mirrorofsorrow Δημοσιεύτηκε December 2, 2009 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε December 2, 2009 Στο συγκεκριμένο θέμα θα φιλοξενούνται διάφορα κολπάκια, συντομεύσεις και οτιδήποτε άλλο σας άρεσε.. Εισαγωγή Ελληνικής γλώσσας στο hardware πληκτρολόγιο και διάθεση 160 χαρακτήρων ανά μήνυμα Χρήσιμες συντομεύσεις στο Ν900 Προσθήκη πλήκτρου reboot Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nervous Δημ. December 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2009 Tip: GPS Lock Taking Too Long? Try Google Location Server supl.google.com http://thenokiablog.com/2009/12/16/google-location-server-supl/ If you’re waiting too long for a GPS lock, try the location server supl.google.com instead (supl.nokia.com) http://talk.maemo.org/showpost.php?p=429843&postcount=14 Παράθεση [imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign] Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου! iPhone 5S Space Grey Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anapospastos Δημ. December 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2009 Για να δούμε πόσο τοις % είναι η κατάσταση της μπαταρίας ανοίγουμε το x terminal(τερματικό) και πληκτρολογούμε "lshal | grep percen". Παράθεση My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnsour Δημ. December 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2009 Τελικά με το κλειδωμένο FM Transmitter δεν βρίσκουμε λύση; Κατα το φλασαρισμα, στην εγκατασταση το λογισμικο ειναι ιδιο ασχετα απο την χωρα προορισμου; Αν οχι τοτε δε μπορει να περαστει το λογισμικο αλλης χωρας; Αλλωστε ακομα και τωρα ελληνικα δεν υπαρχουν..στο πληκτρολογιο θα μπαινουν και παλι..;) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Why So Serious? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iliasp Δημ. December 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2009 Άντε και καλές πληκτρολογήσεις :) EASY DEBIAN :yahoo: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lion Δημ. December 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2009 Αρκετές φορές σε ιστολίδες υπάρχουν μενού που εμφανίζονται όταν κανείς ''ακουμπήσει'' με το ποντίκι σε ορισμένα σημεία της σελίδας (desktop pcs). Ένα τέτοιο site είναι και το meteo.gr , το γνωστό site για την προγνωση του καιρού. Ένας τρόπος για να δει κανείς στο N900 τέτοιου τύπου ιστοσελίδες είναι ο εξής : Την ώρα που κάνουμε browsing στη συγκεκριμένα ιστοδελίδα, σέρνουμε το δάχτυλο (ή το πενάκι) από αριστερά (έξω από την οθόνη) προς τα δεξιά. Παρατηρούμε τότε ότι εμφανίζεται στα αριστερά της οθόνης ένας βελάκι. Πατώντας το , εμφανίζεται στην οθόνη ένα κινητό βελάκι , που όταν το κατευθύνουμε στα κατάλληλα σημεία της οθόνης , ξεδιπλώνονται τα μενού της ιστοσελίδας (ακριβώς όπως όταν μετακινούμε το το βελάκι με το ποντίκι σε ένα desktop pc)!!!. Πατώντας δε το space , αυτό λειτουργεί σαν αριστερό κλικ για να επιλέξουμε κάτι από το μενού! Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορούμε να επιλέξουμε κείμενο προς αντιγραφή - επικόλληση κλπ μέσα από την ιστοσελίδα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anapospastos Δημ. December 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2009 Αρκετές φορές σε ιστολίδες υπάρχουν μενού που εμφανίζονται όταν κανείς ''ακουμπήσει'' με το ποντίκι σε ορισμένα σημεία της σελίδας (desktop pcs). Ένα τέτοιο site είναι και το meteo.gr , το γνωστό site για την προγνωση του καιρού. Ένας τρόπος για να δει κανείς στο N900 τέτοιου τύπου ιστοσελίδες είναι ο εξής : Την ώρα που κάνουμε browsing στη συγκεκριμένα ιστοδελίδα, σέρνουμε το δάχτυλο (ή το πενάκι) από αριστερά (έξω από την οθόνη) προς τα δεξιά. Παρατηρούμε τότε ότι εμφανίζεται στα αριστερά της οθόνης ένας βελάκι. Πατώντας το , εμφανίζεται στην οθόνη ένα κινητό βελάκι , που όταν το κατευθύνουμε στα κατάλληλα σημεία της οθόνης , ξεδιπλώνονται τα μενού της ιστοσελίδας (ακριβώς όπως όταν μετακινούμε το το βελάκι με το ποντίκι σε ένα desktop pc)!!!. Πατώντας δε το space , αυτό λειτουργεί σαν αριστερό κλικ για να επιλέξουμε κάτι από το μενού! Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορούμε να επιλέξουμε κείμενο προς αντιγραφή - επικόλληση κλπ μέσα από την ιστοσελίδα. Hover mode Παράθεση My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anapospastos Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 Ενώ έχετε ανοιχτό το virtual keyboard δοκιμάστε να επιλέξετε ένα γράμμα και να το σύρετε προς τα πάνω. Μ' αυτό τον τρόπο γράφουμε κεφαλαία! Δεν ξέρω αν το χρησιμοποιεί κάποιος άλλος ήδη αλλά εγώ τώρα το ανακάλυψα:D χάρη σ' αυτό το thread. Παράθεση My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stendor Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 Και αν το σύρεις προς τα κάτω πάει στην από κάτω γραμμή, αν πατήσεις και το σύρεις προς τα δεξιά αφήνεις κενό, πάτημα σύρσιμο προς τα αριστερά σβήνεις το προηγούμενο γράμμα. :) Παράθεση iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1 MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anapospastos Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 Και αν το σύρεις προς τα κάτω πάει στην από κάτω γραμμή, αν πατήσεις και το σύρεις προς τα δεξιά αφήνεις κενό, πάτημα σύρσιμο προς τα αριστερά σβήνεις το προηγούμενο γράμμα. :) Σωστός!! Νομίζω πάντως ότι διαφεύγει από πολλούς η συγκεκριμένη λειτουργία. Παράθεση My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stendor Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 Προσωπικά δεν θα έβρισκα ποτέ αυτές συντομεύσεις, γιατί πολύ απλά το εικονικό πληκτρολόγιο του Ν900 δεν με βολεύει καθόλου και δεν το χρησιμοποιώ ποτέ. Απλά διάβασα το ποστ σου και δοκίμασα να κάνω το ίδιο και για τις άλλες 3 κατευθύνσεις. :) Παράθεση iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1 MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Zenor Δημ. January 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2010 Μέσω του εικονικού πληκτρολογίου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anapospastos Δημ. January 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2010 lshal | grep percen τον χαρακτηρα που εχω εντονο ,πως το πληκτρολογουμε? Πατάμε το μπλε βελάκι που είναι τέρμα αριστερά και το sym από πάνω του για να βγει το παράθυρο με τους ειδικούς χαρακτήρες. Εκεί θα το βρεις. Παράθεση My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anapospastos Δημ. March 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2010 Με τον ίδιο τρόπο που εμφανίζουμε το βελάκι επιλογής στον browser(σέρνωντας από αριστερά προς τα δεξιά) εμφανίζεται και στα μηνύματα. Δοκιμάστε το. Παράθεση My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stsdema28 Δημ. March 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2010 Remove the shadow of the desktop icons on our Nokia N900. Δεν το έχω δοκιμάσει.... http://www.nokian900applications.com/remove-the-shadow-of-the-desktop-icons-on-our-nokia-n900/ Στο link φαίνεται καλή φάση! Παράθεση 6610 --> 7610(RH-51) --> (Legendary) N900 --> Galaxy SIII --> HTC 10 --> Pixel 2 XL --> Xperia 1 ii HP Touchpad (dual boot: webOS and Android) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anapospastos Δημ. March 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2010 σ'εμένα δεν δουλεύει αυτό. εχω κάνει και το τελευταίο update στο Ν900 στον browser δουλεύει κανονικά Πρέπει να μπεις σε μια συνομιλία για να το κάνει. Όχι γενικά στις συνομιλίες. Παράθεση My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anapospastos Δημ. March 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2010 Για να αυξήσετε τον ελεύθερο χώρο σας στο rootfs δείτε αυτό το post. Εγώ το έκανα και τώρα έχω 69,19mbs ελεύθερα. Παράθεση My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
P900 Δημ. March 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2010 οι εφαρμογες/παιχνιδια κλπ που κανουμε εγκατασταση, γινονται πρωτα download και μετα εγκαθίστανται. τα αρχεία που εγιναν download διαγράφονται απο μόνα τους μετά την εγκατάσταση ή υπαρχουν κάπου και κρατάνε άσκοπα το χώρο; μπορουμε να τα βρούμε καπου και να τα διαγράψουμε; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Rollman Δημ. March 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2010 Για να αυξήσετε τον ελεύθερο χώρο σας στο rootfs δείτε αυτό το post. Εγώ το έκανα και τώρα έχω 69,19mbs ελεύθερα. δεν ξερω τι ακριβως κανει αλλα δουλευει. ευχαριστω. edit ναι μεν τωρα εχω 72 mb στον rootfs αλλα δεν με αφηνει ουτε να κανω install ουτε uninstall. ποιο αργα θα ποσταρω και screnshots απο τα log. αν μπορει καποιος να βοηθησει.. Παράθεση The quieter you become, the more you are able to hear... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gianpithio Δημ. April 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2010 Πως μπορουμε να δωσουμε χρωμα στα αρχεια που βλεπουμε στο τερματικο? π.χ. οταν βλεπω τους φακελους να ειναι μπλε η κατι αλλο για να καταλαβαινω τι ειδους αρχεια ειναι. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gifΣυντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giwrgos_ath Δημ. April 2, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 2, 2010 Remove the shadow of the desktop icons on our Nokia N900. Δεν το έχω δοκιμάσει.... http://www.nokian900applications.com/remove-the-shadow-of-the-desktop-icons-on-our-nokia-n900/ Στο link φαίνεται καλή φάση! το δοκίμασα εγώ... δουλεύει κανονικά... :) επιρρεάζει το θέμα και όχι την συσκευή... αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το κάνεις για κάθε θέμα. α, και κάτι ακόμα... αν έχετε το μπλέ θέμα της nokia τότε το link είναι: /usr/share/themes/alpha/images ενώ αν εχετε το πορτοκαλί θέμα τότε το link είναι: /usr/share/themes/beta/images Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris_saturn Δημ. April 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2010 Πως μπορουμε να δωσουμε χρωμα στα αρχεια που βλεπουμε στο τερματικο? π.χ. οταν βλεπω τους φακελους να ειναι μπλε η κατι αλλο για να καταλαβαινω τι ειδους αρχεια ειναι. Εγκατεστησε το color-ls απο εδω. οι εφαρμογες/παιχνιδια κλπ που κανουμε εγκατασταση, γινονται πρωτα download και μετα εγκαθίστανται. τα αρχεία που εγιναν download διαγράφονται απο μόνα τους μετά την εγκατάσταση ή υπαρχουν κάπου και κρατάνε άσκοπα το χώρο; μπορουμε να τα βρούμε καπου και να τα διαγράψουμε; Διαγράφονται αυτόματα εκτός αν τις εγκαταστήσεις με apt-get. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anapospastos Δημ. April 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2010 οι εφαρμογες/παιχνιδια κλπ που κανουμε εγκατασταση, γινονται πρωτα download και μετα εγκαθίστανται. τα αρχεία που εγιναν download διαγράφονται απο μόνα τους μετά την εγκατάσταση ή υπαρχουν κάπου και κρατάνε άσκοπα το χώρο; μπορουμε να τα βρούμε καπου και να τα διαγράψουμε; Πάρε δικαιώματα root και τρέξε την εντολή apt-get clean. Παράθεση My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnkgr Δημ. May 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2010 Με τον ίδιο τρόπο που εμφανίζουμε το βελάκι επιλογής στον browser(σέρνωντας από αριστερά προς τα δεξιά) εμφανίζεται και στα μηνύματα. Δοκιμάστε το. παντως εγω αυτο με τον browser το βελακι δηλ. δεν εχω καταφερει να το κανω ακομα.... Παράθεση Γιωργος και..... [sIGPIC][/sIGPIC] φυσικα.... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mamalinio Δημ. October 27, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2010 Δείτε το παρακάτω.'Ωρα για παιχνίδι (με προσοχή πάντα)... http://talk.maemo.org/showthread.php?t=51711 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts