Jump to content

[Επίσημο] Samsung OmniaLITE (B7300)

NTROPIC
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σχετικά με το CSC που δεν έχω βάλει αλλά άφησα το παλιό:

Εδώ http://samsung-firmware.webs.com/apps/forums/topics/show/2710394-need-greek-or-cypriot-csc-please

τα ελληνόπουλα παλικάρια μιλάνε για ένα νεότερο multilingual CSC για το οποίο δεν μπήκα στον κόπο να δοκιμάσω. Όποιος τολμηρός ας το κοιτάξει.

Αυτή ήταν η αφορμή...με τον nick πιστεύαμε οτι το multilingual csc που αναφέρουν τα παιδιά ήταν νεότερο αλλά έχεις δίκιο...δεν πρόσεξα οτι το CSC_B7300EURIJ3 που επιλέγουμε από την λίστα στο buckingham είναι πιο παλιό - και ευτυχώς κιόλας που τελικά προκύπτει B7300CYOIJ4 δηλ. Οκτώβριος 2009....

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι οτι αν δεν βρεθεί άλλο πραγματικά νεότερο csc, η αναβάθμιση πρέπει να γίνει μόνο στα υπόλοιπα parts όπως ακριβώς την έκανε ο nickgl που νόμιζε οτι έμεινε με παλιά version...:O

Όσο για μένα, άντε να βρείς το αρχικό -και νεότερο- csc Β7300EURIK2 σε περίπτωση που ήθελα να το διορθώσω....Η "τόλμη" με έφαγε... :p

ΥΓ: "Φήμες "@Google λένε οτι ένα hard reset θα επαναφέρει το CSC στο αρχικό αν είναι flashed επειδή είναι manufacturer related κομμάτι του firmware - ποιά η γνώμη σας? Λέτε να ισχύει για να το δοκίμαζα?

Edited by dbal

Sony logo.gif

• Απαντήσεις 549
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επειδή έκανα hard reset, έχασα ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα με το οποίο ρύθμιζες ποιες εφαρμογές θα χρησιμοποιούσαν το accelerometer. Μήπως ξέρει κανείς κάποιο τέτοιο πρόγραμμα;

• Administrators
Επειδή έκανα hard reset, έχασα ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα με το οποίο ρύθμιζες ποιες εφαρμογές θα χρησιμοποιούσαν το accelerometer. Μήπως ξέρει κανείς κάποιο τέτοιο πρόγραμμα;

Είναι πολλές οι εφαρμογές όπως το gyrator, το changescreen, το g-sen, το auto-rotate config κτλ.

Modpic.gif

ερωτηση: επειδη το εχω απο το μαρτιο, αλλα μ σπασε η οθονη (ραγισε το digi) δουλευει κανονικα ομως και θα το φτιαξω εντος των ημερων. Κανα game ρε παιδες καταφερε κανεις να βαλει? δεν ασχοληθηκα απο τοτε που επσασε πολυ με το κινητο , δεν ξερω αν ειδατε κατι . Αν γνωριζει καποιος ας μ πει. Ευχαριστω.

Υ.Γ : Απ οτι θυμαμαι δεν εχει δυνατοτητα gia 3d accelaration κλπ κλπ....ισχυει?

εχω ψαξει και οτι εχω βαλει βγαζει σφαλμα...

Αυτή ήταν η αφορμή...με τον nick πιστεύαμε οτι το multilingual csc που αναφέρουν τα παιδιά ήταν νεότερο αλλά έχεις δίκιο...δεν πρόσεξα οτι το CSC_B7300EURIJ3 που επιλέγουμε από την λίστα στο buckingham είναι πιο παλιό - και ευτυχώς κιόλας που τελικά προκύπτει B7300CYOIJ4 δηλ. Οκτώβριος 2009....

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι οτι αν δεν βρεθεί άλλο πραγματικά νεότερο csc, η αναβάθμιση πρέπει να γίνει μόνο στα υπόλοιπα parts όπως ακριβώς την έκανε ο nickgl που νόμιζε οτι έμεινε με παλιά version...:O

Όσο για μένα, άντε να βρείς το αρχικό -και νεότερο- csc Β7300EURIK2 σε περίπτωση που ήθελα να το διορθώσω....Η "τόλμη" με έφαγε... :p

ΥΓ: "Φήμες "@Google λένε οτι ένα hard reset θα επαναφέρει το CSC στο αρχικό αν είναι flashed επειδή είναι manufacturer related κομμάτι του firmware - ποιά η γνώμη σας? Λέτε να ισχύει για να το δοκίμαζα?

Φίλε dbal. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε διακοπές. Την επόμενη εβδομάδα που θα γυρίσω θα προσπαθήσω με κάποιον τρόπο να κάνω extract το δικό μου CSC. Είχα βρει κάποια μέθοδο στο Modaco.com για να κρατάς την παλιά σου ROM back up.

Όσο για την ανησυχία που περιέγραψες για την πιθανότητα να μη δούμε ποτέ windows 6.5.X σου στέλνω αυτό που απ'ότι φαίνεται είναι η πρώτη αγγλική η οποία είναι επιτυχής

http://www.modaco.com/content/b7300-omnia-lite-b7300-modaco-com/315425/omnia-lite-with-wm-6-5-5/

χωρίς touchwiz όμως.

Λεπτομέρειες εδώ http://www.modaco.com/content/pocket-pc-general-discussion/314567/roms-for-samsung-gt-b7300-6-5-6-5-5/#entry1369673

μάλιστα λένε φλασάρετε μόνο το PDA και κρατήστε το παλιό CSC.

Μπορείτε να το κατεβάσετε και απο εδώ http://www.4shared.com/file/b0YfVaRg/B7300_Omnia_lite_Custon_Rom_WM.htm?aff=7637829 αντί για το πληρωμένο link του ρώσσου.

Edited by nikgl

Φίλε dbal. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε διακοπές. Την επόμενη εβδομάδα που θα γυρίσω θα προσπαθήσω με κάποιον τρόπο να κάνω extract το δικό μου CSC. Είχα βρει κάποια μέθοδο στο Modaco.com για να κρατάς την παλιά σου ROM back up.

Όσο για την ανησυχία που περιέγραψες για την πιθανότητα να μη δούμε ποτέ windows 6.5.X σου στέλνω αυτό που απ'ότι φαίνεται είναι η πρώτη αγγλική η οποία είναι επιτυχής

http://www.modaco.com/content/b7300-omnia-lite-b7300-modaco-com/315425/omnia-lite-with-wm-6-5-5/

χωρίς touchwiz όμως.

Λεπτομέρειες εδώ http://www.modaco.com/content/pocket-pc-general-discussion/314567/roms-for-samsung-gt-b7300-6-5-6-5-5/#entry1369673

Μπορείτε να το κατεβάσετε και απο εδώ http://www.4shared.com/file/b0YfVaRg/B7300_Omnia_lite_Custon_Rom_WM.htm?aff=7637829 αντί για το πληρωμένο link του ρώσσου.

Αυτή την αγγλική έκδοση 6.5.5 την έχω δοκιμάσει, αλλά δυστυχώς είναι 100%... αγγλική. Δηλαδή δεν έχει ελληνικά ούτε στα μενού, ούτε στο πληκτρολόγιο (ΧΤ9). Και δοκίμασα μάλιστα να μην αλλάξω το CSC, χωρίς θετικό αποτέλεσμα όμως.

Αν υπάρχει τρόπος να έχουμε τουλάχιστον ελληνικά στο ΧΤ9, θα την κρατήσω, γιατί φαίνεται να είναι καλή rom.

χωρίς touchwiz όμως.

Κι ότι είχα αρχίσει να ανησυχώ για την...απουσία σου! :happy:

Δεν θα ήταν άσχημο να καταφέρεις το extract, αν και από οτι καταλάβαμε η version που εχω είναι μόλις ένα μήνα παλιότερη και από οτι φαίνεται για την ώρα απροβλημάτιστη. Δεν ξέρω αν είδες αυτό που αναφέρω σχετικά με την πιθανότητα το hard reset να επαναφέρει το CSC file συγκεκριμένα στο αρχικό, γιατί εμένα δεν μου φαίνεται λογικό αν έχω καταλάβει καλά και βαριέμαι να επαναφέρω το τηλέφωνο ξανά ανευ λόγου και αιτίας....

Όσο για update σε 6.5.3 αναφερόμουνα σε official update κάτι που προφανώς δεν ισχύει δυστυχώς με την συγκεκριμένη 6.5.5(!) η οποία είναι μια κλασική cooked crippled rom και μάλιστα χωρίς ελληνικό support. Φυσικά δεν αποκλείεται να είναι σταθερή όπως λεει και ο vsk που την έχει δοκιμάσει αλλά απλά δεν θέλω μη επίσημες εκδόσεις όσο αυτό το κινητό είναι το βασικό μου τηλέφωνο....

ΥΓ: Καλές διακοπές! :)

Sony logo.gif

Τελικά, αυτό που έκανα είναι ότι έβαλα την αγγλική cooked rom 6.5.5 και το resco keyboard, όπως άλλωστε προτείνουν κι εδώ. Έτσι έχω μεν αγγλικό interface (που δεν με πολυπειράζει), αλλά τουλάχιστον γράφω στα ελληνικά.

Προσπάθησα μάλιστα αρχικά να περάσω το PDA με το ελληνικό CSC, από το multilingual αρχείο που έχετε προαναφέρει, αλλά το μόνο που κατάφερα είναι να χάσω το B7300EURIK2, το οποίο αντικαταστάθηκε από το B7300CYOIJ4, αλλά ελληνικά να μην έχω! Η γλώσσα προφανώς ενσωματώνεται στο αρχείο PDA, και στο CSC βρίσκονται ρυθμίσεις παρόχων, χώρας κτλ.

Έτσι τώρα αναζητώ κι εγώ το B7300EURIK2, αλλά δεν το βρήκα πουθενά!

Προσπάθησα μάλιστα αρχικά να περάσω το PDA με το ελληνικό CSC, από το multilingual αρχείο που έχετε προαναφέρει, αλλά το μόνο που κατάφερα είναι να χάσω το B7300EURIK2, το οποίο αντικαταστάθηκε από το B7300CYOIJ4, αλλά ελληνικά να μην έχω! Η γλώσσα προφανώς ενσωματώνεται στο αρχείο PDA, και στο CSC βρίσκονται ρυθμίσεις παρόχων, χώρας κτλ.

Πολύ παράξενο μου φαίνεται αυτό....ακόμα και απο το πρόγραμμα αναβάθμισης φαίνεται οτι η γλώσσα εμπλέκεται μόνο στο csc file... Και επίσης πως μπορεί να ξέρει κανείς αν στο PDA ενσωματώνεται κάτι σχετικό με την γλώσσα ποιες ακριβώς περιέχονται?

Μήπως πήγε κάτι άλλο στραβά?? Ποιό PDA version έχεις ακριβώς με αυτή την 6.5.5?

Έτσι τώρα αναζητώ κι εγώ το B7300EURIK2, αλλά δεν το βρήκα πουθενά!

Το ίδιο "ψάχνω" κι εγώ ως γνωστόν με τα ίδια μηδενικά....αποτελέσματα! Να δούμε την προσπάθεια για extract που θα κάνει ο nickgl απο βδομάδα...

Sony logo.gif

dbal, αυτή τη στιγμή, μετά τη διαδικασία που περιέγραψα, έχω:

PDA: B7300XXJC2

CSC: B7300CYOIJ4

PHONE: B7300XXJB2

Windows 5.2.21665 (Build 21665.5.3.7)

Έχουμε δηλ. ακριβώς τα ιδια μόνο που εσύ δεν έχεις ελληνικά αλλά έχεις περασμένη μια "6.5.5." Νομίζω αυτή η διαφορά κάνει το πρόβλημα της γλώσσας.

Btw, εγώ έχω έκδοση Windows 5.2.21887 αλλά δεν θυμάμαι τι είχα αρχικά για να συμπεράνω αν άλλαξε κάτι μετά το update.

Θα μπορούσε βέβαια να μας βοηθήσει κάποιος που έχει το τηλ. στην αρχική κατάστση αγοράς....

Sony logo.gif

Νομίζω ότι η αρχική έκδοση ήταν και πάλι η 5.2.21887, αλλά ούτε κι εγώ την έχω για να επιβεβαιώσω. Κάτι που μου κάνει εντύπωση πάντως είναι ότι οι επίσημες εκδόσεις (μέχρι και την JC2) με τα απλά WM 6.5 έχουν build 21887 και η ανεπίσημη 6.5.5 έχει build 21665. Γίνεται μία βελτιωμένη έκδοση να βασίζεται σε παλαιότερο build; :confused:

Μια που μιλάμε για μη επίσημες εκδόσεις, μία καλή πηγή είναι αυτό το forum. Φυσικά αφού είναι πολωνικό, οι περισσότερες εκδόσεις είναι πολωνικές, αλλά υπάρχουν και λίγες αγγλικές. Για παράδειγμα, μόλις χτες προστέθηκε από έναν Ρώσο "μάγειρα" μία αγγλική 6.5.5 βασισμένη πάλι στην 21665, αλλά με το Manila 2D (M2D), το γραφικό περιβάλλον των HTC.

• Administrators
Κάτι που μου κάνει εντύπωση πάντως είναι ότι οι επίσημες εκδόσεις (μέχρι και την JC2) με τα απλά WM 6.5 έχουν build 21887 και η ανεπίσημη 6.5.5 έχει build 21665. Γίνεται μία βελτιωμένη έκδοση να βασίζεται σε παλαιότερο build; :confused:

Αυτό που λες δεν είναι δυνατόν να ισχύει. Οι WM6.5.X roms έχουν 23ΧΧΧ build και πάνω. Τα 21XXX builds είναι WM6.5.

Modpic.gif

Πολύ παράξενο μου φαίνεται αυτό....ακόμα και απο το πρόγραμμα αναβάθμισης φαίνεται οτι η γλώσσα εμπλέκεται μόνο στο csc file... Και επίσης πως μπορεί να ξέρει κανείς αν στο PDA ενσωματώνεται κάτι σχετικό με την γλώσσα ποιες ακριβώς περιέχονται?

Μήπως πήγε κάτι άλλο στραβά?? Ποιό PDA version έχεις ακριβώς με αυτή την 6.5.5?

Το ίδιο "ψάχνω" κι εγώ ως γνωστόν με τα ίδια μηδενικά....αποτελέσματα! Να δούμε την προσπάθεια για extract που θα κάνει ο nickgl απο βδομάδα...

I'm back again! Το B7300EURIK2 είναι εδώ. Μόλις το κατέβασα μέσω του Samsung FUS downloader

http://www.mediafire.com/?1z73u0cqzie58rh

Εδώ ή εδώ ολόκληρο το παλιό "τελευταίο" για όποιον ενδιαφέρεται XXIK3.

Επίσης να προσθέσω στις παρατηρήσεις μου από το τελευταίο XXJC2 ότι μου δίνεται η αίσθηση πως η μπαταρία του μου κρατάει ακόμα περισσότερο.

Edited by nikgl

Welcome! Και φυσικά πολλές πολλές ευχαριστίες για το αρχείο!

Άραγε μπορεί να γίνει reflash μόνο με το CSC? Ξέρεις κάτι σχετικό πριν...πειραματιστώ?

Sony logo.gif

Παρακαλώ! Άλλωστε σου το χρωστούσα.

Δυστυχώς δεν ξέρω για το CSC μόνο του.

Λογικά θα σου βγάλει κάποιο μήνυμα (αν δε γίνετε) το εργαλείο φλασαρίσματος όταν πας να ξεκινήσεις.

nikgl, να σ' ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου για το CSC! :)

dbal, μπορείς να περάσεις μόνο το CSC, απλά φρόντισε να έχεις κάνει backup τις επαφές σου και τις βασικές ρυθμίσεις προηγουμένως, γιατί σβήνονται στο reflashing.

Χαιρετώ τους φίλους ομοιοπαθείς "κολλημένους" με το Omnia Lite!!!

Αναρωτιέμαι αν έχετε παρατηρήσει κάποια άλλη βελτίωση στο XXJC2.

Έχω ξεχάσει να αναφέρω πάντως ότι έχουν αφαιρέσει τη δόνηση στο sliding των 3 desktop του touchwiz. Προσωπικά δε μου λείπει καθόλου. Υπάρχει σε όλες τις άλλες λειτουργίες sliding/dragging κλπ. Ίσως αυτή η δυνατότητα να έκανε το κινητό να "δυσκολεύεται" στο προηγούμενο firmware όταν γινόταν sliding στο desktop του touchwiz.

Τέλος να μεταφέρω μια λύση που βρήκα ψάχνοντας.

Με είχε εκνευρίσει τον τελευταίο καιρό το ότι όταν έστελνα μήνυμα άκουγα πάντα 2 ήχους: έναν ειδοποίησης αποστολής και άλλον έναν της αναφοράς παράδοσης. Τον 2ο μπορούσα να τον αφαιρέσω αλλά θα έχανα την αναφορά παράδοσης. Τον πρώτο δε μπορούσα να τον απενεργοποιήσω με τίποτα. Ένα bug που έχουν όλα τα Omnia II σειράς τηλέφωνα. Σε άλλα φόρουμ όλοι μιλούσαν για tweeks στη registry που όμως δούλευαν μόνο στις εκδόσεις windows 6.1.

Όντας τυχερός έπεσα πάνω σε αυτό. Το εγκατέστησα και δούλεψε άριστα. Όποιος θέλει να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση με τη σπαστική 2πλή ειδοποίηση (γιατί αραγε; ) απλά το αποεγκαθιστά!

Ακολουθεί η πρόσφορά!

ΥΓ. Μπορεί κάποιος να μου πει αν στην έκδοση ΙΚ3 υπήρχε στις Ρυθμίσεις/Ρυθμίσεις ήχου/ειδοποίηση αφής η επιλογή ειδοποίηση; Επειδή διαπίστωσα μετά το upgrade ότι μπορώ να έχω μόνο δόνηση όταν επιλέγω πράγματα στο touchwiz αναρωτιέμαι αν υπήρχε και πριν και δεν το είχα δει ή αν υπήρχε αλλά δεν επηρέαζε τους ήχους του touchwiz που επίσης ήταν ενοχλητικοί.

Edited by nikgl

Αν και πολλά πολλά δεν έχω με το touchwiz, nick, γιατί χρησιμοποιώ την αρχική οθόνη των 6.5, μπορώ να επιβεβαιώσω για το ΥΓ σου, οτι υπήρχε η επιλογή "ειδοποίηση" στο σχετικό μενού με τις πιθανές επιλογές "ήχος, δόνηση, ήχος + δόνηση, κανένα". Το ωραίο είναι οτι σε μένα υπάρχει κανονικά!

Και μου φαίνεται λίγο παράξενο να έχουν αφαιρέσει ένα τέτοιο μενού ή μήπως εγώ καταλαβαίνω κάτι λάθος στο "πρόβλημα" σου....

ΥΓ: Well done για την διπλή αναφορά - που κάποιες φορές btw είναι μονή και κάποιες τριπλή χε χε...!

Sony logo.gif

Λάθος δικό μου στη σύνταξη του ποστ. Υπάρχει και τώρα η επιλογή απλά δεν ήξερα ότι υπήρχε και πριν. Εγώ τώρα έβαλα την επιλογή μόνο δόνηση.

Αυτό που θα ήθελα να ξέρω είναι αν η επιλογή 'μόνο δόνηση' είχε επίδραση (στο παλιό firmware) ΚΑΙ στο touchwiz και όχι στα άλλα "εσωτερικά".

Edited by nikgl

• 2 weeks later...

Χαίρετε παίδες..

Επειδή θέλω να περάσω και εγώ το νέο firmware έχω κάποιες ερωτήσεις. :)

1. Πως κάνω backup τις επαφές μου;
  2. Πως βλέπω ποιο firmware έχω έτσι ώστε να περάσω το new;(δεν με νοιάζει άμα είναι στα Αγγλικά θα βάλω άλλο keyboard όπως είπε dbal παραπάνω.)
  3. Τι είναι CSC και PDA;
  4. Αν περάσω το νέο firmware θα χάσω το giniusdriver,που το είχε ήδη είχε το κινητό;

Περιμένω απαντήσεις επειδή τρώγομαι να το πειράξω.:)

Υ.Γ Sorry αν έχουν αναφερθεί ήδη κάποια.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!