Jump to content

[Επίσημο] Nokia N8-00 (Pre-Release)

Itchrist86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτη η προταση δεν μου αρεσε καθολου...

Pre-orders for Nokia’s flagship phone have been delayed until early October, after it failed carrier’s tests.

Δηλαδη τι καινουργιο μπαγκ θα μας λανσαρουν παλι και θα γελαει και η γυναικα μου που εχει κινητο των 90 € :lol:

• Απαντήσεις 3,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτη η προταση δεν μου αρεσε καθολου...

Pre-orders for Nokia’s flagship phone have been delayed until early October, after it failed carrier’s tests.

Δηλαδη τι καινουργιο μπαγκ θα μας λανσαρουν παλι και θα γελαει και η γυναικα μου που εχει κινητο των 90 € :lol:

Δεν νομιζω να υπαρχει θεμα οταν κυκλοφορισει... Λογικα καποια τεχνολογια που εχει ή καποιο chipset δεν ειναι συμβατο με καποιους εξοπλισμους ( συμβαινει συχνα). Το καλο ειναι οτι τεσταρετε ΠΡΙΝ κυκλοφορισει, εξαλλου την ΝΟΚΙΑ δεν την παιρνει να κανει τετοιο λαθος αυτη τη στιγμη:p

Maybe you were right

But baby I was lonely

I don't want to fight

I'm tired of being sorry ...:shifty:

Η αλήθεια είναι οτι το chipset που φοράει το ν8 είναι ολοκαίνουριο αλλά τώρα θυμήθηκαν οι φορείς την ασυμβατότητα; μετά λένε τους Έλληνες, εδώ έχει τελειώσει ο τεχνικός έλεγχος από τέλος Αυγούστου... Δε καταλαβαίνω γιατί να καθυστερήσει η κυκλοφορία του κινητού παγκόσμια εφόσον υπάρχουν δίκτυα που έχουν δηλώσει 100% συμβατότητα. Εμείς τι φταίμε;

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Την φύση των τεχνικών προβλημάτων δεν την γνωρίζει λεπτομερώς κανένας παρά μόνο ο κατασκευαστής ο οποίος την κατηγοριοποιεί συνήθως σε μια κλίμακα σοβαρότητας οπότε αποφασίζει αν μπορεί να κυκλοφορήσει ή όχι η συσκευή. Αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν δίκτυα που το κινητό τηλέφωνο είναι ασύμβατο μαζί τους και ο κατασκευαστής το κυκλοφορήσει και αφού πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα στο base-band το οποίο ενδεχομένως δεν αναβαθμίζεται, τότε υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κάποιοι αγοραστές του από χώρες που λειτουργεί σωστά να ταξιδέψουν σε χώρες που δεν λειτουργεί σωστά και να δημιουργηθούν πολύ άσχημα παρατράγουδα από την συσκευή για τον κατασκευαστή της (φοβερά αρνητική δημοσιότητα). Κανένας κατασκευαστής δεν θα έπαιρνε τέτοιο ρίσκο (ειδικά με την εμβέλεια της Nokia και την προσπάθεια που καταβάλει με το N8 να αποδείξει το ηγετικό προφίλ της) σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, αγορά. Έτσι όπως πάει το πράμα πάντως οι πρώτοι αγοραστές γενικά της νέας σειράς S^3 θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί βλέπεις δεν μπορώ να μην θυμηθώ τις κατά καιρούς αναφορές ορισμένων Testers για διάφορα bugs ακόμα και στα τελικά fimrware του N8 (ήταν λίγες και τους κατακεραύνωναν οι Nokia fans αλλά υπήρχαν!) και να που καλώς ή κακώς φαίνεται (σίγουρο δεν είναι) ότι η κυκλοφορία της συσκευής για τον Α ή Β λόγο πάει πίσω. Edited by Directx

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Την φύση των τεχνικών προβλημάτων δεν την γνωρίζει λεπτομερώς κανένας παρά μόνο ο κατασκευαστής ο οποίος την κατηγοριοποιεί συνήθως σε μια κλίμακα σοβαρότητας οπότε αποφασίζει αν μπορεί να κυκλοφορήσει ή όχι η συσκευή. Αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν δίκτυα που το κινητό τηλέφωνο είναι ασύμβατο μαζί τους και ο κατασκευαστής το κυκλοφορήσει και αφού πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα στο base-band το οποίο ενδεχομένως δεν αναβαθμίζεται, τότε υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κάποιοι αγοραστές του από χώρες που λειτουργεί σωστά να ταξιδέψουν σε χώρες που δεν λειτουργεί σωστά και να δημιουργηθούν πολύ άσχημα παρατράγουδα από την συσκευή για τον κατασκευαστή της (φοβερά αρνητική δημοσιότητα). Κανένας κατασκευαστής δεν θα έπαιρνε τέτοιο ρίσκο (ειδικά με την εμβέλεια της Nokia και την προσπάθεια που καταβάλει με το N8 να αποδείξει το ηγετικό προφίλ της) σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, αγορά. Έτσι όπως πάει το πράμα πάντως οι πρώτοι αγοραστές γενικά της νέας σειράς S^3 θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί βλέπεις δεν μπορώ να μην θυμηθώ τις κατά καιρούς αναφορές ορισμένων Testers για διάφορα bugs ακόμα και στα τελικά fimrware του N8 (ήταν λίγες και τους κατακεραύνωναν οι Nokia fans αλλά υπήρχαν!) και να που καλώς ή κακώς φαίνεται (σίγουρο δεν είναι) ότι η κυκλοφορία της συσκευής για τον Α ή Β λόγο πάει πίσω.

Ναι,βεβαίως η δικτυακή λειτουργία είναι η πιο σημαντική (είναι κάτι εξάλλου που απασχόλησε πολύ καιρό τα διάφορα forum,με την προβληματική δικτυακή λειτουργία του iPhone 4...) σε ένα κινητό. Η ΝΟΚΙΑ,όπως λες,δε μπορεί να πάρει ρίσκο να κυκλοφορήσει μία προβληματική συσκευή σε αυτό τον τομέα,ποτέ δε το έκανε,ποτέ δε θα το κάνει.... Αλλά υποτίθεται ότι οι carriers κάναν τα test εδώ και μήνες,δε μπορώ να φανταστώ ότι ένας δικτυακός κολοσσός όπως πχ η Vodafone δεν είχε κάνει τα απαραίτητα test και τα θυμήθηκε λίγο πριν την κυκλοφορία του κινητού. Από την άλλη,όταν μιλάμε για καθυστέρηση κυκλοφορίας ενός κινητού κάποιος μεγάλος όμιλος βάζει stop (με κινέζικους εξοπλισμούς...ονόματα δε λέμε,υπολήψεις δε θίγουμε αλλά μακάρι να πέφτω έξω ότι το κινητό παρουσιάζει προβλήματα ασυμβατότητας με Huawei)... Δε νομίζω ότι αν ήταν ασύμβατο πχ το κινητό με την Ελληνική Wind θα γινόταν ανακοπή της κυκλοφορίας παγκόσμια. Επιπλέον,αν πούμε ότι το κινητό είναι ασύμβατο με κάποιο δίκτυο,υπό την ευθύνη του κατασκευαστή εξοπλισμού (δε παίζει η ΝΟΚΙΑ να μην έχει προγραμματίσει σωστά το πρωτόκολλο,με κανένα τρόπο σε κανένα πλανήτη...) τότε ο carrier αυτός αφενός να μην πουλήσει το κινητό (ας μείνει σε iPhone) αφετέρου να κλείσει το roaming γι'αυτό το range IMEI.

Απίστευτα πράγματα...

Εκτός αν υπήρχε οργανωμένο σχέδιο από κάποιο όμιλο ώστε να καθυστερήσει η κυκλοφορία του κινητού (όλα τα έχουμε δει) και προχώρησε σε ένδειξη ασυμβατότητας για την αποστολή/λήψη MMS (το πιο εύκολο,ενδεικτικά σας αναφέρω ότι σχεδόν όλα τα κινητά που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά είναι ασύμβατα με τα MMSc των εταιρειών) την τελευταία στιγμή ώστε να πουλήσουν άλλα κινητά από τα οποία έχουν μεγαλύτερο κέρδος...

DirectX,είναι σίγουρο ότι το πρόβλημα αφορά base-band reselection; :worry: εντύπωση μου κάνει...είναι πολύ προσεκτική η ΝΟΚΙΑ σε αυτά... Δε θέλω να σας τρομάξω,αλλά αν είναι κάτι τέτοιο (δηλαδή ΙΣΧΥΕΙ) μπορεί και να μη κυκλοφορήσει καθόλου το κινητό... Ή να πάμε απευθείας σε hardware revision (άλλο chipset).

Edited by mixtri

[sIGPIC][/sIGPIC]

DirectX,είναι σίγουρο ότι το πρόβλημα αφορά base-band reselection; εντύπωση μου κάνει...είναι πολύ προσεκτική η ΝΟΚΙΑ σε αυτά... Δε θέλω να σας τρομάξω,αλλά αν είναι κάτι τέτοιο (δηλαδή ΙΣΧΥΕΙ) μπορεί και να μη κυκλοφορήσει καθόλου το κινητό... Ή να πάμε απευθείας σε hardware revision (άλλο chipset).

Κοίταξε το μόνο σίγουρο είναι ότι η είδηση μιλά για ασυμβατότητα της συσκευής με το Δίκτυο (ποίο Δίκτυο; Άγνωστο!), τώρα τι είδους ασυμβατότητα; Δεν διευκρινίζεται στην φήμη. Άλλοι πάλι μιλάνε για σοβαρό "software" bug. Η υπόθεση περί προβλήματος στο chipset που αναλαμβάνει την επικοινωνία με το Δίκτυο (συνήθως ονομάζεται συλλήβδην προς χάριν ευκολίας “base-band modem”) προέρχεται πάλι από φημολογία με βάση ότι η συσκευή φορά νέα ολοκληρωμένα κυκλώματα για την επικοινωνία της με τον Πάροχο (είναι νομίζω «*pentaband») οπότε το συμπέρασμα ορισμένων είναι ότι αν υπάρχει πρόβλημα έχει καλές πιθανότητες να οφείλεται σε αυτό το νέο υποσύστημα πάνω στο οποίο χτίζονται όλες οι ανώτερες λειτουργίες επικοινωνίας. Φυσικά όμως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει, άλλωστε είναι νομίζω ο πρώτος κατασκευαστής που ρισκάρει το pentaband αντί τοπικών εκδόσεων για συγκεκριμένα Δίκτυα - Αγορές.

Προσωπικά πάντως συστήνω ψυχραιμία - σιγά, σιγά η είδηση σκάει και σε forums του εξωτερικού εκεί παίζει πρόβλημα "software" πάντως, ενώ σε διάφορες χώρες δεν έχει ακόμα αλλάξει η ημερομηνία κυκλοφορίας του. Εν το μεταξύ παίζει και μια νέα φήμη ότι η συσκευή ίσως πάρει οθόνη CBD τελικά (είναι άξιο απορίας πόσο μεγάλο μπλέξιμο έχει δημιουργηθεί με το N8 - επίσης πολύ κόσμος που το ήθελε, τώρα έχει μπλεχτεί με τα C601/E700/C700 και δεν ξέρει τι "θέλει" πια άλλοι είναι καχύποπτοι απέναντι του --μπάχαλο όπως είπα και σιγά, σιγά αρνητισμός).

*Παίζει σε 5 μπάντες (UMTS/GSM), δηλαδή παγκόσμιας λήψεως θα λέγαμε κάποτε οπότε οφείλουν να το κάνουν να δουλεύει παντού σωστά διότι δεν θα υπάρξουν κατά τόπους εκδόσεις άρα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει με το να παίζει εδώ σωστά και στην Κίνα για παράδειγμα όχι.

--

Ένα φιάσκο πάντως με το N8 θα έλυνε πλήρως τα χέρια της νέας διοίκησης ώστε να αλλάξει τα πάντα στην εταιρία, με άμεσους και ριζοσπαστικούς ρυθμούς δίχως "κιχ" από κανέναν παλιό πλέον (αν δεν φύγει κλοτσηδόν :D) .

Edited by Directx

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Σορυ που επεμβαινω αλλα εχουμε παει στην σεληνη....... οποταν δεν στεκει αυτο που λες, αλλα και τα πιο πανω επιχειρηματα ειναι..... whatever!:lol:

Dευτερον, πολλα review κυκλοφορουν που δεν βλεπουν την συσκευη με ιδιαιτερα καλο ματι.... Βασικα τα παντα ειναι σχετικα οταν μια συσκευη ειναι ολοκληρομενη και σχετικα σταθερη... Ειναι στην κριση του καθενος να επιλεξει αν τον ικανοποιει η οχι, και που θα δουμε συντομα. Για μενα τα reviews δεν μου λενε και πολλα

λυπαμαι αλλα δεν εχουμε παει ειναι ακομα και τωρα τεχνικα για το ανθρωπινο σωμα ανεφικτο. ηταν ολο ενα τρικ σε καποιο στουντιο στην νεβαδα. και σε μια εποχη που η σοβιετικη ενωση ηταν 100 χρονια μπροστα στο διαστημικο προγραμμα.

στο θεμα μας τωρα λυπηθηκα παρα πολυ που διαβασα για τα προβληματα και τις καθυστερησεις γιατι ηθελα το επομενο κινητο μου να ειναι το Ν8 γιατι μπορει να μην εχει τα καλυτερα χαρακτηριστικα μεμονωμενα σε ολους τους τομεις αλλα σαν συνολο για καθημερινη χρηση ειναι αριστο και με πολλες καινοτομιες. και ολα αυτα τα υποστηριζω με οσα εχω δει τον τελευταιο μηνα. γιατι προηγουμενως ολα εδειχναν οτι παμε για αλλο ενα μετριο Νοκια και δεν εδινα σημασια. μακαρι να ειναι διαφημιστικο τρικ. γιατι αν ειναι hardware προβλημα τοτε κλαφτα

Ένα φιάσκο πάντως με το N8 θα έλυνε πλήρως τα χέρια της νέας διοίκησης ώστε να αλλάξει τα πάντα στην εταιρία, με άμεσους και ριζοσπαστικούς ρυθμούς δίχως "κιχ" από κανέναν παλιό πλέον (αν δεν φύγει κλοτσηδόν :D) .

καλα παιζει να ναι και στημμενο απο τους καινουργιους για να κανουν αυτο που λες. και σε φιασκο να εξελιχθει ετσι και αλλιως θετικη η αρνητικη η δημοσιοτητα για μερικους ειναι μεγαλη υποθεση ειδικα αν η νοκια εχει ετοιμο το επομενο βημα εναντια στον ανταγωνισμο (βλεπε το show της apple στο λανσαρισμα του iphone)

Edited by Itchrist86

φαινεται οτι την πεμπτη το Ν8 θα αρχισει να πωλειται στο Dubai !

(με καθε επιφυλαξη το ανωθεν)

οποτε αν συμβει κατι τετοιο ολα τα προηγουμενα θα ειναι απλα φημες

για να δουμε γιατι σκυλοβαρεθηκα την αναμονη

Δεν επιτρέπονται βίντεο στην υπογραφή.

αμην και ποτε

http://tbreak.com/tech/2010/09/nokia-n8-priced-and-available-in-the-uae-on-25th-september/ :):)

Αντε να δούμε........

Το άρθρο ειναι απο 8/9/10 . Δεν έχει προλάβει τις νεες φήμες και υποθέσεις που ξεκίνησαν 16-17/9.
Xiaomi Mi 9T 128GB

δεν αναφερομαι σε αυτο το αρθρο αλλα σε μη επιβεβαιωμενη χθεσινη ειδηση/πληροφορια για τις 23/09

ακομα μια φορα υπομονη

δεν αναφερομαι σε αυτο το αρθρο αλλα σε μη επιβεβαιωμενη χθεσινη ειδηση/πληροφορια για τις 23/09

ακομα μια φορα υπομονη

Twitter tip http://twitter.com/GIGAlb

Είναι event N8 Launch. Δε σημαίνει απαραίτητα εμπορική διάθεση. Αναμονή και Υπομονή.

Xiaomi Mi 9T 128GB

ερώτηση ! Μόλις το κινητό βγει στη αγορά η συζήτηση θα συνεχιστεί σε αυτό το θέμα ; ή... Αυτό θα μετονομαστεί σε "Nokia N8-00 - αναμονή" και θα δημιουργηθεί άλλο επίσημο ;

Γιατί αν όχι... Έχει να γίνει....

........

Η βασικότερη ερώτηση αφορά την επανεκκίνηση αν κολλήσει... Γιατί καλό το κουμπί για κάμποσα δευτέρα πάτημενο αλλά υπάρχουν φορές που ούτε και αυτό κάνει κάτι. Εκεί να δούμε τι θα γίνει....

Edited by sam66
αν τελικά η σοκολάτα είναι υποκατάστατο του sex τότε πρέπει να είμαι sexομανης...

Δεν καταλαβαίνω αυτό με την ασυμβατότητα δικτύου. Το δίκτυο GSM/UMTS έχει συγκεκριμένα πρότυπα γνωστά σε όλους.

Κάθε εταιρία για να λέει το δίκτυο της GSM/UMTS πρέπει να ακολουθεί το πρότυπο 100%

Έτσι και οι εταιρίες μπορούν να φτιάχνουν τηλέφωνα γιατί ξέρουν τα πρότυπα και πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθήσουν.

Διαβάζω ότι παίζει σε κάποια δίκτυα παίζει σωστά και σε κάποια όχι. Αυτό είναι αδύνατον.

Δεν είναι ότι η κάθε εταιρία έχει μια παραλλαγή του. Όλες ακολουθούν τα πρότυπα.

:confused:

ίναι event N8 Launch. Δε σημαίνει απαραίτητα εμπορική διάθεση. Αναμονή και Υπομονή.

το launch event εγινε 15/09 στο λονδινο

δεν εχει κανενα νοημα σε καθε χωρα τα κατα τοπου υπομαγαζα να κανουν τετοια event

οταν οι θυγατρικες κανουν καποιο event σημαινει παντα οτι αυριο ειναι στα ραφια

αν η νοκια αφησει να συμβει 2nd launch event ειναι αξια της μοιρας της

Δεν καταλαβαίνω αυτό με την ασυμβατότητα δικτύου. Το δίκτυο GSM/UMTS έχει συγκεκριμένα πρότυπα γνωστά σε όλους.

Κάθε εταιρία για να λέει το δίκτυο της GSM/UMTS πρέπει να ακολουθεί το πρότυπο 100%

Έτσι και οι εταιρίες μπορούν να φτιάχνουν τηλέφωνα γιατί ξέρουν τα πρότυπα και πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθήσουν.

Διαβάζω ότι παίζει σε κάποια δίκτυα παίζει σωστά και σε κάποια όχι. Αυτό είναι αδύνατον.

Δεν είναι ότι η κάθε εταιρία έχει μια παραλλαγή του. Όλες ακολουθούν τα πρότυπα.

:confused:

Δεν είναι ακριβώς έτσι...δυστυχώς. Μπορεί ακόμη σε radio επίπεδο να υπάρχουν κάποια open πρωτόκολλα και κάποια proprietary. Για παράδειγμα,στα Cisco χρησιμοποιούνται IGRP/EIGRP routing protocols (Cisco proprietary) και RIP/OSPF/BGP/IS-IS open πρωτόκολλα για συμβατότητα με άλλους routers. Βλέπεις που "βρωμάει" η υπόθεση; Routing κάνουν και τα δύο αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ο κάθε κατασκευαστής υλοποιεί διαφορετικά το RIP με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποιες ασυμβατότητες (συγχρονισμού) κατά μήκος ενός δικτύου.

Αν δεχτούμε ότι το GSM/UMTS είναι υλοποιημένο από όλους το ίδιο στο hardware,η πιστοποίηση,το handover και η κρυπτογράφηση υλοποιούνται διαφορετικά από τον κάθε κατασκευαστή (πχ χειραψία για ανταλλαγή κλειδιών κρυπτογράφησης).

Μπορεί η ασυμβατότητα να χτυπάει σε κέντρα MMS,όπως γίνεται συνήθως (IMSI negotiation failure) με αποτέλεσμα ενώ το κινητό σου να μπορεί να λάβει 500kbyte MMS να λαμβάνει 3kbyte λόγω μετάταξης σε generic μοντέλο από το MMSc. Ακόμα και οι κάρτες SIM μερικές φορές δεν είναι συμβατές με κάποια τηλέφωνα!

Γενικά,είναι πιο πιθανό να υπάρχει ασυμβατότητα παρά πλήρης συμβατότητα. Η ΝΟΚΙΑ γενικά δεν είχε τέτοια θέματα γι'αυτό και μου έκανε φοβερή εντύπωση η είδηση,αν είναι αλήθεια φυσικά...

[sIGPIC][/sIGPIC]

θέλω να ρωτήσω κάτι γιατί δεν δεν βρίσκω στο manual να λέει κάτι στερεοφωνικό μεγάφωνο έχει? αισθητήρα για να κλίνη η οθόνη όταν το φέρνεις κοντά στο μάγουλο έχει?

spacer.png

ελπιζω ολα αυτα που διαβαζω να ειναι απλα ιστοριες για να λεμε.....:)

ειναι η τελευταια ευκαιρία της νοκια για μενα αυτη....

ελπιζω να μην τα διαβάσουν ολα αυτα οσοι εχουν το n97 στα χερια τους....

και ειδικα αν ειναι μεσα στους προβληματικούς.....που τραβηξανε τα πάνδεινα για να στρωσει το κινητο τους...(προβλημα με το σημα καπακια καμερας gps ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ Μ Η Ν Ε Σ για να παρουν πισω το κινητο τους και ολα αυτα για ενα ΚΑΠΑΚΙ κτλ άσχετο εγω ειμαι ενας απο αυτους....)...

ο αδερφος μου και ο κολλητός μου και οι 2 με n97 και μαλιστα πρόσφατα κομματια(ο πρωτος δεν εχει ουτε 3μηνο που το πηρε) ακομη τρεχουν για καπακια καμερας και ολα τα σχετικα....ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ με τα 97αρια ειναι πολυ περισσοτερος απο οτι νομιζουμε.....!!!!!!!!!!!!

αντε πειτε σε ολους αυτους εστω και για πλακα οτι "κατι δεν παει καλα" αλλα "ισως και να ειναι και φημες τελικα " με το n8...........

αν γινει κατι τετοιο η νοκια θα εχει χοντρο προβλημα........πιστεψτε με...ελπιζω πως οχι...αλλα ακομη και αυτες οι φήμες κανουν ζημια........

Aν είναι δυνατόν δηλαδή έχει το n95 το n97 στερεοφωνικά ηχεία και δεν έχει το n8 έλεος ρε nokia τι κανεις?βάζει 2 μικρόφωνα για εγγραφη και μετά η ίδια συσκευή δεν μπορεί να αναπαράγει τον ήχο

spacer.png

Δεν είναι ακριβώς έτσι...δυστυχώς. Μπορεί ακόμη σε radio επίπεδο να υπάρχουν κάποια open πρωτόκολλα και κάποια proprietary. Για παράδειγμα,στα Cisco χρησιμοποιούνται IGRP/EIGRP routing protocols (Cisco proprietary) και RIP/OSPF/BGP/IS-IS open πρωτόκολλα για συμβατότητα με άλλους routers. Βλέπεις που "βρωμάει" η υπόθεση; Routing κάνουν και τα δύο αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ο κάθε κατασκευαστής υλοποιεί διαφορετικά το RIP με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποιες ασυμβατότητες (συγχρονισμού) κατά μήκος ενός δικτύου.

Αν δεχτούμε ότι το GSM/UMTS είναι υλοποιημένο από όλους το ίδιο στο hardware,η πιστοποίηση,το handover και η κρυπτογράφηση υλοποιούνται διαφορετικά από τον κάθε κατασκευαστή (πχ χειραψία για ανταλλαγή κλειδιών κρυπτογράφησης).

Μπορεί η ασυμβατότητα να χτυπάει σε κέντρα MMS,όπως γίνεται συνήθως (IMSI negotiation failure) με αποτέλεσμα ενώ το κινητό σου να μπορεί να λάβει 500kbyte MMS να λαμβάνει 3kbyte λόγω μετάταξης σε generic μοντέλο από το MMSc. Ακόμα και οι κάρτες SIM μερικές φορές δεν είναι συμβατές με κάποια τηλέφωνα!

Γενικά,είναι πιο πιθανό να υπάρχει ασυμβατότητα παρά πλήρης συμβατότητα. Η ΝΟΚΙΑ γενικά δεν είχε τέτοια θέματα γι'αυτό και μου έκανε φοβερή εντύπωση η είδηση,αν είναι αλήθεια φυσικά...

Ακριβως! btw μπορεις να μου πεις την Αγγλικη ορολογια για την λεξη χειραψια(οχι την μεταφραση της λεξης το handshake), διοτι εχω κολλησει και δεν μου ερχεται?:p

Maybe you were right

But baby I was lonely

I don't want to fight

I'm tired of being sorry ...:shifty:

freddaras,ηρέμησε :lol: Ούτε οι υποψήφιοι αγοραστές δε κάνουμε έτσι... Σε αυτό τον τομέα προσωπικά εμπιστεύομαι τυφλά τη ΝΟΚΙΑ. Είναι ένας λόγος που η μία συσκευή μου είναι πάντα ΝΟΚΙΑ (άψογη δικτυακή λειτουργία) και για την ΝΟΚΙΑ είναι απ'ό,τι φαίνεται πολύ σημαντικό αυτό γι'αυτό και στέλνει όγκο κινητών για beta testing στους carriers. Το Ν8 μάλιστα έχει πρωτότυπη υλοποίηση κεραίας (2 κεραίες) οι οποίες θα δω πως λειτουργούνε και θα σας πω -diversity ή ανάλογα με τη ζώνη συχνοτήτων (πχ η κάτω κεραία για GSM/WCDMA και η πάνω για BΤ/GPS). Αν είναι διπλή η κεραία τότε ομιλάμε για υποστήριξη ΜΙΜΟ από το chipset επομένως εδώ κάπου τελειώνει η ιστορία περί δυνατού hardware(ναι,έχουμε το καλύτερο hardware).

Aν είναι δυνατόν δηλαδή έχει το n95 το n97 στερεοφωνικά ηχεία και δεν έχει το n8 έλεος ρε nokia τι κανεις?βάζει 2 μικρόφωνα για εγγραφη και μετά η ίδια συσκευή δεν μπορεί να αναπαράγει τον ήχο

Καταρχάς το ότι έχει 2 μικρόφωνα δε σημαίνει απαραίτητα ότι γράφει στερεοφωνικό ήχο. Μπορεί το ένα εκ των δύο να χρησιμοποιείται για noise cancelling ή πιο συγκεκριμένα για υπέρθεση σημάτων (σύνθεση) για πιο καθαρό ήχο και αποφυγή μπουκώματος και "απομόνωσης φωνής" σε καταστάσεις "υψηλής έντασης" ήχου.

Επιπλέον,το ότι είναι μονοφωνικό δε σημαίνει ότι δεν είναι πέρα για πέρα ποιοτικό...

Λοιπόν,η ΝΟΚΙΑ με κατέστρεψε σήμερα :p Ήταν να κατέβω Βόλο για δουλειές σήμερα πιο αργά και φεύγω από τώρα για να κάνω και την προπαραγγελία :lol:

Βολιώτες,ψήνεστε για unboxing του κινητού σε κανένα flocafe στην παραλία; :) Με το καλό να μου έρθει βέβαια γιατί το περίμενα από αρχές Σεπτέμβρη και ακόμη περιμένω...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...