Jump to content

[Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είσαι σίγουρος;

Για να είσαι σίγουρος πρέπει να χρησιμοποιείς την ίδια έκδοση χάρτη από την ίδια εταιρεία και στις δύο εφαρμογές.

Αν πχ χρησιμοποιείς το mobile maps με χάρτη CIT και το Aura με χάρτη Teleatlas είναι απολύτως λογικό να σου βγάζουν διαφορετικές δρομολογήσεις. Μπορεί πχ ο χάρτης της CIT να είναι καλύτερα δουλεμένος ώστε να "δένει" καλύτερα με το λογισμικό και να βγάζει καλύτερες δρομολογήσεις, ενώ της Teleatlas όχι.

Βασικά μιλάω για γενικότερη εμπειρία χρήσης στην σύγκρισή μου.

Το Mobile Maps τρέχει ρολόι και άσχετα από όποιας εταιρείας χάρτη και αν δοκίμασα, ποτέ δεν είχα πρόβλημα σε δρομολόγηση.

Αντίθετα το Aura ομολογουμένως είναι πιο βαρύ πρόγραμμα με αρκετά θέματα στην δρομολόγηση.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Ποιά είναι κατα την γνώμη σας η καλύτερη εφαρμογή για ένδειξη μπαταρίας, έχει τόσες πολλές

Xiaomi Poco X5 Pro (HyperOS 1.0.11.0, Android 14)

Ποιά είναι κατα την γνώμη σας η καλύτερη εφαρμογή για ένδειξη μπαταρίας, έχει τόσες πολλές

Προσωπικα θεωρω οτι το Battery Indicator ειναι παρα πολυ καλο. Εγω το εχω αγορασμενο το συγκεκριμενο.

Battery Indicator

http://www.appbrain.com/app/battery-indicator/com.darshancomputing.BatteryIndicator

Battery Indicator Pro

http://www.appbrain.com/app/battery-indicator-pro/com.darshancomputing.BatteryIndicatorPro

Edited by trod

Samsung S21 Ultra

Samsung Note 9

Samsung Galaxy Watch 4

[c0rrupt3d_tranSm1SS10n]

παιδιά καλησπέρα εδώ και κάτι μέρες έχω android (είναι το πρώτο μου smartphone) μήπως κάποιος μπορεί να μου πει καμιά εφαρμογή

1) για καλύτερη μπαταρία

2) να μπορώ να κλείνω κάποιες εφαρμογές

έχω το ideos x5

ή μπορείτε να μου πείτε τι πρέπει να έχω για να πάει καλύτερα το κιν σαν πιο έμπειροι χρήστες ..

Αντίθετα το Aura ομολογουμένως είναι πιο βαρύ πρόγραμμα με αρκετά θέματα στην δρομολόγηση.

το δοκίμασα πρόσφατα....όντως οι δρομολογήσεις είναι.,...:mad:

το widgetlocker εχει τετοια επιλογη στις advanced ρυθμισεις του ;)

το γνωριζω αυτο, μηπως ομως υπαρχει κατι free

My History:

Ericsson 337-Ericsson 768-Nokia 5110-Ericsson 788-Nokia 8210-Nokia 8510-Nokia 6510-Sharp Gx20-Sharp SH703-Nokia 6288-Samsung i560-HTC Diamond-Nokia E51-HTC Hero-HTC Legend-Sony Xperia S-Sony Xperia Z1-HTC 10-Samsung Note 9-Samsung Galaxy S23 UTRA

κατεβασα αυτην την εφαρμογη(πολυ καλη)Beautiful Widgets αλλα δεν μπορω να την σεταρω καλα(δεν ξερω καλα αγγλικα:X) θελω να φαινεται στην μπαρα ψηλα το ποσοστο της μπαταριας αλλα δεν μπορω να το βρω πως γινεται,μπορει να με βοηθησει καποιος?

επισης θελω να βαλω να μου δειχνει τον καιρο σε widget αλλα δεν μπορω να το κανω!:(

Νομίζω στο Beautiful Widgets δεν υπάρχει η δυνατότητα να δείχνει το ποσοστό μπαταρίας στην πάνω μπάρα :worry:

ρε παιδια εχει βρει κανενας skin και schemes για το igo for android?τα μαμισια χρωματα και σκιν απλα δεν παλευονται!στα wm mw gurjon ηταν απλα τελεια!!!

Μάλλον αυτό θα είναι. Την έκδοση 5.0 μπορούμε να τη βρούμε κάπου;

Βρήκα τα σχετικά αρχεία .apk (στο γνωστό μαγαζάκι) και τα πέρασα στην κάρτα μνήμης του κινητού. Έκανα και την εγκατάσταση. Ναί μεν μου δείχνει ότι έχει περαστεί κανονικά η google maps 5.4, όμως (α) μου γέμισε η μνήμη του τηλεφώνου (και μου βγάζει μήνυμα low on memory) και (β) υποτίθεται ότι θα έπαιζε χωρίς wifi, πράγμα που δεν το κάνει :(

Στο μπαλκόνι βγήκα και δεν κλείδωνε δορυφόρους χωρίς wifi. Τί μπορεί να φταίει, ξέρει κάποιος;

Επίσης, τώρα που τα πέρασα τα αρχεία .apk καί έκανα ιnstall μήπως να τα διαγράψω (για να κερδίσω κάποιο χώρο) ή δεν θα παίζει μετά;

Σημειώνω ότι δεν έχω πειράξει με root kαι τέτοια το κινητό, και ό,τι application μπορούσα να μεταφέρω στην sd card το έχω μεταφέρει. Τί άλλο να κάνω για να γλυτώσω χώρο χωρίς να κάταφύγω σε root???

To google maps είναι μεγάλη εφαρμογή. Αυτή τη στιγμή, κι αφου δεν είσαι rooted, είναι σα να έχεις ολόκληρο το google maps στη μνήμη του κινητού 2 φορές, μιας και η νέα έκδοση εγκαθίσταται σαν ενημέρωση της παλιάς (με την παλιά όμως λόγω του ότι ήταν προεγκατεστημένη να είναι κι αυτή εκεί ;) )! Αν το διαγράψεις (από τη διαχείριση εφαρμογών) θα έχεις απλά την παλιά έκδοση, οπότε θα κερδίσεις κάποιο χώρο! Για να κερδίσεις χώρο γενικότερα, μπορείς να μεταφέρεις όσες εφαρμογές γίνεται στην κάρτα μνήμης (προσοχή όσες έχουν widget δε μεταφέρονται γιατί μετά δε θα μπορείς να έχεις το widget)!
Τhe end of an era...

Ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ με κάποιον τρόπο να έχω ελληνικά στο Navigon με το αγγλικό μενού όμως στο κινητό μου, Δεν θέλω να το αλλάξω σε ελληνικά.

Ξέρω πως αν το γυρίσω σε ελληνικά, το έχω.

ρε παιδια εχει βρει κανενας skin και schemes για το igo for android?τα μαμισια χρωματα και σκιν απλα δεν παλευονται!στα wm mw gurjon ηταν απλα τελεια!!!

Εχω ακριβως την ιδια απορια!

tsak8 - Χρήστος

LG G6 / LG G Pad 8,3"

Ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ με κάποιον τρόπο να έχω ελληνικά στο Navigon με το αγγλικό μενού όμως στο κινητό μου, Δεν θέλω να το αλλάξω σε ελληνικά.

Ξέρω πως αν το γυρίσω σε ελληνικά, το έχω.

Οι φωνητικές οδηγίες στο Navigon (γενικότερα η γλώσσα) εξαρτάται από την γλώσσα της συσκευής. οπότε αν θέλεις φωνητικές οδηγίες στα ελληνικά πρέπει να το έχεις στα ελληνικά το κινητό.

Αναζήτηση πάντως οδού και εμφάνιση του χάρτη γίνεται στα ελληνικά, κι ας έχεις αγγλικά στο κινητό.

--- Sony Xperia 5 II ---

κατεβασα αυτην την εφαρμογη(πολυ καλη)Beautiful Widgets αλλα δεν μπορω να την σεταρω καλα(δεν ξερω καλα αγγλικα:X) θελω να φαινεται στην μπαρα ψηλα το ποσοστο της μπαταριας αλλα δεν μπορω να το βρω πως γινεται,μπορει να με βοηθησει καποιος?

επισης θελω να βαλω να μου δειχνει τον καιρο σε widget αλλα δεν μπορω να το κανω!:(

battery alarm ειναι μονιμα στη μπαρα, σου δειχνει σε ποσοστο που βρισκετραι η μπαταρια κ χτυπαει οταν ειναι πολυ χαμηλα καπου στο 10% νομιζω

καποιος καμια εφαρμογη για φωνητικες εντολες??

ειτε για να παρεις τηλ ειτε να σου λεει ποιος σε παιρνει η κ τα 2 μαζι :)

battery alarm ειναι μονιμα στη μπαρα, σου δειχνει σε ποσοστο που βρισκετραι η μπαταρια κ χτυπαει οταν ειναι πολυ χαμηλα καπου στο 10% νομιζω

καποιος καμια εφαρμογη για φωνητικες εντολες??

ειτε για να παρεις τηλ ειτε να σου λεει ποιος σε παιρνει η κ τα 2 μαζι :)

Για να σου λέει ποιoς σε καλεί τσέκαρε το Announcify.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πωλείται: Τίποτα. Ζητείται: Τίποτα.

Για να σου λέει ποιoς σε καλεί τσέκαρε το Announcify.

Πως δουλευει,περνω τηλ και δεν μου λεει το ονομα....:O

android or ios or wm......who cares.....???

Παιδια ας μου θυμισει καποιος την εφαρμογη που σβηνει σκουπιδακια απο απεγκατασταση κλπ. ευχαριστω:)

Sd maid φιλε ειναι ωραιο

Ποιο πιστευετε οτι ειναι καλυτερο, το Sygic Aura ή το Sygic 8.2

Εννοω σαν αλγοριθμος πλοηγησης και σαν χαρτες

My History:

Ericsson 337-Ericsson 768-Nokia 5110-Ericsson 788-Nokia 8210-Nokia 8510-Nokia 6510-Sharp Gx20-Sharp SH703-Nokia 6288-Samsung i560-HTC Diamond-Nokia E51-HTC Hero-HTC Legend-Sony Xperia S-Sony Xperia Z1-HTC 10-Samsung Note 9-Samsung Galaxy S23 UTRA

Σαν πλοηγηση και χαρτης προσωπικα προτιμω το mobile maps 8.24 αλλα το μελλον ανηκει στο aura, που εχει και σαφως καλυτερα γραφικα και πιο smooth ροη των εφε. Ουτως ή αλλως πλεον δεν ονομαζεται aura αλλα ενοποιηθηκε με το mmaps υπο την ονομασια Sygic Navigation.

Βασικά μιλάω για γενικότερη εμπειρία χρήσης στην σύγκρισή μου.

Το Mobile Maps τρέχει ρολόι και άσχετα από όποιας εταιρείας χάρτη και αν δοκίμασα, ποτέ δεν είχα πρόβλημα σε δρομολόγηση.

το Aura δεν το έχω δοκιμάσει ούτε δουλέψει καθόλου, δεν έχω άποψη.

Αντίθετα για το mobile maps έχω μια μικρή... άποψη. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι τσεκαρισμένα και το mobile maps είχε ζητηματάκι στον αλγόριθμο δρομολόγησής του. Διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη για την τελευταία έκδοση που κυκλοφορεί 8.24 που δεν την έχω πολυτσεκάρει, γιατί ψιλοκουράστηκα γενικώς και δεν ασχολούμαι πλέον. Αλλά αν κρίνω από όλες τις υπόλοιπες που είχα δει, που ήταν αρκετές, είχει και αυτό το θεματάκι του στον αλγόριθμο δρομολόγησης.

Και κάτι τελευταίο που πρέπει να καταλάβετε. Το αν μια δρομολόγηση βγαίνει σωστή ή λάθος είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων, δε μπορούμε να μιλάμε έτσι απλά για τον αλγόριθμο δρομολόγησης. Βασικότατο είναι ο χάρτης. Πρέπει να ελέγξετε το χάρτη σε πολλά πράγματα, κατηγοριοποιήσεις δρόμων και χαρακτηρισμός, όρια ταχύτητας, διανύσματα και μετά μπορείτε να πάτε στον αλγόριθμο... Δηλαδή θέλει αρκετό ψάξιμο πρώτα σε όλους τους χάρτες όλων των εταιρειών, για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους σε διάφορες διαδρομές και μετά κάποιος μπορεί να βγάλει συμπέρασμα για τον αλγόριθμο...

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πολλές φορές, ή μάλλον τις περισσότερες, μπορεί να μη φταίει το πρόγραμμα και ο αλγόριθμος του αλλά ο ίδιος ο χάρτης. Πράγμα που θέλει αρκετό ψάξιμο για να το διαπιστώσει κάποιος και δε γίνεται πάντα άμεσα αντιληπτό.

Πάντως αυτό που μπορώ να σου πω εγώ είναι ότι σύμφωνα με την προσωπική μου και κάποιων άλλων άποψη και εκτίμηση, το mobile maps είχε κάποιο ζήτημα στον αλγόριθμο. Το aura βέβαια μπορεί να έχει μεγαλύτερο πρόβλημα, δεν το ξέρω... Αλλά γενικά αν άκουγαν οι Σλοβάκοι λίγο περισσότερο σε κάποια ζητηματάκια και ήταν περισσότεροι δεκτικοί στις υποδείξεις, θα μπορούσαν να έχουν ένα από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο multiplatform πρόγραμμα πλοήγησης. Όχι ότι το mobile maps ήταν και είναι άσχημο, μια χαρά είναι, αλλά έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Αλλά αν δεν ακούνε δε φταίω εγώ... :p

Edited by karlesg

• The title was changed to [Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση