Jump to content

[Επίσημο] Nokia 5800 XpressMusic - Part 2

gianpithio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλό μήνα....

Να κάνω και εγώ μία ερώτηση μετά από πάρα πολύ καιρό που έχω να παρακολουθήσω τα πράγματα για αυτό το κινητό...Το χρησιμοποιούσα εδώ και 2,5 χρόνια περίπου (το άλλαξα προχθές με android) και με έβγαλε ασπροπρόσωπο (χωρίς να έχει το παραμικρό-μία μεβράνη για την οθόνη και μία θήκη το σώσανε). Τώρα θέλω να το αφήσω στην άκρη, όπως ακριβώς το έχω, για να ξεκουραστεί :p. Θυμάμαι ότι Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη ή Νοέμβρη του έκανα την τελευταία αναβάθμιση από τη Νόκια, από τότε και ύστερα δεν μπορώ να κάνω backup τις επαφές (ούτε τίποτα άλλο), 3G δεν συνδεόταν και διάφορα άλλα που δεν με απασχολούσαν ιδιαίτερα. Αλλά αυτά τα 2 ήταν τα βασικά προβλήματα μετά την τελευταία αναβάθμιση και κυρίως να μην μπορώ να κάνω backup.

Γνωρίζει κάνενας τίποτα για να λύσω τουλάχιτον το backup? δεν μπορώ ούτε reιnstall να κάνω το firmware ή τη rom (δεν θυμάμαι πως λεγόταν) γιατί ξεκινάει με backup.

Hard Reset ξεχάστε το...δεν ξανα μπλέκω με custom roms, Hellox, rompatcher και τα σχετικά για να το αφήσω τελικά στην άκρη

Συγγνώμη αν το πρόβλημα που αναφέρω έχει ξανα αναφερθεί...

"We don't inherit the land from our ancestors, we borrow it from our children"

Haida's saying

• Απαντήσεις 5,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καλό μήνα....

Να κάνω και εγώ μία ερώτηση μετά από πάρα πολύ καιρό που έχω να παρακολουθήσω τα πράγματα για αυτό το κινητό...Το χρησιμοποιούσα εδώ και 2,5 χρόνια περίπου (το άλλαξα προχθές με android) και με έβγαλε ασπροπρόσωπο (χωρίς να έχει το παραμικρό-μία μεβράνη για την οθόνη και μία θήκη το σώσανε). Τώρα θέλω να το αφήσω στην άκρη, όπως ακριβώς το έχω, για να ξεκουραστεί :p. Θυμάμαι ότι Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη ή Νοέμβρη του έκανα την τελευταία αναβάθμιση από τη Νόκια, από τότε και ύστερα δεν μπορώ να κάνω backup τις επαφές (ούτε τίποτα άλλο), 3G δεν συνδεόταν και διάφορα άλλα που δεν με απασχολούσαν ιδιαίτερα. Αλλά αυτά τα 2 ήταν τα βασικά προβλήματα μετά την τελευταία αναβάθμιση και κυρίως να μην μπορώ να κάνω backup.

Γνωρίζει κάνενας τίποτα για να λύσω τουλάχιτον το backup? δεν μπορώ ούτε reιnstall να κάνω το firmware ή τη rom (δεν θυμάμαι πως λεγόταν) γιατί ξεκινάει με backup.

Hard Reset ξεχάστε το...δεν ξανα μπλέκω με custom roms, Hellox, rompatcher και τα σχετικά για να το αφήσω τελικά στην άκρη

Συγγνώμη αν το πρόβλημα που αναφέρω έχει ξανα αναφερθεί...

για τις επαφες μπορεις να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή mail for exchange που υπαρχει στο μενου εφαρμογες και τα στειλεις ολες τις επαφες σου σε ενα λογαριασμο gmail.

ετσι θα μπορεις και να τις συγχρονιζεις μεταξυ του 5800 και του android.

Σε υχαριστώ για την πληροφορία αλλά το έκανα επιλέγοντας όλες τις επαφές και κάνοντας τις αντιγραφή επικόλληση στη κάρτα μνήμης. Το θέμα είναι γιατί να μην κάνει Backup...που πιθανά φταίει το τελευταίο update (60.0.003.C02.01) που έκανα (μάλλον έιναι bug). Το έχει παρατηρήσει κανένας άλλος?

Haida's saying

Σε υχαριστώ για την πληροφορία αλλά το έκανα επιλέγοντας όλες τις επαφές και κάνοντας τις αντιγραφή επικόλληση στη κάρτα μνήμης. Το θέμα είναι γιατί να μην κάνει Backup...που πιθανά φταίει το τελευταίο update (60.0.003.C02.01) που έκανα (μάλλον έιναι bug). Το έχει παρατηρήσει κανένας άλλος?

Δεν νομίζω οτι υπάρχει πρόβλημα με το firmware γιατί δεν έχει παραπονεθεί κάποιος.

Σε μένα πάντως λειτουργούν κανονικά με το nokia suite. Οπότε κάτι άλλο είναι..

Δοκίμασα επίσης και διαφορετικά καλώσια και στα 2 είχα τα ίδια αποτελέσματα. Στην ουσία ξεκινάει η διαδικασία του backup και αφού φτάνει στο σημείο να κάνει το finalising (δεν θυμάμαι πως το λέει) σταματάει στο 8% (αφού έχει ολοκληρώσει την ανάγνωση αυτών που θέλω να κάνω backup) και χάνει την σύνδεσει με το κινητό............και τη χάνει γιατί το κινητό από μόνο του κάνει επανεκίνηση....

Μήπως βοηθήσει αυτή η λεπτομέρια, για το τι δια...λο συμβαίνει με το backup?:mad:

Μήπως φταίει το oratsu theme ή orange tsunami (δεν θυμάμαι)? αν φταίει πάντως δεν το βγάζω και ας μην κάνω ποτέ backup!:happy:

Edited by Thingol

Haida's saying

Δοκίμασα επίσης και διαφορετικά καλώσια και στα 2 είχα τα ίδια αποτελέσματα. Στην ουσία ξεκινάει η διαδικασία του backup και αφού φτάνει στο σημείο να κάνει το finalising (δεν θυμάμαι πως το λέει) σταματάει στο 8% (αφού έχει ολοκληρώσει την ανάγνωση αυτών που θέλω να κάνω backup) και χάνει την σύνδεσει με το κινητό............και τη χάνει γιατί το κινητό από μόνο του κάνει επανεκίνηση....

Μήπως βοηθήσει αυτή η λεπτομέρια, για το τι δια...λο συμβαίνει με το backup?:mad:

Μήπως φταίει το oratsu theme ή orange tsunami (δεν θυμάμαι)? αν φταίει πάντως δεν το βγάζω και ας μην κάνω ποτέ backup!:happy:

Αν θυμάμαι το orange tsunami είναι κάποιο mod οπότε μπορεί να επηρεάζει.

Έχει δοκιμάσει να κάνεις backup μόνο κάποιες πληροφορίες και όχι full backup; Για παράδειγμα μόνο τις επαφές.

Edit: Ξαναδιάβασα το προηγούμενο Post και μάλλον το έχεις δοκιμάσει.

Μήπως φταίει το nokia suite; Ποια έκδοση έχεις; Δοκίμασες σε κάποιο άλλο pc;

Edited by zafevolution

Μάλλον την τελευταία έκδοση έχω γιατί δεν παρουσιάζει κάποιο update...αλλά θα δοκιμάσω unistall και ξανά download από NOKIA να δούμε αν θα διορθωθεί. Έχω εγκαταστημένα και το παλιό pcsuite αλλά και nokia suite. Λέτε να φταίει τίποτα σε αυτό? Edited by Thingol

Haida's saying

Και ναι η λύση βρέθηκε....Hard Reset, χωρίς να έχω καταφέρει να κάνω backup...Δεν πειράζει...τουλάχιστον κατάφερα να κάνω Backup σε άδειο τηλέφωνο....χαχαχααχα.... στο κουτί του τώρα και αναμονή για την τυχη του. Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που του έκανα hard reset και είδα 74.6 ΜΒ free of 86.0 MB στη phone memory....πριν το hard reset είχε μόλι 10ΜΒ. Thanks για τη βοήθεια πάντως.

Άσχετο...ίσως η καλύτερη μπαταρία που είχα ποτέ σε κινητό touch screen (or smartphone) 3 με 4 μέρες με WIFI συνέχεια ανοικτό, αλλά με μικρή χρήση του κινητού από όλες τις απόψεις!

Haida's saying

• 2 weeks later...

Ρε παιδια το κινητο στο μηνυμα αλλαζει καθε 60 χαρακτηρες μηνυμα .

Πως ρυθμιζεται ?

My third beast Xiaomi Mi 9

My second mini Sony Z3 Compact : stock

Μy first android phone LG Optimus 2x Rom : CM10.1 - tonyp - T-Build 05 with kk M1

Θα αλλάξεις στις ρυθμίσεις των μηνυμάτων την υποστήριξη χαρακτήρων σε περιορισμένη.

*παρακαλω, τιποτα

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

οποιος μπορει ας με βοηθησει. οταν με καλουν στο κινητο παταω το ναι και κλεινει το κινητο. το εκανα αναβαθμηση και παλι μου το κανει αυτο μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει?

οποιος μπορει ας με βοηθησει. οταν με καλουν στο κινητο παταω το ναι και κλεινει το κινητο. το εκανα αναβαθμηση και παλι μου το κανει αυτο μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει?

Καλησπέρα και καλώς ήρθες!

Κάνει restart ή κλείνει τελείως; Στο κάνει συνέχεια; Και σε άλλες περιπτώσεις ή μόνο σε κλήσεις;

Αν το έχεις συνδεδεμένο με το φορτιστή εκείνη τη στιγμή στο κάνει;

• 1 month later...

καλημερα :)

εχω το nokia 5800 xpressmusic εδω και κατι μηνες και μπορω να πω οτι ειναι πολυ καλο κινητο..

πριν κατι μερες ομως παρατηρησα ενα προβλημα που με προβληματισε...

παω να περασω τραγουδια απτο pc στο κινητο μεσω usb. διαλεγω τη μαζικη απο8ηκευση, αποσυνδεω το καλωδιο και οταν μπαινω στην μουσικη βιβλιο8ηκη μου ζηταει ανανεωση... κανω αλλα δυστυχως δεν βρισκει τα τραγουδια :/

το εχω αφησει μεχρι και 20 λεπτα να κανει ανανεωση μουσικης βιβλιο8ηκης χωρις καμια επιτυχια.... τα τραγουδια βρισκονται μονο στην διαχειρηση αρχειων.

Παρακαλω αν μπορει καποιος ας βοη8ησει :/ ευχαριστω!

Καλημέρα και καλώς ήρθες στο forum.:)

Το πρόβλημα αυτό που αναφέρεις το είχες από την αρχή ή εμφανίστηκε τώρα;Σε ποια διαδρομή της κάρτας μνήμης μεταφέρεις τα τραγούδια;

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

ευχαριστω :)

οχι το προβλημα δεν το ειχα απο την αρχη...εχω 3αναπερασει τραγουδια μεσω usb και απο8ηκευτηκαν με αυτην την διαδικασια μια χαρα...

τι εννοειτε οταν λετε με ποια διαδρομη?

Εννοώ σε ποιον φάκελο στην κάρτα μνήμης τα αποθηκεύεις.Αν τα βάλεις για παράδειγμα στον φάκελο sounds-digital συνεχίζεται το πρόβλημα;

Κάνε μια δοκιμή και πέρνα ένα τραγούδι στην μνήμη της συσκευής και δες αν εμφανίζεται στην μουσική βιβλιοθήκη.

Υ.Γ.Ο πληθυντικός δεν χρειάζεται,μια οικογένεια είμαστε σε αυτό το forum.:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

ααα....εγω τα αποθηκευω ολα στο φακελο attachments οπου βρισκονται ολα τα τραγουδια.....θα κανω παντως μια δοκιμη και θα σας πω :)

Ευχαριστω πολυ...:)

Ο πληθυντικος ειναι λογω ηλικιας αλλα ενταξη :)

εκανα αυτο που μου ειπατε αλλα συνεχιζει το ιδιο...κανει συνεχεια ανανεωση και δεν σταματαει εαν δεν πατησω διακοπη...

ειλικρινα δεν εχω ιδεα τι εχει γινει... ://

εκανα αυτο που μου ειπατε αλλα συνεχιζει το ιδιο...κανει συνεχεια ανανεωση και δεν σταματαει εαν δεν πατησω διακοπη...

ειλικρινα δεν εχω ιδεα τι εχει γινει... ://

κανε μια επανεγκατασταση λογισμικου μηπως και στρωσει

[sIGPIC][/sIGPIC]

Λογικα μπορεις να δοκιμασεις ενα hard format (πρασινο + κοκκινο + κουμπι καμερας + power button). Απλα σβηνει τα παντα απο το κινητο οποτε κρατα τα back up που χρειαζεσαι...

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB

οταν λετε οτι σβηνει τα παντα....εννοειτε μονο τις εικονες τα τραγουδια κ τα λιπα ή και τις εφαρμογες που εχω μεσα?

Επανεγκατασταση λογισμικου πως κανω?

Οταν συνδεεις το κινητο σε ρωταει να επιλεξεις ovi suite,μαζικη αποθηκευση ....... Δοκιμασε την πρωτη επιλογη και αν σε ρωτησει οτι τα αρχεια μπορει να μην αναγνωριζονται απο τη συσκευη, να γινει μετατροπη? επελεξε ναι.

θα το προσπαθησω και αυτο και θα σας πω....

να σας κανω αλλη μια ερωτηση....πριν κατι μηνες εκανα μια ενημερωση λογισμικου... Ειδα λοιπον οτι μετα απο αυτο, μου εχει αφαιρεσει την επεξεργασια εικονων.... Υπαρχει καποιος τροπος να επαναφερω το παλιο λογισμικο που ειχε εξ αρχης?

Edited by impreza_sti
Συνεχόμενα μηνύματα-Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη σε υπάρχον μήνυμα πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

Να επαναφέρεις παλιότερο λογισμικό δεν γίνεται.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″