Jump to content

Ποιο λειτουργικό σύστημα αφής προτιμάτε; (μέρος 2ο)

TN97
 Κοινοποίηση

Ποιο «ευαίσθητο στην αφή» λειτουργικό σύστημα προτιμάτε;  

1.176 members have voted

1. 1. Ποιο «ευαίσθητο στην αφή» λειτουργικό σύστημα προτιμάτε;

• Android
      532
    • Bada
      45
    • BlackBerry
      18
    • iPhone OS
      331
    • MeeGo
      34
    • Symbian OS
      140
    • Windows Phone 7 (ή WM)
      67
    • WebOS
      9

Recommended Posts

Προσωπικά, αν και χρήστης και θαυμαστής του Symbian εδώ και αρκετά χρόνια, δε μπορώ να παραβλέψω τη δυναμική του Android. Θα ήταν ανόητο και κοντόφθαλμο εκ μέρους μου άλλωστε.

Πιστεύω ότι η προτίμηση των Ελλήνων χρηστών στο Android θα αυξηθεί όταν με το καλό λυθεί και το θέμα με το Android Market, δηλαδή κάποιος θα μπορεί επίσημα να μπει και να κατεβάσει ελεύθερες ή commercial εφαρμογές. Επίσης, προσωπικά δεν το θεωρώ τόσο δοκιμασμένο στο χρόνο, τουλάχιστον όσο θα έπρεπε προκειμένου να θεωρηθεί ώριμο ως λειτουργικό. Πάντως, όπως προείπα, η δυναμική του είναι μεγάλη, αρκεί να μην μπουν ανόητοι περιορισμοί από πλευράς Google. Τότε όχι μόνο θα το παραδεχτώ, αλλά και θα το ασπαστώ, αγοράζοντας κάποια συσκευή που θα το τρέχει. Πιστεύω ότι αν αποκτήσει και τις δικλείδες ασφαλείας όσον αφορά ιούς κλπ, θα είναι πραγματικά πλήρες, αρκεί να υπάρξουν και πλήρεις συσκευές, όχι μόνο με δυνατούς επεξεργαστές και τόνους μνήμης. Υπάρχει και κόσμος που θέλει πλήρεις multimedia δυνατότητες, όπως άψογη κάμερα κλπ.

Μέχρι τότε, όχι άλλες δοκιμές. Προς το παρόν, Symbian^3. ;)

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

• Απαντήσεις 235
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Βασικά παρατήρησα το εξής.Γυρνώντας στο παρόν post και μετρώντας τους ψήφους υπέρ iphone και droid και αγνωόντας τα confrontation posts βλέπεις ένα αντιστρμένο αποτέλεσμα από το poll.Δηλαδή τα iphone posts είναι +10% παραπάνω.Δηλαδή άπο όσους μπηκαν στο κόπο να ψηφίσουν κάποιοι,συμπεριλαμβανομένου και εμού ,μπήκαν σε περισσό κόπο να σχολιάσουν κιόλας.

Δεδομένου ότι και τα δύο ποσοστά προέρχονται από το ίδιο στατιστικό δείγμα απλά επιβεβαίωνει την φερόμενη ψυχοσύνθεση του μέσου Apple User ,όπως την έβγαλε και μια προσφάτη μελέτη,σαν Elitistist attention grabbing cultist."Κοιτάξτε με έχω apple product ,απλοί θνητοί..."

Αν το συνδιάσεις με το γεγονός ότι το myphone είναι ένα site υψηλής εξειδίκευσης και τεχνολογικά συνειδητοποιημένων χρήστων λογικό είναι να υπάρχουν αντιπαραθέσεις όταν έρχεται ο άλλος σε κάθε thread και σου λέει προσκύνα χωρίς να έχει τα στοιχεία να το στηρίξει απλά επειδή το πε ο Jobs.Αν η ίδια στατιστική γινόταν στο cosmopolitan θα αποτελέσματα θα ήταν πολύ διαφορετικά....

Άλλο η ποιοτική συζήτηση με ανταλλαγή γνωμών, εμπειριών και διαφόρων στοιχείων που θα κάνει την συζήτηση πιο επικοδομητική και άλλο τα άχαρα ,κοροιδευτικά (flame) posts που το μόνο που θα κερδίσουν είναι να χαλάσει ένα ωραίο topic.

Αυτό το πράγμα με τα flame posts κατά της Apple,iOs,Iphone 4 (users) ,έχει καταντήσει κουραστικό,σε κάθε topic !

Τέλος πάντων off topic βγήκαμε...

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

I love my Iphone

Ναι φιλε, πολυ πιο "εξυπνο", ευστροφο πες το οπως θες αλλα ετσι ειναι. Πραγματα που εχει το symbian το IOS δεν τα εχει. 1+1=2

Τα ιδια θα λεμε παλι?

οτι θελουμε λεμε.....

οκ και τι συμαινει "πραγματα που εχει το symbian το IOS δεν τα εχει"

εαν ειναι αυτη εξυγηση για το ποιο ειναι το πιο εξυπνο, να πω και εγω:

πραγματα που εχει το IOS το symbian δεν τα εχει

2+2=4._

φιλικα και χωρις να θελω να κοροιδεψω απλα με μια χιουμοριστικη διαθεση ;)

Υ.Γ. btw εγω εαν και εχουν περασει αρκετα symbian τηλ.(παλαιοτερα βεβαια) απο τα χερια μου, εχοντας συνηθισει την απλοτητα του iOS και του Αndroid οταν πιανω στα χερια μου ενα Νοκια Ε...κατι ενος φιλου δυσκολευομαι πολυ να βρω αυτο που θελω.

Αυτο δεν νομιζω οτι ειναι γνωρισμα εξυπνου λιτουργικου.

Ξαναλεω οτι δεν ειμαι και καποιος ασχετος(δες την υπογραφη μου να δεις ποσα "εξυπνα" τηλ. εχουν περασει απο τα χερια μου)

ποιος ειπε οτι το android ειναι ανοιχτό λειτουργικο?

Ειναι το ιδιο κλειστο οπως και το ios :X

το symbian δλδ ειναι ανοιχτο?

ολα κλειστα ειναι εαν το παρουμε ετσι...

Edited by TN97
Συνένωση μηνυμάτων. Να χρησιμοποιείς την ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ αν θέλεις να προσθέσεις κάτι.
[sIGPIC][/sIGPIC]Ericsson 197,337,388,768,688,788,T39,T68_SE P900,K500,P910,K750,W800,K800,W910,T650,C905,X1,X10mini+pro_Nokia 6150,3210,8210,7110,6510,3650,6100,6600,6680,9500_Motorola MicroTac 7500,StarTac130,V3x,K1_Panasonic G500,GD90,GD92_Siemens C25,SL45,SX1,S65_Sharp GX20,GX30_Samsung D600,B2100,Galaxy SIII, Sonim XP1, Qtek8010,2020i,S100,9100,8310_iPAQ 6515,hx4700_O2 XDA IIs_Dell Axim X51V_FSC N560_MIO A701_SONY Xperia S,J,T,,Z,Z2_Z5_iPhone 3GS,4,5.6,7

Αν το δουμε τελειως αντικειμενικα το θεμα ολα τα λειτουργικα κλειδωμενα ειναι οταν ερχονται προεγκατεστημενα σε μια συσκευη καθως εχουν δεχτει τις customιες της εκαστοτε εταιριας.

Οσο για το android που ανεφερε πριν ο φιλος, σκεψου σε ποσες συσκευες εχει περαστει το εν λογω λειτουργικο. HD2, iPhone, Ν900 παραμενοντας σε μεγαλο βαθμο λειτουργικες αξιοποιωντας αν οχι ολο, ενα μεγαλο μερος του hardware της συσκευης.

http://mowned.com/sig/don-fedon-kon.jpg

Δεν μπορώ να καταλάβω ορισμένους εδώ μέσα. Το αν ένα λειτουργικό είναι ανοικτό ή κλειστό, αυτό κρίνεται από μία σειρά παραγόντων.

Με λίγα λόγια, θα πρέπει να είναι παραμετροποιήσιμο, π.χ. θα πρέπει να μπορεί να προσαρμόζεται σε ποικιλία συσκευών, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους και το υλικό με το οποίο είναι εξοπλισμένα. Κατά δεύτερον, θα πρέπει να επιτρέπει στο χρήστη να εγκαθιστά ποικιλία εφαρμογών, για διάφορες χρήσεις. Το τελευταίο είναι ότι θα πρέπει να προσφέρει εκείνα τα εργαλεία στους developers ώστε να μπορούν να αναπτύξουν εύκολα εφαρμογές για την εκάστοτε πλατφόρμα/λειτουργικό. Με λίγα λόγια αυτά.

Τα διάφορα κλειδώματα που βλέπουμε κατά καιρούς σε διάφορες συσκευές, π.χ. το Bluetooth στο iPhone, προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να θεωρούνται ως παράγοντες για να κριθεί ένα λειτουργικό ως ανοιχτό ή κλειστό. Το συγκεκριμένο θέμα θα μπορούσε να λυθεί άμεσα από την εταιρία κατασκευής της συσκευής, που τυχαίνει να είναι και η εταιρία που παρέχει το λειτουργικό (Apple <-> iOS), αλλά προφανώς είναι θέμα πολιτικής που υπαγορεύει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό (= κλείδωμα του Bluetooth).

Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό για μένα είναι το λειτουργικό να είναι ελαφρύ, ώστε να μην χρειάζονται τεράστιοι πόροι για να το τρέξει (βλ επεξεργαστής, μνήμη κλπ). Γι' αυτό και για μένα το ότι το Symbian μπορεί και τρέχει σε τηλέφωνα με "φτωχά" χαρακτηριστικά, π.χ. με επεξεργαστές 332MHz και μνήμη 128MB, από μόνο του αποτελεί έναν άθλο.

Αν το δουμε τελειως αντικειμενικα το θεμα ολα τα λειτουργικα κλειδωμενα ειναι οταν ερχονται προεγκατεστημενα σε μια συσκευη καθως εχουν δεχτει τις customιες της εκαστοτε εταιριας.

Αυτό δεν ξέρω αν γίνεται σε WM/Android, πάντως έχει παρατηρηθεί σε ορισμένες συσκευές με Symbian (όχι Nokia).

Το Symbian πάντα έρχεται full παραμετροποιήσιμο και ξεκλείδωτο σε όλες τις συσκευές Nokia.

Edited by panosz75
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Εκεί που τελειώνει η έννοια της φράσης "Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις" αρχίζει το Android.

Οποιοσδήποτε χρησιμοποίησε (σωστά) το Android απλά δεν μπορεί να κοιτάξει αλλού γιατί απλά θα ξαναμπει σε κλουβί, που όσο χρυσό κι αν είναι δεν παύει να είναι κλουβι.

Το αίσθημα ελευθερίας που προσφέρει απλά δεν υπάρχει σε ΚΑΝΕΝΑ άλλο.

You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience

Δεν μπορώ να καταλάβω ορισμένους εδώ μέσα. Το αν ένα λειτουργικό είναι ανοικτό ή κλειστό, αυτό κρίνεται από μία σειρά παραγόντων.

Με λίγα λόγια, θα πρέπει να είναι παραμετροποιήσιμο, π.χ. θα πρέπει να μπορεί να προσαρμόζεται σε ποικιλία συσκευών, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους και το υλικό με το οποίο είναι εξοπλισμένα. Κατά δεύτερον, θα πρέπει να επιτρέπει στο χρήστη να εγκαθιστά ποικιλία εφαρμογών, για διάφορες χρήσεις. Το τελευταίο είναι ότι θα πρέπει να προσφέρει εκείνα τα εργαλεία στους developers ώστε να μπορούν να αναπτύξουν εύκολα εφαρμογές για την εκάστοτε πλατφόρμα/λειτουργικό. Με λίγα λόγια αυτά.

Με το συμπάθειο, αλλά δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει ανοικτό (open) OS και τι κλειστό (proprietary).

Comparison of open source and closed source

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=5479&dateline=1263640289

get a life...

Ομολογουμένως το iOS είναι από τα πιο εύχρηστα ειδικά για touchscreen οθόνες αλλά πιστεύω ότι το android αξίζει την πρωτιά
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Δεν τα έχω χρησιμοποιήσει όλα αλλά το android μου έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις

My mobile History:

ERICSSON GO118 -- ERICSSON GF768 -- ERICSSON T28s -- SONY ERICSSON P900 -- SONY ERICSSON G900 -- HTC LEGEND -- SAMSUNG GALAXY S3 mini -- SAMSUNG GALAXY S5 mini -- XIAOMI Mi5 -- XIAOMI Mi Mix 2s

ψήφισα android αν και χρήστης symbian v3 και ios4.

το ios είναι μακράν το πιο εύκολο στη χρήση και φιλικό για τον μέσο καταναλωτή και έχει μια τεράστια βάση εφαρμογών,γιατί κακά τα ψέματα δεν είναι όλοι πρόθυμοι να κάνουν τα πειράματα και τις αλχημείες που ίσως κάνουν οι πιο πολλοί εδώ.(πχ jailbreak κτλ)

μπορεί να έχει κάποια μειονεκτήματα πχ bluetooth,αλλά διορθώθηκε αρκέτα,ειδικά στην έκδοση 4.συνολικά είναι φιλικότερο.

το symbian v3 είναι προσωπικά το καλύτερο για κινητό τηλέφωνο,

για τα βασικά δηλαδή,σμσ,κλήσεις άντε και καμιά εφαρμογή,χωρίς πολλά πολλά εφέ και αρώματα.συν το οτι οι συσκευές που το έχουν έχουν συμβατικό πληκτρολόγιο!

δεν το αλλάζω απο βασικό κινητό (nokia n82) για κανένα λόγo.

το android τώρα είναι ένα πολλά υποσχόμενο λειτουργικό το οποίο τώρα θα αρχίσει να δείχνει τι αξίζει με την έλευση του froyo που είναι η πιο ολοκληρωμένη εκδόση.

το ψήφισα γιατί σε αντίθεση με τα άλλα δύο που είπα αυτό μου δίνει την αίσθηση οτι το κινητό είναι ικανό για πολλά παραπάνω απο όσα φαίνεται ότι κάνει.

παραμετροποίηση είναι το κλειδί και ο λόγος που έχει μέλλον μπροστά του.

παιδιά εγώ είχα όλα τα iphones και το ios το δούλεβα από τότε που ήταν η έκδοση 1.4 στο πρωτο αν θυμάστε οι παλιοί. με το που έπιασα android δεν εντυπωσιάστηκα τόσο την πρώτη φορά γιατί είχα συνηθίσει το smoothness του scrolling του iphone και την ταχύτητα απόκρισης του ios. όμως το δούλεψα καλύτερα το android και αν είσαι χρήστης που ψάχνεται δεν υπάρχει άλλο λειτουργικό πιο παραμετροποιήσημο και εύχρηστο.ειδικά στο froyo είναι τέλειο. απλά θέλει κινητό με καλό hardware και αναβάθμιση λίγο ακόμα στο λειτουργικό του android για να υποστηρίζει πλήρος μνημη ram κ.λ.π. μετά η απόκτιση, pinch-zoom κ.λ.π είναι το ίδιο αλλά η ταχύτητα του browser και ανήγματος προγραμμάτων του android είναι πολύ πιο γρήγορη. απλά πάρτε ένα galaxys με lagfix παραμετροποιήσιμο και κάντε το τεστ(δεν λέω καν με froyo 2.2)

όμως για ένα μέσο χρήστη όλα αυτά είναι βλακείες το μόνο που ενδιαφέρει είναι η ευχρηστία και η απλότητα του λειτουργικού. για τον λόγω αυτό επειδή το ios είναι ποιο απλό σχεδόν δεν σκέφτεσαι δηλαδή όταν εκτελείς εντολές, υπάρχει τόσο μεγάλη απίχηση στον κόσμο.το συμπέρασμα είναι ότι αυτοί που έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο οι ψαγμένοι, πάνε για android ενώ οι άλλοι πάνε για ios. το ios είναι ποιο δημοφιλής και στην ουσία είναι iphone εναντίον android και όχι ios vs android. προσωπικά εκνευρίστηκα πάρα πολύ με τον steve και το ios όχι για το σήμα που μόνο κάποια iphones έχουν πρόβλημα, αλλά με το πως χειρίστηκε την κατάσταση. δεν νοείτε ρε παιδιά να μην βλέπετε την κοροιδία με τις θήκες! είστε τυφλοί; ένα τηλέφωνο που κάνει 700-800 ευρώ και δέχεστε να σας στήλουν δωρεάν θήκες αντί να τσακιστούν να το αντικατασήσουν; και λέω εγώ τώρα όταμ θα βγει το άσπρο iphone και δείτε ότι δεν έχουν πρόβλημα αυτά(γιατί γιαυτό καθυστερεί να βγει) δεν θα φαινεστε γελοίοι με τις θυκούλες σας; άσε που η τιμή του τηλεφώνου οφείλετε και στα υλικά κατασκευής τα οποία εσείς κρύβετε αλλά δεν λέτε λέξη γιατί πείρατε τζάμπα τη θυκούλα σας. + το γεγονός περί κομπλεξικότητας σχετικά με flash και bluetooth και itunes( και μην ακούσω τώρα περί προβλημάτων συμβατότητας του flash με το iphone και ότι αυτό θα κολλάει μετά γιαυτο δεν το βάζουν, αυτά είναι δικαιολογίες) όπως και να έχει το πράμα θεωρώ τον steve νταβατζή(χωρίς να υπονοώ ότι το κοινό του είναι *********).σεβασμός στους πελάτες.

Edited by TN97
Τροποποίηση απρεπούς λέξης.
technoholic maniac reviewer

Δεδομένου ότι και τα δύο ποσοστά προέρχονται από το ίδιο στατιστικό δείγμα απλά επιβεβαίωνει την φερόμενη ψυχοσύνθεση του μέσου Apple User ,όπως την έβγαλε και μια προσφάτη μελέτη,σαν Elitistist attention grabbing cultist."Κοιτάξτε με έχω apple product ,απλοί θνητοί..."

Μήπως υπάρχει link από την αναφερθείσα έρευνα; Ευχαριστώ :D

Eιμαι αναμεσα σε android και στο iOS αλλα ψήφισα το τελευταίο επειδή θεωρώ οτι το android δεν ειναι τόσο εύχρηστο:)

Nokia N9 :love:

Βαλάντης!

Κατ' αρχάς να σημειωθεί ότι το topic και η κάθε απάντηση είναι λίγο "άκυρα" χωρίς να θέλω να προσβάλω τον δημιουργό ή τα υπόλοιπα παιδιά που απάντησαν , εξάλλου κι εγώ συμπεριλαμβάνομαι πλέον , γιατί για να απαντήσει κάποιος σίγουρα και ολοκληρωμένα θα πρέπει να έχει στην κατοχή του τουλάχιστον 2 μήνες κάθε ένα διαφορετικό λειτουργικό αφής και μάλιστα με κάποια high-end συσκευή για να είναι σίγουρος ότι παίρνει μια σωστή "γεύση".

Επίσης συμφωνώ με το πιο πάνω post ότι το topic αφορά την απόκριση της οθόνης και όχι τις ατέλειες των εφαρμογών ή το πλήθος τον εφαρμογών/λειτουργιών που μπορεί να πάρει/έχει ένα λειτουργικό. Αν το UI μιας εφαρμογής είναι κακοσχεδιασμένο τότε θα υπολειτουργεί , όσο καλό touch και αν έχει το λειτουργικό στο οποίο τρέχει και όσο καλή και αν είναι η κατασκευή της οθόνης touch.

Παράδειγμα , εγώ , όταν πήρα το XPERIA x10 με Android πίστευα ότι είναι το καλύτερο touch που έχω ακουμπήσει ποτέ , περισσότερο και από iPhone 3G που ήταν η προηγούμενη μου συσκευή , αλλά μέσα στους επόμενους 2 μήνες είδα ότι είναι λίγο aggressive , μερικές φορές δεν "διαβάζει σωστά" ή και καθόλου όταν η επαφή οθόνης-δαχτύλου είναι πιο γρήγορη και "αεράτη" και υπάρχει και δυσαναλογία στο scrolling. Όταν έχουμε δηλαδή να κάνουμε με λίστες (π.χ. στα SMS ή στο Browsing) μερικές φορές με λίγη δύναμη η λίστα "τρελαίνεται" και κατεβαίνει χιλιόμετρα κάτω κι άλλες φορές με αρκετή δύναμη δε πάει παραπάνω από 5-6 σειρές. Και πολλά άλλα...

Δεδομένων όλων των παραπάνω , (αλλά να σημειωθεί ότι έχω χειριστεί μόνο iOS και Android) θα πω ότι για μένα το πιο γρήγορο και παράλληλα με άμεσα σωστή απόκριση είναι το iOS , αλλά παρόλα αυτά παραμένω iPhone Hater :devil: και XPERIA Lover :love:

Edited by SniFiSniF

Ψήφισα ωκεανό επειδη ειναι το μόνο που έχω δοκιμάσει! και βεβαια επειδη αν και αμαθος απο σμαρτφοουνς, με εντυπωσίασε και με κάλυψε πλήρως τις ανάγκες μου.

Εκεί που τελειώνει η έννοια της φράσης "Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις" αρχίζει το Android.

Οποιοσδήποτε χρησιμοποίησε (σωστά) το Android απλά δεν μπορεί να κοιτάξει αλλού γιατί απλά θα ξαναμπει σε κλουβί, που όσο χρυσό κι αν είναι δεν παύει να είναι κλουβι.

Το αίσθημα ελευθερίας που προσφέρει απλά δεν υπάρχει σε ΚΑΝΕΝΑ άλλο.

πφφφ αερολογιες :music:

ολες οι δουλειες μπορουν να γινουν απο ολα τα παραπανω λειτουργικα προσεξε δουλειες, εργασιες...απλα ο τροπος αλαζει. Ο τροπος ειναι αυτος που σε κατατασει απο ελευθερο user σε καταναλωτη- χρηματοδοτη :lol:

1 ψήφος στο android και από μένα... Μια διευκρίνηση για το Bada, δεν είναι λειτουργικό είναι απλώς μια πλατφόρμα που τρέχει πάνω σε ένα feature phone όπως η jvm ή καλύτερα όπως η mophun για όσους θυμούνται, googlaρετε το. Επίσης κάποιος αναφέρει πιο πριν πως η google κάνει απεγκαταση προγραμμάτων χωρίς την συγκατάθεση του χρήστη, κάτι τέτοιο δε υφίσταται...
Το τίμημα αυτών που κατέχουν την γνώση, είναι να ζουν έκπτωτοι.....

1 ψήφος στο android και από μένα... Μια διευκρίνηση για το Bada, δεν είναι λειτουργικό είναι απλώς μια πλατφόρμα που τρέχει πάνω σε ένα feature phone όπως η jvm ή καλύτερα όπως η mophun για όσους θυμούνται, googlaρετε το. Επίσης κάποιος αναφέρει πιο πριν πως η google κάνει απεγκαταση προγραμμάτων χωρίς την συγκατάθεση του χρήστη, κάτι τέτοιο δε υφίσταται...

ο καποιος που το ανεφερε ποιο πριν ειμαι εγω :tease:, ΜΗΝ παραπληροφορεις τον κοσμο, αν εχεις συγκεκριμενα στοιχεια αναφερε τα. Το εχει κανει με 2 εφαρμογες

διαβασε εδω

http://androidspin.com/2010/06/24/google-uses-kill-switch-to-uninstall-android-apps/

και εδω

http://news.cnet.com/8301-27080_3-20008922-245.html

για περισσοτερα "googlare" το:frog:

Αφού λοιπόν και εσυ το διάβασες θα είδες πως είναι στην ουσία ένα antivirus, και δεν εχω ακούσει πότε κανέναν να αναφέρει πως η google του έσβησε κάποιο πρόγραμμα... Τεσπα προσωπικα επιλέγω android και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
Το τίμημα αυτών που κατέχουν την γνώση, είναι να ζουν έκπτωτοι.....

οχι δεν ειναι antivirus αλλα και virus να ειναι πρεπει να ρωτανε πριν κανουν το οτιδηποτε στη συσκευη βαση λογικης και του περιφημου oppeness του συστηματος. Υπαρχουν χρηστες που το αναφερουν, αυτο το συστημα remote unistall κατι... χρησιμοποιηθηκε για 2 εφαρμογες. Τεσπα ο καθενας σταθμιζει την πραγματικοτητα και παιρνει αυτο που του αρεσει αλοιμονο ελευθεροι καταναλωτες ειμαστε :) Edited by trexed

Εχω και android και symbian, ειχα πολλα symbian για την ακριβεια,και δουλευω πολυ συχνα iphone,το κανω σκατζα καθε τοσο με το milestone με την αδερφη μου οποτε εχω μετρο συγκρισης.

Το αιφον,ειναι σιγουρα πιο γρηγορο στην αφη,αποκρινεται λες και ηξερε οτι θα το αγγιξεις,πιο γρηγορο απο οποιαδηποτε συσκευη εχω δοκιμασει ακομα και απο android με froyo,σκρολαρει εντελως αβιαστα,οποτε στο θεμα αποκρισης νομιζω ακομα ειναι αφταστο ακομα και σημερα.

Το μενου του εμενα δε μου φαινεται και τοσο απλο πια,νομιζω εξαρταται απο το ποσο πολυ το χρησιμοποιει ο καθενας και ειναι υποκειμενικο,αλλα τη δομη του αντροιντ τη βρισκω πιο εξορθολογισμενη,ειδικα αν σκεφτειτε ποσες περισσοτερες παραμετρους εχει.

Το συμπιαν σε τετοια ειναι τραγικο,το μενου του ειναι σα λαβυρινθος,και εχω τετοια πολλα,χρονια τωρα.

Σε ιντερνετ που χρησιμοποιω πολυ,το αντροιντ ειναι ανωτερο απο το αιφον σιγουρα,αλλα...το συμπιαν εχει κανονικοτατο φλας μεσω του skyfire εδω και χρονια,η απλ κοιμαται η γκουγκλ τωρα ξυπνησε.

Σε multimedia,το αιφον δεν παιζεται σαν walkman ειναι φοβερο,για ταινιες αρκετα καλο,το αντροιντ πλεον ειναι σχετικα καλο,παλι με ενα αλλα...το νοκιακι μου παιζει οτι του ριχνω μεσα χωρις μετατροπη εδω και χρονια...ποσο μπροστα ηταν ηταν η symbian...

Σε εφαρμογες,η απλ εχει ισως καποιες πιο ποιοτικες,αλλα νομιζω οτι οπου ναναι δε θα υπαρχει διαφορα,ηδη παρα πολλες εφαρμογες εχουν γινει port.

To symbian πολυυυυ πισω,το ovi store ειναι παιδικο σχεδον κσι εκτος συναγωνισμου.

Συμπερασματικα,το iphone ειναι σχεδον τελειο σε αποκριση και ειναι καλο σε multimedia αλλα με τοσους γελοιους (και πολλους κιολας) περιορισμους,και σε κυνηγαει ο γκιοζης ο jobs να σου παρει μονοευρα απτην τσεπη και...πρεπει να το χακαρεις για να βαλεις οτι εφαρμογη θες???

Μονο και μονο για αυτο αισχος και εξω.το αιφον ειναι αριστο για πιο light users που δεν εχουν προβλημα να δινουν το κατιτις τους καθε τοσο,και να τους κυνηγαει καθε μηνα η απλ μην τυχον και εχουν επεμβει στη συσκευη που νομιζαν οτι τους ανηκει επειδη την πληρωσαν.

Το android εχει ακομα λιγο δρομο για το πεις ωριμο και να του εμπιστευτεις επαγγελματικες δουλειες ας πουμε,αλλα ειναι τοσο παραμετροποιησιμο που δε σου χαλαει κανενα χατηρι,θα ικανοποιησει και τον πιο πορωμενο power user linuxακια,αλλα και τον πιτσιρικα που ασχολειται με φουμπου και παιχνιδακια.

Και μου αρεσει και αυτη η αισθηση,οτι ο,τι και να θες να κανεις επιτρεπεται...τα παντα...

Το συμπιαν ειχε και εχει μια πρωτογονη αισθηση,κανει πολλα,παρα πολλα πραγματα,αλλα ειναι λες και σκαβεις,τα κανει αργααα και δυυυσκολα...

Για μενα που χρησιμοποιω πολυ ιντερνετ ,μου αρεσει να αλλαζω συνεχεια εμφανιση το λειτουργικο μου,και γενικα να ασχολουμαι και να σκαλιζω:

Android και πασης ελλαδος!

Sent from my Milestone using Tapatalk

Motorola m3688,nokia 6110, nokia 6150, nokia 3410, ericsson w700, ericsson w610, samsung g810,nokia n73 m.e., Samsung omnia hd,iphone 3gs,nokia n79, motorola milestone,motorola defy,Motorola Atrix, samsung galaxy note,Samsung Galaxy note 2

Eγω πηρα κινητο που φοραει android (Lg Optimus) με 200€. Δεν το περιμενα τοσο αστερι.

Απο τιμη και μονο λοιπον, διαλεγω android (μιας και δεν ειχα ποτε ios).