theo1973 Δημ. March 15, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 15, 2018 Καλησπερα,θελω να κανω μια πληρωμη σε Κινεζικο καταστημα γυρω στα 5$ (οχι απο το σαιτ) ,παω στο pay for goods and services και συνεχιζω απο εκει?? Πρεπει να προσεξω κατι??Υπαρχει καποια προμηθεια για μενα η για αυτον που πληρωνω??? Πες στον Κινέζο να σου στείλει Paypal invoice και θα πληρώσεις αυτό χωρίς να ψάχνεσαι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nomad01 Δημ. March 16, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2018 (edited) Kαλημέρα σε ολους. Πριν απο ενα μηνα περιπου πραγματοποιησα παραγγελια σε site του εξωτερικού (Αγγλία) υψους 100 ευρώ. Δεν υπηρχε δυνατοτητα πληρωμής με Paypal κι ετσι πληρωσα κανονικά με τη χρεωστική Αlpha Bank που διαθετω.Η επιχειρηση βεβαια χρησιμοποιει το Stripe ως πλατφορμα πληρωμης. 1 μηνα μετα δεν εχω παραλαβει την παραγγελια μου,ο τυπος δεν απαντα στα mails μου κι αρχιζω να ανησυχω. Μεχρι τωρα εχω χρησιμποιησει μονο Paypal για τις συναλλαγες μου οπου σε αναλογη περιπτωση θα εκανα claim σαν ιδιωτης και θα ζητουσα refund. Στο site του Stripe δεν βλεπω να υπαρχει σχετικη φορμα,ειναι μονο για επιχειρησεις απ' ο,τι καταλαβα. Πως μπορω να ζητησω τα χρηματα μου πισω? *Ζητω προκαταβολικα συγνώμη απο την διαχειριση αν το post ειναι σε λαθος νημα Edited March 16, 2018 by Nomad01 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minotavros Δημ. March 16, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2018 Kαλημέρα σε ολους. Πριν απο ενα μηνα περιπου πραγματοποιησα παραγγελια σε site του εξωτερικού (Αγγλία) υψους 100 ευρώ. Δεν υπηρχε δυνατοτητα πληρωμής με Paypal κι ετσι πληρωσα κανονικά με τη χρεωστική Αlpha Bank που διαθετω.Η επιχειρηση βεβαια χρησιμοποιει το Stripe ως πλατφορμα πληρωμης. 1 μηνα μετα δεν εχω παραλαβει την παραγγελια μου,ο τυπος δεν απαντα στα mails μου κι αρχιζω να ανησυχω. Μεχρι τωρα εχω χρησιμποιησει μονο Paypal για τις συναλλαγες μου οπου σε αναλογη περιπτωση θα εκανα claim σαν ιδιωτης και θα ζητουσα refund. Στο site του Stripe δεν βλεπω να υπαρχει σχετικη φορμα,ειναι μονο για επιχειρησεις απ' ο,τι καταλαβα. Πως μπορω να ζητησω τα χρηματα μου πισω? *Ζητω προκαταβολικα συγνώμη απο την διαχειριση αν το post ειναι σε λαθος νημαΜίλα με την τράπεζα σου άμεσα Παράθεση No root->No problem Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jls95 Δημ. March 19, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2018 Γεια σας παιδια! Αγορασα ενα λαπτοπ μεσω paypal. Γενικα λειτουργουσε κανονικα περα απο κατι θεματα του φορτιστη για το οποιο ανοιξα dispute για partial refund. Τελικα ο πωλητης συμφωνησε να μου επιστρεψει το συνολικο ποσο και να του στειλω πισω το λαπτοπ. Το προβλημα ειναι οτι δεν εχει τα λεφτα να μου τα στειλει τωρα και να περιμενω ως τις 10/04. Αν ομως περιμενω θα χασω το buyer protection. Οποτε του ζηταω μερικη αποζημιωση (αν και μου ειπε οτι θελει το λαπτοπ να το πουλησει σε αλλον) για να μη χασω ολο το ποσο, ή να το ρισκαρω; Το paypal σε γραπτη επικοινωνια μου εδωσε εναν αριθμο εκτος ελλαδας που δε μπορω να καλεσω λογω χρεωσεων. Επισης σε περιπτωση μερικης αποζημιωσης κραταω το λαπτοπ; Οποιαδηποτε προταση θα εκτιμηθει! Ευχαριστω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. March 19, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2018 Μέσω skype μπορεις να μιλήσεις πολύ φτηνά με το εξωτερικό . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. March 19, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2018 Μέσω skype μπορεις να μιλήσεις πολύ φτηνά με το εξωτερικό .OFF TOPIC. Υπάρχουν VOIP λύσεις πολύ πιο φτηνές από Skype. Πχ freevoipdeal κλπ Unleashed by my rooted OP3T on 8.0 Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jls95 Δημ. March 19, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2018 Σε περιπτωση μερικης αποζημιωσης κραταω το αντικειμενο; Φανταζομαι ναι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George6633 Δημ. March 27, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2018 Καλημέρα και απο μένα..προσπαθώ να το βρώ μόνος μου αλλα δεν μπορώ.Εκανα λογαριασμό και είμαι στο τελικό στάδιο να επιβεβαιωθεί και η χρεωστική κάρτα...μου κάναν την χρέωση 1.50€ και μου στείλαν εναν 4ψηφίο κωδικό τον οποίο δεν μπορώ να βρω.Που ακριβώς ψάχνω;Στην τράπεζα Πειραιώς εχω την εφαρμογή Winbank και προσπαθώ να βρώ μέσα απο κει κάποιον 4ψηφιο.Στη σελίδα της PayPal πρέπει να ψάξω μήπως; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. March 27, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2018 Στο winbank θα βρεις τη χρέωση του 1,50€ και εκεί τον 4ψήφιο. Εάν δεν τα καταφέρεις, τηλεφώνησε στην τράπεζα να σου τον πουν. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George6633 Δημ. March 27, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2018 Στο winbank θα βρεις τη χρέωση του 1,50€ και εκεί τον 4ψήφιο. Εάν δεν τα καταφέρεις, τηλεφώνησε στην τράπεζα να σου τον πουν. Ευχαριστώ..!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kosmous Δημ. March 27, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2018 Ο τετραψήφιος θα φαίνεται στο όνομα του δικαιούχου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikanta Δημ. March 28, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2018 (edited) Εδώ και καιρό σε κάθε μου αγορά βλέπω στο ebanking της Πειραιώς μια χρέωση "προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος" Απ ότι κατάλαβα είναι η χρέωση που κάνει η τράπεζα για τη μετατροπή του νομίσματος Ήταν πολύ μικρά ποσά μέχρι πριν μερικές μέρες πχ σε 20ε έπαιρνε 0,4ε Δηλαδή το 2% Τώρα έκανα κάποιες αγορές και ξαφνικά για κάθε αγορά έχω προμήθεια 1ε! Ανεξαρτήτου ποσού Δηλαδή πήρα ένα τζαμάκι για κινητό αξίας 1,5ε και έχω και προμήθεια 1ε αντί για 0,03ε(2%*1,5) Μίλησα με αντιπρόσωπο της τράπεζας και μου είπε ότι πλέον υπάρχει κατώτατο όριο Δηλαδή υπάρχει αυτό το 2% αλλά πλέον όλες οι αγορές θα έχουν προμήθεια τουλάχιστον 1ε Αν καταλαβαίνω καλά αυτό γίνεται επειδή έχω επιλέξει να γίνεται η μετατροπή από τη τράπεζα σωστά? Σε αυτή τη φάση με συμφέρει να κάνω τη μετατροπή από το paypal? Τι πολιτική έχει το paypal για τη μετατροπή? Γενικότερα κάποια καλύτερη επιλογή? edit Επίσης μόλις είδα ότι μπορώ να ρυθμίσω το ebay να πληρώνω σε ένα νόμισμα Δηλαδή από εμένα να φεύγουν πάντα σε ευρώ οπότε να μην έχω καν μετατροπή Κάτι τέτοιο γίνεται? Μιλάω για αυτό: https://pages.ebay.co.uk/help/sell/billing-currency.html Edited March 28, 2018 by nikanta Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. March 28, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2018 Ναι, από 20.3.18 ισχύει νέο τιμολόγιο στις προμήθειες της Πειραιώς και χρεώνεται ελάχιστη προμήθεια 1€. Η προμήθεια χρεώνεται στις συναλλαγές σε συνάλλαγμα και όχι σ' αυτές σε €. Επομένως, εάν οι αγορές σου είναι μικρά ποσά, συμφέρει να επιλέγεις να πληρώνεις σε € στο site του πωλητή (με δυσμενέστερη ισοτιμία) οπότε δεν θα χρεώνεσαι την προμήθεια. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. March 28, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2018 (edited) Εδώ και καιρό σε κάθε μου αγορά βλέπω στο ebanking της Πειραιώς μια χρέωση "προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος" Απ ότι κατάλαβα είναι η χρέωση που κάνει η τράπεζα για τη μετατροπή του νομίσματος Ήταν πολύ μικρά ποσά μέχρι πριν μερικές μέρες πχ σε 20ε έπαιρνε 0,4ε Δηλαδή το 2% Τώρα έκανα κάποιες αγορές και ξαφνικά για κάθε αγορά έχω προμήθεια 1ε! Ανεξαρτήτου ποσού Δηλαδή πήρα ένα τζαμάκι για κινητό αξίας 1,5ε και έχω και προμήθεια 1ε αντί για 0,03ε(2%*1,5) Μίλησα με αντιπρόσωπο της τράπεζας και μου είπε ότι πλέον υπάρχει κατώτατο όριο Δηλαδή υπάρχει αυτό το 2% αλλά πλέον όλες οι αγορές θα έχουν προμήθεια τουλάχιστον 1ε Αν καταλαβαίνω καλά αυτό γίνεται επειδή έχω επιλέξει να γίνεται η μετατροπή από τη τράπεζα σωστά? Σε αυτή τη φάση με συμφέρει να κάνω τη μετατροπή από το paypal? Τι πολιτική έχει το paypal για τη μετατροπή? Γενικότερα κάποια καλύτερη επιλογή? edit Επίσης μόλις είδα ότι μπορώ να ρυθμίσω το ebay να πληρώνω σε ένα νόμισμα Δηλαδή από εμένα να φεύγουν πάντα σε ευρώ οπότε να μην έχω καν μετατροπή Κάτι τέτοιο γίνεται? Μιλάω για αυτό: https://pages.ebay.co.uk/help/sell/billing-currency.html Αυτό που είδες είναι για τα Ebay fees και δεν ισχύει για αγοραστές. Edited March 28, 2018 by Vasileios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. March 28, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2018 (edited) Αυτό που είδες είναι για τα Ebay fees και δεν ισχύει για αγοραστές. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, αν απαντάς στο δικό μου post. Πάντως, για ενημέρωσή σου αλλά και των συμφορουμιτών, στο Τιμολόγιο Προμηθειών της 31.1.2018 αναφέρεται σημείωση ότι από 20/3/2018 αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω οι προμήθειες, στις αγορές σε συνάλλαγμα. Edited March 28, 2018 by makap Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikanta Δημ. March 28, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2018 κυρίως αγοράζω από ebay και όποτε αγοράζω από αλλού είναι πάνω από 50ε οπότε ουσιαστικά με ενδιαφέρει για αγορές από ebay σε αυτή τη φάση ότι παραγγείλω που κοστίζει κάτω από 50ε μου έρχεται με χρέωση +1ε άμα ρυθμίσω τη μετατροπή στο paypal αντί για τη τράπεζα θα έχω 4%+ λόγω μετατροπής σε κάθε αγορά σωστά? οπότε αυτό με συμφέρει τώρα σωστά? επίσης άμα μου κάνουν refund θα πάρω πίσω όλο το ποσό που πλήρωσα σε αντίθεση με τη τράπεζα που θα έχω χάσει τη προμήθεια σωστά? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. March 28, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2018 (edited) Και στην τράπεζα να γίνει refund θα σου δώσουν πίσω την προμήθεια Στην δεδομένη κατάσταση καλύτερα να κάνει την μετατροπή το Paypal. @makap. Ευχαριστώ . το τροποποίησα για να φαίνεται καλύτερα που απευθηνόμουν. Edited March 28, 2018 by Vasileios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikanta Δημ. March 28, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2018 ωραία έβαλα να χρησιμοποιείται η μετατροπή του paypal και ρύθμισα σαν primary του paypal τα euro σας ευχαριστώ για τη βοήθεια Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. March 28, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2018 @nikanta Οι αγορές από το εξωτερικό δεν ξεχωρίζουν σ' εκείνες από ebay και στις άλλες από αλλού. Είναι, όλες, αγορές από το εξωτερικό και ξεχωρίζουν σε αγορές από ΕΕ και από τρίτες χώρες. Και, αφού δεν διευκρινίζεις τι είδους κάρτα χρησιμοποιείς, πρέπει να διαβάσεις το Τιμολόγιο Προμηθειών της Πειραιώς (31/1/2018), στο οποίο αναφέρονται οι αναπροσαρμογές από 30/3/18, για να γνωρίζεις τις χρεώσεις στη/ις συγκεκριμένη/ες κάρτα/ες που χρησιμοποιείς. Πέρα απ' αυτά, ξαναλέω ότι για αγορές μικρής αξίας είναι προτιμότερο να επιλέγεις πληρωμή σε ευρώ (έστω και με δυσμενή ισοτιμία του πωλητή) για να αποφεύγεις τις προμήθειες της τράπεζας. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikanta Δημ. March 28, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2018 @nikanta Οι αγορές από το εξωτερικό δεν ξεχωρίζουν σ' εκείνες από ebay και στις άλλες από αλλού. Είναι, όλες, αγορές από το εξωτερικό και ξεχωρίζουν σε αγορές από ΕΕ και από τρίτες χώρες. Και, αφού δεν διευκρινίζεις τι είδους κάρτα χρησιμοποιείς, πρέπει να διαβάσεις το Τιμολόγιο Προμηθειών της Πειραιώς (31/1/2018), στο οποίο αναφέρονται οι αναπροσαρμογές από 30/3/18, για να γνωρίζεις τις χρεώσεις στη/ις συγκεκριμένη/ες κάρτα/ες που χρησιμοποιείς. Πέρα απ' αυτά, ξαναλέω ότι για αγορές μικρής αξίας είναι προτιμότερο να επιλέγεις πληρωμή σε ευρώ (έστω και με δυσμενή ισοτιμία του πωλητή) για να αποφεύγεις τις προμήθειες της τράπεζας. συμφωνούμε διάβασα και τις αλλαγές η αλλαγή σε μετατροπή paypal έγινε και το πολύ πολύ άμα θέλω να κάνω κάποια ακριβή αγορά το αλλάζω btw η κάρτα είναι χρεωστική Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AnDas Δημ. March 29, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2018 @nikanta Πέρα απ' αυτά, ξαναλέω ότι για αγορές μικρής αξίας είναι προτιμότερο να επιλέγεις πληρωμή σε ευρώ (έστω και με δυσμενή ισοτιμία του πωλητή) για να αποφεύγεις τις προμήθειες της τράπεζας. Από τι ποσό περίπου και επάνω μας συμφέρει την μετατροπή να την κάνει η τράπεζα και όχι το pay pal, amazon κλπ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. March 29, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2018 Δεν υπάρχει γενική απάντηση στην ερώτησή σου αφού, εκτός από τη διαφορετική ισοτιμία paypal και των οργανισμών Visa/MasterCard, κάθε τράπεζα χρεώνει διαφορετικές προμήθειες στις συναλλαγές σε συνάλλαγμα. Μπορείς, όμως, να κάνεις υπολογισμούς με την κάρτα και την τράπεζα που χρησιμοποιείς για να βρεις, προσεγγιστικά, αυτό που θέλεις. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
techm Δημ. March 29, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2018 Μου φαίνεται ξύπνησαν και οι τράπεζες και προσπαθούν κι αυτές να καρπωθούν ένα μερίδιο,ειδικά τώρα που η πλειοψηφία αγοράζει μέσω ίντερνετ με κάρτες.Σου λέει έξυπνοι στην paypal,ας τους τα πάρουμε κι εμείς:lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. March 29, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2018 Οι τράπεζες, εκτός ΕΤΕ, χρέωναν από χρόνια προμήθεια στις συναλλαγές σε συνάλλαγμα. Η ΕΤΕ άρχισε από το ΣΕΠ 2017 να χρεώνει τη χρεωστική της. Κάθε χρόνο περίπου αναπροσαρμόζουν τις προμήθειες είτε βάζοντας ελάχιστο, όσες δεν είχαν, είτε αυξάνοντας λίγο το ποσοστό της προμήθειας. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
techm Δημ. March 29, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2018 Οι τράπεζες, εκτός ΕΤΕ, χρέωναν από χρόνια προμήθεια στις συναλλαγές σε συνάλλαγμα. Η ΕΤΕ άρχισε από το ΣΕΠ 2017 να χρεώνει τη χρεωστική της. Κάθε χρόνο περίπου αναπροσαρμόζουν τις προμήθειες είτε βάζοντας ελάχιστο, όσες δεν είχαν, είτε αυξάνοντας λίγο το ποσοστό της προμήθειας. Από πάντα είχαν προμήθεια,αλλά σα να μου φαίνεται πως τελευταία αυτές οι προμήθειες έχουν αυξηθεί και δε νομίζω πως είναι τυχαίες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts