Jump to content

Sony Ericsson Xperia X1

kotsianis7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδιά κανένα ελληνοαγγλικό λεξικό υπάρχει σε cab? α ευχαριστώ wildgirl!!!

Το slovoed 7 το κατεβάζεις (δε χρειάζεται να λέει ότι έχει ελληνικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα) και μόλις το εγκαταστήσεις κατεβάζεις από το wifi του xperia όσες γλώσσες θέλεις από τον server τους (μέσα από το πρόγραμμα και αυτόματα). Μιλάει κιόλας, για περίπτωση που θέλεις να ακούσεις την προφορά κάποιας λέξης.

• Απαντήσεις 8,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

μετά από μια πορεία με symbian από 6600 σε p910i και μέχρι τώρα σε p990i, σήμερα πήρα το xperia ομολογώ ότι έχω χάσει λίγο τη μπάλα!! οπότε εύλογα υπάρχουν και απορίες, οι οποίες ενδεχομένως να έχουν ξαναπαντηθεί..!! (αφου μου πήρε μια ώρα ναβρω κάποια στοιχειώδη..!!) :P

έχω βάλει ήδη

το aekmap (έχετε να προτείνετε κάποιο hotkey για την αλλαγή? έβαλα το "au") το οποίο απ'ότι είδα το συνιστούν όλοι..

και από κεί και πέρα το resco contact,backup και explorer.. (όσοι το έχουν πιο πολύ καιρό έχουν κάποια καλύτερη εναλλακτική να προτείνουν?)

και μια αρκετά newbie απορία..οι επαφές, μπορούν να οργανωθούν σε ομάδες και αντίστοιχα με ήχο κλήσης? χρειάζεται κάποιο επιπλέον πρόγρμμα?

μετά από μια πορεία με symbian από 6600 σε p910i και μέχρι τώρα σε p990i, σήμερα πήρα το xperia ομολογώ ότι έχω χάσει λίγο τη μπάλα!! οπότε εύλογα υπάρχουν και απορίες, οι οποίες ενδεχομένως να έχουν ξαναπαντηθεί..!! (αφου μου πήρε μια ώρα ναβρω κάποια στοιχειώδη..!!) :P

έχω βάλει ήδη

το aekmap (έχετε να προτείνετε κάποιο hotkey για την αλλαγή? έβαλα το "au") το οποίο απ'ότι είδα το συνιστούν όλοι..

και από κεί και πέρα το resco contact,backup και explorer.. (όσοι το έχουν πιο πολύ καιρό έχουν κάποια καλύτερη εναλλακτική να προτείνουν?)

και μια αρκετά newbie απορία..οι επαφές, μπορούν να οργανωθούν σε ομάδες και αντίστοιχα με ήχο κλήσης? χρειάζεται κάποιο επιπλέον πρόγρμμα?

Για εναλλαγή βάλε καλύτερα το @ γιατι με το au μπαίνουν οι τόνοι.

Για μένα must have προγράμματα είναι:

Resco file explorer + plag in για registry editor

Sprite back up

PIM back up (μονο για μηνύματα, επαφές και εργασίες-ραντεβου)

Core player + TCPMP για videos κυρίως

PocketMusic για mp3

1-calc για κομπιουτερακι

MobilePad για ενα απλο σημειοματάριο- text editor

Fingerkeybord 2.1 για εικονικό πληκτρολόγιο

CleanRam για καθάρισμα μνήμης

AE Button Plus για να ρυθμίζεις όπως θες τα κουμπιά

AEKmap για ελληνικό hardware πληκτρολόγιο

Αυτά κυρίως για μένα είναι τα βασικά.

Παιδιά το slovoed 7 το έχετε "αγορασμένο" ή έχει και free έκδοση?

Το είχα στο p990 κάποτε.....

Δεν είναι free. Ζητάει έναν κωδικό ο οποίος χρειάζεται για να μπουν κάτι keyboards, τα οποία δεν τα χρειάζεσαι. Του λες να μην εγκαταστήσει τα keyboards, δεν σου ζητάει κανένα κωδικό και είναι όλα καλά. Ίσως σε αγορασμένη έκδοση να δίνει κλειδιά και για το κυρίως πρόγραμμα, δε ξέρω.

το θέμα με το Ζ και το Υ που εμφανίζονται ανάποδα το έχουν όλες οι εκδόσεις το aekmap ή είναι κάποια άλλη ρύθμιση?

και κάτι ακόμα..το backup του p990i με τα μηνύματα και τα σχετικά να υποθέσω ότι δεν μπορεί να γίνει restore στο xperia, ε?

edit: εβαλα και το fingerkeyboard, φαίνεται όντως πολύ πράκτικό, αλλά μια ερώτηση, αν θέλω για κάποιο λόγω νατο απενεργοποιήσω προσωρινά, μόνο με απεγκατάταση γίνεται? ή έχει κάποια επιλογή (εγώ δεν βρήκα με μια πρώτη ματιά)

όχι φίλε μου δεν ξεκαθαρίστηκε η θέση σου....αυτό που σου λένε είναι ότι δεν μπορείς να κρίνεις τον άλλο για την ορθογραφία του με το πρόσχημα ότι και εσύ θέλεις τα greeklish. Αν είχες πρόβλημα ας το έλεγες και όχι να περιμένεις στην γωνία κάποιον που θα κάνει λάθος για να βρεις αφορμή να πεις το πρόβλημα σου. Α και τα greeklish δεν είναι γλώσσα όπως όλες οι άλλες του κόσμου!!!!!!!!Πιστεύω ότι έχεις την εντύπωση ότι απευθύνεσαι σε ανθρώπους που σκέφτονται γι αυτό το ότι δεν έγραψες το όνομα δεν λέει και τίποτα γιατί το καταλαβαίνει ο καθένας έτσι όπως το παράθεσες ποιος το έκανε!!!!!!

Καλα μας δουλευεις?? Τον εκραξες κανονικοτατα τον ανθρωπο!!! :blink:

+1

Παιδια ευχαριστω πολυ για την συμπαρασταση αλλα νομιζω οτι βγαίνουμε εκτος θεματος. Δε χριαζετε να κραξουμε κανεναν για την γνωμη του

Οκ τότε, το παίρνω πίσω, συγγνώμη lazarosh.

Δεκτη :):):):):)

το θέμα με το Ζ και το Υ που εμφανίζονται ανάποδα το έχουν όλες οι εκδόσεις το aekmap ή είναι κάποια άλλη ρύθμιση?

και κάτι ακόμα..το backup του p990i με τα μηνύματα και τα σχετικά να υποθέσω ότι δεν μπορεί να γίνει restore στο xperia, ε?

edit: εβαλα και το fingerkeyboard, φαίνεται όντως πολύ πράκτικό, αλλά μια ερώτηση, αν θέλω για κάποιο λόγω νατο απενεργοποιήσω προσωρινά, μόνο με απεγκατάταση γίνεται? ή έχει κάποια επιλογή (εγώ δεν βρήκα με μια πρώτη ματιά)

μηπως εχεις γερμανικη εκδοση του κινητου οπως εγω???δηλαδη QWERTZ

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλα λεει ο griniaris, εχεις γερμανικο....ή κατεβασες γερμανικο layout.

Για το FingerKeyboard την εχω κι εγω την απορια! Δε μπορω να το αλλαξω οταν γραφω γιατι δεν εχει βελακι να βαλεις καποιο αλλο! Απαραδεκτο!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κατέβασε απο εδώ τα σωστά layout (όχι QWERTZ).

Με τα back up κοιτα μήπως κάνεις τίποτα με το outlook, χωρίς να είμαι σίγουρος γιατι δεν το έχω κάνει τη διαδικασία.

Αν θες να απενεργοποιήσεις το fingerkeyboard πήγαινε

settings-personal-input και επέλεξε κάτι άλλο στο input method.

Ε ναι αλλά αυτος δεν ειναι και σουπερ τροπος...θα επρεπε να εχουν την επιλογη να αλλάζεις επιτοπου οπως ολα τα πληκτρολογια...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ε ναι αλλά αυτος δεν ειναι και σουπερ τροπος...θα επρεπε να εχουν την επιλογη να αλλάζεις επιτοπου οπως ολα τα πληκτρολογια...

Αφού δεν είναι σουπερ τρόπος αυτός, δοκίμασε αυτον:

Κράτα πατημένο το πλήκτρο που εξαφανίζεται το fingerkeyboard.....

Αυτός είναι καλύτερος....??:p:)

Κατέβασε απο εδώ τα σωστά layout (όχι QWERTZ).

Με τα back up κοιτα μήπως κάνεις τίποτα με το outlook, χωρίς να είμαι σίγουρος γιατι δεν το έχω κάνει τη διαδικασία.

έχει ένα dropdown menu και από τις πολλές επιλογές αντί να είναι επιλεγμένο το "greek sms 160, sony ericsson x1", ήταν το "greek sms 160, sony ericsson x1 qwertz" ευχαριστώ!!! :)

με το resco contact δεν εντυπωσιάστηκα και το απεγκατέστησα, αλλά στις επαφές μου βγαίνει πρώτα το επώνυμο και μετά το όνομα..!!αλλάζει? ή θέλω πάλι contact manager?

έχει ένα dropdown menu και από τις πολλές επιλογές αντί να είναι επιλεγμένο το "greek sms 160, sony ericsson x1", ήταν το "greek sms 160, sony ericsson x1 qwertz" ευχαριστώ!!! :)

με το resco contact δεν εντυπωσιάστηκα και το απεγκατέστησα, αλλά στις επαφές μου βγαίνει πρώτα το επώνυμο και μετά το όνομα..!!αλλάζει? ή θέλω πάλι contact manager?

αλλαζει, απλα πρεπει να το κανεις για καθε επαφη χωριστα..

στην επεξεργασια πας εκει που λεει file as και αφου πατησεις θα σου βγαλει την επιλογη το τι θες να εμφανιζετε πρωτα.;)

Κώστας

Ουαου! Αυτο μαλιστα! Σε ευχαριστω πολυ! :happy:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για το FingerKeyboard την εχω κι εγω την απορια! Δε μπορω να το αλλαξω οταν γραφω γιατι δεν εχει βελακι να βαλεις καποιο αλλο! Απαραδεκτο!

Εμένα μου το δείχνει το βελάκι πάντως. Ποια έκδοση έχεις;

αυτό είναι μια χαρά..!! ;)

αλλαζει, απλα πρεπει να το κανεις για καθε επαφη χωριστα..

στην επεξεργασια πας εκει που λεει file as και αφου πατησεις θα σου βγαλει την επιλογη το τι θες να εμφανιζετε πρωτα.;)

σωστός!! ευχαριστώ :)

από θήκες και lcd protector τι έχετε δοκιμάσει? γίνεται χαμός στο ebay, και δε ξέρω τι είναι πρακτικό..!

για προστασία οθόνης κάτι τέτοιο? http://cgi.ebay.co.uk/6-PACK-LCD-SCREEN-PROTECTOR-FOR-SONY-ERICSSON-X1-XPERIA_W0QQitemZ200314530042QQcmdZViewItemQQptZUK_MobilePhones_MobilePhonesCasesPouches?hash=item2ea3ad28fa&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12%7C66%3A2%7C39%3A1%7C72%3A1683%7C240%3A1308%7C301%3A1%7C293%3A1%7C294%3A50

και "θήκες"

http://cgi.ebay.co.uk/Hard-Case-for-Sony-Ericsson-XPERIA-X1-Protector_W0QQitemZ330340718074QQcmdZViewItemQQptZUK_MobilePhones_MobilePhonesCasesPouches?hash=item4ce9d755fa&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12%7C66%3A2%7C39%3A1%7C72%3A1690%7C240%3A1318%7C301%3A1%7C293%3A1%7C294%3A50

http://cgi.ebay.co.uk/BLACK-SILICONE-CASE-COVER-for-Sony-Ericsson-XPERIA-X1_W0QQitemZ390056504683QQcmdZViewItemQQptZUK_MobilePhones_MobilePhonesCasesPouches?hash=item5ad12ded6b&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12%7C66%3A2%7C39%3A1%7C72%3A1690%7C240%3A1318%7C301%3A1%7C293%3A1%7C294%3A50

http://cgi.ebay.co.uk/2x-Screen-Protector-CRYSTAL-HARD-CASE-Sony-E-Xperia-X1_W0QQitemZ260423452903QQcmdZViewItemQQptZUK_MobilePhones_MobilePhonesCasesPouches?hash=item3ca27288e7&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12%7C66%3A2%7C39%3A1%7C72%3A1690%7C240%3A1318%7C301%3A0%7C293%3A1%7C294%3A50

κλπ κλπ κλπ

λοιπόν φίλε άκου να δεις τι γίνεται..πρώτα απ΄όλα καλώς ήρθες!!!!!Τώρα όσον αφορά το ερώτημα σου τα πράγματα έχουν ώς εξής: το κινητό που θα πάρεις από το e-click θα είναι σφραγισμένο αλλά δεν θα έχει μέσα την κάρτα μνήμης..στο λέω γιατί και εγώ από εκεί το πήρα.το έχω 2 μήνες περίπου και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

το πληκτρολόγιο είναι QWERTY;

και επίσης (ασχετο με το παραπάνω) στο site του πλαισίου λέει:

Μετά την αναβάθμιση, η συσκευή θα έχει πλήρες Ελληνικό μενού, αλλά η αποστολή γραπτών μηνυμάτων SMS θα περιοριστεί στους 70 χαρακτήρες (αντί 160). Οτιδήποτε γράφει ο συνδρομητής πάνω από τους 70 χαρακτήρες αποστέλλεται σαν δεύτερο μήνυμα. Η Sony Ericsson δεν προσφέρει, προς το παρόν τη δυνατότητα αναβάθμισης μέσω internet.

αυτό ισχύει παιδιά;

Ουαου! Αυτο μαλιστα! Σε ευχαριστω πολυ! :happy:

αυτό είναι μια χαρά..!! ;)

Και εγώ εντελώς τυχαία το ανακάλυψα σήμερα...

Μετά την αναβάθμιση, η συσκευή θα έχει πλήρες Ελληνικό μενού, αλλά η αποστολή γραπτών μηνυμάτων SMS θα περιοριστεί στους 70 χαρακτήρες (αντί 160). Οτιδήποτε γράφει ο συνδρομητής πάνω από τους 70 χαρακτήρες αποστέλλεται σαν δεύτερο μήνυμα. Η Sony Ericsson δεν προσφέρει, προς το παρόν τη δυνατότητα αναβάθμισης μέσω internet.

αυτό ισχύει παιδιά;

Δεν ξέρω αν ισχύει με το κανονικό πληκτρολόγιο (που φαντάζομαι θα ισχύει), πάντως με το AEKmap στέλνεις άνετα sms με 160 χαρακτήρες!!

το πληκτρολόγιο είναι QWERTY;

αυτό ισχύει παιδιά;

φιλε εγω εβαλα ελληνικο μενου απο το site της Sony Ericsson

Για εναλλαγή βάλε καλύτερα το @ γιατι με το au μπαίνουν οι τόνοι.

Για μένα must have προγράμματα είναι:

Resco file explorer + plag in για registry editor

Sprite back up

PIM back up (μονο για μηνύματα, επαφές και εργασίες-ραντεβου)

Core player + TCPMP για videos κυρίως

PocketMusic για mp3

1-calc για κομπιουτερακι

MobilePad για ενα απλο σημειοματάριο- text editor

Fingerkeybord 2.1 για εικονικό πληκτρολόγιο

CleanRam για καθάρισμα μνήμης

AE Button Plus για να ρυθμίζεις όπως θες τα κουμπιά

AEKmap για ελληνικό hardware πληκτρολόγιο

Αυτά κυρίως για μένα είναι τα βασικά.

το cleanRAM να υποθέσω είναι αυτό που βρήκα στην έκδοση v1.3.4 και είναι freeware?

εγκατέστησα και το slovoed και μαζί μου έβαλε το "paragon utilities" αυτό μπορώ να το καταργήσω ή θα κάνει κανα conflict με το slovoed?

το cleanRAM να υποθέσω είναι αυτό που βρήκα στην έκδοση v1.3.4 και είναι freeware?

εγκατέστησα και το slovoed και μαζί μου έβαλε το "paragon utilities" αυτό μπορώ να το καταργήσω ή θα κάνει κανα conflict με το slovoed?

η τελευταια εκδοση του cleanRAM ειναι η 1.5.5 και μπορεις να τη βρεις εδω και εδω. ;)

Κώστας

• The title was changed to Sony Ericsson Xperia X1
  • The topic was unpinned