Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Kαταρχας δεν αναφερθηκα στο S6 αλλα στο 1020. Επιμενω οτι μου αρεσουν ετσι οπως τις βλεπω και δεν θα τις ηθελα με hdr.

Οσο για αυτη που μου δειχνεις, ναι δεν θα την ελεγα πολυ πραγματικη. Θα την εβαζα wallpaper να την χαζευω γιατι ειναι πολυ καλη αλλα δεν ειναι τοσο ρεαλιστικη στα ματια μου. Τα android γενικοτερα "σηκωνουν"¨το hdr γιατι πολλες φορες το χρειαζονται. Το 1020 κατ'εμε ΔΕΝ χρειαζεται hdr. Μπορει βαζοντας το, να χαλασεις τα πραγματα. Εχω δοκιμασει hdr στο 1020 και δεν μου αρεσε καθολου.

1.Το 1020 δεν μπορει να παρει HDR Λογω αρχαιου επεξεργαστη.

2.Επι ενα χρονο δεν μπορουσα να βγαλω τετοιες φωτογραφιες κοντρα στον ηλιο με το 1020 για πολλους και διαφορους λογους...υπερβολικο Lens flare, ελλειψη HDR κ.τλ. Τωρα με το Galaxy S6 μπορω.

Αυτη ειναι φωτο δικια μου με το 1020...ετσι βγαζει κοντρα σε ηλιο

16980259957_bb4c53478d_c.jpg

Edited by paok4270

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ακομα και gionee elife E7 και iuni u2 (με τον omnivision 16825) θα δειχνουν καλυτερα απο το s6 εφοσον βγαλουν raw/dng ..-σε αναλογα χερια.

(το υποστηριζει μεν, αλλα καμμια κινεζοεταιρια δεν ασχολειται δε).

Δεν ειναι δικια μου προφανως ..και περα οτι δεν ειναι και κατι το ιδιαιτερο σαν φωτο για να σταθει κανεις και να τη χαζευει, απλα να τονισω οτι εχει τραβηχθει με iso1061

Gionee Elife E7 Camera Sample 13

Ο τύπος έχει ανεβάσει αρκετά δείγματα από το gionee elife Ε7 και από τι βλέπω ξέρει να χειρίζεται πολύ καλά το κινητό και έχει βγάλει πολύ καλά δείγματα(για τα δικά μου μάτια πάντα) ..Γι αυτό δεν πρέπει να υποτιμάμαι καμία συσκευή και ειδικά πλέον και τα κινέζικα (κινέζικο= κακή κάμερα) το έχω δει να γράφεται αρκετές φορές στα νήματα του forum..

Edited by vagosvts7

Haier W910 value for money :D

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος Add-ons & Repository http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408974

1.Το 1020 δεν μπορει να παρει HDR Λογω αρχαιου επεξεργαστη.

2.Επι ενα χρονο δεν μπορουσα να βγαλω τετοιες φωτογραφιες κοντρα στον ηλιο με το 1020 για πολλους και διαφορους λογους...υπερβολικο Lens flare, ελλειψη HDR κ.τλ. Τωρα με το Galaxy S6 μπορω.

1. Βεβαιως και μπορει απλα τραβαει 3 φωτο και κανει stitching.

2. Το οτι δεν μπορεσες εσυ δεν σημαινει οτι δεν το κανει το 1020. Αν θες μπορω να σου βγαλω οσες θες.

----- προσθήκη μηνύματος 65 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ο τύπος έχει ανεβάσει αρκετά δείγματα από το gionee elife Ε7 και από τι βλέπω ξέρει να χειρίζεται πολύ καλά το κινητό και έχει βγάλει πολύ καλά δείγματα(για τα δικά μου μάτια πάντα) ..Γι αυτό δεν πρέπει να υποτιμάμαι καμία συσκευή και ειδικά πλέον και τα κινέζικα (κινέζικο= κακή κάμερα) το έχω δει να γράφεται αρκετές φορές σε αλλά νήματα του forum..

Σαφως, και θεωρω το nubia που εχεις απο τις πιο αξιολογες καμερες μαζι με το mx4. O κινεζος εχει πιασει το νοημα στους αλγοριθμους και μπραβο του...

----- προσθήκη μηνύματος 44 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πέρυσι ήμουν εκει. Πως δεν βρεθήκαμε?????:lol::p:D

Α ρε farcry 4..... :lol:;)

1. Βεβαιως και μπορει απλα τραβαει 3 φωτο και κανει stitching.

2. Το οτι δεν μπορεσες εσυ δεν σημαινει οτι δεν το κανει το 1020. Αν θες μπορω να σου βγαλω οσες θες.

----- προσθήκη μηνύματος 65 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σαφως, και θεωρω το nubia που εχεις απο τις πιο αξιολογες καμερες μαζι με το mx4. O κινεζος εχει πιασει το νοημα στους αλγοριθμους και μπραβο του...

----- προσθήκη μηνύματος 44 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

1.και γιατι δεν εχει η Lumia camera HDR στο 1020?

Πολυ καλο το αποστελεσμα παντως ειδικα απο το meizu...!! τι αισθητηρα φοραει? imx 214-135?

samsung σενσορα εχει 13mp, περισσοτερες λεπτομεριες δεν ξερω

Όντως στο συγκριτικό που ανέβασε ο φίλος φαίνεται καλύτερο το Meizu , δείχνει τα δόντια του :D

Εννοείτε ότι το meizu note για τα χρήματα του τα πάει αρκετά καλά στην φωτογραφική μηχανή .. πολύ αξιόλογη συσκευή ..

Αλλά επειδή έχω το nubia z7 mini (υποτίθεται ότι έχουν την ίδια κάμερα με το μεγάλο αδερφό) και το έχω επεξεργαστεί σε ρυθμίσεις της κάμερας, πιστεύω πως άμα το μάθεις περισσότερο θα έχεις αρκετά καλύτερα αποτελέσματα .. Από αλλαγές σε rom είδα διαφορές στο αυτόματο μόνο , αλλαγή βλέπεις ακόμα και στις ρυθμίσεις της stock κάμερας από auto mode σε pro mode κτλ.. ακόμα αλλαγές είδα σε άλλες εφαρμογές κάμερας πχ snap camera ..Στο νήμα του nubia z7 mini κάποια παιδιά βάλανε την official L και είπαν ότι η κάμερα του ανέβηκε επίπεδο (αλλά θα θελα να δω δείγματα και από τους ίδιους ) ..Όταν γίνει stable , γιατί έχει πολλά θέματα η official lollipop του z7 mini θα την περάσω και εγώ με το καλό και θα ενεβάσω δείγματα..Πιστεύω ότι η κάθε συσκευή θέλει το δικό της ψάξιμο και χρόνο στα περί κάμερας για να τη φέρεις στα μέτρα σου (επιθυμητά επίπεδα) ..

Το coolpad f1 παράδειγμα, με αλλαγές rom βλέπεις πολλές διαφορές στην κάμερα του , άλλες προς το καλύτερο, άλλες προς το χειρότερο..(με την rom που σου έρχετε από το εργοστάσιο η συσκευή, το χαντακώνει το κινητό) ..

συμφωνω σε ολα οσα λες φιλε μου, απλα εβγαλα και μετα τα 2 ολα στο αυτοματο και με stock καμερες επιτηδες, εννοειτε οτι με ψαξιμο καθε κινητο μπορει να φερει καλυτερα αποτελεσματα

Δεν ειναι δικια μου προφανως ..και περα οτι δεν ειναι και κατι το ιδιαιτερο σαν φωτο για να σταθει κανεις και να τη χαζευει, απλα να τονισω οτι εχει τραβηχθει με iso1061

Gionee Elife E7 Camera Sample 13

θα το εχω στα χερια μου σε λιγες μερες το gionee και θα ερθει mega vs με meizu,nubia,lenovo :D

Με κολακεύεις :rolleyes: ... και ειδικά που πρόσεξες ότι η φωτογραφία είναι από το far cray(εγώ τώρα το πρόσεξα :eek:) , πάει να πει ότι το έχεις το θέμα περί φωτογραφίας :p έχεις μάτι καλλιτεχνικό ;) κόβει το μάτι σου , με λίγα λόγια !

Haier W910 value for money :D

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος Add-ons & Repository http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408974

Δεν τα εβαλα τυχαια τον σενσορα. Ενα ελαχιστο χρονο θελει η εταιρια απλα να βγαλει μια εικονα της προκοπης.

Εχει μεγαλο μεγεθος και νορμαλ pixels (αριθμο) ωστε να εχει καλυτερο snr/pixel. Απο κει και περα απλα δεν πρεπει να τα σκατωσεις με το s/w.(σαν εταιρια)

Σαν hw ειναι καλυτερο (σιγουρα στα χαρτια) απο το S6 .

ιδιο σενσορα φοραει και το oppo n3 που εχει 3πλασια και πανω λεφτα.

Σαν λειτουργιες ..παιζει να μην εχουν βγαλει ουτε το 1/10 ..αν και προφανως δεν εχω κανενα κινητο στα χερια μου (για να δικαιολογησω το 1/10).

http://www.ovt.com/products/sensor.php?id=117

Μια αντιστοιχη λειτουργια να υλοποιουσαν με το 1020 με dng+οversampling jpg θα ηταν super.

(μονο το dng θελω προσωπικα)

Οσο για το raw/dng ..ενα απλο παραδειγμα.

http://www.androidauthority.com/nexus-5-lollipop-camera-api-samples-540858/

Και δεν ειναι και τιποτα να παρεις το αντιστοιχο αποτελεσμα σε καθε φωτο. Σιγουρα θελει λιγο χρονο παραπανω αλλα μεχρι εκει. Απλα δε σε ενδιαφερει και ποσο ασχοληθηκε η εταιρια υστερα με το s/w.

εδιτ

θα το εχω στα χερια μου σε λιγες μερες το gionee και θα ερθει mega vs με meizu,nubia,lenovo :D

να ξερεις οτι θα σε πρηξω αρκετα εκεινες τις μερες. :p

(ιδιο hw με το iuni ειναι ..οποτε παιζει να παρω το iuni λογω μεγεθους και να βαλω την δικια σου rom αν δεν με καλυπτει η αλλη).

Edited by xteacher

1.και γιατι δεν εχει η Lumia camera HDR στο 1020?

Δεν αναφερθηκα στην lumia camera αλλα στο 1020. Προφανως και δεν το εχει γιατι δεν το χρειαζεται.

Αν θες ντε και καλα hdr, Eνα απο τα προγραμματα ειναι το proshot μαζι με αλλα τοσα. Δεν ειναι κατι φοβερο, 3 φωτογραφιες με διαφορετικα exposure ειναι.

----- προσθήκη μηνύματος 106 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

@panos μια χαρα οι φωτο σου...πολυ ζωντανες δεν με χαλανε καθολου!! ;)

@vagos δεν σε κολακευω, την αληθεια λεω. Οι φωτο που εχεις στο flickr μου αρεσουν παρα πολυ ειδικα σε λεπτομερεια και χρωματα.

@xteacher αναφερεσαι στο gionee e7? με τον αισθητηρα τον 16αρη? Αν ναι μου ειχε κινησει και μενα το ενδιαφερον αυτος...

... Αλλά ούτε και αυτή μου μοιάζει ψεύτικη εμένα :D

far-cry-4-screen-05-us-30sep14?$MediaCarousel_Original$

Εμένα πάντως αυτή μου φαίνεται ... παραμυθένια!!!

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Paok, εμένα μου άρεσε πάρα πολύ μια φωτό που ανέβασες με 1020 κόντρα στον ήλιο με τις κόκκινες αντανακλάσεις, έχω βγάλει και με το 808 παρόμοιες με ποικίλα "εφέ" χρωμάτων από το φως του ήλιου και τα "παιχνίδια" του φακού και είναι πολύ εντυπωσιακές. Αυτά τα "ατυχήματα" είναι που δίνουν καμιά φορά την αξία στην φωτογραφία. Edited by impreza_sti

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Διαγράφηκαν ποστ. Ηρεμήστε παρακαλώ πολύ αφήστε στην άκρη τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και μάθετε να συζητάτε πολιτισμένα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Τραβηγμένες χθές με το G3 στο Σούνιο , φαίνεται ο ναός του Ποσειδώνα.

17189515035_ca522937c9_c.jpgΝαός του Ποσειδώνα

17001787118_985eb76a57_c.jpgsounio

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Σαν ρομαντικός λοιπόν προσπάθησα να βγάλω μερικές στα 20 sec με θέμα κάνα άστρο

17145660046_49f526c5b5.jpg2015-04-17_01-16-32 by sam2871990, on Flickr

17002319180_74227c1167.jpgP50413-221900 by sam2871990, on Flickr

17002321750_9670e1e75e.jpgP50413-215909 by sam2871990, on Flickr

Αλλά δυστυχώς τις πάει πολύ προς το θερμό, με λίγη αλλαγή του color temperature πήρα κάτι τέτοιο

17002107378_cd38e2e500.jpgP50413-215909-001 by sam2871990, on Flickr

Ολες σε σχεδόν απόλυτο σκοτάδι

Edited by sam28

Δεν αναφερθηκα στην lumia camera αλλα στο 1020. Προφανως και δεν το εχει γιατι δεν το χρειαζεται.

Αν θες ντε και καλα hdr, Eνα απο τα προγραμματα ειναι το proshot μαζι με αλλα τοσα. Δεν ειναι κατι φοβερο, 3 φωτογραφιες με διαφορετικα exposure ειναι.

...............................

Συμφωνώ, το έχουμε ξανασυζητήσει, δεν το πολυ-χρειάζεται, μόνο σε δύσκολες περιπτώσεις, που στις μισές τουλάχιστον απο αυτές, η φωτο χάνει τη φυσικότητά της με την επιβολή επεξεργασίας απο το HDR.

Paok, εμένα μου άρεσε πάρα πολύ μια φωτό που ανέβασες με 1020 κόντρα στον ήλιο με τις κόκκινες αντανακλάσεις, έχω βγάλει και με το 808 παρόμοιες με ποικίλα "εφέ" χρωμάτων από το φως του ήλιου και τα "παιχνίδια" του φακού και είναι πολύ εντυπωσιακές. Αυτά τα "ατυχήματα" είναι που δίνουν καμιά φορά την αξία στην φωτογραφία.

Συμφωνώ επίσης, γι αυτό δεν ασχολούμαι και με την επεξεργασία, θεωρώ οτι η φυσικότητα μιας φωτογραφίας είναι ό,τι καλύτερο!

Edited by impreza_sti
Αφαίρεση off topic σχολιασμών
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Συμφωνώ, το έχουμε ξανασυζητήσει, δεν το πολυ-χρειάζεται, μόνο σε δύσκολες περιπτώσεις, που στις μισές τουλάχιστον απο αυτές, η φωτο χάνει τη φυσικότητά της με την επιβολή επεξεργασίας απο το HDR.

Συμφωνώ επίσης, γι αυτό δεν ασχολούμαι και με την επεξεργασία, θεωρώ οτι η φυσικότητα μιας φωτογραφίας είναι ό,τι καλύτερο!

Υ.Γ. Διάβασα οτι διαγράφηκαν ποστ, δεν θέλει και πολύ να φανταστώ τι θα έγινε και με ποιόν... Θα ήθελα να παρακαλέσω όποιον υπεύθυνο για το θέμα, τώρα που υπάρχει πάλι συμμετοχή και ενδιαφέρον με εποικοδομητική συζήτηση, να μην ερημώσει πάλι και διαβάζουμε - γράφουμε εμείς κι εμείς. Το έχουμε ξαναδεί αρκετές φορές, είναι κρίμα.

Δε βλεπω να χανει καμια φυσικοτητα η φωτογραφια τουλαχιστον με το Galaxy S6...το οποιο δινει σε πραγματικο χρονο HDR.

Δηλαδη βλεπεις στην οθονη του κινητου σου πως θα βγει το HDR προτου τραβηχτει η φωτο.

Οσο για το αν χρειαζεται η οχι το HDR στο 1020 σε παραπεμπω εδω σε δικες μου φωτο.Πες μου εσυ τωρα αν το χρειαζεται η οχι.

Με την ιδια λογικη και το Galaxy S6 δεν χρειαζεται το xenon

17000111318_bcfa57290e_c.jpg

16980259957_bb4c53478d_c.jpg

Γιατί δε τα βρίσκεται κάπου στη μέση? Και το 1020 θα ήταν καλό να έχει hdr και το 808 θα ήθελα να έχει hardware ois (αν είχε θα ψάχναμε τον δεύτερο με κιάλια), και το S6 θα θέλαμε να βγάζει φωτογραφίες με λιγότερο επιθετική επεξεργασία κοκ.

Επειδή ζηλεψα :) ορίστε κάποιες φώτο από το ταπεινό μου lg optimus g, εν αναμονή του meizu mx4 pro που ελπίζω να με εισάγει στο κόσμο της φωτογραφίας πιο επαγγελματικά!

Τραβηγμένες με την εφαρμογή a better camera στο auto.

20150418_115801 by sakis88888, on Flickr[/img]

https://farm8.staticflickr.com/7614/17004718579_e1d8313c69.jpg' alt='17004718579_e1d8313c69.jpg'>20150418_112915 by sakis88888, on Flickr[/img]

Edited by sakis88888

Επειδή ζηλεψα :) ορίστε κάποιες φώτο από το ταπεινό μου lg optimus g, εν αναμονή του meizu mx4 pro που ελπίζω να με εισάγει στο κόσμο της φωτογραφίας πιο επαγγελματικά!

?select=20150418_115801.jpg

δε φαινονται....

----- προσθήκη μηνύματος 83 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τραβηγμένες χθές με το G3 στο Σούνιο , φαίνεται ο ναός του Ποσειδώνα.

17189515035_ca522937c9_c.jpgΝαός του Ποσειδώνα

17001787118_985eb76a57_c.jpgsounio

Η δευτερη ειναι καλη...στη πρωτη τετοιο χρωμα ουρανου δεν υπαρχει.

δε φαινονται....

----- προσθήκη μηνύματος 83 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Η δευτερη ειναι καλη...στη πρωτη τετοιο χρωμα ουρανου δεν υπαρχει.

Η πρώτη είναι με perfeclty clear ρε συ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Γιατί δε τα βρίσκεται κάπου στη μέση? Και το 1020 θα ήταν καλό να έχει hdr και το 808 θα ήθελα να έχει hardware ois (αν είχε θα ψάχναμε τον δεύτερο με κιάλια), και το S6 θα θέλαμε να βγάζει φωτογραφίες με λιγότερο επιθετική επεξεργασία κοκ.

Εγώ προσωπικά δεν έγραψα ότι δεν χρειάζεται το hdr... Συμφωνώ με τα ανωτέρω και επαυξάνω.

Όσο για τον paok που γράφει αν χάνεται η φυσικότητα της φωτογραφίας, έχουν ήδη απαντήσει άλλοι νωριτερα.

Edited by keras
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Εγώ προσωπικά δεν έγραψα ότι δεν χρειάζεται το hdr... Συμφωνώ με τα ανωτέρω και επαυξάνω.

Όσο για τον paok που γράφει αν χάνεται η φυσικότητα της φωτογραφίας, έχουν ήδη απαντήσει άλλοι νωριτερα.

Εσυ εγραψες οτι χανεται η φυσικοτητα της φωτογραφιας...μη μπερδευεσαι.Εγω δεν εγραψα τιποτα.

Εγω απλα παραθετω φωτογραφιες.

----- προσθήκη μηνύματος 115 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

https://www.flickr.com/photos/132548986@N07/with/17004718579/

https://www.flickr.com/photos/132548986@N07/with/17003124498/

https://www.flickr.com/photos/132548986@N07/with/16983410107/

Δεν ξέρω πως να τις κάνω να φαίνονται εδώ :(

κατω δεξια στο flickr...bbcode...επελεξε μεγεθος μετριο....τσιμπα το Link και κολλα το εδω

Διαφωνώ όσο δεν πάει..Η φωτογραφίες του 1020 στην θάλασσα για εμένα είναι κακές..κακιστες..Τα έχει κάνει σαλάτα στον ήλιο..hdr και πάλι hdr..Και πλέον υπάρχουν εξαιρετικά καλά hdr..Είναι φυσικές και δεν χάνουν τα αυγά και τα πασχάλια σε τέτοιες σκηνές..είπαμε να λέμε για το 1020 αλλά στο να βγάλει στο auto και.σε τέτοιες σκηνές απλά δεν κάνει το τηλέφωνο...Και επειδή δεν πρόκειται να κροπάρω την φώτο στο 100% προτιμώ χίλιες φορές μια επεξεργασμένη φώτο από το κάψιμο εδώ και το πάγωμα Εκεί...Όταν της είδα είπα σιγά την Porsche με μοτέρ wv

Φιλικά Γιώργος

Το καλό HDR είναι πρόοδος.

Όμως λίγες συσκευές το έχουν.

Οι περισσότερες ξεπλενουν τα χρώματα.

Το αυτόματο HDR της Samsung είναι από τις καλύτερες υλοποιήσεις που έχω δει. Πλησιάζει πολύ σ αυτό που βλέπει το μάτι και όχι ο φακός.

Μιλώ για τους κατάλευκους ουρανούς, καμένους στο φουλ η τα κατάμαυρα κακοφωτισμενα μέρη του πλάνου.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...