Jump to content

[Επίσημο] HTC Desire Μέρος Ι

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημερα. Χθες flashαρα την πρωτη μου rom (leedroid 2.3b) κ θελω τα φωτα σας για τα ακολουθα:

1. Πως αξιοποιω το ap2sd+?Εχω κανει partition την sd (512mb) αλλα δοκιμασα να κατεβασω ενα παιχνιδι απο το market (rocket bunnies) και αποθηκευονται απο τα συνολικα 22mb τα 13 στην sd (οχι ομως την ext3) και τα υπολοιπα 9 στην internal memory. Το partition που εχω κανει δεν αξιοποιειται καθολου!! Πρεπει να κανω καποια ειδικη διαδικασια για να μεταφερονται στο partition? Σημειωνω οτι εχω κατεβασει το install manager και εχω δοκιμασει ως default install location και το sd και το phone χωρις να καταλαβω που εγκειται η διαφορα...

2) πως ενεργοποιω το market enabler? Το εχω κατεβασει αλλα δεν εμφανιζονται οι paid εφαρμογες στο market. Πρεπει να κανω καποια διαδικασια απο το μενου με τους παροχους? Σημειωνω οτι η εφαρμογη δεν μου εχει ζητησει root access οπως περιμενα.

Please οποιος μπορει να βοηθησει. Το a2sd κ το market ειναι οι λογοι που μπηκα στη διαδικασια του root & flash και κανενα απο τα 2 δεν φαινεται να λειτουργει οπως πρεπει...

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

• Απαντήσεις 12,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καλημερα. Χθες flashαρα την πρωτη μου rom (leedroid 2.3b) κ θελω τα φωτα σας για τα ακολουθα:

1. Πως αξιοποιω το ap2sd+?Εχω κανει partition την sd (512mb) αλλα δοκιμασα να κατεβασω ενα παιχνιδι απο το market (rocket bunnies) και αποθηκευονται απο τα συνολικα 22mb τα 13 στην sd (οχι ομως την ext3) και τα υπολοιπα 9 στην internal memory. Το partition που εχω κανει δεν αξιοποιειται καθολου!! Πρεπει να κανω καποια ειδικη διαδικασια για να μεταφερονται στο partition? Σημειωνω οτι εχω κατεβασει το install manager και εχω δοκιμασει ως default install location και το sd και το phone χωρις να καταλαβω που εγκειται η διαφορα...

2) πως ενεργοποιω το market enabler? Το εχω κατεβασει αλλα δεν εμφανιζονται οι paid εφαρμογες στο market. Πρεπει να κανω καποια διαδικασια απο το μενου με τους παροχους? Σημειωνω οτι η εφαρμογη δεν μου εχει ζητησει root access οπως περιμενα.

Please οποιος μπορει να βοηθησει. Το a2sd κ το market ειναι οι λογοι που μπηκα στη διαδικασια του root & flash και κανενα απο τα 2 δεν φαινεται να λειτουργει οπως πρεπει...

1. Πρώτα απ'όλα πρέπει να σιγουρευτείς ότι κατέβασες την a2sd+ έκσοδη της LeeDroid. Αν το έκανες αυτό και έχεις και ext partition μετά το fat, τότε δουλεύει! Μην πειράζεις το default location που περνάει τις εφαρμογές. Αν έχεις κάνει κάποιο λάθος με το ext partition δεν θα δουλεύει αλλά αν το έκανες με rom manager τότε δεν βρίσκω λόγο να μην δουλεύει. Δες και αυτό

install "Quick System Info" from the Market, start this App and get to know if there's an info about the "A2SD Storage" like "Total: xxx MB, Free: xxx MB". If not, your A2SD isn't working.

I got the same problem and I bought the fullversion of ROM Manager - then I was successful in partitionate the SD-Card and A2SD was working.

2) Το market enabler το κατεβάζεις, το τρέχεις, πας στο settings list και διαλέγεις έναν πάροχο (π.χ. IT Tim, το πατάς και το κρατάς παρατεταμένα και μετά fake provider now (αν βάλεις το set for fakeoboot θα σου κρατάει την ρύθμιση και μετά από reboot αλλά δεν στο συνιστώ). Μετά πας μάρκετ και βλέπεις πέιντ εφαρμογές.

Προσωπικά απο τότε που έμπλεξα με τις oxygen roms το κινητό βλέπω να έχει τέτοια απόκριση.

Έχω πάθει το ίδιο πράγμα! Μήπως είναι ιδέα μας...; Έλεγα να δοκιμάσω καμία defrost αλλά βαριέμαι.. έτσι για να δω πόσο smooth είναι.

Edited by jastonas

Oxygen και τα μυαλα στα καγκελα :-P

Τελικα μπορω οντως να ξεζιπαρω πριν τη φλασαρω, να πειραξω ο, τι θελω και μετα zip κ flash χωρις προβλημα? Γιατι ειμαι s-on..

Παντως ο zeam εμενα μ αρεσει και μηδεν lag σε scrolable widgets

Device: HTC Desire

Radio: 32.44.00.32U_5.09.05.30_2

ROM: StarBurst Froyo HTC 2.29.405 Stable Data2SD

Oxygen και τα μυαλα στα καγκελα :-P

Τελικα μπορω οντως να ξεζιπαρω πριν τη φλασαρω, να πειραξω ο, τι θελω και μετα zip κ flash χωρις προβλημα? Γιατι ειμαι s-on..

Παντως ο zeam εμενα μ αρεσει και μηδεν lag σε scrolable widgets

Δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην μπορείς.. και εγώ με s-on το είχα κάνει πολλές φορές σε άλλες ρομ αλλά στην oxygen δεν το κοίταξα ποτέ γιατί είναι ούτως ή άλλως minimal. Πλέον όμως είμαι και s-off... σας το είπα;;; :lol:

Ερώτηση για hboot + fastboot

Δεν βρίσκω πουθενά μέσα στο android-sdk-linux_86 το fastboot. Έχω κατεβάσει από sdk manager τα tools, platform tools και api 9 (2.3) αλλά fastboot δεν βλέπω. Το βρήκα προς download εδώ αλλά μου φαίνεται απαρχεωμένο το site. Θα έπρεπε να υπάρχει ή να κατεβεί μέσω sdk manager; Αν όχι που το βρίσκω και σε πιό κατάλογο να το τοποθετήσω..;

Ερώτηση για hboot + fastboot

Δεν βρίσκω πουθενά μέσα στο android-sdk-linux_86 το fastboot. Έχω κατεβάσει από sdk manager τα tools, platform tools και api 9 (2.3) αλλά fastboot δεν βλέπω. Το βρήκα προς download εδώ αλλά μου φαίνεται απαρχεωμένο το site. Θα έπρεπε να υπάρχει ή να κατεβεί μέσω sdk manager; Αν όχι που το βρίσκω και σε πιό κατάλογο να το τοποθετήσω..;

Είναι μέσα στα tools οχι τα platform-tools.. just tools . Αν βρεις ακρη και το κανεις πες μου και μενα πως το κανες γιατι απο της 9 το πρωι (χθες) εχω αφιερωση πολλες ωρες για να το κανω και δεν τα καταφερα .

@jastonas - thanks για την αμεση απαντηση. Το market enabler το εφτιαξα.!

Σε σχεση με τη rom η leedroid 2.3b ειχε 2 διαθεσιμες εκδοσεις μια λεγοταν a2sd κ η δευτερη noa2sd. Εγω εβαλα την πρωτη που πρεπει να ειναι η σωστη (λογικα). Επιπλεον το partition το εκανα απο rom manager. Εσυ οταν κανεις install η εφαρμογη μπαινει στο sd partition κατευθειαν η πρεπει να μπαινεις στο manage applications κ να το κανεις move to sd? Επιπλεον ποιο ειναι τελικα το σωστο default location για installs που πρεπει να εχω στο install manager, sd η phone?

@jastonas - thanks για την αμεση απαντηση. Το market enabler το εφτιαξα.!

Σε σχεση με τη rom η leedroid 2.3b ειχε 2 διαθεσιμες εκδοσεις μια λεγοταν a2sd κ η δευτερη noa2sd. Εγω εβαλα την πρωτη που πρεπει να ειναι η σωστη (λογικα). Επιπλεον το partition το εκανα απο rom manager. Εσυ οταν κανεις install η εφαρμογη μπαινει στο sd partition κατευθειαν η πρεπει να μπαινεις στο manage applications κ να το κανεις move to sd? Επιπλεον ποιο ειναι τελικα το σωστο default location για installs που πρεπει να εχω στο install manager, sd η phone?

Το σωστό λογικά είναι απλά το default.. μην το πειράξεις..

Δες και το quick system info τι σου βγάζει. Εκει λέει αν δουλεύει το a2sd+ ή όχι!

Εγώ μόλις σταμάτησα να χρησιμοποιώ a2sd+!

Έβαλα την oxygen rc4 + oxygen hboot και έχω 300 mb ελεύθερα χωρίς a2sd+ :)

Edited by jastonas

Καλημέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά. Για να βάλω την oxygen rc4 πρέπει να είμαι s-off;

Όχι! Καμία ρομ δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Για να βάλεις νέο Hboot χρειάζεσαι s-off...

Παιδιά, όποιος ενδιαφέρεται να κάνει s-off και να περάσει hboot.. τα έκανα όλα χθες/σήμερα και είμαι διατεθιμένος να βοηθήσω!

Καλημερα! Εχω 2 ερωτησεις!

Τι ειναι s-on και s-off?

Οταν φλασαρεις μια νεα ROM, σβηνονται ολα τα δεδομενα στο κινητο (ρυθμισεις, applications, κλπ)??

Πρεπει να κανω back up ολα τα δεδομενα με το Titanium?

Όχι! Καμία ρομ δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Για να βάλεις νέο Hboot χρειάζεσαι s-off...

Παιδιά, όποιος ενδιαφέρεται να κάνει s-off και να περάσει hboot.. τα έκανα όλα χθες/σήμερα και είμαι διατεθιμένος να βοηθήσω!

Βοηθεια μεγαλε!!!!!!!!:)

:)

Βοηθεια μεγαλε!!!!!!!!:)

Πες το! Ότι θες επίσης jastonas παπάκι gmail τελεία com

Καλημερα! Εχω 2 ερωτησεις!

Τι ειναι s-on και s-off?

Οταν φλασαρεις μια νεα ROM, σβηνονται ολα τα δεδομενα στο κινητο (ρυθμισεις, applications, κλπ)??

Πρεπει να κανω back up ολα τα δεδομενα με το Titanium?

S-on και s-off είναι security on-off. Είναι μια σημαία και ελέγχει αν η nand του κινητού είναι κλειδωμένη. Τα partition /system και /recovery ουσιαστικά.

Για να μπορέσουμε μέσω fastboot να φλασάρουμε το δικό μας table που δίνει περισσότερο χώρο για apps, χρειάζεται s-off.

Άρα πρώτα κάνουμε s-off, με το utility που κατεβάζουμε απο εδώ:

http://alpharev.nl/

και το καίμε σε cd (ή δεν ξέρω αν γίνεται σε live usb, εγώ το έκανα απο virtualbox γιατί δεν είχα cd). Πιο εύκολο είναι σε cd μέσω imgburn.

Ρυθμίζουμε το bios να ξεκινήσει απο cd και συνδέουμε το κινητό (φορτισμένο να είναι). Το κινητό ανοιχτό και συνδεδεμένο στο pc. Μετά τα κάνει όλα αυτόματα, αρκεί εσείς να μη πειράξετε το κινητό. Αφού μετά απο κάποια λεπτά έχετε s-off, μπορείτε να φλασάρετε το patch iso που έχει στη σελίδα και με τις οδηγίες που έχει κάτω απο τον πίνακα.

Όμως αν έχετε ήδη rom με apps2sd, τότε για να απαλλαγείτε απο αυτό, γιατί αυτός είναι ο σκοπός, πρέπει να φλασαριστεί η sd μόνο σε φατ32 ολόκληρη, μέσω gparted livecd. Τότε σβήνονται όλες οι εφαρμογές στην sd, άρα συνιστώ backup titanium, και wipe data+cache, format sd και πέρασμα νέας ρομ με τη νέα sd. Όταν ανοίξετε το titanium και κάνετε restore θα πάνε στην εσωτερική μνήμη αφού δεν θα έχετε ext στην sd.

Ναι σβήνονται όλα. Με το titanium μπορείς να αποθηκεύσεις και ρυθμίσεις συστήματος, αν και εγώ μόνο τα apps κρατάω και κάνω restore.

Το hboot είναι για την oxygen rom.

Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει εδώ και λίγες ημέρες...

Μου είπε προχτές ένας φίλος πως με είδε στο google latitude στο κέντρο, σε ώρα και μέρα που δεν ήμουν εκεί. Κάτι ψυλλιάστηκα αλλά δεν έδωσα σημασία.

Σήμερα είπα να δοκιμάσω κάποια προγραμματάκια που δείχνουν πληροφορίες για τις κεραίες στις οποίες είσαι συνδεδεμένος, συγκεκριμένα το antennas και το opensignal. Παραδόξως, ενώ βρίσκομαι στον Άλιμο, και τα δυο αυτά προγράμματα μου δείχνουν πως συνδέομαι σε κεραία στο Σύνταγμα...!

http://i182.photobucket.com/albums/x68/akpe/IMAGE_109-1.jpg

http://i182.photobucket.com/albums/x68/akpe/IMAGE_108-1.jpg

Αν και δεν φαίνεται ενεργή σύνδεση στα screenshots, κατά διαστήματα σε κάθε πρόγραμμα με δείχνει συνδεδεμένο, είτε με κόκκινο στο antennas είτε με πορτοκαλί στο opensignal. Μια με δείχνει συνδεδεμένο σε κοντινές κεραίες, μια στο Σύνταγμα... Όπως Βλέπω στο Antennas μάλλον έχει "κρατήσει" (με πορτοκαλί κουκίδες-Σύνταγμα και Παλαιό Φάληρο) στίγμα από δυο κεραίες σε περιοχές που επισκέφτηκα την τελευταία εβδομάδα... αλλά δεν είναι τραγικά παράξενο να με δείχνει -ακόμα- συνδεδεμένο σε αυτές;!

edit: με reboot δεν έφτιαξε... κάπου κόλλησε το radio να υποθέσω; Με κλειστό wifi και τα δυο προγράμματα μου βγάζουν πως βρίσκομαι στο Σύνταγμα... με ανοιχτό wifi μου βγάζουν πως βρίσκομαι Άλιμο αλλά συνδέομαι σε κεραία στο Σύνταγμα (με σήμα 37% παρακαλώ!)... κάτι δεν πάει καθόλου καλά!

Edited by akpe

...now I realise that I can't turn back, the future is here to stay...

...but hey, we're just children of tomorrow, hanging on to yesterday...

==================================================

Τρίτη έως Πέμπτη, 18:00-20:00, στον Queen Radio

Όποιος ενδιαφέρεται για S-Off.. έγραψα σε ένα blog οδηγίες

Επίσης, ένα μικρό review της Oxygen

οχι μπορεις και με s-on.

αν περασω το Hboot της Oxygen μπορω να περασω μετα αλλη rom η πρεπει να αλλαξω παλι το Hboot?

Και μένα αυτό με αποτρέπει απο το να γίνω s-off και να περάσω το hboot, το ότι θα πρέπει καθε φορά να αλλάζω hboot.

jastonas, είναι δύσκολη η αλλαγή hboot?Δεν έχω καταλάβει τι ειναι το MD5SUM και σε τι χρειάζεται :confused:

άπαιχτος :up:

Edited by Dimitriss19

Χρησιμοποιεί κανένας το AdFree;

Το κατέβασα από το Market, αλλά δεν βλέπω να μπλοκάρει και τίποτα, κάτι που μου κάνει εντύπωση γιατί στα comments έγραφαν αρκετά καλά λόγια... :wacko:

Χρησιμοποιεί κανένας το AdFree;

Το κατέβασα από το Market, αλλά δεν βλέπω να μπλοκάρει και τίποτα, κάτι που μου κάνει εντύπωση γιατί στα comments έγραφαν αρκετά καλά λόγια... :wacko:

To adfree και μένα δεν λειτούργησε γιατί θέλει s-off

Εγώ χρησιμοποιώ το adblock, είναι ένα zip που το φλασαρεις απο recovery και λειτουργεί μια χαρά

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον κόπο σου. Πολύ ωραίος οδηγός. Διστάζω βέβαια για να μην κάνω τουβλάκι το Desire αλλά θα δούμε.

To adfree και μένα δεν λειτούργησε γιατί θέλει s-off

Εγώ χρησιμοποιώ το adblock, είναι ένα zip που το φλασαρεις απο recovery και λειτουργεί μια χαρά

Μπορείς να μου δώσεις καμία παραπάνω πληροφορία για το ad-block;:happy:

jastonas, είναι δύσκολη η αλλαγή hboot?Δεν έχω καταλάβει τι ειναι το MD5SUM και σε τι χρειάζεται :confused:

Εξαρτάται πόσο γρήγορα γράφεις :Ρ ή κάνεις copy paste.

γράφεις fastboot flash hboot name.img και περιμένεις να το κάνει upload... είναι 512kb άρα καταλαβαίνεις ότι παίρνει 2 δευτερόλεπτα. Μετά κάνει ένα ριμπουτ σε fastboot ξανά, γράφεις fastboot erase cache και αυτό ήταν.

Οπότε μην κολλάς.. άλλαξε hboot. Η διαδικασία παίρνει 1 λεπτό.

Κουλή ερώτηση (...άλλη μία...): Μετά από ένα reboot το HTC_IME έπαψε να είναι το default keyboard! Ναι μεν το βλέπω στα settings του πληκτρολογίου, αλλά όταν πάω να χρησιμοποιήσω πληκτρολόγιο μου φέρνει το built-in της Oxygen που δεν έχει ελληνικά! Πώς μπορώ να ξανακάνω το HTC_IME default?

Ευχαριστώ

CostasP | Proud AlfaHolic | Alfas: Giulietta, Alfetta, 75, 146, 156, 147, (Abarth 500 time-out) πάλι 156, πάλι 147 και πλέον... Jeep Renegade :yawn: !

Current Toys: Apple MacBook Air 11 ('15), Asus Transformer Book T100, Samsung Galaxy Tab3 7.0", Apple TV2, iPad2 32GB WiFi, iPad Mini Retina 16GB WiFi, iPhone 6S 64GB, iPhone 7 Plus 128GB, iPhone XS 256 GB

Κουλή ερώτηση (...άλλη μία...): Μετά από ένα reboot το HTC_IME έπαψε να είναι το default keyboard! Ναι μεν το βλέπω στα settings του πληκτρολογίου, αλλά όταν πάω να χρησιμοποιήσω πληκτρολόγιο μου φέρνει το built-in της Oxygen που δεν έχει ελληνικά! Πώς μπορώ να ξανακάνω το HTC_IME default?

Ευχαριστώ

Πήγαινε κάπου που να μπορείς να γράψεις (π.χ. στο google search) και κράτα πατημένο το δάχτυλό σου πάνω στο text box μέχρι να σου βγάλει επίλογή να αλλάξεις πληκτρολόγιο.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...