Jump to content

[Symbian^1 (ex S60 5th Ed.)] Nokia Maps (ex. Ovi Maps)

gianpithio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο νεότερος χάρτης της Ελλάδας είναι ο 0.1.24. Αυτόν εγκατέστησα σε ένα 5230 (εγκατάσταση map loader στο κινητό και μετά εγκατάσταση χάρτη με το ovi suite, δεν είχε καθόλου χάρτες όταν αγοράστηκε το 5230). Το παράδοξο είναι όταν πάω να κάνω αναβάθμιση μέσω ovi suite στον χάρτη που έχω στο Χ6, το ovi suite μου δίνει διαθέσιμο μόνο τον 0.1.22 (είναι περίπου 58ΜΒ αν δεν κάνω λάθος ενώ ο 0.1.24 είναι περίπου 65ΜΒ). Παρόλο που τον διέγραψα τον παλιό χάρτη από το Χ6, όταν πάω να κάνω download από το ovi suite πάλι το 0.1.22 μου δίνει διαθέσιμο. Εννοείται ότι εφορμογή χαρτών έχω την 3.04. Έχει κάνει κάποιος αναβάθμιση στον 0.1.24 και αν ναι με ποιόν τρόπο?

• Απαντήσεις 752
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου κάτι. Εχω την έκδοση 3.03 σε nokia 5800. Στο μενού Αγαπημένα, υπάρχουν δύο entries, το "Θέσεις" και το "Διαδρομές". Κάτω από αυτά, υπάρχει η επιλογή "Δημιουργία νέας συλλογής". Αν κάνεις το λάθος και δημιουργήσεις μια συλλογή, πως τη σβήνεις??? Δεν έχω βρει πουθενά επιλογή διαγραφής!

Ότι αποθηκεύσεις στα αγαπημένα για να το σβήσεις η να το αλλάξεις πρέπει να πας στην εφαρμογη τοποθεσια-οροσημα.εκεί αποθηκεύονται τα αγαπημένα του ovi maps

-Galaxy S23 green

-Galaxy watch 7 44mm

-Galaxy buds 2

Ο νεότερος χάρτης της Ελλάδας είναι ο 0.1.24. Αυτόν εγκατέστησα σε ένα 5230 (εγκατάσταση map loader στο κινητό και μετά εγκατάσταση χάρτη με το ovi suite, δεν είχε καθόλου χάρτες όταν αγοράστηκε το 5230). Το παράδοξο είναι όταν πάω να κάνω αναβάθμιση μέσω ovi suite στον χάρτη που έχω στο Χ6, το ovi suite μου δίνει διαθέσιμο μόνο τον 0.1.22 (είναι περίπου 58ΜΒ αν δεν κάνω λάθος ενώ ο 0.1.24 είναι περίπου 65ΜΒ). Παρόλο που τον διέγραψα τον παλιό χάρτη από το Χ6, όταν πάω να κάνω download από το ovi suite πάλι το 0.1.22 μου δίνει διαθέσιμο. Εννοείται ότι εφορμογή χαρτών έχω την 3.04. Έχει κάνει κάποιος αναβάθμιση στον 0.1.24 και αν ναι με ποιόν τρόπο?

οι δικοι μου χαρτες ειναι 0.1.23 και δεν εχω πολυ καιρο που τους περασα (σε 5800) με το ovi suite, μηπως οι χαρτες εχουν να κανουν και με τη συσκευη;

Να ρωτησω κατι?

ποιους χαρτες της νοκια πρεπει να βαλω στο νοκια 5530 για να λειτουργισουν?

και με ποιο προγραμμα?

παιδια νομιζω οτι οι χαρτες 3.04 ovi ειναι χαλια η εγω δεν βρισκω τιποτα! κατεβαζω χαρτες ελλαδας βουλγαριας βαζω διαδρομη θεσσαλονικη σοφια οφφλινε και δεν βρισκει την διαδρομη μου λεει!!!

στους 3.01 την εβρισκε αμεσως και εκανε και προσομειωση διαδρομης! εδω δεν εχει τιποτα!!

υπαρχει τροπος να βρω τους 3.01 χαρτες signed??να κανω downgrade??παιδια HELP!!!

ευχαριστω!

Γεια σας,

Ηθελα να ρωτήσω το εξής:

Εχω εγκαταστήσει το OVI για να έχω πλοήγηση στο κινητό μου. Η απορία μου είναι θα έχω καμία χρέωση όση ώρα θα έχω ανοικτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα για να πλοηγηθώ απο ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β?

Σας ευχαριστώ πολύ

Θα έχεις μόνο μια πολύ μικρή χρέωση αν ενεργοποιήσεις το A-GPS κάθε φορά που θα ανοίγεις το πρόγραμμα.Αναφέρεται και στο FAQ:GPS, A-GPS, Nokia Maps/OVI Maps και η πρώτη χρήση

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Ότι αποθηκεύσεις στα αγαπημένα για να το σβήσεις η να το αλλάξεις πρέπει να πας στην εφαρμογη τοποθεσια-οροσημα.εκεί αποθηκεύονται τα αγαπημένα του ovi maps

Ευχαριστώ για την απάντηση. Εκεί όμως είναι μόνο οι τοποθεσίες, και όχι οι "συλλογές" που μπορεί να έχει φτιάξει ο χρήστης. Ψάχνοντας το βρήκα, πρέπει να πας στο site του ovi (http://www.ovi.com), να τις διαγράψεις από εκεί, και μετά να κάνεις συγχρονισμό!

Φιλε panos71 μολις τωρα εγκατεστησα τους χαρτες 0.1.24.114 στο νοκια Χ6 μου με τον εξης τροπο:

*Κατεβασα το Nokia Map Loader στον υπολογιστη μου ( http://www.nokia.gr/support/software/maps/download )

*Το εκανα αναβαθμιση που μου ζητησε στην εκδοση 3.0.24

*Συνδεσα το τηλεφωνο μου σε λειτουργια USB pcsuite

*Εσβησα τους παλιους χαρτες

*Και περασα απο το EUROPE > ΕΛΛΑΔΑ

Καλησπέρα όταν ανοίγω τους χάρτες μου λέει προς πρέπει να εγκαταστήσω τιη τελευταία έκδοση από το nokia.com/map πηγαίνω στο site και λέει ότι πρέπει να το ενημερώσω μέσω κινητού από το ενημερώσει λογισμικού πηγαίνω να το κάνω και μου λέει ότι δεν μπορεί να το αναβαθμίσει τι κάνω ?

Φιλε panos71 μολις τωρα εγκατεστησα τους χαρτες 0.1.24.114 στο νοκια Χ6 μου με τον εξης τροπο:

*Κατεβασα το Nokia Map Loader στον υπολογιστη μου ( http://www.nokia.gr/support/software/maps/download )

Μόλις πέρασα τους νέους χάρτες στο Χ6 με τον ίδιο τρόπο. Είναι περίεργο που δεν μπορεί να γίνει από το ovi suite...

μετά από 8 ημέρες συνεχους χρήσης σε 2000χλμ στην ιταλία και στη γαλλία με το 5800, σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ικανοποιημένος από το ovi maps, δεδομένου του τσαμπέ του προγράμματος.

σε λίγες περιπτώσεις δεν είχε ορισμένες νέες διασταυρώσεις, ενώ μερικές φορές έβγαζε μυστήριες δρομολογήσεις.

πολύ πρακτικό (όπου είχα wifι) το michelin guide/lonely planet για εξεύρεση εστιατορίων στα μέρη που βρισκόμουν.

επίσης, θετικό το γεγονός ότι ενώ πεζοπορούσα, δεν χρειαζόταν να έχω και άλλη συσκευή εκτός από το τηλέφωνό μου που θα είχα μαζί μου ούτως ή άλλως!

Εχει δοκιμασει κανεις να το τοποθετησει σε μη ΝΟΚΙΑ συσκευη (πχ SE);

Λειτουργει σωστα ?

Ενημερωνεται στους χαρτες μεσω του Nokia Pc Suite ;

Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ

Όχι δεν τρέχει.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

*αν κάποιος ήδη λειτουργεί το OVi Maps 3.04 touch σε Nokia Χ6

δοκιμάστε να κάνετε το εξής:

- πηγαίνετε Menu > Maps > My position

- ενεργοποιήστε την πυξίδα πατώντας το σύμβολό της (υπάρχει διαθέσιμο σε αυτό το στάδιο?)

- τσεκάρετε αν το σύμβολο της πυξίδας πήρε χρώμα κίτρινο, κόκκινο ή πράσινο

- σε λειτουργία επισκόπησης διαδρομής (όχι πλοήγησης), ελέγξτε αν η πυξίδα και ο χάρτης κινούνται σύμφωνα με την πορεία σας.

Άλλαξε κάτι? Μήπως τελικά η αδυναμία ευθυγράμμισης με τη διαδρομή είναι πρόβλημα στην έκδοση του Ovi Maps κι όχι της συσκευής? :worry:

Edited by OculatusAbis

Η τεχνικη αυτη γινεται και για το 5230, γραφει οτι κανει μονο για το Ν95 ???

Με την αναβαθμιση στη τελευταια εκδοση των χαρτων παρατηρησα οτι το στιγμα βρεθηκε στην κυριολεξια μεσα σε ελαχιστα δευτερολεπτα αν και στην αρχη εκανε συνεχεια επανυπολογισμο διαδρομης αλλα μετα απο λιγο ολα καλα....
:w00t:

Πώς έσβησες τους παλιους χάρτες; Ποια αρχεια σβήνεις; Ευχαριστώ

Πώς έσβησες τους παλιους χάρτες; Ποια αρχεια σβήνεις; Ευχαριστώ

Διαγράφεις από την κάρτα μνήμης τον φάκελο "cities" και το αρχείο "qf" (τα οποία δημιουργούνται και πάλι μόλις ανοίξεις πάλι την εφαρμογή αλλά χωρίς αρχείο χάρτη μέσα).

Διαγράφεις από την κάρτα μνήμης τον φάκελο "cities" και το αρχείο "qf" (τα οποία δημιουργούνται και πάλι μόλις ανοίξεις πάλι την εφαρμογή αλλά χωρίς αρχείο χάρτη μέσα).

Δεν χρειαζεται να μπεις σε τετοια διαδικασια.Το Nokia Maps Loader εχει επιλογη που σβηνει ολα τα αρχεια χαρτων ακομα και τις φωνες για πλοηγηση.

*αν κάποιος ήδη λειτουργεί το OVi Maps 3.04 touch σε Nokia Χ6

δοκιμάστε να κάνετε το εξής:

- πηγαίνετε Menu > Maps > My position

- ενεργοποιήστε την πυξίδα πατώντας το σύμβολό της (υπάρχει διαθέσιμο σε αυτό το στάδιο?)

- τσεκάρετε αν το σύμβολο της πυξίδας πήρε χρώμα κίτρινο, κόκκινο ή πράσινο

- σε λειτουργία επισκόπησης διαδρομής (όχι πλοήγησης), ελέγξτε αν η πυξίδα και ο χάρτης κινούνται σύμφωνα με την πορεία σας.

Άλλαξε κάτι? Μήπως τελικά η αδυναμία ευθυγράμμισης με τη διαδρομή είναι πρόβλημα στην έκδοση του Ovi Maps κι όχι της συσκευής? :worry:

Απ οτι ξερω το nokia x6 δεν εχει πυξιδα παρα μονο το Ν97/Ν97 μινι.Για αυτο το λογο υπαρχει η αδυναμια ευθυγραμμισης με τη διαδρομη..

Edited by nervous
συνεχόμενα μηνύματα,χρησιμοποίησε την Πολλαπλή Παράθεση

εγώ προχτές δοκίμασα ξανά και μου έβγαλε μια διαδρομή για όλα τα λεφτά :lol:

εκανα ενα ωραίο ζιγκ ζαγκ αντι να παω ευθεία

:ninja:

Δεν χρειαζεται να μπεις σε τετοια διαδικασια.Το Nokia Maps Loader εχει επιλογη που σβηνει ολα τα αρχεια χαρτων ακομα και τις φωνες για πλοηγηση.
Το ανέφερα ως άμεση λύση γιατί διαρκεί ούτε 1" ενώ η διαδικασία μέσω του Map loader είναι πιο αργή.

Απ οτι ξερω το nokia x6 δεν εχει πυξιδα παρα μονο το Ν97/Ν97 μινι.Για αυτο το λογο υπαρχει η αδυναμια ευθυγραμμισης με τη διαδρομη..
Στα κινητά μη αφής (πχ στο Ν79 που επίσης έχω) δεν υπάρχει πυξίδα αλλά μπορούν να ευθυγραμμίζονται με τη διαδρομή. Προφανώς είναι θέμα software/χάρτη κι όχι συσκευής/hardware, άλλωστε το Χ6 με το NDrive ευθυγραμμίζει κανονικά με τη διαδρομή...

Από το Ovi suite, μπορώ να δω κάπως τι χάρτες έχω περασμένους έχω μέσα?

Έχω 490mb στον φάκελο cities και δεν έχω ιδέα τι χώρες έχω μέσα.Επίσης με ενδιαφέρει γιατί θέλω να βγάλω όλες τις χώρες εκτός Ελλάδος.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max