soom Δημ. November 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2009 Η Fnac ήταν από τις πρώτες που στήριξαν τα Mac στην Ελλάδα, αλλά και πάλι εγώ αναφερόμουν στις ελληνικές εταιρείες. Η Fnac είναι γαλλική και εκεί τα Mac είναι πολύ μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Πάντως όπως και να έχει, τα Mac δεν είναι Acer, κάνουμε μια ντάνα και βάζουμε και ένα ταμπελάκι πάνω-πάνω και θα φύγουν. Θέλουν μεράκι και φροντίδα και δεν υπάρχουν πολλοί retailers που να "ανέχονται" το μικρό σχετικά κέρδος των Mac ώστε να τους δώσουν την προσοχή που τους αξίζει. Η Fnac για εμένα, είναι από τις κορυφαίες εταιρίες στο είδος της. Για εμένα, σαφώς ανώτερη από τα Public. Όχι ότι είναι άσχημα τα Public, αλλά τα Fnac μου αρέσουν περισσότερο. Και για την Γλυφάδα που έχω γνώμη, μιας και τα έχω επισκεφτεί, η γωνία της Apple ήταν πολύ ωραία! Τα είχα όλα όπως έπρεπε! Είχε και τα αξεσουάρ των λαπτοπ.. Γενικά, σαν κατάστημα, είναι ακριβώς όπως πρέπει να είναι! Τέλειο! Και όπως λες, επειδή το κέρδος είναι μικρό, αυτοί που θα τα φέρουν, θα πρέπει να τα προσέξουν. Και όχι μόνο να μην πάθουν κάτι, αλλά αν είναι έτσι στημένα ώστε να τραβήξουν την προσοχή και να πουληθούν.. Είναι πανέμορφα. Αν τα στήσεις και σωστά θα φύγουν.;) Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreas1022 Δημ. November 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2009 Ρε παιδια ας ηρεμισουμε λιγο...δεν λεω μια χαρα ειναι και γω μαλλον θα παρω αλλα νταξει..σιγα μην τα φερνουν απο αμερικη και σε πουπουλα.... Επισης οταν θα ανοιξουν τα APPLE RESSELLER ... θα πωλουν και το iphone? Παράθεση :w00t: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bored01 Δημ. November 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2009 Ρε παιδια ας ηρεμισουμε λιγο...δεν λεω μια χαρα ειναι και γω μαλλον θα παρω αλλα νταξει..σιγα μην τα φερνουν απο αμερικη και σε πουπουλα.... Επισης οταν θα ανοιξουν τα APPLE RESSELLER ... θα πωλουν και το iphone? To iPhone διανέμεται αποκλειστικά από τις εταιρείες κινητής με τις οποίες συνεργάζεται η Apple. Μόνο στις χώρες που δεν υπάρχει αντιπροσωπεία αλλά έχει η ίδια η Apple παράρτημα πουλάει στα καταστήματα της το iPhone. Εκτός αν όταν με το καλό εμφανίστει κάποιου τέτοιου είδους κατάστημα στην Ελλάδα κάνει η iSquare κάποια συμφωνία με τη Vodafone και τη Cosmote όπως έχει το Πλαίσιο και το Fnac. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eliasj Δημ. November 4, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2009 Βλεποντας το καινουργιο imac με την 27αρα, λεω θα το κανω δωρο στον εαυτο μου για τα χριστουγεννα. Αλλα. Ακομα να μην εχει Blue ray??? Ειναι σε μερικα πραγματα η Apple στον κοσμο της. Ψαχνοντας να βρω αν μπορει να παρει εξωτερικο blue ray, ανακαλυψα οτι πρεπει να παρεις ενα καλωδιο μετατροπεα apo HDMI. Ολα καλα μεχρι εδω. Το θεμα ειναι οτι αυτο το καλωδιο δεν υπαρχει ακομα:mad: Καμμια πατεντα ξερει κανεις? Η θα μεινω με τον παλιο μου imac για τα επομενα 5 χρονια που θα εχει βγει καινουργιο format σε ταινιες, αλλα τοτε η Apple θα αποφασισει να βαλει Blue ray? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
asikis Δημ. November 4, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2009 Χτες παραγγειλα τον νεο iMac με τις 21,5' οθονη (το φτηνο μοντελο με την NVIDIA). Μεχρι το τελος του μηνα το αργοτερο θα τον εχω μου ειπανε. Η μονη παρασπονδια ειναι οτι σε χρεωνουν 17 ευρω εξτρα αν θες το ασυρματο πληκτρολογιο (ενω κανονικα περιλαμβανετε ως standard σε ολα τα νεα iMac)...Τεσπα... Παντως αρχιζω να το ξανασκεφτομαι αν αξιζει το ασυρματο πληκτρολογιο την εξτρα αναμονη (συν την ελλειψη του numeric keypad). Δεν θα προλαβαινω να φορτιζω τις μπαταριες για πληκτρολογιο και mouse. Σχετικα με το BluRay εμενα προσωπικα δεν με απασχολει καθολου καθως οτι HD ταινια εχω ειναι σε ηλεκτρονικη μορφη και οχι σε δισκακι. Προσωπικα δυσκολα θα αγορασω ποτε ταινια σε BR δισκο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ermis1975 Δημ. November 4, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2009 Μιας και προσανατολίζομαι στο να πάρω mac, εχω μια απορία που θα μπορούσαν να μου απαντήσουν οι χρήστες macbookpro ή Imac. Μενδιαφέρει η επεξεργασία φωτογραφιών (κυρίως) αλλά και video. Ακούω οτι τα mac είναι πολύ γρήγορα, πολύ σταθερά κλπ. Η απορία μου είναι ένα mac (μέχρι 1500euro) είναι καλύτερο και γρηγορότερο απο 1 4πύρινο pc με win στους τομείς αυτούς? Η όλα αυτά που βλέπω...και ακούω γίνονται με επαγγελματικά mac, με τεράστιες μνήμες κλπ.?! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. November 4, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2009 Η σταθερότητα στην οποία αναφέρεσαι δεν οφείλειται (κατά κύριο λόγο) στην υπολογιστική ισχύ, αλλά στο λειτουργικό σύστημα. Εννοείται πως αν έχεις ένα PC με 4 πυρήνες και μια εφαρμογή που να τους ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ (γιατί δεν το κάνουν όλες) και τρέχεις το ίδιο πρόγραμμα σε PC με 2, θα δεις καλύτερα αποτελέσματα στο πρώτο. Ωστόσο και στα δύο θα εχεις τον περιορισμό του...προβληματικού λειτουργικού. Αντίστοιχα σε Mac, σε 4πύρηνο (τον καινούργιο iMac 27" π.χ. ή τον Mac Pro) θα τρέχεις καλύτερα από 2πύρηνο. Ωστόσο, θα έχεις να σε "βοηθάει" και ένα πολύ καλογραμμένο λειτουργικό σύστημα που θα κάνει την όλη διαδικασία πιο εύκολη, γρήγορη και απροβλημάτιστη. Αν μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα που χρειάζονται για έναν 27" iMac με Quad επεξεργαστή, δώσε τα. Μην ξεχνάς πως παίρνεις μαζί και μια εξαιρετική οθόνη, η οποία θα σου κόστιζε 250-400€ αν έπαιρνες παρόμοια για PC. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreas1022 Δημ. November 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 5, 2009 Χτες παραγγειλα τον νεο iMac με τις 21,5' οθονη (το φτηνο μοντελο με την NVIDIA). Μεχρι το τελος του μηνα το αργοτερο θα τον εχω μου ειπανε. Η μονη παρασπονδια ειναι οτι σε χρεωνουν 17 ευρω εξτρα αν θες το ασυρματο πληκτρολογιο (ενω κανονικα περιλαμβανετε ως standard σε ολα τα νεα iMac)...Τεσπα... Παντως αρχιζω να το ξανασκεφτομαι αν αξιζει το ασυρματο πληκτρολογιο την εξτρα αναμονη (συν την ελλειψη του numeric keypad). Δεν θα προλαβαινω να φορτιζω τις μπαταριες για πληκτρολογιο και mouse.. Kαλα παλι μας δουλευουν??στο σαιτ της ΑΠΛ λεει οτι περιλαμβανεται και το ασυρματο πληκτρολογιο και ποντικι....γιατι να το πληρωσουμε επιπλεο?? Παράθεση :w00t: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
asikis Δημ. November 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 5, 2009 Kαλα παλι μας δουλευουν??στο σαιτ της ΑΠΛ λεει οτι περιλαμβανεται και το ασυρματο πληκτρολογιο και ποντικι....γιατι να το πληρωσουμε επιπλεο?? φιλε μου εχεις δικιο. το ανεφερα στο καταστημα και μου ειπαν οτι ετσι τους τα στελνει η apple. Θα ξαναρωτησω παντως τις επομενες μερες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreas1022 Δημ. November 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 5, 2009 φιλε μου εχεις δικιο. το ανεφερα στο καταστημα και μου ειπαν οτι ετσι τους τα στελνει η apple. Θα ξαναρωτησω παντως τις επομενες μερες... Μα και η apple στο σαιτ της αναφερει οτι ειναι standar σε ολοες της εκδοσεις της... Παράθεση :w00t: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bored01 Δημ. November 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 5, 2009 φιλε μου εχεις δικιο. το ανεφερα στο καταστημα και μου ειπαν οτι ετσι τους τα στελνει η apple. Θα ξαναρωτησω παντως τις επομενες μερες... H απάντηση της iSquare επ'αυτού είναι ότι η Apple δεν έχει βγάλει ακόμα τα καινούρια ασύρματα πληκτρολόγια στα ελληνικά (άρα δεν έχει στείλει). Συνεπώς στις συσκευασίες βάζουν standar το κλασικό ενσύρματο ή μπορείς με επιπλέον κόστος (17-20 ευρώ) να πάρεις το παλιό ασύρματο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreas1022 Δημ. November 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 6, 2009 H apple βγαζει δηλαδη ελληνικο πληκτρολογιο και οχι ελληνικο λειτουργικο???? Παράθεση :w00t: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
asikis Δημ. November 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 6, 2009 H απάντηση της iSquare επ'αυτού είναι ότι η Apple δεν έχει βγάλει ακόμα τα καινούρια ασύρματα πληκτρολόγια στα ελληνικά (άρα δεν έχει στείλει). Συνεπώς στις συσκευασίες βάζουν standar το κλασικό ενσύρματο ή μπορείς με επιπλέον κόστος (17-20 ευρώ) να πάρεις το παλιό ασύρματο. Φιλε μου οταν λες το παλιο ασυρματο εννοεις αυτο φανταζομαι ε? http://www.document.gr/store/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=77&category_id=80&option=com_virtuemart&Itemid=56 Αυτο δεν ειναι και το στανταρ ασυρματο που δινει η apple με τους νεους iMac? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bored01 Δημ. November 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 6, 2009 Φιλε μου οταν λες το παλιο ασυρματο εννοεις αυτο φανταζομαι ε? http://www.document.gr/store/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=77&category_id=80&option=com_virtuemart&Itemid=56 Αυτο δεν ειναι και το στανταρ ασυρματο που δινει η apple με τους νεους iMac? Αυτό είναι το καινούριο, με τις δύο μπαταρίες και χωρίς numeric keypad. Αυτό κανονικά δίνεται με τους νέους imac αλλά όχι στην Ελλάδα. Η απάντηση της αντιπροσωπείας είναι ότι δεν τους έχει στείλει η Apple τα ελληνικά. Σύντομα θα είναι διαθέσιμο. Το παλιό είναι αυτό http://store.apple.com/us/product/MB110LL/A με τις τρεις μπαταρίες και τους αριθμούς. Αυτό υπάρχει στα ελληνικά αλλά δεν το δίνουν standar με τους νέους imac, το παίρνεις αν θέλεις με επιπλέον κόστος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. November 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 6, 2009 Από το να καθυστεροήσουν κανα μήνα παραπάνω τους iMac για αυτό, μικρό το κακό. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bored01 Δημ. November 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 6, 2009 Από το να καθυστεροήσουν κανα μήνα παραπάνω τους iMac για αυτό, μικρό το κακό. Nαι αλλά από την άλλη είναι άδικο κάποιοι που θα αγοράσουν τώρα τον iΜac να μείνουν με το ενσύρματο λόγω της ανικανότητας-αδιαφορίας της Apple να παραδώσει εγκαίρως τα ελληνικά ασύρματα πληκτρολόγια (στις άλλες χώρες πως μπορούσε?)... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sparky Δημ. November 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 6, 2009 Αντί για το magic mouse, δεν θα ήταν καλύτερα η Apple να βγάλει ένα trackpad αυτόνομο & ασύρματο έτσι ώστε να γίνονται τα gestures πιο εύκολα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geovass Δημ. November 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 6, 2009 Nαι αλλά από την άλλη είναι άδικο κάποιοι που θα αγοράσουν τώρα τον iΜac να μείνουν με το ενσύρματο λόγω της ανικανότητας-αδιαφορίας της Apple να παραδώσει εγκαίρως τα ελληνικά ασύρματα πληκτρολόγια (στις άλλες χώρες πως μπορούσε?)... Ζητα να παρεις το Αγγλικο ασυρματο. Το ιδιο ειναι... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
asikis Δημ. November 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 6, 2009 Αυτό είναι το καινούριο, με τις δύο μπαταρίες και χωρίς numeric keypad. Αυτό κανονικά δίνεται με τους νέους imac αλλά όχι στην Ελλάδα. Η απάντηση της αντιπροσωπείας είναι ότι δεν τους έχει στείλει η Apple τα ελληνικά. Σύντομα θα είναι διαθέσιμο. Το παλιό είναι αυτό http://store.apple.com/us/product/MB110LL/A με τις τρεις μπαταρίες και τους αριθμούς. Αυτό υπάρχει στα ελληνικά αλλά δεν το δίνουν standar με τους νέους imac, το παίρνεις αν θέλεις με επιπλέον κόστος. Λοιπον για να ξεκαθαρισουμε τα πραγματα, μιλησα με το καταστημα που εχω παραγγειλει το νεο iMac και μου ειπαν τα εξης: 1. Οποιος θελει μπορει να παραγγειλει το νεο iMac με το νεο ασυρματο keyboard και με χρεωση +18 ευρω (οπως εκανα εγω. απλα η παραδοση καθυστερει λιγο παραπανω). Η επιπελον χρεωση ειναι απο την Rainbow. O λογος ειναι οτι σκεφτηκανε αφου η Apple δεν εχει ετοιμο ακομα το Ελληνικο ασυρματο, ας δωσουμε την δυνατοτητα αμεσης παραλαβης του iMac με το ελληνικο ενσυρματο ριχνοντας την τιμη του iMac κατα 18 ευρω (που ειναι και η διαφορα τιμης του ελληνικου ενσυρματου με αλφαριθμητικο με το αγγλικο ασυρματο). 2. Οταν θα αρχισουν σε λιγο καιρο να ερχονται τα iMac με το ασυρματο στην συσκευασια, αυτο λογικα θα ειναι με του ελληνικους χαρακτηρες επανω (εκτος και μας τα χαλασει η μαμα Apple). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. November 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2009 Κατέληξα τελικά στον ακριβό 21.5" είδα στημμένους και τους δύο δίπλα-δίπλα και μου φάνηκε υπερβολικά μεγάλος ο 27άρης. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreas1022 Δημ. November 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2009 Που τους ειδες?στο public που πηγα σημερα ,ειχε ακομα τους παλιους.... Παράθεση :w00t: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. November 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2009 Στη Fnac. O 27άρης είναι πολύ καλός, εντάξει υπερέβαλα πριν δεν είναι και τεράστιος, απλά για αυτό που τον θέλω εγώ είναι πολύ μεγάλος, δεν το χρειάζομαι. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geovass Δημ. November 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2009 http://www.appleinsider.com/articles/09/11/09/apple_begins_shipping_quad_core_27_inch_imac_models.html Apple begins shipping quad-core 27-inch iMac models:):):) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ermis1975 Δημ. November 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2009 Πραγματικά δε ξέρω τί να διαλέξω. Laptop ή desktop. Στα 1500euro το desktop εχει καταπληκτική οθόνη και δυνατότητες. Το laptop έχει τις ίδιες...? Μιλάω για το MacBookPRO 13 οθόνη με 4GB μνήμη. Θα μου πείτε... άλλο το desktop και άλλο το laptop. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. November 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2009 Κατέληξα τελικά στον ακριβό 21.5" είδα στημμένους και τους δύο δίπλα-δίπλα και μου φάνηκε υπερβολικά μεγάλος ο 27άρης. Ο ακριβός 21.5 από τον φτηνό 27 έχει 150 ευρώ δοαφορά (εδώ που είμαι εγώ). Αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου πάρε τον 27αρη και δεν θα το μετανιώσεις.. Απο το Σάββατο δεν εχω κουραστεί να τον χαζεύω πάνω στο γραφείο μου. Πραγματικά δε ξέρω τί να διαλέξω. Laptop ή desktop. Στα 1500euro το desktop εχει καταπληκτική οθόνη και δυνατότητες. Το laptop έχει τις ίδιες...? Μιλάω για το MacBookPRO 13 οθόνη με 4GB μνήμη. Θα μου πείτε... άλλο το desktop και άλλο το laptop. Ερμή, Αν θες να το μεταφέρεις θα πάρεις φορητό. Είναι απλά τα πράγματα. Αν είναι να πάρεις κάτι για να είναι πάντα καρφωμένο πάνω στο γραφείο και δεν πρόκειται να πάει πουθενά θα πάρεις iMac. Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts