Jump to content

oxygene

Members
  • Δημοσιεύσεις

    235
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by oxygene

  1. Φρέσκος στο Α71 μετά από 5 σχεδόν χρόνια με το Α5(2016). Υποτίθεται ότι ήταν πολύ μελετημένη αγορά αλλά τελικά κάτι μου ξέφυγε στο κατά τα άλλα πολύ ικανοποιητικό Α71. Gorilla Glass 3. Στο Α5 δεν είχα ποτέ προστασία οθόνης (ποτέ δεν έβαζα) και κοιτούσα απλώς να μην βρίσκεται στην ίδια τσέπη/τσάντα κλπ μαζί με άλλα αντικείμενα, στοιχειώδης προσοχή δηλαδή. Η οθόνη του μέχρι που αποσύρθηκε στο κουτί του έμεινε άψογη σαν καινούργια χωρίς ούτε καν τα λεγόμενα hairline scratches, αυτά που για να τα δείς πρέπει να πέσει φώς υπό σωστή γωνία. Στο Α71 μετά από 1 μήνα χρήσης και πάλι με την ίδια προσοχή (ούτε πέσιμο, ούτε χτύπημα, ούτε κλειδια κλπ) και έχω ήδη πρόβλημα, όχι σπουδαίο αλλά είναι δυνατόν στο 2021 να γρατσουνιέται οθόνη απλώς επειδή το έβαλες σε μια τσέπη μόνο του; Ψάχνοντας την οθόνη που είχε το Α5 λέει Gorilla Glass 4? Δηλαδή το 2020 έβαλε η Samsung γυαλί χειρότερο από αυτό που είχε πριν 5 χρόνια; Ας πρόσεχα. Αλλά και πάλι με το ίδιο σκεπτικό οι κάμερες δεν την γλιτώνουν, εκεί δε μπορεί να πει κανεις βάλε προστατευτικό ή θήκη. Ακόμα κι αν η θήκη στην πλάτη είναι χοντρή και οι κάμερες πιο μέσα, αρκεί να ακουμπήσεις το κινητό πάνω σε μια κουβέρτα που λέει ο λόγος και θα έχεις γρατσουνιά.
  2. Καινούργιος στη συσκευή και σήμερα παρατήρησα κάτι που το έχω δει να αναφέρεται και παλιότερα χωρίς πολλή κουβέντα όμως. Αυτό το πράσινο "pixel" (βασικά σα μικρή συστάδα μου μοιάζει, δε νομίζω να είναι 1 μόνο pixel) που τρεμοπαίζει εκεί πάνω δίπλα στο punch hole όταν είσαι σε τηλεφωνική κλήση, viber κλπ. Η μόνη ερμηνεία που έχω δει είναι ότι οφείλεται στο proximity sensor αλλά μου φαίνεται κάπως περίεργη σαν εξήγηση. Δηλαδή ολόκληρη Samsung έχει ένα τόσο εμφανές ελάττωμα αποδεκτό τόσον καιρό σε διάφορες συσκευές; Ύστερα, δε θα καεί αυτο το σημείο της οθόνης κάποια στιγμή αν παίζει έτσι;
  3. Θεωρητικά δεν υπάρχει πάνω όριο. Όσο παρέχεται εξτρά αέρας στη κοστολόγιση προϊόντων και υπηρεσιών στον "ανεπτυγμένο" κόσμο, αυτός θα πηγαίνει και στον καταναλωτή. Ας μη ξεχνάμε ότι οι υπολογιστές γενικά (κινητά, λαπτοπ και λοιπά gadget) είναι ίσως ο μοναδικός καταναλωτικός τομέας με τέτοια ταχύτητα εξέλιξης που δεν τη βρίσκεις ούτε σε αυτοκίνητα, ούτε σε κουζίνες/ψυγεία/τοστιέρες. Ύστερα γιατί ένα κινητό που κάνει τόσα πράγματα να έχει λιγότερο από ένα ακριβό ρολόι; Αέρας από δω, αέρας κι από κει.
  4. Αυτό το "δεκάρα τσακιστή - επιδότηση" τι ακριβώς σημαίνει; Για να πάρεις σήμερα καλό κινητό αποκλειστικά με επιδότηση σημαίνει πολύυυυυ γενναία επιδότηση ή πολύυυ γενναία πάγια δηλαδή πολλά λεφτά. Εκτός κι αν μιλάμε για αυτά που με το χαμηλότερο πάγιο τα δίνουν δωρεάν δηλαδή κινητά των 30 ευρώ. Κάποιος που μπορεί να πάρει ένα κινητό των 500 ευρώ με επιδότηση φανερώνει πολλά περισσότερα για την οικονομική του κατάσταση σε σχέση με κάποιον που θα δώσει άπαξ το 500άρι χωρίς συμβόλαιο.. αν το ζητούμενο του poll είναι αυτό φυσικά.
  5. Κομψός σχεδιασμός και καλά χαρακτηριστικά. Καλή επιτυχία!
  6. Μετά από 1 μήνα και κάτι μπορώ να πω ότι τα μόνα ενοχλητικά σημεία είναι 2: 1. το home button.. πάσχει από χαλάρωση (όπως και σε αρκετές ναυαρχίδες όμως), φαίνεται σα να είναι η ποιότητα κατασκευής ένα κλικ πιο κάτω από το υπόλοιπο κινητό που είναι αντάξιο ναυαρχίδων. Ασυναίσθητα έχω καταλήξει να πατάω οτιδήποτε άλλο για ξεκλείδωμα, επιστροφή εκτός από αυτό. 2. η ένταση του ηχείου είναι χαμηλή και σε κάποιες περιπτώσεις όπως ανοιχτή ακρόαση (πχ στο skype που το κάνω συχνά) είναι σαφώς χαμηλότερη από πολλά άλλα κινητά και ταμπλέτες και όταν έχεις άλλους θορύβους στο χώρο δυσκολεύεσαι να ακούσεις.
  7. Από όσο ξέρω δε γίνεται με το εργοστασιακό λογισμικό, άρα ή βάζεις κάποια από τις εφαρμογές για double tap ή άλλες πατέντες (συνήθως παίζοντας με τους αισθητήρες της συσκευής) για τις οποίες όμως βλέπω μεικτά σχόλια, σε άλλους δουλεύει σε άλλους όχι καλά, κολλάει κλπ. ή ρουτάρεις και το ψάχνεις με άλλη rom πια. Προσωπικά θα περιμένω με τη Marshmallow να δω γιατί υποτίθεται ότι υπάρχει σχετικό feature στο native android, ίσως η Samsung αποφασίσει να το ενσωματώσει.
  8. Υποθέτω πως ο φίλος εννοεί τρόπο να ανοίγει την οθόνη χωρίς να πατάει κάποιο hardware button. Το αποτύπωμα δεν κάνει wake την οθόνη (εκτός και έχω χάσει κάτι με το Α5), πρέπει πρώτα να πατήσεις πχ to home button για να ανοίξει και μετά περνάει το αποτύπωμα για το ξεκλείδωμα. Προφανώς κάποιοι το κάνουν σε 1 κίνηση όλο αυτό πιέζοντας και κρατώντας πατημένο το home button αλλά και γω θα ήθελα να δουλεύει όπως σε ipad που είχα όπου απλώς έβαζες το δάχτυλο στον αισθητήρα (χωρίς να πατάς το κουμπί) και άνοιγε-ξεκλειδωνε η οθόνη. Καλά θα ήταν να γινόταν αυτό γιατί όσο να ναι μια ανασφάλεια με το home button την έχω στο A5 που δεν το λες και πολύ συμπαγές, έχει λίγο "αέρα" στα πατήματα.
  9. Τελικά πήρα το τηλ από άλλο κατάστημα, μου βγήκε πολωνικό αλλά κάνοντας τον ίδιο έλεγχο δε βρήκα πουθενά το DUOS και φυσικά οι υποδοχές ήταν μια για sim και μια για sd card. Μπορεί να ήταν απλώς θέμα ROM να χουν ξερω γω μόνο μια version που πιάνει και τα duos εκεί στις χώρες από όπου τα φέρνουν εδώ και σου λέει αν έχεις μονόκαρτο οκ τσιμπάς μια αναβάθμιση και ισιώνεις. Το άλλο σενάριο που σκέφτηκα θα ήταν πολύ τραβηγμένο. Κατά τα άλλα η αλλαγή από 4G σε 3G είχε δραματική επίπτωση στη μπαταρία. Τη 1η μέρα με 4G η συμπεριφορά ήταν αστεία, τώρα από χτες με 3G είμαι μετά από 1μιση μέρα κοντά στο 50% με 1-2 τηλεφωνα, 2 ωρες skype, καμια ώρα παιχνίδι, browsing, social media, emails κλπ γενικά μέτρια χρήση.
  10. Δυστυχώς δεν το έχω πλέον το κινητό. Και πάλι όμως, αν είχε 2 υποδοχές για sim δε θα εξηγούσε πως με update εξαφανίστηκε το duos ή αν είχε 1 υποδοχή δε θα έστεκε να γράφει duos εξ'αρχής. Το βασικό ερώτημα είναι αν ένα δίκαρτο τηλέφωνο μπορεί να χάσει τη δυνατότητα με αναβάθμιση πχ να κάνανε εισαγωγή στην Ευρώπη κάποια δίκαρτα και να τα πουλάνε ως απλά κάνοντας στη πορεία μια αναβάθμιση. Η υποψία αυτή στηρίζεται και στο ότι η συσκευασία ήταν πειραγμένη και το πορτάκι της sim φαγωμένο τόσο όσο χρειάζεται για να καταλάβω πως σίγουρα κάποιος το άνοιξε απρόσεκτα με το σχετικό εργαλείο.
  11. Ας αναφέρω κάτι πολύ περίεργο μήπως κάποιος ξέρει περισσότερα: Πήρα προχτές το κινητό (το απλό, όχι το δίκαρτο) και κάνοντας ένα βασικό έλεγχο και πριν προλάβει να γίνει κάποια αυτόματη αναβάθμιση (είχα σετάρει wifi στην αρχή) κοιτάω στις πληροφορίες και βλέπω με έκπληξη να λέει Galaxy A5 (2016) Duos! Περνάω ένα google account και μου ρχεται email "New sign-in from Samsung Galaxy A5 2016 Duos". Κάποια στιγμή κάνει μια αναβάθμιση και το Duos εξαφανίζεται από παντού. Η έκδοση σταθερά ήταν EUR με περιοχή SEGR/GR. Είναι δυνατόν μια συσκευή να είναι δίκαρτη και απλώς με αναβάθμιση να απενεργοποιείται η δυνατότητα;
  12. Και γώ το ίδιο πρόβλημα έχω με lumia 535 που υποτίθεται είναι στη λίστα για αναβάθμιση. Ούτε στο store υπάρχει. Αναρωτιέμαι μήπως το βγάλανε προσωρινά λόγω προβλημάτων ίσως;
  13. oxygene

    Meizu Pro 5

    πόσο ευρυγώνιος είναι ο φακός; στη φώτο, ειδικά στο αυτοκίνητο που είναι μπροστά φαίνεται έντονο το φαινόμενο των υπερευρυγώνιων (στα όρια των fisheye) σα να είναι φακός κάπου στα 10mm!
  14. Στην αρχή μου έφερε μια παλιά build και την έβαλα αλλά δε πήγε καλά, γύρισα πίσω σε 8 με το recovery tool και εκεί από πάνω την 536.
  15. Α.. έτσι εξηγείται :) δεν το ήξερα αυτό, πάνε χρόοονια από τότε που είχα λαπτοπ ή οτιδήποτε υβριδικό. Οπότε αν χτυπήσει ο δίσκος πας την.. οθόνη για φτιάξιμο; ..ούτε λόγος για να βάζεις-βγάζεις μνήμες, σκληρούς όπως με άλλα κλασικά λαπτοπ. Παρόλα αυτά βρώ λεφτά ποτέ και μου το βγάλει σε σκούρο γκρι-μαύρο το πήρα χτες! Ευχαριστώ :) PS: είμαι ο μόνος που το 1ο πράγμα μου έκανε κλικ στο βίντεο παρουσίασης είναι όταν ανοίγει η οθόνη κι εστιάζει στο αρθρωτό μηχανισμό που ξαπλώνει; φοβερό είναι αυτό!
  16. Να φανταστώ ότι η μια GPU πρέπει να βρίσκεται πίσω από την οθόνη και η 2η στο πληκτρολόγιο; Μου βγαίνουν απορίες χρήσης: 1. Έχεις ανοιχτή εφαρμογή σε laptop-mode και αφαιρείς την οθόνη... τι συμβαίνει μετά; η εφαρμογή μένει ανοιχτή (και προφανώς και το base) περιμένοντας να ξαναβάλεις την οθόνη; 2. στην οθόνη που αφαίρεσες.. αυτά που βλέπεις πού είναι εγκατεστημένα; αφού ο SSD είναι στο base τότε το λειτουργικό του "tablet" πού είναι εγκατεστημένο; σε μνήμη flash; φορτώνει ξερω γω image των win10 εξτρά σε flash σαν instance του τρέχοντος λειτουργικού στο base; ή μήπως win10 mobile;
  17. 536 καθαρή ακριβώς για να είμαι σίγουρος ότι θα το κρίνω σωστά. Ίσως να υπάρχει θέμα ανάλογα με τη συσκευή. Σε προηγούμενη build πάντως δεν είναι θέμα με θερμότητα και μπαταρία, το tile δεν έπαιζε ποτέ (βασικά πολλά tiles όποτε θέλουν παίζουν κι άλλωτε κολλάνε σε συγκεκριμένο state.. πχ το outlook mail είναι τώρα κολλημένο 2 μέρες με notification που φυσικά δεν ισχύει και παρά το ότι δοκίμασα όλα τα γνωστά κόλπα).
  18. 3 θεματάκια που έχω στο 535 μου είναι: 1. Αυτό το tile που μου δείχνει απλώς την ημερομηνία που στο καλό είναι? είναι το outlook calendar που απλώς δεν παίζει σα live tile? 2. Πλέον είμαι σίγουρος ότι υπάρχει θέμα υπερθέρμανσης, το κινητό λίγο να παίξεις παιχνίδι έστω ένα 15λεπτο αμέσως ζεσταίνεται πολύ και είμαι βέβαιος ότι αυτό δε γινόταν στα win8. 3. Για τη μπαταρία τα έχουν πει κι άλλοι, είναι τρομερό απλά να είναι σε stand by και να κατεβαίνει πιο γρήγορα κι απ'τη πιο φορτωμένη ναυαρχίδα. Ίσως και να σχετίζεται με το φαινόμενο της υπερθέρμανσης, πρέπει να τραβάει μεγάλα ζόρια μάλλον το 535 με τα ταπεινά specs.
  19. Καλησπέρα, έχω παρατηρήσει το εξής κατά το customization της start screen: Όταν επιλέξω μια φωτογραφία που ξέρω από πριν ότι έχει διαστάσεις (ή απλώς αναλογίες) ίδιες με το κινητό μου (lumia 535) και παρά το ότι στο preview φροντίζω να την έχω ολόκληρη εντός του πλαισίου, τελικά όταν εφαρμόζεται η αλλαγή φαίνεται σαν να είναι ζουμαρισμένη η φώτο και δε μου τη δείχνει ολόκληρη στο background αλλά ένα κομμάτι της στο κέντρο. Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι αυτή η φώτο φαίνεται πιο σκούρα όταν έχω επιλέξει dark σα στυλ και πιο ανοιχτή (ξεθωριασμένη) όταν επιλέξω light. Κάνοντας ένα πείραμα με transparent png σαν εικόνα διαπιστώνω ότι είτε στη φώτο που διαλέγω πάει το λειτουργικό και εφαρμόζει κάποιο transparency ή απλώς βάζει από πάνω άσπρο ή μαύρο (ανάλογα αν διαλέξεις light ή dark) και πάλι με κάποιο transparency. Το κακό είναι ότι δε βρίσκω τρόπο να έχω τη φωτογραφία μου στο φόντο της start screen όπως ακριβώς τη βλέπω αλλού (πχ στο desktop pc) αλλά είτε αχνή είτε σκούρα. Δε θυμάμαι αν αυτό γινόταν στα 8, υποθέτω πως όχι όμως γιατί τώρα εισάγεται το transparency στη start αλλά και το ότι η φώτο σε ακολουθεί σαν αχνό φόντο σε άλλες screens.
  20. Μπορώ να κάνω την εικασία ότι όσοι έχουν πρόβλημα δεν οφείλεται σε κάποιο τραπεζικό ημερήσιο όριο αλλά είτε στο είδος της συναλλαγής είτε στο είδος του πωλητή. Πχ χτες βραδύ και σήμερα πριν από λίγο προσπάθησα να πάρω κάτι πραγματάκια μικρής αξίας από αμερικάνικο ebay, μετά από βρετανό στο ebay.co.uk χωρίς επιτυχία (με χρεωστική πειραιώς μέσω paypal). Χτες όμως κατάφερα να πληρώσω με την ίδια κάρτα fees για το etsy.com (ιρλανδία) ενώ πριν λίγο τελικά μπόρεσα να πάρω τα πραγματάκια που έλεγα από γερμανικό site. Ενδεχομένως το ebay σαν ebay να έχει πρόβλημα (να είναι "σημαδεμένο" κατά κάποιο τρόπο από τις τράπεζες λόγω μεγάλου όγκου αιτήσεων πληρωμής). PS: σε σχετική ερώτηση στην υποστήριξη της Πειραιώς o υπάλληλος μου είπε ότι εξαρτάται από τον συνδυασμό είδους/ύψους συναλλαγής
  21. Το κινητό το πήρα πριν 1 εβδομάδα και μετα βεβαιότητας μπορώ να πώ ότι το πρόβλημα δεν είναι απλώς με τα πολλά δάχτυλα αλλά και με το 1. Πχ στο store γράφεις στην αναζήτηση μια λέξη και στο autocomplete που βγαίνει μου τυχαίνει συχνά να πατάω μια επιλογή και να επιλέγεται η από πάνω ή η από κάτω. Ομοίως στο candy crash μου έτυχε να πατάω σε σημείο της οθόνης και να σπάνε καραμέλες σε άλλο! Στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγε η εφαρμογή αλλά μετά από μέρες έχω καταλήξει ότι είναι είναι γενικό το κακό αλλά δεν εμφανίζεται πάντα.
  22. τρομερό τηλέφωνο, πολύ τυχερός αυτός που θα το κερδίσει! :)
  23. Καλησπέρα, καλή χρονιά και υγεία σε όλους! Δε ξέρω αν έχει αναφερθεί αυτό που θα γράψω - και δε ξέρω και αν είναι θέμα hardware ή software - αλλά παίζοντας candy crush στο iPhone 5s διαπίστωσα ότι όταν το τηλέφωνο είναι σε portrait mode στις άκρες της οθόνης δε πιάνουν τα tap σα να μη δουλεύει καθόλου αισθητήρας εκεί με αποτέλεσμα να πρέπει να γυρίσω το κινητό οριζόντια για να συνεχίσω το παιχνίδι. Στην αρχή σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι η ιδέα μου γιατί έχω κάπως χοντρά δάχτυλα, όμως το παιχνίδι είναι τόσο διάσημο που αν έφταιγε κάτι άλλο θα είχε ήδη αναφερθεί από άλλους. Πράγματι βρήκα στο Google σχετικές αναφορές που όμως δεν αφορούσαν μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και σε άλλες εφαρμογές. Όμως άλλες πάλι εφαρμογές δεν έχουν πρόβλημα όπως πχ το Maps που αντιλαμβάνεται τα gestures σε όλο το εύρος της οθόνης. Άραγε είναι κατασκευαστικό πρόβλημα της συσκευής μου, το έχουν όλα τα iPhone ή κάποιο πράγμα στο κώδικα φαίνεται να οδηγεί σε λάθη developers συγκεκριμένων εφαρμογών? Και μια πιο άσχετη απορία, αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο θα ήταν να κάνουν το home button εκτός από μηχανισμό ξεκλειδώματος να δέχεται επίσης το αποτύπωμα για να σε πάει στη home screen χωρίς να το πατήσεις μέχρι κάτω αλλά απλώς ακουμπώντας το (θα έδινε ατελείωτη διάρκεια ζωής στο κουμπί νομίζω).
×
×
  • Create New...