Jump to content

Nokia N900 (Απορίες / Ερωτήσεις / Προβλήματα)

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Προς όλους όσους τους έχει συμβεί να μείνουν με τη βάση φόρτισης microUSB στο χέρι και σε όσους πρόκειται (αργά ή γρήγορα) να τους συμβεί:

Ξεκίνησε εδώ και καιρό με διακοπές της φόρτισης, όταν ήταν μπριζωμένο το USB, συνεχίστηκε με "λασκάρισμα" της θύρας αργότερα και τελείωσε με την πλήρη αποκόλλησή της την προηγούμενη εβδομάδα. Το κινητό το αγόρασα το Φεβρουάριο του 2010, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ανήκε σε κάποια παρτίδα με ελλατωματική πλακέτα (αν ξέρετε κάτι σχετικό ενημερώστε) ή ότι το κακομεταχειρίστηκα. Το λαπτοπ σου δεν το προσέχεις; το προσέχεις. Ε, και το Ν900 πιο πολύ ως mobilePC το είχα και λιγότερο ως κινητό.

Απευθύνθηκα πρώτα σε κατάστημα Nokia Care και αυτοί μου είπαν ότι η μαμά Nokia, εκεί τα στέλνουν, τη συγκεκριμένη βλάβη την είχε εντός εγγύησης μέχρι πριν λίγο καιρό, το ξέρω από γνωστό, και αντικαθιστούσε το ελλατωματικό εξάρτημα ενώ πλέον δεν το καλύπτει! Δηλαδή απάτη κανονική, καθώς προφανώς τους έρχεται ακριβά η αντικατάσταση και ως φαίνεται το πρόβλημα μόνο σπάνιο δεν είναι. Αντ' αυτού, καλούν τον ιδιοκτήτη να πληρώσει 500 ευρώ περίπου, ακριβότερα δηλαδή και από την τρέχουσα τιμή του μοντέλου.

Στη συνέχεια πήγα σε γνωστό μαγαζί των βορείων προαστείων που διατείνεται ότι επισκευάζει αυτά που οι άλλοι πετούν. Εκεί μου είπαν ότι η λύση είναι να κολλήσουν μία νέα βάση φόρτισης στην πλακέτα, υπήρχαν οι επαφές, αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί η θερμότητα μπορεί να βλάψη την κάμερα ή άλλα ζωτικά εξαρτήματα που είναι πολύ κοντά στο σημείο. Άρα τζίφος και από κει. Έκανα μία ερώτηση στο service του Γερμανού αν έχουν πείρα από τέτοια βλάβη και περιμένω απάντηση.

Στην τελική, έχω 2 μπαταρίες και έναν επιτραπέζιο φορτιστή DT-33 να κάνω τη δουλειά μου αλλά και αυτή δεν είναι λύση, ιδίως αν θες να το συγχρονίζεις με το PC κλπ. Χώρια που αν δεν κάνεις την αλλαγή της μπαταρίας σε χρόνο dt χάνονται οι ρυθμίσεις ώρας κλπ.

Αν είμαι τυχερός, θα βρω κάποιο άλλο Ν900 με ελαττωματική οθόνη φτηνά, ώστε να βάλω τη δική μου στο δικό του σώμα. Βέβαια πάλι δε θα σημαίνει ότι στο μέλλον δε μπορεί να συμβεί και σε αυτό το ίδιο πρόβλημα. Τέτοια προχειρότητα αλλά και ανευθυνότητα από τη Νokia νομίζω ότι θα μείνει ιστορική για ένα κινητό που δημιούργησε κανονικό κίνημα στους απανταχού developers, καθώς ήταν το πρώτο και τελευταίο, με Linux (Maemo) OS.

Αυτά

Υ.Γ. Η διετής εγγύηση θα αρχίσει να λήγει από το Νοέμβριο του 2011, 2 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του, όχι ότι παίζει κανένα ρόλο πλέον.....

Υ.Γ2. Τώρα που δεν έχω θύρα USB, νομίζω ότι βρήκα τη λύση για να τη σιγουρέψει κανείς μια για πάντα. Θα στείλω info όταν θα είναι έτοιμη από το third party που ανέλαβε την υλοποίηση.

• Απαντήσεις 2,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μια ερώτηση σχετικά με το POP3. Έχοντας επιλέξει να μη διαγράφονται τα e-mail από τον server και διαγράφοντάς τα από το Ν900, πώς πληροφορείται ο server ότι τα e-mail έχουν κατέβει στο τηλέφωνο και δεν τα ξανακατεβάζει; Υπάρχει κάποιο .log αρχείο που δίνει στον server την ανάλογη πληροφορία ή τα e-mail παραμένουν σε κάποιο κρυφό φάκελο μέσα στο Ν900? Και στις δυο αυτές περιπτώσεις χρησιμοποιείται κάποιος χώρος στο "δίσκο". Πώς μπορεί να γίνει οριστική διαγραφή για την αποδέσμευση αυτού του χώρου? Υπάρχει περίπτωση αυτή η πληροφορία να αποθηκεύεται στον server όταν τα e-mail κατεβάζονται στο κινητό και όχι σε PC? Διότι σε PC υπάρχει δυνατότητα να τα ξανακατεβάσεις αν τα μετακινήσεις σε άλλο φάκελο και δεν κάνεις οριστική διαγραφή και από τα διαγραμμένα.

Προφανώς χρησιμοποιεί κάποιου είδους log αρχείο για την όλη διαδικασία, ένα παράδειγμα του οποίου μπορείς να δεις στο wikipedia. Όσο για το χώρο που λες μάλλον είναι μόνο μερικά kb.

My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

MicroB

Firefox

Opera 11

Chromium (τον ειχα ξεχασει)

Εχουμε αλλες επιλογες για ιντερνετ?

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

O οποιος Chrome, ειναι για overclocked Ν900.

Για stock σαν το δικο μου....μετρια πραγματα. Ωραια φαση ομως, ειναι σαν τον κανονικο του pc και παιζει και τα video στο youtube σε μεγαλες αναλυσεις.

καλο

υγ: εννοειται η πρωτη ειναι η καλυτερη (με τον Οpera 11 να ερχεται δευτερος)

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Τι παιζει για το ν900 στο εξωτερικο? Πχ. αν το παρω απο amazon.com η απο e-bay ειναι αλλη εκδοση? εχει καποιο προβλημα? Βλεπω οτι απο εξω το κινητο κανει περιπου 100 euro λιγοτερα..... Ξερει κανεις τιποτα? Edited by elafroxeris

Καλημερα παιδες , ειχα κανει ξανα την ερωτηση μου στις Εφαρμογες Πλοηγησης αλλα κανεις δεν απαντησε και επειδη δεν βρηκα ακομα την λυση στο προβλημα μου αν μπορειτε να με βοηθησεται στο θεμα sygic που μετα απο ενα flash που εκανα στο κινητο εγκατεστησα ξανα το προγραμμα πλοηγησης με τον ιδιο τροπο οπως πριν αλλα αυτη τη φορα δυσκολευεται πολλα να κλειδωσει δορυφορο χωρις internet και ακομα με αυτο μερικες φορες. Γνωριζει καποιος γιατι;

Υ. Γ . Το απεγκατεστησα και το εγκατεστησα δυο φορες μεχρι τωρα μπας και αλλαξει κατι αλλα τιποτα

From N9

Κάτι που ίσως να βοηθήσει είναι να εγκαταστήσεις το gps jinni και να το αφήσεις χωρίς internet να κλειδώσει δορυφόρους όση ώρα κι αν του πάρει. Πριν απ αυτό βέβαια καθάρισε την cache εκτελώντας
mv /etc/osso-af-init/gconf-dir/system/nokia/location/lastknown/%gconf.xml /home/user/%gconf.xml.backup

My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

Ευχαριστω πολυ αλλα οταν το εκτελω απο ex-terminal ειτε ως root η sudo gainroot μου λεει no such file .........
From N9

Κάτι γράφεις λάθος. Μπες με το filebox στη διαδρομή και διέγραψε το χειροκίνητα αν δε μπορείς έτσι.

Ενταξει αναποσπαστε σε ευχαριστω.Τελικα το διαεγραψα χειροκινητα αυτο 'home/user/%gconf.xml.backup' και τωρα περιμενω το GpsJini να κλειδωσει δορυφορους.Ειναι κατι αλλο που πρεπει να κανω;
From N9

αναποσπαστος προσπαθησα να σου στειλω πρωσοπικο μυνημα αλλα δεν ξερω αω τα καταφερα αλλα οπως και να εχει παλι τα ιδια και εκανα οτι μου ειπες και δοκιμασα αρκετες φορες στο δρομο αλλα τιποτα μενει στην αναμονη για gps.Παλια ρε φιλε δεν ηταν ετσι,μολις καθομουνα στο αμαξι και ανοιγα το προγραμμα αμεσως με εβρισκε.
From N9

Θα διαγράψεις το αρχείο gconf στη πρώτη διαδρομή που σου έδωσα και θα ξαναπροσπαθήσεις.

(για άμεσο μήνυμα υπάρχουν τα pm)

Διέγραψε τα gconfs που θα βρεις στη διαδρομή /etc/osso-af-init/gconf-dir/system/nokia/location/, και στους υποφακέλους και ξαναδοκίμασε. Η τελευταία λύση που μπορείς να δοκιμάσεις είναι flashάρισμα με vanilla (θα σου πει ο stsdema28 πως).

Ενταξει τα διαγραψα ολα και οταν το δοκιμασα χωρις internet μεσα σε δεκα δευτερολεπτα κλειδωσε δορυφορο. :) Σε ευχαριστω πολυ, ελπιζω να μην αλλαξει κατι
From N9

πως γινεται αυτο ; καθοτι δηλωνω ασχετος.

Γράφω εδώ για να μήν βγούμε οff topic :)

Τελικά με αυτό που σου έγραψα δεν μπορείς να λύσεις το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά θα'θελα να διαβάσεις αυτά που θα γράψω παρακάτω :O

Το αρχείο /etc/ringtones είναι ένα αρχείο κειμένου μέσα στον κατάλογο /etc που μπορείς να το ανοίξεις με τον text editor της επιλογής σου (σαν τα αρχεία .txt). Εάν ανοίξεις το αρχείο θα δεις κάτι εγγραφές όπως τις παρακάτω:

[sMS]
"Message 1" /usr/share/sounds/Message1.aac
"Message 2" /usr/share/sounds/Message2.aac
"Message 3" /usr/share/sounds/Message3.aac
"Message 4" /usr/share/sounds/Message4.aac
"Message 5" /usr/share/sounds/Message5.aac
"Beep"      /usr/share/sounds/Beep.aac

[iM]
"Chat 1"    /usr/share/sounds/chat-msg_in_bg.wav
"Chat 2"    /usr/share/sounds/chat-msg_in_bg_2.wav
"Chat 3"    /usr/share/sounds/chat-msg_in_bg_3.wav
"Chat 4"    /usr/share/sounds/chat-msg_in_bg_4.wav

[email]
"Email 1"   /usr/share/sounds/Emailalert1.aac
"Email 2"   /usr/share/sounds/Emailalert2.aac

Αυτά που βλέπεις είναι οι ονομασίες των ήχων που υπάρχουν μέσα στις Ρυθμίσεις > Προφίλ

Π.χ. οι ρυθμίσεις για τα sms ξεκινούν με το [sMS] κ.λ.π. Αφού δεν μπορούσες να αλλάξεις τον ήχο μέσα από το γραφικό περιβάλλον Αυτό που σκέφτηκα ήταν να άλλαζες την διαδρομή στον ήχο που χρησιμοποιούσες για το ξυπνητήρι.

Αν π.χ. είχες επιλεγμένο τον ήχο Message 1 :

Nα άνοιγες το αρχείο και να άλλαζες την διαδρομή σε:

"Message 1" /usr/share/sounds/diko/mou/arxeio/abc.mp3

Το αρχείο ringtones δεν περιέχει τις ρυθμίσεις για το ξυπνητήρι απλά εγώ δεν το παρατήρησα σωστά πριν απαντήσω. Βέβαια εάν βρεις την ανάλογη εγγραφή μπορεί να γίνει :rolleyes:

Edited by gianpithio
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Γράφω εδώ για να μήν βγούμε οff topic :)

Τελικά με αυτό που σου έγραψα δεν μπορείς να λύσεις το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά θα'θελα να διαβάσεις αυτά που θα γράψω παρακάτω :O

Το αρχείο /etc/ringtones είναι ένα αρχείο κειμένου μέσα στον κατάλογο /etc που μπορείς να το ανοίξεις με τον text editor της επιλογής σου (σαν τα αρχεία .txt). Εάν ανοίξεις το αρχείο θα δεις κάτι εγγραφές όπως τις παρακάτω:

[sMS]
"Message 2" /usr/share/sounds/Message2.aac
"Message 3" /usr/share/sounds/Message3.aac
"Message 4" /usr/share/sounds/Message4.aac
"Message 5" /usr/share/sounds/Message5.aac

[iM]
"Chat 1"    /usr/share/sounds/chat-msg_in_bg.wav
"Chat 2"    /usr/share/sounds/chat-msg_in_bg_2.wav
"Chat 3"    /usr/share/sounds/chat-msg_in_bg_3.wav
"Chat 4"    /usr/share/sounds/chat-msg_in_bg_4.wav

[email]
"Email 1"   /usr/share/sounds/Emailalert1.aac
"Email 2"   /usr/share/sounds/Emailalert2.aac

Αυτά που βλέπεις είναι οι ονομασίες των ήχων που υπάρχουν μέσα στις Ρυθμίσεις > Προφίλ

Π.χ. οι ρυθμίσεις για τα sms ξεκινούν με το [sMS] κ.λ.π. Αφού δεν μπορούσες να αλλάξεις τον ήχο μέσα από το γραφικό περιβάλλον Αυτό που σκέφτηκα ήταν να άλλαζες την διαδρομή στον ήχο που χρησιμοποιούσες για το ξυπνητήρι.

Αν π.χ. είχες επιλεγμένο τον ήχο Message 1 :

Nα άνοιγες το αρχείο και να άλλαζες την διαδρομή σε:

"Message 1" /usr/share/sounds/diko/mou/arxeio/abc.mp3

Το αρχείο ringtones δεν περιέχει τις ρυθμίσεις για το ξυπνητήρι απλά εγώ δεν το παρατήρησα σωστά πριν απαντήσω. Βέβαια εάν βρεις την ανάλογη εγγραφή μπορεί να γίνει :rolleyes:

σ ευχαριστω για τις πολυ χρησιμες πληροφοριες σου gianpithio.διαβασα και τα σχετικα με τους text editors.το προβλημα μου τελικα το ελυσα απεγκαθιστωντας το qcpufreq οπως εγραψα παραπανωάλλωστε δε το χρησιμοποιουσατο κρατουσα για την περιπτωση που εκανα overclock.οι συμβουλες σου/σας ομως ειναι πολυ χρησιμες για μας τους οχι και τοσο σχετικους με το αντικειμενο καθως μας βοηθατε στην οσο το δυνατον καλυτερη κατανοηση της συσκευης που κραταμε στα χερια μας.ενα μεγαλο μπραβο σε σενα και στα αλλα παιδια που συνεχιζετε ακουραστα να μας συμβουλευετε και οχι να μας κοροιδευετε για τις ιδιες ερωτησεις που κανουμε συνεχεια [οπως συμβαινει σε θεματα για αλλες συσκευες]ΜΠΡΑΒΟ ΣΑς.

Toν τελευταιο διαστημα εχω παρατηρησει πως οταν λειτουργω το transmision και κατεβαζω μια ταινια, το Ν900 "σερνεται".

Το κανει και σε εσας?

*το δικο μου ειναι stock @ 600MHZ

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Με προφιλ lv 500-900 που τρέχω, με ανοικτό το transmission να κατεβάζει δουλεύει κανονικά το multitasking χωρίς καθόλου κολλήματα. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις oc;

Το .47 είναι το τελευταίο. Το swapolube το χεις βάλει; Βοηθάει πάρα πολύ.

Το .47 είναι το τελευταίο. Το swapolube το χεις βάλει; Βοηθάει πάρα πολύ.

το εχω βαλει. το εβγαλα χθες

το swapolube βοηθαει στα transitions, δεν κανει OC ουτε βελτιωνει το multitasking.

νομιζω πανως πως αν καποιος εχει βαλει το cssu, δεν χρειαζεται swapolube. με την παρουσια ειδικα του cssu tuner

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Κάνεις λάθος. Βοηθάει πάρα πολύ στη βελτίωση της απόδοσης με τις ειδικές ρυθμίσεις για το kernel όπως το swappiness, το ram swapping, στο γρηγορότερο extracting αρχείων κα.

"The SWAPPOLUBE is a user interface to the configuration of several parameters of the N900 kernel with the aim to make it faster."