Jump to content

iPhone 3G / 3GS

pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ευχαριστώ για την άμεση και ουσιαστική απάντηση.

Παρακαλώ να είστε καλά, ό,τι χρειαστείτε στη διάθεσή σας! :)

• Απαντήσεις 6,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Τηλεφώνησα σε 1-3 εργαστήρια στο Χαλάνδρι και οι τιμές για αντικατάσταση μπαταρίας είναι από 25 έως 35 δυστυχώς.

Θα το ψάξω πάλι αύριο αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω ακόμη και τα 25€.

Τηλεφώνησα σε 1-3 εργαστήρια στο Χαλάνδρι και οι τιμές για αντικατάσταση μπαταρίας είναι από 25 έως 35 δυστυχώς.

Θα το ψάξω πάλι αύριο αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω ακόμη και τα 25€.

Ναι η εργασία κυμαίνεται κατά μέσω όρο στα 30€ για οποιαδήποτε αντικατάσταση ανταλλακτικού στο iPhone.

Η μπαταρία προφανώς ήταν στα τελευταία της. Μετά τον καιρό που την αφησες στο συρτάρι έχασε και τα τελευταία ποσοστά ενέργειας που είχαν μείνει και μάλλον καταστράφηκε.
Nokia 8800 Scirocco

Όπως έγραψα παραπάνω, το κινητό έμεινε σε αχρησία για 1 μήνα περίπου και αυτό το διάστημα δεν δικαιολογεί το άδειασμα, εκτός αν συνέβη κάτι άλλο.

Χθες το βράδυ είδα ότι άρχισε να παίρνει φόρτιση, το άφησα όλη τη νύχτα και σήμερα το πρωί που είχε φορτιστεί 100% και χωρίς να βάλω τη sim (την είχα μεταφέρει στο παλιό Nokia για να έχει τηλέφωνο) άνοιξα τις ρυθμίσεις για ειδικά το Wifi και είδα ότι ήταν ανοικτό (!!!). Αυτή, μάλλον, ήταν η αιτία που άδειασε τόσο γρήγορα η μπαταρία, σε συνδυασμό, ίσως, με το ότι μπορεί να είναι πεσμένη.

Είναι σίγουρο ότι δεν είχα ανοίξει το wifi την ΚΥ και μάλλον είχε μείνει από την προηγούμενη χρήση του κινητού.

Έτσι αναβάλλεται, προς το παρόν, η επίσκεψη σε εργαστήριο για αντικατάσταση μπαταρίας, και θα το δοκιμάσει η γυναίκα μου για λίγες μέρες, ώστε να δω αν λειτουργεί στα κανονικά επίπεδα όπως και πριν από ένα μήνα.

Ευχαριστώ όλους για την άμεση βοήθεια.

Όπως έγραψα παραπάνω, το κινητό έμεινε σε αχρησία για 1 μήνα περίπου και αυτό το διάστημα δεν δικαιολογεί το άδειασμα, εκτός αν συνέβη κάτι άλλο.

Χθες το βράδυ είδα ότι άρχισε να παίρνει φόρτιση, το άφησα όλη τη νύχτα και σήμερα το πρωί που είχε φορτιστεί 100% και χωρίς να βάλω τη sim (την είχα μεταφέρει στο παλιό Nokia για να έχει τηλέφωνο) άνοιξα τις ρυθμίσεις για ειδικά το Wifi και είδα ότι ήταν ανοικτό (!!!). Αυτή, μάλλον, ήταν η αιτία που άδειασε τόσο γρήγορα η μπαταρία, σε συνδυασμό, ίσως, με το ότι μπορεί να είναι πεσμένη.

Είναι σίγουρο ότι δεν είχα ανοίξει το wifi την ΚΥ και μάλλον είχε μείνει από την προηγούμενη χρήση του κινητού.

Έτσι αναβάλλεται, προς το παρόν, η επίσκεψη σε εργαστήριο για αντικατάσταση μπαταρίας, και θα το δοκιμάσει η γυναίκα μου για λίγες μέρες, ώστε να δω αν λειτουργεί στα κανονικά επίπεδα όπως και πριν από ένα μήνα.

Ευχαριστώ όλους για την άμεση βοήθεια.

Καλημέρα σας είστε από τους τυχερούς, υπολογίστε πως μία μπαταρία αντέχει 1000 κύκλους φόρτισης περίπου. Εάν η διάρκειά της είναι ικανοποιητική, δεν θα χρειαστεί να την αντικαταστήσετε σύντομα.

Θα χρειαστεί όμως να αντικαταστήσετε τη συσκευή καθώς εάν εξοικειωθεί η γυνάικα σας μάλλον θα σας ζητήσει το 5S!

Edited by DINFUN

Πολύ εύστοχο και πετυχημένο σχόλιο.

Το πιθανότερο είναι ότι η μπαταρία πρέπει να πλησιάζει στο τέλος της ζωής της γιατί δεν θυμάμαι να την έχουμε αλλάξει στα χρόνια που το έχω.

Αλλά τώρα έχω τη δυνατότητα αφενός να το παρακολουθώ από κοντά, για να δω τη συμπεριφορά της μπαταρίας, αφετέρου να ψάξω πιο άνετα για νέα και όχι κάτω από πίεση, όπως βρισκόμουν χθες.

Καλημέρα σας, έαν δεν έχετε πρόβλημα στείλτε μου το IMEI της συσκευής με ένα PM να δούμε άν και πoιο είναι το κόστος για factory unlocked!

Τελικα τα καταφερα με τον παρακατω οδηγο..

Edited by DINFUN

Τελικα τα καταφερα με τον παρακατω οδηγο..

Πολύ ωραία το κρατάμε, σε ευχαρστούμε!

Ξέρει κανείς κάποιο κατάστημα σε Θεσσαλονίκη/Σερρες που να έχει μπαταρίες για 3gs;

Ή αν ξέρει κάποιος αν ταιριάζει αυτή του 4/4s...

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Ξέρει κανείς κάποιο κατάστημα σε Θεσσαλονίκη/Σερρες που να έχει μπαταρίες για 3gs;

Ή αν ξέρει κάποιος αν ταιριάζει αυτή του 4/4s...

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα, η μπαταρίες των 3G - 3GS - iPhone 4 iPhone 4S, είναι 4 διαφορετικές μπαταρίες, εάν έχεις κάποιον να σου την αντικαταστήσει ενημέρωσε με να σου στείλω!

Καλησπερα.

Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι πως το κινητο(3gs) απο την μια στιγμη στην αλλη σταματησε να δουλευει!

Τιποτα,νεκρο...το εβαλα στην τσεπη και οταν το ξαναεβγαλα παπαλα.

Δεν φορτιζει,δεν ανταποκρινεται σε συνδεση με το pc,δεν μπαινει σε dfu mode...δεν κανει τιποτα.

Υπαρχει τροπος να το φτιαξω,τα συμπτωματα δειχνουν αντικατασταση πλακετας?

Περισσοτερο εχω ξενερωσει γιατι ειχα μεσα ηχογραφησεις μαθηματων και δεν κραταγα backup...μπορω να τα σωσω?

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Εάν το πρόβλημα είναι αντικατάσταση logicboard είναι ασύμφορη η επισκευή παρόλα αυτά σας έχω στείλει PM

Καλησπέρα.

Έχει ένα ανήψι μου το 3gs. Είδα ότι βγήκε καινούργια έκδοση ios με βελτιωση στην ασφάλεια. Να την περάσει ή θα βαρύνει;

Έχει τώρα την 5.δεν.θυμάμαι. :)

Ευχαριστώ.

Καλησπέρα.

Έχει ένα ανήψι μου το 3gs. Είδα ότι βγήκε καινούργια έκδοση ios με βελτιωση στην ασφάλεια. Να την περάσει ή θα βαρύνει;

Ευχαριστώ.

Όχι δεν πρόκειται να βαρύνει, διορθώνει ένα πρόβλημα ασφάλειας, κι είναι σημαντικό να το κάνει!

Όχι δεν πρόκειται να βαρύνει, διορθώνει ένα πρόβλημα ασφάλειας, κι είναι σημαντικό να το κάνει!

Ωραία, ευχαριστώ πολύ.

Καλησπέρα.

Ευχαριστώ.

Αν έχει την 5 τότε θα έχει μεγάλη διαφορά από την 6.1.4 που τρέχει τώρα

Το τελευταίο μικρό update από 6.1.3 σε 6.1.4 δεν έχει ουσιαστική διαφορά αλλά αν είναι στην 5 καλύτερα να κρατήσει όλα τα απαραίτητα αρχεία και μετά να κάνει restore και set up as new για να περάσει την 6.1.4

Nokia 8800 Scirocco

Αν έχει την 5 τότε θα έχει μεγάλη διαφορά από την 6.1.4 που τρέχει τώρα

Το τελευταίο μικρό update από 6.1.3 σε 6.1.4 δεν έχει ουσιαστική διαφορά αλλά αν είναι στην 5 καλύτερα να κρατήσει όλα τα απαραίτητα αρχεία και μετά να κάνει restore και set up as new για να περάσει την 6.1.4

Τώρα έχει πάει στην 6.1.6.

Τώρα έχει πάει στην 6.1.6.

Σωστά η τεελευταία συμβατή έκδοση για iPhone 3GS είναι η 6.1.6

Εάν το πρόβλημα είναι αντικατάσταση logicboard είναι ασύμφορη η επισκευή παρόλα αυτά σας έχω στείλει PM

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση και το pm.

Μπορω με καποιο τροπο να επιβεβαιωσω αν το προβλημα ειναι στο logicboard?

Oποιαδηποτε αλλη γνωμη δεκτη.:)

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση και το pm.

Μπορω με καποιο τροπο να επιβεβαιωσω αν το προβλημα ειναι στο logicboard?

Oποιαδηποτε αλλη γνωμη δεκτη.:)

Δοκιμάστε πριν απευθυνθείτε σε τεχνικό να βάλετε τη συσκευή να φορτίζει σε ενισχυμένη πρίζα. συνήθως βρίσκονται στο κέντρο του σπιτιού, και είναι για black&decker κλπ. Αφήστε το όλο το βράδυ μήπως και ξυπνήσει, ενδέχεται να τα έπαιξε και η μπαταρία ολοκληρώνοντας τους κύκλους φόρτισης :)

• 3 weeks later...

Τελικά, ήρθε η ώρα της μπαταρίας του 3gs, αφού όταν το άνοιγα έδειχνε κάθετες γκρι γραμμές.

Το πήγα χθες σε ένα εργαστήρι και είπαν ότι είπαν ότι φαίνεται να είναι φουσκωμένη η μπαταρία. Το άνοιξαν και πράγματι επαληθεύτηκε η διάγνωση.

Ζήτησαν 45€ για να βάλουν νέα και όταν τους είπα ότι τη βρίσκω με 10€ απάντησαν ότι αυτοί έχουν ΦΠΑ, μισθό τεχνίτη, ένσημα κλπ.

Αυτά τα καταλαβαίνω αλλά από την άλλη είναι υπερβολικό να σου ζητάνε τόσα χρήματα για αλλαγή μπαταρίας σε ένα κινητό που έχει στην πλάτη του 5 χρόνια τουλάχιστον.

Βρήκα το ebay μπαταρίες (συμπεριλαμβανομένων και των μεταφορικών) με 10€ (από Αγγλία) και με 20€ (από Γερμανία) και φτηνότερες από Κίνα.

Το ερώτημα είναι με ποια κριτήρια μπορώ να επιλέξω ποια μπαταρία είναι πιο κοντά στην πραγματική (official) από τις δύο ή αν υπάρχει φτηνότερη λύση (από τις παραπάνω τρελές τιμές) στην Αθήνα και ειδικότερα στην περιοχή Χαλανδρίου (για να υποστηρίξουμε και τα ελληνικά χέρια).

Τελικά, ήρθε η ώρα της μπαταρίας του 3gs, αφού όταν το άνοιγα έδειχνε κάθετες γκρι γραμμές.

Το πήγα χθες σε ένα εργαστήρι και είπαν ότι είπαν ότι φαίνεται να είναι φουσκωμένη η μπαταρία. Το άνοιξαν και πράγματι επαληθεύτηκε η διάγνωση.

Ζήτησαν 45€ για να βάλουν νέα και όταν τους είπα ότι τη βρίσκω με 10€ απάντησαν ότι αυτοί έχουν ΦΠΑ, μισθό τεχνίτη, ένσημα κλπ.

Αυτά τα καταλαβαίνω αλλά από την άλλη είναι υπερβολικό να σου ζητάνε τόσα χρήματα για αλλαγή μπαταρίας σε ένα κινητό που έχει στην πλάτη του 5 χρόνια τουλάχιστον.

Βρήκα το ebay μπαταρίες (συμπεριλαμβανομένων και των μεταφορικών) με 10€ (από Αγγλία) και με 20€ (από Γερμανία) και φτηνότερες από Κίνα.

Το ερώτημα είναι με ποια κριτήρια μπορώ να επιλέξω ποια μπαταρία είναι πιο κοντά στην πραγματική (official) από τις δύο ή αν υπάρχει φτηνότερη λύση (από τις παραπάνω τρελές τιμές) στην Αθήνα και ειδικότερα στην περιοχή Χαλανδρίου (για να υποστηρίξουμε και τα ελληνικά χέρια).

Αν δεν γνωρίσεις να την αλλάξεις τότε θα αναγκαστεις να πληρώσεις σε κατάστημα. 30-40 ευρώ σίγουρα γιατί όντως θέλουν κι αυτοί να βγάλουν και ίσως βγάζουν 10€ γιατί ένα κατάστημα αγοράζει από προμηθευτές με τιμολόγιο και όχι από Κίνα

Nokia 8800 Scirocco

Ευχαριστώ για το χρόνο σου αλλά και τον Συντονιστή για τη βοήθεια και τις πληροφορίες που μου έδωσε.

Τελικά, αγόρασα μια μπαταρία (7,90€), σαν αυτές που βλέπω στο ebay, και με λίγη προσοχή και τις video-οδηγίες από το Youtube την τοποθέτησα και συναρμολόγησα το κινητό. Μόλις το άνοιξα είδα ότι έχει δύναμη 35% και δεν ξέρω αν πρέπει να την αφήσω να εκφορτιστεί μέχρι το15% και να την φορτίσω μετά ή να την φορτίσω τώρα μέχρι 100%.

Εύχομαι και ελπίζω να μην παρουσιάσει αστοχία υλικού στις επόμενες μέρες.

• The title was changed to iPhone 3G / 3GS