Jump to content

[Επίσημο] HTC Touch Diamond 2 (Topaz)

DaRkWeAvEr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

...

Edit: Πάνω δεξία, εκεί που εμφανίζει το σήμα την ένταση κτλ, μου εμφανίζει και έναν αριθμό το " 1 "... Τί είναι αυτό και αν δεν χρειάζεται, πως βγαίνει;

Οντως το '1' σημαίνει γραμμη 1 και το βγάζουν σχεδόν πάντα οι sim cards της cosmote. Wind-vodafone δεν το χω πετυχει.

• Απαντήσεις 6,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Έχω και γω το Touch Diamond2 εδώ και 1 μήνα περίπου και δυστυχώς έχω καταλάβει ότι έχει ιό μέσω της σύνδεσης με το pc μου... Επειδή δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει Windows Mobile μπορείτε να με κατατοπήσετε με ποιον τρόπο μπορώ να κάνω format και τι πρέπει να περάσω μετά; Θα χαθούν εφαρμογές και ρυθμίσεις που υπάρχουν από το εργοστάσιο; Τι πρέπει να κάνω back up;

• Administrators

Δεν έχεις παρουσιαστεί ποτέ τέτοιο φαινόμενο σε αυτές τις συσκευές. Τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις ακριβώς;

Η επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις σε αυτές τις συσκευές ονομάζεται hard reset. Θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις όταν όπως πρωτοάνοιξες τη συσκευή. Δεν πειράζει την κάρτα μνήμης.

Modpic.gif

Του 'Πλαισιο' εχει μεσα το ndrive (και ας μην το γραφουν στο site).

To δοκίμασα 2 φορές και είναι πολύ χάλια σε σχέση με destinator. Δεν ξερω αν φταινε οι χαρτες... Κάποια στιγμη θα δω αν υπαρχουν νεοι.

Το NDRIVE (το είχε η συσκευή που πήρα από WIND), είναι απαράδεκτο πρόγραμμα. Από το Γέρακα του ζήτησα να με πάει σε συγκεκριμένη διεύθυνση στην Παλλήνη και με έστελνε στο Αιγάλεω. Μονίμως το ίδιο πράγμα, όχι μία φορά. Για να γίνει ενημέρωση χαρτών νομίζω χρειάζεται να πληρώσεις.

• Administrators
Για να γίνει ενημέρωση χαρτών νομίζω χρειάζεται να πληρώσεις.

Είσαι σίγουρος για αυτό; Νομίζω πως δεν ισχύει.

Modpic.gif

Υπάρχει κάποιος τρόπος να επαναφέρω τις εργοστασιακές ρυθμίσεις χωρίς όμως να χάσω τα αποθηκευμένα τηλέφωνα;

Θυμάμαι ότι την μία και μοναδική φορά την "Εκκαθάριση Μνήμης", διαγράφηκαν όλα τα μηνύματα και τα τηλέφωνα...

• Administrators
Κράτησε ένα backup από τα μηνύματα, επαφές, calendar, κτλ με το PIM Backup. Μπορείς να το επαναφέρεις άφοβα μετά από το hard reset.

Modpic.gif

Κράτησε ένα backup από τα μηνύματα, επαφές, calendar, κτλ με το PIM Backup. Μπορείς να το επαναφέρεις άφοβα μετά από το hard reset.

Χίλια ευχαριστώ!!!!!:D

Δεν έχεις παρουσιαστεί ποτέ τέτοιο φαινόμενο σε αυτές τις συσκευές. Τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις ακριβώς;

Η επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις σε αυτές τις συσκευές ονομάζεται hard reset. Θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις όταν όπως πρωτοάνοιξες τη συσκευή. Δεν πειράζει την κάρτα μνήμης.

Καταρχήν έβαλα την κάρτα μνήμης στο pc μου που είχε ιό. Και στο pc μου και στο κινητό τώρα δε μπορώ να μπω στο μσν. Εκεί που λέει εισοδος στο windows live στο κινητό δε με αφήνει να γράψω τίποτα στη διευθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ παίζει τρελά δίπλα το hotmail.com! Και κάθε τόσο προσπαθεί να κάνει συνδεση στο ίντερνετ αλλά επειδή δεν έχω μου βγαίνει το χαρακτηριστικό μήνυμα για ματαίωση. Συν ότι είδα ένα αρχείο στο κινητό που είναι στάνταρ ιός και ήταν μέσα στην κάρτα μνήμης. Το διέγραψα. Μπορεί και να εκτελέστηκε. Αυτά παρατηρώ φίλε κ ανησυχώ... Τι μου προτείνεις;

• Administrators
Εάν έχεις τέτοιες υποψίες τι να πω... καλύτερα να προβείς σε hard reset γιατί ούτως ή άλλως είναι ο μόνος τρόπος για να σιγουρευτείς (και ψυχολογικά) ότι θα απαλλαγείς από αυτόν.

Modpic.gif

OK, μετά από περίπου 2 εβδομάδες συμβίωσης με το D2 (WM6.5, TF3D 2.1 ελληνικό) νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το φλασάρω.

Διάβασα και αυτό το thread, και ότι μπόρεσα από το XDA στο forum με τις cooked ROMS, αλλά έχω ακόμη απορίες.

Κατ'αρχή δεν ξέρω ποια ROM να διαλέξω.

Θέλω κάτι με 6.5 και manila 2.5 για να δοκιμάσω (μου αρέσει το manila) αλλά στο XDA δεν βγάζεις άκρη. Είναι σαν παζάρι! Όλοι διαλαλούνε την πραμάτεια τους, και τι ωραίο φαγητό μαγειρέψαν!

Επειδή δεν θέλω να φάω τα μούτρα μου με διαδοχικά φλασαρίσματα μέχρι να βρω κάτι που να μου κάνει, έχει δοκιμάσει κανείς την TESS Leo II να μου πει εντυπώσεις;

Τα ελληνικά (στο dialer και πληκτρολόγιο) θα δουλεύουν εντάξει;

Είναι σταθερή;

Θα κερδίσω τίποτε σε ταχύτητα;

Αυτά τα ολίγα, και περιμένω τα φώτα σας...

OK, μετά από περίπου 2 εβδομάδες συμβίωσης με το D2 (WM6.5, TF3D 2.1 ελληνικό) νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το φλασάρω.

Διάβασα και αυτό το thread, και ότι μπόρεσα από το XDA στο forum με τις cooked ROMS, αλλά έχω ακόμη απορίες.

Κατ'αρχή δεν ξέρω ποια ROM να διαλέξω.

Θέλω κάτι με 6.5 και manila 2.5 για να δοκιμάσω (μου αρέσει το manila) αλλά στο XDA δεν βγάζεις άκρη. Είναι σαν παζάρι! Όλοι διαλαλούνε την πραμάτεια τους, και τι ωραίο φαγητό μαγειρέψαν!

Επειδή δεν θέλω να φάω τα μούτρα μου με διαδοχικά φλασαρίσματα μέχρι να βρω κάτι που να μου κάνει, έχει δοκιμάσει κανείς την TESS Leo II να μου πει εντυπώσεις;

Τα ελληνικά (στο dialer και πληκτρολόγιο) θα δουλεύουν εντάξει;

Είναι σταθερή;

Θα κερδίσω τίποτε σε ταχύτητα;

Αυτά τα ολίγα, και περιμένω τα φώτα σας...

Την έχω δοκιμάσει,να σου πω την αλήθεια με όσες 2.5 δοκίμασα αυτή ήταν η καλύτερη αλλά και πάλι είχε ένα πρόβλημα με τα sms του manilla.Την έβγαλα και έβαλα την TESS PRIDE III με manilla 2.1, του ίδιου developer ο οποίος είναι εξαιρετικός.Γενικά πιστεύω ότι στο τηλέφωνό μας η καλύτερη επιλογή είναι το manilla 2.1.Σε αυτά που ρωτάς σε σταθερότητα καλή μου φάνηκε αλλά δεν την κράτησα πάνω από μία μέρα.Σε ταχύτητα πιο αργή από την Pride,για τα ελληνικά δεν ξέρω γιατί χρησιμοποιώ μόνο αγγλικά.Άποψη μου βάλε την 2.5 και αν δεν μείνεις ικανοποιημένος βάλε manilla 2.1 με την pride 3.:)

Την έχω δοκιμάσει και εγώ και είναι πάρα πολύ καλή. Είναι από τις πιο γρήγορες με 2.5 (επιβεβαιωμένο και από benchmarks - θα βρεις σχετικό θέμα στο υποφόρουμ με τις roms). Όχι μόνο δε θα έχεις πρόβλημα με αυτά που λες σε σχέση με τα ελληνικά, αλλά αλλάζοντας το registry key: HKCU/MUI/CurLang από 409 σε 408 (hex) και κάνοντας soft reset, θα έχεις και το sense στα ελληνικά. Αυτή και η rom του NhatHoa εμφανίζουν ελληνικά (από αυτές που δοκίμασα) χωρίς πρόβλημα. Συγκεκριμένα ο NhatHoa σήμερα έβγαλε καινούρια rom με νέο manila, όπου υπάρχει και document tab. Αν είναι καλή δεν ξέρω γιατί ακόμα δε βρήκα χρόνο. Εγώ χρησιμοποιώ την αμέσως προηγούμενή του.
ANDROID DEVICES: OnePlus 7 Pro / ONEPLUS 6T / ONEPLUS 5T / ONEPLUS 3T / MOTOROLA NEXUS 6 / LG G2 / LG OPTIMUS G / LG E960 NEXUS 4 / GOOGLE NEXUS 7 / GOOGLE GALAXY NEXUS / NEXUS S (BY SAMSUNG) / NOKIA 5800 / SAMSUNG WAVE / SAZEM MY V-65

• Administrators

@kted:

Εάν μπεις στη διαδικασία δοκιμάζοντας cooked ROM, δεν πρόκειται να συνεχίζεις να flashάρεις.

Modpic.gif

για το SPB Mobile Shell:

Δεν το χω δοκιμασει ακόμη στο diamond, αλλα το χρησιμοποιώ καιρό τώρα σε 2 άλλα pocket PC και σε διαβεβαιώ ότι δεν παίζεται!

Εχω κρατησει προς το παρόν το interface της HTC μόνο για να το ψαξω καθως μου είναι πρωτόγνωρο και δεν το γνωρίζω καλά, αλλά πολύ φοβάμαι ότι αργά ή γρήγορα θα του χωσω το spb mobile shell (που το ξέρω καλά) και να ησυχάσω!

Κάποια άλλη γνώμη/εμπειρία σε αυτο?

Το εχω βαλει πριν απο τρεις μερες. Εντυπωσιακο, γρηγορο, λιγο υψηλοτερη

-νομιζω- χρηση μνημης αλλα, εχω την εντυπωση χαμηλοτερη καταναλωση μπαταριας.

Προσπαθω να δοκιμασω σε συγκεκριμενες συνθηκες την αντοχη της μπαταριας για να δωσω καποια συμπερασματα.

Η 1700αρα απο το E-bay, δευτερη φορα φορτισμενη (εφτασε πριν απο μια

εβδομαδα) φορτιστηκε το Σαββατο το βραδυ.

Μπηκε στη συσκευη χθες το πρωι στις 9:55 δειχνοντας 100%.

Με χρηση ως κινητο (αρκετες κλησεις, υδραυλικος γαρ), γυρω στο διλεπτο

βιντεο, και μια μικρη επιδειξη του Mobile Shell σε ενα φιλο, εκλεισε στις

00:43 δειχνοντας 62%

Σημερα το πρωι ανοιξε στις 7:49 και η ενδειξη ηταν 64%.

Μια πρωτη παρατηρηση (δεν ξερω αν εχετε αποψη) ειναι οτι πριν απο το Mobile Shell,

εδειχνε σα να καταναλωνε μπαταρια και κλειστο ακομα.

Αν μπορουν καποιοι συντροφοι, ας κανουν κατι παρομοιο (μετρησεις σε

στανταρ συνθηκες ) και ας δωσουν εντυπωσεις για να οδηγηθουμε σε

καποια συμπερασματα.

Θα επανελθω με νεοτερα.

Και κατι "κακο" για το Mobile Shell:

Μου λειπει το βελακι πανω δεξια το οποιο δειχνει τα ενεργα προγραμματα.

Αν εχει σημασια, φοραω ROM 6.5 της μαμας και Mobile Shell 3.5

• Administrators
Σε γενικές γραμμές πάντως, σε αυτές τις συσκευές δεν βλέπουμε απώλειες στην μπαταρία όταν η συσκευή είναι εντελώς κλειστή.

Modpic.gif

Άφησα χθες το βράδυ ανοιχτό το κινητό, χωρίς να τρέχει καμμία εφαρμογή, και το πρωί που σηκώθηκα (9 περίπου ωρές μετά) η μπαταρία είχε πέσει κατά 15%. Είναι λογική αυτή η (μεγάλη) πτώση, ή έχω κάποιο πρόβλημα με την μπαταρία μου;

• Administrators
Πρόβλημα με την μπαταρία δεν έχεις. Μήπως υπήρχε κάποια ανοιχτή εφαρμογή μονίμως στο background; Να το ελέγχεις αυτό με τον task manager της συσκευής σου.

Modpic.gif

Εδώ είναι το θέμα... Δεν είχα ξεχάσει καμμία εφαρμογή ενεργή και μάλιστα είχα κλείσει bluetooth και Wi-Fi.

Πάντως οκ, πιο πολύ με ενδιέφερε να μάθω αν είναι αυτή η φυσιολογική συμπεριφορά της μπαταρίας ή αν είχα κάποιο πρόβλημα.

παιζουν και αλλοι παραγοντες>

Αφησες το κινητο ανοιχτο λες, αλλα τι σημα εχεις εκει?

Αν δεν ειναι ικανοποιητικό, τότε το κινητό καταναλωνει μπαταρία για να ενισχύει την λήψη της κεραίας και είναι σε "επαφή".

(αυτό ισχύει φυσικά για όλα τα κινητά)

Την έχω δοκιμάσει και εγώ και είναι πάρα πολύ καλή. Είναι από τις πιο γρήγορες με 2.5 (επιβεβαιωμένο και από benchmarks - θα βρεις σχετικό θέμα στο υποφόρουμ με τις roms). Όχι μόνο δε θα έχεις πρόβλημα με αυτά που λες σε σχέση με τα ελληνικά, αλλά αλλάζοντας το registry key: HKCU/MUI/CurLang από 409 σε 408 (hex) και κάνοντας soft reset, θα έχεις και το sense στα ελληνικά. Αυτή και η rom του NhatHoa εμφανίζουν ελληνικά (από αυτές που δοκίμασα) χωρίς πρόβλημα. Συγκεκριμένα ο NhatHoa σήμερα έβγαλε καινούρια rom με νέο manila, όπου υπάρχει και document tab. Αν είναι καλή δεν ξέρω γιατί ακόμα δε βρήκα χρόνο. Εγώ χρησιμοποιώ την αμέσως προηγούμενή του.

Έβαλα τελικά τη LEO II (sense 2.5).

Όλα καλά, αλλά παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα.

Όταν αλλάζω τη γλώσσα του sense στα ελληνικά, στο tab των φωτογραφιών, όταν επιλέξεις να δεις το album (και όχι μία-μία) ή το slideshow εμφανίζει όλες τις φωτο που βρίσκονται στην κάρτα διπλές!

Αν το γυρίσω στα αγγλικά είναι ΟΚ. Στα ελληνικά διπλές. Μάλλον κάτι παίζει με την ονοματοδοσία της κάρτας (στο ελληνικό της HTC η κάρτα λέγεται "Κάρτα Αποθήκευσης" και στα αγγλικά "Storage Card"). Μάλλον η ελληνοποίηση του sense χωρίς την αντίστοιχη στο λειτουργικό να δημιουργεί αυτά τα προβλήματα.

Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη, μιας και μου αρέσει το sense 2.5 με το νέο tab των επαφών.

Θα βάλω τώρα την Pride III να δώ τι παίζει (περιμένω να φορτίσει η μπαταρία πάνω από 50%)

Αυτο με τις διπλες φωτογραφιες το κανει και στις γνησιες ρομ του HD2. Οποτε πρεπει να ειναι προβλημα του Sense. Η HTC λογικα πρεπει να το διορθωσει αυτο.

Ας με διορθωσει καποιος αν ειμαι λαθος, η αν εχει βρεθει λυση.

Κωστας - Κατερινη

Θα βάλω τώρα την Pride III να δώ τι παίζει (περιμένω να φορτίσει η μπαταρία πάνω από 50%)

Μια χαρά τα πάει. Χωρίς πρόβλημα με το άλμπουμ, αλλά μου λέιπει το contacts tab του sense 2.5...

Έβαλα τελικά τη LEO II (sense 2.5).

Όλα καλά, αλλά παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα.

Όταν αλλάζω τη γλώσσα του sense στα ελληνικά, στο tab των φωτογραφιών, όταν επιλέξεις να δεις το album (και όχι μία-μία) ή το slideshow εμφανίζει όλες τις φωτο που βρίσκονται στην κάρτα διπλές!

Αν το γυρίσω στα αγγλικά είναι ΟΚ. Στα ελληνικά διπλές. Μάλλον κάτι παίζει με την ονοματοδοσία της κάρτας (στο ελληνικό της HTC η κάρτα λέγεται "Κάρτα Αποθήκευσης" και στα αγγλικά "Storage Card"). Μάλλον η ελληνοποίηση του sense χωρίς την αντίστοιχη στο λειτουργικό να δημιουργεί αυτά τα προβλήματα.

Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη, μιας και μου αρέσει το sense 2.5 με το νέο tab των επαφών.

Αυτο με τις διπλες φωτογραφιες το κανει και στις γνησιες ρομ του HD2. Οποτε πρεπει να ειναι προβλημα του Sense. Η HTC λογικα πρεπει να το διορθωσει αυτο.

Δοκιμάστε την λύση απο το λίνκ

Μπορεί να δουλέψει και σε εσας

• Administrators

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=4862123&postcount=2998

Modpic.gif