minotavros Δημ. January 2, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2014 Καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό με τις τράπεζες. Ο γιός μου είναι στην Κρακοβία και κάνει ανάληψη με χρεωστική κάρτα που έχει εκδόσει στην Ελλάδα από την Alphabank. Οι χρεώσεις που γίνονται, όμως, δεν συμβαδίζουν με την ισοτιμία. Προχθές, για παράδειγμα, πήρε με χρεωστική κάρτα από ATM 800 ζλότι. Σύμφωνα με την ισοτιμία (1 ευρώ = 4,17 ζλότι περίπου) θα έπρεπε να χρεωθεί περίπου 192 ευρώ. Όμως η Alphabank του χρέωσε 214 ευρώ και επιπλέον 4,40 ευρώ προμήθεια. Μήπως έχετε κάποια ιδέα για την επιπλέον χρέωση; Ευχαριστώ πολύ. Η τράπεζα (alpha) τι λέει γι'αυτα? Παράθεση No root->No problem Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Asterias1921 Δημ. January 2, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2014 Αυτο θα το μαθω αυριο και θα σας ενημερωσω. Καλο βραδυ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. January 2, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2014 Καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό με τις τράπεζες. Ο γιός μου είναι στην Κρακοβία και κάνει ανάληψη με χρεωστική κάρτα που έχει εκδόσει στην Ελλάδα από την Alphabank. Οι χρεώσεις που γίνονται, όμως, δεν συμβαδίζουν με την ισοτιμία. Προχθές, για παράδειγμα, πήρε με χρεωστική κάρτα από ATM 800 ζλότι. Σύμφωνα με την ισοτιμία (1 ευρώ = 4,17 ζλότι περίπου) θα έπρεπε να χρεωθεί περίπου 192 ευρώ. Όμως η Alphabank του χρέωσε 214 ευρώ και επιπλέον 4,40 ευρώ προμήθεια. Μήπως έχετε κάποια ιδέα για την επιπλέον χρέωση; Ευχαριστώ πολύ. Οι όροι συναλλαγών λένε τα εξής : Για αναλήψεις που διενεργούνται σε δίκτυα ΑΤΜ εκτός Ευρωζώνης, κρατείται προμήθεια 1% επί του ποσού ανάληψης με ελάχιστο ποσό Ευρώ 4,40. Άρα τα 4,40 δικαιολογούνται . Για τα υπόλοιπα μάλλον πρέπει να ρωτήσεις στην τράπεζα . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Asterias1921 Δημ. January 3, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2014 Καλησπέρα. Τελικά δεν έβγαλα άκρη. Στην Alphabank άλλος υπάλληλος μου είπε ότι για την ισοτιμία έχουν ευθύνη οι πολωνικές τράπεζες που χρεώνουν μεγάλες προμήθειες και τις ενσωματώνουν στο τελικό ποσό επειδή στις ανατολικές χώρες εκτός ευρώ το χρήμα είναι "ακριβό". Άλλος μου είπε ότι πιθανόν η ανάληψη έγινε μεσω ATM ιδιωτικών εταιριών διαχείρισης συναλλάγματος που χρεώνουν κι εκείνες προμήθεια. Όλοι συμφώνησαν ότι πέραν της προμήθειας των 4,40 ευρώ η VISA χρεώνει 2-3% επιπλέον, για χώρες εκτός ευρώ, που το ενσωματώνει στο τελικό ποσό. Μου είπαν να απευθυνθώ στη VISA αλλά στη σελίδα της δεν είδα καμμιά πληροφορία ούτε υπάρχει τηλέφωνο ή email επικοινωνίας. Το κακό είναι ότι κατάλαβα λίγο αργά τις υπερβολικές χρεώσεις (γιατί έχουν γίνει αρκετές αναλήψεις). Αρχίζοντας να το ψάχνω είδα ότι οι σελίδες των πανεπιστημίων συστήνουν -για μικρότερο κόστος- σ' όσους φοιτητές μείνουν για μεγάλο διάστημα στην Πολωνία να μην κάνουν αναλήψεις με κάρτα απο ATM αλλά να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό και να τους στέλνουν έμβασμα οι δικοί τους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. January 3, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2014 Μου είπαν να απευθυνθώ στη VISA αλλά στη σελίδα της δεν είδα καμμιά πληροφορία ούτε υπάρχει τηλέφωνο ή email επικοινωνίας. Δες εδώ, στα General enquiries Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Asterias1921 Δημ. January 3, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2014 Ευχαριστώ πολύ. Θα το κοιτάξω. Εγώ έβλεπα στην σελίδα της VISA στα ελληνικά Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fatals Δημ. January 3, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2014 Καλησπέρα ξέρει κανείς αν μπορώ να χρησιμοποιήσω χρεωστική κάρτα visa (debit) για αγορά με δώσεις αντί μιας πιστωτικής;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achillesgk Δημ. January 3, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2014 Καλησπέρα ξέρει κανείς αν μπορώ να χρησιμοποιήσω χρεωστική κάρτα visa (debit) για αγορά με δώσεις αντί μιας πιστωτικής;; Δόσεις με χρεωστική δεν γίνεται. Σε περίπτωση που πχ δεν έχεις λεφτά στον λογαριασμό, πως θα πληρωθεί η δόση? Μπορείς να γίνουν αγορές με χρεωστική μόνο σε περίπτωση που υπάρχουν χρήματα στον λογαριασμό, οπότε και γίνεται η πληρωμή άμεσα. Γι'αυτό και η μια κάρτα λέγεται χρεωστική και η άλλη λέγεται πιστωτική :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nickos7r Δημ. January 4, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2014 καλησπερα!μολις πηγα να προσθεσω μια καρτα debit απο την πειραιως στην paypal και μ πεταει αυτο' The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.' ξερει κανεις τι παιζει? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. January 4, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2014 καλησπερα!μολις πηγα να προσθεσω μια καρτα debit απο την πειραιως στην paypal και μ πεταει αυτο' The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.' ξερει κανεις τι παιζει? Εχει χρήματα μέσα ο συνδεδεμένος κύριος λογαριασμός? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nickos7r Δημ. January 4, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2014 ναι εχει αλλα δημιουργησα και αλλον λογαριασμο για να τσεκαρω και εκει αλλα ματαια Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yang Δημ. January 6, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2014 Μήπως είναι καινούρια η κάρτα και δε την έχεις "ενεργοποιησει" σε κάποιο ATM? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. January 6, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2014 Η συγκεκριμένη κάρτα της Πειραιώς δεν χρειάζεται ενεργοποίηση. Εγώ που είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το Paypal και μου έβγαζε το ίδιο μήνυμα, πήρα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών και μου είπανε ότι από την στιγμή που η κάρτα είναι συνδεδεμένη με 2 λογαριασμούς, πρέπει και οι 2 λογαριασμοί να έχουν μέσα λεφτά. Όταν πας να την περάσεις, το Paypal κάνει μια εικονική "αγορά" 1-2$, δεν θυμάμαι ακριβώς το ποσό, για να δει αν ο λογαριασμός σου έχει μέσα λεφτά. Αν δεν έχει, απορρίπτει την κάρτα. Ένα άλλο παιδί είχε πει πως δεν χρειάζεται να έχουν όλοι οι λογαριαμοί λεφτά, αλλά μόνο ο κύριος λογαριασμός. Εμένα είχε ο κύριος αλλά δουλειά δεν γινόταν. Με το που μετέφερα λίγα χρήματα και στον 2ο λογαριασμό, περάστηκε κανονικά η κάρτα. Just my 2 cents. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. January 6, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2014 Baator, επειδή εγώ είμαι αυτός που το έγραψε για τον κύριο λογαριασμό, να διευκρινίσω πως έχω την συγκεκριμένη κάρτα και έχω κάνει αρκετές αγορές ενώ ήταν συνδεδεμένη με μηδενικό μη-κύριο λογαριασμό! Δεν ξέρω τι μπορεί να παίζει στο συγκεκριμένο πρόβλημα, μήπως άλλαξε κάτι πρόσφατα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geoponer Δημ. January 6, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2014 Υπάρχει κάποια πιστωτική κάρτα, έστω και με χαμηλό πιστωτικό όριο, που να μην έχει ετήσια συνδρομή για πάντα? Δεν με ενδιαφέρουν περιπτώσεις που είναι δωρεάν μόνο ο πρώτος χρόνος κλπ. Μετά από αυτό που έγινε με το Booking.com, θα ήθελα να είμαι σίγουρος ότι δεν θα την ξαναπατήσω, οπότε δεν τη χρειάζομαι για καθημερινή χρήση αλλά μόνο για τέτοιες περιπτώσεις (για αυτό και δεν θέλω να έχει συνδρομή). Παράθεση Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xspy Δημ. January 6, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2014 Υπάρχει κάποια πιστωτική κάρτα, έστω και με χαμηλό πιστωτικό όριο, που να μην έχει ετήσια συνδρομή για πάντα? Δεν με ενδιαφέρουν περιπτώσεις που είναι δωρεάν μόνο ο πρώτος χρόνος κλπ. Μετά από αυτό που έγινε με το Booking.com, θα ήθελα να είμαι σίγουρος ότι δεν θα την ξαναπατήσω, οπότε δεν τη χρειάζομαι για καθημερινή χρήση αλλά μόνο για τέτοιες περιπτώσεις (για αυτό και δεν θέλω να έχει συνδρομή). Περίνενε λίγες μέρες ακόμα ώστε να ελέγξεις αν θα πάρουν παράταση οι πιστωτικές κάρτες της Alpha,όπως κάνουν συνήθως,ακόμα δείχνει τη δωρεάν για πάντα ετήσια συνδρομή για κάρτες που θα εκδοθουν εως 31/12/2013 αλλά συνήθως το ανανεώνουν. Φυσικά αν έχεις κάποιον λογαριασμό μισθοδοσίας μπορείς να δείς για την τράπεζα που συνεργάζεσαι,όπου δεν χρεώνουν συνήθως συνδρομή όσο είναι ενεργός ο λογαριασμός και φυσικά για τις κάρτες που έχουν συνδρομή,οι περιπτώσεις αιτημάτων αντιλογισμού της συνδρομής συνήθως είναι δεκτές ακόμα και αν δεν έχουν κινήσεις.Τι έγινε τελικά με την περίπτωση που είχες αναφέρει σχετικά με το booking? θα πρέπει να ήταν καθαρά και μόνο θέμα πολιτικής του συγκεκριμένου ξενοδοχείου,σωστά? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geoponer Δημ. January 6, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2014 (edited) Περίνενε λίγες μέρες ακόμα ώστε να ελέγξεις αν θα πάρουν παράταση οι πιστωτικές κάρτες της Alpha,όπως κάνουν συνήθως,ακόμα δείχνει τη δωρεάν για πάντα ετήσια συνδρομή για κάρτες που θα εκδοθουν εως 31/12/2013 αλλά συνήθως το ανανεώνουν. Φυσικά αν έχεις κάποιον λογαριασμό μισθοδοσίας μπορείς να δείς για την τράπεζα που συνεργάζεσαι,όπου δεν χρεώνουν συνήθως συνδρομή όσο είναι ενεργός ο λογαριασμός και φυσικά για τις κάρτες που έχουν συνδρομή,οι περιπτώσεις αιτημάτων αντιλογισμού της συνδρομής συνήθως είναι δεκτές ακόμα και αν δεν έχουν κινήσεις.Τι έγινε τελικά με την περίπτωση που είχες αναφέρει σχετικά με το booking? θα πρέπει να ήταν καθαρά και μόνο θέμα πολιτικής του συγκεκριμένου ξενοδοχείου,σωστά? Σε ευχαριστώ για την απάντηση - θα έχω το νού μου για τις κάρτες τις Alpha λοιπόν. Αν έχεις υπόψη σου κάποια συγκεκριμένη ή κάποιο link να δω θα βοηθούσε πολύ, γιατί δεν έχω ιδέα από πιστωτικές. edit: Βρήκα αυτή τη σελίδα, οπότε μάλλον είναι αυτό που λες. Τη διαδικασία για τον αντιλογισμό της συνδρομής δεν την ξέρω, αλλά όταν θα έρθει η ώρα θα δω... Όσον αφορά στο Booking.com, η πολιτική του είναι να χρησιμοποιούνται μόνο πιστωτικές κάρτες. Από ότι κατάλαβα, δεν μπορεί να γίνει pre-authorization με χρεωστική, και εκεί δημιουργείται το πρόβλημα, οπότε μάλλον είναι γενικότερο το θέμα και όχι του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος. Η πληρωμή στο ξενοδοχείο κατά το check-out γίνεται και με χρεωστική ή μετρητά. Edited January 6, 2014 by geoponer Παράθεση Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitris15 Δημ. January 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2014 (edited) μια ερωτηση πολλα online καταστηματα ενω περναει η καρτα και ολοκληρωνεται η συναλλαγη για να σου στειλουν το προιον περιμενουν την εγκριση απο την τραπεζα απο την στγμη που περναει η καρτα δεν ειναι καλυμμενοι? Edited January 8, 2014 by dimitris15 Παράθεση υπογραφή εκτός ορίων Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mylw_4 Δημ. January 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2014 ήθελα να μάθω, αν ξέρει κάποιος, αν μπορώ να συνδέσω μια prepaid card http://www.piraeusbank.gr/el/idiotes/kartes/propliromenes-kartes/piraeus-prepaid-reloadable-card με το pay pal και με on line εταιρεια στοιχηματισμου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gataros Δημ. January 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2014 ήθελα να μάθω, αν ξέρει κάποιος, αν μπορώ να συνδέσω μια prepaid card http://www.piraeusbank.gr/el/idiotes/kartes/propliromenes-kartes/piraeus-prepaid-reloadable-card με το pay pal και με on line εταιρεια στοιχηματισμου Λογικα δεν θα υπαρχει καποιο προβλημα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xspy Δημ. January 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2014 (edited) Σε ευχαριστώ για την απάντηση - θα έχω το νού μου για τις κάρτες τις Alpha λοιπόν. Αν έχεις υπόψη σου κάποια συγκεκριμένη ή κάποιο link να δω θα βοηθούσε πολύ, γιατί δεν έχω ιδέα από πιστωτικές. Θα σε ενημερώσω Edited January 10, 2014 by xspy Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TypeQ Δημ. January 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2014 Ερώτηση: Για να ενεργοποιήσω τη νέα κάρτα που μου έστειλαν από τη eurobank πρέπει να χρησιμοποιήσω την προηγούμενη ενεργή κάρτα που είχα. Το θέμα είναι ότι η προηγούμενη κάρτα έληξε τον περασμένο μήνα (άρα είναι ανενεργή[[noparse];])[/noparse]. Θα τη δεχτεί το ΑΤΜ ή πρέπει να κάνω κάτι άλλο; Κι αν πρέπει, τι είναι αυτό; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. January 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2014 Ερώτηση: Για να ενεργοποιήσω τη νέα κάρτα που μου έστειλαν από τη eurobank πρέπει να χρησιμοποιήσω την προηγούμενη ενεργή κάρτα που είχα. Το θέμα είναι ότι η προηγούμενη κάρτα έληξε τον περασμένο μήνα (άρα είναι ανενεργή[[noparse];])[/noparse]. Θα τη δεχτεί το ΑΤΜ ή πρέπει να κάνω κάτι άλλο; Κι αν πρέπει, τι είναι αυτό; Διαβασες το χαρτι που υπηρχε στον φακελο μαζι με την νεα καρτα; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TypeQ Δημ. January 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2014 Ναι :p Στη eurobank, αντίθετα με τις άλλες τράπεζες, για την ενεργοποίηση της νέας σου κάρτας πρέπει να βάλεις την προηγούμενη κάρτα σου στο ΑΤΜ (δηλ. να ενεργοποιήσεις τη καινούρια "μέσω" της παλιάς). Στις οδηγίες δεν αναφέρει κάτι, πέραν του ότι πρέπει να ενεργοποιήσω την κάρτα βάζοντας την προηγούμενη ενεργή κάρτα (που στην προκειμένη περίπτωση έληξε πριν έναν μήνα, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο είναι "ενεργή"). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vangelakis4 Δημ. January 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2014 Καλησπερα σε ολους. Ειχα ενα λογαριασμο μισθοδοσιας στην Eurobank ο οποιος εμεινε ανενεργος για 2 χρονια. Μεχρι πριν κανα μηνα μου τον εμφανιζε κανονικα στο ebanking. Σημερα μπαινοντας εχει εξαφανιστει και ειναι μονο ο λογαριασμος ταμιευτηριου. Ξεκινησαν και κλεινουν τους ανενεργους λογαριασμους; Παράθεση Τα πιο μεγάλα ονειρα τα κάνεις οταν όλοι σε ξεχνάνε!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts