Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Α για πες; Γιατί μου έδωσες ιδέα ... έχω πειραιώς σε έναν ελληνικό paypal λογαριασμό που έχω, αλλά δε με συμφέρει όταν κάνω ηλεκτρονικές αγορές από εξωτερικό, κτλ.

Αλλά δε γουστάρω να έχω κι άλλες κάρτες (γέμισε το πορτοφόλι .. )

Αυτή πως ρολάρει;

Αν έχεις ήδη i-bank μπαίνεις στο site, συμπληρώνεις μια φόρμα και τέλειωσες. Μετά σου δίνουν τον αριθμό της κάρτας, το pin και τον τριψήφιο ασφαλείας και κάνεις τις συναλλαγές σου. Το θέμα είναι ότι αν δεν έχεις i-bank θα πρέπει να κάνεις πρώτα λογαριασμό στην Εθνική και e-banking και μετά να τη βγάλεις. Σκέφτομαι κι εγώ να την βγάλω, αλλά δεν το έχω κάνει ακόμα. Υπάρχουν όμως άτομα στη συζήτηση που την έχουν για να σου δώσουν παραπάνω πληροφορίες!

• Απαντήσεις 27,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• alfeios

1031

• Vasileios

1147

• pexths

1268

• Alex0077

784

Δημοφιλείς μέρες

Το είδα και εγώ Guys! δεν έχετε πολλές ελπίδες όμως γιατί κάνω πολλές συναλλαγές μέσω Simple pay τον τελευταίο καιρό! Το iphonaki θα γίνει δικο μου :):D χαχα

Χαχα!! Μου φαίνεται ψάχνεσαι για κόντρα nicolas!! Θα τα πούμε στο τέλος του διαγωνισμού!! :p

Α για πες; Γιατί μου έδωσες ιδέα ... έχω πειραιώς σε έναν ελληνικό paypal λογαριασμό που έχω, αλλά δε με συμφέρει όταν κάνω ηλεκτρονικές αγορές από εξωτερικό, κτλ.

Αλλά δε γουστάρω να έχω κι άλλες κάρτες (γέμισε το πορτοφόλι .. )

Αυτή πως ρολάρει;

Εγώ την έχω τη virtual της Εθνικής και τη θεωρώ αρκετά βολική. Στην ουσία τη συνδέεις σε υπάρχοντα λογαριασμό της Εθνικής και τη φορτώνεις για να κάνεις online αγορές, όπως σου είπε κι ο giglle από πάνω. Για τις αγορές στο εξωτερικό που ανέφερες θεωρώ ότι η Εθνική έχει ικανοποιητικές χρεώσεις, δεν ξέρω όμως τις αντίστοιχες της Πειραιώς για να κάνω σύγκριση....

στέλνουν statement ή όλα είναι online;

Στην εθνική αναφέρεσαι;

Αν ναι, μπορείς να τα δεις όλα online, εννοείται .. Εχτές μου ήρθε και statement πάντως, με ό,τι αγορές πραγματοποίησα τον Οκτώβρη όντας στο εξωτερικό, κι αφού είχα μόλις μερικές μέρες ενεργοποιήσει το i-bank.

Στους φίλους παραπάνω, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα το ψάξω κι εγώ.

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Τι statement καλέ? Αφού έχουμε το i-bank, πού να περιμένουμε το statement?? Άσε που δε λέει να έχεις τη virtual που ούτε σώμα δεν έχει και να περιμένεις μετά να σου έρθει το χαρτί απ'το ταχυδρομείο.... δεν κολλάει φίλε leasedline...!! :p

Τι statement καλέ? Αφού έχουμε το i-bank, πού να περιμένουμε το statement?? Άσε που δε λέει να έχεις τη virtual που ούτε σώμα δεν έχει και να περιμένεις μετά να σου έρθει το χαρτί απ'το ταχυδρομείο.... δεν κολλάει φίλε leasedline...!! :p

Like !!!

Δεν εχει και like το φορουμ :(

Guys τι οριο παιζει συνηθως στη student της Εουροτραπεζας; Γιατι αν ειναι να εχει οριο 200€, μην κανω καθολου αιτηση:lol:
Η δική μου Eurobank Student Visa έχει 450 ευρώ πιστωτικό όριο. Το 2010 την έβγαλα.

Guys τι οριο παιζει συνηθως στη student της Εουροτραπεζας; Γιατι αν ειναι να εχει οριο 200€, μην κανω καθολου αιτηση:lol:

Οι μονεσ φοιτητικες που εμειναν ειναι της eurobank και της Πειραιως.. Η πρωτη εχει 450 και η δευτερη εχει 600-800 αναλογα και με το ποιο ετος εισαι κτλ

Οι μονεσ φοιτητικες που εμειναν ειναι της eurobank και της Πειραιως.. Η πρωτη εχει 450 και η δευτερη εχει 600-800 αναλογα και με το ποιο ετος εισαι κτλ

Εξαιρετικό κριτήριο, οφείλω να ομολογήσω ... άμα είσαι αιώνιος δλδ? Είναι κι απεριόριστο το όριο; :lol: (συγγνώμη για το off-topic)

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Τι προνόμια έχουν οι φοιτητικές?? Τόσο ευνοϊκά είναι?? Εγώ δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να έχω κάρτα με 450 ευρώ όριο...

Βασικός λόγος που κρατάω τις φοιτητικές μου κάρτες είναι τα εισιτήρια χωρίς προμήθεια με διάφορες αεροπορικές (βλ. Easyjet).

Αλλά δεν τις κουβαλάω καν πάνω μου. Προτιμώ την κανονική Visa ή Mastercard γιατί σε κάποιες χώρες/καταστάσεις η Visa Electron δε γίνεται δεκτή.

Edited by lewton

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εξαιρετικό κριτήριο, οφείλω να ομολογήσω ... άμα είσαι αιώνιος δλδ? Είναι κι απεριόριστο το όριο; :lol: (συγγνώμη για το off-topic)

Και καλά αν είσαι πρώτο έτος ή δεύτερο επειδή είσαι μικρός :p σου έβγαζαν με 600 ευρώ ενώ 3ο και 4ο έτος σου έβγαζαν με 800 ευρώ.

Τι προνόμια έχουν οι φοιτητικές?? Τόσο ευνοϊκά είναι?? Εγώ δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να έχω κάρτα με 450 ευρώ όριο...

Δεν εχουν καποιο ιδιαιτερο προνομιο.. Σαν τις άλλες πιστωτικές είναι.. Της ευρομπανκ πχ συμμετεχει στο προγραμμα επιστροφή...

Πριν 5 χρόνια πάντως που έβγαλα κι εγώ την πρώτη μου πιστωτική (φοιτητική τότε) .. είχε βγει με αρχικό όριο 1000 ευρώ (αρκετά καλό για φοιτητική). την έχω ακόμα κι όλας αυτή την κάρτα και μου την έχουν κάνει και χρυσή λόγω υπερ-χρήσης :p

Βασικός λόγος που κρατάω τις φοιτητικές μου κάρτες είναι τα εισιτήρια χωρίς προμήθεια με διάφορες αεροπορικές (βλ. Easyjet).

Αλλά δεν τις κουβαλάω καν πάνω μου. Προτιμώ την κανονική Visa ή Mastercard γιατί σε κάποιες χώρες/καταστάσεις η Visa Electron δε γίνεται δεκτή.

Η δική μου φοιτητική που είχα βγάλει τότε... ήταν κανονική visa κρεντιτ.. όχι ελεκτρον .. με ανάγλυφα δηλαδή.. Δεν υπάρχει κανόνας ότι όλες οι φοιτητικές πρέπει να είναι ελεκτρον

Edited by Alex0077

Και καλά αν είσαι πρώτο έτος ή δεύτερο επειδή είσαι μικρός :p σου έβγαζαν με 600 ευρώ ενώ 3ο και 4ο έτος σου έβγαζαν με 800 ευρώ.

Δεν εχουν καποιο ιδιαιτερο προνομιο.. Σαν τις άλλες πιστωτικές είναι.. Της ευρομπανκ πχ συμμετεχει στο προγραμμα επιστροφή...

Πριν 5 χρόνια πάντως που έβγαλα κι εγώ την πρώτη μου πιστωτική (φοιτητική τότε) .. είχε βγει με αρχικό όριο 1000 ευρώ (αρκετά καλό για φοιτητική). την έχω ακόμα κι όλας αυτή την κάρτα και μου την έχουν κάνει και χρυσή λόγω υπερ-χρήσης :p

Η δική μου φοιτητική που είχα βγάλει τότε... ήταν κανονική visa κρεντιτ.. όχι ελεκτρον .. με ανάγλυφα δηλαδή.. Δεν υπάρχει κανόνας ότι όλες οι φοιτητικές πρέπει να είναι ελεκτρον

Και καλά. Εμένα πρώτο έτος την έβγαλαν με 800 όριο

εμενα παντως παιδια φοιτητική της eurobank απο το 2010 μου την εχουν στα 300€ οριο ασχετως αν εργαζομαι και εχω και μισθοδοσια στην ιδια τραπεζα...

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Πολύ χαμηλό ρε παιδιά. Εφόσον δεν έχει ιδιαίτερα προνόμια δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις... Τι να την κάνεις την πισστωτική άμα έχει όριο 300 ευρώ!

Οντως ειναι πολυ χαμηλο. Ουτε ενα λαπιτοπι με δοσεις δεν μπορεις να αγορασεις. Και με τοσο χαμηλο οριο ειναι σχεδον αδυνατο να εκμεταλλευτεις την "Επιστροφη"

Απλα πλεον δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες. Και η Πειραιως μοιραζει πορτες για την University

εμενα παντως παιδια φοιτητική της eurobank απο το 2010 μου την εχουν στα 300€ οριο ασχετως αν εργαζομαι και εχω και μισθοδοσια στην ιδια τραπεζα...

Γιατί δεν ζητάς αύξηση του πιστωτικού σου ορίου;

Οντως ειναι πολυ χαμηλο. Ουτε ενα λαπιτοπι με δοσεις δεν μπορεις να αγορασεις. Και με τοσο χαμηλο οριο ειναι σχεδον αδυνατο να εκμεταλλευτεις την "Επιστροφη"

Απλα πλεον δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες. Και η Πειραιως μοιραζει πορτες για την University

Πέρυσι ένας φίλος φοιτητής πήρε για πλάκα από όσο θυμάμαι. Τι κριτήρια απαιτούνται για την έκδοσή της;

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Γιατί δεν ζητάς αύξηση του πιστωτικού σου ορίου;

Πέρυσι ένας φίλος φοιτητής πήρε για πλάκα από όσο θυμάμαι. Τι κριτήρια απαιτούνται για την έκδοσή της;

Θεωρητικά τίποτα. Μόνο πάσο. Αλλά στην πραγματικότητα θέλουν να έχεις και λογαριασμό και να κινούνται χρήματα. Όταν μου την έβγαλαν εμένα είχαν περάσει κάπου 5.000€ από το λογαριασμό μου μέσα σε ένα διάστημα δύο μηνών. Αν έκανα αίτηση τώρα, αμφιβάλλω αν θα μου την έβγαζαν

Δεν ισχύει αυτό...

Κοιτάνε εννοείται αν δεν είσαι στη μαύρη λίστα του Τειρεσία... κοιτάζουν τις υπόλοιπες πιστώσεις (άτυπα ακόμα και πόσο συνεπής είσαι σε λογαριασμούς κινητής πχ)

Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει και το επίπεδο (πιστωσης) των γονιών σου.. Αν έχουν άλλο δάνειο. Αν μένετε με στεγαστικό.. κ.ο.κ.

Δεν ισχύει αυτό...

Κοιτάνε εννοείται αν δεν είσαι στη μαύρη λίστα του Τειρεσία... κοιτάζουν τις υπόλοιπες πιστώσεις (άτυπα ακόμα και πόσο συνεπής είσαι σε λογαριασμούς κινητής πχ)

Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει και το επίπεδο (πιστωσης) των γονιών σου.. Αν έχουν άλλο δάνειο. Αν μένετε με στεγαστικό.. κ.ο.κ.

Μου το έχει πει υπάλληλος της Eurobank για τα χρήματα στο λογαριασμό. Και αν κρινοταν από την πίστωση των γονιών, δεν θα μου την έβγαζαν καθώς υπάρχουν δύο στεγαστικά και 3-4 κάρτες ακόμα.

Πάντως νομίζω ότι αν έισαι φοιτητής δεν χρειάζεται πιστωτική. Καμιά χρεωστική να τραβάς λεφτά από ATM και μια prepaid που να φορτώνει εύκολα χωρίς να χρειάζεται να τρέχεις στην τράπεζα ή στο ATM σαν αυτή τη virtual που έχει βγει τώρα τελευταία από Εθνική, ίσως την έχουν κι άλλες τράπεζες, δεν ξέρω..!

Άλλη χρήση η μία άλλη χρήση η άλλη. Εγώ χρησιμοποιώ και τις δύο για διαφορετικούς λόγους. Η University εμένα μ έχει ξελασπωσει πολλές φορές. Αν ήταν και το όριο λίγο παραπάνω, θα ήταν καλύτερα. Αλλά εντάξει μην είμαι αχαριστος.

Γιατί να πληρώνεις έξοδα φόρτισης όταν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την χρεωστικη. Κάθε φόρτιση είναι χαμένα λεφτά. Από τη στιγμή που οι χρεωστικες έχουν αποδοχή σχεδόν όσο οι πιστωτικές, οι προπληρωμενες είναι ξεπερασμενες. Κάποτε όταν οι χρεωστικες δεν είχαν αποδοχή ιδιαίτερα στο ίντερνετ είχαν κάποιο λόγο ύπαρξης. Τώρα κανέναν

Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια χρεωστική κάρτα για να μπορέσω να κάνω κράτηση μέσω Booking.com. Είχα δοκιμάσει με Πειραιώς (Electron Visa) και Probank (όταν ακόμα υπήρχε, Mastercard) αλλά δεν γινόντουσαν δεκτές, όπως φυσικά και η Εθνοcash Plus της Εθνικής (Maestro). Αν π.χ. βγάλω μια άϋλη της Εθνικής (Mastercard, που ίσως τη δεχτεί το σύστημα) και κάνω την κράτηση, μετά πώς θα πληρώσω στο ξενοδοχείο όταν χρειαστεί να προσκομίσω την κάρτα?

Εναλλακτικά, υπάρχει κάποια άλλη υπηρεσία για να μπορέσω να κλείσω δωμάτιο με τη χρήση χρεωστικής (και όχι πιστωτικής) κάρτας?

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια χρεωστική κάρτα για να μπορέσω να κάνω κράτηση μέσω Booking.com. Είχα δοκιμάσει με Πειραιώς (Electron Visa) και Probank (όταν ακόμα υπήρχε, Mastercard) αλλά δεν γινόντουσαν δεκτές, όπως φυσικά και η Εθνοcash Plus της Εθνικής (Maestro). Αν π.χ. βγάλω μια άϋλη της Εθνικής (Mastercard, που ίσως τη δεχτεί το σύστημα) και κάνω την κράτηση, μετά πώς θα πληρώσω στο ξενοδοχείο όταν χρειαστεί να προσκομίσω την κάρτα?

Εναλλακτικά, υπάρχει κάποια άλλη υπηρεσία για να μπορέσω να κλείσω δωμάτιο με τη χρήση χρεωστικής (και όχι πιστωτικής) κάρτας?

Χρειάζεται να προσκομίσεις τη virtual στο ξενοδοχείο?? Η πληρωμή θα γίνει online και θα έχεις ξεμπερδέψει! Απλά δήλωσέ την και φρόντισε να έχεις μέσα λεφτά, γιατί υπάρχει μια μικρή περίπτωση να σου ακυρώσουν την κράτηση, αν δηλώσεις κάρτα με υπόλοιπο χαμηλότερο του ποσού χρέωσης.