Jump to content

achilleasch

Members
  • Δημοσιεύσεις

    7
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About achilleasch

  • Ημ. Γέννησης 24/03/1972

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

achilleasch's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Λοιπόν.... Αγόρασα το Ν900 το Φεβρουάριο του 2010 και ομολογώ ότι αρκετά σύντομα (μετά από 3-4 μήνες) παρατήρησα το εξής: κάποιες φορές ενώ ήταν μπριζομένο το USB δεν φόρτιζε. Τώρα που το σκέφτομαι, αυτό θα έπρεπε να με ανησυχήσει και να το πάω σε κάποιο Nokia Care shop. Όμως, δεν το πήγα γιατί ΑΥΤΟ το κινητό το έχω κάνει αναπόσπαστο μέρος της μέρας μου, είτε στη δουλειά είτε εκτός. Χώρια που είναι σίγουρο ότι θα χτύπαγε ο Μέρφυ, δηλαδή στο service μπορεί και να μη συνέβαινε ποτέ το πρόβλημα. Πέραν τούτου οι επόμενοι μήνες πέρασαν χωρίς κάτι άλλο. Τον προηγούμενο μόλις μήνα άρχισε να χαλαρώνει η θύρα και ουσιαστικά έπρεπε να βρω το σημείο που αν κράταγα σταθερό το καλώδιο στη θύρα θα φόρτιζε. Πώς κάνουμε όταν κάπου "κόβεται" το καλώδιο των ακουστικών; κάπως έτσι. Ώσπου κάποια μέρα βγήκε μαζί με το καλώδιο! Σκεφτόμενος τι μπορεί να έκανα όλο αυτό τον ενάμισυ χρόνο για να επιταχύνω αυτή τη βλάβη, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν ότι στο αυτοκίνητο το τοποθετώ στην θήκη της Brodit και το μπριζώνω με φορτιστή αναπτήρα συν το απαραίτητο αντάπτορα μετατροπής της μπρίζας. ϊσως αυτό το βάρος (καλώδιο+αντάπτορας) να άσκησε επιπλέον πίεση στη θύρα; πιθανώς. Κατά τα λοιπά φτηνή δεύτερη μπαταρία BL-5F βρήκα στο http://www.e-click.gr. Και μια αστεία λεπτομέρεια: Όσοι παίξουν με εναλλαγή μπαταριών, πρέπει να κατεβάσουν το χρόνο σε μερικά δευτερόλεπτα, αλλιώς το κινητό χάνει τα user settings και χρειάζεται εκ νέου κλείσιμο και επανεκκίνηση για να τα ξαναβρεί! Πάντως προτείνω να μην το κάνετε για πολύ αυτό γιατί στο τέλος εκτός από το USB κινδυνεύετε να κάψετε και κανένα ολοκληρωμένο και αυτά δεν υπάρχουν ως ανταλλακτικά στην αγορά....
  2. Δε θέλω να σε αγχώσω Γιάννη, αλλά είναι θέμα χρόνου να συμβεί. Και εγώ το πρόσεχα, δεν το πίεζα κλπ κλπ. Όπως μου εξήγησε ο τεχνικός, οι micro USB είναι όλες από τη μάνα τους ευπαθείς, εξαιτίας του τελείως ψεύτικου τρόπου που έχουν φτιαχτεί να κάθονται στην motherboard. Πάντως καλού κακού έχε πρόχειρη μία δεύτερη μπαταρία και έναν ταχυφορτιστή Νokia.... Αχιλλέας
  3. Προς όλους εκεί έξω που έμειναν ή πρόκειται να μείνουν με τη θύρα micro USB στο χέρι: Μετά από μία αρνητική απάντηση που πήρα από μαγαζί επισκευών κινητών στα βόρεια προάστεια, η λύση ήρθε από το 9volto [http://www.9volto.gr] στον Πειραιά. Οι τύποι τελικά φαίνεται ότι είναι οι καλύτεροι στο είδος τους και αναλαμβάνουν να φτιάξουν ό,τι δεν μπορούν οι άλλοι. Το κόστος της επισκευής πήγε στα 40 ευρώ.
  4. Προς όλους όσους τους έχει συμβεί να μείνουν με τη βάση φόρτισης microUSB στο χέρι και σε όσους πρόκειται (αργά ή γρήγορα) να τους συμβεί: Ξεκίνησε εδώ και καιρό με διακοπές της φόρτισης, όταν ήταν μπριζωμένο το USB, συνεχίστηκε με "λασκάρισμα" της θύρας αργότερα και τελείωσε με την πλήρη αποκόλλησή της την προηγούμενη εβδομάδα. Το κινητό το αγόρασα το Φεβρουάριο του 2010, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ανήκε σε κάποια παρτίδα με ελλατωματική πλακέτα (αν ξέρετε κάτι σχετικό ενημερώστε) ή ότι το κακομεταχειρίστηκα. Το λαπτοπ σου δεν το προσέχεις; το προσέχεις. Ε, και το Ν900 πιο πολύ ως mobilePC το είχα και λιγότερο ως κινητό. Απευθύνθηκα πρώτα σε κατάστημα Nokia Care και αυτοί μου είπαν ότι η μαμά Nokia, εκεί τα στέλνουν, τη συγκεκριμένη βλάβη την είχε εντός εγγύησης μέχρι πριν λίγο καιρό, το ξέρω από γνωστό, και αντικαθιστούσε το ελλατωματικό εξάρτημα ενώ πλέον δεν το καλύπτει! Δηλαδή απάτη κανονική, καθώς προφανώς τους έρχεται ακριβά η αντικατάσταση και ως φαίνεται το πρόβλημα μόνο σπάνιο δεν είναι. Αντ' αυτού, καλούν τον ιδιοκτήτη να πληρώσει 500 ευρώ περίπου, ακριβότερα δηλαδή και από την τρέχουσα τιμή του μοντέλου. Στη συνέχεια πήγα σε γνωστό μαγαζί των βορείων προαστείων που διατείνεται ότι επισκευάζει αυτά που οι άλλοι πετούν. Εκεί μου είπαν ότι η λύση είναι να κολλήσουν μία νέα βάση φόρτισης στην πλακέτα, υπήρχαν οι επαφές, αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί η θερμότητα μπορεί να βλάψη την κάμερα ή άλλα ζωτικά εξαρτήματα που είναι πολύ κοντά στο σημείο. Άρα τζίφος και από κει. Έκανα μία ερώτηση στο service του Γερμανού αν έχουν πείρα από τέτοια βλάβη και περιμένω απάντηση. Στην τελική, έχω 2 μπαταρίες και έναν επιτραπέζιο φορτιστή DT-33 να κάνω τη δουλειά μου αλλά και αυτή δεν είναι λύση, ιδίως αν θες να το συγχρονίζεις με το PC κλπ. Χώρια που αν δεν κάνεις την αλλαγή της μπαταρίας σε χρόνο dt χάνονται οι ρυθμίσεις ώρας κλπ. Αν είμαι τυχερός, θα βρω κάποιο άλλο Ν900 με ελαττωματική οθόνη φτηνά, ώστε να βάλω τη δική μου στο δικό του σώμα. Βέβαια πάλι δε θα σημαίνει ότι στο μέλλον δε μπορεί να συμβεί και σε αυτό το ίδιο πρόβλημα. Τέτοια προχειρότητα αλλά και ανευθυνότητα από τη Νokia νομίζω ότι θα μείνει ιστορική για ένα κινητό που δημιούργησε κανονικό κίνημα στους απανταχού developers, καθώς ήταν το πρώτο και τελευταίο, με Linux (Maemo) OS. Αυτά Υ.Γ. Η διετής εγγύηση θα αρχίσει να λήγει από το Νοέμβριο του 2011, 2 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του, όχι ότι παίζει κανένα ρόλο πλέον..... Υ.Γ2. Τώρα που δεν έχω θύρα USB, νομίζω ότι βρήκα τη λύση για να τη σιγουρέψει κανείς μια για πάντα. Θα στείλω info όταν θα είναι έτοιμη από το third party που ανέλαβε την υλοποίηση.
  5. Ναι, το πρόβλημα προκύπτει στη χρήση του dpad δηλαδή μετά την εγκατάσταση του sh αρχείου, όπως προτείνει το παραπάνω post.
  6. Έχω εγκαταστήσει το Assassins creed .deb και το αντίστοιχο .sh αρχείο προκειμένου να παιχτεί με το πληκτρολόγιο του N900 και το game gripper. Ωστόσο η κίνηση του ήρωα με τα πλήκτρα κατεύθυνσης είναι προβληματική καθώς με κάθε πάτημα κινείται ελάχιστα και όσο κρατιέται το πλήκτρο πατημένο αυτός είναι ακίνητος. Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει το πρόβλημα και να προτείνει λύση; Ευχαριστώ Σημ. Χρησιμοποιώ το τελευταίο preenv και το libsdlpre.so που υπάρχει.
  7. Είναι δυνατόν να μας δώσεις αναλυτικές οδηγίες για να στήσουμε το apn mms? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...