Jump to content

Paypal: Χρήση και ΓΕΝΙΚΕΣ ερωτήσεις

evripidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να εισαι καλά και να ξέρεις ότι

α) τα αυθεντικά email από paypal έχουν το όνομα σου.

β) κοιτάζουμε πάντα που οδηγεί η παραπομπή αν και δεν μπαίνουμε ποτέ στο paypal από link

Μιας που βρήκα σχετικό νήμα, να το αναφέρω κι εδώ:

Χθές έλαβα ένα mail τάχα μου από paypal, πως κάποιος άλλαξε τον κωδικό πρόσβασης. Αν δεν το έκανα εγώ, να logάρω για να το διορθώσω... Προσοχή λοιπόν (δεν την πάτησα, απλώς ενημερώνω) διότι η αρχική διεύθυνση μοιάζει αρκετά με της paypal όπως φαίνεται στο preview. Σας παραθέτω τη διεύθυνση noreply.paypal.serviceupdate.NyuZ3QEp@sinarmasmailoffice.com και προσοχή.

Το κανεις forward στο spoof@paypal.com

Όσοι χρησιμοποιούν 2 factor authentication (επιβεβαίωση SMS) στο paypal, είστε ευχαριστημένοι? Σας έχουν τύχει περιπτώσεις που καθυστερεί το SMS και λήγει η συναλλαγή?
Πως το ενεργοποιούμε αυτό ?

Καλημέρα,

έχω μια απορία για το paypal σαν πωλητής πλέον.

έχω βάλει μια αγγελία για ΗΥ και μου στέλνει κάποιος email στα αγγλικά ότι θέλει να πληρώσει με paypal και ότι έχει μεταφορική εταιρεία και ότι θα το παραλάβει μόνος του.

πως ξέρω εγώ ότι στη συνέχεια δεν θα κάνει dispute και claim ότι δεν παρέλαβε το αντικείμενο με αποτέλεσμα να έχω πρόβλημα με το paypal;

Ευχαριστώ.

εσπρεσοσυζητήσεις www.e-spresso.gr

Συνήθως πρόκειται για απατεώνες.

Καμμία εταιρεία δεν θα σου στείλει.

Θα σου στείλει χρήματα τα οποία δεν είναι εκαθαρισμένα και μετά θα στα ζητήσει πίσω ( από δικά σου καθαρά ) με αποτέλεσμα να χάσεις τα χρήματα σου .

Μακριά....

Συνήθως πρόκειται για απατεώνες.

Καμμία εταιρεία δεν θα σου στείλει.

Θα σου στείλει χρήματα τα οποία δεν είναι εκαθαρισμένα και μετά θα στα ζητήσει πίσω ( από δικά σου καθαρά ) με αποτέλεσμα να χάσεις τα χρήματα σου .

Μακριά....

ναι, ευχαριστώ, αυτό μυρίζομαι και εγώ, παραθέτω το email ώστε να προστατευτούν και άλλοι χρήστες:

FROM:Lawrence John Anderson

I would be glad to pay for the item you have as soon as possible due to my best interest in the item though i will not be available to come for an inspection due to the nature of my work, I insisted on Paypal Transfer because it is fast and secure for payment i will need you to give me your full name and your Paypal Email and the price of the items so i can transfer the funds Asap for it ,cos i believe this is based on trust, I have a Shipping company that will come and pick all the item after the payment has been made.so kindly get back to me with the details for the payment ...will be waiting for your soonest reply.

1.Your PayPal Full Name

2.Your Paypal E-mail address.

3. Total Cost of item

4. Item located address

επίσης αν ψάξετε στο google το παραπάνω μήνυμα είναι γνωστό scam.

Edited by leasedline
εσπρεσοσυζητήσεις www.e-spresso.gr

Καλημέρα,

έχω βάλει μια αγγελία για ΗΥ και μου στέλνει κάποιος email στα αγγλικά ότι θέλει να πληρώσει με paypal και ότι έχει μεταφορική εταιρεία και ότι θα το παραλάβει μόνος του.

πως ξέρω εγώ ότι στη συνέχεια δεν θα κάνει dispute και claim ότι δεν παρέλαβε το αντικείμενο με αποτέλεσμα να έχω πρόβλημα με το paypal;

Ευχαριστώ.

Αν αυτος που θα το παραλαβει για μεταφορα ειναι courier, θα πρεπει να σου δωσει αντιγραφο του συνοδευτικου μεταφορας, με αριθμο αποστολης, ονομα αποστολεα, παραληπτη, τηλεφωνο, διευθηνση.

Αυτο μπορεις να το χρησιμοποιησεις ως αποδεικτικο, και μεσω αυτου να παρακολουθεις κι εσυ την πορεια του.

Επιπλεον μπορεις (με δικη σου χρεωση ομως) να ζητησεις αποδεικτικο παραλαβης.

Καλημέρα,

Ευχαριστώ.

Κλασσική περίπτωση απάτης!Μακρυά!

Καλησπέρα...εκανα λογαριασμό εβαλα ολα τα στοιχεία τράπεζας κλπ,εκανα οτι έλεγε και οταν μπαίνω στο Bank accounts γραφει τα στοιχεία και confirmation pending.Εμεινε κάτι αλλο να κάνω;

Καλησπέρα...εκανα λογαριασμό εβαλα ολα τα στοιχεία τράπεζας κλπ,εκανα οτι έλεγε και οταν μπαίνω στο Bank accounts γραφει τα στοιχεία και confirmation pending.Εμεινε κάτι αλλο να κάνω;

Οχι δεν χρειάζεται να κανεις τιποτα αλλο

(το confirmation pending είναι σε περίπτωσή που θελεις να κανεις αγορες χρησιμοποιώντας το τραπεζικό λογαριασμό)

Οχι δεν χρειάζεται να κανεις τιποτα αλλο

(το confirmation pending είναι σε περίπτωσή που θελεις να κανεις αγορες χρησιμοποιώντας το τραπεζικό λογαριασμό)

Α μάλιστα γιατί μπήκα εκεί μεσα και μου έχει μεν την επιλογή confirm αλλά χωρίς να μπορώ να την πατήσω και γράφει 0,00€.Καπου διάβασα ότι για να επιβεβαιωθεί ο λογαριασμός και να φορτώνω χρήματα πρέπει να με χρεώσουν καπου στο 1,50€ τα οποία επιστρέφονται σε 2-3 μερες γι'αυτό μπερδεύτηκα..

Παιδιά καλημέρα, έκανα μια μακακία και δεν μπορώ πλέον να ψωνίσω από eBay μέσω του PayPal, δεν κάνει Verifying.

Πριν κάποιες μέρες, μέσω αυτής της σελίδας του PayPal https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_profile-merchant-pull-funding&CALL_FORM_UPDATE=false (χρησιμοποίησα αυτή την σελίδα ενώ ήδη είχα κάνει login στο λογαριασμό μου γιατί με τις αλλαγές του site στο PayPayl δεν μπορείς να το κάνεις μέσω του μενού Ρυθμίσεις->Πληρωμές->Διαχείριση προεγκεκριμένων πληρωμών) άλλαξα την επιλογή μετατροπής νομίσματος που την έκανε το PayPal έτσι ώστε να γίνεται από την τράπεζα και κάπου εκεί, δεν ξέρω πως, μπήκα και σε αυτή τη σελίδα https://www.paypal.com/webapps/auth/identity/myactivity?execution=e1s1 η οποία είχε καταχωρημένο το eBay και από λάθος το διέγραψα.

Οταν προσπάθησα να τσεκάρω να δω τι γίνεται με αγορές από eBay διαπίστωσα ότι πλέον δεν κάνει Verifying, δηλαδή ενώ επιλέγω να πληρώσω με PayPal, ανοίγει η σελίδα του PayPal, συμπληρώνω email και password, πατάω να κάνει login για να πραγματοποιήσω την πληρωμή αλλά δεν κάνει, ασχέτως αν ήδη έχω μπει στον λογαριασμό μου στο PayPal από άλλη καρτέλα.

Εδώ να διευκρινίσω ότι αυτό συμβαίνει μόνο με το eBay, προφανώς λόγω της διαγραφής που έκανα, γιατί ήδη έχω κάνει συναλλαγές με άλλα καταστήματα και επίσης το έχω τσεκάρει και με μερικά άλλα και δουλεύει κανονικά.

Μήπως γνωρίζει κανένας πως μπορεί να επανέλθει είτε μέσω του λογαριασμού του PayPal ή του eBay;;;

Ευχαριστώ.

Edited by terkos2

3 Λαλούν και 2 Χορεύουν

Παιδιά καλημέρα, έκανα μια μακακία και δεν μπορώ πλέον να ψωνίσω από eBay μέσω του PayPal, δεν κάνει Verifying.

Πριν κάποιες μέρες, μέσω αυτής της σελίδας του PayPal https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_profile-merchant-pull-funding&CALL_FORM_UPDATE=false (χρησιμοποίησα αυτή την σελίδα ενώ ήδη είχα κάνει login στο λογαριασμό μου γιατί με τις αλλαγές του site στο PayPayl δεν μπορείς να το κάνεις μέσω του μενού Ρυθμίσεις->Πληρωμές->Διαχείριση προεγκεκριμένων πληρωμών) άλλαξα την επιλογή μετατροπής νομίσματος που την έκανε το PayPal έτσι ώστε να γίνεται από την τράπεζα και κάπου εκεί, δεν ξέρω πως, μπήκα και σε αυτή τη σελίδα https://www.paypal.com/webapps/auth/identity/myactivity?execution=e1s1 η οποία είχε καταχωρημένο το eBay και από λάθος το διέγραψα.

Οταν προσπάθησα να τσεκάρω να δω τι γίνεται με αγορές από eBay διαπίστωσα ότι πλέον δεν κάνει Verifying.

Μήπως γνωρίζει κανένας πως μπορεί να επανέλθει είτε μέσω του λογαριασμού του PayPal ή του eBay;;;

Ευχαριστώ.

Εννοεις οτι δεν μπορεις να πληρψσεις κατι που εχεις αγορασει απο το εβαυ?

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καλησπερα εχω λογαριασμο paypal και e-banking με ποιον τροπο μπορω να φορτωσω χρηματα στο paypal?

ευχαριστω πολυ

Να φορτώσεις χρηματα στο paypal μπορείς μονο με έμβασμα και αφου προηγουμένως εχεις συνδέσει τραπεζικό λογαριασμό

Καλο ειναι να μας ελεγες και γιατι θελεις να φορτώσεις χρηματα στο paypal

Καλησπερα εχω λογαριασμο paypal και e-banking με ποιον τροπο μπορω να φορτωσω χρηματα στο paypal?

ευχαριστω πολυ

Δεν χρειάζεται να φορτώσεις τίποτε από το e-banking σου, αρκεί μόνο να συνδέσεις είτε λογαριασμό/ούς τραπέζης είτε κάρτα/ες χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες.

Θα πας στην αρχική σελίδα του PayPal λογαριασμού σου και θα επιλέξεις "Add a bank account or card", στην σελίδα που θα ανοίξει θα επιλέξεις το αντίστοιχο πλαίσιο για να προσθέσεις τα στοιχεία ενός ή περισσότερων λογαριασμών σου οποιασδήποτε τράπεζας, ή μιας ή περισσοτέρων καρτών σου είτε χρεωστικών είτε πιστωτικών είτε προπληρωμένων. Εννοείται ότι ταυτόχρονα δεν γίνεται καταχώρηση περισσοτέρων του ενός λογαριασμού ή κάρτας, σε αυτή την περίπτωση απαιτείται επανάληψη των ενεργειών.

Σε κάθε αγορά που θα κάνεις σε καταστήματα, αν έχεις καταχωρήσει πάνω από ένα λογαριασμό ή και κάρτα θα σου δίνεται εκείνη τη στιγμή η δυνατότητα ποιον λογαριασμό ή κάρτα να επιλέξεις για να γίνει η συναλλαγή σου η οποία θα χρεώνεται αυτόματα χωρίς εσύ να κάνεις οτιδήποτε άλλο.

----- προσθήκη μηνύματος 17 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εννοεις οτι δεν μπορεις να πληρψσεις κατι που εχεις αγορασει απο το εβαυ?

Εννοώ ότι επιλέγω να πληρώσω με PayPal, ανοίγει η σελίδα του PayPal, συμπληρώνω email και password, πατάω να κάνει login για να πραγματοποιήσω την πληρωμή αλλά δεν κάνει, ασχέτως αν ήδη έχω μπει στον λογαριασμό μου στο PayPal από άλλη καρτέλα.

Εδώ να διευκρινίσω ότι αυτό συμβαίνει μόνο με το eBay, προφανώς λόγω της διαγραφής που έκανα, γιατί ήδη έχω κάνει συναλλαγές με άλλα καταστήματα και επίσης το έχω τσεκάρει και με μερικά άλλα και δουλεύει κανονικά.

Να φορτώσεις χρηματα στο paypal μπορείς μονο με έμβασμα και αφου προηγουμένως εχεις συνδέσει τραπεζικό λογαριασμό

Καλο ειναι να μας ελεγες και γιατι θελεις να φορτώσεις χρηματα στο paypal

Εχω την εντύπωση ότι το θέλει για αγορές.

Edited by terkos2

3 Λαλούν και 2 Χορεύουν

terkos2 υπάρχει γενικό πρόβλημα και έχει συζητηθεί για την είσοδο στο paypal μέσω ebay για πληρωμή.

Καλημέρα. Χαζή ερώτηση αλά θα την κάνω γιατί κάπως έχω μπερδευτεί. Ό

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καλημέρα. Χαζή ερώτηση αλά θα την κάνω γιατί κάπως έχω μπερδευτεί. Όταν κάνεις εισαγωγή μιας διέθυνσης στα προσωπικά σου στοιχεία ζητά city/town/village, τί ακριβώς εννοεί; Επίσης η διεύθυνση μπορεί να είναι και διαφορετική από τη διεύθυνση της κάρτας που έχω εισάγει; Σας ευχαριστώ.

terkos2 υπάρχει γενικό πρόβλημα και έχει συζητηθεί για την είσοδο στο paypal μέσω ebay για πληρωμή.

Φίλε μου καλημέρα.

Δηλαδή μου λες ότι κανένας ή πολύς κόσμος δεν μπορεί να ψωνίσει από eBay με PayPal;

Εγώ που έψαξα στο Statements του PayPal είδα ότι την τελευταία αγορά μου στο eBay την έκανα στις 18/6/2017.

Κάποιο/α link να ξεστραβοθώ αδερφέ έχεις;; ή έστω ακόμη και στο περίπου χρονικά στο παρόν νήμα αν υπάρχει κάτι να μου πεις.

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.

3 Λαλούν και 2 Χορεύουν

Τι πρόβλημα υπάρχει δηλαδή;

Βδομάδα παραβδομαδα ψωνίζω από ΕΒΑΥ με PayPal και κανένα θέμα

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Τι πρόβλημα υπάρχει δηλαδή;

Βδομάδα παραβδομαδα ψωνίζω από ΕΒΑΥ με PayPal και κανένα θέμα

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Σε αρκετους και όχι μονο από Ελλαδα εχει παρατηρηθεί να κολλαει η διαδικασια πληρωμης στην φαση του verification. Ένα κολπο για να προχωρησει η αγορα είναι να λογκαρεις στο ebay μεσω της σελίδας της Αυστραλίας και η διαδικασια προχωραει κανονικα.

ευχαριστω πολυ

Θα πατήσεις wallet και μετά Add Fund.

εκεί θα δείς τον λογαριασμό στον οποίο θα εμβάσεις τα χρήματα από την τράπεζα σου.

Σε αρκετους και όχι μονο από Ελλαδα εχει παρατηρηθεί να κολλαει η διαδικασια πληρωμης στην φαση του verification. Ένα κολπο για να προχωρησει η αγορα είναι να λογκαρεις στο ebay μεσω της σελίδας της Αυστραλίας και η διαδικασια προχωραει κανονικα.

Επιβεβαιώνω όντως ότι ισχύει αυτό μέσω της σελίδας ebay.com.au.

Οπου ".com" ή ".co.uk" το αντικαθιστούμε με το ".com.au" και προχωράμε κανονικά στην αγορά.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου, να είσαι πάντα καλά.

Edited by terkos2

3 Λαλούν και 2 Χορεύουν

Ισχύει και όχι μόνο μέσω της σελίδας "ebay.com.au", αλλά και των σελίδων "ebay.com.it", "ebay.com.fr", "ebay.com.ca" που δοκίμασα και ίσως κατά πάσα πιθανότητα και αλλού.

Εκεί που δεν λειτουργεί σίγουρα είναι στο "ebay.com" και στο "ebay.co.uk".

3 Λαλούν και 2 Χορεύουν