Jump to content

Wind Edge 2009

sideras1985
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΩ ΤΟ Ε??

Έχω κλείσει το 3G αλλά είμαι καλαμάτα και μερικές φορές μου βγάζει Ε αντί για G. Χρεώνεται κανείς με αυτό. Δεν έχω ανταλλάξει πακέτα δεδομένων!!

Δεν το θέλω το edge!

Δεν έχει σχέση η σύνδεση data με την απλή ένδειξη ότι υπάρχει διαθεσιμότητα.

Επειδή βλέπω ότι έχεις κινητό με Windows Mobile, το δεύτερο εικονίδιο από αριστερά σου δείχνει ότι υπάρχει απλά διαθεσιμότητα GPRS (G), EDGE (E), UMTS (3G) ή HSDPA (H). Αυτό δε σημαίνει ότι είσαι συνδεμένος σε πακέτα δεδομένων. Μόνο όταν αλλάξει και το τρίτο εικονίδιο από αριστερά σε ένα που δείχνει την ένταση σήματος με G, E, 3G ή H είσαι συνδεμένος σε data.

Δες και το manual του κινητού σου για περισσότερα ;)

• Απαντήσεις 232
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ένδειξη E(dge) στην περιοχή Σταυρούπολη Θεσ/νίκης, στην αερογέφυρα. Μόνο που είχε και 3g και έπαιζε μια το ένα και μια το άλλο.

Edge εκεί πέρα;Περιττό μου φαίνεται! :confused: Δεν είχε προβλήματα η περιοχή άλλωστε εκεί!

Πάντως για σερφάρισμα παιδιά το edge είναι πάρα πολύ καλό!Το δοκίμασα στην Vodafone Τσεχίας και ήταν σα να είχα 3g!Αν και θα προτιμούσα να δω ολική αναβάθμιση δικτύου στα 7,2 mbps και πυκνή κάλυψη,παρά τέτοια κολπάκια!Ιδίως τώρα,που το 3g υπάρχει στο δίκτυο της Wind απ'το 2003...

Εγω προτιμώ να δω edge εκεί που δεν υπάρχει 3g δίκτυο...δηλαδή αναβαθμισμένες ταχύτητες εκεί που ισως ποτέ δεν θα έχεις κάτι καλύτερο απο gprs.

Σύμφωνος μ'αυτό,αλλά στην Θεσ/νίκη για παράδειγμα προτιμάς να βλέπεις edge ή πύκνωση δικτύου 3g?(κάτι το οποίο εδώ και 2 χρόνια για την wind στην Θεσ/νίκη είναι ακατόρθωτο..)

θα προτιμούσα και τα 2, είναι όμως όνειρο θερινής νυχτός. Ας δούμε κάτι απο τα 2 τουλάχιστον για να αναβαθμιστούν οι ταχύτητες έστω. Αν και λίγο με το κινητό που ήμουν σε edge και με browsing δεν το είδα να ανοίγει/πηγαίνει πιο γρήγορα. Ίσως ήταν οι σελίδες που δοκίμασα όμως.

Όπως αναφέρω και πιο πάνω,όταν το δοκίμασα καθημερινά επί 1 βδομάδα στην Voda Τσεχίας,πήγαινε πολύ γρήγορα,σαν απλό 3g δίκτυο!Μήπως βλέπεις την ένδειξη στην οθόνη,αλλά δεν το έχει ενεργοποιήσει πλήρως η Wind?Εννοώ,μήπως κάνουν τίποτα "μερεμέτια" ακόμη,πριν το δώσουν στους συνδρομητές!

Όλα είναι πιθανά...Απο ότι έχω δει στο επίσημο site δεν υπάρχει ανακοίνωση/ενημέρωση πουθενά για το Edge. Μάλλον υποθέτω ότι είμαστε ακόμα στο βρεφικό στάδιο!

Όλα είναι πιθανά...Απο ότι έχω δει στο επίσημο site δεν υπάρχει ανακοίνωση/ενημέρωση πουθενά για το Edge. Μάλλον υποθέτω ότι είμαστε ακόμα στο βρεφικό στάδιο!

το site ενημερωνεται παντα τελευταιο κ καταιδρωμενο. μην περιμενεισ κ καμια σπουδαια ενημερωση απο εκει

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πράγματι, ούτε στο site αλλά ούτε και σε κατάστημα Wind που ρώτησα γνώριζαν κάτι...

Το θέμα έιναι ότι το κινητό (HTC Touch) δείχνει πλέον σχεδόν σταθερά το Ε (περιοχή Πάτρα) αλλά ούτε στο internet συνδέεται, ούτε MMS μπορεί να στείλει...

Χρειάζεται λοιπόν διαφορετικές ρυθμίσεις? Γνωρίζει κανείς κάτι???

Εγώ πιστευω πως δεν πρόκειται να βγάλει κάποια επίσημη ανακοίνωση!

Ρυθμίσεις διαφορετικές πάντως δε χρειάζονται οι συσκευές!Οι ρυθμίσεις είναι συγκεκριμένες,ασχέτως του τύπου δικτύου μέσω του οποίου αποκτάς πρόσβαση!

Σίγουρα EDGE η WIND στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης (Πλ. Κορνάρου) καθώς και περιοχή Κοκκίνη Χάνι.. :) Ταχύτητα 64kbits/sec download ;)

Σίγουρα EDGE η WIND στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης (Πλ. Κορνάρου) καθώς και περιοχή Κοκκίνη Χάνι.. :) Ταχύτητα 64kbits/sec download ;)

Δηλαδή ελάχιστα περισσότερο από το GPRS;:wacko:

Εγώ πιστευω πως δεν πρόκειται να βγάλει κάποια επίσημη ανακοίνωση!

Ρυθμίσεις διαφορετικές πάντως δε χρειάζονται οι συσκευές!Οι ρυθμίσεις είναι συγκεκριμένες,ασχέτως του τύπου δικτύου μέσω του οποίου αποκτάς πρόσβαση!

Τότε φταίει το HTC? Ή μήπως η υλοποίηση του EDGE στην περιοχή? Εννοώ το ότι δεν είναι ακόμα πλήρως λειτουργικό. Όταν είχε μόνο το G δούλευε κανονικά!

Ευχαριστώ για την απάντηση πάντως.

Και εμένα σε δοκιμές που έκανα σε περιοχή που είχε Edge δεν έπιασε το θεωρητικό όριο...ίσως ήταν οι σελίδες που άνοιγα. ;)

Δηλαδή ελάχιστα περισσότερο από το GPRS;:wacko:

Γιατί το gprs πιάνει 54kbps; :p

Μπορεί η WIND να μην έχει ενεργοποιήσει κλάση υψηλών ταχυτήτων στο edge ακόμη (δοκιμαστικό) Σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη περίοδος να βγάζουμε συμπεράσματα.

GiorgosH,το Blackberry σου μετράει την ταχύτητα της σύνδεσης VPN με την Blackberry. Επομένως...δε παίζει να είναι η πραγματική ταχύτητα ;)

Με gint δοκίμασε κανένας;

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

κεντρο ηρακλείου καλοκαιρινου .εχω καλυψη και edge και 3g . περιμένοντας να μου έρθει το ιντερνετ σε ενα μήνα εβαλα adsm ( μπαίνω με gint ) προπληρωμένου για 2 βδομαδες.χθες επειδη άλλαζε συνεχώς απο edge σε 3g ήταν αργό πολύ ..... έκανα μια αναβάθμηση στο huawei και σήμερα έχω σχεδόν 1mbit ...τώρα θα δούμε και το βράδυ......

Τουλάχιστον από 1 base station upgraded σε EDGE στις Σέρρες, Δράμα, Καβάλα. Επίσης στη λίμνη Κερκίνη όπως προαναφέρθηκε στην 1η σελίδα του thread και συγκεκριμένα στα χωριά Ακριτοχώρι, Θρακικό, Βυρώνεια (το ίδιο bs καλύπτει και τα 3). Επιβεβαιωμένο 7-9 Απριλίου 2009. Για την ακρίβεια αυτές οι γραμμές γράφονται από το Ακριτοχώρι όντας συνδεδεμένος στο προαναφερθέν base station :)

Σχετικά με το πόσο ξέρουν τα καταστήματα για τις νέες κεραίες, εγώ που ρώτησα σε κατάστημα μια χαρά γνώριζαν... Όσο για το CS, νομίζω ότι είναι ολοκληρωμένη η εγκατάσταση θα ενημερωθούν κ αυτοί κ εμείς επισήμως..

Μολις ειδα οτι υπαρχει Edge στην Δραμα απο εναν φιλο μου το κινητο... :happy:

Δηλαδη οπου δεν υπαρχει 3G Θα υπαρχει edge! :rolleyes:

Samsung S21 Ultra

Κάλεσα τις προάλλες το 1260 για να ρωτήσω σε ποιες περιοχές έχει ενεργοποιηθεί το Edge και η απάντηση ήταν:"HSDPA,Wind Data...Δεν βλέπω πουθενά τίποτα με Edge.Τι είναι αυτό;:blink:".Καλά,δεν ξέρουν τίποτα για το Edge;Κανένας δεν ενημερώνει το cc;:worry:

Άλλο θέμα:Τις προάλλες η αδερφή μου με Q και Samsung E250 στη γειτονιά βρήκε Edge και το σήμα "G" έγινε "E".Εγώ με Wind και LG KE500 δεν βρήκα τίποτα και σύμφωνα με MyPhone.gr το κινητό μου είναι συμβατό με Edge (http://www.myphone.gr/devices/preview-303.html).:confused::confused:

Κάλεσα τις προάλλες το 1260 για να ρωτήσω σε ποιες περιοχές έχει ενεργοποιηθεί το Edge και η απάντηση ήταν:"HSDPA,Wind Data...Δεν βλέπω πουθενά τίποτα με Edge.Τι είναι αυτό;:blink:".Καλά,δεν ξέρουν τίποτα για το Edge;Κανένας δεν ενημερώνει το cc;:worry:

Άλλο θέμα:Τις προάλλες η αδερφή μου με Q και Samsung E250 στη γειτονιά βρήκε Edge και το σήμα "G" έγινε "E".Εγώ με Wind και LG KE500 δεν βρήκα τίποτα και σύμφωνα με MyPhone.gr το κινητό μου είναι συμβατό με Edge (http://www.myphone.gr/devices/preview-303.html).:confused::confused:

Το customer care της Wind τώρα τελευταία έχει βαρέσει μπιέλα..Κανονικά,θα έπρεπε να το ενημερώνουν,εκτός κι αν το τεχνικό τμήμα θέλει πρώτα να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση στην πλειονότητα των περιοχών!Ή περιμένουν να δουν αν θα το διατηρήσουν τελικά,τι να πω!

Για το 2ο,μάλλον το κινητό σου ‘‘έκατσε‘‘ σε άλλο κανάλι απ’της αδερφής σου,το οποίο δεν παρείχε edge!Δεν έχει σημασία που βρισκόσασταν στον ίδιο χώρο!

Δεν κατανοω για ποιο λογο το cc της Wind θα επρεπε να υποκαθιστα την Wikipedia ή να κανει το γραμματεα του τεχνικου. Εφοσον δεν εχει ανακοινωθει επισημως τετοια παροχη δεν ειναι υποχρεωμενο να γνωριζει.

Γιατί το gprs πιάνει 54kbps; :p

Μπορεί η WIND να μην έχει ενεργοποιήσει κλάση υψηλών ταχυτήτων στο edge ακόμη (δοκιμαστικό) Σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη περίοδος να βγάζουμε συμπεράσματα.

GiorgosH,το Blackberry σου μετράει την ταχύτητα της σύνδεσης VPN με την Blackberry. Επομένως...δε παίζει να είναι η πραγματική ταχύτητα ;)

Με gint δοκίμασε κανένας;

To EDGE πιάνει 59Kbps ανά TDMA χρονοθυρίδα, ενώ το GPRS 12.2Kbps. Γεγονός που σημαίνει ότι σε βασικές διαμορφώσεις με 4 χρονοθυρίδες για data, θα έχεις

EDGE 236Kbps

GPRS 48.8 Kbps

Βέβαια, η ταχύτητα που θα πιάσεις εξαρτάται βαρέως από την ποιότητα του ραδιοκαναλιού και υποπτεύομαι ότι πολύ σπάνια θα δεις τις ταχύτητες αυτές στο EDGE.

Επίσης, ο power amplifier της κεραίας μειώνει την απόδοσή του για να βγάλει EDGE που σημαίνει ότι ένα αντίτιμο του να βάλεις EDGE στο δίκτυό σου είναι να μικρύνεις την κάλυψή σου.

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB