Jump to content

[Επίσημο] Nokia N78

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 3,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν είναι όλες οι ιμιτασιόν το ίδιο. Οι πολύ φθηνές που έχουν τα μαϊμού λογότυπα της Nokia και έχουν φτιαχτεί για να τους μοιάζουν είναι χάλια μαύρα.

Υπάρχουν και άλλες όμως που έχω δοκιμάσει, όπως οι JAPOD, που είναι πάρα πολύ καλές και με τιμή γύρω στα 7 ευρώ. Αυτές δεν μοιάζουν εμφανισιακά στις εργοστασιακές (συνήθως είναι και άλλο χρώμα).

Να υποθέσω ότι δεν πρόκειται για γνήσιο ανταλλακτικό, ε; Ομοίως και γι' αυτό;

Γενικά από ποιότητα πως είναι; Υπάρχει διαφορά από τα γνήσια;

που να κοιτάξω για jAPOD?

Έχει και το αξιόπιστο http://www.dealextreme.com αλλά και στο ebay.com αν ψάξεις σίγουρα θα βρεις. Ενδεχομένως να βρεις και σε άλλα site, αλλά πρόσεξε να είναι αξιόπιστα (κάνε μια μικρή έρευνα αγοράς να δεις).

Να υποθέσω ότι δεν πρόκειται για γνήσιο ανταλλακτικό, ε; Ομοίως και γι' αυτό;

Γενικά από ποιότητα πως είναι; Υπάρχει διαφορά από τα γνήσια;

Δεν είναι γνήσιο, όχι. Κοίτα, γενικά αυτά τα ανταλλακτικά μπορεί να είναι και ακριβώς ίδια, μπορεί να έχουν και μερικές μικροδιαφορές στις διαστάσεις. Σε ένα τέτοιο καπάκι δεν θα έχεις πρόβλημα, αν ήταν όμως τα πλαστικά που κουμπώνουν με κλιπσάκια θα σου έλεγα να μην τα αγοράσεις γιατί η παραμικρή διαφορά στις διαστάσεις (μιλάμε για μm) τα κάνουν να μη κουμπώνουν και επομένως άχρηστα. Την είχα πατήσει μια φορά με πρόσοψη για το E71 που δεν ήταν εντάξει τα πλαϊνά κουμπιά. Για το συγκεκριμένο πίσω καπάκι όμως δεν πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα (χωρίς βέβαια να το έχω δοκιμάσει εγώ).

Τώρα δεν έχει, όντως, βρίσκεις όμως κατά καιρούς. Το dealextreme όμως έχει απ' ότι βλέπω τη γνήσια BL-6F στα 18 δολάρια. Μισή τιμή από ότι Ελλάδα δηλαδή.

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.32443

Για δες εδω........ Γνησια μπαταρια στο eBay με ~7 ευρώπουλα

http://global.ebay.com/GENUINE_BATTERY_BL-6F_FOR_NOKIA_N95_8GB_N78_1200MAH_UK/260582060084/item

• 2 weeks later...
παιδιά έχω πρόβλημα με τον n78 ,μόλις το κλείσω και το ξανά ανοίξω το κινητό έχει χάσει την ώρα και την ημερομηνία ,καμία ιδέα?

Υπάρχει μια μικρή μπαταρία μέσα η οποία κρατάει την ώρα και την ημερομηνία.Το πιο λογικό που μπορεί να συμβαίνει αυτή να έχει εξαντληθεί.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

ok ευχαριστώ

θα πάω από δευτέρα στο service της nokia

θα γίνει επιτόπου η αντικατάσταση της μπαταρίας,αν είναι όντως αυτό το πρόβλημα??

• 2 weeks later...
Καλησπερα, εχω κανει debrand το τηλεφωνο και εχω περασει το τλευταιο firmware (30.0 κτλ) .Το προβλημα ειναι πως ενω και το PC Suite ειναι η τελευταια εκδοση ,οταν ζηταει να εγκαταστησει καποιους drivers στο τηλεφωνο μου βγαζει το μυνημα "κατεστραμενο αρχειο". Αυτο εχει τυχει να γινει και με αλλες εφαρμογες που εχω προσπαθησει να περασω. Τι πρεπει να κανω απο εδω και περα? Χρειαζεται να κανω για πρωτη φορα reset ,soft η hard? Θα κερδισω κατι με αυτο? Οι ρυθμισεις και οι επαφες στο τηλεφωνο μπορουν μετα να περαστουν ή αν γινει αυτο ακυρωνεται ουσιαστικα παλι το format ?

• 4 weeks later...
Καλησπέρα υπαρχει τροπος να τροποποιησω το μενου αναμονης(κοινο online,wlan,διαδικτυο)που εμφανιζονται στο κεντρικο παραθυρο..??
[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπέρα υπαρχει τροπος να τροποποιησω το μενου αναμονης(κοινο online,wlan,διαδικτυο)που εμφανιζονται στο κεντρικο παραθυρο..??

αυτό που ρωτάς αναρωτιέμαι και εγώ πως γίνετε..

Αλλά και ΜΙΑ ξεκάθαρη απάντηση για 2η μπαταρία που δουλεύει καλά και που θα την βρούμε δεν έχει δώσει ακόμα κάποιος..

αυτό που ρωτάς αναρωτιέμαι και εγώ πως γίνετε..

Αλλά και ΜΙΑ ξεκάθαρη απάντηση για 2η μπαταρία που δουλεύει καλά και που θα την βρούμε δεν έχει δώσει ακόμα κάποιος..

Αυτά που αναφέρεις δεν μπορείς να τ' αφαιρέσεις από την οθόνη αναμονής. Υπήρχαν παλιά κάποια patch για να μπορέσεις να "εξαφανίσεις" αυτά που αναφέρεις αλλά πρέπει να έχεις hack-άρει την συσκευή σου για να μπορείς να τα ενεργοποιήσεις. Για πιο πολλές πληροφορίες διάβασε το θέμα [ΕΠΙΣΗΜΟ] S60 3rd - Hacks & Patches και ειδικά την πρώτη σελίδα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι αν θες αλλάξεις το θέμα της αρχικής οθόνης και να επιλέξεις την κατακόρυφη διάταξη.

Για μπαταρία η θ' αγοράσεις μια καινούργια και αυθεντική της Nokia ή θα επιλέξεις μια μπαταρία άλλης εταιρίας. Για αγορά μπαταρίας υπάρχει το eBAy αλλά και άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα. Επίσης για αξεσουάρ υπάρχει το θέμα [ΕΠΙΣΗΜΟ] Αξεσουάρ (memory cards, hands free & άλλα), έτσι μπορείς να κάνεις μια αναζήτηση και να δεις τι έχουν (αν έχουν) προτείνει άλλοι χρήστες.

Αν θυμάμαι καλά (και δεν κάνω λάθος) είχε αναφερθεί στις προηγούμενες σελίδες το θέμα μπαταρίας και είχαν προταθεί κάποιες μπαταρίες.

Edited by stendor

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

Η JAPOD φτιάχνει πολύ καλές και φτηνές μπαταρίες (έχω αγοράσει) αλλά δεν έχει ακόμα την BL-6F που φοράει το N78.

Η PISEN είναι μια άλλη καλή εταιρία που φτιάχνει κυρίως φορτιστές, αλλά πιστεύω ότι και οι μπαταρίες της δεν θα είναι άσχημες (δεν έχω αγοράσει).

Την PISEN μπορείτε να τη βρείτε στα $7.30 στο DealExtreme.

Στο ίδιο κατάστημα μπορείτε να βρείτε και τη γνήσια μπαταρία στα $18.18.

• 4 weeks later...
Καλησπερα!Υπαρχει κανενας τροπος να κανουμε το φλας να δουλευει στο ν78 οταν τραβαμε βιντεο;

δεν υπαρχει τροπος! [τουλαχιστον απο το δικο μου ψαξιμο...].

ο ηλιος ειναι πρασινος και το γρασιδι λαμπει...κι αλλα πολλα τετοια ! Γεια σας ;)

• 2 weeks later...

Παρατηρώ οτι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον πομπό FM.

Ενεργοποιείται κανονικά, με αφήνει να επιλέξω συχνότητα, επιλέγω μια άδεια (με στατικό ήχο) βάζω να παίξει κάτι αλλά στο ράδιο δεν ακούγεται τίποτα. Καμιά ιδέα?

Πληροφοριακά τον πομπό τον είχα χρησιμοποιήσει επιτυχώς στο παρελθόν αλλά δεν τον είχα δοκιμάσει ξανά εδώ και κάτι μήνες. Προ κανα δίμηνο είχα κάνει 1 soft + 1 hard format. Επίσης προ κανα μήνα έκανα αναβάθμιση στο τελευταίο firmware 30.11 επιτυχώς. Δοκίμασα 1 soft format μπας και αλλά τίποτα.

Άλλα προβλήματα δεν έχω παρατηρήσει στο τηλέφωνο (το οποίο συνεχίζει να είναι super από άποψη χαρακτηριστικών ακόμη και 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία του)

Παρατηρώ οτι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον πομπό FM.

Ενεργοποιείται κανονικά, με αφήνει να επιλέξω συχνότητα, επιλέγω μια άδεια (με στατικό ήχο) βάζω να παίξει κάτι αλλά στο ράδιο δεν ακούγεται τίποτα. Καμιά ιδέα?

Πληροφοριακά τον πομπό τον είχα χρησιμοποιήσει επιτυχώς στο παρελθόν αλλά δεν τον είχα δοκιμάσει ξανά εδώ και κάτι μήνες. Προ κανα δίμηνο είχα κάνει 1 soft + 1 hard format. Επίσης προ κανα μήνα έκανα αναβάθμιση στο τελευταίο firmware 30.11 επιτυχώς. Δοκίμασα 1 soft format μπας και αλλά τίποτα.

Άλλα προβλήματα δεν έχω παρατηρήσει στο τηλέφωνο (το οποίο συνεχίζει να είναι super από άποψη χαρακτηριστικών ακόμη και 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία του)

Τι εννοείς "στατικός ήχος"; Η συχνότητα θα πρέπει να είναι άδεια, να ακούς δηλαδή παράσιτα και μόνο. Στην Αττική πολύ λίγες συχνότητες είναι άδειες, τα 300 KHz ανάμεσά στις αδειοδοτημένες συχνότητες είναι πολύ λίγα έτσι όπως εκπέμπουν...

Επίσης, ο πομπός του N78 είναι πάρα πολύ ασθενής, θα πρέπει να έχεις το τηλέφωνο πολύ κοντά στην κεραία του δέκτη σου.

Τι εννοείς "στατικός ήχος"; Η συχνότητα θα πρέπει να είναι άδεια, να ακούς δηλαδή παράσιτα και μόνο. Στην Αττική πολύ λίγες συχνότητες είναι άδειες, τα 300 KHz ανάμεσά στις αδειοδοτημένες συχνότητες είναι πολύ λίγα έτσι όπως εκπέμπουν...

Επίσης, ο πομπός του N78 είναι πάρα πολύ ασθενής, θα πρέπει να έχεις το τηλέφωνο πολύ κοντά στην κεραία του δέκτη σου.

"Στατικος ήχος" εννοούσα αυτό που λες παράσιτα (σκεφτόμουν το static :O).

Δυστυχώς ακόμη και δίπλα από την κεραία πάλι δεν πιάνει κάτι.

Τι να πω πια εκτός αν όλες οι συχνότητες είναι κατειλημμένες, αλλά και πάλι αν έχω το τηλέφωνο λίγα cm από την κεραία δεν θα έπρεπε έστω και αχνά να ακούω κάτι?

"Στατικος ήχος" εννοούσα αυτό που λες παράσιτα (σκεφτόμουν το static :O).

Δυστυχώς ακόμη και δίπλα από την κεραία πάλι δεν πιάνει κάτι.

Τι να πω πια εκτός αν όλες οι συχνότητες είναι κατειλημμένες, αλλά και πάλι αν έχω το τηλέφωνο λίγα cm από την κεραία δεν θα έπρεπε έστω και αχνά να ακούω κάτι?

Ναι, θα έπρεπε να δουλεύει, προφανώς έχει κάποιο πρόβλημα.

Για αρχή έλεγξε την κεραία (είναι ενσωματωμένη στο πίσω καπάκι της συσκευής, βεβαιώσου ότι πατάει καλά).

Αν έχεις τεχνικές γνώσεις μπορείς να διαβάσεις το Service Manual ( http://anonym.to/?http://rapidshare.com/files/118843969/ServiceManual_L34_N78.rar ) και να δοκιμάσεις μόνος το troubleshooting. Αλλιώς πήγαινέ το στη Nokia. Αν έχει εγγύηση και δεν έχει πέσει ή βραχεί θα σου το αλλάξουν.

OK, ευχαριστώ θα το δοκιμάσω.

eLeKtriK EyE είσαι φοβερός! :respect:

Το πρόβλημα λύθηκε!!

Το μόνο που έκανα ήταν να καθαρίσω τις επαφές από την κεραία στο πίσω καπάκι της συσκευής και τώρα ο πομπός δουλεύει τέλεια!

Ευχαριστώ πολύ!

:up: :thanks:

Edited by impreza_sti
Συνεχόμενα μηνύματα-Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη σε υπάρχον μήνυμα πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

eLeKtriK EyE είσαι φοβερός! :respect:

Το πρόβλημα λύθηκε!!

Το μόνο που έκανα ήταν να καθαρίσω τις επαφές από την κεραία στο πίσω καπάκι της συσκευής και τώρα ο πομπός δουλεύει τέλεια!

Ευχαριστώ πολύ!

:up: :thanks:

Χαίρομαι που έφτιαξε :)

Το παραπάνω troubleshooting ισχύει και για το Wi-Fi, η κεραία του είναι κι αυτή στο καπάκι πίσω.

• 4 months later...
παιδια εδω και λιγο καιρο οποτε αλλαζω προφιλ και ιδιετερα αθορυβο η οφλαιν αν δεν τρεχουν εφαρμογες στο παρασκηνιο το κινητο κλεινει... για την ακριβια δειχνει μαυρη οθονη και οταν το καλεις λεει κλειστο αλλα για να ανοιξει πρεπει να βγαλω μπαταρια να ξαναβαλω να πατησω το power button να ξαναβγαλω και να ξαναβαλω

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.