Jump to content

[Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

To GPS αργεί να ανανεώσει την ένδειξη οπότε η σύγκριση πρέπει να γίνεται με σταθερή ταχύτητα. Προφανώς σε επιτάχυνση ή επιβράδυνση το GPS δεν δείχνει σωστά. Με σταθερή ταχύτητα σωστή είναι η ένδειξη του GPS ενώ το κοντέρ δείχνει παραπάνω για τους λόγους που αναφέρθηκαν πιο πρίν.

Το gps τη στιγμη που δειχνει την ενδειξη ειναι σωστο. Απλως αφου εχουμε μεταβολη εννοειται οτι αλλαζει η ταχυτητα πριν την ενδειξη.

Ειναι οπως οταν προσπαθεις να διαβασεις φωναχτα, την ταχυτητα στο κοντερ, ενω η βελονα ανεβαινει. Οτι και να πεις, η βελονα ηδη θα εχει μετακινηθει.

Πολυ το αναλυουμε νομιζω.

Καλημερα σας παιδια!..Οπως προανεφερα αγορασα ενα Htc Desire (http://www.gsmarena.com/htc_desire-3077.php ) και θα ηθελα να μου πειτε ποια ειναι η καταλληλη εφαρμογη πλοηγησης για το συγκεκριμενο κινητο και τον αντιστοιχο χαρτη...Βεβαια εχω το igo primo v9.6.7.235654_thin-v1.1 ..αλλα θελω να σιγουρευτω οτι παιζει!..

Το gps τη στιγμη που δειχνει την ενδειξη ειναι σωστο. Απλως αφου εχουμε μεταβολη εννοειται οτι αλλαζει η ταχυτητα πριν την ενδειξη.

Ειναι οπως οταν προσπαθεις να διαβασεις φωναχτα, την ταχυτητα στο κοντερ, ενω η βελονα ανεβαινει. Οτι και να πεις, η βελονα ηδη θα εχει μετακινηθει.

Πολυ το αναλυουμε νομιζω.

Δεν είναι έτσι. Το GPS δείχνει τη μέση ταχύτητα ανάμεσα στις ανανεώσεις του. Αν επιταχύνεις ή επιβραδύνεις αυτή δεν συμβαδίζει με την στιγμιαία ταχύτητα του αυτοκινήτου. Όπως είπα ξεκάθαρα το GPS δείχνει απόλυτα σωστή ένδειξη σε σταθερή ταχύτητα γιατί τότε στιγμιαία=μέση.

Τα κοντέρ σωστά δείχνουν τη ταχύτητα. Τα GPS δείχνουν λάθος λόγω απόκλισης. Με εξωτερικό δέκτη GPS που έχει πολύ καλύτερο σήμα από τα ενσωματωμένα των συσκευών, η ένδειξη του gps με του αυτοκινήτου είναι σχεδόν ίδια.

Εμένα πάντως που με γράψανε σε μπλόκο (πολύ καιρό πριν αποκτήσω πλοηγό εννοείται) η κλίση έγραφε παράβαση για ταχύτητα 170, ενώ το αισιόδοξο κοντέρ μου την ώρα που με σημαδεύανε, έλεγε 190. Μάλλον τους μπάτσους θα πιστέψω:lol:

Καλημερα σας παιδια!..Οπως προανεφερα αγορασα ενα Htc Desire (http://www.gsmarena.com/htc_desire-3077.php ) και θα ηθελα να μου πειτε ποια ειναι η καταλληλη εφαρμογη πλοηγησης για το συγκεκριμενο κινητο και τον αντιστοιχο χαρτη...Βεβαια εχω το igo primo v9.6.7.235654_thin-v1.1 ..αλλα θελω να σιγουρευτω οτι παιζει!..

Μια χαρά είσαι με το igo, απλά ανανέωσε το apk. Δες την εικόνα από κάτω

Για το θέμα κοντέρ-gps πιστεύω ότι τα κοντέρ όταν πάμε με μικρή ταχύτητα αυτά δείχνουν παραπάνω και ο λόγος είναι για να μην τρέχουμε στα αστικά κέντα. Μιλάω για σταθερή ταχύτητα.

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

Μη με παρεξηγήσετε, αλλά έχετε κάποια παραπομπή για τη θεωρία ότι τα ταχύμετρα των οχημάτων αποκλίνουν για "ψυχολογικούς" λόγους? Υπάρχουν διάφοροι μηχανικοί λόγοι για τους οποίους δε μπορούν να είναι εντελώς ακριβή, αλλά μέχρι εκεί.

Είναι σα να λέμε ότι στο φαρμακείο η ζυγαριά δείχνει μεγαλύτερο βάρος για να κάνουμε δίαιτα.

Όσο για τα GPS, δυνητικά μπορούν να είναι εξαιρετικά ακριβή, αλλά χρειάζεται κάτι περισσότερο από το τσιπάκι των κινητών μας. Η πιο προσφιλής μέθοδος αύξησης της ακρίβειας είναι διαφορικό GPS που χρησιμοποιεί πολλαπλούς δέκτες και διορθώνει τις αποκλίσεις με κατάλληλους αλγορίθμους.

Μη με παρεξηγήσετε, αλλά έχετε κάποια παραπομπή για τη θεωρία ότι τα ταχύμετρα των οχημάτων αποκλίνουν για "ψυχολογικούς" λόγους? Υπάρχουν διάφοροι μηχανικοί λόγοι για τους οποίους δε μπορούν να είναι εντελώς ακριβή, αλλά μέχρι εκεί.

Είναι σα να λέμε ότι στο φαρμακείο η ζυγαριά δείχνει μεγαλύτερο βάρος για να κάνουμε δίαιτα.

Όσο για τα GPS, δυνητικά μπορούν να είναι εξαιρετικά ακριβή, αλλά χρειάζεται κάτι περισσότερο από το τσιπάκι των κινητών μας. Η πιο προσφιλής μέθοδος αύξησης της ακρίβειας είναι διαφορικό GPS που χρησιμοποιεί πολλαπλούς δέκτες και διορθώνει τις αποκλίσεις με κατάλληλους αλγορίθμους.

Αφου εισαι λατρης των παραπομπων να σου δωσω μια παραπομπη που την βλεπεις μπροστα σου καθε φορα που οδηγεις, αλλα για ψυχολογικους λογους αγνοεις.

Τα κοντερ των αυτοκινητων, γιατι δειχνουν ανωτερη ταχυτητα πολυ μεγαλυτερη απ την πραγματικη που μπορει ν αναπτυξει το οχημα;

Και οσο πιο ματρακας ειναι, τοσο περισσοτερα εχει για μεγιστη.

Παραπομπη ειναι η λογικη...αλλα ειμαστε εκτος θεματος.

“Speedometers are designed to never show speeds lower than actual speed.” Thomas Tetzlaff, Volkswagen Canada’s media relations manager, wrote in an email. “In order to do this... they will necessarily always show speeds slightly in excess of actual speeds.”

Παιδια να κανω και μια τελευταια ερωτηση!..Επειδη απ'οτι διαβασα η συγκεκριμενη εφαρμογη απαιτει android2.2+ και εμενα εχει 2.1(και upgradable to v2.2) η μονη λυση ειναι αναβαθμηση ή μπορει να δουλεψει και με την μανατη?(2.1)....Στειλτε και επι ευκαιρια ,αν μπορειτε, κανα λινκ για οδηγιες εγκαταστασης..Ευχαριστω!

Παιδια να κανω και μια τελευταια ερωτηση!..Επειδη απ'οτι διαβασα η συγκεκριμενη εφαρμογη απαιτει android2.2+ και εμενα εχει 2.1(και upgradable to v2.2) η μονη λυση ειναι αναβαθμηση ή μπορει να δουλεψει και με την μανατη?(2.1)....Στειλτε και επι ευκαιρια ,αν μπορειτε, κανα λινκ για οδηγιες εγκαταστασης..Ευχαριστω!

Ισως να δουλεψει αλλα μαλλον οχι. Καλυτερα να αναβαθμισεις πρωτα.

Αν κανεις και ρουτ το τηλ. θα μπορεσεις ν αυξησεις και την εσωτερικη μνημη γιατι μαλλον πρεπει να ειναι μικρη.

Κύριοι θα παρακαλέσω να επανέλθουμε στο θέμα μας που αφορά την πλοήγηση κι όχι το γιατί ο μετρητής ταχύτητας δείχνει λίγο παραπάνω ή λίγο παρακάτω. Επίσης από τη στιγμή που γνωρίζετε ότι το post σας είναι εντελώς off topic για ποιο λόγο το θέτετε; Αφού γνωρίζετε πολύ καλά ότι θα διαγραφεί.

Ας επανέλθουμε στο θέμα μας λοιπόν κάνοντας εποικοδομητική συζήτηση.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Μια καινούργια κάμερα ταχύτητας που εντόπισα χθες στην Ε.Ο Θεσ/κης-Κοζάνης και ΔΕΝ περιλαμβάνεται στο τελευταίο αρχείο που κυκλοφορεί για IGO, με ποια διαδικασία μπορώ να την θέσω στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων; Εννοώ όλα τα γνωστά προγράμματα πλοήγησης (navigon sygic κλπ).

Δεν ξέρω αν έχει ειπωθεί αλλά σήμερα είδα ότι στο Google maps έβαλαν τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης. Πολύ καλό αφού υπολογίζει χρονικά και τις μετεπιβιβάσεις.
You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience

Γενικότερα τα ίδια apps κάνουν πάνω-κάτω για όλες τις android συσκευές, οπότε μπορείς να δοκιμάσεις ό,τι αναφέρεται εδώ μεσα ;)
Τhe end of an era...

για δικαρτο ZTE 970V τι υπαρχει ???????

Για δίκαρτα κινητά, όλα εκτός του Navigon

Μια ερώτηση σχετικά με το sygic.

Αλλαξα ρομ στο κινητό μου και επανεγκατέστησα το sygic.Στην προηγούμενη rom η πυξίδα για μεγαλύτερη ακρίβεια που έχει το sygic λειτουργούσε κανονικά δηλαδή προς όποια κατεύθυνση έστριβα έστριβε και ο χάρτης.

Τώρα στην νέα rom έχει κολλήσει η πυξίδα προς τον βορρά το ίδιο κάνει και στο google maps ενώ πριν δεν το κάνε.Ξέρει κανείς τι παίζει;

Μια ερώτηση σχετικά με το sygic.

Αλλαξα ρομ στο κινητό μου και επανεγκατέστησα το sygic.Στην προηγούμενη rom η πυξίδα για μεγαλύτερη ακρίβεια που έχει το sygic λειτουργούσε κανονικά δηλαδή προς όποια κατεύθυνση έστριβα έστριβε και ο χάρτης.

Τώρα στην νέα rom έχει κολλήσει η πυξίδα προς τον βορρά το ίδιο κάνει και στο google maps ενώ πριν δεν το κάνε.Ξέρει κανείς τι παίζει;

Δοκιμασε να ξαναβάλεις τη παλιά ρομ. Αν παίζει αστο έτσι.

Τι κινητό έχεις, τι εκδοση, τι ρομ είχες και τι έβαλες.!!!!!

Αν τα πείς ισως κάποιος να έχει βρεί παρόμοιο πρόβλημα και να σε βοηθήσει.

Αυτό στην υπογραφή μου έχω και πήγα από 4.1.2 XXLQB σέρβικη σε 4.1.2 XXLQG ιταλική.

*Δε ξέρω πως αλλά λύθηκε το πρόβλημα.

Edited by dimitris99

Αυτό στην υπογραφή μου έχω και πήγα από 4.1.2 XXLQB σέρβικη σε 4.1.2 XXLQG ιταλική.

*Δε ξέρω πως αλλά λύθηκε το πρόβλημα.

Καμιά φορά βοηθάει το calibration της πυξίδας. Αυτό γίνεται κουνώντας το κινητό σα να ζωγραφίζεις ενα 8αρι στον αέρα. Δε μπορώ να στο περιγράψω καλύτερα οπότε δες αυτό

Γιατί όχι στα δίκαρτα;

Γιατί το Navigon δεν παίζει σε συσκευές με δύο IMEI, κάπου κολλάει και δεν ενδιαφέρονται να το διορθώσουν

εβαλα το igo amigo στο s3 μου αλλα δεν πιαννει ολη την οθονη... πιαννει κατι περισσοτερο απο την μιση... η υπολυπη μενη μαυρη... τι να κανω για να γινει full screen?

εβαλα το igo amigo στο s3 μου αλλα δεν πιαννει ολη την οθονη... πιαννει κατι περισσοτερο απο την μιση... η υπολυπη μενη μαυρη... τι να κανω για να γινει full screen?

Για να μη ψαχνεσαι γιατι φαινεται να λειπει και η αναλυση της οθονης σου, ψαξε μια αλλη εκδοση που να περιλαμβανει ολες τις αναλυσεις.

κανε απεγκατασταση και σβησε και τον παλιο φακελλο πριν βαλεις την καινουργια.

ΥΓ

Στην καταχωρηση στο sys.txt στο φακελλο igo

[rawdisplay]

driver=engine

screen_xy="480_320:480x320/320x480:fullscreen"

Αντικατεστησε τους αριθμους με τη δικη σου αναλυση. Αν δεν δουλεψει βρες αλλη εκδοση.

Edited by pavlitakis1

• The title was changed to [Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση