Jump to content

Paypal: Χρήση και ΓΕΝΙΚΕΣ ερωτήσεις

evripidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και εγώ πρόσθεσα στο pay pal κυπριακή κάρτα και έκανα κανονικά συναλλαγή. Και μάλιστα στην κυπριακή κάρτα σαν διεύθυνση έχω μια στην κύπρο. Κατά τη διαδικασία δε, ούτε που με ρώτησε, έβαλα add card , έβαλα τον αριθμό της κάρτας, την λήξη και προστέθηκε. Ούτε διεύθυνση με ρώτησε ούτε τίποτα. Κρατάω μια πισίνη γιατί τον λογαριασμό στο pay pal τον έχω από τότε που πρωτοξεκίνησε. Δεν ξέρω μήπως έχουν αλλάξει οι όροι, αν και όταν αλλάζουν οι όροι, πιάνουν όλους, παλιούς καινούριους

καλησπερα εκανα μια παραγγελια απο merimobiles και θελω να ακυρωσο την παραγγελια μου αλλαξα γνωμη ακομα το κινητο δεν εχει βαλει shiped η παραγγελια εγινε 21 του μηνος τους ειπα να μου ακυρωσουν την παραγγελια και μου ειπαν πως το κινητο ειναι στα γραφεια και πως θα ξερουν αυριο αμα την ακυρωσουν η θα την στειλουν λογικα θα την στειλουν γιατι ειναι πολυ λαμογια.. λεω να κανω dispute απο paypal σημερα να προλαβω πριν γινη shiped αλλα θα κανω σωστα θα τα παρω πισω τα λεφτα η θα ρισκαρο να χασω και την προστασια σε περιπτωση που ερθει το κινητο και ειναι χαλασμενο δεν θα μπορο να ξανα κανω dispute
Sony Ericsson V800 -> K850i -> Lg Optimus 7 (sold) -> Sony Ericsson Xperia Neo V ->ZTE V967S -> Asus Zenfone 2 4gb ram 2.3 ghz 64gb storage!(sold) -> Xiaomi Redmi Note 3 Prime (sold) -> Xiaomi mi5s 128gb ->Xiaomi Mi9 Lite 64gb

Τέλος στο μπλόκο για συναλλαγές μέσω καρτών με το εξωτερικό

http://www.capital.gr/oikonomia/3048218/telos-sto-mploko-gia-sunallages-meso-karton-me-to-exoteriko

Μου εφτιαξες την μερα! :)

Καλημερα! ειναι σιγουρο ρε παιδια αυτο?????

δεν βλεπω να το λεει πουθενα αλλου και προσωπικα δεν το πιστευω....

το απογευμα θα δοκιμασω αγορα απο google play προγραμματος να δουμε αν γινεται ή οχι....θα ενημερωσω!

Edited by Nikifoross

Το άρθρο αναφέρεται σε χρήση πιστωτικής και όχι σε χρήση PayPal.Επίσης υπάρχουν πολλοί περιορισμοί.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

ρε παιδια δειτε τι λενε εδω http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/1894690/rithmisi-gia-tis-akaliptes-epitages-logo-capital-controls

Η κ. Κατσέλη ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Μίχαλο για το πλαίσιο της τελευταίας ΠΝΠ με το οποίο μπορούν να γίνουν και συναλλαγές αγορών-πληρωμών στο εξωτερικό με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες, χωρίς τη φυσική παρουσία των κατόχων τους μέχρι του ημερήσιου ορίου των 300.000 ευρώ για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha bank, Eurobank, Τρ. Πειραιώς, Εθνική Τρ.) και των 90.000 ευρώ για την Αttica Bank. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία της για περαιτέρω χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών με την ολοκλήρωση της υπογραφής της νέας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.

δλδ ακομα δεν δουλευει? τοτε τι λενε αλλα? ή εμεις δεν καταλαβαινουμε καλα?

για το Paypal μπορει να μας εχει μπλοκαρει και να μην εχει κανει αρση ακομα....

αλλα και το ali ρε ?

google wallet κανεις?

Το aliexpress δεν παιζει με Paypal δινεις πιστωτικη-χρεωστικη καρτα και την περναει στα στοιχεια σου.

:!:Επισήμανση από την Ο.Δ.:!:: Η χρήση γραφής τρόπου SMS δεν είναι αποδεκτή από 01/09/09

Edited by impreza_sti

Το aiexpress δεν έχει pay pall αν δεν κάνω λάθος.

οχι δεν κανεις, θελει να δωσεις νουμερο πιστωτικης-χρεωστικης και το περναει στα στοιχεια σου, το εγραψα και ποιο πριν.

Απλα ειπαμε μηπως εχει γινει αρση και μας εχει μπλοκαρει το Paypal αλλα φαινεται οι ειδησεις ειναι κουκουρουκου κλασικα!

το απογευμα θα δοκιμασω google wallet κανα προγραμμα και θα ενημερωσω αν γινεται αγορα.

καλημέρα σας,

εχθές δοκίμασα να χρησιμοποιησω το paypal (συνδεδεμενο με ελληνική κάρτα) και δεν δέχθηκε την πληρωμή.

Πρόσθεσα την Αγγλική μου κάρτα κανονικά, αλλά στην διεύθυνση δεν με αφήνει να αλλάξω χώρα. Δηλαδή έχει κανονικά τα στοιχεία της Αγγλικής μου διεύθυνσης,ακόμα και τον Αγγλικό ΤΚ , αλλά σαν χώρα δέχεται μόνο την Ελλάδα. Σε σχετική μου ερώτηση προς το paypal πήρα αυτή την απάντηση

A. How do I change the country of my PayPal account?

It is not currently possible to change the country of a PayPal account. This is due to the different rules and local financial laws that we must comply with in each different country.

When you move to another country, you need to close your old PayPal account and create a new account using your new address.

If you have addresses in both countries, you can keep your old PayPal account and create a new one, but only one of your accounts can be for Business use. Before closing your old account we recommend removing any financial information tied to that account.

Also, before you close your account, please withdraw any remaining money in your PayPal account. You can do this by logging in to your account and clicking 'Withdraw' near the top of the page. After you close your account, any transactions that are in progress are cancelled.

Here's how to close your old PayPal account:

Log into your PayPal account at http://www.paypal.com

Click 'Profile' near the top of the page.

Select 'My Settings'.

In the 'Account Type' section, click 'Close account' and follow the instructions.

Here's how to create a new PayPal account:

Go to http://www.paypal.com

Click 'Sign Up' at the top of the page.

Select your country or region and your language.

Select the type of account you want to create, and then click 'Get Started.'

Enter your information, and then click 'Agree and Create Account.'

After you have confirmed your email address, you can use your new account.

Η προσθήκη της Αγγλικής κάρτας έγινε κανονικά. Με χρέωσε 1 GBP και περιμένω τώρα τον κωδικό. Το μόνο που δεν κάθεται καλά είναι ότι στο billing address σαν χώρα φαίνεται Ελλάδα παρόλο που είναι Αγγλική η διεύθυνση,αλλά νομίζω ότι δεν έχει καμία σημασία καθώς όταν πας να πληρώσεις με το PayPal σου δίνει δυνατοτητα να βάλεις και άλλη διεύθυνση.

Αν πάει κάτι στραβα θα σας ενημερώσω.

Nokia 3210 - Nokia 8310 - Sony Ericsson K750i - Huawei Ideos X5 U8800 - Neo N003 - Umi X2 - Asus Zenfone 2 464 - OnePlus X - Oneplus 6 8/256 & Oneplus Nord:O

ρε παιδια δειτε τι λενε εδω http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/1894690/rithmisi-gia-tis-akaliptes-epitages-logo-capital-controls

δλδ ακομα δεν δουλευει? τοτε τι λενε αλλα? ή εμεις δεν καταλαβαινουμε καλα?

για το Paypal μπορει να μας εχει μπλοκαρει και να μην εχει κανει αρση ακομα....

αλλα και το ali ρε γμτ?

google wallet κανεις?

Το aliexpress δεν παιζει με Paypal δινεις πιστωτικη-χρεωστικη καρτα και την περναει στα στοιχεια σου.

οχι δεν κανεις, θελει να δωσεις νουμερο πιστωτικης-χρεωστικης και το περναει στα στοιχεια σου, το εγραψα και ποιο πριν.

Απλα ειπαμε μηπως εχει γινει αρση και μας εχει μπλοκαρει το Paypal αλλα φαινεται οι ειδησεις ειναι κουκουρουκου κλασικα!

το απογευμα θα δοκιμασω google wallet κανα προγραμμα και θα ενημερωσω αν γινεται αγορα.

Πολύ βιάζεσαι..Καταρχήν διάβασε πιο προσεκτικα το άρθρο που ποσταρες. Δεν ανακοινώθηκε ακόμα το καινούργιο διάταγμα, πως περιμένεις να επιτραπούν οι αγορές, με ένα απλο δημοσίευμα στο newsbeast?

The day is my enemy, the night my friend

"μέχρι του ημερήσιου ορίου των 300.000 ευρώ για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha bank, Eurobank, Τρ. Πειραιώς, Εθνική Τρ.) και των 90.000 ευρώ για την Αttica Bank" Δηλαδή 300 κάρτες από χίλια ευρώ αγορές την ημέρα και εξαντλήθηκε το όριο της κάθε τράπεζας... ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ!

Θυμάμαι τη δεκαετία του 80 τον πατέρα μου να προσπαθεί να βγάλει συνάλλαγμα για να αγοράσει αυτοκίνητο από τη Γερμανία και τότε δεν καταλάβαινα γιατί γινόταν όλο αυτό. Δυστυχώς έφτασε η ώρα να ζήσουμε και εμείς αυτές τις καταστάσεις.

Η συγκεκριμένη είδηση λέει ότι επιτρέπεται όριο 300.000 ευρω/ημέρα/τράπεζα για αγορες με κάρτες.

Αντιλαμβάνεστε, φαντάζομαι, ότι το όριο είναι πάρα πολύ χαμηλό για να δοθεί σε όλους δυνατότητα αγοράς.

Πιθανόν να μην το έχουν ανοίξει ακόμα (για τεχνικούς λόγους), είτε να το άνοιξαν επιλεκτικά σε κάποιους πελάτες οι τράπεζες.

Αρα μην περιμέντε να δουλέψουν οι κάρτες αμεσα για αγορές απέξω....

Τελικα, αγοραζουμε κανονικα μεσω paypal με χρεωστικη καρτα περασμενη μεσα για αγορες απο εξω?

Κανονικά ακόμα όχι, δεν αγοράζουμε...

Έχω την εντύπωση ότι θα συνεχίσουμε να μην αγοράζουμε μέσω PayPal ακόμα και αν ενεργοποηθεί το αστείο όριο των €300.000 ανά τράπεζα ημερισίως, καθότι αυτό αφορά απευθείας αγορά με κάρτα και όχι μεταφορά των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό άλλης χώρας (βλ. Γερμανία για PayPal)

[sIGPIC][/sIGPIC]

καποιοι που δοκιμασαν απο ebay με Paypal αλλα και aliexpress με καρτα ειπαν οτι εφαγαν πορτα παλι....δυστυχως τιποτα δεν αλλαξε! κατι δεν λενε καλα στις σελιδες ειδησεων ή εμεις δεν καταλαβαμε καλα....:wacko::wacko::wacko:

ειλικρινα πιστευετε οτι η κατασταση θα αλλαξει τοσο ευκολα;;;;;...:wacko:

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Μην βιάζεστε παιδία...αυτό που λένε τα άρθρα είναι οτι μπορούμε να κάνουμε αγορές με πιστωτικές και χρεωστικές(έστω κ με αυτό το γελοίο όριο-περιορισμό),αλλά μένει να άρει την απαγόρευση και ο υπόλοιπος κόσμος,απέναντι στις τράπεζες της Ελλάδας,είτε είναι paypal,Playstore,App store κτλ...Οπότε λίγες μέρες υπομονή...Μπορεί η εκάστοτε Κατσέλη να λέει οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιστωτικές,αλλά (δυστυχώς) έχει σημασία τι λένε οι υπόλοιπες παγκόσμιες επιχειρήσεις... Edited by SergioChr

Παιδιά καλημέρα. Μάλλον κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν μπερδέψει κάποια πράγματα. Εδώ:

http://www.hba.gr/Index.asp?Menu=6&smap=604

λέει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

10. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική, χρεωστική ή/και προπληρωμένη μου κάρτα για να κάνω αγορές στο internet;

ΝΑΙ, χωρίς περιορισμούς, εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας:

μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα,

εντός του ημερήσιου ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών, και

για τις ακόλουθες κατηγορίες συναλλαγών:

1. Αγορές εισιτηρίων αεροπορικών εταιρειών.

2. Πληρωμές ξενοδοχείων.

3. Ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

4. Πληρωμές ταξιδίων και μεταφορών.

5. Πληρωμές ψηφιακών παρόχων μουσικού περιεχομένου και εφαρμογών (applications).

6. Πληρωμές συνδρομών, για εγγραφή ή ανανέωση συμμετοχής μέλους σε επαγγελματικούς συλλόγους (δικηγορικούς/ ιατρικούς συλλόγους, κ.λπ) ή/και για επιστημονικά και λοιπά έντυπα.

7. Πληρωμή υπηρεσιών εκπαίδευσης (δίδακτρα/ εστίες διαμονής/ συνδρομή βιβλιοθηκών, κ.λπ).

8. Πληρωμή ασφαλιστικών, ιατρικών και φαρμακευτικών εξόδων.

Αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι μόνο οι συγκεκριμένες ηλεκτρονικές συναλλαγές (αυτές που αναφέρονται πιο πάνω) με επιχειρήσεις που έχουν λογαριασμούς στο εξωτερικό θα γίνονται δεκτές, αλλά και πάλι μέχρι ενός ορίου συναλλαγών (πιθανόν τα 300.000 ευρώ την ημέρα ανά τράπεζα) το οποίο ενδέχεται να είναι διαφορετικό για κάθε ελληνική τράπεζα, και όχι απεριόριστα.

NOKIA 8

LG G2 32Gb (DEU)

τα ιδια γραφουν και στο In.gr οπως φαινεται δεν επιτρεπονται ακομα οι αγορες αγαθων απο το εξωτερικο μονο υπηρεσιων δλδ, αρα ξεχναμε προς το παρον ebay, aliexpress κτλ.

Αν μπορουμε να αγοραζουμε και εφαρμογες και παλι καλα θα ειναι, το θεμα ειναι αμα σου τυχει ζημια οπως στον λαπτοπ της αδερφης μου, το ανταλλακτικο δλδ μητρικη μονο στο ebay το βρισκω....:X:X:X:cry::cry::cry::cry:

"μέχρι του ημερήσιου ορίου των 300.000 ευρώ για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha bank, Eurobank, Τρ. Πειραιώς, Εθνική Τρ.) και των 90.000 ευρώ για την Αttica Bank" Δηλαδή 300 κάρτες από χίλια ευρώ αγορές την ημέρα και εξαντλήθηκε το όριο της κάθε τράπεζας... ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ!

Θυμάμαι τη δεκαετία του 80 τον πατέρα μου να προσπαθεί να βγάλει συνάλλαγμα για να αγοράσει αυτοκίνητο από τη Γερμανία και τότε δεν καταλάβαινα γιατί γινόταν όλο αυτό. Δυστυχώς έφτασε η ώρα να ζήσουμε και εμείς αυτές τις καταστάσεις.

Είναι όμως ενα πρώτο βήμα.Μακάρι κάθε εβδομάδα να αυξάνονται τα όρια μέχρι να καταργηθόυν.

καλημέρα σας,

εχθές δοκίμασα να χρησιμοποιησω το paypal (συνδεδεμενο με ελληνική κάρτα) και δεν δέχθηκε την πληρωμή.

Πρόσθεσα την Αγγλική μου κάρτα κανονικά, αλλά στην διεύθυνση δεν με αφήνει να αλλάξω χώρα. Δηλαδή έχει κανονικά τα στοιχεία της Αγγλικής μου διεύθυνσης,ακόμα και τον Αγγλικό ΤΚ , αλλά σαν χώρα δέχεται μόνο την Ελλάδα. Σε σχετική μου ερώτηση προς το paypal πήρα αυτή την απάντηση

A. How do I change the country of my PayPal account?

It is not currently possible to change the country of a PayPal account. This is due to the different rules and local financial laws that we must comply with in each different country.

When you move to another country, you need to close your old PayPal account and create a new account using your new address.

If you have addresses in both countries, you can keep your old PayPal account and create a new one, but only one of your accounts can be for Business use. Before closing your old account we recommend removing any financial information tied to that account.

Also, before you close your account, please withdraw any remaining money in your PayPal account. You can do this by logging in to your account and clicking 'Withdraw' near the top of the page. After you close your account, any transactions that are in progress are cancelled.

Here's how to close your old PayPal account:

Log into your PayPal account at http://www.paypal.com

Click 'Profile' near the top of the page.

Select 'My Settings'.

In the 'Account Type' section, click 'Close account' and follow the instructions.

Here's how to create a new PayPal account:

Go to http://www.paypal.com

Click 'Sign Up' at the top of the page.

Select your country or region and your language.

Select the type of account you want to create, and then click 'Get Started.'

Enter your information, and then click 'Agree and Create Account.'

After you have confirmed your email address, you can use your new account.

Η προσθήκη της Αγγλικής κάρτας έγινε κανονικά. Με χρέωσε 1 GBP και περιμένω τώρα τον κωδικό. Το μόνο που δεν κάθεται καλά είναι ότι στο billing address σαν χώρα φαίνεται Ελλάδα παρόλο που είναι Αγγλική η διεύθυνση,αλλά νομίζω ότι δεν έχει καμία σημασία καθώς όταν πας να πληρώσεις με το PayPal σου δίνει δυνατοτητα να βάλεις και άλλη διεύθυνση.

Αν πάει κάτι στραβα θα σας ενημερώσω.

Ειναι λιγο αναμενομενο αυτό, και ισχυει εδω και πολλα χρονια.

Το μονο προβλημα που μπορει να προκυψει και να "μπλεξεις" με χαρτουρα κ με το pp, ειναι αν κανεις αγορά ψηφιακων υπηρεσιων του pp ή κανεις μεταφορά χρηματων από τη μια χωρα στην αλλη μεσω δυο λογαριασμων pp.

Τουλαχιστον σε μενα συνεβη αυτο:

Εκανα καποια εμβασματα για να πληρωσω την αγγλική εφορια μεταξυ ελληνικού κ αγγλικού λογαριασμού κ ολα κομπλέ κ παω να αγοράσω ψηφιακό περιεχόμενο μεσω pp, παγωσε η συναλλαγή κ μου ζητηθηκαν ενα σωρο εγγραφα από την pp για τον αγγλικό μου λογαριασμό (με αγγλική καρτα & τραπεζα "δεμενο").

Το αποτελεσμα, ακυρωθηκε η ψηφιακή αγορά, παγωσε ο αγγλικος μου λογαριασμός για 6μηνες+ , ανγκαστικα να διαγραψω την καρτα κ μου επεβαλαν να διαγραψω το λογαριασμό κ να ανοιξω ελληνικό pp με αγγλική καρτα!!

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Ειναι λιγο αναμενομενο αυτό, και ισχυει εδω και πολλα χρονια.

Το μονο προβλημα που μπορει να προκυψει και να "μπλεξεις" με χαρτουρα κ με το pp, ειναι αν κανεις αγορά ψηφιακων υπηρεσιων του pp ή κανεις μεταφορά χρηματων από τη μια χωρα στην αλλη μεσω δυο λογαριασμων pp.

Τουλαχιστον σε μενα συνεβη αυτο:

Εκανα καποια εμβασματα για να πληρωσω την αγγλική εφορια μεταξυ ελληνικού κ αγγλικού λογαριασμού κ ολα κομπλέ κ παω να αγοράσω ψηφιακό περιεχόμενο μεσω pp, παγωσε η συναλλαγή κ μου ζητηθηκαν ενα σωρο εγγραφα από την pp για τον αγγλικό μου λογαριασμό (με αγγλική καρτα & τραπεζα "δεμενο").

Το αποτελεσμα, ακυρωθηκε η ψηφιακή αγορά, παγωσε ο αγγλικος μου λογαριασμός για 6μηνες+ , ανγκαστικα να διαγραψω την καρτα κ μου επεβαλαν να διαγραψω το λογαριασμό κ να ανοιξω ελληνικό pp με αγγλική καρτα!!

για αγορές μέσω ιντερνετ το θέλω.

Όταν λες ψηφιακές υπηρεσίες, εννοείς μεταφορά χρημάτων μέσω pp?

Συμφέρει; Δεν είναι λιγότερο το κόστος αν το κάνεις από τράπεζα;

Τι εννοείς σου πάγωσαν τον λογαριασμό; ´Οτι δεν μπορούσες να τον χρησιμοποιήσεις στο pp ή και κανονικά;

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις απλά αγχώθηκα λιγάκι.

Πάντως τρελό μου φαίνεται να σε βάλουν να ανοίξεις ελληνικό pp με αγγλική κάρτα.

Εγώ πάντως σήμερα ενεργοποίησα την αγγλική μου κάρτα στο pp. Την έβαλα να είναι κύρια, με δεύτερη την Ελληνική.

Και έκανα και μια αγορα απο ebay 0.99 gbp για δοκιμη και ολα κομπλε. Δεν ειχα προβλημα

Nokia 3210 - Nokia 8310 - Sony Ericsson K750i - Huawei Ideos X5 U8800 - Neo N003 - Umi X2 - Asus Zenfone 2 464 - OnePlus X - Oneplus 6 8/256 & Oneplus Nord:O