Jump to content

Paypal: Χρήση και ΓΕΝΙΚΕΣ ερωτήσεις

evripidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μεταφορά σε balance του Paypal από προπληρωμένη άυλη κάρτα της ΕΤΕ (από αυτές που δημιουργείς με το κιλό), πέρασε κανονικά πριν από 10 λεπτά!

Τζάμι! :p

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) :classic_tongue:

μετα την αγορα με τη χρηση του 2ου paypal, μου ηρθε μνμ απο την paypal με τιτλο "Your account has been limited until we hear from you".

How you can help

It's usually pretty easy to take care of things like this. Most of the

time, we just need a little more information about your account or latest

transactions.

To help us with this and to find out what you can and can't do with your

account until the issue is resolved, log in to your account and go to the

Resolution Center.

καλησπέρα, πως συνεβει αυτο? πως καταλαβαν οτι εισαι εσυ? για δωσε πληροφοριες....εκανες πολλες αγορες? εστειλες πολλες φορες απο τον εναν στον αλλον? εχεις αλλα στοιχεια ή δικα σου και στον 2ο? πολυ περιεργο μου φαινεται!!!!:(

καλησπέρα, πως συνεβει αυτο? πως καταλαβαν οτι εισαι εσυ? για δωσε πληροφοριες....εκανες πολλες αγορες? εστειλες πολλες φορες απο τον εναν στον αλλον? εχεις αλλα στοιχεια ή δικα σου και στον 2ο? πολυ περιεργο μου φαινεται!!!!:(

μια αγορα των 205ευρω. μια φορα εστειλα, εχουν ιδιο επωνυμο οι λογαριαμοι διαφορετικο ονομα.

μηπως επειδη συνδεομαι απο το ιδιο πισι?

δεν νομιζω να εχω καμια επιπτωση περαν το κλεισιμο του 2ου λογαριασμου. σωστα?

Edited by giannis1_

μια αγορα των 205ευρω. μια φορα εστειλα, εχουν ιδιο επωνυμο οι λογαριαμοι διαφορετικο ονομα.

οχι μηπως, αυτο ειναι. απλα σε μπλοκαραν μεχρι να ξεκαθαρισουν οτι δεν προκειται περι απατης.

With great power, comes great responsibility...

σήμερα έκανα αγορά άνετα...με paypal κάρτα Alpha

Sep 25, 2015 05:23:28 PDT

Transaction ID: 20D58382DF512151N

Hello XXXXXXX,

You sent a payment of $178.69 USD to geekbuying

(payment@geekbuying.com)

τυχαίο????

Εγώ ΟΚ είμαι και χωρίς να κάνω το παραπάνω ;)

Το μόνο που έχω κάνει ειναι να βάλω primary currency το $ και με χρεώνει σε $.

Η διαδικασία που περιγράφεις είναι για δόσεις, συνδρομές και τέτοιες επαναλαμβανόμενες συναλλαγές για τις οποίες έχει ήδη δοθεί έγκριση.

Για εμάς που έχουμε κυρίως νόμισμα το ευρώ όμως, χρειαζόμαστε το παραπάνω. Και παρόλο που είναι κρυμμένο στα preapproved payments για να μην το βρίσκεις εύκολα, έχει εφαρμογή σε όλες τις αγορές.

Παιδιά βλέπω στις κινήσεις της κάρτας μου δυο κινήσεις με το πόσο των 0,89€ με αιτιολογία "PayPal" , χωρίς ωστόσο να μου έχει έρθει ειδοποίηση σε email. Τι να είναι; Εχει κανείς ιδέα;

οχι μηπως, αυτο ειναι. απλα σε μπλοκαραν μεχρι να ξεκαθαρισουν οτι δεν προκειται περι απατης.

και εμενα ετσι ειναι ομως γιατι εχω βαλει το ονομα της μανας μου και εχω και την ιδια διευθυνση μαλιστα και εγω απο το ιδιο pc μπαινω. Δεν το ειχαμε πει αυτο πρεπει να μπαινουμε και απο αλλο? και απο αλλο να μπεις τι σημασια εχει η ip που καταγραφεται λογικα ειναι αυτη της γραμμης μας οποτε παλι το ιδιο ειναι. Μηπως καλυτερα να τα κανουμε μεσω ιντερνετ κινητης ? :lol:

αληθεια αμα βρουμε κανα φιλαρακι και στειλουμε ο ενας στον αλλον? και ανταλλαξουμε τα λεφτα στο χερι? ;)

δεν νομιζω να εχω καμια επιπτωση περαν το κλεισιμο του 2ου λογαριασμου. σωστα?

Απαντησα απο πανω δεν ξερω ομως τι επιπτωση εχεις....κινητο ειχες βαλει αλλο ή το ιδιο? και email τι εχεις βαλει? τπτ με το ιδιο ονομα χρηστη μηπως?

btw και εγω ειχα στειλει ενα ποσο απο το ενα balance στο αλλο και μετα αλλα 100 ευρω απο την καρτα, μετα παω να κανω αγορα απο ebay με ποσο 175 ευρω τρωω ακυρο γιατι λεει οτι δεν αλλαξε ο λογαριασμος μου!!! και στελνω ολο το balance δλδ 210 ευρω περιπου στον 1ο λογαριασμο και αγορασα κανονικα! δεν υπηρξε κανενα προβλημα και μετα εκανα αλλη μια αγορα ακομα απο ebay και κινα επισης ολα μια χαρα απο το balance παλι.

Τωρα εχω ενα μικρο υπολοιπο balance καπου 10 ευρω, αλλα μια αγορα που εκανα απο banggood το εκανα με απευθειας την καρτα που περναει απο τον Αυγουστο που ειχα ξανακανει αγορα απο εκει, για να μην χαλαω το balance.

Edited by Nikifoross

Παιδιά βλέπω στις κινήσεις της κάρτας μου δυο κινήσεις με το πόσο των 0,89€ με αιτιολογία "PayPal" , χωρίς ωστόσο να μου έχει έρθει ειδοποίηση σε email. Τι να είναι; Εχει κανείς ιδέα;

Εκείνη την ημέρα που έγιναν αυτές οι δεσμεύεσεις, μήπως εισήγαγες τα στοιχεία της κάρτας σου σε κάποια φόρμα του paypal για κάποιο λόγο?

και εμενα ετσι ειναι ομως γιατι εχω βαλει το ονομα της μανας μου και εχω και την ιδια διευθυνση μαλιστα και εγω απο το ιδιο pc μπαινω. Δεν το ειχαμε πει αυτο πρεπει να μπαινουμε και απο αλλο? και απο αλλο να μπεις τι σημασια εχει η ip που καταγραφεται λογικα ειναι αυτη της γραμμης μας οποτε παλι το ιδιο ειναι. Μηπως καλυτερα να τα κανουμε μεσω ιντερνετ κινητης ? :lol:

αληθεια αμα βρουμε κανα φιλαρακι και στειλουμε ο ενας στον αλλον? και ανταλλαξουμε τα λεφτα στο χερι? ;)

Απαντησα απο πανω δεν ξερω ομως τι επιπτωση εχεις....κινητο ειχες βαλει αλλο ή το ιδιο? και email τι εχεις βαλει? τπτ με το ιδιο ονομα χρηστη μηπως?

btw και εγω ειχα στειλει ενα ποσο απο το ενα balance στο αλλο και μετα αλλα 100 ευρω απο την καρτα, μετα παω να κανω αγορα απο ebay με ποσο 175 ευρω τρωω ακυρο γιατι λεει οτι δεν αλλαξε ο λογαριασμος μου!!! και στελνω ολο το balance δλδ 210 ευρω περιπου στον 1ο λογαριασμο και αγορασα κανονικα! δεν υπηρξε κανενα προβλημα και μετα εκανα αλλη μια αγορα ακομα απο ebay και κινα επισης ολα μια χαρα απο το balance παλι.

Τωρα εχω ενα μικρο υπολοιπο balance καπου 10 ευρω, αλλα μια αγορα που εκανα απο banggood το εκανα με απευθειας την καρτα που περναει απο τον Αυγουστο που ειχα ξανακανει αγορα απο εκει, για να μην χαλαω το balance.

το μονο που μενει ιδιο ειναι το επωνυμο...ελπιζω μονο μην γινει καμια στραβη στην αποστολη και δεν μπορω να παρω τα χρημματα πισω :p

----- προσθήκη μηνύματος 100 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εκείνη την ημέρα που έγιναν αυτές οι δεσμεύεσεις, μήπως εισήγαγες τα στοιχεία της κάρτας σου σε κάποια φόρμα του paypal για κάποιο λόγο?

ειχα προσπαθεισει προηγουμενος απο το 1ο λογαριασμο να κανω αγορα και επειτα ολοκληρωθηκε με τον 2ο, απο το balance. δεν εβαλα στοιχεια καρτας στο νεο

Μόνο όταν έκανα το send money. Δεν είναι θέμα το ποσό. Αλλά μη τυχόν και έπεσα θύμα καμιας απάτης και μου τραβάει σιγα-σιγά.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Για εμάς που έχουμε κυρίως νόμισμα το ευρώ όμως, χρειαζόμαστε το παραπάνω. Και παρόλο που είναι κρυμμένο στα preapproved payments για να μην το βρίσκεις εύκολα, έχει εφαρμογή σε όλες τις αγορές.

Μήπως, επειδή ακριβώς έχετε κύριο νόμισμα το ευρώ, προσπαθεί να κάνει πάντα τις αγορές σε ευρώ και το αλλάζει;

Λογικό το βρίσκω.

μετα την αγορα με τη χρηση του 2ου paypal, μου ηρθε μνμ απο την paypal με τιτλο "Your account has been limited until we hear from you".

How you can help

It's usually pretty easy to take care of things like this. Most of the

time, we just need a little more information about your account or latest

transactions.

To help us with this and to find out what you can and can't do with your

account until the issue is resolved, log in to your account and go to the

Resolution Center.

το έπαθε γνωστός μου. δεν ξέρω τον λόγο. απλά τους έστειλε ένα mail με φωτοτυπία της ταυτότητας του κατόχου του λογαριασμού και του αφαίρεσαν το limitation μέσα σε μια μέρα

HTC Touch Diamond 2 ----> LG Optimus G ----> Redmi Note 3 PRO ----> Xiaomi Mi Mix 2  ----> Huawei P30 Pro

το έπαθε γνωστός μου. δεν ξέρω τον λόγο. απλά τους έστειλε ένα mail με φωτοτυπία της ταυτότητας του κατόχου του λογαριασμού και του αφαίρεσαν το limitation μέσα σε μια μέρα

σηνηθως ταυτοτητα ζητανε εαν περασεις τα ορια του λογαριασμου σου, παντως πιστοποιησαν οτι ειναι ο ιδιος και τα ορια που του ειχαν θεσει εφυγαν.

Νέα χαλάρωση των capital controls για μεταφορά κεφαλαίων

Σε νέα χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μεταξύ άλλων, ο κάθε καταθέτης επιτρέπεται ανά μήνα να μεταφέρει έως και 500 ευρώ στο εξωτερικό, μέσω τραπεζικών ιδρυμάτων.

Άρα αυτό αυτόματα δεν σημαίνει ότι κάτω απο 500 θα πρέπει όλες οι αγορές ( συνολικά 500 τον μήνα ) να περνάνε και μέσω paypal?

Μπορούμε λοιπόν να στείλουμε 500 ευρώ στο Paypal από τον λογαριασμό μας.

Μια χαρά.

Σε νέα χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μεταξύ άλλων, ο κάθε καταθέτης επιτρέπεται ανά μήνα να μεταφέρει έως και 500 ευρώ στο εξωτερικό, μέσω τραπεζικών ιδρυμάτων.

Άρα αυτό αυτόματα δεν σημαίνει ότι κάτω απο 500 θα πρέπει όλες οι αγορές ( συνολικά 500 τον μήνα ) να περνάνε και μέσω paypal?

οχι, οπως το λεει ο vasileios ειναι, θα πρεπει να κανεις top-up στο pp μεσω του τραπεζικου λογαριασμου σου, το θεμα ειναι το pp δεχετε να συνδεσεις ελληνικο τραπεζικο λογαριασμο? και εχουμε κανα νεο απο ποτε μπαινει σε ισχυ η "χαλαρωση"?

Εγω πριν 2 μέρες πέρασα επίσης ένα μικροποσο σε site εξωτερικού.

Alpha mastercard bonus

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Αντιγράφω απο το ΦΕΚ Β1721 (17 Αυγούστου 2015)

Κατά παρέκκλιση των προβλεπομένων στην παράγραφο 4 του παρόντος άρθρου, επιτρέπεται η εντολή μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα εποπτευόμενα από την Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύματα πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των αντιπροσώπων αυτών, έως του ποσού των ευρώ πεντακοσίων (500) ανά συναλλασσόμενο φυσικό πρόσωπο ανά μήνα, και μέχρι μηνιαίου ορίου σε ευρώ για το σύνολο των ανωτέρω ιδρυμάτων πληρωμών, το οποίο θα ορίζει και θα κατανέμει, ανά ίδρυμα πληρωμών, με απόφασή της η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών

Τι διαφορά έχει αυτό απο την είδηση που δημοσιεύουν όλοι σήμερα;

Σαν να μας πουλάνε περσινα, ξινα σταφύλια.

Δίαβασα και εγώ την ίδια είδηση απο εδώ: http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/25454

Θύμάμαι πως την δευτέρα μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος προσπάθησα απο το internet banking της Εθνικής να μεταφέρω σε ένα λογ/σμο της deutsche bank που μου έδωσε το paypal (με iban που βρήκα απο το paypal) ότι χρήματα είχα αλλά μάλλον είχαν προλάβει να απαγορεύσουν τη μεταφορά στο εξωτερικό.

Δηλαδή δεν προσπάθησα να συνδέσω νέα κάρτα στο paypal αλλά κάπου μου έδινε στοιχεία τράπεζας το paypal ώστε να κάνω μεταφορά ή topup αν θυμάμαι το έλεγε.

Αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι πως βρήκα τα στοιχεία.

Αν ισχύει το ΦΕΚ παραπάνω τότε δεν θα πρέπει απο δευτέρα λογικά να μπορούμε να κάνουμε μεταφορές;

Αν κάποιος που έχει μεγαλύτερη εμπειρία απο paypal μπορεί να το κοιτάξει σαν επιλογή και να δώσει παραπάνω λεπτομέρειες ;

Οσο για το όριο των 500€ /μήνα αυτό είναι μικρό αλλά επειδή δεν βλέπω πουθενά να αναφέρεται οτι ανοίγουν άμεσα οι αγορές απο εξωτερικό με χρεωστικές ή πιστωτικές ίσως να είναι ο μοναδικός τρόπος για αγορές απο έξω.

Θα μας τα φάει που θα μας τα φάει τα χρήματα ο Ντράγκι μέχρι τον Δεκέμβριο , ας προλάβουμε να αγοράσουμε κανένα κινητάκι να αλαφρύνουμε τον πόνο μας:lol::lol:

edit: Τώρα είδα και την παράθεση που κάνει ό WitchKing , έχει δίκιο και στις 17/8 τα ίδια λέγανε οι δημοσιογράφοι , γιαυτό καλό είναι να διαβάσουμε την απόφαση όπως την υπέγραψε χθές το Τσακελώτος Γ.Δ.Ο.Π.0001258ΕΞ 2015 /Χ.Π.2672/25.9.2015 Ρυθμίσεις θεμάτων περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων.

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/21881

βλέπε παρ.1 α)

Edited by VASKIR

για να καταλαβω μπορουμε να αγορασουμε με την χρεωστικη μας καρτα; ή θα πρεπει να βαζουμε στο pay pall λεφτα; κρατωντας μας προμηθεια;

Δεν υπάρχει προμήθεια, είναι 1 ευρώ ανεξάρτητα από το ποσό αν ισχύει το παραπάνω

για να καταλαβω μονο μεσωβ pay pall μπορουμε να αγορασουμε; .