Jump to content

Απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους από 1η Ιουλίου

aimilios
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εδώ μέσα σ'αυτό το φόρουμ θεωρείται απολύτως δεδομένο (και αποδεκτό μερικές φορές αν έχω καταλάβει καλά?) να μην τηρηθεί το μέτρο, όπως πολλά άλλα.

Eγώ ως μη καπνιστής και έχοντας δει και ζήσει κι εγώ τα ωφέλη της απαγόρευσης στο εξωτερικό, είμαι 100% υπέρ του μέτρου. Παρόλα αυτά, είμαι αρκετά απαισιόδοξος για το πως (και αν) θα λειτουργήσει στην πράξη.

• Απαντήσεις 1,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Συμφωνω κι εγω με την απαγορευση ως μη ξαπνιστης, αλλα ως ιδιοκτητης καφετεριας τι θα γινει?

Εκτος του οτι πρεπει να κανω (παλι) ανακαινηση για να διαμορφωσω ενα χωρο μονο για καπνιστες, ειναι και οτι θα χασω και πελατες γιατι τι θα κανουν στην καφετερια χωρις τσιγαρο!

nap

Eγώ ως μη καπνιστής και έχοντας δει και ζήσει κι εγώ τα ωφέλη της απαγόρευσης στο εξωτερικό, είμαι 100% υπέρ του μέτρου. Παρόλα αυτά, είμαι αρκετά απαισιόδοξος για το πως (και αν) θα λειτουργήσει στην πράξη.

Ακριβώς τα ίδια πιστεύω κι εγώ gmac.

Εγώ είμαι πρώην καπνίστρια, το έχω κόψει πάνω από 2 χρόνια και καταλαβαίνω πολύ καλά αυτούς που καπνίζουν, και ότι είναι δύσκολο ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ να ευχαριστηθείς μια έξοδο σε ένα εστιατόριο πχ χωρίς τσιγάρο.

Αλλά τα πράγματα αλλάζουν (πχ μέχρι πριν δέκα- δώδεκαχρόνια, εγώ κάπνιζα σε υπερατλαντικό ταξίδι :rolleyes:, και την δεκαετία του 50 ο κόσμος κάπνιζε στους κινηματογράφους, σήμερα αυτά μας φαίνονται απίθανα) και τέλοσπάντων, τα μέτρα αυτά παίρνονται για σοβαρούς λόγους και όχι "για να μας καταπιέσουν" κλπ.

'Εχω την γενικότερη αίσθηση ότι στην Ελλάδα ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται ότι οι νόμοι γίνονται (στην πλειοψηφία τους) προς όφελος του και γι αυτό πρέπει να τηρούνται.

Δεν ξέρω αν είναι θέμα "επιπέδου", που ανέφερε κάποιος πιο πάνω, αλλά αυτή είναι η βασική μας διαφορά με τους άλλους Ευρωπαίους.

Wendy let me in I wanna be your friend

I wanna guard your dreams and visions

Συμφωνω κι εγω με την απαγορευση ως μη ξαπνιστης, αλλα ως ιδιοκτητης καφετεριας τι θα γινει?

Εκτος του οτι πρεπει να κανω (παλι) ανακαινηση για να διαμορφωσω ενα χωρο μονο για καπνιστες, ειναι και οτι θα χασω και πελατες γιατι τι θα κανουν στην καφετερια χωρις τσιγαρο!

Βρε παιδιά συγγνώμη, στην Γαλλία, την Αγγλία, την Ιταλία και την Γερμανία και δεν ξέρω κι εγώ πού αλλού, κλείσανε όλες οι καφετέριες και τα εστιατόρια της χώρας?

Ή μήπως στην Ελλάδα, παραιτήθηκαν ΟΛΟΙ οι καπνιστές εργαζόμενοι από τις Τράπεζες και τις μεγάλες εταιρείες επειδή απαγορεύθηκε σε αυτούς τους χώρους το κάπνισμα?

Ή δεν παίρνουν ας πούμε οι Ελληνες αεροπλάνο?

Τρένο? Μετρό??

Προσαρμογή και αλλαγή νοοτροπίας χρειάζεται μόνο, όπως γίνεται ΠΑΝΤΟΥ σε αυτόν τον κόσμο.

Αν είναι δυνατόν πια. Λες και ζούμε για να πάμε να κάνουμε τσιγάρο στις καφετέριες.

Σαν ιδιοκτήτης καφετέριας και μη καπνιστής θα έπρεπε να χαίρεσαι γιατί δε θα είσαι πλέον υποχρεωμένος να ανέχεσαι τον καπνό των πελατών και να πάθεις καρκίνο προκειμενου. Ακόμα κι αν χάσεις μερικά Ευρώ (που αμφιβάλλω, δες παρακάτω) θα κερδίσεις αρκετά χρόνια ζωής.

Καταρχάς, αμφιβάλω ότι θα χάσεις πελατεία. Η απαγόρευση θα ισχύει σε όλες τις καφετέριες. Δε θα μπορεί να φύγει ο άλλος από σένα και να πάει στον διπλανό. Τι θα κανει, θα σταματήσει τελείως να πίνει καφέ έξω; Δεν το πιστεύω.

Όσο για το:

πρεπει να κανω (παλι) ανακαινηση για να διαμορφωσω ενα χωρο μονο για καπνιστες

δεν το έπιασα. Δεν θα υπάρχει χώρος για καπνιστές άρα και δε χρειάζεται να κάνεις καμία ανακαίνιση. Η απαγόρευση θα είναι καθολική.

Guest valeria

Ακριβώς όπως τα λέει ο gmac.

Έχω πρακτορείο Προπό και ως μη-καπνίστρια είμαι πανευτυχής με το νέο μέτρο :up:

Αφού θα απαγορεύεται σε όλους τους δημόσιους εσωτερικούς χώρους πού το πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων-επιχειρήσεων; :confused:

Εγώ αν και μη καπνιστής, πιστεύω πως μιλάμε για τον απόλυτα φασιστικό τραμπουκονόμο....Οι καπνιστές είναι και αυτοί άνθρωποι - φορολογούμενοι διπλά πολίτες - και τους αξίζει τουλάχιστον ίση μεταχείριση...Έτσι καταλήγουμε στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης και το μόνο που θα καταφέρουν οι επιτήδειοι είναι να αυξηθεί η κατανάλωση του τσιγάρου και να κλείσουν τα περισσότερα νυχτερινά καταστήματα και οι καφετέριες να έχουν την μηδενική κίνηση των starbucks....Λουκέτο δηλ. παντού...Και ερωτώ η ευνομούμενη πολιτεία έχει σκεφτεί το κύμα της ανεργίας που πρόκειται να δημιουργήσει το μέτρο αυτό....

Το δε ψυχολογικό αντίκτυπο;;;....Φαντάζεστε πού μπορεί να οδηγήσει η στέρηση του τσιγάρου στους κλειστούς χώρους τους αρειμάνιους θεριακλήδες; Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει λάβει μέτρα;

Τέλος πάντων, πρόχειρο μέτρο, που ακόμα και σε όλο τον κόσμο να ισχύει, δεν αποτελεί ελαφρυντικό στοιχείο για κανένα, από όπου και αν προέρχεται....Οι επιδράσεις δεν είναι σίγουρο πως θα είναι θετικές και θα είναι άμεσες και μακροπρόθεσμες...Πάλι καλά που δεν καπνίζω!

http://banners.wunderground.com/banner/gizmotemp/global/stations/16716.gif

Το δε ψυχολογικό αντίκτυπο;;;....Φαντάζεστε πού μπορεί να οδηγήσει η στέρηση του τσιγάρου στους κλειστούς χώρους τους αρειμάνιους θεριακλήδες; Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει λάβει μέτρα;

Η δεδομένη βλάβη που προκαλούν οι καπνιστές στην υγεία των ιδίων και των γύρω τους σαφώς και αντισταθμίζει το όποιο πρόβλημα στέρησης αντιμετωπίσουν οι πλέον εξαρτημένοι. Εν τέλει υπάρχουν και οι τσίχλες νικοτίνης για όποιον έχει πρόβλημα.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Εγώ αν και μη καπνιστής, πιστεύω πως μιλάμε για τον απόλυτα φασιστικό τραμπουκονόμο....Οι καπνιστές είναι και αυτοί άνθρωποι - φορολογούμενοι διπλά πολίτες - και τους αξίζει τουλάχιστον ίση μεταχείριση...Έτσι καταλήγουμε στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης και το μόνο που θα καταφέρουν οι επιτήδειοι είναι να αυξηθεί η κατανάλωση του τσιγάρου και να κλείσουν τα περισσότερα νυχτερινά καταστήματα και οι καφετέριες να έχουν την μηδενική κίνηση των starbucks....Λουκέτο δηλ. παντού...Και ερωτώ η ευνομούμενη πολιτεία έχει σκεφτεί το κύμα της ανεργίας που πρόκειται να δημιουργήσει το μέτρο αυτό....

Τέλος πάντων, πρόχειρο μέτρο, που ακόμα και σε όλο τον κόσμο να ισχύει, δεν αποτελεί ελαφρυντικό στοιχείο για κανένα, από όπου και αν προέρχεται....Οι επιδράσεις δεν είναι σίγουρο πως θα είναι θετικές και θα είναι άμεσες και μακροπρόθεσμες...Πάλι καλά που δεν καπνίζω!

Οι "επιδράσεις" του τσιγάρου όμως είναι θετικές έτσι?

Όσο για τον "τραμπουκονόμο", ας μην τα ξαναλέμε-

στην Ελλάδα οι νόμοι γίνονται για να μας κοροιδέψουν, να μας περιορίσουν, να μας καταπιέσουν. :wacko:

Ακόμα και ένα μέτρο καθαρά υγεινονομικό, που έχει παγκοσμίως ληφθεί μετά από έρευνες δεκαετιών, στην Ελλάδα είναι "φασιστοτραμπουκονόμος".

Επίσης, αυτό με την "μηδενική κίνηση" των Στάρμπακς πού ακριβώς κολλάει?

Μήπως γι αυτό έχουν ανοίξει περίπου 200 καταστήματα σε όλη την Αττική?

Θα ξαναρωτήσω: ολοι εσείς που τα λέτε αυτά, έχετε πάει ποτέ εκτός Ελλάδος να δείτε τι γίνεται με το "φασιστομέτρο"?

Ή φοβάστε ότι θα πάτε και δεν θα βρίσκετε εστιατόριο και καφετέρια γιατί κλείσανε όλα λόγω του μέτρου? :rolleyes:

Στην Γαλλια,στην Ιταλια κ.λ.π. κλεισανε απειρες επιχειρησεις,επεισης και εκει ειδικα οι Γαλλοι καπνιστες αντεδρασαν και αντιδρουν. Το Σαββατο το βραδυ επισης στην Ολλανδια θα εχουν πορεια διαμαρτυριας οι ιδιοκτητες Cafe bar για αυτον τον ναζιστικο και ηλιθιο νομο. Να πω ότι στην Ολλανδια πριν λίγους μήνες περασε η απογορευση, όμως το σωματειο των ιδιοκτητων χωρων διασκεδασης απεφασησε ότι δεν τον αναγνωριζει και ότι δεν τον εφαρμοζει.

Φυσικα εδω στην Ελλάδα αυτη η μπουρδα ειλικρiνα πιστευω ότι ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ως λαο μας εχουν μάθει να μην εχουμε γνωμη,να αισθανομαστε κομπλεξικοι που δεν μoιαζουμε με τους....πολιτισμενους ντεμεκ λαους,να κάνουμε απο μικρα παιδια ότι μας λενε χωρις να το σκεφτομαστe. Εγω προσωπικα πάντως, θα το πaλεψω όσο μπορω για την ελευθερια και την αξιοπρεπεια μου

Όσοι ενδιαφερονται ας ψαξουν στο facebook τα ελληνικα γκρουπ "EΓΩ ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2010", "ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ" τα πολυαριθμα ξενα καθως και το πολύ καλο διεθνες http://www.smokersclub.com/

Η δεδομένη βλάβη που προκαλούν οι καπνιστές στην υγεία των ιδίων και των γύρω τους σαφώς και αντισταθμίζει το όποιο πρόβλημα στέρησης αντιμετωπίσουν οι πλέον εξαρτημένοι. Εν τέλει υπάρχουν και οι τσίχλες νικοτίνης για όποιον έχει πρόβλημα.

Δεν πρέπει να είσαι καπνιστής έτσι...? Οι τσίχλες νικοτίνης είναι μια σαχλαμάρα κ μισή κ μπορεί λέω μπορεί να κάνει καλό μόνο σε όσους άρχισαν πριν ένα μήνα να καπνίζουν..

ion83 συμφωνώ μαζί σου...!

Στην Γαλλια,στην Ιταλια κ.λ.π. κλεισανε απειρες επιχειρησεις ...

Έχεις κανένα link για αυτό που λες; Γιατί αν περιμένουμε να ενημερωθούμε από τα groupάκια του Facebook σωθήκαμε ...

Πραγματικά, αρ γιου κιντινγκ;

Human Rights 101 θα κάνουμε πάλι; (Πάμε πάλι με το γνωστό κλισέ... ) Η ελευθερία

σου σταματάει εκεί που ξεκινάει η δική μου.

Όσο για τον παραλληρισμό με την ποτοαπαγόρευση, δες και στις χώρες που εφαρμόστηκε το μέτρο. Τίποτα δεν έγινε απο αυτά που λες (άσε που τότε απαγόρευσαν την πώληση και κατανάλωση αλκοολ ΠΑΝΤΟΥ, όχι σε δημόσιους χώρους- άρα άκυρη σύγκριση).

Για το κύμα ανεργείας, δεν έχεις άδικο. Δες τί γίνεται σε Γαλλία, Ιταλία, Βρεττανία, Αμερική και λοιπές χώρες που έχουν εφαρμόσει το μέτρο. Ποιά οικονομική κρίση, ποιές τράπεζες; Η απαγόρευση του καπνίσματος φταίει!!! :lol:

Λοιπόν, να σας πω τί έχει γίνει μέχρι στιγμής στην Γενεύη. Πριν το καλοκαίρι έγινε δημοψήφισμα για να εγκρίνουν την απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Ψηφίστηκε με ποσοστό 80% (παρά το γεγονός ότι οι γαλλό-Ελβετοί καπνίζουν όσο και οι Γάλλοι). Εφαρμόστηκε μιά χαρά, ανασάναμε για κάνα μήνα το καλοκαίρι, μέχρι που κάποιος προσέφυγε σε federal δικαστήριο το οποίο έκρινε τον νόμο αντισυνταγματικό (ή κάτι τέτοιο, τελος πάντων)! Λοιπόν, σας πληροφορώ ότι αυτή την στιγμή, τα περισσότερα μπαρ-εστιατόρια εξακολουθουν να τηρούν την απαγόρευση (δικαίωμά τους είναι άλλωστε)! Ούτε έχουν κλείσει, ούτε ...ψυχολογικά προβλήματα έχουν προκείψει.

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

Εγω προσωπικα πάντως, θα το πaλεψω όσο μπορω για την ελευθερια και την αξιοπρεπεια μου

Α ωραία.

Παράλληλα εγώ, ο marvin και ο gmac θα παλεύουμε για την καθαρή ατμόσφαιρα στα εστιατόρια και την υπεράσπιση του δικαιώματος στην υγεία!

Cheers :)

Έχεις κανένα link για αυτό που λες; Γιατί αν περιμένουμε να ενημερωθούμε από τα groupάκια του Facebook σωθήκαμε ...

Τί να τα κάνεις τα στοιχεία όταν έχεις ήδη βγάλει πόρισμα;

Α ωραία.

Παράλληλα εγώ, ο marvin και ο gmac θα παλεύουμε για την καθαρή ατμόσφαιρα στα εστιατόρια και την υπεράσπιση του δικαιώματος στην υγεία!

Cheers :)

Εγώ πάλι, ενώ θα πίνω το ποτό μου στο μπαρ, θα δείχνω με το δάχτυλο τον κακόμοιρο καταπιεσμένο καπνιστή που καπνίζει έξω στο κρύο και θα γελάω.

Ρε μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν άτομα που νομίζουν ότι οι καπνιστές είναι καταπιεσμένο κομμάτι της κοινωνίας (όπως ας πούμε οι γυναίκες, οι ομοφυλόφυλοι, οι εθνικές μειονότητες, κτλ.).

Τελικά όντως έχουμε χαμηλότατο επίπεδο σαν λαός.

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

Καταρχάς το ενθαρρυντικό είναι ότι οι μισοί καπνιστές (http://www.skai.gr/master_story.php?id=102550) το δέχονται το μέτρο. Άρα αν υποθέσουμε ότι το δέχεται και η πλειοψηφία των μη καπνιστών, και δεχτούμε ότι καπνίζουν περίπου οι μισοί ενήλικες, συνεπάγεται ότι η πλειοψηφία των ενηλίκων δέχεται το μέτρο.

Απλά μαθηματικά. Πάμε τώρα στη μειοψηφία:

Μα, δεν σου απαγορεύει κανείς να καπνίσεις, απλά σου απαγορεύει να καπνίσεις εκεί που βλάπτεις τους γύρω σου: σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Μία από τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας είναι ότι η ελευθερία σου φτάνει μέχρι εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Θες να καπνίσεις; Κάπνισε, αρκεί να μην βλάπτεις τους άλλους.

Είναι αρκετά βασικό και φοβάμαι ότι αν κάποιος δε μπορεί να το καταλάβει (το τονίζω, καταλάβει, όχι να συμφωνήσει - δικαίωμά του να διαφωνεί) μάλλον δεν έχει νόημα η κουβέντα.

μέχρι που κάποιος προσέφυγε σε federal δικαστήριο το οποίο έκρινε τον νόμο αντισυνταγματικό (ή κάτι τέτοιο, τελος πάντων)!

Ωρέ λες να την πατήσουμε από κει και μεις;

Τί να τα κάνεις τα στοιχεία όταν έχεις ήδη βγάλει πόρισμα;

Αυτό να μου πεις.

Εγώ πάλι, ενώ θα πίνω το ποτό μου στο μπαρ, θα δείχνω με το δάχτυλο τον κακόμοιρο καταπιεσμένο καπνιστή που καπνίζει έξω στο κρύο και θα γελάω.

Έλα μωρέ, εγώ θα τους λυπάμαι λίγο :rolleyes:

Αλλά μετά θα το ξεπερνάω και θα γελάω :lol:

Δεν πρέπει να είσαι καπνιστής έτσι...? Οι τσίχλες νικοτίνης είναι μια σαχλαμάρα κ μισή κ μπορεί λέω μπορεί να κάνει καλό μόνο σε όσους άρχισαν πριν ένα μήνα να καπνίζουν..

Φάνηκε; :p

Ο εθισμός προκαλείται από τη νικοτίνη, συνεπώς οι τσίχλες ή τα τσιρότα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του. Αν σε κάποιον "λείπει η κίνηση", 'δεν πάει κάτω ο καφές χωρίς τσιγάρο" και όλα τα ωραία που λέτε οι καπνιστές συνήθως δε μπορώ να κάνω κάτι...

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

παντως οι τσιχλες νικοτινης εχουν καταναλωτες που τις προτιμουν!!

εχω ακουσει οτι βοηθουν την κατασταση(δουλευω σε φαρμακειο).

απλα εχουν προβλημα μετα με τις "κινησεις",πιστευω οτι γινομαι κατανοητος με'αυτο που θελω να πω.

πολλοι παντως μετα την διακοπη καπνισματος αρχιζουν το κομπολοι,αυτο βοηθαει καπως την κατασταση.:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και εγώ υπέρ του μέτρου είμαι, είναι κατανοητό πως η κατάσταση σε κάποια μαγαζιά για έναν μη-καπνιστή είναι απελπιστική. Ακόμα και για έναν καπνιστή υπάρχουν φορές που ο καπνός είναι απίστευτα ενοχλητικός και σίγουρα το μέτρο -σαν μέτρο- κρίνεται θετικό.

Παρόλ' αυτά, υπάρχει μια μερίδα αντι-καπνιστών που πραγματικά με βγάζει έξω από τα ρούχα μου. Σε προκαλούν -ενώ ουσιαστικά είσαι μαζί τους- να τους πας κόντρα.

Το μέτρο δεν το θεωρώ φασιστικό αλλά οι ατάκες που ακούγονται από μερικά άτομα σίγουρα είναι. Επίσης ξαφνικά όλοι νοιάζονται για την υγεία του διπλανού τους "ώστε να μην πληρώνω εγώ σαν φορολογούμενος τα μελλοντικά έξοδα νοσηλείας λόγω καπνίσματος" και άλλες υπερβολικές χαζομάρες. Χάνονται και χάνονται και χάνονται δεξιά και αριστερά δισεκατομμύρια και το πρόβλημα είναι ότι ο άλλος καπνίζει.

"Θέλω πίσω τα 230 ευρώ μου το χρόνο!","Εγώ θα γελάω που θα βλέπω τον άλλο έξω να καπνίζει με το κρύο", "τί με νοιάζει εμένα αν εσύ θέλεις να πεθάνεις"...όλα αυτά προκαλούν, τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε;

1 στους δύο καπνίζει στην Ελλάδα, τί πρέπει να γίνει, εμφύλιος;

Και επαναλαμβάνω: Με το μέρος των αντικαπνιστών είμαι. Αλλά έχει μερικούς τόσο αντιπαθητικούς αντικαπνιστές που σου 'ρχεται να πάρεις ένα πούρο και να το φυσάς μέσα στην μάπα τους. Βλέπουν άτομο στα 100 μέτρα να καπνίζει και αρχίζουν τα ψεύτικα "γκούχου γκούχου" και "σιγά κύριε μας πεθάνατε" σαν μωρά.

Κότες που δεν έχουν με τι να ασχοληθούν και έχουν μονίμως νεύρα βρήκανε τώρα το target group που είναι κοινωνικά δεκτό να επιτεθούν.

Ναι,ο καπνιστής πρέπει να σεβαστεί το δικαίωμα του άλλου να μην αναπνέει τον καπνό του, αλλά και ο άλλος δεν πρέπει να ξεχνάει ότι και ο καπνιστής άνθρωπος είναι που για τον Α,Β λόγο αποφασίζει να κρατήσει αυτήν την ΑΠΟΛΑΥΣΗ.

Όχι, δεν θέλει να πεθάνει, όχι δεν το κάνει για να ενοχλήσει εσένα, απλά το ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ το τσιγάρο. Γούστο του και καπέλο του. Και αν του συμπεριφέρεσαι σαν να 'ναι ζώο, χάνεις το δίκιο που έχεις.

Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αν πεις σε καπνιστή "συγγνώμη κύριε, με ενοχλεί ο καπνός σας" σίγουρα θα κάνει κάτι για αυτό, αν όχι μιλάμε όντως για κάφρο. Από την άλλη ο αντι-καπνιστής μου δίνει την εντύπωση ότι τ'άντερα να του βγάλει του καπνιστή, πάλι ευχαριστημένος δεν θα μείνει.

Επίσης ξαφνικά όλοι νοιάζονται για την υγεία του διπλανού τους "ώστε να μην πληρώνω εγώ σαν φορολογούμενος τα μελλοντικά έξοδα νοσηλείας λόγω καπνίσματος" και άλλες υπερβολικές χαζομάρες. Χάνονται και χάνονται και χάνονται δεξιά και αριστερά δισεκατομμύρια και το πρόβλημα είναι ότι ο άλλος καπνίζει.

Αυτό έχει βάση όμως, όσο και αν σε ενοχλεί. (Επίσης δεν κατάλαβα γιατί σε ενοχλεί.)

Αυτοί που προκαλούν πρόβλημα στους πνεύμονες τους και των γύρω τους δεν επιβαρύνουν σημαντικά το δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο πληρώνουμε όλοι; Αν θες να κάνω μια σύγκριση, οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες χρεώνουν τους καπνιστές επιπλέον προεξοφλώντας ότι θα ασθενήσουν στο μέλλον, το ΕΣΥ συντηρείται από τους φόρους όλων μας ανάλογα με το εισόδημά μας και όχι με το πόσο το επιβαρύνουμε.

-Candygram.

Κι εγω ειμαι υπερ του μετρου! Θελω επιτελους να βγαινω το βραδυ και να μη μυριζω οταν πηγαινω σπιτι! Δεν μπορεις να κοιμηθεις χωρις να κανεις ντουζ!

Επισης εχω προβλημα με τα ματια μου οταν ειμαι σε χωρο με πολυ καπνο... Δε σταματαει το δακρυ!

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KΒytes.

παντως οι τσιχλες νικοτινης εχουν καταναλωτες που τις προτιμουν!!

εχω ακουσει οτι βοηθουν την κατασταση(δουλευω σε φαρμακειο).

απλα εχουν προβλημα μετα με τις "κινησεις",πιστευω οτι γινομαι κατανοητος με'αυτο που θελω να πω.

πολλοι παντως μετα την διακοπη καπνισματος αρχιζουν το κομπολοι,αυτο βοηθαει καπως την κατασταση.:)

Άλλο να τις προτιμούν κ άλλο να έχει αποτέλεσμα στην διακοπή ή την ελάττωση του καπνίσματος..Αποτέλεσμα συνήθως έχουν σε "΄νέους" καπνιστές(έχω θείο φαρμακοποιό)..Γενικότερα δεν βοηθάνε καθόλου...

"Θέλω πίσω τα 230 ευρώ μου το χρόνο!"

Επειδή τα 280 Ευρώ τα ανέφερα εγώ στο άλλο θέμα, θα ήθελα να απαντήσω στο κομμάτι που με αφορά. Η κουβέντα εκεί έγινε για το ότι υπάρχει σημαντικό κόστος στον φορολογούμενο μέσω του συστήματος υγείας.

Και - είτε συμφωνεις είτε διαφωνείς - μιλάμε για σημαντικό κόστος γιατί 280 Ευρώ επί 10 εκατομμύρια Ελλήνων μιλάμε για 2.8 δις Ευρώ το χρόνο.

Τώρα αν θες να το γελοιποιήσεις με φράσεις του τύπου σαν κι αυτή που έκανα quote από πάνω (που δεν γράφτηκε ή υπονοήθηκε κάτι τέτοιο) τότε συγγνώμη κιόλας αλλά κινδυνεύεις να γινεις τόσο γραφικός όσο και τα παραδείγματα που φέρνεις στο υπόλοιπο ποστ σου.

Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αν πεις σε καπνιστή "συγγνώμη κύριε, με ενοχλεί ο καπνός σας" σίγουρα θα κάνει κάτι για αυτό, αν όχι μιλάμε όντως για κάφρο.

Εγώ δέχομαι ότι η πλειοψηφία των καπνιστών είναι πολιτισμένοι άνθρωποι. Θα έχουμε και την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε και στην πράξη από το αν θα εφαρμόσουν το μέτρο.

Από την άλλη ο αντι-καπνιστής μου δίνει την εντύπωση ότι τ'άντερα να του βγάλει του καπνιστή, πάλι ευχαριστημένος δεν θα μείνει.

Φαντάζομαι αναφέρεσαι σε μια (εξίσου μικρή) μειοψηφία κάφρων και όχι στην πλειοψηφία των μη-καπνιστών (και τουλάχιστον όλοι όσοι εξέφρασαν απόψεις εδώ μέσα) που είμαστε αρκετά πολιτισμένοι. Και παραπάνω από πολιτισμένοι αν κρίνεις από τα τόσα χρόνια που ανεχόμαστε υπομονετικά τον καπνό των άλλων. Χωρίς ούτε group στο Facebook (αλά "εγώ θα καπνίζω και μετά το 2010"), ούτε να βγάλουμε κανενός τα άντερα.

Δε θέλω να το πάω καπνιστές VS μη καπνιστών. Mόνο VS εκείνων που είναι κάφροι. Αν είναι η μειοψηφία, μακάρι. Όταν και ΑΝ εφαρμοστεί το μέτρο ελπίζω να μπουν στη θέση τους (οι κάφροι).