Jump to content

[Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μετά από review-θάψιμο του Sygic για τις δρομολογήσεις του, πήρα ένα email από το support τους όπου μου ζητούσαν λεπτομέρειες. Τους έστειλα λοιπόν screenshot από δρομολόγηση σε νησί, μαζί με αντίστοιχη του Here για σύγκριση (14 ώρες και γύρω-γύρω αντί για 4 ώρες). Μια εβδομάδα μετά, έλαβα την παρακάτω απάντηση:

Thank you for contacting Sygic.

We are sorry for the inconvenience.

I understand your frustration, and I would like to ask for your patience regarding this matter. We are currently aware of this problem and we are preparing a fix for it.

In 4th quarter of this year we are going to implement brand new routing engine which should significantly increase quality of created/provided routes.

Until it will be implemented, you can add a waypoint to your route and make specific route as you like.

If you have any other questions, please contact me back.

Thank you for understanding and we are sorry for the inconvenience.

Προφανώς και το γνώριζαν και από άλλους χρήστες, αλλά τους παίρνει πολύ καιρό να το διορθώσουν.

Μπράβο πάντως που τους έγραψες για το θέμα.

Unleashed by ONEPLUS 3T rooted

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Ελαφρως ασχετο, αλλα σαν fellow developer να σας πω οτι ενα email με το προβλημα αντι για μοναστερο "δε δουλευει το ταδε" ειναι πολυ πολυ μεγαλυτερη βοηθεια :) Και λογω βαθμολογιας και γιατι μεσω email θα λαβετε και απαντηση για το σφαλμα

Ειδικα Ελλαδα ειναι τραγικα σε αυτο το θεμα :p

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Καλημερα! υπαρχει τροπος να μεταφερω μια διαδρομη απο το google maps στο sygic? θα ταξιδεψω εξωτερικο και θελω να μεταφερει ολες τις πολεις που θα μου δειξει στο gmaps στο sygic.

Ευχαριστω!

Καλημερα! υπαρχει τροπος να μεταφερω μια διαδρομη απο το google maps στο sygic? θα ταξιδεψω εξωτερικο και θελω να μεταφερει ολες τις πολεις που θα μου δειξει στο gmaps στο sygic.

Ευχαριστω!

ότι βρίσκεις στο Google maps το κάνεις share με το sendtogps (εφαρμογή)στο sygic και όχι μόνο

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ότι βρίσκεις στο Google maps το κάνεις share με το sendtogps (εφαρμογή)στο sygic και όχι μόνο

Για Tomtom νομίζω δεν κάνει, μήπως γνωρίζει κάποιος κανένα App από Google να στέλνω σε Tomtom?

Στο Magic Earth, έχουν σημαντική διαφορά οι χάρτες της αγορασμένης έκδοσης σε σχέση με τη δωρεάν με τους open street maps; Η δωρεάν έκδοση που δοκιμάζω φαίνεται καλή.

Η δωρεάν με την αγορασμένη έκδοση μόνο στους χάρτες διαφέρουν;

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Στο Magic Earth, έχουν σημαντική διαφορά οι χάρτες της αγορασμένης έκδοσης σε σχέση με τη δωρεάν με τους open street maps; Η δωρεάν έκδοση που δοκιμάζω φαίνεται καλή.

Ναι, ΠΟΛΥ μεγαλη. Οι open street δεν εχουν αριθμηση στις οδους, ενω και στην επαρχια εχουν πολλα κενα. Επειδη εκανα συγκριση παντως, ο αλγοριθμος πλοηγησης πρεπει να ειναι ο ιδιος, ο καλυτερος κατα τη γνωμη μου.

Ναι, ΠΟΛΥ μεγαλη. Οι open street δεν εχουν αριθμηση στις οδους, ενω και στην επαρχια εχουν πολλα κενα. Επειδη εκανα συγκριση παντως, ο αλγοριθμος πλοηγησης πρεπει να ειναι ο ιδιος, ο καλυτερος κατα τη γνωμη μου.

Μάλιστα. Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Θα τσεκάρω ποιότητα πλοήγησης με τη δωρεάν έκδοση και αν μείνω ευχαριστημένος μπορεί να αγοράσω την Pro. Προς το παρόν βολεύομαι με το Sygic.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=271530&page=1441

Διάβασε εδώ, και εγώ δεν το ήξερα, το είχα αγορασμένο παλιά.

Προς το παρόν βολεύομαι με το Sygic.

Αν εχεις ηδη το sygic, και δεν εισαι "πυροβολημενος" με την πλοηγηση (οπως εγω), το δευτερο apk νομιζω ειναι περιττο. Θα πηγαινεις μια χαρα απο το Α στο Β (ισως απο λιγο πιο μακρινη διαδρομη αλλά οk) ενω σε συνεργασια και με το google maps θα εχεις και την πιο ενημερωμενη λιστα pois. Εκτος και εισαι ψειρας, οποτε κανε οσο χωρο μπορεις στη συσκευη σου και στριμωξε πεντε-εξι, οσα χωραει.

Οι openstreetmaps γενικά έχουν ελλείψεις σε κάποια σημεία όπου δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς να συμπληρώσει, αλλά είναι σχεδόν πάντα οι πιο ενημερωμένοι σε νέους δρόμους. Εντός Αθήνας πάντως που τους δουλεύω, και σε άλλα αστικά και μη κέντρα (ακόμη και χωριά) είναι μια χαρά ή ακόμη και σωστότεροι, είναι πιο πλήρεις μάλιστα σε στενάκια πεζών. Στα αρνητικά, δεν έχουν αρίθμηση, αλλά δε μ ενδιαφέρει καθόλου προσωπικά, απλώς αν μου χρειαστεί, τσεκάρω από πού αρχίζει η αρίθμηση του δρόμου κι έχω το νου μου (στο παρελθόν στηριζόμενος στην αρίθμηση των χαρτών του Sygic και του Here maps, την είχα πατήσει).

Η πληρωμένη έκδοση έχει τους χάρτες της TomTom. Αν σκοπεύεις να πας κατσάβραχα ή κάπου ερημικά, θεωρώ πως πρέπει να στηριχθείς σε τέτοιους χάρτες κι όχι τους openstreetmaps.

Συμφωνώ τέλος με τον παραπάνω, πως η πλοήγηση του Magic Earth είναι η καλύτερη ανάμεσα σε πολλά προγράμματα που χω δουλέψει.

Οι openstreetmaps γενικά έχουν ελλείψεις σε κάποια σημεία όπου δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς να συμπληρώσει, αλλά είναι σχεδόν πάντα οι πιο ενημερωμένοι σε νέους δρόμους. Εντός Αθήνας πάντως που τους δουλεύω, και σε άλλα αστικά και μη κέντρα (ακόμη και χωριά) είναι μια χαρά ή ακόμη και σωστότεροι, είναι πιο πλήρεις μάλιστα σε στενάκια πεζών. Στα αρνητικά, δεν έχουν αρίθμηση, αλλά δε μ ενδιαφέρει καθόλου προσωπικά, απλώς αν μου χρειαστεί, τσεκάρω από πού αρχίζει η αρίθμηση του δρόμου κι έχω το νου μου (στο παρελθόν στηριζόμενος στην αρίθμηση των χαρτών του Sygic και του Here maps, την είχα πατήσει).

Η πληρωμένη έκδοση έχει τους χάρτες της TomTom. Αν σκοπεύεις να πας κατσάβραχα ή κάπου ερημικά, θεωρώ πως πρέπει να στηριχθείς σε τέτοιους χάρτες κι όχι τους openstreetmaps.

Συμφωνώ τέλος με τον παραπάνω, πως η πλοήγηση του Magic Earth είναι η καλύτερη ανάμεσα σε πολλά προγράμματα που χω δουλέψει.

Μόνο που μας τελειώνουν οι τομ τομ Σταύρο.

Μερικές διαδρομές που δοκίμασα εντωμεταξύ, καλοί μου φαίνονται και οι open street maps, τουλάχιστον εκεί που κινούμαι εγώ. Η δρομολόγηση μέσα από την εφαρμογή φαίνεται πολύ καλή. Θα συνεχίσω τις δοκιμές.

Για τους αγορασμένους χάρτες στο magic earth pro κι εμένα υπέπεσε στην αντίληψή μου κάτι περί τερματισμού υποστήριξης ή κάτι τέτοιο. Οπότε νομίζω δεν είναι συνετό να δώσει χρήματα για κάτι που θα σταματήσει να αναβαθμίζεται. Επομένως λέω να μείνω με τους δωρεάν στο Magic Earth.

Πάντως, μιλώντας γενικά για εφαρμογές GPS, πιστεύω ότι η καλύτερη δοκιμή είναι να χρησιμοποιήσεις μια εφαρμογή κάπου που δεν έχεις ξαναπάει. Πιστεύω ότι μετράει περισσότερο το πώς ακριβώς συμπεριφέρεται σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Εκεί το έχεις πιο μεγάλη ανάγκη άλλωστε το GPS.

Οι open street maps γενικώς είναι ανέκδοτο. Για πλοήγηση εκτός πόλης ειναι εντελώς άχρηστοι φίλε μου. Έχω χρόνια να τους χρησιμοποιήσω αλλά τελευταία φορά εκτός μεγάλου αστικού κέντρου δεν υπήρχε αριθμοδότηση στην καλύτερη περίπτωση και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρχε καν ονοματοδότηση, και δεν μιλάω για καρτσικοχωρι αλλά για περιοχή δίπλα σε ολυμπιακά ακίνητα λίγο έξω από την Αθήνα.

Ίσως να έχουν αλλάξει πολύ και να κάνω λαθος. Ίσως να εξελίχθηκαν αλλά αυτή ήταν η προσωπική μου εμπειρία πριν δύο χρόνια περίπου από open maps.

ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

Οι open street maps γενικώς είναι ανέκδοτο. Για πλοήγηση εκτός πόλης ειναι εντελώς άχρηστοι φίλε μου. Έχω χρόνια να τους χρησιμοποιήσω αλλά τελευταία φορά εκτός μεγάλου αστικού κέντρου δεν υπήρχε αριθμοδότηση στην καλύτερη περίπτωση και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρχε καν ονοματοδότηση, και δεν μιλάω για καρτσικοχωρι αλλά για περιοχή δίπλα σε ολυμπιακά ακίνητα λίγο έξω από την Αθήνα.

Ίσως να έχουν αλλάξει πολύ και να κάνω λαθος. Ίσως να εξελίχθηκαν αλλά αυτή ήταν η προσωπική μου εμπειρία πριν δύο χρόνια περίπου από open maps.

Δεν ξέρω από πρώτο χέρι. Θα δοκιμάσω ενδελεχώς την δωρεάν έκδοση της εφαρμογής με τους open street maps και θα βγάλω τα συμπεράσματά μου. Εξάλλου δεν καίγομαι να αγοράσω ακόμα μια εφαρμογή GPS, πρόσφατα αγόρασα το Sygic.

Πάντως η εφαρμογή από μόνη της μου άρεσε ήδη αρκετά. Κι απ' ό,τι είδα έχει πολύ καλή ποιότητα φωνών στα ελληνικά.

Δεν ξέρω από πρώτο χέρι. Θα δοκιμάσω ενδελεχώς την δωρεάν έκδοση της εφαρμογής με τους open street maps και θα βγάλω τα συμπεράσματά μου. Εξάλλου δεν καίγομαι να αγοράσω ακόμα μια εφαρμογή GPS, πρόσφατα αγόρασα το Sygic.

Να στα πω περιληπτικά.

Χρησιμοποιώ το Sygic και στις μπαρούφες χρησιμοποιώ το Google maps.

Με το συνδυασμό τους εγώ είμαι καλυμμένος.

Να στα πω περιληπτικά.

Χρησιμοποιώ το Sygic και στις μπαρούφες χρησιμοποιώ το Google maps.

Με το συνδυασμό τους εγώ είμαι καλυμμένος.

Το Google maps τσακίζει τα δεδομένα και τη μπαταρία, αν και είναι ακριβής και αξιόπιστη ως εφαρμογή. Μέγα μειονέκτημα οι μερικώς offline χάρτες κι αυτοί μόνο υπό προϋποθέσεις.

Το Sygic το έχω σχετικά λίγο διάστημα. Δεν το έχω δοκιμάσει στα δύσκολα ακόμα.

Γενικώς όμως είναι πολύ καλό να έχει κανείς μια πολύ καλή εφαρμογή με offline χάρτες.

Το Google maps τσακίζει τα δεδομένα και τη μπαταρία, αν και είναι ακριβής και αξιόπιστη ως εφαρμογή. Μέγα μειονέκτημα οι μερικώς offline χάρτες κι αυτοί μόνο υπό προϋποθέσεις.

Το Sygic το έχω σχετικά λίγο διάστημα. Δεν το έχω δοκιμάσει στα δύσκολα ακόμα.

Γενικώς όμως είναι πολύ καλό να έχει κανείς μια πολύ καλή εφαρμογή με offline χάρτες.

Kαι πιάνουν και αρκετό χώρο...

Γι αυτό είπα μόνο στις μπαρούφες του Sygic :cool:

Kαι πιάνουν και αρκετό χώρο...

Γι αυτό είπα μόνο στις μπαρούφες του Sygic :cool:

Offline χάρτες θα επέλεγα στους Χάρτες της Google (δηλαδή να "κατεβάσω" μια περιορισμένη περιοχή στην οποία θα κινούμαι) μόνο σε περίπτωση ενός ολιγοήμερου ταξιδιού, διακοπών κλπ, που όντως θα ήταν χρήσιμη η offline εκδοχή των χαρτών, και μετά τη χρήση τους, διαγραφή. Δε συμφέρει να τους έχεις μόνιμα γιατί δεν είναι το ίδιο με την κλασική περίπτωση των offline χαρτών για ολόκληρες χώρες που έχουμε συνηθίσει στις υπόλοιπες εφαρμογές.

Κοίτα με sygic, here που παίζουν και offline και Google maps είσαι υπερκαλυμένος, δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο.
ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

Λήμνο ήταν πιο ενημερωμένοι από Here/Google οπότε μόνο παράπονο δεν έχω :)

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Λήμνο ήταν πιο ενημερωμένοι από Here/Google οπότε μόνο παράπονο δεν έχω :)

Θα είχαν ασχοληθεί φαίνεται με την περιοχή. Εδώ που μένω, 40 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και δίπλα σε Ολύμπιακό ακίνητο δεν είχε αριθμοδότηση και πολλές περιπτώσεις ούτε ονόματα οδών. Πριν δύο χρόνια περίπου αυτό, ίσως και λιγότερο. Έκτοτε δεν ξαναπήγα σε OpenStreetMap. Αγόρασα το sygic, κατέβασα το here και με το Google maps επικουρικά δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Γενικά καλό είναι να έχεις κάνα δυο εναλλακτικές, ειδικά αν κάνεις δρομολόγια, για να συμπληρώνει η μία τα κενά της άλλης, περισσότερο στο θέμα των δρομολογήσεων. Εντάξει το sygic έχει και διάφορα εργαλεία που ειναι πολύ χρήσιμα, αν και νομίζω πως τελευταία τα έχει λίγο σκατώσει στα poi. Παλιότερα θυμάμαι έπαιρνε δεδομένα και από το foursquare, τωρα δεν βλέπω κάτι τέτοιο ή δεν το βρίσκω, πράγμα απίθανο. Μάλλον το αφαίρεσαν.....

ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

Κοίτα με sygic, here που παίζουν και offline και Google maps είσαι υπερκαλυμένος, δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο.

Απλά γενικώς είμαι σε φάση δοκιμών και έχω εγκατεστημένες 5-6 εφαρμογές συν τους Google maps. Μετά τις δοκιμές θα καταλήξω σε 2-3 συνολικά, άντε 4. Μάλλον απ' ό,τι φαίνεται τελικά θα καταλήξω σε Google maps, Here και Sygic. Άντε το πολύ να βάλω και μία εκ των Magic Earth (με open street maps), MAPS.ME και Waze, όποια μου ταιριάξει καλύτερα σ' αυτά που θέλω.

Γενικά καλό είναι να έχεις κάνα δυο εναλλακτικές, ειδικά αν κάνεις δρομολόγια, για να συμπληρώνει η μία τα κενά της άλλης, περισσότερο στο θέμα των δρομολογήσεων.

Έτσι ακριβώς, και το να έχεις εναλλακτικές εφαρμογές σου χρησιμεύει πιο πολύ όταν είσαι σε εντελώς άγνωστη περιοχή.

Edited by panosz75

ενώ στην λίστα το Google maps μου προτείνει ενημέρωση, μέσα εκεί που είναι μόνο αυτή η εφαρμογή και μόνο άνοιγμα και κατάργηση εγκατάστασης.<br />

τι παίζει ξέρει κανείς; 581c74a408102e60e71fd3e8e4290ca2.jpgfbd61264ecd1625241346bdf307776f1.jpg<br />

<br />

• The title was changed to [Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση