Jump to content

oxygene

Members
  • Δημοσιεύσεις

    235
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About oxygene

  • Ημ. Γέννησης 10/10/1975

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Wind - Ελλάδα

oxygene's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Φρέσκος στο Α71 μετά από 5 σχεδόν χρόνια με το Α5(2016). Υποτίθεται ότι ήταν πολύ μελετημένη αγορά αλλά τελικά κάτι μου ξέφυγε στο κατά τα άλλα πολύ ικανοποιητικό Α71. Gorilla Glass 3. Στο Α5 δεν είχα ποτέ προστασία οθόνης (ποτέ δεν έβαζα) και κοιτούσα απλώς να μην βρίσκεται στην ίδια τσέπη/τσάντα κλπ μαζί με άλλα αντικείμενα, στοιχειώδης προσοχή δηλαδή. Η οθόνη του μέχρι που αποσύρθηκε στο κουτί του έμεινε άψογη σαν καινούργια χωρίς ούτε καν τα λεγόμενα hairline scratches, αυτά που για να τα δείς πρέπει να πέσει φώς υπό σωστή γωνία. Στο Α71 μετά από 1 μήνα χρήσης και πάλι με την ίδια προσοχή (ούτε πέσιμο, ούτε χτύπημα, ούτε κλειδια κλπ) και έχω ήδη πρόβλημα, όχι σπουδαίο αλλά είναι δυνατόν στο 2021 να γρατσουνιέται οθόνη απλώς επειδή το έβαλες σε μια τσέπη μόνο του; Ψάχνοντας την οθόνη που είχε το Α5 λέει Gorilla Glass 4? Δηλαδή το 2020 έβαλε η Samsung γυαλί χειρότερο από αυτό που είχε πριν 5 χρόνια; Ας πρόσεχα. Αλλά και πάλι με το ίδιο σκεπτικό οι κάμερες δεν την γλιτώνουν, εκεί δε μπορεί να πει κανεις βάλε προστατευτικό ή θήκη. Ακόμα κι αν η θήκη στην πλάτη είναι χοντρή και οι κάμερες πιο μέσα, αρκεί να ακουμπήσεις το κινητό πάνω σε μια κουβέρτα που λέει ο λόγος και θα έχεις γρατσουνιά.
  2. Καινούργιος στη συσκευή και σήμερα παρατήρησα κάτι που το έχω δει να αναφέρεται και παλιότερα χωρίς πολλή κουβέντα όμως. Αυτό το πράσινο "pixel" (βασικά σα μικρή συστάδα μου μοιάζει, δε νομίζω να είναι 1 μόνο pixel) που τρεμοπαίζει εκεί πάνω δίπλα στο punch hole όταν είσαι σε τηλεφωνική κλήση, viber κλπ. Η μόνη ερμηνεία που έχω δει είναι ότι οφείλεται στο proximity sensor αλλά μου φαίνεται κάπως περίεργη σαν εξήγηση. Δηλαδή ολόκληρη Samsung έχει ένα τόσο εμφανές ελάττωμα αποδεκτό τόσον καιρό σε διάφορες συσκευές; Ύστερα, δε θα καεί αυτο το σημείο της οθόνης κάποια στιγμή αν παίζει έτσι;
  3. Θεωρητικά δεν υπάρχει πάνω όριο. Όσο παρέχεται εξτρά αέρας στη κοστολόγιση προϊόντων και υπηρεσιών στον "ανεπτυγμένο" κόσμο, αυτός θα πηγαίνει και στον καταναλωτή. Ας μη ξεχνάμε ότι οι υπολογιστές γενικά (κινητά, λαπτοπ και λοιπά gadget) είναι ίσως ο μοναδικός καταναλωτικός τομέας με τέτοια ταχύτητα εξέλιξης που δεν τη βρίσκεις ούτε σε αυτοκίνητα, ούτε σε κουζίνες/ψυγεία/τοστιέρες. Ύστερα γιατί ένα κινητό που κάνει τόσα πράγματα να έχει λιγότερο από ένα ακριβό ρολόι; Αέρας από δω, αέρας κι από κει.
  4. Αυτό το "δεκάρα τσακιστή - επιδότηση" τι ακριβώς σημαίνει; Για να πάρεις σήμερα καλό κινητό αποκλειστικά με επιδότηση σημαίνει πολύυυυυ γενναία επιδότηση ή πολύυυ γενναία πάγια δηλαδή πολλά λεφτά. Εκτός κι αν μιλάμε για αυτά που με το χαμηλότερο πάγιο τα δίνουν δωρεάν δηλαδή κινητά των 30 ευρώ. Κάποιος που μπορεί να πάρει ένα κινητό των 500 ευρώ με επιδότηση φανερώνει πολλά περισσότερα για την οικονομική του κατάσταση σε σχέση με κάποιον που θα δώσει άπαξ το 500άρι χωρίς συμβόλαιο.. αν το ζητούμενο του poll είναι αυτό φυσικά.
  5. Κομψός σχεδιασμός και καλά χαρακτηριστικά. Καλή επιτυχία!
  6. Μετά από 1 μήνα και κάτι μπορώ να πω ότι τα μόνα ενοχλητικά σημεία είναι 2: 1. το home button.. πάσχει από χαλάρωση (όπως και σε αρκετές ναυαρχίδες όμως), φαίνεται σα να είναι η ποιότητα κατασκευής ένα κλικ πιο κάτω από το υπόλοιπο κινητό που είναι αντάξιο ναυαρχίδων. Ασυναίσθητα έχω καταλήξει να πατάω οτιδήποτε άλλο για ξεκλείδωμα, επιστροφή εκτός από αυτό. 2. η ένταση του ηχείου είναι χαμηλή και σε κάποιες περιπτώσεις όπως ανοιχτή ακρόαση (πχ στο skype που το κάνω συχνά) είναι σαφώς χαμηλότερη από πολλά άλλα κινητά και ταμπλέτες και όταν έχεις άλλους θορύβους στο χώρο δυσκολεύεσαι να ακούσεις.
  7. Από όσο ξέρω δε γίνεται με το εργοστασιακό λογισμικό, άρα ή βάζεις κάποια από τις εφαρμογές για double tap ή άλλες πατέντες (συνήθως παίζοντας με τους αισθητήρες της συσκευής) για τις οποίες όμως βλέπω μεικτά σχόλια, σε άλλους δουλεύει σε άλλους όχι καλά, κολλάει κλπ. ή ρουτάρεις και το ψάχνεις με άλλη rom πια. Προσωπικά θα περιμένω με τη Marshmallow να δω γιατί υποτίθεται ότι υπάρχει σχετικό feature στο native android, ίσως η Samsung αποφασίσει να το ενσωματώσει.
  8. Υποθέτω πως ο φίλος εννοεί τρόπο να ανοίγει την οθόνη χωρίς να πατάει κάποιο hardware button. Το αποτύπωμα δεν κάνει wake την οθόνη (εκτός και έχω χάσει κάτι με το Α5), πρέπει πρώτα να πατήσεις πχ to home button για να ανοίξει και μετά περνάει το αποτύπωμα για το ξεκλείδωμα. Προφανώς κάποιοι το κάνουν σε 1 κίνηση όλο αυτό πιέζοντας και κρατώντας πατημένο το home button αλλά και γω θα ήθελα να δουλεύει όπως σε ipad που είχα όπου απλώς έβαζες το δάχτυλο στον αισθητήρα (χωρίς να πατάς το κουμπί) και άνοιγε-ξεκλειδωνε η οθόνη. Καλά θα ήταν να γινόταν αυτό γιατί όσο να ναι μια ανασφάλεια με το home button την έχω στο A5 που δεν το λες και πολύ συμπαγές, έχει λίγο "αέρα" στα πατήματα.
  9. Τελικά πήρα το τηλ από άλλο κατάστημα, μου βγήκε πολωνικό αλλά κάνοντας τον ίδιο έλεγχο δε βρήκα πουθενά το DUOS και φυσικά οι υποδοχές ήταν μια για sim και μια για sd card. Μπορεί να ήταν απλώς θέμα ROM να χουν ξερω γω μόνο μια version που πιάνει και τα duos εκεί στις χώρες από όπου τα φέρνουν εδώ και σου λέει αν έχεις μονόκαρτο οκ τσιμπάς μια αναβάθμιση και ισιώνεις. Το άλλο σενάριο που σκέφτηκα θα ήταν πολύ τραβηγμένο. Κατά τα άλλα η αλλαγή από 4G σε 3G είχε δραματική επίπτωση στη μπαταρία. Τη 1η μέρα με 4G η συμπεριφορά ήταν αστεία, τώρα από χτες με 3G είμαι μετά από 1μιση μέρα κοντά στο 50% με 1-2 τηλεφωνα, 2 ωρες skype, καμια ώρα παιχνίδι, browsing, social media, emails κλπ γενικά μέτρια χρήση.
  10. Δυστυχώς δεν το έχω πλέον το κινητό. Και πάλι όμως, αν είχε 2 υποδοχές για sim δε θα εξηγούσε πως με update εξαφανίστηκε το duos ή αν είχε 1 υποδοχή δε θα έστεκε να γράφει duos εξ'αρχής. Το βασικό ερώτημα είναι αν ένα δίκαρτο τηλέφωνο μπορεί να χάσει τη δυνατότητα με αναβάθμιση πχ να κάνανε εισαγωγή στην Ευρώπη κάποια δίκαρτα και να τα πουλάνε ως απλά κάνοντας στη πορεία μια αναβάθμιση. Η υποψία αυτή στηρίζεται και στο ότι η συσκευασία ήταν πειραγμένη και το πορτάκι της sim φαγωμένο τόσο όσο χρειάζεται για να καταλάβω πως σίγουρα κάποιος το άνοιξε απρόσεκτα με το σχετικό εργαλείο.
  11. Ας αναφέρω κάτι πολύ περίεργο μήπως κάποιος ξέρει περισσότερα: Πήρα προχτές το κινητό (το απλό, όχι το δίκαρτο) και κάνοντας ένα βασικό έλεγχο και πριν προλάβει να γίνει κάποια αυτόματη αναβάθμιση (είχα σετάρει wifi στην αρχή) κοιτάω στις πληροφορίες και βλέπω με έκπληξη να λέει Galaxy A5 (2016) Duos! Περνάω ένα google account και μου ρχεται email "New sign-in from Samsung Galaxy A5 2016 Duos". Κάποια στιγμή κάνει μια αναβάθμιση και το Duos εξαφανίζεται από παντού. Η έκδοση σταθερά ήταν EUR με περιοχή SEGR/GR. Είναι δυνατόν μια συσκευή να είναι δίκαρτη και απλώς με αναβάθμιση να απενεργοποιείται η δυνατότητα;
  12. Και γώ το ίδιο πρόβλημα έχω με lumia 535 που υποτίθεται είναι στη λίστα για αναβάθμιση. Ούτε στο store υπάρχει. Αναρωτιέμαι μήπως το βγάλανε προσωρινά λόγω προβλημάτων ίσως;
  13. oxygene

    Meizu Pro 5

    πόσο ευρυγώνιος είναι ο φακός; στη φώτο, ειδικά στο αυτοκίνητο που είναι μπροστά φαίνεται έντονο το φαινόμενο των υπερευρυγώνιων (στα όρια των fisheye) σα να είναι φακός κάπου στα 10mm!
×
×
  • Create New...