Jump to content

Ποιο λειτουργικό σύστημα αφής προτιμάτε; (μέρος 2ο)


TN97
 Κοινοποίηση

Ποιο «ευαίσθητο στην αφή» λειτουργικό σύστημα προτιμάτε;  

1.176 members have voted

  1. 1. Ποιο «ευαίσθητο στην αφή» λειτουργικό σύστημα προτιμάτε;

    • Android
      532
    • Bada
      45
    • BlackBerry
      18
    • iPhone OS
      331
    • MeeGo
      34
    • Symbian OS
      140
    • Windows Phone 7 (ή WM)
      67
    • WebOS
      9


Recommended Posts

Στις μέρες μας, η τεχνολογία προχωράει με γοργούς ρυθμούς, κάτι που βιώνουμε σε πολύ έντονο βαθμό στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Νέες συσκευές και projects κάνουν την εμφάνισή τους κάθε μήνα, τα online καταστήματα εφαρμογών όλων των εταιρειών ανθούν και πλέον τα tablets έχουν αρχίσει να δημιουργούν μία νέα αγορά. Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλών αναλυτών, το «παιχνίδι» παίζεται και θα συνεχίσει να παίζεται στην... αρένα των λειτουργικών συστημάτων.

 

Σχεδόν έξι μήνες πριν, αναρτήσαμε μία δημοσκόπηση έχοντας ως θέμα το ποιο λειτουργικό σύστημα αφής προτιμάτε. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, η Apple παρουσίασε το iOS 4, το Android... ανδρώνεται και κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, το Symbian προσπαθεί να αντεπιτεθεί με την παρουσίαση και κυκλοφορία νέων συσκευών από την Nokia και το Windows Phone 7 είναι προ των πυλών. Παράλληλα, δεν πρέπει να παραλείψουμε το πολλά υποσχόμενο BlackBerry 6, το πολύ δυνατό MeeGo και το Bada OS το οποίο έχει την τύχη να υποστηρίζεται από τον κολοσσό που ακούει στο όνομα Samsung.

 

Ήρθε η ώρα λοιπόν να συζητηθεί το θέμα και πάλι, ώστε να δούμε εάν οι εξελίξεις των τελευταίων αυτών έξι μηνών επηρέασαν την γνώμη των μελών του myphone.

 

Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 235
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καθαρά από θέμα ευχρηστίας το iOS είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό, ανεξάρτητα αν σαν συσκευή μπορεί να μην την προτιμήσει κάποιος λόγω των "παραξενιών" της Apple.

«Οι προπάτορες ημών ήσαν Ηπειρώτες , εκ των οποίων ηγέρθη εκείνος ο Πύρρος».

Γεώργιος Καστριώτης

Link to comment
Share on other sites

εγω εχω ανακατευτει με symbian μονο και ελαχιστα me wm.

τωρα ψηνομαι να παω σε Bada λογω σαμσουνγκ.

Link to comment
Share on other sites

Το ios είναι κατά τη γνώμη μου το καλύτερο μέχρι στιγμής, πανεύκολο στη χρήση, αμεσότατο σε ανταπόκριση, χωρίς κωλύματα και με πολύ καλή οργάνωση. Θα το ήθελα λίγο περισσότερο παραμετροποιήσιμο αν και με την έκδοση 4 έγιναν κάποια βήματα αλλά όχι αρκετά.

Πάντως θα δοκιμάσω περισσότερο από περιέργεια και τα Windows Mobile 7 μόλις κυκλοφορήσουν οι πρώτες συσκευές καθότι είμαι περίεργος να δω τι έχει κάνει η Microsoft.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί κάποιος να είναι αντικειμενικός σε αυτή τη δημοσκόπηση, καθώς πιστεύω ότι ελάχιστοι έχουν εμπειρία με όλα τα λειτουργικά συστήματα ώστε να εκφέρει μια ολοκληρωμένη άποψη. Εγώ έχω δουλέψει με iOS, Android και Symbian, άρα μπορώ να μιλήσω για αυτά τα 3 μόνο.

 

Κατά τη γνώμη μου, όλα έχουν θετικά αλλά και αρνητικά. Το Symbian, δεν μου κόλλησε ΠΟΤΕ, πράγμα πολύ θετικό. Το iOS είναι πολύ εύκολο στην χρήση ακόμα και για τον αρχάριο, αλλά έχει και αυτό τα θέματά του. Το Android από την άλλη, είναι το πιο νέο της παρέας, εύκολο στη χρήση και παραμετροποιήσιμο, αλλά έχει ακόμα, όπως είναι φυσικό, κάποιες παιδικές ασθένεις που πιστεύω ότι είναι θέμα 1-2 εκδόσεων για να ξεπεραστούν.

 

Μέχρι λοιπόν να ωριμάσει λίγο ακόμα το Andoid, η ψήφος μου πάει στο iOS.

Link to comment
Share on other sites

Bada δαγκωτό! Γρήγορο, τα έχει όλα και είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Από το πρώτο λεπτό που το άγγιξα, με κέρδισε.
Link to comment
Share on other sites

Bada δαγκωτό! Γρήγορο, τα έχει όλα και είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Από το πρώτο λεπτό που το άγγιξα, με κέρδισε.

 

Από εφαρμογές όμως, έχει μεγάλη έλλειψη ακόμα, δυστυχώς... :(

Link to comment
Share on other sites

μετα το φιασκο που ειχα με το ν97(symbian 1^),την μη σωστη υποστιριξη του N900 (maemo που θα γινει meego ....καποια στιγμη....λεμε...) και την καθυστερηση στη κυκλοφορια του n8(symbian 3^) κατεληξα τελικα στο galaxy s (android) και μεχρι στιγμης δεν το εχω μετανιωσει καθολου
Link to comment
Share on other sites

Εχω δουλεψει με ολα τα λειτουργικα ως απλος χρηστης συσκευης και οχι ως developer, γι'αυτο και θα σταθω στο ποσοστο που πιστευω απασχολει τον μεσο χρηστη και πανω.

 

Πιστευω οτι στο θεμα λειτουργικου παιζει ρολο και η συσκευη. Τι θελω να πω. Απλα πραγματα βασικα, εφοσον το iPhone απο τη πρωτη κιολας γενια του εως τωρα εχει παρουσιαστει ως συσκευη οπου δουλευει στη κυριολεξια σαν νερακι στα δαχτυλα. Η ανταποκριση στο απλο, στη κυριολεξια, χαδι προσφερει την αισθηση οτι η συσκευη πεταει σε επιδοσεις. Ουτε κολλημα, ουτε το παραμικρο αρνητικο στοιχειο σε σχεση με συσκευες και τα λειτουργικα που εχω πιασει στα χερια μου. Μερικες φορες αναρωτιεμαι αν πραγματικα φταινε οι συσκευες ή το καθε λειτουργικο τις καθε συσκευης αλλα η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν εχει φαει κολλημα το iOS, ενω τα υπολοιπα εχουν πολυ καιρο και μελλον ακομα για να ειναι αξιοπιστα. Και αναφερομαι ακομα και στα πιο παλια λειτουργικα που θα επρεπε να ειναι αψογα μετα απο τοσα χρονια.

 

Οταν λοιπον, καταφερουν και υιοθετησουν παρομοια αισθηση και αλλες συσκευες, τοτε σιγουρα μια συγκριση θα ειναι πιο σωστη και αντικειμενικη.

 

Ψηφιζω το iOS σε ολες τις μορφες του απο την αρχη εως σημερα. Ολα τα αλλα λειτουργικα ειναι πισω, και χανουν λογω των παραπανω που ανεφερα. Μακαρι να δουμε αξιες συσκευες με ιδια αισθηση και ανταποκιση οπως του iPhone (και iPad) για να υπαρχει σωστο μετρο συγκρισης στα λειτουργικα που υπαρχουν τωρα.

Edited by energetic
Γραμματικο λαθος

[sIGPIC][/sIGPIC]

On Line...

 

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με moderation actions, μπορείτε να αποστείλετε PM.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ iOS fan αν και δεν θα έλεγα ότι είναι αντικειμενική η ψήφος μου μιας και είναι το μονό που έχω δουλέψει αρκετά, η πρώτη ματιά με blackberry δεν με ενθουσίασε, ενω με windows έχω εμπειρία μόνο σε 6.x οπού δεν θα μπω στον κόπο να το σχολιάσω καν.... Φυσικά θα ήθελα να δω και το Android γιατί εχω ακούσει πολύ καλές κρητικές αλλά δεν εχει τύχει ακόμα να πιάσω κάποιο στα χέρια μου.

 

Οπότε προς το παρόν iOS...

Edited by bakis
Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.
Link to comment
Share on other sites

Αν και κατοχος Galaxy, νομιζω και εγω οτι το iOS ειναι ακομα πιο μπροστα απο ολους. Για να φτασει το Android τα επιπεδα του iOS,τουλαχιστον στην δικη μου συσκευη, θελει πολυ παιδεμα. Απλα πιστευω οτι το Android εχει την προοπτικη σε 12-18 μηνες να τους ξεπερασει ολους.
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι δίκαιο...

Που είναι το webOS της Palm?

Καλά τα άλλα λειτουργικά, αλλά το συγκεκριμένο είναι μακράν το πιο finger-friendly λειτουργικό. Το δοκίμασα όταν έφερε το Pixi Plus ένας ξάδερφος μου απο Αμερική.

Περιμένω το Palm Pre Plus απο εβδομάδα και θα σας πω εντυπώσεις... :)

Απο αυτά που έχει η ψηφοφορία, όσο κι αν με πληγώνει θα πω το iOS. Και λέω "με πληγώνει", γιατι δεν συμπαθώ καθόλου το iPhone... Android-user, βλέπετε ;)

Dell Axim x51v, Dell Streak 5

Motorola A3100, Motorola Droid 2 Global, Motorola Droid Razr

Palm Pre Plus

Blackberry Bold 9780, Blackberry Q10

Apple iPhone 4

Link to comment
Share on other sites

Symbian σχεδον σε καθε μορφη του, με αγαπημενο μου να ειναι το Symbian S90.

Πραγματικα υποδειγματικο λειτουργικο ειδικά το S90. Mακαρι να ειχε υποστηριξη περαν του 7710.

 

Τωρα σχετικα με android/WM ... προσωπικη μου αποψη ειναι πως ξεφευγουμε απο τον ορο κινητο τηλεφωνο και παμε σε πιο δυσχρηστα λειτουργικα (ειδηκα το WM. το android μπορει και να το αδικο τωρα αλλα αυτη την εντυπωση μου αφηνει και αυτο)

 

Στα Symbian κανεις Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ με 2 "κλικ".

 

Τωρα το IOS δεν το αναφερω μιας και στην ουσια δεν ειναι "εξυπνο" λειτουργικο.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Link to comment
Share on other sites

Εχω δουλέψει Symbian UIQ και πλέον δουλεύω Android. Ποσώς με απασχολεί το iOS από τη στιγμή που πίσω του βρίσκεται η Apple με ότι αυτό σημαίνει για τις κλειστές πόρτες που της αρέσει να θέτει.
Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison
Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι εξυπνο λειτουργικο το iOS και ειναι το συμβιαν.....ΕΛΕΟΣ τι αλλο θα ακουσουμε????

Αν δεν το εχετε καταλαβει ακομα το συμβιαν πεθανε και γενικοτερα....

"Ο βασιλιας(νοκια) απεθανε, ζητω ο βασιλιας(iPhone ή Android....θα δειξει αλλα μαλλον Android)"

[sIGPIC][/sIGPIC]Ericsson 197,337,388,768,688,788,T39,T68_SE P900,K500,P910,K750,W800,K800,W910,T650,C905,X1,X10mini+pro_Nokia 6150,3210,8210,7110,6510,3650,6100,6600,6680,9500_Motorola MicroTac 7500,StarTac130,V3x,K1_Panasonic G500,GD90,GD92_Siemens C25,SL45,SX1,S65_Sharp GX20,GX30_Samsung D600,B2100,Galaxy SIII, Sonim XP1, Qtek8010,2020i,S100,9100,8310_iPAQ 6515,hx4700_O2 XDA IIs_Dell Axim X51V_FSC N560_MIO A701_SONY Xperia S,J,T,,Z,Z2_Z5_iPhone 3GS,4,5.6,7
Link to comment
Share on other sites

Μακραν καλυτερο το ios4 που κανω τα παντα, εκτος απο τοα να ψηνω καφε. Νομιζω οτι ειναι ο ορισμος της διαλειτουργικοτητας, σταθερτητας και επιτελους ενος εξυπνου κινητου...
Link to comment
Share on other sites

android δαγκωτό το android είναι αναλογικά καλό με το πόσο ασχολείται ο κάθε χρήστης αλλά με κάθε έκδοση θα βελτιώνεται...για τα "αρνάκια" καλό είναι το ios
Rules are meant to be broken :shifty:
Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι δυνατον να ψηφισω μιας και Symbian V3, το νεο BB OS, WP7 και Meego ουσιαστικα δεν τα έχουμε δει!

 

Αναμεσα στο iOS και το Android 2.2, ψηφιζω ως αυτονοητα και πασιφανέστατα καλύτερο το Android με μόνη υποσημείωση/απαίτηση την βελτίωση και άνοιγμα του market... γιατι ένα λετουργικό απο μόνο του δεν είναι πανάκεια!

Link to comment
Share on other sites

iOS και από μένα. Το android αμέσως επόμενο. Αν το android είχε πλήρη συμβατότητα με όλες τις συσκευές αναλύσεις hardware που υπάρχουν στην αγορά και είχε την υποστήριξη που χρήζει το iOS τότε θα διαλεγα αυτό.

 

Οπότε η δημοσκόπηση είναι θα έλεγα άδικη αφού ως λειτουργικό σύστημα δεν αρκεί απλά να μιλάμε για αυτό αλλά και για την συμβατότητα με τις αμέτρητες συσκευές που το συνοδεύουν.

 

Τα υπόλοιπα λειτουργικά συστηματα και συσκευές με εξαίρεση του blackberry os που είναι και το μοναδικό αυτής της νοοτροπίας του iOs είναι πειράματα και τίποτε άλλο.

 

Η apple εχει βγάλει 4 συσκευές και ο σωρός των προγραμμάτων που έχουν βγει από την πρώτη μερα κυκλοφορίας παίζει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό συμβατοτητας και στις 4. Και οποίος τίτλος δεν λειτουργεί υπάρχει κατα 99.99% μετέπειτα έκδοση που διορθώνει την συμβατότητα. Ακόμη και στα ταμπλετ της ακολουθεί την ίδια λογική με Μονή ασυμβατοτητα οι εφαρμογές του iPad δεν παίζουν στις συσκευές iPhone λόγο ανάλυσης. Ξεκάθαρα και ταξινομημενα ποτέ δεν σε μπερδεύει και πάντα ξέρεις τι εγκαθιστά στην συσκευή σου.

 

Σεβασμός στον πελάτη λοιπόν.

Διαφήμιση χωρίς άδεια/spamming απαγορεύεται από τους ΟΠΧ. Αν θέλετε διαφήμιση επικοινωνήστε με το marketing@myphone.gr.
Link to comment
Share on other sites

Μα έτσι κι αλλιώς δεν μιλάμε για "έξυπνα" λειτουργικά...

Σαφώς και το iOS δεν είναι έξυπνο. Εκνευριστικό,ναι... Έξυπνο,όχι.

Άπλα, τα symbian δεν είναι και τόσο φιλικά προς τα δάχτυλα. Ίσως να φταίει και το hardware... Τι να πω...

Καλά για WM, δεν το συζητάμε... Ακόμη και στο HTC HD2, είναι άθλια...

Dell Axim x51v, Dell Streak 5

Motorola A3100, Motorola Droid 2 Global, Motorola Droid Razr

Palm Pre Plus

Blackberry Bold 9780, Blackberry Q10

Apple iPhone 4

Link to comment
Share on other sites

To android είναι ίσως το μόνο που έχει δικαίωμα να λέγεται λειτουργικό σύστημα για κάτι παραπάνω από τηλέφωνο, με εξαίρεση το meego.

 

Είναι πολύ ανώτερο και γιατί καταφέρνει να τρέχει σε 10αδες διαφορετικές συσκευές και σαν λειτουργικό αυτή την στιγμή, η πλειοψηφία των εφαρμογών παίζουν παντού, είναι ταχύτατο. Μην μπερδεύεστε σε θέμα υλοποίησης από τους κατασκευαστές, μιλάμε για καθαρά λογισμικό. Το ότι ο ένας βγάζει κακό file system και ο άλλος δεν έχει αρκετή ενσωματωμένη μνήμη για να βάζεις εφαρμογές δεν είναι ελάττωμα του android σαν λειτουργικό.

Link to comment
Share on other sites

Eίναι αρκετά ''νωρίς" για να έχω σφαιρική άποψη, καθώς Meego, WP7 και Blackberry OS 6 δεν έχουν καν εμφανιστεί στην αγορά μας.

Μεταξύ των υπολοίπων, Αndroid, για την παραμετροποίησή του.

"There's a story still unread"
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...