Jump to content

Sony Ericsson G900

kotsianis7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σαφώς ο επεξεργαστης δεν είναι τελευταίας τεχνολογίας,όμως κύριο ρόλο παίζει και το λειτουργικό!

Με μια βελτιστοποίηση του κώδικα σε καίριες λειτουργίες θα τα πηγαίνει μια χαρά!

Τώρα,από συσκευές προπαραγωγής δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη..Και σαφώς τα sites δε θα έπρεπε να δοκιμάζουν pre-production units..

Πάντως στο gsm arena δεν έκαναν κανενα σχόλιο για αργό τηλέφωνο..

Τα reviews του gsmarena δεν φημίζονται ιδιαίτερα για την αξιοπιστία τους...

• Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εννοείται πως το ξέρω αυτό! :p

Αλλά,δε θα έκαναν έστω μια αναφορά αν ήταν αργο;

Και θα πρόσθεταν από κάτω:We can't be very objective because it is a pre-production unit... :lol:

Τι σχέση έχει ο επεξεργαστής με την ταχύτητα του μενού; Μόνο η RAM και η αρχιτεκτονική του λειτουργικού καθοριζουν την ταχύτητα. Επίσης όλα τα UIQ έχουν προενεργοποιημένη την αναγνωριση γραφής η οποία μόλις απενεργοποιηθει πάνε σφαίρα. Δοκιμάστε το σε οποιαδηποτε συσκευή.

Εννοείται πως το ξέρω αυτό! :p

Αλλά,δε θα έκαναν έστω μια αναφορά αν ήταν αργο;

Και θα πρόσθεταν από κάτω:We can't be very objective because it is a pre-production unit... :lol:

Γι'αυτό ακριβώς είναι αναξιόπιστοι, δεν αναφέρουν τα σημαντικά και εστιάζουν συχνά στα ασήμαντα.

Πάντως δεν ξέρω αν διαβάσατε στο Esato αλλά κάποιος Πορτογάλος ανέφερε ότι η τιμή του G900 (ξεκλείδωτο) θα είναι στα 350€ τελική. (μαζί με ΦΠΑ - 21%). Για σύγκριση αναφέρω ότι στο Expansys έχει το P1i για Πορτογαλία στα 389 και για Ελλάδα 385. Άρα θεωρώότι σχεδόν έιναι ίδιο το επίπεδο των τιμών επομένως αν αληθεύουν αυτά που αναφέρει ο Πορτογάλος τότε και εδώ θα το έχουμε στην ίδια περίπου τιμή.

Επίσης αναμενόμενη ημερομηνία διάθεσης του G900 αλλά και του G700 είναι 26/05. (Πηγή : http://semcblog.wordpress.com/)

VF Giga Unlimited Ultra

εβγαλαν λοιπον ενα κινητο με 5MP καμερα που δεν αξιζει αλλα το διαφημιζουν ενω θα μπορουσε να εχει την 3.2 του W960.

Ενα λειτουργικο που δεν φροντισαν να το εξελιξουν τοσο στην ταχυτητα του επεξεργαστη αλλα και του λειτουργικου.

Μικρυναν την οθονη απο 2.6 σε 2.4 αν και τετοιες συσκευες που λανσαρονται σαν Smartphone με λειτουργικο,multimedia,Internet κλπ.

χρειαζονται μεγαλες οθονες...

τελικα ηξεραν τι ηθελαν να κανουν και τι να παρουσιασουν?

Το G700 τι το ηθελαν?

α...ξεχασα εβαλαν τα stickers που μπορεις να τα βρεις ευκολα

σε εφαρμογες τριτων...

Καμμια ενεργεια εχουν κανει για να προωθησουν τη δημιουργια προγ/των για το UIQ?

:mad::X:cry::blink:

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

Σαφώς ο επεξεργαστης δεν είναι τελευταίας τεχνολογίας,όμως κύριο ρόλο παίζει και το λειτουργικό!

Με μια βελτιστοποίηση του κώδικα σε καίριες λειτουργίες θα τα πηγαίνει μια χαρά!

Τώρα,από συσκευές προπαραγωγής δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη..Και σαφώς τα sites δε θα έπρεπε να δοκιμάζουν pre-production units..

Πάντως στο gsm arena δεν έκαναν κανενα σχόλιο για αργό τηλέφωνο..

4-5 μοντελα UIQ εχουν βγει εγω βελτιστοποιηση κωδικα δεν εχω δει...στην ταχυτητα και στην καταναλωση μνημης του UIQ ειναι φανερο οτι δεν μπορουν να βρουν λυση...

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

Όταν αναπτύσσουμε ένα λογισμικό, σε πρώτη φάση προσπαθούμε να γράψουμε κώδικα που θα κάνει (καταρχήν) αυτό που επιθυμούμε, αφού τον διορθώσουμε από τα λάθει του (bugs), αν ο κώδικας μας είναι ή θεωρούμε πως είναι αργός κατά την εκτέλεση τότε δοκιμάζουμε ορισμένες τροποποιήσεις - βελτιώσεις που θεωρούμε (τουλάχιστον) πως θα αυξήσουν την ταχύτητα του (optimization) ως και πλήρη επανασχεδίαση του (αν κριθεί απολύτως απαραίτητο), επίσης εκμεταλλευόμαστε (όταν μας προσφέρονται) τις δυνατότητες αυτόματης βελτιστοποίησης του προγράμματος από τον μεταφραστή μας (compiler optimization).

Όταν όλα αυτά αποτύχουν και η βελτίωση στην ταχύτητα του κώδικα δεν αυξηθεί σημαντικά ή καθόλου, τότε παιδιά είναι ώρα να δούμε το hardware πάνω στο οποίο θα τρέξει το πρόγραμμα και φυσικά να προτείνουμε την χρήση του με κάποια ισχυρότερη CPU ή περισσότερη μνήμη κτλ. (αυτό είναι το νόημα των requirements που βλέπουμε στα λογισμικά που αγοράζουμε).

Αν η SE λοιπόν, δεν μπορεί να αυξήσει (άλλο) με optimization την ταχύτητα της software πλατφόρμας, καλό είναι να στραφεί στην αναβάθμιση του hardware (κάποια στιγμή και το hardware φτάνει στα όρια του).

Υ.Γ.

Η αύξηση της μνήμης μπορεί να βοηθήσει, αλλά δεν είναι πανάκια, ύστερα εξαρτάται και σε ποίο σημείο είναι αργός ο κώδικας μας (ώστε να δούμε γιατί είναι αργός και πια υποσυστήματα του hardware χρησιμοποιεί).

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Μα το οτι θα εχει αυτο τον επεξεργαστη ειναι ΕΠΙΣΗΜΟ! Περιμενεις δλδ εσυ να πηγαινει σφαιρα? Εγω μαλλον θα επιμεινω στο χελωνα και αν αποδειχθει το αντιθετο τοτε εχει καλως!;)

Το p1 γιατι πηγαινει σφαιρα με τον ιδιο επεξεργαστη;;;;;;:rolleyes:

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Διότι προφανώς τρέχει κάποια διαφορετική έκδοση λογισμικού που είναι στα μέτρα του -διαφορετική έκδοση δεν σημαίνει απαραίτητα άλλη έκδοση λειτουργικού, μια αλλαγή στο Interface φτάνει για παράδειγμα να αλλάξει την συνολική ταχύτητα της συσκευής κτλ. ;)

Όπως και να έχει, προτείνω να περιμένουμε την τελική έκδοση του κινητού ώστε να κρίνουμε αντικειμενικά.

Υ.Γ.

Αν με απασχολεί κάτι σοβαρά με το G900, αυτή την στιγμή, είναι το SAR που θα έχει - καθώς μια μεγάλη τιμή (όπως στα τελευταία SE κινητά) σημαίνει αυτόματα μη αγορά του..

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

να κανω κ εγω μια ερωτηση....????

διάβασα ότι αυτό το κινητό δεν υποστηρίζει HSDPA αλλά τι ακριβώς είναι το HSDPA....???

δηλαδή το ότι θα έχει wifi δεν φτάνει...???

τι παρα πάνω προσφέρει το HSDPA....????

To G900 είναι πολύ όμορφο κατά την γνώμη μου. Αλλά η μόνη ουσιαστική διαφορά (τουλάχιστονς στα χαρτιά) με το Ρ1 είναι οτι έχει καλύτερη κάμερα και επίσης wifi g επιπλέον. Και οι δύο διαφορές είναι απλά μικροβελτιώσεις. Τώρα αντί για qwerty (που άλλους τους βολευει και άλλους όχι), έχει ένα d-pad που σίγουρα κάνει το κινητό ποιο φιλικό.

Για τους κατόχους του Ρ1 θεωρώ περιτη την αγορά του G900 εκτός και αν κατέχουν το σύνδρομο του υπερκαταναλωτισμού. Για όλους τους άλλους που δεν έχουν Ρ1 ή κάτι παρόμοιο, πιστεύω είναι μια αξιοπρεπέστατη αγορά.

Less is more...

Μετά από μερικές μέρες μαζί του θεωρώ ότι είναι μια κίνηση της SE να φτιάξει ένα κινητό με λειτουργικό σύστημα στα πρότυπα της Nokia, δηλαδή αντί για μια συσκευή που φωνάζει 'είμαι smartphone' μια συσκυεή που 'είμαι κινητό με λειτουργίες αν θες smartphone'.

Η αγγλική λέξη που περιγράφει το κινητό είναι robust! Όποιος το βλέπει θεωρεί ότι είναι ένα απλό κινητό και όταν βλέπει ότι έχει πολύ παραπάνω δυνατότητες του αρέσει. Το πρώτο πράγμα που κάνει 'μπαμ' είναι η κάμερα των 5.0 MP - η οποία για την ώρα μόνο για 5.0 δεν κάνει - και όταν το δουλέψει κάποιος η touch screen.

Γενικά είναι σταθερό, με εξαίρεση τον browser ο οποίος πχ το sport.gr με wifi κρασάρει, ενώ με 3G όχι!!! Το Wifi είναι πολύ καλύτερο του P1 αλλά αν κατά την σύνδεση κάτι πάει στραβά (πχ δεν πάρει IP) τότε για 1-2 λεπτά κολλάει το κινητό! Το stylus θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο, ίσως να επεκτεινόταν, γιατί τώρα είναι αρκετά μικρό για να το χρησιμοποιείς αρκετά. Το καλό είναι ότι και χωρίς το stylus απλά με το joystick και τα δάχτυλα το λειτουργείς μια χαρά το τηλέφωνο. Επίσης, τα πλήκτρα θα έπρεπε να εξέχουν περισσότερο αλλά ίσως να φταίει το ότι είναι προπαραγωγής. Γενικά πιστεύω ότι με αναβάθμιση θα φτιάξουν πολλά, είναι περίπου όπως το P1 2 μήνες πριν βγει - όπου με αναβάθμιση μετά είχε γίνει αρκετά πιο γρήγορο.

Αυτά σε γενικές γραμμές, για 350 - αν τόσο θα κάνει (?) - πιστεύω είναι καλή περίπτωση.

ΥΓ. Επίσης εμένα μου αρέσουν αρκετά τα mini-menus στην αρχική οθόνη με το ημερολόγιο, μηνύματα, επαφές κλπ.

Βαρέθηκα με αυτά που ακούω...

Το p1 γιατι πηγαινει σφαιρα με τον ιδιο επεξεργαστη;;;;;;:rolleyes:

Ποιό πάει γρήγορα;;;; Έτυχε να παίξω λίγη ώρα με ένα p1i και δε μπορώ να πω ότι είναι αισθητά πιο γρήγορο από το M600 που είναι δεδομένο ότι είναι πάναργο.

Sent neither from iphone nor android phone

Μετά από μερικές μέρες μαζί του θεωρώ ότι είναι μια κίνηση της SE να φτιάξει ένα κινητό με λειτουργικό σύστημα στα πρότυπα της Nokia, δηλαδή αντί για μια συσκευή που φωνάζει 'είμαι smartphone' μια συσκυεή που 'είμαι κινητό με λειτουργίες αν θες smartphone'.

Η αγγλική λέξη που περιγράφει το κινητό είναι robust! Όποιος το βλέπει θεωρεί ότι είναι ένα απλό κινητό και όταν βλέπει ότι έχει πολύ παραπάνω δυνατότητες του αρέσει. Το πρώτο πράγμα που κάνει 'μπαμ' είναι η κάμερα των 5.0 MP - η οποία για την ώρα μόνο για 5.0 δεν κάνει - και όταν το δουλέψει κάποιος η touch screen.

Γενικά είναι σταθερό, με εξαίρεση τον browser ο οποίος πχ το sport.gr με wifi κρασάρει, ενώ με 3G όχι!!! Το Wifi είναι πολύ καλύτερο του P1 αλλά αν κατά την σύνδεση κάτι πάει στραβά (πχ δεν πάρει IP) τότε για 1-2 λεπτά κολλάει το κινητό! Το stylus θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο, ίσως να επεκτεινόταν, γιατί τώρα είναι αρκετά μικρό για να το χρησιμοποιείς αρκετά. Το καλό είναι ότι και χωρίς το stylus απλά με το joystick και τα δάχτυλα το λειτουργείς μια χαρά το τηλέφωνο. Επίσης, τα πλήκτρα θα έπρεπε να εξέχουν περισσότερο αλλά ίσως να φταίει το ότι είναι προπαραγωγής. Γενικά πιστεύω ότι με αναβάθμιση θα φτιάξουν πολλά, είναι περίπου όπως το P1 2 μήνες πριν βγει - όπου με αναβάθμιση μετά είχε γίνει αρκετά πιο γρήγορο.

Αυτά σε γενικές γραμμές, για 350 - αν τόσο θα κάνει (?) - πιστεύω είναι καλή περίπτωση.

ΥΓ. Επίσης εμένα μου αρέσουν αρκετά τα mini-menus στην αρχική οθόνη με το ημερολόγιο, μηνύματα, επαφές κλπ.

bil δηλαδη το αναβαθμισμενο UIQ3 ειναι οντως καλυτερο?

Απο ταχυτητα πως παει ? παλι περιμενεις 3-8 δευτερα περιπου να

ανοιξει εφαρμογη?

Η αρχικη οθονη (Today Screen) εχει υποστει αλλαγες?

Σαν ταχύτητα είναι όπως ήταν το P1 όταν βγήκε πριν την αναβάθμιση software που το έκανε πιο γρήγορο, οπότε αναμένο σίγουρα αναβάθμιση στην ταχύτητα πριν κυκλοφορήσει.

Η αρχική οθόνη έχει αλλαγές, πλέον δεν είναι όλα σε ένα επίπεδο, δηλ 'δέντρο' που ανοίγει και βλέπεις ημερολόγιο, μηνύματα + τις συντομεύσεις από κάτω, αλλά μια σειρά στο κάτω μέρος με εικονίδια τα οποία όταν τα επιλέγεις με δεξιά-αριστερά εμφανίζουν στην οθόνη ημερολόγιο, φωτογραφίες, συντομεύσεις, αγαπημένες επαφές, music player, world clock κλπ. Κάτι σαν widgets φαντάσου το.

Βαρέθηκα με αυτά που ακούω...

οτι και να ναι εγω θα το παρω.δειχνει να ειναι περιφημο και ειδικα σε αυτο το μεγεθος.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

• 2 weeks later...

ωραίο φαίνεται,

κάποιος ανέφερε για google maps

μπορείς να το εξηγήσεις λίγο?

Εννοείς μέσω wi-fi να βλέπεις google maps, ή έχει βγάλει πρόγραμμα που το φορτώνεις και βλέπεις και χάρτες και χωρίς να είσαι συνδεδεμένος σε internet?

ευχαριστώ

Ζωή είναι αυτό που συμβαίνει την ώρα που εσύ κάνεις σχέδια για το μέλλον.

c_k / ck_test

καλησπερα παιδες. Μια ερωτηση για αυτο το κινητο. Βρηκα σε ενα φορουμ του εξωτερικου αγγελια οτι καποιος πουλαει το SE G900 (που δεν εχει βγει ακομα) και του εστειλα μαιλ. Μου λεει 280ευρω με ολα τα εξοδα.Τον ρωταω πως και το εχει και μου λεει οτι δουλευει σε ετιαρια τηλεφωνιας στην ιταλια και οτι εκει εχει γινει released. Μου φαινεται λιγο μουφα και φοβαμαι να του δωσω τα ευρωπουλακια μου ετσι.Μου ειπε οτι θα ελεγξει καποια εταιρια (κατι σαν PAYPAL??) το κινητο πριν ολοκληρωθει η συναλλαγη.

Θα ηθελα μια γνωμη.

Ευχαριστω.

ναι εχω μια γνωμη,μην κανεις καμια κινηση.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Μην κάνεις καμιά κίνηση που θα μετανιώσεις μετά. Το κομμάτι πρέπει να είναι απο αυτά που δίνουν για δοκιμές. Στην ουσία δηλαδή δεν είναι το τηλέφωνο που θα κυκλοφορήσει. Αυτό σε περίπτωση που πραγματικά έχει ένα τέτοιο G900 στα χέρια του. Γιατί μπορεί να πουλάει και αέρα...

VF Giga Unlimited Ultra

'είμαι κινητό με λειτουργίες αν θες smartphone'.

Το πρώτο πράγμα που κάνει 'μπαμ' είναι η κάμερα των 5.0 MP - η οποία για την ώρα μόνο για 5.0 δεν κάνει - και όταν το δουλέψει κάποιος η touch screen.

Επίσης, τα πλήκτρα θα έπρεπε να εξέχουν περισσότερο αλλά ίσως να φταίει το ότι είναι προπαραγωγής.

Προσωπική άποψη : Tο βασικό + είναι ότι ΔΕΝ πλασάρετε σαν smartphone και το d-pad.

Η κάμερα είναι 5 ΜΡ ???? έχω μία canon 4MP ...μια χαρα :D .

Τα πλήκτρα πρόβληματάκι αλλα θα το υποστώ :happy:

Υ.Γ. βαρεμάρα εεεε.... καλα....

• The title was changed to Sony Ericsson G900