αυτό που διαπίστωσα σε διαδρομή προς το δυτικό μέρος του νομού ήταν μια Wind εκτός δικτύου σε μερικά δύσκολα σημεία, με ελάχιστο 3G(όπου υπήρχε και αυτό βέβαια - με το τουφέκι τό'ψαχνες) και απ'την άλλη, οι άλλες 2 σε αυτά τα δύσκολα σημεία που η Wind έβγαινε εκτός είχαν έστω 2-3 γραμμούλες GSM κάλυψη, κοινώς έβγαζες κλήση ανετότατα.

 

Για την συντήρηση πάλι του δικτύου, γνωρίζουμε ότι στο forum γράφουν άτομα που επειδή εργάζονται στον χώρο αναφέρουν και τις εμπειρίες τους. Φυσικά και δε θα καμάρωνα αν ήμουν η Wind και το δίκτυο σε ορισμένες περιοχές τύχαινε να λειτουργούσε. Συν τοις άλλοις, έχουν αναφερθεί αρκετές φορές παράπονα στο forum για υπολειτουργία της Wind (downtimes κλπ) από διάφορα άτομα. Για τις άλλες 2, τα αντίστοιχα παράπονα, σαν να μου φαίνονται λιγότερα... :rolleyes:

Φυσικά και δεν είναι στο απυρόβλητο οι άλλες 2 με τις χοντρές ζημιές που τους έχουν τύχει, αλλά τουλάχιστον συντηρούν κατά τα λεγόμενά τους το δίκτυο. Η άψογη συντήρηση δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάει κάτι στραβά, κάποια στιγμή, και να παρουσιαστεί χοντρή βλάβη. Ούτε αποτελεί δικαιολογία για την μη-συντήρηση του δικτύου της Wind.

 

Τέλος, η θαλάσσια κάλυψη της Cosmote(ιδίως στην διαδρομή Πειραιάς-Κρήτη) είναι μια χαρά. Δεν βλέπω να υπολείπεται κάπου έναντι της Wind. Το καλοκαίρι χρησιμοποίησα πλοίο τελευταία φορά, και είχε κανονικότατο GSM και 3G(λειτουργούσε η συσκευή, όχι εικονικό σήμα). Το ίδιο και η Vf(GSM και 3G από παράκτιους σταθμούς). Η Wind πάλι μόνο GSM(και αυτό σε κάποια σημεία πλασματικό).

Edited by kotsianis7
Link to comment
Share on other sites

Μιχάλη, όπου και να γύρισα στην Θεσσαλία, τα τελευταία 2 χρόνια δεν βρέθηκα σε μέρος που να έχει σήμα η Wind και να μην έχει η Vodafone και η Cosmote. Αν υπήρχε πρόβλημα, σαφώς και θα τις έκραζα στα αντίστοιχα θέματα. Προσωπικά όμως, στο 2G τις βλέπω και τις 3 ισάξιες στην Θεσσαλία και επειδή στο 3G οι Cosmote/Vodafone κεντάνε σε σχέση με την Wind, ναι, συνολικά(GSM/UMTS) καλύτερη κάλυψη έχουν οι άλλες 2. Προφανώς διότι δεν καλύπτουν και οι άλλες 2 με UMTS μόνο τις μεγάλες θεσσαλικές πόλεις, αλλά επειδή πλέον καλύπτουν και τις περισσότερες διαδρομές, όπως και τα περισσότερα χωριά και κωμοπόλεις. Η Wind αυτήν την συνολική κάλυψη, λυπάμαι, αλλά ΔΕΝ την έχει.

Δε θα σου πω να πας κάπου μακρυά από Αλμυρό,μιας και μένεις εκεί. Πήγαινε Ν. Αγχίαλο. Και μη πας παραλιακά. Πήγαινε μέσα στην πόλη. Περπάτα στην πλευρά που είναι πίσω από το βουναλάκι. Εκεί πιάνει μόνο η Wind και καθόλου η Vodafone/Cosmote. Θα μου πεις που να το ξέρω; Ε,συμβαίνει! Επιπλέον πήγαινε Πήλιο προς Κεραμίδι και σε αυτή την πλευρά. Αν βρεις σήμα από Vodafone πες μου να το ξέρω. Για να μη μιλήσω για πιο τουριστικά μέρη(Ξυνόβρυση,Λαύκο). Και όλα αυτά στο νομό σου. Τώρα για Καρδίτσα στον κάμπο στο δρόμο όλες ίδιες είναι. Και λογικό είναι να σου φαίνονται ίδιες. Αν μπεις μέσα σε κωμοπόλεις,χωριά κτλ όχι 3G...2G ψάχνεις.

 

Όσον αφορά τον νομό Χανίων(μιας και η Κρήτη είναι τεράστια και λογικό είναι να αναφερόμαστε ανά νομό), αυτό που διαπίστωσα σε διαδρομή προς το δυτικό μέρος του νομού ήταν μια Wind εκτός δικτύου σε μερικά δύσκολα σημεία, με ελάχιστο 3G(όπου υπήρχε και αυτό βέβαια - με το τουφέκι τό'ψαχνες) και απ'την άλλη, οι άλλες 2 σε αυτά τα δύσκολα σημεία που η Wind έβγαινε εκτός είχαν έστω 2-3 γραμμούλες GSM κάλυψη, κοινώς έβγαζες κλήση ανετότατα.

Απ'ο,τι καταλαβαίνω αναφέρεσαι προς Φαλάσαρνα. Σε αυτές τις περιοχές είχα πάει το 2005 και είχα παντού σήμα. Και γύρισα δυτική ακτογραμμή και όχι απλά τα Φαλάσαρνα (να'ναι καλά το C3 που είχαμε νοικιάσει :lol: το καημένο τι τράβηξε). Είναι δυνατόν,φέτος να έχει χειροτερέψει; Οι κάτοικοι της Κρήτης πάντως δεν έχουν την καλύτερη άποψη για την κάλυψη της Vodafone. Ακόμα και σε δημοφιλείς διαδρομές (Χανιά->Σφακιά) έχει αρκετές τρύπες σε σχέση με Cosmote/Wind.

 

Για την συντήρηση πάλι του δικτύου, γνωρίζουμε ότι στο forum γράφουν άτομα που επειδή εργάζονται στον χώρο αναφέρουν και τις εμπειρίες τους. Φυσικά και δε θα καμάρωνα αν ήμουν η Wind και το δίκτυο σε ορισμένες περιοχές τύχαινε να λειτουργούσε. Συν τοις άλλοις, έχουν αναφερθεί αρκετές φορές παράπονα στο forum για υπολειτουργία της Wind (downtimes κλπ) από διάφορα άτομα. Για τις άλλες 2, τα αντίστοιχα παράπονα, σαν να μου φαίνονται λιγότερα...

O καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει πίσω από μια οθόνη και ένα forum. Δε ξέρεις ο καθένας που εργάζεται και τι συμφέροντα εξυπηρετεί. Μπορεί για παράδειγμα να πει ότι το δίκτυο της WIND κρέμεται από μια κλωστή. Έλα που αυτή η κλωστή δε σπάει. Μάλλον δεν είναι όπως παρουσιάζονται τα πράγματα. Γιατί και βελτίωση απόδοσης έχουμε τα τελευταία 2 χρόνια, και αλλαγές εξοπλισμού γίνονται και επέκταση κάλυψης σε κάποιες περιπτώσεις έχουν γίνει. Downtimes όλες έχουν. Είναι παιδικό να λες ότι η Wind έχει περισσότερα downtimes επειδή γράφουνε μέσα στο forum. Κι εγώ όποτε έχω Downtime το γράφω(δες στο forum της Wind πόσα downtimes έχω αναφέρει μόνο εγώ,είναι μάλλον τα περισσότερα) προκειμένου να διορθωθεί το γρηγορότερο. Η πραγματικότητα απέχει όμως. Για παράδειγμα, θεωρώ ότι η Cosmote έχει τα περισσότερα downtimes γιατί κάθε Σάββατο είναι Πρωτοχρονιά(ατάκα του myphone και του group του what's up στο facebook :lol:) και οι πτώσεις κλήσεων είναι πάρα πολλές. Όμως, δε λένε ότι η Cosmote δε συντηρεί το δίκτυό της παρά ότι έχει περισσότερους πελάτες άρα δικαιλογείται κ.ο.κ. Πφ! Καταλαβαίνεις τι εννοώ! Η τάση του Έλληνα είναι να δυσφημίζει το καλύτερο ώστε να μη φαίνεται καλύτερο :wacko:

Τέλος, η θαλάσσια κάλυψη της Cosmote(ιδίως στην διαδρομή Πειραιάς-Κρήτη) είναι μια χαρά. Δεν βλέπω να υπολείπεται κάπου έναντι της Wind. Το καλοκαίρι χρησιμοποίησα πλοίο τελευταία φορά, και είχε κανονικότατο GSM και 3G(λειτουργούσε η συσκευή, όχι εικονικό σήμα). Το ίδιο και η Vf(GSM και 3G από παράκτιους σταθμούς). Η Wind πάλι μόνο GSM(και αυτό σε κάποια σημεία πλασματικό).

Μπορεί να έχει βελτιωθεί. Πάντως ομολογουμένως με Wind δεν είχα πλασματικό σήμα το 2005 σε κάποιο σημείο της διαδρομής... Εντάξει,δε μπορούσα να μιλάω σε όλη τη διαδρομή αλλά όπου δοκίμασα το σήμα εκτός από δυνατό ήταν και πραγματικό.

Edited by mixtri

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Δε θα σου πω να πας κάπου μακρυά από Αλμυρό,μιας και μένεις εκεί. Πήγαινε Ν. Αγχίαλο. Και μη πας παραλιακά. Πήγαινε μέσα στην πόλη. Περπάτα στην πλευρά που είναι πίσω από το βουναλάκι. Εκεί πιάνει μόνο η Wind και καθόλου η Vodafone/Cosmote. Θα μου πεις που να το ξέρω; Ε,συμβαίνει! Επιπλέον πήγαινε Πήλιο προς Κεραμίδι και σε αυτή την πλευρά. Αν βρεις σήμα από Vodafone πες μου να το ξέρω. Για να μη μιλήσω για πιο τουριστικά μέρη(Ξυνόβρυση,Λαύκο). Και όλα αυτά στο νομό σου. Τώρα για Καρδίτσα στον κάμπο στο δρόμο όλες ίδιες είναι. Και λογικό είναι να σου φαίνονται ίδιες. Αν μπεις μέσα σε κωμοπόλεις,χωριά κτλ όχι 3G...2G ψάχνεις.

 

 

Απ'ο,τι καταλαβαίνω αναφέρεσαι προς Φαλάσαρνα. Σε αυτές τις περιοχές είχα πάει το 2005 και είχα παντού σήμα. Και γύρισα δυτική ακτογραμμή και όχι απλά τα Φαλάσαρνα (να'ναι καλά το C3 που είχαμε νοικιάσει :lol: το καημένο τι τράβηξε). Είναι δυνατόν,φέτος να έχει χειροτερέψει; Οι κάτοικοι της Κρήτης πάντως δεν έχουν την καλύτερη κάλυψη για τη Vodafone. Ακόμα και σε δημοφιλείς διαδρομές (Χανιά->Σφακιά) έχει αρκετές τρύπες σε σχέση με Cosmote/Wind.

 

 

O καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει πίσω από μια οθόνη και ένα forum. Δε ξέρεις ο καθένας που εργάζεται και τι συμφέροντα εξυπηρετεί. Μπορεί για παράδειγμα να πει ότι το δίκτυο της WIND κρέμεται από μια κλωστή. Έλα που αυτή η κλωστή δε σπάει. Μάλλον δεν είναι όπως παρουσιάζονται τα πράγματα. Γιατί και βελτίωση απόδοσης έχουμε τα τελευταία 2 χρόνια, και αλλαγές εξοπλισμού γίνονται και επέκταση κάλυψης σε κάποιες περιπτώσεις έχουν γίνει. Downtimes όλες έχουν. Είναι παιδικό να λες ότι η Wind έχει περισσότερα downtimes επειδή γράφουνε μέσα στο forum. Κι εγώ όποτε έχω Downtime το γράφω(δες στο forum της Wind πόσα downtimes έχω αναφέρει μόνο εγώ,είναι μάλλον τα περισσότερα) προκειμένου να διορθωθεί το γρηγορότερο. Η πραγματικότητα απέχει όμως. Για παράδειγμα, θεωρώ ότι η Cosmote έχει τα περισσότερα downtimes γιατί κάθε Σάββατο είναι Πρωτοχρονιά(ατάκα του myphone και του group του what's up στο facebook :lol:) και οι πτώσεις κλήσεων είναι πάρα πολλές. Όμως, δε λένε ότι η Cosmote δε συντηρεί το δίκτυό της παρά ότι έχει περισσότερους πελάτες άρα δικαιλογείται κ.ο.κ. Πφ! Καταλαβαίνεις τι εννοώ! Η τάση του Έλληνα είναι να δυσφημίζει το καλύτερο ώστε να μη φαίνεται καλύτερο :wacko:

 

Μπορεί να έχει βελτιωθεί. Πάντως ομολογουμένως με Wind δεν είχα πλασματικό σήμα το 2005 σε κάποιο σημείο της διαδρομής... Εντάξει,δε μπορούσα να μιλάω σε όλη τη διαδρομή αλλά όπου δοκίμασα το σήμα εκτός από δυνατό ήταν και πραγματικό.

 

Ν.Αγχίαλο, σε εσωτερικούς χώρους, πάνω απ'την Εθνική, προς το βουνό, αυτή που έχει λίγο περισσοτερα προβλήματα, είναι η Wind! :p Όχι, δε θέλω να σε τρελάνω:lol: Πίσω απ΄το βουναλάκι επίσης έχουν και οι 3 σήμα. Δεν ξέρω τι γινόταν πριν κάποια χρόνια, εγώ αναφέρω αυτό που είδα πριν 1,5 μήνα. Θυμόμουν και γω ότι η Wind ήταν αισθητά καλύτερη σε εκείνη την μεριά του Παγασητικού, αλλά τώρα οι άλλες καλυτέρεψαν ελάχιστα και η Wind χειροτέρεψε ελάχιστα.

 

Κεραμίδι βρέθηκα 1η φορά τέλη του 99(με το θρυλικό Panasonic GD92), και στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής όπως και μέσα στο χωριό Vodafone/Cosmote κάλυπταν κανονικά(με ασθενές σήμα βέβαια, αλλά κλήσεις έβγαιναν. Άλλωστε τι άλλες απαιτήσεις εκτός από sms/κλήσεις είχαμε τότε; ) Το ίδιο και σε διπλανά χωριά. Για Wind δεν ξέρω. Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση τότε, διότι πίστευα ότι ήταν αδιανόητο να καλύπτονται τα κατσάβραχα!

 

Για το δυτικό τμήμα της Κρήτης, όπως σου είπα, σε σημεία που η Wind ήταν εκτός,οι άλλες είχαν έστω 2 γραμμούλες για κλήση. Αντίθετα, δεν διαπίστωσα σημείο των διαδρομών που έκανα, όπου να ήταν εντός η Wind και εκτός οι άλλες 2. Φυσικά, δεν έκανα όλες τις διαδρομές, αλλά σε όσες έκανα διαπιστωσα το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ίσως ίσχυε παλιότερα, όπως λες ο ίδιος.

 

Όσον αφορά τα δικά σου παράπονα για downtimes, δεν παιζόσουν ώρες-ώρες. Ένα τέταρτο να διαρκούσε η βλάβη, 50 τηλέφωνα έκανες στο 1231 και έκραζες και εδώ:p:lol: Σίγουρα δεν μπορούμε να ξέρουμε το ποσοστό και τις αιτίες των downtimes για να κρίνουμε κατά πόσο σοβαρά είναι ή/και πόσο οφείλονται σε ελλειπή συντήρηση, αλλά έχω την αίσθηση ότι διάβαζα ελαφρώς περισσότερα παράπονα στο θεμα της Wind.

Edited by kotsianis7
Link to comment
Share on other sites

Ν.Αγχίαλο, σε εσωτερικούς χώρους, πάνω απ'την Εθνική, προς το βουνό, αυτή που έχει λίγο περισσοτερα προβλήματα, είναι η Wind! :p Όχι, δε θέλω να σε τρελάνω:lol: Πίσω απ΄το βουναλάκι επίσης έχουν και οι 3 σήμα. Δεν ξέρω τι γινόταν πριν κάποια χρόνια, εγώ αναφέρω αυτό που είδα πριν 1,5 μήνα. Θυμόμουν και γω ότι η Wind ήταν αισθητά καλύτερη σε εκείνη την μεριά του Παγασητικού, αλλά τώρα οι άλλες καλυτέρεψαν ελάχιστα και η Wind χειροτέρεψε ελάχιστα.

Η δικιά μου μέτρηση είναι πιο πρόσφατη στην Αγχίαλο και μετράει πιο πολύ! :lol: Λοιπόν, μάλλον δε κατάλαβες που σου είπα... Μέσα στην πόλη πίσω από το βουναλάκι(δηλαδή η μισή Ν.Αγχίαλος) σε εσωτερικούς χώρους έχει σήμα μόνο η WIND. Ξεκάθαρο. Αν θες πάμε και μαζί :p Για στο θέσω καλύτερα και γεωγραφικά. Μιλώ για το Βόρειο και δυτικό τμήμα της πόλης,όχι το Νότιο. Επιπλέον για το τελευταίο,δε μας τα λες καλά :lol:

 

Κεραμίδι βρέθηκα 1η φορά τέλη του 99(με το θρυλικό Panasonic GD92), και στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής όπως και μέσα στο χωριό Vodafone/Cosmote κάλυπταν κανονικά(με ασθενές σήμα βέβαια, αλλά κλήσεις έβγαιναν. Άλλωστε τι άλλες απαιτήσεις εκτός από sms/κλήσεις είχαμε τότε; ) Το ίδιο και σε διπλανά χωριά. Για Wind δεν ξέρω. Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση τότε, διότι πίστευα ότι ήταν αδιανόητο να καλύπτονται τα κατσάβραχα!

Το έκανα με το ποδήλατο Βόλος Κεραμίδι. Η Vodafone και η Cosmote χάθηκαν λίγα ΚΜ έξω από το Βόλο και επανήλθαν μόλις είχα οπτική επαφή με Κάρλα. Κεραμίδι στο χωριό είχα -95dBm σε εξωτερικό χώρο με Vodafone και -78dBm με Wind. Μεγάλη διαφορά,θα έλεγα. η Cosmote κάπου είχε κεραία και έπιανε τέρμα,δε κατάλαβα που. Έχει τον τρόπο της.

 

Για το δυτικό τμήμα της Κρήτης, όπως σου είπα, σε σημεία που η Wind ήταν εκτός,οι άλλες είχαν έστω 2 γραμμούλες για κλήση. Αντίθετα, δεν διαπίστωσα σημείο των διαδρομών που έκανα, όπου να ήταν εντός η Wind και εκτός οι άλλες 2. Φυσικά, δεν έκανα όλες τις διαδρομές, αλλά σε όσες έκανα διαπιστωσα το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ίσως ίσχυε παλιότερα, όπως λες ο ίδιος.

Αδυνατώ να το πιστέψω. Ούτε εγώ έκανα όλες τις διαδρομές αλλά από κάτι ρυάκια και ραχούλες που πέρασα δεν είχα πρόβλημα. Τι να σου πω! Φταίει ότι η WIND ίσως βάζει σε διαφορετικές θέσεις τις κεραίες της και έχει σήμα σε άλλα σημεία που οι άλλες δεν έχουν(βλέπε Πήλιο) και είναι πολύ πιθανό να μη βρέθηκες στα συμπληρωματικά σημεία,στα οποία βρέθηκα εγώ.

 

Όσον αφορά τα δικά σου παράπονα για downtimes, δεν παιζόσουν ώρες-ώρες. Ένα τέταρτο να διαρκούσε η βλάβη, 50 τηλέφωνα έκανες στο 1231 και έκραζες και εδώ:p:lol: Σίγουρα δεν μπορούμε να ξέρουμε το ποσοστό και τις αιτίες των downtimes για να κρίνουμε κατά πόσο σοβαρά είναι ή/και πόσο οφείλονται σε ελλειπή συντήρηση, αλλά έχω την αίσθηση ότι διάβαζα ελαφρώς περισσότερα παράπονα στο θεμα της Wind.

Την αίσθηση αυτή την έδινα εγώ...μέχρι που έλαβα 4 PM ανά σύντομα χρονικά διαστήματα και όχι από το ίδιο άτομο. "Σταμάτα να λες για το Δοβρούτσι,θα πάει η ΕΕΤΤ την άλλη βδομάδα για αυτοψία μπας και ξεμπερδέψουμε με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς". "Στη Σκιάθο η κεραία αλλάχθηκε,τώρα μπορείς να ηρεμήσεις". Και τα 2 κορυφαία: "Έχω πάρει τον τελευταίο καιρό 8 αναφορές παραπόνων για την κάλυψη και τη χωρητικότητα στο Βόλο. Φτάνει κύριε Τ....... Είναι αναγνωρισμένο το πρόβλημα και θα μπει κεραία το προσεχές διάστημα" και "Μιχάλη, πως είναι το σήμα στο σπίτι σου Σοφάδες από τη νέα κεραία; Πήγα και το μέτρησα απ'έξω με TEMS. Στην ..... οδό δε μένεις;" :lol: Έτσι για να γελάσουμε και λίγο...

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Η δικιά μου μέτρηση είναι πιο πρόσφατη στην Αγχίαλο και μετράει πιο πολύ! :lol: Λοιπόν, μάλλον δε κατάλαβες που σου είπα... Μέσα στην πόλη πίσω από το βουναλάκι(δηλαδή η μισή Ν.Αγχίαλος) σε εσωτερικούς χώρους έχει σήμα μόνο η WIND. Ξεκάθαρο. Αν θες πάμε και μαζί :p Για στο θέσω καλύτερα και γεωγραφικά. Μιλώ για το Βόρειο και δυτικό τμήμα της πόλης,όχι το Νότιο. Επιπλέον για το τελευταίο,δε μας τα λες καλά :lol:

 

 

Το έκανα με το ποδήλατο Βόλος Κεραμίδι. Η Vodafone και η Cosmote χάθηκαν λίγα ΚΜ έξω από το Βόλο και επανήλθαν μόλις είχα οπτική επαφή με Κάρλα. Κεραμίδι στο χωριό είχα -95dBm σε εξωτερικό χώρο με Vodafone και -78dBm με Wind. Μεγάλη διαφορά,θα έλεγα. η Cosmote κάπου είχε κεραία και έπιανε τέρμα,δε κατάλαβα που. Έχει τον τρόπο της.

 

 

Αδυνατώ να το πιστέψω. Ούτε εγώ έκανα όλες τις διαδρομές αλλά από κάτι ρυάκια και ραχούλες που πέρασα δεν είχα πρόβλημα. Τι να σου πω! Φταίει ότι η WIND ίσως βάζει σε διαφορετικές θέσεις τις κεραίες της και έχει σήμα σε άλλα σημεία που οι άλλες δεν έχουν(βλέπε Πήλιο) και είναι πολύ πιθανό να μη βρέθηκες στα συμπληρωματικά σημεία,στα οποία βρέθηκα εγώ.

 

 

Την αίσθηση αυτή την έδινα εγώ...μέχρι που έλαβα 4 PM ανά σύντομα χρονικά διαστήματα και όχι από το ίδιο άτομο. "Σταμάτα να λες για το Δοβρούτσι,θα πάει η ΕΕΤΤ την άλλη βδομάδα για αυτοψία μπας και ξεμπερδέψουμε με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς". "Στη Σκιάθο η κεραία αλλάχθηκε,τώρα μπορείς να ηρεμήσεις". Και τα 2 κορυφαία: "Έχω πάρει τον τελευταίο καιρό 8 αναφορές παραπόνων για την κάλυψη και τη χωρητικότητα στο Βόλο. Φτάνει κύριε Τ....... Είναι αναγνωρισμένο το πρόβλημα και θα μπει κεραία το προσεχές διάστημα" και "Μιχάλη, πως είναι το σήμα στο σπίτι σου Σοφάδες από τη νέα κεραία; Πήγα και το μέτρησα απ'έξω με TEMS. Στην ..... οδό δε μένεις;" :lol: Έτσι για να γελάσουμε και λίγο...

 

Για Νέα Αγχιαλο εκεί αναφέρομαι και γω. Το τμήμα της πόλης " προς Βόλο μεριά", για να το θέσουμε αλλιώς(η πάνω πλευρά του χωριού και μετά την εκκλησία.). Όλες έχουν πρόβλημα, αλλά π.χ. σε επιχείρηση γνωστού μου, προς την εκκλησία, διαπίστωσα ανυπαρξία σήματος από Wind και ελάχιστη κάλυψη από Cosmote/Vodafone(οι οποίες σ'αυτήν την περίπτωση έχουν και την λύση του femto).

 

Επιπλέον, έκανες ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ όλη αυτήν την διαδρομή;:blink:Χαρά στο κουράγιο σου:lol: Τώρα τελευταία δεν έχω πάει προς τα εκεί. Σου λέω 1η φορά βρέθηκα πριν 11-12 χρόνια, όπου μου έκανε εντύπωση ότι είχαν κάλυψη οι άλλες 2 και μια ακόμη φορά προς το 2004, αν θυμάμαι καλά, που δεν είχε αλλάξει η κατάσταση βέβαια.Αν έγινε κάτι πρόσφατο και χειροτέρεψαν οι άλλες 2 δεν ξέρω.

Για ν. Χανίων, αυτό σου εξηγώ κι εγώ: έκανα αρκετές διαδρομές, αλλά όχι όλες. Το ίδιο και συ. Προφανώς πήγα απ'τη μεριά που η Wind ήταν απούσα σε ορισμένα μέρη. Πάντως, οι άλλες 2 εξακολουθούσαν να έχουν πλεονέκτημα, καθώς σε πολλά σημεία είχαν και UMTS, εκτός από GSM.

 

Χμμμ... Απειλητικά μου ακούγονται τα PM's....:shifty: Με το δίκιο τους οι άνθρωποι, τους είχες πρήξει τα @^^**&*_@:lol:

Link to comment
Share on other sites

cosmote και απο εμενα! ειχα παντα vodafone, τα τελευταια 3 χρονια αλλαξα σε cosmote και πραγματικα δεν θυμαμαι την τελευταια φορα που δεν ειχα σημα! κυκλαδες βρισκομαι!
Link to comment
Share on other sites

@mixtri

 

Μια χαρά θαλάσσια κάλυψη έχουν οι Cosmote/Vodafone σε σχέση με wind και δεν μιλάω για το....2005(!!!) αλλά για εμπειρίες από το 2008 και μετά θαλάσσια κάλυψη σε διάφορα ταξίδια σε Κυκλάδες και Κρήτη και Ιόνιο!Δεν είναι τυχαίο που πχ σε ταξίδι 5 ωρών έμπαινα από στικάκι vodafone και από κινητό cosmote ανάλογα το "σημείο"!Και μάλιστα είχαν και σε πολλά σημεία (πολύ παράξενο!) 3G(!!!) εν αντιθέση με wind που με τα χίλια ζόρια είχε gsm!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Link to comment
Share on other sites

Πάντως κέντρο Λάρισας επί της Παπαναστασίου δε το λες απομακρυσμένη περιοχή. Wind -69dBm, Vodafone -95dBm, Cosmote -100dBm.

όσον αφορά τη θαλασσια καλυψη ποτε δεν αντιμετωπισα προβλημα με wind. Ουτε το 2000, ουτε το 2005 ουτε το 2015 θα εχω θεμα. Παντα η καλυψη της στο Αιγαιο ηταν δεδομενη.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Πάντως κέντρο Λάρισας επί της Παπαναστασίου δε το λες απομακρυσμένη περιοχή. Wind -69dBm, Vodafone -95dBm, Cosmote -100dBm.

όσον αφορά τη θαλασσια καλυψη ποτε δεν αντιμετωπισα προβλημα με wind. Ουτε το 2000, ουτε το 2005 ουτε το 2015 θα εχω θεμα. Παντα η καλυψη της στο Αιγαιο ηταν δεδομενη.

 

Εεεεε δεδομένη...!Μου αρέσει που λες για το 2000 που όλες οι εταιρείες ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΤΕ ήταν τραγικές στο θέμα της θαλάσσιας κάλυψης!Επίσης είμαι σίγουρος ότι δεν χρησιμοποιούσες το κινητό σου στην μεγαλύτερη διάρκεια του ταξιδιού!Ούτε εγώ θα το έκανα αλλά έχε χάρη που ήθελα να περνάει η ώρα μου μέσω ίντερνετ έτσι μπορούσα να καταλάβω τι παίζει με τα δίκτυα!Εσύ το κοίταζες κατά διαστήματα(αν ήθελες πχ να πάρεις ένα τηλέφωνο)....ενώ εγώ παρατηρούσα όλη την συμπεριφορά του δικτύου κατά την διάρκεια!Το συμπέρασμα ήταν αυτό που γράφω συνοπτικά:

-Wind όταν είχε σήμα(πολλές "τρύπες") κατά 90% 2G και 10%(όταν πέρναγες από κάποιο νησί κοντά) 3G!

-Cosmote αρκετά λιγότερες "τρύπες" και σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό έπιανα και 3G!!!!

-Vodafone παρόμοια εμπειρία με Cosmote!

 

Αυτά που γράφω δεν είναι απλά η άποψή μου αλλά γεγονότα και μάλιστα ΚΥΡΙΩΣ των τελευταίων 4 ετών!Αν δεν ταξίδευα αρκετά δεν θα μπορούσα να σας πω αυτά που λέω τώρα!

 

Όπως ξαναείπα....μην μπερδεύετε την κάλυψη που προσφέρουν οι εταιρείες σε σχέση με ποιότητα συνομιλίας κ.α.!Αν η εταιρεία ΔΕΝ έχει καλή κάλυψη κυρίως στις περιοχές που κινούμαι αλλά και γενικά(να χρειάζομαι να πάρω ένα τηλέφωνο και να μην έχω σήμα σαν τις Αμερικάνικες ταινίες θρίλερ/περιπέτειας....:p ) για μένα είναι "άχρηστη"!Ούτε ποιότητα συνομιλίας,ούτε ίντερνετ ούτε τίποτα!Για αυτό κοιτάμε την κάλυψη και σε 3G και σε 2G!

 

ΥΓ: Πάντως ενημερωτικά τους τελευταίους μήνες έχω καταλήξει όσον αφορά τις ανάγκες μου....Cosmote(βασικό τηλέφωνο) και Vodafone(όπου έχω θέμα με Cosmote που ευτυχώς δεν είναι συχνό...) και είμαι ΠΛΗΡΩΣ καλυμ μένος!

 

Φιλικά!

Edited by runner

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Link to comment
Share on other sites

wind δεν εχω δουλεψει ιδιαιτερα εκτος απο καποιες εξαιρεσεις λογο του wind plus internet που ειχαμε ενα διαστημα! αν και ηταν απο τα πρωτα mobile internet με μεγαλη απηχηση εχανε παρα πολυ απο θεμα σηματος κατα τοπους! αρα κατι αναλογο θα επαιζε και με το απλο σημα σαν gsm
Link to comment
Share on other sites

runner...όταν η Telestet το 2000 είχε extended cells της Ericsson στο Αιγαίο η Vodafone πάλευε να φτιάξει κάλυψη με Motorola Sites ενώ η Cosmote έπαιζε να ψάχνει ακόμη ρυθμίσεις στα Ultrasites της ΝΟΚΙΑ.

Μου φαίνεται παραμύθια μας πουλάς ότι είχες Wind...Tim...Telestet.

Επιπλέον το παραπάνω post το είδες; Κέντρο Λάρισας και Vodafone/Cosmote τρεμόσβηναν στην Παπαναστασίου.

 

είσαι θεός http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3900077#post3900077 επιτέλους...

Edited by mixtri

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...