Jump to content

Απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους από 1η Ιουλίου

aimilios
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αμήν και πότε!!!

έχεις επιλέξει να καπνίζεις? μπράβο σου.

γνωρίζεις τις πιθανές συνέπειες για την υγεία σου και συνεχίζεις? δικαίωμα σου.

εγώ δεν σου φταίω σε τίποτα ... επιβάρυνε λοιπόν μόνο τον εαυτούλι σου!

• Απαντήσεις 1,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αν και καπνιστης δεν ειμαι τοσο κατα του μετρου. Κατανοω το δικαιωμα που εχει ο συμπολιτης μου να μην θελει να μυριζει το καπνο του τσιγαρου μου και τα σχετικα.

Απο το 2006 ζω στην Πορτογαλια. Στις 1-1-2007 το μετρο αυτο ηρθε εδω. Εχω να πω οτι εφαρμοστηκε κατευθειαν απο τη πρωτη κιολας μερα. Τα τασακια σε δημοσιους χωρους εξαφανιστηκαν, απο τα εμπορικα απο καφετεριες απο μπαρ και γενικως απο παντου. Πουθενα πλεον δεν βλεπεις τασακι ή καποιον να κανπιζει σε δημοσιο ή κλειστο χωρο. Αυτο βεβαια το εχω σηνυθησει πλεον και σε συναρτηση του οτι σεβομαι και καταλαβαινω, χωρις να την λεω σε καποιον ειλικρινα μην παρεξηγηθω, το αποδεχομαι.

Απο την αλλη ομως πιστευω οτι το θεμα κατα καποιο τροπο αντιμετωπιζεται μονο ως μαυρο ή ασπρο. Υπαρχει και η μεσαια οδος. Μπορει να απογορευτει μεν αλλα να δημιουργηθουν καποιοι χωροι στους οποιους να επιτρεπεται το καπνισμα, οπως πλεον λειτουργει εδω, στα αεροδρομια ολων των χωρων περιπου της Ευρωπης και παει λεγοντας.

Επισης αν γινοταν η κυβερνηση να βοηθουσε καποιους μαγαζατορες που εχουν καφετεριες για παραδειγμα στην αναπροσαρμογη του χωρου. Τι φταιει ο Χ μαγαζατορας να δωσει κι αλλα λεφτα που μπορει να μην τα εχει ευκαιρα ο ανθρωπος γιατι απλως θα μπει το μετρο αυτο? Η Ε.Ε δεν επρεπε να ειχε σκεφτει κατι γι αυτο ή η κυβερνηση?

:D

Άρης

Follow me

δηλώνω υπέρ του μέτρου

Στην Ελλάδα, δυστυχώς, που λέτε όλοι ότι δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος, υπάρχει το εξής ενδεχόμενο το οποίο νομίζω ότι δεν είναι αμελητέο και ενισχύει την παραπάνω άποψη. Έστω εφαρμοστεί ο νόμος και έστω ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά. Ποιός μου εγγυάται εμένα όμως ότι θα γίνουν έλεγχοι για συμμόρφωση αυτών που δεν θα τηρήσουν το μέτρο? Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους (χαχα) είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Τα ρουσφέτια πάνε και φεύγουν. ΜΟΝΟ αυτή την περίπτωση μπορώ να δεχτώ μη εφαρμογή του νόμου η οποία είναι 100% ρεαλιστική στην Ελλάδα :|

Κατα τ'άλλα, ούτε ζημιά θα έχουν τα καταστήματα, ούτε τίποτα αλλο.

Απο την αλλη ομως πιστευω οτι το θεμα κατα καποιο τροπο αντιμετωπιζεται μονο ως μαυρο ή ασπρο. Υπαρχει και η μεσαια οδος. Μπορει να απογορευτει μεν αλλα να δημιουργηθουν καποιοι χωροι στους οποιους να επιτρεπεται το καπνισμα, οπως πλεον λειτουργει εδω, στα αεροδρομια ολων των χωρων περιπου της Ευρωπης και παει λεγοντας.

Επισης αν γινοταν η κυβερνηση να βοηθουσε καποιους μαγαζατορες που εχουν καφετεριες για παραδειγμα στην αναπροσαρμογη του χωρου. Τι φταιει ο Χ μαγαζατορας να δωσει κι αλλα λεφτα που μπορει να μην τα εχει ευκαιρα ο ανθρωπος γιατι απλως θα μπει το μετρο αυτο? Η Ε.Ε δεν επρεπε να ειχε σκεφτει κατι γι αυτο ή η κυβερνηση?

1) Η μεσαία οδός είναι που εφαρμοζεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Υποτίθεται κάθε κατάστημα πρέπει να έχει χώρο για μη καπνίζοντες και καπνίζοντες. Αλλά το μέτρο πάει περίπατο αφού ο καπνός 'ταξιδεύει' παντού :p

2) Δεν χρειάζεται αναπροσαρμογή όπως είπαμε και προηγουμένως αφού η απαγόρευση είναι καθολική. Θα απαγορεύται ολοκληρωτικά το κάπνισμα σε κάθε κλειστό δημόσιο χώρο

Γιατί υπήρχε μια νοητή γραμμή μεταξύ καπνίζοντων - μη καπνίζοντων και ο καπνός την περνούσε :p

Ναι μα αυτο που λεω ειναι εκει ακριβως. Σε αρκετες αν οχι σε ολες τις καφετεριες της Πορτογαλιας, τουλαχιστον σε οσες εχω παει, υπαρχει χωρος κλεισμενος με τζαμι και καλη εξαερωση οπου μπορουν οι καπνιστες να πανε εκει να κατσουν και να καπνιζουν και να πιουνε το καφε κι ολα. Σε αυτο αναφερομαι ως μεσαια οδο, με αυτο το τροπο ο καπνος δεν περναει, ο καπνιστης ειναι ευχαριστημενος και ο μη επισης.

:D

Άρης

Follow me

Guest valeria
δηλώνω υπέρ του μέτρου

Στην Ελλάδα, δυστυχώς, που λέτε όλοι ότι δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος, υπάρχει το εξής ενδεχόμενο το οποίο νομίζω ότι δεν είναι αμελητέο και ενισχύει την παραπάνω άποψη. Έστω εφαρμοστεί ο νόμος και έστω ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά. Ποιός μου εγγυάται εμένα όμως ότι θα γίνουν έλεγχοι για συμμόρφωση αυτών που δεν θα τηρήσουν το μέτρο? Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους (χαχα) είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Τα ρουσφέτια πάνε και φεύγουν. ΜΟΝΟ αυτή την περίπτωση μπορώ να δεχτώ μη εφαρμογή του νόμου η οποία είναι 100% ρεαλιστική στην Ελλάδα :|

Αν υποθέσουμε ότι σε ένα κατάστημα χ ο καταστηματάρχης αφήνει ανεξέλεγκτα τον κόσμο να καπνίζει, ένας ψ μη-καπνιστής μπορεί άνετα να κάνει φασαρία και να κάνει ακόμη και καταγγελία.Αυτό που λες θα γινόταν αν δεν υπήρχαν πουθενά μη-καπνιστές.

Τώρα με το νέο νόμο θα έχουν κάθε δικαίωμα να ζητήσουν να φύγει ο καπνιστής από τον χώρο ή να σταματήσει να καπνίζει επιτόπου.

Δεν νομίζω οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να ρισκάρουν να δημιουργούνται τέτοιες κόντρες...

Προσωπικά σαν ιδιοκτήτρια καταστήματος, φυσικά και θα συμμορφωθώ με το νόμο, για να τα έχω καλά με όλους, οι καπνιστές δεν μπορούν να μου την πουν, αφού υπάρχει ο νόμος και οι μη καπνιστές δεν θα έχουν λόγο να είναι δυσαρεστημένοι...

Eιναι μια απο τις πιο βλακωδης αποφασεις..αυτον τον νομο βρηκαν να "παρουν" απο τις αλλες χωρες?κ σιγα που θα εφαρμοστει..μετα απο κανα χρονο ολα θα ειναι ελευθερα παλι...μην ξεχνατε στη τριτοκοσμικη Ελλαδα ζουμε...
:w00t:

Ναι μα αυτο που λεω ειναι εκει ακριβως. Σε αρκετες αν οχι σε ολες τις καφετεριες της Πορτογαλιας, τουλαχιστον σε οσες εχω παει, υπαρχει χωρος κλεισμενος με τζαμι και καλη εξαερωση οπου μπορουν οι καπνιστες να πανε εκει να κατσουν και να καπνιζουν και να πιουνε το καφε κι ολα. Σε αυτο αναφερομαι ως μεσαια οδο, με αυτο το τροπο ο καπνος δεν περναει, ο καπνιστης ειναι ευχαριστημενος και ο μη επισης.

To κατάλαβα απλά στην Ελλάδα δεν γίνεται αυτό :p Δεν υπάρχουν τζάμια κ είναι ένα μπάχαλο όλοι :)

Σε πολλά μαγαζιά φαντάσου που είναι διόρωφα, έχουν βάλει τους καπνιστες κάτω και τους μη καπνιστές πάνω λες και ο καπνός δεν φτάνει πάνω :p

Αν υποθέσουμε ότι σε ένα κατάστημα χ ο καταστηματάρχης αφήνει ανεξέλεγκτα τον κόσμο να καπνίζει, ένας ψ μη-καπνιστής μπορεί άνετα να κάνει φασαρία και να κάνει ακόμη και καταγγελία.Αυτό που λες θα γινόταν αν δεν υπήρχαν πουθενά μη-καπνιστές.

Γι'αυτό ανεφερα τα ρουσφέτια και τα λαδώματα.

Για παράδειγμα δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο ίντερνετ καφέ να εφαρμόσει αυτό το νόμο ή τις 'φοιτητικές' καφετέριες (βλέπε ζωγράφου κτλπ). Μου φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο να γίνει φασαρία μιας και όλοι σχεδόν καπνίζουν και είναι ζώα. Αν πάει κανείς να τους ζητήσει να σβήσει το τσιγάρο το πιο πιθανό είναι να τον διώξουν παρά να συμμορφωθεί

Επισης αν γινοταν η κυβερνηση να βοηθουσε καποιους μαγαζατορες που εχουν καφετεριες για παραδειγμα στην αναπροσαρμογη του χωρου. Τι φταιει ο Χ μαγαζατορας να δωσει κι αλλα λεφτα που μπορει να μην τα εχει ευκαιρα ο ανθρωπος γιατι απλως θα μπει το μετρο αυτο?

Ποια αναπροσαρμογή του χώρου και ποια λεφτά θα δώσει ο μαγαζάτορας; Το ρώτησα και πριν και δε μου απάντησε κανείς.

Εκτός αν έχω καταλάβει κάτι λάθος, η απαγόρευση θα είναι καθολική. Δε θα επιτρέπεται σε κάποιους (ειδικούς χώρους) και σε άλλους όχι. Δε χρειάζεται καμία αναπροσαρμογή και κανένα έξοδο. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνει ο μαγαζάτορας θα είναι:

- να αφαιρέσει τα τασάκια.

- να βάλει ταμπελάκια "απαγορεύεται το κάπνισμα"

- να ζητάει από όσους παραβλέπουν τα ταμπελάκια να το σβήσουν. As simple as this.

Εγώ μια απορία έχω οι χώροι καπνιστών κ μη στα μαγαζιά δεν έφταναν...? Κ γιατί δεν τηρούνταν...?

Δεν έφταναν γιατί:

- όπως είπε ο Dead Angel υπάρχει μια νοητη γραμμή που ο καπνός δεν τηρούσε.

- όπως λες και μόνη σου δεν τηρούνταν το μέτρο. Δόθηκε η ευκαιρία, μαγαζάτορες (κυρίως) και πελάτες (δευτερευόντως) δεν το τήρησαν, αναγκαστικά πάμε σε πιο δραστικά μέτρα.

Στην Ιταλία και την Γαλλία πως ίσχυσε δηλαδή; Δεν ξέρω Γάλλο ή Ιταλό καπνιστή που να μην σέβεται και συμφωνεί με το μέτρο, γιατί άλλωστε κανείς δεν θέλει να βγει το βράδυ σε μπαρ ή καφέ για να μην μπορεί να αναπνεύσει και να βρωμάει μετά (εκτός αν πιστεύετε ότι έχουμε χαμηλότερο επίπεδο σαν άνθρωποι).

Προς απάντησή σου:

Eιναι μια απο τις πιο βλακωδης αποφασεις..αυτον τον νομο βρηκαν να "παρουν" απο τις αλλες χωρες?κ σιγα που θα εφαρμοστει..μετα απο κανα χρονο ολα θα ειναι ελευθερα παλι...μην ξεχνατε στη τριτοκοσμικη Ελλαδα ζουμε...

Aποψη μου....οι Ελληνες ημαστε τελικα αυτοκαταστροφικοι.Αντι να πουμε,ναι ρε συ να τηρησουμε το νεο αυτο μετρο,μπας και δουμε χαιρι,ολοι λεμε...ελα ρε στην Ελλαδα ζουμε σιγα,αν δεν το κανω εγω θα το κανει ο αλλος,κ παει λεγοντας!

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

1 στους δύο καπνίζει στην Ελλάδα, τί πρέπει να γίνει, εμφύλιος;

[...]

Ναι,ο καπνιστής πρέπει να σεβαστεί το δικαίωμα του άλλου να μην αναπνέει τον καπνό του, αλλά και ο άλλος δεν πρέπει να ξεχνάει ότι και ο καπνιστής άνθρωπος είναι που για τον Α,Β λόγο αποφασίζει να κρατήσει αυτήν την ΑΠΟΛΑΥΣΗ.

Όχι, δεν θέλει να πεθάνει, όχι δεν το κάνει για να ενοχλήσει εσένα, απλά το ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ το τσιγάρο. Γούστο του και καπέλο του. Και αν του συμπεριφέρεσαι σαν να 'ναι ζώο, χάνεις το δίκιο που έχεις.

Ελπίζω να ΚΑΝΕΙΣ πως δεν καταλαβαίνεις τί λέμε. Είπε κανείς να ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ το κάπνισμα ΠΑΝΤΟΥ; Είπε κανείς πως ένας νοήμων άνθρωπος ΔΕΝ έχει το δικαίωμα να καπνίσει; Είπαμε πως δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει σε χώρο που ενοχλεί/θέτει σε κίνδυνο την υγεία του άλλου.

Θες να πούμε ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ σε αυτό το θρεντ το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ κλισέ; (Η ελευθερία σου τελειώνει εκεί που ξεκινάει η δική μου)

Κι αν θες να ξέρεις, εγώ δεν είμαι εντελώς κατά της αποποινικοποιησης της μαριχουάνας. Βγάλε συμπέρασμα.

Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αν πεις σε καπνιστή "συγγνώμη κύριε, με ενοχλεί ο καπνός σας" σίγουρα θα κάνει κάτι για αυτό, αν όχι μιλάμε όντως για κάφρο. Από την άλλη ο αντι-καπνιστής μου δίνει την εντύπωση ότι τ'άντερα να του βγάλει του καπνιστή, πάλι ευχαριστημένος δεν θα μείνει.

Λάθος εντύπωση έχεις και στις 2 περιπτώσεις. Διάβασε προσεχτικά τις απόψεις όλων στο θρεντ και θα καταριφθεί η υπόθεσή σου (hint: δες ποιοί αποκαλούν τον νόμο ναζιστικό).

Υ.Γ. Ο gmac έθεσε ένα σοβαρό θέμα (αυτό του κόστους στο ΕΣΥ) που κάποιοι απέριψαν αμέσως (μάλλον από άγνοια). Αν δεν καταλαβαίνετε γιατί μεγέθη μιλάμε, τότε καλύτερα να ψάξτε το θέμα λιγάκι και να δείτε γιατί οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο οργανώνουν αντι-καπνιστικές καμπάνιες. Δεν το κάνουν ούτε γιατί είναι ναζί/φασίστες, ούτε γιατί θέλουν να βγάλουν τ'άντερα των καπνιστών.

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΛΩ ΤΟ 100 ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΠΟΤΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ.

http://media.rockstargames.com/rockstargames/img/global/downloads/buddyiconsconavatars/v_franklin_chop2_80x80.jpg

Automagic * Automation @ Google Play

αφού υπάρχει και αναφέρθηκε το κόστος για τους πάσχοντες απο ασθένειες, που προκαλούνται απο το τσιγάρο και τον καπνό γενικότερα -γιατί δεν μπήκε στον κόπο κανείς να αναφέρει τα αντίστοιχα μεγέθη απο ασθένειες-συνέπειες (άλλοτε θανατηφόρες-άλλοτε όχι) που προκαλούνται απο άλλες εξαρτησιογόνες ουσίες,όπως π.χ. το αλκοόλ ?

δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό για το τσιγάρο και τον συγκεκριμένο νόμο (στην θέση του τσιγάρου εν τω μεταξύ θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε άλλο εξίσου βλαβερό), αν μπορεί να θεωρηθεί νόμος....

ο νόμος είναι πονάει χέρι-κόβουμε χέρι.αυτό δεν είναι δημοκρατικό κατα την ταπεινή μου άποψη.δηλαδή αν λειτουργήσουμε με την λογική αυτή ,οδηγούμαστε συμπερασματικά στο οτι αν κάτι ενοχλεί και σκοτώνει ,το κόβουμε εντελώς.

να απαγορευθεί τότε και το αλκοόλ παντού (που είναι δεδομένο οτι είναι υπεύθυνο για πολύ περισσότερους θανάτους απο οτι το τσιγάρο) ,να απαγορευθούν ΄τα αμάξια λόγω τροχαίων ατυχημάτων και μόλυνσης του περιβάλλοντος (πόσες χιλιάδες ανθρώπων σκοτώνονται κάθε χρόνο μόνο στην ελλάδα ή μένουν ανάπηροι),να κλείσουν τα εργοστάσια που ρυπαίνουν επι μονίμου βάσεως το περιβάλλον και μειώνουν το βιώτικο επίπεδο όλόκληρης της ανθρωπότητας,να,να,να........... χιλιάδες παραδείγματα, γενικά να γυρίσουμε πίσω-να μην δεχόμαστε καμιά τεχνολογική κ λοιπή εξέλιξη

αντ αυτού όμως κάποιοι επέλεξαν να χτυπήσουν τις καπνοβιομηχανίες -πιθανότατα για οικονομικούς,φοροεισπρακτικούς λόγους και όχι επειδή ενδιαφέρθηκαν ξαφνικά (δεν αναφέρομαι μόνο στο τώρα) για την υγεία των ανθρώπων.

εν τέλει αυτό όντως είναι καθαρά ναζιστικό το μέτρο,καθότι θα μπορούσε να αφορά οτιδήποτε κ εκτός του καπνού.τέτοιοι νόμοι όντως οπισθοδρομούν απο όποια πλευρά κι αν το δείς και καταπατούν και ανθρώπινες ελευθερίες.

κι όσο για κάποιους που αναφέρθηκαν περι τριτοκοσμικής ελλάδας τι να μας πούνε κ οι ευρωπαίοι γείτονες ,γάλλοι-γερμανοί-άγγλοι-σουηδοί κτλ που τα παιδάκια απο 8-10 χρονών γυρνάνε με το ούισκάκι στον δρόμο κ ζητιανέυουν να τους δώσεις 1 ευρώ να αγοράσουν να πιούνε.εκεί που έχει καταπατηθεί κάθε έννοια του οικογενειακού θεσμού και έχει εξευτελιστεί κάθε αξία γενικότερα.για τα αμερικανάκια δεν το συζητω καν ,πριν ένα μήνα ήμουν new york κ

μτάνιωσα την ώρα κ τη στιγμή που πήγα να επισκεφτώ τον αδερφό μου.

αν είναι δυνατόν να υπάρχει θαυμασμός -που προβάλλεται με υπερηφάνεια κιόλας - για τέτοιες καταστάσεις.δεν ξέρω για εσάς,αλλά εγώ θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που ζώ στην ελλάδα.

κ αν μπορεί κάποιος κ έχει στοιχεία ,με ποιό σκεπτικό απαγορεύθυκε το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους κ βάσει ποιών στοιχείων καθώς όσο κι αν έψαξα δεν μπόρεσα να βρώ κάτι σχετικό.και η δεύτερη απορία μου,αφού υπάρχει τέτοια κοινωνική συνείδηση κ ευθυξία απο τις κυβερνήσεις γιατί δεν απαγορεύουν καθετί βλαβερό ή καλύτερα να απαγορεύσουν την κυκλοφορία τους?

έτσι θα λύνονται στο εξής τα προβλήματα.αποφασίζουμε κ διατάζουμε.....

[sIGPIC][/sIGPIC]

everything good in life is either illegal, immoral or fattening!!

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΛΩ ΤΟ 100 ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΠΟΤΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ.

Δεν χρειαζεται να φωναζεις ομως :rolleyes:

[sIGPIC][/sIGPIC]

εδώ ακριβώς οδηγούν τέτοιοι νόμοι.

να χαίρεστε τους σοφούς νομοθέτες σας.

μια τρίτη αποροία που έχω,αν ανάψω τσιγαράκι ,μέχρι να έρθουν τα στρουμφάκια πώς ακριβώς θα αποδειχθεί ότι άναψα τσιγάρο?

ποιά θα είναι τα ενοχοποιητικά στοιχεία?αν με πάνε στο δικαστήριο ποια θα είναι τα αποδείκτικα στοιχεία?

θα έρθει το στρουμφάκι κ θα μ πεί,άνοιξε το στόμα σου να σε μυρίσω?γελάω κ μόνο στη σκέψη.

θα με ψάξει να δεί αν έχω στην κατοχή μου,τσιγάρα,αναπτήρες,σπίρτα κτλ?

θα ποινικοποιηθούν όλα τα παραπάνω αν τύχει κ βρεθώ με αυτά σε απαγορευμένους χώρους?

θα μαζευόμαστε καπνιστές σε μεγάλες παρέες να καπνίσουμε κ θα υπάρχει κάποιος τσιλιαδόρος για τυχόν ρουφιάνους.

θα ξαναζήσουμε ένδοχες εποχές χούντας κ απαγορεύσεων.

προκαλούν έντονο γέλιο οι παραπάνω σκέψεις αλλά εγώ πιστεύω οτι θα παιχτούν τέτοια σκηνικά αν ποτέ εφαρμοστεί τέτοιο μέτρο

[sIGPIC][/sIGPIC]

everything good in life is either illegal, immoral or fattening!!

γιατί δεν μπήκε στον κόπο κανείς να αναφέρει τα αντίστοιχα μεγέθη απο ασθένειες-συνέπειες (άλλοτε θανατηφόρες-άλλοτε όχι) που προκαλούνται απο άλλες εξαρτησιογόνες ουσίες,όπως π.χ. το αλκοόλ ?

Σε παραπέμπω στην τελευταία γραμμή αυτού του post.

αυτό δεν είναι δημοκρατικό κατα την ταπεινή μου άποψη.

Θεωρείς πιο δημοκρατικό το να μην έχω (ως μη καπνιστής) το δικαίωμα να βγω σε ένα μαγαζί χωρίς να εισπνεύσω καπνό; Ναι ή όχι;

δηλαδή αν λειτουργήσουμε με την λογική αυτή ,οδηγούμαστε συμπερασματικά στο οτι αν κάτι ενοχλεί και σκοτώνει ,το κόβουμε εντελώς.

Αν σκοτώνει και τους γύρω σου, ναι. Πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο. Κανείς δε μίλησε για οριστική απογόρευση, κανείς δε σου ζήτησε να το κόψεις εντελώς. Σεβάσου, όμως, την υγεία των γύρω σου.

να,να,να........... χιλιάδες παραδείγματα, γενικά να γυρίσουμε πίσω-να μην δεχόμαστε καμιά τεχνολογική κ λοιπή εξέλιξη

Μη συγκρίνεις ανόμοια πράματα. Και μην ξεχνάς πως για όλα όσα ανέφερες υπάρχουν σχετικοί νόμοι που ρυθμίζουν την ορθή χρήση/λειτουργία τους.

αντ αυτού όμως κάποιοι επέλεξαν να χτυπήσουν τις καπνοβιομηχανίες -πιθανότατα για οικονομικούς,φοροεισπρακτικούς λόγους και όχι επειδή ενδιαφέρθηκαν ξαφνικά (δεν αναφέρομαι μόνο στο τώρα) για την υγεία των ανθρώπων.

Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό σε παρακαλώ; Πώς ένα μέτρο που ελέγχει (και δυνητικά μειώνει) το κάπνισμα μπορεί να θεωρηθεί φοροεισπρακτικό;

εν τέλει αυτό όντως είναι καθαρά ναζιστικό το μέτρο,καθότι θα μπορούσε να αφορά οτιδήποτε κ εκτός του καπνού.τέτοιοι νόμοι όντως οπισθοδρομούν απο όποια πλευρά κι αν το δείς και καταπατούν και ανθρώπινες ελευθερίες.

Για ποιες ανθρώπινες ελευθερίες μιλάς, τη στιγμή που το ανεξέλεγκτο κάπνισμα μου αφαιρεί το δικαίωμα να βγω μια βόλτα έξω χωρίς να κάνω κακό στην υγεία μου;

κι όσο για κάποιους που αναφέρθηκαν περι τριτοκοσμικής ελλάδας τι να μας πούνε κ οι ευρωπαίοι γείτονες ,γάλλοι-γερμανοί-άγγλοι-σουηδοί κτλ που τα παιδάκια απο 8-10 χρονών γυρνάνε με το ούισκάκι στον δρόμο κ ζητιανέυουν να τους δώσεις 1 ευρώ να αγοράσουν να πιούνε.εκεί που έχει καταπατηθεί κάθε έννοια του οικογενειακού θεσμού και έχει εξευτελιστεί κάθε αξία γενικότερα.για τα αμερικανάκια δεν το συζητω καν ,πριν ένα μήνα ήμουν new york κ

Όλα αυτά που λες ίσως είναι σωστά, αλλά δεν ακυρώνουν την προσπάθεια του νομοθέτη να μου δώσει το δικαίωμα να προστατέψω την υγεία μου. Έτερον εκάτερον...

κ αν μπορεί κάποιος κ έχει στοιχεία ,με ποιό σκεπτικό απαγορεύθυκε το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους κ βάσει ποιών στοιχείων καθώς όσο κι αν έψαξα δεν μπόρεσα να βρώ κάτι σχετικό.

Δες ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ.

αφού υπάρχει τέτοια κοινωνική συνείδηση κ ευθυξία απο τις κυβερνήσεις γιατί δεν απαγορεύουν καθετί βλαβερό ή καλύτερα να απαγορεύσουν την κυκλοφορία τους?

Ίσως θα ήταν και αυτή μια λύση. Ακραία μεν, λύση δε.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ:

Νομοσχέδιο: "Προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις"

http://media.rockstargames.com/rockstargames/img/global/downloads/buddyiconsconavatars/v_franklin_chop2_80x80.jpg

Automagic * Automation @ Google Play

Τι κάνει το τσιγάρο όμως εεεε !!!!

Δίαβασα λίγο το topic εδώ και θυμήθηκα τον εαυτό μου μερικούς μήνες πριν που κάπνιζα και όταν άκουγα κάτι τέτοια περί απαγόρευσης καπνίσματος τα έγραφα κανονικά.

Δεν ισχύει πλέον για εμένα γιατί εδώ και πέντε μήνες τα έχω καταφέρει και το έχω κόψει.

Γλύτωσα και μια φορά από κάτι. :ninja::lol:

http://img19.imageshack.us/img19/126/nokialumia710.jpg

μια τρίτη αποροία που έχω,αν ανάψω τσιγαράκι ,μέχρι να έρθουν τα στρουμφάκια πώς ακριβώς θα αποδειχθεί ότι άναψα τσιγάρο?

ποιά θα είναι τα ενοχοποιητικά στοιχεία?αν με πάνε στο δικαστήριο ποια θα είναι τα αποδείκτικα στοιχεία?

θα έρθει το στρουμφάκι κ θα μ πεί,άνοιξε το στόμα σου να σε μυρίσω?γελάω κ μόνο στη σκέψη.

θα ποινικοποιηθούν όλα τα παραπάνω αν τύχει κ βρεθώ με αυτά σε απαγορευμένους χώρους?

θα μαζευόμαστε καπνιστές σε μεγάλες παρέες να καπνίσουμε κ θα υπάρχει κάποιος τσιλιαδόρος για τυχόν ρουφιάνους.

προκαλούν έντονο γέλιο οι παραπάνω σκέψεις αλλά εγώ πιστεύω οτι θα παιχτούν τέτοια σκηνικά αν ποτέ εφαρμοστεί τέτοιο μέτρο

Χουντα ειναι οτι εσυ με αναγκαζεις να δεχτω τον καπνο σου και οχι οταν εγω δεν θελω τον καπνο σου.Αλλα οπως συνηθως κανουν οι δηθεν προοδευτικοι στην Ελλαδα δημοκρατια ειναι οταν επιβαλλουν το δικο τους εστω και με τη βια.Εντονο γελιο επισης προκαλει η σκεψη οτι σε ολοκληρο σχεδον τον κοσμο λειτουργει το μετρο της απαγορευσης του καπνισματος αλλα στην Ελλαδα το θεωρουμε γελοιο.Οταν αρχισουν τα καρδιακα και διαφορα αλλα προβληματα απο το καπνισμα φιλε μου θα ηθελα να σε δω αν θα το παιζεις μαγκας και επαναστατης.Τοτε θα σου εχει κοπει καθε διαθεση για γελιο αλλα θα ειναι καπως αργα.

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

αφού υπάρχει και αναφέρθηκε το κόστος για τους πάσχοντες απο ασθένειες, που προκαλούνται απο το τσιγάρο και τον καπνό γενικότερα -γιατί δεν μπήκε στον κόπο κανείς να αναφέρει τα αντίστοιχα μεγέθη απο ασθένειες-συνέπειες (άλλοτε θανατηφόρες-άλλοτε όχι) που προκαλούνται απο άλλες εξαρτησιογόνες ουσίες,όπως π.χ. το αλκοόλ ?

δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό για το τσιγάρο και τον συγκεκριμένο νόμο (στην θέση του τσιγάρου εν τω μεταξύ θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε άλλο εξίσου βλαβερό), αν μπορεί να θεωρηθεί νόμος....

ο νόμος είναι πονάει χέρι-κόβουμε χέρι.αυτό δεν είναι δημοκρατικό κατα την ταπεινή μου άποψη.δηλαδή αν λειτουργήσουμε με την λογική αυτή ,οδηγούμαστε συμπερασματικά στο οτι αν κάτι ενοχλεί και σκοτώνει ,το κόβουμε εντελώς.

να απαγορευθεί τότε και το αλκοόλ παντού (που είναι δεδομένο οτι είναι υπεύθυνο για πολύ περισσότερους θανάτους απο οτι το τσιγάρο) ,να απαγορευθούν ΄τα αμάξια λόγω τροχαίων ατυχημάτων και μόλυνσης του περιβάλλοντος (πόσες χιλιάδες ανθρώπων σκοτώνονται κάθε χρόνο μόνο στην ελλάδα ή μένουν ανάπηροι),να κλείσουν τα εργοστάσια που ρυπαίνουν επι μονίμου βάσεως το περιβάλλον και μειώνουν το βιώτικο επίπεδο όλόκληρης της ανθρωπότητας,να,να,να........... χιλιάδες παραδείγματα, γενικά να γυρίσουμε πίσω-να μην δεχόμαστε καμιά τεχνολογική κ λοιπή εξέλιξη

αν είναι δυνατόν να υπάρχει θαυμασμός -που προβάλλεται με υπερηφάνεια κιόλας - για τέτοιες καταστάσεις.δεν ξέρω για εσάς,αλλά εγώ θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που ζώ στην ελλάδα.

κ αν μπορεί κάποιος κ έχει στοιχεία ,με ποιό σκεπτικό απαγορεύθυκε το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους κ βάσει ποιών στοιχείων καθώς όσο κι αν έψαξα δεν μπόρεσα να βρώ κάτι σχετικό.και η δεύτερη απορία μου,αφού υπάρχει τέτοια κοινωνική συνείδηση κ ευθυξία απο τις κυβερνήσεις γιατί δεν απαγορεύουν καθετί βλαβερό ή καλύτερα να απαγορεύσουν την κυκλοφορία τους?

έτσι θα λύνονται στο εξής τα προβλήματα.αποφασίζουμε κ διατάζουμε.....

Οταν εσυ πινεις βλαπτεις την δικια σου και μονο υγεια σε αντιθεση με το καπνισμα που βλαπτεις και την δικια μου υγεια.Εξαλλου ο νομος δεν σου απαγορευει να καπνισεις.Σου το απαγορευει εκει που θα αναγκασεις και τους αλλους να καπνισουν μαζι σου.Η τεχνολογια δεν μας φταει σε τιποτα.Η κακια χρηση ειναι αυτη που οδηγει σε προβληματα.Γιαυτο υπαρχουν και οι νομοι με τα ορια ταχυτητας ας πουμε.Τωρα επειδη εχω παει Αγγλια,Γαλλια και Γερμανια και δεν ειδα πουθενα 10χρονια να ζητανε ενα ευρω για να πιουνε μπορεις να μου πεις σε ποιες περιοχες τα ειδες εσυ.Οταν αληθεια ησουν στην Νεα Υορκη τολμησες να καπνισεις σε μερος που δεν επιτρεποτανε ή δεν σε επαιρνε να κανεις εκει τον μαγκα;

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

να το απαγορευσουν! τελος!!! να μη βλεπω ιχνος καπνου σε δημοσιους χωρους.

σεβομαι απολυτα την επιλογη του καθενος να καπνιζει, αλλα πρεπει να σεβεται κι αυτος το δικαιωμα μου στην υγεια: οπως αυτος αποφασισε να καπνισει, εχω αποφασισει κι εγω να μην κανω κακο στον εαυτο μου με το τσιγαρο! δεν γινεται ο αλλος να αποφασιζει με το ετσι θελω να υποβαθμιζει την υγεια μου!

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

http://www.cardomain.com/ride/2667388

Καταρχήν πρώτα ας περιμένουμε την τελική μορφή του νομοσχεδίου.

Επίσης , ήδη στην Γερμανία γίνεται το εξής:επειδή οι Γερμανοί είναι σαν τους Έλληνες, ηδη βρεθ'ηκανε τα πρώτα παραθυράκια. Οι ιδιοκτήτες μπυραριών προσανατολίζονται (ηδη αρκετοι το χουν κανει) να τοποθετησουν ειδικα μηχανηματα απορρόφησης του καπνού (είχα δει ενα περισυ μέσα σε νοσοκομειο στο ισογειο), τα οποια είτε θα τοποθετουνται κοντα στην έξοδο ειτε σε ειδικα διαμορφωμενο χωρο εντος του μαγαζιού.Παραλληλα εχουν αρχισει παντοτε με συμβουλή δικηγορων οι προσφυγες περι τυχουσας αντισυνταγματικοτητας του νομου.Αυτο που εγινε ηταν μολις πλησιαζε η ψηφιση του νομου (αναφερομαι για τις μπυραριες-καφε μπαρ), δικηγορικες εταιριες εσπευσαν να ενημερωσουν τους ιδιοκτητες σε ολη την Γερμανια, μεσω των ενώσεων των τελευταιων.Αυτη τη στιγμη το τοπιο ειναι καπως θολο, αφου καποιες ενωσεις ηδη εχουν τοποθετησει τα μηχανηματα , ενω αλλες περιμενουν..

Ace of Hearts..

Με αυτό το σκεπτικό δλδ, επειδή κάποτε θα πεθάνουμε όλοι είτε από φυσικά αίτια είτε όχι ας καταργήσουμε όλους τους νόμους. Και επειδή αναφέρεις και παρακάτω να καταργήσουμε αμάξια,αλκοόλ κτλπ σου ξαναλέω ότι δεν φταίνε αυτά για τους θανάτους αλλά η κακή χρήση τους. Αν όλοι όσοι οδηγάγανε δεν πίνανε, αν δεν κάναν κόντρες, αν δεν ξέφευγαν του ορίου ταχύτητας, αν αν αν τότε δεν θα υπήρχε ανάγκη για τέτοιους νόμους..

Έτσι κ με το τσιγάρο. Αν οι καπνιστές είχαν την ελάχιστη σοβαρότητα και σεβασμό που απαιτείται να μην καταδικάζουν σε μόλυνση από το παθητικό κάπνισμα όλους τους άλλους, τότε δεν θα υπήρχε ανάγκη για απαγόρευση μέσω νόμου. [και αν μη τί αλλο κάποιοι καπνιστές δεν δέχονται ότι το κάπνισμα είναι βλαβερό :ninja: ]

Και επειδή αναφέρεις και το φοροεισπρακτικό...πώς ακριβώς είναι φοροεισπρακτικό η απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους?

Το αλκοόλ ήδη απαγορεύεται σε ανηλήκους και φυσικά είναι παράνομο να είσαι μεθυσμένος και να οδηγείς! Επίσης, η πώληση τσιγάρων απαγορεύεται σε ανηλίκους. Αυτά τα ξέρεις?

φωτογραφία από κινητό. Επίσης, όταν θα υπάρχουν τόσοι μάρτυρες δεν χρειάζονται αποδεικτικά στοιχεία από σένα συγκεκριμένα

Οκ αν είναι έτσι οπως τα λες να θεωρήσουνε τα τσιγάρα το ίδιο με τα ναρκωτικά κ να τα βγάλουνε κ απ'την αγορά ρε...

...

Όπως το έθεσε πιο κάτω ο gmac, το κάπνισμα δεν πρόκειται να απαγορευτεί παρά το ότι είναι τελείως βλαβερό, γιατί σχετίζεται με μια τεράστια οικονομική δραστηριότητα. Λίγα ψιλά παίρνουν οι αγρότες και οι λιανέμποροι και τα τεράστια πάνε στους χονδρέμπορους και τις μεγάλες πολυεθνικές. Ένα επίσης πολύ σημαντικό ποσό (μπορεί και το μεγαλύτερο αλλά δεν έχω βρει ακόμη σίγουρα στοιχεία) πάει στα διάφορα ιατρικά και παραϊατρικά που σχετίζονται με τον καρκίνο του πνεύμονα. Όσοι έχετε ή χάσατε κοντινό μέλος από τον τσιγαροκαρκίνο θα έχετε κάποια ιδέα για το πόσο κοστίζουν γιατροί, εξετάσεις, φάρμακα. Δε μιλάμε για ασπιρίνες και ντεπόν, μιλάμε για πανάκριβα σκευάσματα. Πολλά τα λεφτά, μεγάλα τα συμφέροντα.

Να μη μιλήσουμε για τις υπόλοιπες ασθένειες που το κάπνισμα συνεισφέρει έμμεσα μέσω της μείωσης των αντοχών του οργανισμού και φυσικά βοηθάει την κατανάλωση...αν δεν υπήρχε κάπνισμα ακόμη και το viagra θα είχε λιγότερες πωλήσεις.

Ακριβώς τα ίδια πιστεύω κι εγώ gmac.

Αλλά τα πράγματα αλλάζουν (πχ μέχρι πριν δέκα- δώδεκαχρόνια, εγώ κάπνιζα σε υπερατλαντικό ταξίδι :rolleyes:, και την δεκαετία του 50 ο κόσμος κάπνιζε στους κινηματογράφους, σήμερα αυτά μας φαίνονται απίθανα) και τέλοσπάντων, τα μέτρα αυτά παίρνονται για σοβαρούς λόγους και όχι "για να μας καταπιέσουν" κλπ.

'Εχω την γενικότερη αίσθηση ότι στην Ελλάδα ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται ότι οι νόμοι γίνονται (στην πλειοψηφία τους) προς όφελος του και γι αυτό πρέπει να τηρούνται.

Δεν ξέρω αν είναι θέμα "επιπέδου", που ανέφερε κάποιος πιο πάνω, αλλά αυτή είναι η βασική μας διαφορά με τους άλλους Ευρωπαίους.

Συμφωνώ, κάποτε στα τραμ υπήρχαν ταμπελάκια "Μην πτύετε"...

Μα, δεν σου απαγορεύει κανείς να καπνίσεις, απλά σου απαγορεύει να καπνίσεις εκεί που βλάπτεις τους γύρω σου: σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Μία από τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας είναι ότι η ελευθερία σου φτάνει μέχρι εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Θες να καπνίσεις; Κάπνισε, αρκεί να μην βλάπτεις τους άλλους.

Είναι αρκετά βασικό και φοβάμαι ότι αν κάποιος δε μπορεί να το καταλάβει (το τονίζω, καταλάβει, όχι να συμφωνήσει - δικαίωμά του να διαφωνεί) μάλλον δεν έχει νόημα η κουβέντα.

Αμήν και πότε!!!

έχεις επιλέξει να καπνίζεις? μπράβο σου.

γνωρίζεις τις πιθανές συνέπειες για την υγεία σου και συνεχίζεις? δικαίωμα σου.

εγώ δεν σου φταίω σε τίποτα ... επιβάρυνε λοιπόν μόνο τον εαυτούλι σου!

Νομίζω ότι είναι όλη η ουσία εδώ. 100% συμφωνώ. Δεν με ενδιαφέρει και δεν με αφορά αν κάποιος καπνίζει, ας κατεβάσει όλη την παραγωγή της Phillip Morris αν θέλει. Αρκεί να μην βρωμίζει τους πνεύμονες και το σώμα των άλλων. As simple as that. Ούτε φασισμός, ούτε τίποτα. Πολύ εύκολα χρησιμοποιούν κάποιοι λέξεις που ακούγονται βαριές και κάνουν εντύπωση αλλά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Αν δεν υπάρχουν μάρτυρες δεν μπορεί να αποδειχτεί ότι κάπνισες μάλλον. Αλλά αν δεν υπάρχουν μάρτυρες μάλλον τήρησες το νόμο και δεν ενόχλησες κανέναν! Αν κάποιοι δουν να χτυπάει κάποιος με το χέρι ένα παιδί στον δρόμο υπάρχουν "υλικά τεκμήρια";

Τώρα, χωρίς νόμους, στο σπίτι σου, αν κάποιος καλεσμένος σου σου ζητήσει να μην καπνίσεις μπροστά του για τον Α, Β, Γ λόγο (λαιμός, μάτια, οτιδήποτε) εσύ θα του πεις ότι προσπαθεί να σου επιβάλλει χούντα και καταπίεση; Εγώ που δεν θέλω να καπνίζει η μάνα μου στην κουζίνα την ώρα που τρώω είμαι εγκληματίας;

Read The F...ing Manual First