Jump to content

[Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Administrators
Το θεμα με το Wildifire που εχω ειναι οτι εχω ιντερνετ και μου ετρωγε πολυ γρηγορα τα ΜΒ,εκανα format SD & το κινητο Δεν ειδα καμια τρελη αλλαγη θελω ιδεες σας κ να τις συζητησουμε, updates και συγχρονισμοι ολα τα εχω κλειστα!!

Τι θέλεις να κάνεις ακριβώς; Να απενεργοποιήσεις πλήρως τη σύνδεση στο internet μέσω του provider;

Modpic.gif

Λοιπόν παιδιά να σας πω και εγώ την άποψή μου (συγχωρέστε με για το σεντόνι).

Έχω δοκιμάσει το Sygic Aura trial και το iGO (πολύ θα ήθελα να είχα και το navigon) για μερικές πλοηγήσεις και συγκριτικά έχω να πω τα εξής (εν συντομία (S) για Sygic Aura και (i) για iGO). Ενημερωτικά, δεν είχα το χρόνο να κάνω μεγαλύτερη σύγκριση όπως θα την ήθελα (ίσως στις επόμενες μέρες μπορέσω να δοκιμάσω περισσότερα) πέραν μερικών διαδρομών.

Απεικόνιση:

To S έχει πολύ ωραία απεικόνιση στο δρόμο με πολύ περισσότερα POI στη διαδρομή. Κουμπιά και σύμβολα στο i είναι λίγο χοντροκομμένα με αρκετά pixelιαρίσματα.

Μενού:

Το S έχει ουκ ολίγα καλούδια που βοηθάνε πολύ, σε ένα μενού που χρειάζεται εξοικείωση για να πας εκεί που θέλεις σε σύγκριση με το i που είναι πολύ πιο μαζεμένο και άμεσα κατανοητό.

Λειτουργίες κατά τη διαδρομή (pan, zoom με τα δύο δάχτυλα κλπ) είναι πιο εύχρηστες στο S (μερικά το i δεν τα έχει).

Η εύρεση οδού και στα δύο γίνεται με greeklish (μειονέκτημα στην αρχή αλλά μετά καταλαβαίνεις ότι είναι απίστευτα εξυπηρετικό αν δεν ξέρεις πως ακριβώς γράφεται μία οδός) αλλά το S δείχνει να βρίσκει πιο εύκολα σύνθετα ονόματα οδών με όποιο τρόπο προσπαθήσεις να το γράψεις από το i (που θα το βρεις με λίγο περισσότερο "παίδεμα").

Πλοήγηση (που είναι και το πιο σημαντικό):

Και τα δύο "λόκαραν" με την ίδια ταχύτητα.

Η ταχύτητα του ρυθμού ανανέωσης (refresh rate) στο S είναι μεγαλύτερη από το i, όπου και σε οποιαδήποτε παρέκκλιση της διαδρομής το S αντιλαμβάνεται και επαναυπολογίζει πιο γρήγορα από το i.

Το S έκανε πάρα-μα πάρα πολλές μεταπηδήσεις σε περιοχές που υπήρχαν πολλές κοντινές παράλληλοι από εκεί που κινείσαι (πχ αττική οδός) και σε συνδυασμό με το ταχύτατο refresh rate έδειχνε ώρες-ώρες άλλα αντί άλλων, σε σχέση με το i που δεν κουνήθηκε ρούπι. Η δρομολόγηση μου φάνηκε πιο σωστή στο i που με πήγε πιο εύκολα στον προορισμό μου.

Σε λίγο "άκυρους" δρόμους λίγων αριθμών το S είχε με ακρίβεια τα νούμερα ενώ το i μπορεί να μην είχε και κανένα. Υπήρχαν όμως ακόμα πιο "άκυρες" περιπτώσεις που κανένα από τα δύο δεν έβρισκε αριθμό (όπου π.χ. το ploigos.gr θα στο βρει στο χάρτη το νούμερο που ψάχνεις).

Συνοψίζοντας.

Το κάθε λογισμικό έχει τα "καλά" και τα "κακά" του. Το iGO δείχνει πιο ευκολόχρηστος και συμπαγή0ς πλοηγός που θα παρακαλούσες να είχε 5-6 λειτουργίες και gadgetιστικα κολπάκια. Το Sygic Aura από την άλλη σου φέρνει όλα αυτά που θα ζήταγες από ένα πλοηγό, δίνοντάς σου όμως αστάθεια και πιο "χαζή" δρομολόγηση. Θα ήθελα το iGO ποιο σβέλτο και "πλούσιο" και το Sygic πιο σταθερό. Αν με βάζαν να διαλέξω (που έτσι και αλλιώς θα το κάνω γιατί κάποιον πλοηγό θα πρέπει και εγώ να χρησιμοποιώ) θα επέλεγα το φαινομενικά πιο αξιόπιστο iGO έχοντας πάντα στο βάθος του μυαλού μου το υπέροχο Sygic. Και τα δύο θα σε φτάσουν εκεί που θες (ίσως το Sygic με μεγαλύτερη ακρίβεια) αλλά το iGO θα σε γλιτώσει από χρόνο και βενζίνη.

Υ.Γ. δεν μπλέχτηκα σχεδόν καθόλου με τα settings των λογισμικών για να δω αν τα μειονεκτήματα του κάθε ενός μπορούν να διορθωθούν.

Ελπίζω να βοήθησα.

Γιώργος

Εγώ να ρωτήσω μήπως ξέρει κανεις γιατί δεν εξελίσσεται το ίγο για τα android?

• Administrators
Εγώ να ρωτήσω μήπως ξέρει κανεις γιατί δεν εξελίσσεται το ίγο για τα android?

Μπορεί μελλοντικά να γίνει και αυτό. Το iGO Primo για το iOS πρόσφατα κυκλοφόρησε επίσημα.

Modpic.gif

Θελω να ελεγχω Εαν υπαρχει η δυνατοτητα περαν του 3G watchdog τι τρωει καθε εφαρμογη ξεχωριστα...

Droidstats + Dumeter σου δειχνουν αναλυτικά την καταναλωση των δεδομένων απο τις εφαρμογές.

Κατεβασε και ένα APN ON OFF για να απενεργοποιείς το ιντερνέτι όταν δεν το χρειάζεσαι.... :)

“When there's no more room in hell, the dead will walk the earth.”

για πειτε εφαρμογη καιρου με καλo widget..

Tapatalked from my GT-I9100

Αυτό σου κάνει...??? κοίτα και λίγο παραπίσω..! τα πάντα μπορείς να βρεις, για να μην διπλογραφουμε τα ίδια..!! ;)

Edited by Villis
Αφαίρεση εικόνας από παράθεση

284285df2da60877fb17f4243f5013c1.gif

Droidstats + Dumeter σου δειχνουν αναλυτικά την καταναλωση των δεδομένων απο τις εφαρμογές.

Κατεβασε και ένα APN ON OFF για να απενεργοποιείς το ιντερνέτι όταν δεν το χρειάζεσαι.... :)

αναλυτικά δεν παρατήρησα να λέει κάπου για εφαρμογες... την free έκδοση έβαλα.

αναλυτικά δεν παρατήρησα να λέει κάπου για εφαρμογες... την free έκδοση έβαλα.

Η paid έκδοση του droidstats έχει σίγουρα και τα δύο features (δείχνει και τα δεδομένα ανά εφαρμογή). Eπίσης μπορείς να απενεργοποιήσεις και τον αυτόματο συγχρονισμό...

Edited by jastonas
εκκαθάριση
Τhe end of an era...

μπορει να κανω και πατατα που το ποσταρω εδω αλλα τελος παντων:blink:! υπαρχει καποια εφαρμογη ή τροπος να καλιμπραρεις την μπαταρια του κινητου χωρις να εισαι rooted? ευχαριστω και σορρυ για το πιθανοτατο off topic:O:O

Σε έχω δει πρωτάθλημα να παίρνεις...

...σε έχω δει στην γ' εθνική...

μπορει να κανω και πατατα που το ποσταρω εδω αλλα τελος παντων:blink:! υπαρχει καποια εφαρμογη ή τροπος να καλιμπραρεις την μπαταρια του κινητου χωρις να εισαι rooted? ευχαριστω και σορρυ για το πιθανοτατο off topic:O:O

Νομίζω, αυστηρά όχι. Τουλάχιστον όχι με πρόγραμμα.

Τι κινητό έχεις;

Μπορείς να δοκιμάσεις την διαδικασία : Αποφόρτιση>Πλήρης φόρτιση με ανοιχτό το κινητό> Κλείσιμο κινητού> ξανά φόρτιση> Άνοιγμα κινητού> ξανά φόρτιση.

Αλλά ρώτα καλύτερα στο θέμα του κινητού σου

Η paid έκδοση του droidstats έχει σίγουρα και τα δύο features (δείχνει και τα δεδομένα ανά εφαρμογή). Eπίσης μπορείς να απενεργοποιήσεις και τον αυτόματο συγχρονισμό...

Το Dumeter δεν το βρηκα στο Market μεσα...

Εγω απλα θελω να δω οτι π.χ. ο Οpera ,FB, Weather μου τρωνε τοσα Kb,MB αναλογα.. αυτα ουσιαστικα ψαχνω.

Καλησπέρα,να ρωτήσω ποια συμβατή εφαρμογή navigate προτείνετε gia nexus s οχι root με έκδοση 2.3.4,γιατί έχω δοκιμάσει κάποιες και δεν μου δούλεψαν.

Ευχαριστώ.

Παιδιά έχω το Desire S χωρίς root και θέλω μία εφαρμογή για να μου εμφανίζει τα αποθηκευμένα WLAN passwords. Παλαιότερα είχα το "Wireless Passwords" αλλά λειτουργεί μόνο με root. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μου εμφανιστούν αυτοί οι κωδικοί; Κάποια αναζήτηση μέσω file explorer? :worry:

Δεν μας είπες όμως ποια συσκευή έχεις. Το έχεις σε κάποια θήκη;

Tο Huawey ideos x5 έχω.Ναι το έχω σε θήκη.Αυτήν εδώ έχω:

http://cgi.ebay.com/HUAWEI-U8800-IDEOS-X5-soft-Skin-Case-screen-protector-/280678883989?pt=PDA_Accessories&hash=item4159c3e295#ht_2111wt_958

Λες να φταίει αυτό;Βασικά την Παρασκευή κλείδωσε μέσα σε 3 λεπτά που είχε καιρό να κλειδώσει τόσο γρήγορα.Από τότε 3 φορές που το έχω δοκιμάσει δεν κλειδώνει με τπτ.

Ποιο πρόγραμμα προτεινετε για να παιρνω τα attachments σε ενα mail με παρατεταμενο toutch? Nα εχει δηλαδη επιλογη να τα σωζω στο κινητο. Το default prog του ideos δεν με καλυπτει παντως.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Ποιο πρόγραμμα προτεινετε για να παιρνω τα attachments σε ενα mail με παρατεταμενο toutch? Nα εχει δηλαδη επιλογη να τα σωζω στο κινητο. Το default prog του ideos δεν με καλυπτει παντως.

Κατέβασε το download all files

Υπάρχει εφαρμογή που μπορεί να ηχογραφήσει πχ ένα κομμάτι τη στιγμή που το ακούμε στο ραδιόφωνο???

Υπάρχει εφαρμογή που μπορεί να ηχογραφήσει πχ ένα κομμάτι τη στιγμή που το ακούμε στο ραδιόφωνο???

Υπάρχει το shazam https://market.android.com/details?id=com.shazam.android&feature=search_result η το soundhound https://market.android.com/details?id=com.melodis.midomiMusicIdentifier.freemium&feature=more_from_developer

My phones: LG GOOGLE NEXUS 5 16GB (BLACK) LG G5 32GB, SAMSUNG GALAXY NOTE 8 64GB

My tablet: LG G PAD V400 7.0 8GB (BLACK)

My phones: LG GOOGLE NEXUS 5 16GB (BLACK) LG G5 32GB, SAMSUNG GALAXY NOTE 8 64GB

My tablet: LG G PAD V400 7.0 8GB (BLACK)

Δεν λέω να μου πει πιο κομμάτι είναι το shazam δεν μπορεί αν δεν ακούγεται δυνατά λέω απλώς όταν ακούω ένα κομμάτι στο ραδιόφωνο με τα ακουστικά μου αν υπάρχει κάποια εφαρμογή που να μπορεί να το ηχογραφήσει και μετά να υπάρχει σαν αρχέιο ήχου στο κινητό μου

ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΠΑΙΖΕΙ

Ρε παιδια συγγνωμη αν γινομαι κουραστικος.Καποια δοκιμασμενη λυση υπαρχει? Η θα δοκιμαζω εφαρμογες που απλα βρισκετε με ενα απλο search στο market ετσι για να λεμε κατι...?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το Dumeter δεν το βρηκα στο Market μεσα...

Εγω απλα θελω να δω οτι π.χ. ο Οpera ,FB, Weather μου τρωνε τοσα Kb,MB αναλογα.. αυτα ουσιαστικα ψαχνω.

Κοιτα και το Traffic counter, μονο που ειναι paid. Δες και τα screenshots, δειχνει αυτο που ζητας.

https://market.android.com/details?id=com.carl.tcpro&feature=search_result

υπάρχει και η free χωρίς διαφημίσεις έκδοση του traffic counter https://market.android.com/details?id=com.carl.trafficcounter&feature=more_from_developer

ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΠΑΙΖΕΙ

Ρε παιδια συγγνωμη αν γινομαι κουραστικος.Καποια δοκιμασμενη λυση υπαρχει? Η θα δοκιμαζω εφαρμογες που απλα βρισκετε με ενα απλο search στο market ετσι για να λεμε κατι...?

To download all files λειτουργεί σε αρκετές συσκευές αλλά από ότι φαίνεται όχι σε όλες.Και στη τελική όλοι έτσι βρίσκουμε εφαρμογές που χρειαζόμαστε.Με απλό search στο market ή στο google

Edited by bbbb

• The title was changed to [Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση