Jump to content

Nokia N900 (Απορίες / Ερωτήσεις / Προβλήματα)

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καταρχάς, ευχαριστώ πολύ τον φίλο jignify για την απάντηση. Τώρα σχετικά με το ότι τα nokia care δεν έχουν αρμοδιότητες συμφωνώ αλλά από αυτό το κατάστημα είχα μια αντιμετώπιση "κοροϊδίας" με μια αναβάθμιση λογισμικού που ήθελα να κάνω σε ένα Nokia 6600. Οπότε πιστεύω ότι όλα δεν μπορεί να είναι τυχαία.

Υ.Γ.: Φυσικά δεν λέω ότι εκεί σπάσανε την οθόνη του κινητού ή ότι και να το κάνανε το κάνανε επίτηδες, εξάλλου "βοήθησαν" στην αντικατάστασή της.

Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Motorola L7, Sony Ericsson W810i, Nokia 6680, Nokia 3120 classic, Nokia E71, Nokia C5-03, Nokia N900, Samsung Galaxy S, Google Nexus S, HTC 8S, Nokia N9, Moto G 2nd, Moto X 2nd, OnePlus X, Nexus 6, Redmi Note 5, Mi8

• Απαντήσεις 2,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το μαγαζι εινα αυτο στον Αγ. κων/νο 23ης Οκτωβρίου.Το παιδι που με εξυπηρετησε παντως ηταν αψογο στην συπεριφορα και πραγματικα οτι μου ειπε εγινε...και σε προθεσμιες αλλα και σε προβλεψεις..Τωρα οσον αφορα το σπασιμο δε ξερω που εγινε (πιστευω στην μεταφορα) καθως στο μαγαζι εδω τους το ειπα οτι σας το φερνω τουβλο..δε νμζ καν να προσπαθησαν να το κανουν αναβαθμιση..

Νομίζω πως μόνο αυτό το μαγαζί έμεινε (επίσημο) στην πόλη μας. Και όντως το παιδί είναι πολύ εξυπηρετικό.

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

• 3 weeks later...

μολις εκανα ενα backup και προσεξα οτι πιανει 19 mb.

σαν να ειναι πολλα η μου φαινεται?νομιζω οτι παλιοτερα επιανε καπου 4-5 mb η κανω λαθος?

K 700 - K 800 - N 95 - N 96 - N 900 - Zte blade(κουτρα) - N 9 - SE XPERIA tipo (για τον κανακαρη μου) - JOLLA - MEIZU M2 MINI - REDMI NOTE 2 - REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

Send from my REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

παει το ν900 πλακετα δεν ξερω γιατι το επαθε το θεμα ειναι οτι αν τους δωσω 245 μου στελνουν ν8 πισω....ειιπα να μου πουν τιμη για ν9.... φιατι ν900 δεν υπαρχει καινουργιο

Η οθόνη της συσκευής έχει γεμίσει σημάδια και γδαρσίματα και χρειάζεται άμεσα αντικατάσταση. Στο τοπικό Nokia care που ρώτησα μου είπαν ότι η αλλαγή του θα μου κοστίσει 180 ευρώ!!! Με μια αναζητηση στο eBay βρήκα πάμφηνα τα ανταλλακτικά του μαζί με τα εργαλεία όπως αυτό. Είναι εφικτό να κάνω την αλλαγή μόνος μου; Με μια αναζητηση στο θέμα, δεν βρήκα κάποια περίπτωση που το άλλαξε κάποιος μόνος του.

Η οθόνη της συσκευής έχει γεμίσει σημάδια και γδαρσίματα και χρειάζεται άμεσα αντικατάσταση. Στο τοπικό Nokia care που ρώτησα μου είπαν ότι η αλλαγή του θα μου κοστίσει 180 ευρώ!!! Με μια αναζητηση στο eBay βρήκα πάμφηνα τα ανταλλακτικά του μαζί με τα εργαλεία όπως αυτό. Είναι εφικτό να κάνω την αλλαγή μόνος μου; Με μια αναζητηση στο θέμα, δεν βρήκα κάποια περίπτωση που το άλλαξε κάποιος μόνος του.

180? χριστε μου δεν πανε καλα..

για δες μηπως αυτα τα βιντεο σε βοηθησουν!

δεν ειναι και τοσο δυσκολο πιστευω. δοκιμασε αν ειναι!

Οπότε παίρνοντας το digitizer της συσκευής όπως αυτό και το κατσαβιδακι αυτό, πιστεύω είμαι καλυμμένος. Οντως, η διαδικασία δεν φαίνεται καθόλου δύσκολη αλλά θέλει προσοχή μην κάνεις ζημιά σε καμία καλωδιοταινία ή καταστρέψεις την κεφαλή κάποιας βίδας και μετά δεν μπορείς να την αφαιρέσεις.

Στο Nokia Care που πήγα και ρώτησα, σίγουρα θα έβαλε μέσα στην τιμή και την οθόνη LCD και όχι μόνο το τζαμάκι με το digitizer όπως του είπα. Αλλά και πάλι, τα 180 ευρώ που μου είπε είναι εξωφρενικό ποσό.

μολις εκανα ενα backup και προσεξα οτι πιανει 19 mb.

σαν να ειναι πολλα η μου φαινεται?νομιζω οτι παλιοτερα επιανε καπου 4-5 mb η κανω λαθος?

Λίγα είναι φίλε μου και τα δύο νούμερα. Το παράτησες φαίνεται το τέρας ε; Δεν έχεις τίποτα από εφαρμογές;:)

My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

Οπότε παίρνοντας το digitizer της συσκευής όπως αυτό και το κατσαβιδακι αυτό, πιστεύω είμαι καλυμμένος. Οντως, η διαδικασία δεν φαίνεται καθόλου δύσκολη αλλά θέλει προσοχή μην κάνεις ζημιά σε καμία καλωδιοταινία ή καταστρέψεις την κεφαλή κάποιας βίδας και μετά δεν μπορείς να την αφαιρέσεις.

Στο Nokia Care που πήγα και ρώτησα, σίγουρα θα έβαλε μέσα στην τιμή και την οθόνη LCD και όχι μόνο το τζαμάκι με το digitizer όπως του είπα. Αλλά και πάλι, τα 180 ευρώ που μου είπε είναι εξωφρενικό ποσό.

ναι αν εισαι προσεκτικος δεν θα εχεις κανενα προβλημα!

εγω θα σου προτεινα αυτο εκτος του οτι εχει μυτες για ολα τα κινητα..κανει και για ολο το σπιτι :p

Λίγα είναι φίλε μου και τα δύο νούμερα. Το παράτησες φαίνεται το τέρας ε; Δεν έχεις τίποτα από εφαρμογές;:)

δεν παω πουθενα χωρις το Ν900 μου.αισθανομαι ανασφαλεια.παραλληλα με το Ν9 βεβαια.απο εφαρμογες εχω αρκετες νομιζω.

profileX

rootsh

filebox

kp51

cssu testing

unzip unrar

fm radio

NVideo

pierogi

bluesky theme

και μερικες ακομα.γιατι ομως αυξανονται τα mb του backup?

K 700 - K 800 - N 95 - N 96 - N 900 - Zte blade(κουτρα) - N 9 - SE XPERIA tipo (για τον κανακαρη μου) - JOLLA - MEIZU M2 MINI - REDMI NOTE 2 - REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

δεν παω πουθενα χωρις το Ν900 μου.αισθανομαι ανασφαλεια.παραλληλα με το Ν9 βεβαια.απο εφαρμογες εχω αρκετες νομιζω.

profileX

rootsh

filebox

kp51

cssu testing

unzip unrar

fm radio

NVideo

pierogi

bluesky theme

και μερικες ακομα.γιατι ομως αυξανονται τα mb του backup?

Για τις εφαρμογές κρατάει μια λίστα μόνο όπως ξέρεις. Εμένα παίρνει 120-150mb λόγω πολλών (και μεγάλων) μηνυμάτων κι επαφών. Αν ανοίξεις τον backup φάκελο θα δεις ακριβώς πόσο χώρο καταλαμβάνει το κάθε ένα.

My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

Για τις εφαρμογές κρατάει μια λίστα μόνο όπως ξέρεις. Εμένα παίρνει 120-150mb λόγω πολλών (και μεγάλων) μηνυμάτων κι επαφών. Αν ανοίξεις τον backup φάκελο θα δεις ακριβώς πόσο χώρο καταλαμβάνει το κάθε ένα.

σε ποια διαδρομη θα βρω τον φακελλο?

σε ποια διαδρομη θα βρω τον φακελλο?

/home/user/Mydocs/backups

Edited by gianpithio

Θέλω να ρωτήσω μήπως ξέρει κάποιος γιατί όταν με καλούν βαράει πρώτα 4 φορές η δόνηση και μετά ξεκινάει να παίζει ο ήχος που έχω βάλει να βαράει. Αυτό μου εμφανίστηκε ξαφνικά μια μέρα και από τότε όλο έτσι κάνει. Μήπως φταίει κάποια εφαρμογή αν και έχω να βάλω πάρα πολύ καιρό κάποια καινούρια ή να αλλάξω κάτι, το μόνο που έχω κάνει είναι να σβήσω κάποια παιχνίδια ή εφαρμογές που δεν τις ήθελα αλλά δεν σχετίζονταν με ήχους κ.τ.λ.

Nokia:5110->6150->3310->3330->5210|Sharp:gx20|Sony ericsson:W800|Nokia:N82->N900|HTC:EVO 3D|Nokia:101 Dual Sim|Samsung:Galaxy Note 4(exynos 32Gb Black)|LG:G2->V10LG Tablet:G pad 8.3 White|Huawei:Mate 10 Pro|Samsung:Galaxy S21 Ultra 256Gb

Καλησπερα!

Θελω να σβησω ολους τους κωδικους που αποθηκευει μεσα η συσκευη οταν συνδεομαι σε διαφορα site οπως το Facebοοκ και αλλα. Αλλα δε θελω να σβηστουν προγραμματα,αναβαθμισεις παιχνιδια κτλ.. Πως γινεται;;;

Edited by kelas22

Θέλω να ρωτήσω μήπως ξέρει κάποιος γιατί όταν με καλούν βαράει πρώτα 4 φορές η δόνηση και μετά ξεκινάει να παίζει ο ήχος που έχω βάλει να βαράει. Αυτό μου εμφανίστηκε ξαφνικά μια μέρα και από τότε όλο έτσι κάνει. Μήπως φταίει κάποια εφαρμογή αν και έχω να βάλω πάρα πολύ καιρό κάποια καινούρια ή να αλλάξω κάτι, το μόνο που έχω κάνει είναι να σβήσω κάποια παιχνίδια ή εφαρμογές που δεν τις ήθελα αλλά δεν σχετίζονταν με ήχους κ.τ.λ.

Αν έχεις cssu ίσως είναι απ αυτό. Κι εμένα μερικές φορές λαγκάρει κι αργεί να ξεκινήσει ο ήχος.

Καλησπερα!

Θελω να σβησω ολους τους κωδικους που αποθηκευει μεσα η συσκευη οταν συνδεομαι σε διαφορα site οπως το Facebοοκ και αλλα. Αλλα δε θελω να σβηστουν προγραμματα,αναβαθμισεις παιχνιδια κτλ.. Πως γινεται;;;

Αν εννοείς στον browser (microb) υπάρχει επιλογή για να σβήσεις τους αποθηκευμένους κωδικούς.

Edited by anapospastos

Αν έχεις cssu ίσως είναι απ αυτό. Κι εμένα μερικές φορές λαγκάρει κι αργεί να ξεκινήσει ο ήχος.

Ναι ξέχασα να το αναφέρω έχω την:

Community SSU installed

Version: 21.2011.38-1Tmaemo5.1

Flavor: Testing

Nokia:5110->6150->3310->3330->5210|Sharp:gx20|Sony ericsson:W800|Nokia:N82->N900|HTC:EVO 3D|Nokia:101 Dual Sim|Samsung:Galaxy Note 4(exynos 32Gb Black)|LG:G2->V10LG Tablet:G pad 8.3 White|Huawei:Mate 10 Pro|Samsung:Galaxy S21 Ultra 256Gb

Ναι ξέχασα να το αναφέρω έχω την:

Community SSU installed

Version: 21.2011.38-1Tmaemo5.1

Flavor: Testing

Ναι αυτή είναι η τελευταία testing. Αν δε βαριέσαι τσέκαρε αν έχεις θέμα με το rotation (force κτλ). Γνώμη μου είναι να πας στη stable πάντως.

Ναι αυτή είναι η τελευταία testing. Αν δε βαριέσαι τσέκαρε αν έχεις θέμα με το rotation (force κτλ). Γνώμη μου είναι να πας στη stable πάντως.

Στην περιστροφή έχω κάποια θεματάκια όχι παντού, στις εικόνες έχω πρόβλημα σε μερικά προγράμματα...αν εννοείς αυτό γιατί δεν είμαι και πολύ σχετικός. Θα μπορούσες να με βοηθήσεις λίγο για την διαδικασία να περάσω την stable;

Στην περιστροφή έχω κάποια θεματάκια όχι παντού, στις εικόνες έχω πρόβλημα σε μερικά προγράμματα...αν εννοείς αυτό γιατί δεν είμαι και πολύ σχετικός. Θα μπορούσες να με βοηθήσεις λίγο για την διαδικασία να περάσω την stable;

Πρέπει να κάνεις reflash (θα σβηστούν όλες οι εφαρμογές και ρυθμίσεις σου) και μετά εδώ πατώντας το banner stable να ξεκινήσεις την εγκατάσταση.

Συγνώμη που ενοχλώ αλλά επειδή και εγώ αυτές τις μέρες θέλω να flashάρω το Ν900 μου μπορεί κάποιος να μου πει ποια είναι η σωστή έκδοση να κατεβάσω; Το κινητό είναι αγορασμένο από Ελλάδα. Απ' ότι καταλαβαίνω πρέπει να περάσω την Latest Maemo 5 Global release for Nokia N900

Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Motorola L7, Sony Ericsson W810i, Nokia 6680, Nokia 3120 classic, Nokia E71, Nokia C5-03, Nokia N900, Samsung Galaxy S, Google Nexus S, HTC 8S, Nokia N9, Moto G 2nd, Moto X 2nd, OnePlus X, Nexus 6, Redmi Note 5, Mi8

Πρέπει να κάνεις reflash (θα σβηστούν όλες οι εφαρμογές και ρυθμίσεις σου) και μετά εδώ πατώντας το banner stable να ξεκινήσεις την εγκατάσταση.

Θα χάσω και τα μηνύματα; Μπορώ να κάνω backup μόνο στα μηνύματα και να τα περάσω μετά πάλι;

Επίσης ξέχασα να ρωτήσω ποια έκδοση πρέπει να κατεβάσω;

RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin

200174197

PR 1.3 version 20.2010.36-2

Latest Maemo 5 Global release for Nokia N900

Αυτή είναι η τελευταία;

Edited by _dimdim_

Θα χάσω και τα μηνύματα; Μπορώ να κάνω backup μόνο στα μηνύματα και να τα περάσω μετά πάλι;

Επιλέγοντας μέσα από την εφαρμογή του backup την επιλογή communication.

• 3 weeks later...
Καλησπερα! Μου βγαζει αυτο το μηνυμα συνεχεια ενω εχω ειδη εχω το πακετο μεσα. Package "kernel-power-settings" not found . Μπορει καποιος μια βοιθεια να μου πει?

• 3 weeks later...
Σήμερα δοκιμάζοντας να μπω στο ovi store να κοιτάξω μήπως υπάρχει καμία νέα εφαρμογούλα με έβγαλε εδώ... Λέτε να "παίζει" καμιά νέα μικρή αναβαθμισούλα; Κοίταξα από τον App. Manager για update αλλά μάταια :P...