Jump to content

Nokia N900 pre-release

TN97
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

...Δοκίμασα να αναπαράγω βίντεο ανάλυσης 720p και, για πρώτη και μοναδική φορά είδα το μήνυμα ότι το αρχείο δεν υποστηρίζεται. Δεν ξέρω αν κάποια στιγμή μας δοθεί η δυνατότητα να αναπαράγουμε τέτοιας ανάλυσης αρχεία (το hardware, πιστεύω, μπορεί) αλλά, για μένα, μικρή σημασία έχει...

Καταρχας ωραιο review! Αναλυτικοτατος!!:)

Για το παραπανω θα ηταν ενδιαφερον αν μπορουσες να δοκιμασεις βιντεο στις ιδιες διαστασεις και bitrate αλλα σε avi (φανταζομαι αυτο που θα δοκιμασες θα ηταν matroska..). Και εγω πιστευω οτι το hardware μπορει(το ειδαμε αλλωστε στο iphone)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why So Serious?

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Παιδιά έχω εντυπωσιαστεί από τις δυνατότητες της συσκευής. Ίσως είναι η πρώτη πραγματικά ενδιαφέρουσα συσκευή της Nokia μετά από πολύ καιρό.

@mirrorofsorrow: Γιώργο, θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους. Για ακόμα μια φορά, κατατοπιστικότατος και αναλυτικότατος. Ευχαριστούμε πολύ για το εκτενέστατο review! :respect:

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι τι σημαίνει πρακτικά το ότι βασίζεται στην πλατφόρμα Maemo. Αν δεν απατώμαι η πλατφόρμα αυτή βασίζεται στο Linux, σωστά; Από εφαρμογές και γενικά υποστήριξη σε λογισμικό τι παίζει; Και τα δύο προηγούμενα internet tablets (N800/810) στην ίδια φιλοσοφία δεν βασίζονταν;

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Αν δεν απατώμαι η πλατφόρμα αυτή βασίζεται στο Linux, σωστά; Από εφαρμογές και γενικά υποστήριξη σε λογισμικό τι παίζει; Και τα δύο προηγούμενα internet tablets (N800/810) στην ίδια φιλοσοφία δεν βασίζονταν;

Σωστό, βασίζεται σε Linux, όπως και τα N800/N810.

Αν θες να δεις μερικά δείγματα εφαρμογών που κυκλοφορούν αυτήν την στιγμή, πήγαινε εδώ:

http://maemo.org/downloads/OS2008/

Καταρχας ωραιο review! Αναλυτικοτατος!!:)

Για το παραπανω θα ηταν ενδιαφερον αν μπορουσες να δοκιμασεις βιντεο στις ιδιες διαστασεις και bitrate αλλα σε avi (φανταζομαι αυτο που θα δοκιμασες θα ηταν matroska..). Και εγω πιστευω οτι το hardware μπορει(το ειδαμε αλλωστε στο iphone)

Mkv προς το παρον δεν παιζει καθολου , το βιντεο το συγκεκριμενο ηταν mp4 , βγαλμενο με το Omnia HD . Αλλα η συσκευη δεν παιζει (προς το παρον τουλαχιστον ) καμιας μορφης και κανενος container αρχειο σε αυτες τις διαστασεις , περιοριζεται στο 800x480 οσο ειναι δηλαδη και οι διαστασεις της οθονης του .

Η εκκίνηση της συσκευής είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτή του 5800. Με το που φορτώσει το λειτουργικό, πρέπει να περιμένεις περίπου ένα λεπτό ακόμα μέχρι να σου δοθεί η δυνατότητα να εισέλθεις στο κεντρικό μενού. Δεν ξέρω κατά πόσο οφείλεται αυτό στο πόσες εφαρμογές είναι εγκατεστημένες στην συσκευή ή στο ότι είναι πρωτότυπο. Μένει να δούμε αν και στα μοντέλα παραγωγής θα υπάρχει ο ίδιος χρόνος αναμονής.

Περίεργο, τόσο πολύ; Κάποιο προβληματάκι θα ταν, το οποίο φαντάζομαι δε θα υπάρχει στα μοντέλα παραγωγής. Ίσως να είναι από κάποια παλιά εφαρμογή, γινόταν και πριν του βάλεις εφαρμογές;

Πολύ μεγάλο πλεονέκτημα θεωρώ την αυξομείωση της έντασης σταδιακά και όχι σε 10 σκαλιά όπως στα series 60.

Δλδ;; Τι εννοείς;

Άρα βρε συ, δεν το έχεις δοκιμάσει με ελληνικά σίγουρα για να ξέρουμε 100% ότι δουλεύει το hardware πληκτρολόγιο? Υποθέτεις ότι δουλεύει επειδή το είδες στις άλλες γλώσσες να δουλεύει?

Γιατί και στο N810 έτσι παρόμοια γινόταν ο ορισμός της δεύτερης γλώσσας, αλλά τα ελληνικά δεν έμπαιναν δίχως μόντα.

Στο Ν900 μπορείς να επιλέξεις δεύτερη γλώσσα και για το hardware πληκτρολόγιο, ενώ στο Ν810 και πριν αυτό γινόταν μόνο στο εικονικό. Θα μπορούσαμε να έχουμε κανονικό ελληνικό πληκτρολόγιο (φτιάχνοντάς το με το ukboard creator), αλλά θα γράφαμε μόνο ελληνικά.

Mkv προς το παρον δεν παιζει καθολου , το βιντεο το συγκεκριμενο ηταν mp4 , βγαλμενο με το Omnia HD . Αλλα η συσκευη δεν παιζει (προς το παρον τουλαχιστον ) καμιας μορφης και κανενος container αρχειο σε αυτες τις διαστασεις , περιοριζεται στο 800x480 οσο ειναι δηλαδη και οι διαστασεις της οθονης του .

Πρωτα να ζητησω συγνωμη για το off topic! Φιλε R.I.P. Βλεπω στην εικονα της υπογραφης σου οτι εχεις και το Χ6.Ξερω οτι το Ν900 ειναι το κινητο που "καιει" και το παρακολουθουμε ολοι καθημερινα το θεμα, με πολυ ενδιαφερον, αν ομως εχεις τον χρονο γραψε μας με δυο λογια και τις εντυπωσεις σου για το Χ6,στο αντιστοιχο θεμα βεβαια.Ευχαριστω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

@RIP, mirror Γίνεται copy/paste στο hardware πληκτρολόγιο με κάποιο συνδυασμό πλήκτρων ή γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως στα 5800/Ν97? Δηλδή από την οθόνη.

Γενικά πόση RAM μένει για τις διάφορες λειρουργίες? Να υποθέσω γύρω στα 100-120+?

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

@RIP, mirror Γίνεται copy/paste στο hardware πληκτρολόγιο με κάποιο συνδυασμό πλήκτρων ή γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως στα 5800/Ν97? Δηλδή από την οθόνη.

Γενικά πόση RAM μένει για τις διάφορες λειρουργίες? Να υποθέσω γύρω στα 100-120+?

Ctrl-C, Ctrl-X, Ctrl-V.:)

Σε μένα στο Ν810 το λειτουργικό τρώει 40-50 (κι είναι και υπερφορτωμένο με καλούδια:p). Λογικά το Maemo 5 θα τρώει λίγο παραπάνω, αλλά σίγουρα θα έχεις 180 ΜΒ RAM ελεύθερη. Κι άμα θες βάζεις και μέχρι 756 εικονική, αν και νομίζω ότι είναι υπερβολή, εγώ στο Ν810 βολεύομαι με 128 RAM και 32 εικονική για ώρα ανάγκης (συνήθως δεν χρησιμοποιήται)

Όπως είπε και ο gerstavros2, η διαθέσιμη RAM θα είναι πολύ περισσότερη. Η συσκευή είχε πολλές φορτωμένες εφαρμογές και οι περισσότερες από αυτές, αν όχι όλες, προερχόντουσαν από τα 800/810 (αυτό το λέω και για τον χρόνο εκκίνησης που ρωτήθηκε προηγουμένως). Δεν αποκλείεται να βλέπουμε νούμερα της τάξεως των 200ΜΒ!!!

Το hardware πληκτρολόγιο επιτρέπει τα πάντα. Ακόμα και το ctrl+A όπως και το μαρκάρισμα με ctrl και τα βελάκια. Το δοκίμασα σε διάφορες περιπτώσεις και δουλεύει άψογα.

Μόλις είδα ότι θα έρθει επίσημα και στην Ελλάδα... Κρίμα :( Τώρα αργά ή γρήγορα θα το πάρουν όλοι :( Και στο site του maemo ανέφερε μόνο 10 χώρες χωρίς την Ελλάδα.

Οπότε παιδιά θα έχει και Ελληνικούς χαρακτήρες κανονικά και με το νόμο..

Δηλαδη θα προτιμουσες να μην ερχοταν να το παιρναμε απ εξω και να ψαχνομασταν γιατι δεν θα υπηρχε υποστηριξη.

Αυτα ειναι καλα νεα. Και μια τετοια συσκευη δεν ειναι iphone να τρεχουν ολοι να την παρουν..

Ο κόσμος δεν γνωρίζει τι είναι το maemo, το mac os ή το series 60. Όταν αγοράζει συσκευές, βλέπει αυτα που του δείχουν τα διαφορά καταστήματα. Το παν δεν είναι τι κάνει η συσκευή αλλά πως θα την πλασάρεις στο κοινό. Τα προμο βίντεο του Ν900, είναι απίστευτα ψαρωτικά. Το όνομα της Nokia, η απίστευτη ταχύτητα της συσκευής και η ευκολία χρήσης, είναι ότι χρειάζεται για να προχωρήσει κάποιος στην αγορά του.

Προσοχή, δεν αναφέρομαι για τους χρήστες που μπαίνουν στα φόρουμ και ψάχνονται πριν επιλέξουν μια συσκευή (είμαστε ένα πολύ μικρό ποσοστό) αλλά για την πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού.

Δηλαδη θα προτιμουσες να μην ερχοταν να το παιρναμε απ εξω και να ψαχνομασταν γιατι δεν θα υπηρχε υποστηριξη.

Αυτα ειναι καλα νεα. Και μια τετοια συσκευη δεν ειναι iphone να τρεχουν ολοι να την παρουν..

Είναι ακριβώς όπως τα λεει ο mirror...

Προσωπικά πάντα έξαχνα όλο το internet για να βρω το καλύτερο κινητό(μόνο Nokia), κατά τη γνώμη μου, λαμβάνοντας υπόψην και τις πολύτιμες πληροφορίες του myphone. Αποτέλεσμα λοιπόν να αγοράζω κάθε 6 περίπου μήνες κινητό με 750€ και μετά απο λίγο καιρό να το βλέπω σε πάρα πολυ κόσμο που το πήρε επειδή του το επαινούσε ο πωλητής, γιατί ήταν "γλυκούτσικο", η οτιδήποτε άλλο λόγο άσχετο με δυνατότητες και αξιοποίηση της τεχνολογίας του. Και φυσικα οι περισσότεροι το αποκτούν με την πιστωτική τους κάρτα :p

Οπότε αυτή τη φορά ήθελα να αποφύγω κάτι τέτοιο, με τη σκέψη οτι οι πρόγονοι του δεν δώσαν την παρουσία τους επίσημα στον Ελλαδικό χώρο.

Εδώ και μισή ώρα έχω κάνει την (προ)παραγγελία μου και αναμένω την άφιξή του...

Είδομεν λοιπόν :)

Σιγουρα συμφωνω με αυτο που λετε οτι οι περισσοτεροι παιρνουν οτι τους πλασαρουν και οτι ειμαστε μειοψηφια αλλα εγω δεν πιστευω οτι θα ειναι πχ σαν το iphone που κουτσοι στραβοι το αγοραζαν μονο και μονο επειδη ειναι στη μοδα.

Οτι το Ν900 θα το παρουν ασχετοι αυτο ειναι το μονο σιγουρο!

Και εδω θα μαστε οταν καποιοι θα το περνουν με κλειστα ματια και μετα θα βγαινουν να κραζουν για τυχον ελλειψεις τις οποιοιες ο "ψαγμενος" χρηστης της ξερει αλλα ξερει οτι πρωτα ειναι computer και μετα mobile και γιαυτο το επιλεγει.

Τελος παντων ας ερθει με το καλο και βλεπουμε!

προπαραγγελεια;

απο που;

οσο για το ποσοι θα το παρουν...

οσοι περισσοτεροι τοσο καλυτερα λεω εγω...

θα αναγκαστει ελπιζω η νοκια να το στηριξει κ να βγαλει εφαργμογες κ λοιπα...ευχομαι...

Κατά τη γνώμη μου σημασία δεν έχει να το έχουν άλλοι αλλά να το έχουμε εμείς, με επίσημη υποστήριξη, ελληνικά σε όλα τα μενού, σε καλή τιμή και όσο λιγότερα προβλήματα γίνεται. Προσωπικά από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το iPhone, κέρδισε το ενδιαφέρον μου με τις δυνατότητές του. Οταν έμαθα όμως ότι δεν είχε ελληνικά, δεν είχε σωστό bluetooth κτλ κτλ μαζί με την εξωφρενική τιμή του το απέριψα μονομίας! Τώρα σκοπέυω να αφήσω το Nokia N900 να αναπνεύσει λίγο μέσα στην αγορά, να το πάρει ο κόσμος, να δώσει λίγο feedback και το Μάρτιο(overkill το ξέρω αλλά είναι και... στρατιωτικοί λόγοι που με καθυστερούν) που θα έχει βγει το Maemo 5.2 να το τσιμπίσω!

Αν δε το internet tablet/mobile phone N900 γίνει λίγο πιο mobile phone (αναφέρομαι στις λειτουργίες σε portrait mode, κατάλογος, sms κτλ) τότε θα είναι ένα από τα καλύτερα κινητά που είχα ποτέ (μαζί με το Siemens SL45, δεν ξέρω αν το ξέρετε/θυμάστε)

Προσοχή, δεν αναφέρομαι για τους χρήστες που μπαίνουν στα φόρουμ και ψάχνονται πριν επιλέξουν μια συσκευή (είμαστε ένα πολύ μικρό ποσοστό) αλλά για την πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού.

Σε αντιθεση με οτι θα ηθελαν πολλοι να πιστευουμε ειμαστε αμελητεο ποσοστο της αγορας . :)

Αν δε το internet tablet/mobile phone N900 γίνει λίγο πιο mobile phone (αναφέρομαι στις λειτουργίες σε portrait mode, κατάλογος, sms κτλ) τότε θα είναι ένα από τα καλύτερα κινητά που είχα ποτέ (μαζί με το Siemens SL45, δεν ξέρω αν το ξέρετε/θυμάστε)

:up::up::up::up::up:

Να υποθέσω πως στο Ν900 θα δούμε πραγματικά πολλές χρήσιμες εφαρμογές που να λειτουργούν σωστά κ όχι τίποτα τζίγκιρι μίγκιρι, απλά για να λέμε ότι έχουμε φορτώσει τη συσκευή μας με εφαρμογές, που είτε έχουν bugs είτε κολλάνε.

Ερώτηση:

Άραγε θα είναι παρόμοιος ο τρόπος εγκατάστασης εφαρμογών, όπως κ στα linux (ubuntu)?

Εμένα τουλάχιστον αυτό μου φάνηκε από το προηγούμενο βίντεο...

Σε κάποιο βίντεο είδα ένα μπλε LED, κάτω αριστερά (σε landscape mode), να αναβοσβήνει.

Σαν να'ταν ένδειξη λειτουργίας του Wi-Fi μου φάνηκε. Αυτό είναι? Ή έχει κ άλλο σκοπό? Μήπως θα μπορούμε να το προγραμματίσουμε έτσι, ώστε να δείχνει τις αναπάντητες κλήσεις κ αδιάβαστα μηνύματα? Ή μήπως αυτές οι ιδιότητες ανήκουν στην -ας πούμε- απλή, mobile phone-κατεύθυνση της συσκευής?

αυτη ειναι τιμη!http://www.mobilefun.co.uk/sim-free-nokia-n900-p21485.htm?utm_campaign=MF-preorders&utm_source=email&utm_medium=21485

"κρειττον τοις ποσιν ολισθειν ή τη γλώσση"

Ειναι προτιμότερο το στραβοπάτημα με τα ποδια παρά με τη γλώσσα.

ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΙΟΣ

66 π.Χ

Σε κάποιο βίντεο είδα ένα μπλε LED, κάτω αριστερά (σε landscape mode), να αναβοσβήνει.

Μήπως θα μπορούμε να το προγραμματίσουμε έτσι, ώστε να δείχνει τις αναπάντητες κλήσεις κ αδιάβαστα μηνύματα?

Αυτή είναι η λειτουργία του. :)

Σαν να'ταν ένδειξη λειτουργίας του Wi-Fi μου φάνηκε. Αυτό είναι? Ή έχει κ άλλο σκοπό? Μήπως θα μπορούμε να το προγραμματίσουμε έτσι, ώστε να δείχνει τις αναπάντητες κλήσεις κ αδιάβαστα μηνύματα? Ή μήπως αυτές οι ιδιότητες ανήκουν στην -ας πούμε- απλή, mobile phone-κατεύθυνση της συσκευής?

Αυτή είναι η λειτουργία του. :)

Δηλαδή τι δείχνει για το WiFi; Επίσης ανάβει και για τις κλήσεις, μηνύματα κλπ;

[...]Και εδω θα μαστε οταν καποιοι θα το περνουν με κλειστα ματια και μετα θα βγαινουν να κραζουν για τυχον ελλειψεις τις οποιοιες ο "ψαγμενος" χρηστης της ξερει αλλα ξερει οτι πρωτα ειναι computer και μετα mobile και γιαυτο το επιλεγει.

Ξέρεις πόσοι άσχετοι θα το πάρουν, θα χρησιμοποιούν το 30% των δυνατοτήτων του (όπως και με τα sympian), κι όταν ανακαλύψουν κάποιες μικρο-ψευτο-ελλείψεις του, θ' αρχίσουν να λένε «Τα Νόκια είναι μούφα ρε! Για τον π????ο» και κάτι τέτοια...

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...