Jump to content

[Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και δεν θα καταλήξουν ποτέ γιατί δεν υπάρχει το τέλειο πρόγραμμα πλοήγησης, όσο υπάρχουν διαφορετικά γούστα.

Εφτασες στην τελειοτητα κιολας?εδω καποια (μιλαμε για ελλαδα βεβαια) ακομα σε κανουν τον γυρω της ομονοιας ( :lol: λεμε τωρα) και εσυ ψαχνεις τελειοτητα?

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

Ερωτηση:

Αν αγορασω το sygic (Ανατολικη Ευρωπη) το οποιο εχω εγκαταστησει στο κινητο μου , μπορω να το εγκαταστησω και στο tablet μου με την ιδια αδεια χωρις να χρειαστει να το ξαναπληρωσω ;;

Εφτασες στην τελειοτητα κιολας?εδω καποια (μιλαμε για ελλαδα βεβαια) ακομα σε κανουν τον γυρω της ομονοιας ( :lol: λεμε τωρα) και εσυ ψαχνεις τελειοτητα?

Όχι φυσικά, δεν ψάχνω τελειότητα γιατί δεν υπάρχει, όπως γράφω.

Παιδιά μη βαράτε. Το φιάσκο δεν αφορά την αδιαμφισβήτητη ποιότητα των χαρτών της Google. Και εγώ αυτούς χρησιμοποιώ από τον καναπέ μου. Άλλο όμως η πλοήγηση με Google Earth και άλλο στην Κ@λ@πετινίτσα που επειδή δε σκέφτηκα ότι εκεί δεν έχει internet, θα πρέπει να έχω και χάρτη της ΕΛΠΑ μαζί μου. Ωστόσο, επειδή πάω τακτικά επαρχία, θα ήθελα να το δοκιμάσω για να γράψω πιο συγκεκριμένα (εννοείται ότι θα πάρω και IGO μαζί μου).

Ήμασταν λίγο επιθετικοί ίσως αλλά γιατί ήσουν κι εσύ λίγο υπερβολικός :)

Η άποψη οτι δε σου κάνει γιατί χρειάζεται δεδομένα είναι απόλυτα σεβαστή. Από κει και πέρα όμως σε πολλά μέρη μπορεί να σου τύχει να μην έχεις σήμα gps και μάλιστα μες στην Αθήνα..

Γενικά πάντως έχω την εντύπωση οτι η google θέλει να είναι ένα βήμα πίσω από τα προγράμματα τρίτων κατασκευαστών γιατί βλέπω οτι γενικά δεν τελειοποιεί πολλές εφαρμογές (βλέπε gmail). Ίσως δεν θέλει να τρέχει αλλά microsoft...

Ερωτηση:

Αν αγορασω το sygic (Ανατολικη Ευρωπη) το οποιο εχω εγκαταστησει στο κινητο μου , μπορω να το εγκαταστησω και στο tablet μου με την ιδια αδεια χωρις να χρειαστει να το ξαναπληρωσω ;;

Αν έχεις και εκεί το ίδιο email, τότε Ναι.

Λοιπον, εχω καταληξει σε sygic και navigon.

Ποιο απο τα 2 εχει τον καλυτερο υπολογισμο διαδρομης?

Βασικο ειναι να υπολογιζει γρηγορα και καλη εναλακτικη διαδρομη αν δεν στριψεις εκει που πρεπει,

Από τα 2 που αναφέρεις καλύτερες διαδρομές υπολογίζει το Navigon, τουλάχιστον μέχρι και τις εκδόσεις Navigon 4.8.0 και Sygic 12.1 που έχω δοκιμάσει.

Τώρα με την καινούρια έκδοση του Sygic δεν ξέρω αν έχει βελτιωθεί. Διάβασε και σχόλια από άλλους χρήστες.

--- Sony Xperia 5 II ---

Να ρωτήσω αν το navigon έχει ηχητική ειδοποίηση στις κάμερες;

Έχει ναι, νομίζω πλέον όλα του ίδιου είδους προγράμματα έχουν ειδοποίηση.

Μια ερώτηση που ήθελα καιρό να κάνω...

Χρησιμοποίησα για λίγο καιρό τον Tomtom... Στον χάρτη όταν κάνω κύλιση και αλλάζω περιοχή η κίνηση δεν είναι ομαλή. Εμφανίζει καρεδάκια, γίνεται λευκή η οθόνη μέχρι να φορτωθεί ο χάρτης κ.λπ.. Έχει παρατηρήσει και άλλος στη συσκευή του το ίδιο πρόβλημα;

Χρησιμοποίησα για λίγο καιρό τον Tomtom... Στον χάρτη όταν κάνω κύλιση και αλλάζω περιοχή η κίνηση δεν είναι ομαλή. Εμφανίζει καρεδάκια, γίνεται λευκή η οθόνη μέχρι να φορτωθεί ο χάρτης κ.λπ.. Έχει παρατηρήσει και άλλος στη συσκευή του το ίδιο πρόβλημα;

Σημασία έχει τι συσκευή έχεις εσύ.

Εξαρτάται και από τις δυνατότητες που έχει το κάθε μοντέλο.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Σημασία έχει τι συσκευή έχεις εσύ.

Εξαρτάται και από τις δυνατότητες που έχει το κάθε μοντέλο.

Note 2... Επειδή δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είναι θέμα συσκευής ρωτάω!

Και σε μένα, στο nexus τα ίδια κάνει.

Ήμασταν λίγο επιθετικοί ίσως αλλά γιατί ήσουν κι εσύ λίγο υπερβολικός :)

Η άποψη οτι δε σου κάνει γιατί χρειάζεται δεδομένα είναι απόλυτα σεβαστή. Από κει και πέρα όμως σε πολλά μέρη μπορεί να σου τύχει να μην έχεις σήμα gps και μάλιστα μες στην Αθήνα..

Γενικά πάντως έχω την εντύπωση οτι η google θέλει να είναι ένα βήμα πίσω από τα προγράμματα τρίτων κατασκευαστών γιατί βλέπω οτι γενικά δεν τελειοποιεί πολλές εφαρμογές (βλέπε gmail). Ίσως δεν θέλει να τρέχει αλλά microsoft...

Nαι, πράγματι υπερέβαλα λίγο υπέρ του δέοντος, το ομολογώ και ζητώ συγνώμη. Συμφωνώ για τη γενικότερη υστέρηση των Google εφαρμογών, όμως δεν καταλαβαίνω που αποσκοπεί. Σε τελική ανάλυση τι κερδίζει εκτός από αρνητικά σχόλια; Ο πελάτης απλά θα προτιμήσει ένα άλλο προϊόν και τελείωσε το θέμα. Τώρα, για τη συγκεκριμένη που συζητάμε, διαπίστωσα ότι είναι και πολύ αργή στη χρήση. Δεν ξέρω αν σε άλλα κινητά (έχω το Χperia Neo V), συγκρινόμενη με sygic, tomtom, dont panic, igo και τα συναφή, τρέχει αξιοπρεπέστερα.

Note 2... Επειδή δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είναι θέμα συσκευής ρωτάω!

Στο δικό μου (SII) δεν κάνει τέτοια. Ίσως θέμα ανάλυσης; Την 1.2 έχεις;

Ποια εφαρμογή έχει τους λεπτομερέστατους χάρτες για την Ελλάδα; (Σαν της Garmin αποκλείεται βεβαίως.)
Hello moto....!

Ποια εφαρμογή έχει τους λεπτομερέστατους χάρτες για την Ελλάδα; (Σαν της Garmin αποκλείεται βεβαίως.)

Οι χάρτες της Garmin θεωρούνται οι καλύτεροι στην Ελλάδα;

Έχω εντελώς αντίθετη εμπειρία. Η εμπειρία μου δεν είναι πρόσφατη αλλά με βάση αυτή, δεν θα ξαναδοκίμαζα ποτέ χάρτη της garmin. Έλλειπε βασικός επαρχιακός δρόμος και η κυρία garmin έστειλε φίλο να κάνει το γύρο της Φθιώτιδας.

Μακριά.

Οι χάρτες της Garmin θεωρούνται οι καλύτεροι στην Ελλάδα;

Έχω εντελώς αντίθετη εμπειρία. Η εμπειρία μου δεν είναι πρόσφατη αλλά με βάση αυτή, δεν θα ξαναδοκίμαζα ποτέ χάρτη της garmin. Έλλειπε βασικός επαρχιακός δρόμος και η κυρία garmin έστειλε φίλο να κάνει το γύρο της Φθιώτιδας.

Μακριά.

Επί εποχής Symbian στα Nokia,

Το Garmin είχε από τους καλύτερους χάρτες με τρομερή κάλυψη Ελλάδος και κάθε 3 μηνο updates.

Amazon Fire stick 4k max

Επί εποχής Symbian στα Nokia,

Το Garmin είχε από τους καλύτερους χάρτες με τρομερή κάλυψη Ελλάδος και κάθε 3 μηνο updates.

Δεν ήταν της Garmin οι χάρτες γι' αυτό.. Αν θυμάσαι ήταν της Autodrive..

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πωλείται: Τίποτα. Ζητείται: Τίποτα.

Δεν ήταν της Garmin οι χάρτες γι' αυτό.. Αν θυμάσαι ήταν της Autodrive..

Σωστά μαζί και οι Anavasis

Amazon Fire stick 4k max

Σωστά μαζί και οι Anavasis

Έτσι.. Ότι καλύτερο για off road αποδράσεις...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πωλείται: Τίποτα. Ζητείται: Τίποτα.

Όταν έγραψα ότι οι χάρτες της Garmin ήταν χάλια, δεν εννοούσα κάποιους χάρτες σε κινητό Nokia, αλλά χάρτες της Garmin σε συσκευή Garmin.

Όσο για τους χάρτες της Ανάβασης (topo navigator), είναι πράγματι οι καλύτεροι Ελληνικοί χάρτες με τεράστια διαφορά ποιότητας από όλους τους υπόλοιπους. Αλλά νομίζω ότι δεν κάνουν πλοήγηση αυτοκινήτου (Φωνητική καθοδήγηση, αναζήτηση διεύθυνσης, κλπ). Κάνω λάθος;

Autodrive για garmin και ngi για ginius driver πιστεύω είναι οι πιο πλήρεις.

Όταν έγραψα ότι οι χάρτες της Garmin ήταν χάλια, δεν εννοούσα κάποιους χάρτες σε κινητό Nokia, αλλά χάρτες της Garmin σε συσκευή Garmin.

Όσο για τους χάρτες της Ανάβασης (topo navigator), είναι πράγματι οι καλύτεροι Ελληνικοί χάρτες με τεράστια διαφορά ποιότητας από όλους τους υπόλοιπους. Αλλά νομίζω ότι δεν κάνουν πλοήγηση αυτοκινήτου (Φωνητική καθοδήγηση, αναζήτηση διεύθυνσης, κλπ). Κάνω λάθος;

Ναι οι ανάβασις είναι μόνο για offroad.

Autodrive παλιότερα, έχει να ανανεωθεί δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι από πότε.. :rolleyes:

Πλέον την καλύτερη συνολικά χαρτογράφηση στην Ελλάδα την έχει η Navteq/Nokia Here, η οποία την εξελίσσει και διαρκώς. Σε κάποια σημεία μπορεί να είναι καλύτεροι κάποιοι άλλοι χάρτες, αλλά συνολικά επαναλαμβάνω μάλλον είναι η Navteq.

@ael1964: Οπότε όλες οι εφαρμογές που παίρνουν δεδομένα από αυτήν είναι προτιμότερες: Garmin, Navigon, iGO, NDrive ίσως.

--- Sony Xperia 5 II ---

Εννοείται πως εννοούσα τους χάρτες με τον Autodrive και τον Anavasis που δεν τους αλλάζω ακόμη και σήμερα, γι 'αυτό ακριβώς κρατάω ακόμη το Vivaz Pro σε λειτουργία.

Το Sygic που δοκίμασα, δεν έχει τα ορειβατικά μονοπάτια που έχω στο Garmin Mobile XT.

Τώρα προσπαθώ να εγκαταστήσω το Navigon Europe από το γνωστό mart, να δοκιμάσω και αυτό.

Hello moto....!

Συγγνώμη παιδιά, επειδή μάλλον κάπου το έχασα το θέμα, υπάρχει εφαρμογή στο Market που να κάνει χρήση των χαρτών της Ανάβασης;

• The title was changed to [Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση