Jump to content

nikanta

Members
  • Δημοσιεύσεις

    347
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by nikanta

  1. Θα στείλω σε 2-3 πωλητές να δω τι θα μου πούνε σχετικά με κούριερ. Και θα επιλέξω εννοείται Standard Shipping. Άμα έρθει με ΕΛΤΑ καλώς, αλλιώς επιστρέφεται πισω. Τα μεταφορικά είναι το λιγότερο που με πειράζει. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.
  2. Δυστηχώς όχι. Άμα το έβρισκα οπουδήποτε Ευρώπη θα το αγόραζα και ας ήταν λίγο πιο ακριβό. Υποθέτω πως εννοείς ότι το πήρες από άλλο πωλητή επειδή ο πρώτος έστελνε με DHL. Ο πωλητής που βρήκα στέλνει με AliExpress Standard Shipping. Που υποθέτω είναι η μέθοδος που λες, σωστά? Θα του στείλω και ένα μήνυμα για να είμαι πιο σίγουρος. Σε περίπτωση που έρθει με κούριερ μπορώ να αρνηθώ τον εκτελωνισμό και να γυρίσει πίσω για να πάρω refund. Έχει τύχει τέτοια περίπτωση?
  3. Πήγα μόλις να το παραγγείλω από περιέργεια. Και ναι, έχεις δίκιο, αφαιρεί το φόρο. Σαν μέθοδο αποστολής έχει AliExpress Standard Shipping. Αυτή εννοείς? Και πως μπορώ να είμαι 100% σίγουρος ότι θα έρθει με ΕΛΤΑ και όχι με κάποια κούριερ?
  4. Γνωρίζει κανείς τι γίνεται με αποστολές από κίνα που είναι πάνω από 150ε? Θέλω να παραγγείλω κάτι από ali express το οποίο κάνει σχεδόν 300ε. Το ali express μαζεύει τους φόρους(και στο προιόν γράφει includes vat). Κάτι είχα διαβάσει όμως πιο παλιά για δέματα που κόστιζουν πάνω από 150ε Τι ισχύει?
  5. Εμενα και στα Ελτα το δειχνει οτι εχει κατι με τελωνειο.
  6. Ειμαι ακριβως στην ιδια φαση!! Εχω 6-7 δεματα που ειναι κολλημενα στα ιδια status. Απλα τα δικα μου ειναι ακομα πιο παλια(τα πιο παλια ειναι 22/7)
  7. Ειναι φυσιολογικο να εχω δεματα που εχουν κολλησει στο: ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ απο τις 22/7??? Τα πιο πολλα εχουν σαν προηγουμενο status: ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ Ειναι ολα δεματα για τα οποια εχει προπληρωθει το φπα(ebay) Οκ, καταλαβαινω να αργησει στο τελωνειο αμα εχει μεγαλο φορτο κλπ. Αλλα τοσο πού? Εχουν πλεον περασει τις 40 μερες.
  8. Θα γελάσουμε. Έχω δέματα και από ali και από ebay για τα οποια εχω πληρώσει το φπα στο checkout κανονικά. Και βλέπω ότι λέει στο tracking "AWAITING CUSTOMS CLEARANCE". Αυτό σημαίνει ότι θα μπει τελωνείο και θα πληρώσω ξανά? Η όλα τα δέματα πλέον θα μπαίνουν τελωνείο και θα βγαίνουν εφόσον διαπιστωθεί ότι έχει πληρωθεί το φπα?
  9. Τελικά αλλάζει κάτι για αγορές από EU? Χθες πήγα να πάρω από aliexpress επιλέγοντας αποστολή από Ισπανία και πήγε να μου προσθέσει VAT. Ο πωλητής είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι και ότι είναι οι νέοι κανονισμοί. Σήμερα πήγα να πάρω από ebay ένα προιόν που είναι Λιθουανία και βγάζει και εκεί VAT. Ήρθα σε επικοινωνία με τον πωλητή και μου απάντησε αυτό: "If you buy this as personal you will need to Pay VAT if you buy as Company you will not need to Pay VAT. This is because new regulation of EU"
  10. Δεν τα γνώριζα αυτά. Έστειλα και μύνημα στο Facebook. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.
  11. Οπότε για να είμαι ήδη από τις 15 Γενάρη σε "Notified shipping to seur" μάλλον δεν έχει καταφέρει να το δώσει. Εδώ και δύο βδομάδες :p Και μάλλον μου ειπε να περιμένω άλλη μια βδομάδα σε περίπτωση που καταφέρει να το στείλει αλλιώς να επιστρέψει τα χρήματα. Παίζει να υπάρχουν και δυσκολίες εκεί λόγω κορωναιού? Έχεις κάποια πρόσφατη αγορά με suer για σύγκριση?
  12. Είναι από ιδιώτη το δέμα και πιο συγκεκριμένα από ebay. Έστειλα μήνυμα στο πωλητή και μου είπε να μην ανησυχώ και ότι θα μου κάνει refund άμα δεν έχω παραλάβει μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Περίεργο μου φαίνεται να πει κάτι τέτοιο. Για να καταλάβω, ουσιαστικά έχει "ανοίξει" tracking number για να το στείλει και δεν έχει δώσει ακόμα το δέμα πωλητής στη suer?
  13. Δηλαδή δεν έχει παραλάβει ακόμα το δέμα η dpd από τη suer? Η δεν έχει παραλάβει το δέμα η suer από τον αποστολέα? Το status που ανέφερα είναι το μοναδικό που φαίνεται στη σελίδα της suer. Ποιες σελίδες χρησιμοποιείς για να εντοπίσεις αυτά τα δέματα? Επίσης είναι λογικό να κολλήσει τόσο πολύ σε αυτό το status? Σορρι για τον βομβαρδισμό από ερωτήσεις
  14. Έχει κανείς εμπειρία με την SUER? Είναι μεταφορική Ισπανική (αποσο κατάλαβα). Με λίγο ψάξιμο βλέπω μόνο κράξιμο για αυτή. Έχω παραγγείλει δέμα από Ισπανία και εδώ και 15 μέρες δεν έχει καμία εξέλιξη. Τους έστειλα μέιλ και δεν πήρα ποτέ απάντηση. Ο κωδικός εντοπισμού δεν εμφανίζεται στις κλασσικές σελίδες(17track & parcel app). Εμφανίζεται μόνο στην σελίδα της SUER και λέει μόνο ένα status( "notified shipping to seur") Έχω την εντύπωση ότι περιμένω άδικα
  15. Έχει κανείς εμπειρία με την SUER? Είναι μεταφορική Ισπανική (αποσο κατάλαβα). Με λίγο ψάξιμο βλέπω μόνο κράξιμο για αυτή. Έχω παραγγείλει δέμα από Ισπανία και εδώ και 15 μέρες δεν έχει καμία εξέλιξη. Τους έστειλα μέιλ και δεν πήρα ποτέ απάντηση. Ο κωδικός εντοπισμού δεν εμφανίζεται στις κλασσικές σελίδες(17track & parcel app). Εμφανίζεται μόνο στην σελίδα της SUER και λέει μόνο ένα status( "notified shipping to seur") Έχω την εντύπωση ότι περιμένω άδικα
  16. Είναι 280ε. Μου είχε ζητήσει χρήματα στα μισά της αποστολής και σκέφτομαι ότι ίσως απλά ήθελε να βγάλει χρήματα είτε το παραλάβω είτε όχι. Δηλαδή να του στείλω εγώ τα μισά (οπότε να έχει βγάλει τα μεταφορικά και επιπλέον χρήματα) και μετά να μη τον ενδιαφέρει. Και τώρα που έχει γίνει αυτό είναι εκτεθειμένος γιατί έχει πληρώσει μεταφορικά και δεν έχει πάρει τίποτα.
  17. Γιατί θα έβγαινε ένα τεράστιο μήνυμα. Ακριβώς αυτά που είπες. Με λίγα λόγια φοβάμαι μη παραλάβω σκουπίδια και τα πληρώσω χρυσά.
  18. Όχι. Γιατί δεν περνούσε η συναλλαγή με paypal για κάποιο λόγο. (μετά κατάλαβα πως ο λόγος αυτός μάλλον ήταν επειδή ο πωλητής είχε άλλη διέυθυνση στο ebay και στο paypal). Δεν υπάρχει συναλλαγή. Με λίγα λόγια δεν έχω πληρώσει για το δέμα και ο πωλητής το έστειλε έτσι απλά και είπε να τον πληρώσω αργότερα. Και στα μισά της αποστολής ζήτησε τα μισά χρήματα(αρνήθηκα και δεν του τα έστειλα προφανώς) Άλλος ένας λόγος για τον οποίο είναι ύποπτη η συναλλαγή:p
  19. Έσειλα και στη DHL της Γερμανίας μήπως βγει κάτι. Αλλιώς θα πρέπει να μιλήσω με το πωλητή για να δώσει κάποια λύση. Σε περίπτωση που δεν παραλάβω θα έχω κάποια επιβάρυνση? Επίσης, μπορώ να κάνω κάτι στη περίπτωση που παραλάβω και έχω αποδεικτικά στοιχεία(βίντεο) και το προσωπικό που είδε το περιεχόμενο?
  20. Μου είπε ο υπάλληλος στη DHL ότι έχει ανοιχτεί εκεί για έλεγχο. Και έχει και ταινία επιπλέον σε ένα σημείο που φαίνεται ότι όντως ανοίχτηκε. Ανοίχθηκε μου είπε για να ελένξουν άν έχει κάτι επικύνδινο ή που απαγορεύεται. Ο πωλητής στη τοποθεσία του έλεγε Αγγλία και όχι Ζάμπια. Γιατί άμα έλεγε εξαρχής Ζάμπια δεν θα προχωρούσα σε αγορά. Μόλις έστειλε το δέμα δεν μου έδινε tracking number(και καλά για δική του ασφάλεια) και μετά από πολύ πρίξιμο(από μεριάς μου) το είπε. Και τότε είδα ότι είναι από Ζάμπια και όχι Αγγλία. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που με κάνει να υποπτέυομαι για το περιεχόμενο.
  21. Το δέμα ξεκίνησε από: KITWE - MUFULIRA - ZAMBIA Πέρασε και από LEIPZIG - GERMANY και μετά μπήκε τελωνείο Αθήνας.
  22. Ήρθε σήμερα η λυπητερή του τελωνείου για ένα μου δέμα. Το ποσό δεν έχω θέμα να το πληρώσω γιατί και πάλι συμφέρει. Αλλά ο πωλητής με τρομάζει λίγο και υπάρχει μια πιθανότητα να μην έχει το δέμα μέσα αυτό που πρέπει. Οπότε να πληρώσω τελωνείο και να λάβω σαβούρα. Το δέμα ΔΕΝ έχει ανοιχτεί από το τελωνείο Ελλάδας και δεν μπορούν να μου πούνε το περιεχόμενο. ΑΛΛΆ έχει ανοιχτεί στη Γερμανία(ενδιάμεσος σταθμός). Ζήτησα από τον υπεύθυνο να άνοιγα το δέμα εντός καταστήματος πριν τη παραλαβή και μου είπε να στείλω μειλ στο athcustserv@dhl.com εξηγόντας τη κατάσταση για να ζητήσω και το άνοιγμα στο κατάστημα. Δεν έλαβα κάποια ενημέρωση ούτε από το κατάστημα ούτε από τα κεντρικά και δεν νομίζω πως θα λάβω. Οι ερωτήσεις που έχω είναι οι εξής: Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να είμαι πιο καλλυμένος? Επίσης τι μπορώ να κάνω στη περίπτωση που το ανοίξω στο κατάστημα μπροστά στους υπεύθυνους, αφού έχω πληρώσει (έχουν συμφωνήσει να υπογράψουν στη περίπτωση περιέχει αυτό που πρέπει)?
  23. Να το κάνω μόνος μου δεν γίνεται διότι δεν είμαι Αθήνα... Δεν ξέρω αν γίνεται να βρω κάποιον ιδιώτη εκεί και αν αυτό με συμφέρει. Καθαρά για να μάθω με σιγουριά το περιεχόμενο δηλαδή και ας πληρώσω λίγο παραπάνω. Γενικά με αγχώνει ότι παίζει το δέμα να μην έχει αυτό που πρέπει γιατί ο πωλητής είναι ύποπτος. Μπορώ να ανοίξω το δέμα στη dhl(μπροστά στον υπεύθυνο πχ) και να αιτηθώ αναθεώρηση δασμών αν το περιεχόμενο είναι λάθος? Μπορώ να ζητήσω επιστροφή των εξόδων τελωνείου με κάποιο τρόπο(πχ paypal ή ebay)?
  24. Μίλησα με τελωνείο. Ο πωλητής έχει δηλώσει την αξία του προιόντος κανονικά και μου ζήτησαν και απόδειξη paypal. Μου είπαν επίσης ότι το δέμα δεν το ανοίγουν και ότι θα μου έρθει με μορφή αντικαταβολής. Μου γεννιούνται οι εξής απορίες λοιπόν: 1)Πως γίνεται να ξέρουν την αξία του προιόντος για να υπολογίσουν 24%? 2)Τι γίνεται σε περίπτωση που ο πωλητής μου έχει κάνει λαμογιά και το δέμα έχει κάτι άσχετο? Θα φορολογηθώ για αυτό το οποίο έπρεπε να περιέχει το δέμα και θα πάρω ότι νά'ναι? 3)Άμα μου βγάλουν το ποσό που πρέπει να πληρώσω μπορώ να το αρνηθώ εφόσον είναι πολύ μεγάλο? 4)Το δέμα μπορώ να το κάνω έλεγχο κατά τη παραλαβή?
  25. Ντάξει τότε όλα κομπλέ. Και θα περιμένω αυτές τις μέρες ενημέρωση από τελωνείο και να έρθει το δέμα. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...