Jump to content

[iPhone FAQ] Απορίες "αρχάριων" χρηστών

pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ok ευχαριστω......! ευτυχως το χω παρει σε πανεμορφο λευκο :D

για τον υπολογιστη τι προγραμματα να κατεβασω με το iTunes και το iCloud ειμαι οκ?

Edited by ziaba

Xperiaλόγος

Optimuλόγος

Motoλόγος

Μηλοφωνολόγος

Ascendολόγος

• Απαντήσεις 531
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

για τον υπολογιστη τι προγραμματα να κατεβασω με το iTunes και το iCloud ειμαι οκ?

Ναι τι άλλο; Το iTunes κάνει όλη την διαχείρηση του τηλεφώνου. Για το iCloud που λες δεν γνωρίζω δεν εχω Windows.

Δεν χρειάζεται να πολύ ψάχνεις.

Σιγά σιγά θα σου δημιουργηθεί πχ μια ανάγκη ότι θέλεις να περάσεις μια ταινία. Θα ρωτήσεις θα σου πούμε.

Κάπως έτσι θα καταλάβεις την φιλοσοφία. Δεν είναι τίποτα δύσκολο

Nokia 8800 Scirocco

Εάν την κλείσει αυτός (προφανώς μέσω του menu , έτσι δεν είναι ; ) , εγώ μετά εάν προσπαθήσω να την ανοίξω έχοντας στη συσκευή τη δικιά μου sim θα είναι όλα ok ;

Ο προηγούμενος ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ θα πρέπει να κλείσει την εύρεση εισάγοντας το συνθηματικό του και στη συνέχεια να κανείς πλήρης διαγραφη της συσκευής. Εσύ κάνοντας στη συνέχεια εκ νέου διαμόρφωση, ορίζεις το δικό σου Apple ID, κι ο,τι δεδομένα συγχρονίζονται με αυτό.

Για αρχή θα κατεβάσεις το iTunes και το iCloud panel, στην ενότητα οδηγών iOS θα βρεις πολλά χρήσιμα πράγματα για τη συσκευή σου.

Edited by DINFUN

• 1 month later...

Καλησπέρα σας!

Νέος χρηστης ενός πανέμορφου ανθρακί iPhone 6 64Gb, μετά απο 23 χρονια ('92) σε Nokia με Symbian και Windows Phone, μια ερώτηση (κυρίως προς προην χρηστες WP) και χίλια συγγνώμη αν έχει απαντηθεί στο παρελθόν!

Υπάρχει τρόπος να γίνει μεταφορά επαφών απο OneDrive σε ICloud?? Ίσως και φωτο η βίντεο???

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

http://facebook.com/doukasf

Nokia list : 2110, 8110, 6110, 7110, 6210, 8210, 7210, 6600, 7610, 6680, N70, N73, N82, N97, N8, Lumia 520 red, Lumia 1020 white, Lumia 930 green, Iphone 6 Space Gray 64gb

Photo και Video δεν ξέρω γιατί να τα μεταφέρεις να σου πω την αλήθεια καθότι το OneDrive σου δίνει 100GB και το iCloud μόλις 5. Επαφές γίνεται αφού συγχρονίζεις το iPhone με τον λογαριασμό του Exchange, Hotmail ή ότι έχεις.
Ας επιχειρήσουμε...

Να κατεβάσω το update 8.3 στη συσκευή μου, η δημιουργεί "θέματα"???

Ευχαριστώ

Nokia list : 2110, 8110, 6110, 7110, 6210, 8210, 7210, 6600, 7610, 6680, N70, N73, N82, N97, N8, Lumia 520 red, Lumia 1020 white, Lumia 930 green, Iphone 6 Space Gray 64gb

Καταρχάς, δε μας λες ποια συσκευή έχεις...;

Edit:

Μόλις είδα από τα προηγούμενα μηνύματά σου πως έχεις το 6.

Όχι, δεν θα δημιουργηθεί κάποιο θέμα.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Όχι, δεν θα δημιουργηθεί κάποιο θέμα.

Ευχαριστώ πολύ φίλε Itchrist86

Μια ακόμα ερώτηση :

Προσπαθώ να σετάρω το λογαριασμό Gmail που έχω, αλλά ενώ γράφω όλα τα στοιχεία κανονικά (συνθηματικά κλπ) μου βγάζει ότι είναι λάθος το όνομα η το συνθηματικό!

Είναι σωστά όμως, έχω κατεβάσει ήδη το Gmail app και συγχρονίζει κανονικά!!!

Edited by Doukas_F

• 3 months later...

Καλησπερα σας.

Ενας φιλος εχει ενα iphone 6s ή 6s plus και ξεχασε εντελως τι μειλ ειχε δηλωσει στο κινητο και τωρα καθε φορα που ανοιγει το κινητο του ζηταει μειλ και επειδη δεν θυμαται τι μειλ ειχε βαλει δεν μπορει να ανοιξει το κινητο.

Υπαρχει καποια λυση γι' αυτο το προβλημα και αν ναι ποια ειναι αυτη?

Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο και τις απαντησεις σας.

Καλησπερα σας.

Ενας φιλος εχει ενα iphone 6s ή 6s plus και ξεχασε εντελως τι μειλ ειχε δηλωσει στο κινητο και τωρα καθε φορα που ανοιγει το κινητο του ζηταει μειλ και επειδη δεν θυμαται τι μειλ ειχε βαλει δεν μπορει να ανοιξει το κινητο.

Υπαρχει καποια λυση γι' αυτο το προβλημα και αν ναι ποια ειναι αυτη?

Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο και τις απαντησεις σας.

Καλημέρα φίλε μου, εννοείς, iPhone 6 όχι iPhone 6S, καθώς δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη. Εάν έχει ξεχάσει το email ή τον κωδικό μπορεί να τον αλλάξει ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

https://support.apple.com/el-gr/HT202667

Εισαι σιγουρος οτι γινεται χωρις να θυμαται απολυτως τιποτα απο το mail που ειχε βαλει εξ' αρχης στο κινητο?

Δεν του ζηταει δηλαδη κατι απο το παλιο mail ή κωδικο?

Μηπως γνωριζεις για ποιο λογο του ζητησε ξαφνικα το μειλ για να μπει στο κινητο?

Επισης πως θα κανω sing out απο το mail αφου δεν μπαινει καν στο μενου του κινητου αν δεν του βαλω το μειλ.

Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και το χρονο σου.

Εισαι σιγουρος οτι γινεται χωρις να θυμαται απολυτως τιποτα απο το mail που ειχε βαλει εξ' αρχης στο κινητο?

Δεν του ζηταει δηλαδη κατι απο το παλιο mail ή κωδικο?

Μηπως γνωριζεις για ποιο λογο του ζητησε ξαφνικα το μειλ για να μπει στο κινητο?

Επισης πως θα κανω sing out απο το mail αφου δεν μπαινει καν στο μενου του κινητου αν δεν του βαλω το μειλ.

Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και το χρονο σου.

Κάτι δεν έγινε κατανοητό. Η συσκευή είναι κατοχυρωμένη στον ιδιοκτήτη της, μέσω του email. (AppleID). Εάν για οποιοδήποτε λόγο ξεχάσει κάποιος το email (Apple ID) μπορεί να συνδέσει τη συσκευή του στο iTunes και να αναγνωρίσει το email. Εάν ο ιδιοκτήτης έχει ξεχάσει και email και password από τη συσκευή και δεν μπορεί να θυμηθεί το email παρότι φαίνεται με αστεράκια, τότε η συσκευή αχρηστεύεται και είναι μόνον για ανταλλακτικά.

Εξαίρεση αποτελεί η ύπαρξη απόδειξης αγοράς με την οποία μπορεί να αποδείξει την κατοχή του. Τότε μπορεί να επικοινωνήσει με την Apple, ώστε να του ξεκλειδώσουν τη συσκευή αυτόματα.

Για την Ελλάδα μπορείτε να καλέσετε: 00800 4414 5417

Edited by DINFUN

Δηλαδη αν ξεχασεις μειλ και κωδικο παει το κινητο σου.

Μπραβο apple λοιπον γι' αυτη τη δυνατοτητα.

Και αν εχει ληξει η εγγυηση του κινητου π.χ. αν ειναι καποιο iphone 5 τι κανεις???

Το πετας ή πληρωνεις την κυρια apple για να στο ξεκλειδωσει.

Για ακομα μια φορα μπραβο apple για τις τρομερες δυνατοτητες "κλειδωματος" του κινητου σου ακομα και απο εσεναν τον ιδιο.

Εμενα προσωπικα κατι τετοια με κανουν και δεν αγοραζω ποτε συσκευη apple γιατι αν γινει κατι και ξεχασεις το μειλ/κωδικο(Ή να το παω ποιο μακρυα δεν μπαινεις ποτε σε αυτο το μειλ που εχεις δηλωσει τη συσκευη apple με αποτελεσμα μετα απο καποιο καιρο να σβηστει αυτοματα το μειλ τι κανεις?) που εχεις βαλει αρχικα στη συσκευη apple απλα την εχεις για διακοσμητική χρηση και τιποτα αλλο.

Edited by adais

Δηλαδη αν ξεχασεις μειλ και κωδικο παει το κινητο σου.

Μπραβο apple λοιπον γι' αυτη τη δυνατοτητα.

Και αν εχει ληξει η εγγυηση του κινητου π.χ. αν ειναι καποιο iphone 5 τι κανεις???

Το πετας ή πληρωνεις την κυρια apple για να στο ξεκλειδωσει.

Για ακομα μια φορα μπραβο apple για τις τρομερες δυνατοτητες "κλειδωματος" του κινητου σου ακομα και απο εσεναν τον ιδιο.

Εμενα προσωπικα κατι τετοια με κανουν και δεν αγοραζω ποτε συσκευη apple γιατι αν γινει κατι και ξεχασεις το μειλ/κωδικο(Ή να το παω ποιο μακρυα δεν μπαινεις ποτε σε αυτο το μειλ που εχεις δηλωσει τη συσκευη apple με αποτελεσμα μετα απο καποιο καιρο να σβηστει αυτοματα το μειλ τι κανεις?) που εχεις βαλει αρχικα στη συσκευη apple απλα την εχεις για διακοσμητική χρηση και τιποτα αλλο.

Το σκεπτικό σου ξεκινάει από λάθος βάση. Απο τη στιγμή που το Apple ID ειναι η ταυτότητα της συσκευής σου η οποία δεν επιτρέπει σε τρίτους να τη χρησιμοποιήσουν, τη φιλάς σαν κόρη οφθαλμού. Όπως αναφέρω παραπάνω,;εάν μπορείς να αποδείξεις την κατοχή της συσκευής, η Apple στο ξεκλειδώνει. Τέλος εάν δεν μπορείς ούτε καν να αναγνωρίσεις το email σου, τότε πιθανολογώ πως δεν ειναι δίκη σου η συσκευή.

Ναι στη ξεκλειδωνει αλλα αν ειναι εκτος εγγυησης τι γινεται?

Πρεπει να πληρωσεις για κατι που θα μπορουσες να κανεις και μονος σου ετσι δεν ειναι?

Εσενα δηλαδη δεν σου εχει τυχει ποτε να θυμασαι το μειλ και να εχεις ξεχασει εντελως το κωδικο αλλα ακομα και την κρυφη ερωτηση επαναφορας του κωδικου με αποτελεσμα να μην μπορεις να κανεις κατι για να δεις το περιεχομενο αυτου του μειλ σου?

Κατι τετοιο πιστευω ειναι πολυ συνηθες στο κοσμο γιατι δυστυχως δεν φιλαμε ολοι καπου ολους τους κωδικους μας ωστε να τους βρουμε σε περιπτωση που τους ξεχασουμε.

Μακαρι να το καναμε.

Αποψη μου ειναι οτι ολοκληρη apple θα μπορουσε να κανει κατι ποιο φιλικο στο χρηστη στη περιπτωση που ξεχασει ή δεν εχει προσβασει στο mail που ειχε δηλωσει στην οποια apple συσκευη.

Edited by adais

Ναι στη ξεκλειδωνει αλλα αν ειναι εκτος εγγυησης τι γινεται?

Πρεπει να πληρωσεις για κατι που θα μπορουσες να κανεις και μονος σου ετσι δεν ειναι?

Εσενα δηλαδη δεν σου εχει τυχει ποτε να θυμασαι το μειλ και να εχεις ξεχασει εντελως το κωδικο αλλα ακομα και την κρυφη ερωτηση επαναφορας του κωδικου με αποτελεσμα να μην μπορεις να κανεις κατι για να δεις το περιεχομενο αυτου του μειλ σου?

Κατι τετοιο πιστευω ειναι πολυ συνηθες στο κοσμο γιατι δυστυχως δεν φιλαμε ολοι καπου ολους τους κωδικους μας ωστε να τους βρουμε σε περιπτωση που τους ξεχασουμε.

Μακαρι να το καναμε.

Αποψη μου ειναι οτι ολοκληρη apple θα μπορουσε να κανει κατι ποιο φιλικο στο χρηστη στη περιπτωση που ξεχασει ή δεν εχει προσβασει στο mail που ειχε δηλωσει στην οποια apple συσκευη.

1. Η συσκευή σου ξεκλειδώνει μέσω τηλεφώνου, δεν υπάρχει κάποια χρέωση.

Όχι δεν μου έχει τύχει, καθώς σημειώνω όλα τα απαραίτητα συνθηματικά και mail. Είναι σπάνιο να ξεχάσει κάποιος και το email και το συνθηματικό. Γίνεται επαναφορά συνθηματικού στο email, εύκολα.

τι θα πρότεινες, ώστε να διασφαλίσει τον κάτοχο σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής;

01. Αυτο δεν το γνωριζα.

Ενα πολυ απλο πραγμα που το εχουν και τα κινητα αντιπαλων εταιριων.

Αν πατηθει 3(ή οσες φορες θελει ο κατασκευαστης του καθε τηλεφωνου) λαθος κωδικος ή μειλ ή στοιχεια επαληθευσης του κινητου να γινεται factory default και ετσι οτιδηποτε ειχε ο κατοχος του κινητου δεν προκειτε να τα δει κανενας αλλος.

Edited by adais

• 9 months later...
  • Administrators
άλλες απορίες δεν έχουν οι αρχάριοι χρήστες ?

Έχουν... αλλά αναζητούν απαντήσεις συνήθως στο εκάστοτε θέμα της συσκευής που τους ενδιαφέρει.

Modpic.gif

• 3 weeks later...
Καλημέρα. Είμαι νέος κάτοχος, προερχόμενος από android και ήθελα να ρωτήσω το εξής : Απ' ότι έχω καταλάβει μπορώ να ανακτήσω τις επαφές μου από το gmail, συγχρονίζοντας το iphone μου. Ωστόσο υπάρχει δυνατότητα να δώσω άλλο email για το apple id ή αναγκαστικά τον ίδιο λογαριασμό gmail; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλημέρα. Είμαι νέος κάτοχος, προερχόμενος από android και ήθελα να ρωτήσω το εξής : Απ' ότι έχω καταλάβει μπορώ να ανακτήσω τις επαφές μου από το gmail, συγχρονίζοντας το iphone μου. Ωστόσο υπάρχει δυνατότητα να δώσω άλλο email για το apple id ή αναγκαστικά τον ίδιο λογαριασμό gmail; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ναι μπορείς να δώσεις άλλο mail για να φτιάξεις apple id. Έτσι και αλλιώς το gmail σου θα το περάσεις στις ρυθμίσεις της συσκευής για να κατεβάσεις τις επαφές σου στο iphone. Δεν θα συνδεθεί με κάποια λειτουργία το gmail σου. Μετά που θα περάσεις τις επαφές στο iphone μπορείς να το αφαιρέσεις από τις ρυθμίσεις.

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

Ευχαριστώ πολύ! Φοβάμαι ότι θα έχω και άλλες απορίες, παρά το διάβασμα που κάνω!

Για αυτό είμαστε εδώ, για να βοηθάει ο ένας τον άλλο.

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

Ευχαριστώ πολύ! Φοβάμαι ότι θα έχω και άλλες απορίες, παρά το διάβασμα που κάνω!

Σίγουρα θα έχεις. Ειναι ένα διαφορετικό λειτουργικό που θα σου φανεί κάπως παράξενο για αρχή. Ειδικά όταν θα θέλεις να κανεις κάποια πράγματα που έκανες στο android ενώ εδω γίνονται με διαφορετικό τροπο

Υπομονή και όλα μια συνήθεια πάντως ειναι

Nokia 8800 Scirocco

Σίγουρα θα έχεις. Ειναι ένα διαφορετικό λειτουργικό που θα σου φανεί κάπως παράξενο για αρχή. Ειδικά όταν θα θέλεις να κανεις κάποια πράγματα που έκανες στο android ενώ εδω γίνονται με διαφορετικό τροπο

Υπομονή και όλα μια συνήθεια πάντως ειναι

Εγώ τα έχω βρει μπαστούνια με το Itunes.Tα μόνα που καταφέρνω είναι επαναφορές συσκευής ,συγχρονισμός φωτό και backup καθώς και ηχους κλήσεων.Αλλά έχω ψιλοκαταλάβει το icloud το οποιο για εμενα είναι εξαιρετικό μιας και δεν έχω χάσει ποτε τίποτα αν και έχω κάνει πόσες επαναφορές και όλα ξαναήρθανε στη συσκευή αμέσως,φτανει να έχεις κάνει τις σωστές ρυθμίσεις....Παντως στο android δεν ξαναγυρνάω με τίποτα

• The topic was unpinned