Jump to content

[Service] Προβλήματα / Απορίες / DOA


pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εχω την εντυπωση οτι το DOA δεν ειναι υποθεση των καταστηματων ειναι νομος του κρατους.

δεν επρεπε καν να ασχοληθεις. με την μια επρεπε να σου δωσουν σφραγιστο iphone

iphone xs max ipad 6th gen
Link to comment
Share on other sites

1) Tα προιόντα της Apple (που φέρνει το πλαίσιο) τα στέλνουν για service στην isquare (η οποία δεν κάνει πάνω από 1 εβδομάδα max) ΕΚΤΟΣ από τα iPhone τα οποία στέλνει για service στην vodafone/cosmote! Πάρε τους τηλέφωνο να μάθεις σε ποιο service το εχουν στείλει και χώσε μπινελίκια εκεί... άφοβα (βέβαια κατά πάσα πιθανότητα να είχε κλείσει το service για μερικές ημέρες αλλά και πάλι είναι too much) :)

 

2) Το πλαίσιο δεν έχει DOA οπότε πολύ σωστά αφού το άνοιξες δεν μπορούν να το δεχτούν πίσω. Το eshop.gr για παράδειγμα έχει DOA περί τις 7 ημέρες νομίζω... μπορεί και 10 δεν είμαι σίγουρος. Οπότε να απαιτήσεις καινούριο στο πλαισιο δεν μπορεις. Αν όντως είναι προβληματικό θα σου δώσουν νέο κομμάτι.

 

3) Μην τρελαίνεσαι. Δεν έχεις κανένα πρόβλημα με την εγγύηση σου. Παραεισαγωγής θεωρείται εκτός ευρωπαικής ένωσης. Το πλαίσιο νομικά μπορεί να εισάγει κομμάτια από οποιαδήποτε ευρωπαική χώρα. Πλήρες user manual δεν έχει κανένα iphone πέρα από ένα ολιγοσέλιδο manual με βασικά features.

 

 

To DOA ειναι νομος.......ανοιξεις δεν ανοιξεις την συσκευασια μεσα σε 7 ημερες απο την αγορα ειναι υποχρεωμενοι αν στην αντικαταστησουν......δεν υπαρχει δεν υποστηριζω DOA .....απλα τους πας με αστυνομια και κομμενα τα λογακια τους.....

ειχα παθει σχεδον το ιδιο με μια οθονη και μου λεγανε να παρετε τηλεφωνο την αντιπροσωπεια...και μετα απο απειλη για αστυνομια και καταγγελαι στο ινκα στρωσανε και πηρα νεα σε 5 λεπτα

 

Δεν μπορουν να κανουν οτι θελουνε με τους νομους

Link to comment
Share on other sites

To DOA ειναι νομος.......ανοιξεις δεν ανοιξεις την συσκευασια μεσα σε 7 ημερες απο την αγορα ειναι υποχρεωμενοι αν στην αντικαταστησουν......δεν υπαρχει δεν υποστηριζω DOA .....απλα τους πας με αστυνομια και κομμενα τα λογακια τους.....

ειχα παθει σχεδον το ιδιο με μια οθονη και μου λεγανε να παρετε τηλεφωνο την αντιπροσωπεια...και μετα απο απειλη για αστυνομια και καταγγελαι στο ινκα στρωσανε και πηρα νεα σε 5 λεπτα

 

Δεν μπορουν να κανουν οτι θελουνε με τους νομους

 

DOA στην Ελλάδα δεν ισχύει νομικά από το κράτος (για όλα τα καταστήματα). Το INKA κάνει προσπάθειες να εφαρμοστεί στην χώρα μας όπως ισχύει και στην Ευρώπη. Τώρα για το πλαίσιο που αναφέρει ο φίλος τελικά δέχεται DOA (είχα λάθος ενημέρωση). Μάλιστα αναγράφεται και στην απόδειξη αγοράς οπότε κάτι λάθος θα του είπε ο υπάλληλος. Απο εκεί και πέρα είτε υπάρχει το DOA, είτε όχι οι ειδικές διατάξεις του νόμου 2251/1994 περί προστασίας καταναλωτή υποχρεώνουν το κατάστημα να στείλει το ελαττωματικό προϊόν στο service και να το επιδιορθώσει/αντικαταστήσει.

Edited by sakiss
Link to comment
Share on other sites

Παρέλαβα σήμερα ένα 4S από kinitomania μαύρο, φαίνεται όμως ότι τώρα τελευταία τα συναρμολογούν στο γόνατο εκεί στην apple. Τι εννοώ;

Το home button δεν είναι ευθυγραμμισμένο και το τετραγωνάκι είναι στραβό

Ο διακόπτης σίγασης είναι σαν ψεύτικος και μου φαίνεται ότι θα καταρρεύσει

Με το που το έβγαλα από το κουτί παρατήρησα στην πάνω δεξιά γωνία μια μικρή εκδορά (εννοείται το τηλέφωνο ήταν σφραγισμένο)

 

Προφανώς και δεν δέχομαι κάτι τέτοιο για τηλέφωνο 600 ευρώ, οπότε τηλεφώνησα και μου είπαν να το στείλω πίσω για να γίνει αντικατάσταση. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ποιες είναι οι εμπειρίες σας από το κατάστημα, ειδικά σε συσκευές DOA. Γίνεται αντικατάσταση με refurbished, ή θα λάβω καινούρια συσκευή, σφραγισμένη; Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει το τελευταίο, γιατί για κάτι τέτοιο πλήρωσα. Μίλησα με το κατάστημα, αλλά ο τεχνικός δεν ήταν και πολύ κατατοπιστικός και στην τελική φοβάμαι μη δε γίνει αντικατάσταση. Κι επειδή απ΄ ό,τι φαίνεται τα άσπρα είναι εντελώς διαφορετικά σε θέμα κατασκευής, σκέφτομαι να ζητήσω η συσκευή που θα αποσταλεί να είναι άσπρου χρώματος, γιατί έχω ειλικρινά βαρεθεί να με πιάνει καρδιά κάθε φορά που παίρνω καινούριο iPhone και φοβάμαι μη βγει ελατωμματικό.

Edited by one_tree_hill
Link to comment
Share on other sites

Γενικά μιλώντας: H αποψή μου είναι για τόσο ακριβά προιόντα να προτιμάς "επώνυμες" αλυσίδες και ας δίνεις το κάτι παραπάνω. Δεν εμπιστεύομαι κανέναν μιας και την έχω πατήσει σε αγορά παιχνιδομηχανής (εχω ανεβάσει αρθρο στο 360-gr.com -> γενική συζήτηση section -> DJTaurus το nickname μου). Και στην τελική αν προτιμάς καταστήματα που δίνουν τα προιόντα τους στις χαμηλότερες τιμές ρίχνε ενα Google search πριν προχωρήσεις σε αγορά. Απο εκεί και πέρα διάβασε τα παραπάνω ποστ. Edited by sakiss
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Είμαι καινούρια στο φόρουμ και δε γνωρίζω σε ποιο τόπικ να απευθυνθώ ακριβώς..Το θέμα μου μου είναι αρκετά περίεργο..Κάπου στον Οκτώβρη αγόρασα το iphone 4s απ το Γερμανό και πριν λίγο καιρό φαίνεται πως παρουσίασε αποφόρτιση μπαταρίας..Λόγω του κόστους συσκευής το πρόσεχα σαν τα μάτια μου..κυριολεκτικά..Υπέθεσα λοιπόν ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό αφού είχα και εγγύηση και το πήρα στο εν λόγω μαγαζί.Αυτοί με τη σειρά τους το έστειλαν στην Αθήνα για τεχνική υποστήριξη και σήμερα έλαβα ενα μήνυμα όπου η συσκευή μου βγήκε εκτός εγγύησης και η βλάβη αναφερόταν στα 600 ευρώ!!!!!Κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό και αφού πήρα τηλέφωνο στο υποκατάστημα, μου προσδιόρισε τη βλάβη..... Έλειπαν κάποιες βίδες απο μέσα και εξαρτήματα οπότε η εγγύηση έληξε!!!!Με τη σειρά μου τους εξήγησα ότι δεν το πείραξα ποτέ κι δεν είμαι τόσο χαζή εφόσον έχω εγγύηση να το πειράξει κάποιος 'μάστορας΄της γειτονιάς μου!!!Η μήπως αφαίρεσαν εξαρτήματα εξωγήινοι και δεν το είδα?? Παρεμπιπτόντως το κινητό λειτουργούσε μια χαρά και απλά τελείωνε πιο γρήγορα η μπαταρία..Πως γίνεται να είχε ζημιά 600 ευρω???Αφού με παρέπεμψε το υποκατάστημα στην εξυπηρέτηση καταναλωτή της cosmote μου είπαν ότι δε γίνεται κάτι αφού πειράχτηκε από μέσα λαμβάνοντας ταυτόχρονα την ειρωνική ερώτηση είστε σίγουρη κυρία μου ότι δεν την πειράξατε???

Αντε απόδειξε οτι δεν εισαι ελέφαντας...Επιμένω ότι δεν πειράχτηκε και ότι ειδικά εκείνη την περίοδο που παρουσίασε πρόβλημα έλειπα για δουλειες και το πρόσεχα συνέχεια...Ποιος φταίει λοιπόν?και ποιος μου εγγυάται ότι στην τεχνική υπηρεσία τους δε θέλουν να τα τσεπωσουν???ήταν απ την αρχή ελαττωματικό μήπως και μου το έβγαλαν άχρηστο τελείως???Τι να κάνω τώρα?? ιδέες??

 

Μαριανθη αντιμετωπιζω περιπου το ιδιο προβλημα με σενα, το 4s που πηρα το μαιο εμφανισε στους 5-6 μηνεσ προβλημα στον ηχο απο τα notifications,στα video του youtube, στα video που τραβηξα εγω οποτε αποφασισα να το στειλω εφοσον ηταν εντοσ εγγυησης. το κινητο μου ηταν αγορασμενο απο το site της κινιτομανια ,τους πηρα λοιπον τηλεφωνο και εν ολιγοις απευθυνθηκα σε ενα καταστημα vodafone για να το στειλει στη arvato, επισημο service στην ελλαδα τησ apple. μετα απο 3 βδομαδες πηρα τηλ να δω τι εγινε και μου ειπαν οτι η συσκευη μου εχει βγει εκτοσ εγγυησης γιατι λειπει μια βιδα απο το εσωτερικο του κινητου, εχει γινει δηλαδη μη εξουσιοδοτημενη παρεμβαση στη συσκευη. Τους ειπα οτι αυτο ειναι παρανοικο και οτι δεν εχω πειραξει τη συσκευη μου ποτε , δεν ειχα λογο αλλωστε εφοσον ειχε εγγυηση αλλα γενικα ειναι σαν να μιλαω σε τοιχο.. Μου εστειλαν και φωτογραφιεσ.. Δεν μπορω να βγαλω ακρη, τι εκανες εσυ με την περιπτωση σου?

Εγω μιλησα σημερα με εναν πωλητη απο το καταστημα τησ vodafone και τον παρακαλεσα να τους παρει τηλεφωνο και να τους πει οτι δεν δεχομαι αυτο που μου λενε και οτι θεωρω οτι αυτοι αφαιρεσαν τη βιδα για να γλιτωσουν την αντικατασταση, οτι θα στειλω μηνυμα στην apple στα κεντρικα στην ιρλανδια (εχω ηδη τη διευθυνση) , θα απευθυνθω στο ινστιτουτο καταναλωτη και τελος θα κινηθω νομικα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα. Ειμαι καινουριος στο site και δεν ξερω αν γραφω σωστα εδω το μηνυμα. Ειχα ενα iphone το οποιο ειχε προβλημα το μπουτον home χωρισ η συσκευη να εχει κανενα αλλο προβλημα. Πηγα το κινητο σε ενα μαγαζι που υποτιθεται επισκευαζει apple αλλαξε το μπουτον αλλα οταν το παραλεβα δεν αναγνωριζε την καρτα sim, πιεζα στην οθονη αφης το πληκτρο 1 και πατιοταν το 4 δεν μπορω να ενεργοποιησω τα wi fi και αλλα. Η απαντηση του ηταν που ξερω εγω οτι ολα αυτα δεν τα ειχε και πριν μου το φερεις;. Γνωριζει καποιος τι μπορω να κανω η που να απευθυνθω καποια γραμμη καταναλωτων η υποστηριξης διοτι αυτος μου ζηταει και λεφτα απο πανω να μου το επισκευασει.

 

Ευχαριστω εκ των προταιρων...

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη που ρωτάω κάτι το οποίο κάπου θα έχει συζητηθεί προφανώς...Για αλλαγή οθόνης σε σπασμένο iphone4 (όχι μόνο το εξωτερικό τζάμι, αλλά και η οθόνη μέσα) πού μπορεί να απευθυνθεί κάποιος για πιο οικονομική λύση εκτός των επίσημων εταιριών? Ευχαριστώ. Δεν είναι δικό μου γι'αυτό δεν ξέρω τι ακριβώς έπαθε, απλά μου 'παν ότι έσπασε η οθόνη για τα καλά!
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Έχω ξεμείνει με ένα iphone 3gs το οποίο φυσικά είναι εκτός εγγύησης. Το θέμα μου έχει ως εξής. Πριν κανά μήνα άρχισε να σβήνει από μονο του όταν το βάζω στην τσέπη του μπουφάν και δεν ξανανοίγει αν δεν το συνδέσω με παροχή ρεύματος. Δεν παρουσιάζει αποφόρτιση. Απλά σβήνει και ξανανοίγει μόνο αν το βάλω στο ρεύμα. Επίσης κάποιες φορές μου βγάζει την οθόνη Συνδέστε με itunes και στο 80% των περιπτώσεων χάνει και την ημερομηνία και την ώρα. Ξέρουμε τι φταίει και πόσο θα κόστιζε μία επισκευή?

--

Nokia 3310 -> Nokia 5300 -> Nokia 5320 -> Nokia C6-00 -> iPhone 3GS -> Samsung Galaxy SIII Neo -> Nokia Lumia 520 -> Xiaomi RN2 -> Xiaomi Mi A1 -> Xiaomi Mi 10 Lite

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Συγγνώμη που ρωτάω κάτι το οποίο κάπου θα έχει συζητηθεί προφανώς...Για αλλαγή οθόνης σε σπασμένο iphone4 (όχι μόνο το εξωτερικό τζάμι, αλλά και η οθόνη μέσα) πού μπορεί να απευθυνθεί κάποιος για πιο οικονομική λύση εκτός των επίσημων εταιριών? Ευχαριστώ. Δεν είναι δικό μου γι'αυτό δεν ξέρω τι ακριβώς έπαθε, απλά μου 'παν ότι έσπασε η οθόνη για τα καλά!

 

και εμένα μου έσπασε το κρύσταλλο μπροστά... εντος εγγύησης αγορασμένο απο cosmote,

Λογικά για να μην χαθεί η εγγύηση θα πρέπει να παει στην cosmote ετσι δεν είναι?

γνωρίζει κανείς τα διαδικαστικά? ποσο κοστίζει? ποσο καιρό περιπου κάνει?

το κινητό επιστρέφει σαν από restore?

OnePlus 5t
Link to comment
Share on other sites

Μου ράγισε το κρύσταλλο μπροστά στο 4ς (αγορασμένο τον μαιο)και βρίσκομαι σε ενα σωρό διλήμματα και κυρίως χωρίς κινητό (μπράβο apple )

η cosmote απ' όπου και το αγόρασα μου πρότεινε αντικατάσταση αφού δεν υπάρχει ανταλλακτικό με νεα συσκευη την οποια θα πληρώσω 400€!!!!

ο γερμανος που ειναι εξουσιοδοτημενο σερβις μου ειπε οτι η επισκευη digitizer kai lcd κοστίζει 245€ με γνήσιο ανταλλακτικο,(άραγε υπάρχει γνήσιο) και με πληροφόρησε βεβαίως οτι το κινητό πάει να έχει εγγύηση από την στιγμή που ανοίγεται !!!!!!

και βεβαιως υπάρχουν οι λυσεις των διαφόρων εργαστηρίων που προσφερουν ναι μεν εγγυηση (ανταλακτικου) αλλά αναφερουν ποιοτητα υψηλη, ή ποιοτητα ΟΕΜ κ.α

το θέμα είναι αν αλλάξω οθόνη ΤΙ οθονη θα βαλουν? θα ειναι ποιοτητας apple δηλαδη η αφη θα ειναι το ιδιο ή η ποιοτητα των χρωμάτων θα εχει διαφορα?

Γι αυτό τα έχω παρει... έδωσα 669€ για κινητό και με ενα ράγισμα το γκρεμίζεις όλο.....:mad::mad::mad:

OnePlus 5t
Link to comment
Share on other sites

Μου ράγισε το κρύσταλλο μπροστά στο 4ς (αγορασμένο τον μαιο)και βρίσκομαι σε ενα σωρό διλήμματα και κυρίως χωρίς κινητό (μπράβο apple )

η cosmote απ' όπου και το αγόρασα μου πρότεινε αντικατάσταση αφού δεν υπάρχει ανταλλακτικό με νεα συσκευη την οποια θα πληρώσω 400€!!!!

ο γερμανος που ειναι εξουσιοδοτημενο σερβις μου ειπε οτι η επισκευη digitizer kai lcd κοστίζει 245€ με γνήσιο ανταλλακτικο,(άραγε υπάρχει γνήσιο) και με πληροφόρησε βεβαίως οτι το κινητό πάει να έχει εγγύηση από την στιγμή που ανοίγεται !!!!!!

και βεβαιως υπάρχουν οι λυσεις των διαφόρων εργαστηρίων που προσφερουν ναι μεν εγγυηση (ανταλακτικου) αλλά αναφερουν ποιοτητα υψηλη, ή ποιοτητα ΟΕΜ κ.α

το θέμα είναι αν αλλάξω οθόνη ΤΙ οθονη θα βαλουν? θα ειναι ποιοτητας apple δηλαδη η αφη θα ειναι το ιδιο ή η ποιοτητα των χρωμάτων θα εχει διαφορα?

Γι αυτό τα έχω παρει... έδωσα 669€ για κινητό και με ενα ράγισμα το γκρεμίζεις όλο.....:mad::mad::mad:

 

συγνώμη αλλα αν εσένα σου έπεσε και ράγισε η οθόνη επειδη ησουν απρόσεχτος, τι φταίει η apple; :confused:

γνήσια ανταλλακτικά δεν υπάρχουν, εκτος αν ειναι βγαλμένα απο αλλο iPhone

βρες απ το ebay μια καλής ποιότητας ημιτασιον οθόνη και αν πιάνουν τα χερια σου αλλαξε την μονος σου, υπάρχουν πολλά σχετικα βιντεο στο youtube. αυτη ειναι η οικονομικότερη λύση

Link to comment
Share on other sites

και βέβαια δεν φταίει που εσπασε η οθόνη η apple αλλα με αφήνει χωρίς εγγηση και χωρίς κινητό τώρα ? δεν θα έπρεπε να υπάρχει σέρβις που να αντικαθιστούν το κρύσταλλο σε μια λογική τιμη και να διατηρώ και την εγγύηση?

με κανουν να στραφώ σε λύσεις unoficial με τους όποιους κινδυνους και φυσικά την εγγύηση

δηλαδη χαλασε , πεταξετο????? ή βαλε΄τυπου ΟΕΜ και ποιός ξερει τι ποιότητας ειναι

Edited by pificos
OnePlus 5t
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους.έχω ένα ipod touch 4g το οποίο έχει κολλήσσει σε recovery mode.το είχα jailbreak.δε ξέρω τι να κάνω.δοκίμασα με το tiny umbrella και το recboot.αλλά τίποτα .ευχαριστώ προκαταβολικά.
Link to comment
Share on other sites

Διάβασε εδώ.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Link to comment
Share on other sites

Για σωστό iphone service αλλά και για προβλήματα λογισμικού, ακόμη και ανάκτηση δεδομένων από iphone μιλήστε με την εταιρεία http://www.globalcomp.eu. Εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος, τους εμπιστεύομαι.
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
παιδια μια ερωτηση εχω iphone 5 αρκετες φορες πανω απο 10 το χρησιμοποιουσα ενω ειχαγεμισει την μπανιερα με νερο και ειμουν μεσα.. μεχρι στιγμης δεν εχω καποιο θεμα με το κινητο.. αλλα υπαρχει περιπτωση να εχει θεμα αργοτερα με την υγρασια?? η γενικα του κανει κακο η χρηση του ενω ειμαι στο μπανιο??
Link to comment
Share on other sites

παιδια μια ερωτηση εχω iphone 5 αρκετες φορες πανω απο 10 το χρησιμοποιουσα ενω ειχαγεμισει την μπανιερα με νερο και ειμουν μεσα.. μεχρι στιγμης δεν εχω καποιο θεμα με το κινητο.. αλλα υπαρχει περιπτωση να εχει θεμα αργοτερα με την υγρασια?? η γενικα του κανει κακο η χρηση του ενω ειμαι στο μπανιο??

 

Οι υδρατμοι μπορουν να δημιουργησουν οξειδωση στο εσωτερικο της συσκευης και να προκαλεσουν προβληματα.

Link to comment
Share on other sites

θελω να μου πειτε εαν ειναι φυσιολογικο η μπροστινη καμερα του iphone 4s(χωρις jb,iOS 6.1) να γινεται ετσι ακριβως μαυρη και οπως βλεπετε να,μονο το φως να φαινεται.δεν το κανει καθε μερα αλλα σημερα το εκανε στα καλα καθουμενα 3-4 φορες ασχετως πως μετα που μπηκα και ξαναβγηκα επανηλθε μια χαρα.να σημειωσω οτι δεν ητανε σκοταδι,αλλα φωτεινα
Link to comment
Share on other sites

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ IPHONE 3gs

 

Καλησπέρα σας,

 

Είμαι κάτοχος ενός iphone 4s & ενός 3gs.

 

To 3gs το έχω παροπλισμένο εδώ και κανά 6μηνο και δεν το έχω ανοίξει καθόλου.

Πριν μία βδομάαδα αποφάσισα να το δωρίσω σε φιλικό πρόσωπο.

Το άνοιξα κ το έκανα επαναφορά για να διαγραφούν τα πάντα από μέσα.

Μετά από λίγο το κινητό εκλεισε και απλά δεν ξανανοιξε. Το φορτίζω αλλά δεν ανταποκρίνεται κ η μπάρα φόρτισης. Δεν κινείται...

 

Φταίει η μπαταρία ή κάτι αλλο;

Link to comment
Share on other sites

ποια καταστηματα προσφερουν DOA;

 

media markt 14 μερες

Κωτσοβολος 7 μερες

oteshop-ΓΕΡΜΑΝΟΣ 3 μερες

vodafone καθολου doa

για τα υπόλοιπα καταστήματα δεν ξέρω

Link to comment
Share on other sites

  • The topic was unpinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...