Jump to content

Απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους από 1η Ιουλίου

aimilios
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

τι μπορουμε να Κανουμε αν καπνιζουν σε δημοσια υπηρεσία?

Κυνήγα το λευκό της ζωής σου

• Απαντήσεις 1,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εχεις κατεβεί στο κέντρο? Τα ίδια συμπτώματα θα έχεις. Τι κάνεις γιαυτό? Δεν ξαναπάς?

Στο κεντρο δεν εχω ποτε τετοια συμπτωματα.Ακομα και αν καποιος εχει τα ιδια συμτωματα αυτο δεν σου δινει το διακαιωμα να του τα προκαλεις και εσυ.Τις ιδιες παντως "εξυπναδεσ" λενε πολλοι απο τους πελατες μου που καπνιζουν,βλεπεις ειμαι καρδιολογος,μεχρι να αρχισουν τα πρωτα σοβαρα προβληματα στην υγεια τους.Τοτε αρχιζουν ερωτησεις του στυλ "τι κανουμε τωρα γιατρε" και σταματανε οι εξυπναδες του στυλ μια ζωη την εχουμε,εμενα δεν με νοιαζει που με βλαπτει το τσιγαρο κλπ..Παντως οι ερευνητες τελευταια πιστευουν οτι το καπνισμα εχει επιπτωσεις και στα εγκεφαλικα κυτταρα.

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Αυτό είναι το σχόλιό σου?:blink:

Με βάση την ώρα που το έγραψες, αυτή την εξήγηση μπορούσα μόνο να βρω. Γενικώς τα ποστς σου σε αυτό το θέμα δεν έχω καταφέρει να τα πάρω και πολύ σοβαρά. Ο Snowball και διάφοροι άλλοι έχουν γράψει ποστς με απόψεις που στηρίζονται σε επιχειρήματα και υποστηρίζονται από ανάλυση και παραπομπές και το μόνο που έχεις να πεις είναι σχόλια του στυλ.

Πόσοι έχουν αποκτήσει πρόβλημα απο το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους? Να σηκώσουν το χέρι μόνο οι ετοιμοθάνατοι.......

Λυπάμαι αλλά τέτοιες απόψεις, ειδικά με τη ροή που έχει το παρόν thread δύσκολα μπορώ να τις πάρω σοβαρά.

Με βάση την ώρα που το έγραψες, αυτή την εξήγηση μπορούσα μόνο να βρω. Γενικώς τα ποστς σου σε αυτό το θέμα δεν έχω καταφέρει να τα πάρω και πολύ σοβαρά. Ο Snowball και διάφοροι άλλοι έχουν γράψει ποστς με απόψεις που στηρίζονται σε επιχειρήματα και υποστηρίζονται από ανάλυση και παραπομπές και το μόνο που έχεις να πεις είναι σχόλια του στυλ.

Λυπάμαι αλλά τέτοιες απόψεις, ειδικά με τη ροή που έχει το παρόν thread δύσκολα μπορώ να τις πάρω σοβαρά.

Αν ήσουν προσεκτικός θα έβρισκες οτι δεν είναι όλα τα post μου καυστικά

Στο κεντρο δεν εχω ποτε τετοια συμπτωματα.Ακομα και αν καποιος εχει τα ιδια συμτωματα αυτο δεν σου δινει το διακαιωμα να του τα προκαλεις και εσυ.Τις ιδιες παντως "εξυπναδεσ" λενε πολλοι απο τους πελατες μου που καπνιζουν,βλεπεις ειμαι καρδιολογος,μεχρι να αρχισουν τα πρωτα σοβαρα προβληματα στην υγεια τους.Τοτε αρχιζουν ερωτησεις του στυλ "τι κανουμε τωρα γιατρε" και σταματανε οι εξυπναδες του στυλ μια ζωη την εχουμε,εμενα δεν με νοιαζει που με βλαπτει το τσιγαρο κλπ..Παντως οι ερευνητες τελευταια πιστευουν οτι το καπνισμα εχει επιπτωσεις και στα εγκεφαλικα κυτταρα.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ομως δεν μπορούν να με κάνουν να αισθάνομαι εγκληματίας και να με στιγματίσουν. Ας πάρουν άλλα μέτρα. Πάντως κι εγώ κάποια στιγμή θα σου χτυπήσω την πόρτα μάλλον

Αν ήσουν προσεκτικός θα έβρισκες οτι δεν είναι όλα τα post μου καυστικά

Για διευκόλυνέ με λοιπόν και παρέπεμψέ με σε κάποιο επιχείρημα που έχεις γράψει στο παρόν θέμα;

Για διευκόλυνέ με λοιπόν και παρέπεμψέ με σε κάποιο επιχείρημα που έχεις γράψει στο παρόν θέμα;

Εχεις όρεξη για αντιπαράθεση? Εγώ όχι, βαριέμαι. Εγώ δεν μίλησα για επιχειρημα. Διάβασε πάλι πιό προσεκτικά.

Πόσοι έχουν αποκτήσει πρόβλημα απο το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους? Να σηκώσουν το χέρι μόνο οι ετοιμοθάνατοι.......

500 πεθαινουν τον χρονο απο παθητικο καπνισμα,αλλα μαλλον εχεις δικιο,πολλοι περισσοτεροι ειναι αυτοι που δεν τελειωνουν το σχολειο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Απορία ηλιθίου:

Αυτός ο νόμος ήταν πολύ δύσκολο να περιγράφει αυτό ακριβώς που κάνανε εδώ και χρόνια χώρες με παράδοση αντικαπνιστική?

Προ ετών βρέθηκα στη Στοκχόλμη όπου γενικά μπορούσες να καπνίσεις μόνο εκεί που έλεγε ότι επιτρέπεται. Αν δεν έλεγε τπτ θεωρείτο αυτονόητο ότι απαγορεύεται.

Ομως σε όσα καφέ είχαν την απαιτούμενη υποδομή (πχ ημιόροφο ή κάτι σαν πατάρι ή οτιδήποτε απομονωμένο εσωτερικά όμως), είχαν χώρο καπνιστών.

Αυτό είναι πολύ δύσκολο δηλαδή να γίνει?

Όσο για αυτό που λέγεται ότι όλες οι καφετέριες θα είναι καθολικά χωρίς καπνιστές, κάποια στιγμή καποιος θα κάνει μια προσφυγή και θα εμφανιστεί ο όρος "smoking-friendly" και μετά "smoke-bar" (όπως λέμε gaybar) με αντικείμενικό σκοπό να ικανοποιεί την "μειονότητα" των καπνιστών που θα έχει ξεμείνει από κουράγιο αντίστασης. Εφόσον το κάπνισμα από μόνο του σαν πράξη δεν είναι ποινικό αδίκημα, προφανώς και θα μπορεί να σταθεί η εξυπηρέτηση καπνιστών ως αντικείμενο εργασίας. Και τότε ποιός θα εμποδίσει το κάθε καφέ να κάνει μια δήλωση αλλαγής ΚΑΔ στην οικεία ΔΟΥ?

Επίσης στα θερινά καφέ, οι αντικαπνιστές θα ζητήσουν την εγκατάσταση αποροφητήρων, γιατί ο νόμος έχει παραθυράκια και δεν καλύπτει επαρκώς τα τραπεζάκια στην ύπαιθρο και όταν φυσάει γίνομαι παθητικός (καπνιστής... μη μπερδευτούμε!). Αυτά δε, θα είναι τόσο αποτελεσματικά όσο και οι σόμπες υγραερίου σε καφέ τυλιγμένο με διάφανο πλαστικό παλιάς ψαροταβέρνας.

Ωραίος είναι ο νόμος, θα ανοίξει και πολλά νέα επαγγέλματα. Ομορφιές!

Πρέπει όμως από τώρα να αρχίσουν να ψάχνουν και για φρέσκες ιδέες γιατί μετα απο 20 χρόνια οι ιατρικές μελέτες θα πρέπει να βρούν νέες αιτίες για τους καρκίνους αφού ο νο1 ύποπτος θα έχει απομονωθεί στο... πατάρι!

Καλή Χρονιά!

500 πεθαινουν τον χρονο απο παθητικο καπνισμα,αλλα μαλλον εχεις δικιο,πολλοι περισσοτεροι ειναι αυτοι που δεν τελειωνουν το σχολειο.

Και πολλοί περισσότεροι με αυτοκίνητο χωρίς να φταίνε. Να απαγορευτούν τα αυτοκίνητα. Και το σχολείο που κολάει δεν καταλαβαίνω. Μάλλον πήγες να γράψεις κάτι έξυπνο και ειρωνικό αλλα δεν σου βγήκε. Λυπάμαι

καλη χρονια !

εμεις είμαστε ολοι απο τους κλασικούς ελληνες , δηλ. οταν είμαστε με την παρεα μας δεν μιλαμε (δεν λεμε οτι μας ενοχλει το τσιγάρο) και βγαίνουμε ΚΑΝΟΝΙΚΑ μαζι τους , και οταν εφαρμοστή ο νομος θα τρέχουμε πισω απο τους καπνιστες φιλους μας για να βρουν που επιτρέπεται να καπνίσουν για να κατσουν ολοι μαζι αγαπημενα ! :wacko:

με εξαίρεση 2%οο !

ή τις παρέες που οι καπνιστές είναι μειοψηφία και πιθανώς να τρέχουν να ακολουθούν τους φίλους τους και όταν θέλουν να καπνίσουν θα βγαίνουν έξω...να κάνουν και γνωριμίες...

Άσχετο, το είδα τυχαία: σαν σήμερα πριν από 38 χρόνια απαγορεύτηκε κάθε διαφήμιση του καπνίσματος στην τηλεόραση στις ΗΠΑ... quite a long time θα έλεγε κανείς...

Read The F...ing Manual First

500 πεθαινουν τον χρονο απο παθητικο καπνισμα,

Και πολλοί περισσότεροι με αυτοκίνητο χωρίς να φταίνε. Να απαγορευτούν τα αυτοκίνητα.

Ωραιότατη λογική. Δεν πάει έτσι όμως φίλε μου. Ας μην αποπροσανατολίζουμε την κουβέντα όταν δεν βγάζουμε άκρη με τις στατιστικές. Τα δύο πράγματα δεν εξισώνονται. Για τους θανάτους από αυτοκίνητα δε φταίνε τα αυτοκίνητα αλλά οι οδηγοί. Αν θα έπρεπε να απαγορευτεί κάτι, αυτοί είναι σίγουρα οι ακατάλληλοι οδηγοί. ;)

Και στο φινάλε φίλε mobo, επειδή έχω παρατηρήσει ότι έχεις αναφέρει ουκ ολίγες φορές τη φράση "η χαρά του φανατικού αντικαπνιστή έχει γίνει το thread" κλπ, το να ειναι αντικαπνιστής κάποιος δεν βλάπτει κανέναν, απλά διεκδικεί το δικαίωμά του στην υγεία. Θα μπορούσε άραγε να πει κάποιος κάτι ανάλογο για έναν φανατικό καπνιστή; :rolleyes:

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Απορία ηλιθίου:

Αυτός ο νόμος ήταν πολύ δύσκολο να περιγράφει αυτό ακριβώς που κάνανε εδώ και χρόνια χώρες με παράδοση αντικαπνιστική?

Προ ετών βρέθηκα στη Στοκχόλμη όπου γενικά μπορούσες να καπνίσεις μόνο εκεί που έλεγε ότι επιτρέπεται. Αν δεν έλεγε τπτ θεωρείτο αυτονόητο ότι απαγορεύεται.

Ομως σε όσα καφέ είχαν την απαιτούμενη υποδομή (πχ ημιόροφο ή κάτι σαν πατάρι ή οτιδήποτε απομονωμένο εσωτερικά όμως), είχαν χώρο καπνιστών.

Αυτό είναι πολύ δύσκολο δηλαδή να γίνει?

Κάπως έτσι πρέπει να γίνει. Βέβαια πρέπει να είναι στην διακριτική ευχαίρια του κάθε καταστηματάρχη για το αν θα είναι στο πατάρι ή δίπλα στις τουαλέτες ο χώρος των καπνιστών ή των μη...:)

Και πολλοί περισσότεροι με αυτοκίνητο χωρίς να φταίνε. Να απαγορευτούν τα αυτοκίνητα. Και το σχολείο που κολάει δεν καταλαβαίνω. Μάλλον πήγες να γράψεις κάτι έξυπνο και ειρωνικό αλλα δεν σου βγήκε. Λυπάμαι
Άντε πάλι με το γελοίο (ο... Δίας να το κάνει :p) «επιχείρημα». Ρε άνθρωπε, αφού ξέρεις ότι αν σκοτώσεις εσύ κάποιον άλλο με τα αυτοκίνητο, τιμωρείσαι. Ενώ αν πας και το ρίξεις σε μια κολόνα δεν σε κυνηγάει κανείς. Γιατί να μην γίνει το ίδιο με το κάπνισμα, όταν δολοφονείς σιγά σιγά τον αθώο διπλανό σου; ;) Εντάξει, δεν περιμένω απάντηση με επιχείρημα της προκοπής τώρα, αλλά όσο ζω ελπίζω... :whistle:

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Άντε πάλι με το γελοίο (ο... Δίας να το κάνει :p) «επιχείρημα». Ρε άνθρωπε, αφού ξέρεις ότι αν σκοτώσεις εσύ κάποιον άλλο με τα αυτοκίνητο, τιμωρείσαι. Ενώ αν πας και το ρίξεις σε μια κολόνα δεν σε κυνηγάει κανείς. Γιατί να μην γίνει το ίδιο με το κάπνισμα, όταν δολοφονείς σιγά σιγά τον αθώο διπλανό σου; ;) Εντάξει, δεν περιμένω απάντηση με επιχείρημα της προκοπής τώρα, αλλά όσο ζω ελπίζω... :whistle:

θα μπορούσε να θεωρηθεί κ άσχετο (αλλά δεν είναι).απλό ερώτημα

αφού φοβάσαι τόσο πολύ τον καπνό (σαν παθητικός καπνιστής ,με οτι αυτό συνεπάγεται )-κ προσπαθείς να προασπίσεις την δημόσια υγεία (εννοείται κ την δική σου) ,γιατί δεν φοβάσαι κ δεν καταπολεμάς με το ίδιο πάθος οτιδήποτε αποτελεί εν δυνάμει δολοφόνο όπως π.χ. τα αυτοκίνητα??

όταν βγαίνεις στον δρόμο σίγουρα έχεις επίγνωση των κινδύνων,όπως ξέρεις κι οτι ανα πάσα στιγμή κάποιος θα μπορούσε να σε σκοτώσει,να σε αφήσει ανάπηρο ή οτιδήποτε άλλο (δεν αναφέρομαι σε εσένα συγκεκριμένα,γενικά μιλάω).γιατί δεν απαιτείς ας πούμε κ την απαγόρευση των αυτοκινήτων όπως κ του οτιδήποτε θα μπορούσε να σε΄-με-μας σκοτώσει αργά-γρήγορα-επώδυνα-ανώδυνα???

αυτή η απορία μου δημιουργείται κάθε φορά που παρουσιάζονται ως γελοία οποιοδήποτε επιχείρημα,δεν είναι υπερ της απαγορεύσεως του καπνίσματος.

η λογική λέει οτι αν φοβάσαι τον θάνατο-ασθένεις κτλ φοβάσαι τις αιτίες στο σύνολο τους κ όχι επιλεκτικά.όπως π.χ. γίνεται τώρα στον καπνό.

π.χ. εγώ αν φοβόμουν κάτι τόσο πολύ,θα το απέφευγα όπως ο διάολος το λιβάνι χωρίς να ζητάω την οριστική πάυση κ απαγόρευση του.

εγώ φοβάμαι τα αεροπλάνα κ δεν ταξιδεύω ποτέ με αυτά.΄πάντα με τρένα,πλοία,κ οδικές η θαλάσσιες συγκοινωνίες.

δεν ζήτησα ποτέ να απαγορετυτούν τα αεροπλάνα επειδή εγώ τα φοβάμαι.

[sIGPIC][/sIGPIC]

everything good in life is either illegal, immoral or fattening!!

όταν βγαίνεις στον δρόμο σίγουρα έχεις επίγνωση των κινδύνων,όπως ξέρεις κι οτι ανα πάσα στιγμή κάποιος θα μπορούσε να σε σκοτώσει,να σε αφήσει ανάπηρο ή οτιδήποτε άλλο (δεν αναφέρομαι σε εσένα συγκεκριμένα,γενικά μιλάω).γιατί δεν απαιτείς ας πούμε κ την απαγόρευση των αυτοκινήτων όπως κ του οτιδήποτε θα μπορούσε να σε΄-με-μας σκοτώσει αργά-γρήγορα-επώδυνα-ανώδυνα???

Αν όλα τα αυτοκίνητα σου προκαλούσαν βλάβη στην υγεία σε όλες τις περιπτώσεις που βγαίνεις στον δρόμο (όπως προκαλεί ο καπνός σε όλες τις περιπτώσεις που πάμε να πιούμε έναν καφέ ή σε ένα νυχτερινό κέντρο), τότε όλοι μας θα απαιτούσαμε να απαγορευτούν.

Επειδή όμως δεν είναι έτσι (ή μάλλον για να το πω καλύτερα: ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ), δεν έχουν καμιά σχέση οι δύο περιπτώσεις που συγκρίνεις.

Βασικά απορώ που κάθομαι και προσπαθώ να ανταπαντήσω σε συγκρίσεις τόσο ανόμοιες και ατυχείς... :wacko:

θα μπορούσε να θεωρηθεί κ άσχετο (αλλά δεν είναι).απλό ερώτημα

αφού φοβάσαι τόσο πολύ τον καπνό (σαν παθητικός καπνιστής ,με οτι αυτό συνεπάγεται )-κ προσπαθείς να προασπίσεις την δημόσια υγεία (εννοείται κ την δική σου) ,γιατί δεν φοβάσαι κ δεν καταπολεμάς με το ίδιο πάθος οτιδήποτε αποτελεί εν δυνάμει δολοφόνο όπως π.χ. τα αυτοκίνητα??

αυτή η απορία μου δημιουργείται κάθε φορά που παρουσιάζονται ως γελοία οποιοδήποτε επιχείρημα,δεν είναι υπερ της απαγορεύσεως του καπνίσματος.

η λογική λέει οτι αν φοβάσαι τον θάνατο-ασθένεις κτλ φοβάσαι τις αιτίες στο σύνολο τους κ όχι επιλεκτικά.όπως π.χ. γίνεται τώρα στον καπνό.

π.χ. εγώ αν φοβόμουν κάτι τόσο πολύ,θα το απέφευγα όπως ο διάολος το λιβάνι χωρίς να ζητάω την οριστική πάυση κ απαγόρευση του.

εγώ φοβάμαι τα αεροπλάνα κ δεν ταξιδεύω ποτέ με αυτά.΄πάντα με τρένα,πλοία,κ οδικές η θαλάσσιες συγκοινωνίες.

δεν ζήτησα ποτέ να απαγορετυτούν τα αεροπλάνα επειδή εγώ τα φοβάμαι.

Δεν είναι θέμα φόβου. Οι επικίνδυνοι τρόποι οδήγησης απαγορεύονται. Απαγορεύεται να οδηγάς με πάνω από 50 σε κατοικημένες περιοχές, απαγορεύεται να οδηγάς μιλώντας στο κινητό (εκτός αν έχεις hands-free), απαγορεύονται 1002 πράγματα. ΔΕΝ απαγορεύεται το αυτοκίνητο γενικώς.

Έτσι και με το κάπνισμα. ΔΕΝ θα απαγορευτεί το κάπνισμα γενικώς, θα απαγορευτεί το κάπνισμα όπου είναι επικίνδυνο για το διπλανό σου, δλδ στους δημόσιους κλειστούς χώρους.

Η αναλογία σου θα είχε κάποια λογική ΑΝ απαγορευόταν το κάπνισμα γενικώς. Τώρα είναι απλά άστοχη. Και δεν το εξηγώ μόνο εγώ, έχει αναλυθεί από άπειρους συμφορουμίτες. Απορία:

(1) δε τα διαβάζετε

(2) τα αγνοείτε;;

(3) ή δεν τα καταλαβαινετε;;;;

PS: Ο φόβος για τα αεροπλάνα είναι irrational, δεν στηρίζεται σε κάποια λογική, μιας και το αεροπλάνο αποδεδειγμένα και στατιστικά είναι το πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς. Το κάπνισμα, τόσο το ενεργητικό όσο και το παθητικο, αποδεδειγμένα βλάπτουν στην υγεία.

Την επόμενη φορά πάντως που το ίδιο άκυρο επιχείρημα επαναληφθεί για χιλιοστή φορά δε θα αντέξω :rolleyes:

Δεν είναι θέμα φόβου. Οι επικίνδυνοι τρόποι οδήγησης απαγορεύονται. Απαγορεύεται να οδηγάς με πάνω από 50 σε κατοικημένες περιοχές, απαγορεύεται να οδηγάς μιλώντας στο κινητό (εκτός αν έχεις hands-free), απαγορεύονται 1002 πράγματα. ΔΕΝ απαγορεύεται το αυτοκίνητο γενικώς.

Έτσι και με το κάπνισμα. ΔΕΝ θα απαγορευτεί το κάπνισμα γενικώς, θα απαγορευτεί το κάπνισμα όπου είναι επικίνδυνο για το διπλανό σου, δλδ στους δημόσιους κλειστούς χώρους.

Η αναλογία σου θα είχε κάποια λογική ΑΝ απαγορευόταν το κάπνισμα γενικώς. Τώρα είναι απλά άστοχη. Και δεν το εξηγώ μόνο εγώ, έχει αναλυθεί από άπειρους συμφορουμίτες. Απορία:

(1) δε τα διαβάζετε

(2) τα αγνοείτε;;

(3) ή δεν τα καταλαβαινετε;;;;

PS: Ο φόβος για τα αεροπλάνα είναι irrational, δεν στηρίζεται σε κάποια λογική, μιας και το αεροπλάνο αποδεδειγμένα και στατιστικά είναι το πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς. Το κάπνισμα, τόσο το ενεργητικό όσο και το παθητικο, αποδεδειγμένα βλάπτουν στην υγεία.

Την επόμενη φορά πάντως που το ίδιο άκυρο επιχείρημα επαναληφθεί για χιλιοστή φορά δε θα αντέξω :rolleyes:

δηλαδή η επιχειρηματολογία σας στηρίζεται αποκλειστικά στην λογική κ στην στατιστική?

υπάρχουν στατιστικές που δείχνουν τα θύματα (θανάτους-ασθένειες)που υπάρχουν απο αμάξια,αεροπλάνα, κτλ συγκριτικά με το τσιγάρο για να δούμε ποιο είναι πιο επικίνδυνο??

[sIGPIC][/sIGPIC]

δηλαδή η επιχειρηματολογία σας στηρίζεται αποκλειστικά στην λογική κ στην στατιστική?

υπάρχουν στατιστικές που δείχνουν τα θύματα (θανάτους-ασθένειες)που υπάρχουν απο αμάξια,αεροπλάνα, κτλ συγκριτικά με το τσιγάρο για να δούμε ποιο είναι πιο επικίνδυνο??

Βεβαίως και υπάρχουν και θα τις βρεις στην προηγούμενη σελίδα, στο riskometer.

Βέβαια, αυτό αποτελεί και απόδειξη (και τυπικά πλέον) ότι αγνοείτε αυτά που γράφουν οι συνομιλητές σας και απλά βάζετε την κασέτα με τα άκυρα να παίζει.

Πριν αρχίσουμε να λέμε τα ίδια και τα ίδια, ρίξε μια ματιά στις προηγούμενες σελίδες. Ξέρεις, βοηθάει αρκετά αν θέλεις να συμμετέχεις σε μια κουβέντα/διάλογο να δεις τι έχουν πει και οι προηγούμενοι.

edit: Καθυστέρησα να κάνω submit και με πρόλαβε ο Trobo

Βεβαίως και υπάρχουν και θα τις βρεις στην προηγούμενη σελίδα, στο riskometer.

Βέβαια, αυτό αποτελεί και απόδειξη (και τυπικά πλέον) ότι αγνοείτε αυτά που γράφουν οι συνομιλητές σας και απλά βάζετε την κασέτα με τα άκυρα να παίζει.

πιο άκυρα απο το riskometer δεν παίζει να είναι τα γραφόμενα μας.

ζητάτε να ληφθεί σοβαρά υπόψιν κάτι που δείχνει οτι υπάρχουν λιγότεροι θάνατοι απο την μόλυνση του περιβάλλοντος κ περισσότεροι απο το τσιγάρο?

0 deaths απο terrorism κ άλλα τέτοια γελοία

αξιολύπητη πηγή,για ασφαλή κ λογικά συμπεράσματα.

american council on science and health

μόνο κ μόνο απο τον παραπάνω τιτλο η συγκεριμένη πηγή θα έπρεπε να αποκλειστεί.

αν είναι να παραθέσω κι εγώ πηγές απο την ουγκάντα

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για πες μας λοιπόν, κατά τη γνώμη σου, από ποια χώρα και/ή ποιον οργανισμό θα πρέπει να ειναι τα στατιστικά στοιχεία για να είναι αποδεκτά;

Υπήρχαν κι άλλοι πιο πριν που απέρριπταν πηγές κτλ αλλά δεν είχαν κάτι εναλλακτικό.

Το πιο σημαντικό είναι άλλο. Το παθητικό κάπνισμα βλάπτει. Το ενεργητικό το ίδιο. Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός οργανισμός/επιστήμονας που να υποστηρίζει το αντίθετο. Ο Snowball (και πάλι) αλλά και άλλοι παρέθεσαν πηγές και αποδείξεις. Ακομα και οι καπνοβιομηχανίες το δέχονται.

Άρα γιατί ψάχνουμε πάλι από την αρχή να βρούμε ποια από όλες τις πηγές θάνατου είναι πιο ... θανατηφόρα;; Κι ΕΣΤΩ ότι απο αυτοκίνητα πεθαίνουν περισσότεροι; Που ακριβώς θες να καταλήξεις;; Σου εξηγησα νωρίτερα γιατί το επιχείρημα αυτο είναι έωλο.

ζητάτε να ληφθεί σοβαρά υπόψιν κάτι που δείχνει οτι υπάρχουν λιγότεροι θάνατοι απο την μόλυνση του περιβάλλοντος κ περισσότεροι απο το τσιγάρο?

Ήμουν σίγουρος.

Αστο μεγαλε ακομα και στην Ουγκαντα ξυπνησαν http://news247.gr/a/68!61170 :lol:

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Δε μπορώ να καταλάβω τη λογική ορισμένων εδώ μέσα. Τι σχέση έχουν τα αυτοκίνητα με το κάπνισμα; Επειδή κάποιος θανατηφόρος παράγοντας είναι πιο θανατηφόρος από κάποιον άλλο, πρέπει να αναιρέσουμε πρώτα τον έναν και ύστερα τους υπόλοιπους; Επιτέλους, τι single-tasking λογική είναι αυτή; Δηλαδή η κοινωνία δε μπορεί να ασχοληθεί και να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα ταυτόχρονα; Επειδή η αντιμετώπιση ενός προβλήματος έρχεται σε αντίθεση με τα μικροσυμφέροντα, τα πάθη και τον εθισμό μιας μερίδας ανθρώπων, πόσο λογικό ειναι αυτή η μερίδα του πληθυσμού να βγει και να πει: "ΟΚ, λύστε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα και μετά αυτό"; Τι θα λύσει; Μήπως θα προλάβεις να πάρεις στα μουλωχτά καμία δεκαριά τζούρες μέχρι να σου το απαγορέψουν; :wacko:
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...