Directx Δημ. August 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2008 Αν δεν βγει στην ώρα του, τότε δυστυχώς θα πάει κατά διαόλου, διότι ο ανταγωνισμός σε αντίθεση με την SE ΔΕΝ κοιμάται, ένα ακόμα flop (και μερικά ακόμα εκατομμύρια δολάρια χαμένα) και βλέπω την Sony να αποχωρεί από την κοινοπραξία :( Παράθεση Old programmers never die. They just terminate and stay resident. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
griniaris Δημ. August 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2008 Δειτε αυτο. http://www.play.com/Mobiles/Mobile/4-/5192163/Sony-Ericsson-XPERIA-X1-Sim-Free-Unlocked-Mobile-Phone/Product.html Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fotisg24 Δημ. August 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2008 να πω εγω κατι ασχετο...σε σαητ B2B το πουλανε κανονικα το xperia...(?) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
griniaris Δημ. August 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2008 Για δειτε κ αυτο..ΟΚΤΩΒΡΗ http://www.se-store.co.uk/?objectid=FED6335A-3005-8DAD-19B78C0E964DF956 Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreas_ku990 Δημ. August 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2008 Τι σπαστικό είναι αυτό , να βγάζουν ένα κινητό και να κάνουν τόσο καιρό να το βγάλουν στην αγορά ... το ίδιο και με το Ν96 της Νόκια ... Ακόμα το περιμένουμε Παράθεση ~~They come. They fight. They destroy. They corrupt. It always ends the same.... ~~ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreas_ku990 Δημ. August 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2008 Σαν να έριξε την τιμή το expansys ??? http://www.expansys.com.gr/p.aspx?i=163741 Αν θυμάμαι καλά το είχε στα 770 νομίζω αλλά δεν δίνω και όρκο Παράθεση ~~They come. They fight. They destroy. They corrupt. It always ends the same.... ~~ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. August 31, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2008 ένα ακόμα flop (και μερικά ακόμα εκατομμύρια δολάρια χαμένα) και βλέπω την Sony να αποχωρεί από την κοινοπραξία :( Την οποία κοινοπραξία η ίδια η Sony με φθηνά μαρκετινίστικα κολπάκια τύπου Walkman,Cyber-shot κλπ. την έκανε να επαναπαυτεί και να βγάζει το ίδιο μοντέλο σε 1000 κόπιες...Έχεις 100% δίκιο όμως σ'όλα τ'άλλα,ότι δεν την παίρνει να το κυκλοφορήσει μετά τον Οκτώβρη..Γενικά,τι ψύχωση με το λογισμικό των προϊόντων της έχει αυτή η εταιρία και τα δοκιμάζει μήνες ολόκληρους;;Μιας και ασχολείσαι αν δεν κάνω λάθος με προγραμματισμό,μπορείς να μου το εξηγήσεις;Στην τελική,μόνο τα πρόσθετα panels δε δημιούργησε η Sony Ericsson στο Χ1?Αλλά και γενικά στο 95% των μοντέλων της,δίνει ημερομηνία κυκλοφορίας περίπου 4 μήνες μετά την ανακοίνωση,ενώ ήδη στην ανακοίνωση είναι σε beta στάδιο το λογισμικό των προϊόντων της.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NLS Δημ. August 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2008 τι γίνεται Ανδρέα, X1; X1; Παράθεση --- NLS ilogic.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Frontier Δημ. August 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2008 Δε λέει πάντως να βιαστεί κανείς για το XPERIA Χ1 όσο "ιδανικό" και αν φαίνεται. Η εμπειρία λέει πως επειδή είναι η πρώτη συσκευή της SonyEricsson με Windows Mobile, θα "υποφέρει" απ'τα προβλήματα νεότητας που χαρακτηρίζουν όλες τις συσκευές κατασκευαστών, που μεταβαίνουν απ'τη μια πλατφόρμα στην άλλη (χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχει αξιόλογα χαρακτηριστικά). Αγόρασα το htc Touch Pro πριν από 10 ημέρες με τα εξής κριτήρια: 1) η htc μου είναι "οικεία" και έχει λογική που συμβαδίζει με τη δική μου (σαν αγοραστής), κοινώς αναβαθμίζει τις συσκευές τις (επίσημα και ανεπίσημα), 2) τιμή, 3) xda-developers και 4) η Sony είναι πάντα υπερμάχος των κλειστών προτοκόλλων, οπότε το πιο πιθανό είναι να μη μπορεί κανείς εύκολα να "πειράξει" το XPERIA X1 - τουλάχιστον στην αρχή. Και αυτά τα λέω χρησιμοποιώντας/προγραμματίζοντας Windows CE/Mobile μηχανήματα απ'το 1998... Παράθεση No matter where you go, there you are! https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NLS Δημ. August 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2008 να ένας Ανδρέας που εκτιμώ τη γνώμη του :) (και ω εκ του θαύματος συμφωνούμε και ω εκ του θαύματος έχουμε επιλέξει το ίδιο) btw, πως μου είπε παραπέσει το blog/forum σου; Παράθεση --- NLS ilogic.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsourisg Δημ. August 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2008 Μέχρι να κυκλοφορήσει θα έχουν βγει οι συσκευές με android οπότε εύκολα θα την ξεχάσουμε τη συγκεκριμένη και θα πηγαίνουμε για άλλα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Frontier Δημ. August 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2008 να ένας Ανδρέας που εκτιμώ τη γνώμη του :) (και ω εκ του θαύματος συμφωνούμε και ω εκ του θαύματος έχουμε επιλέξει το ίδιο) btw, πως μου είπε παραπέσει το blog/forum σου; Δεν είμαι ο atsouch :D - είμαι πιο "παλιός" ακόμα στα WM :) Το site είναι το mobility.gr. Παράθεση No matter where you go, there you are! https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
griniaris Δημ. August 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2008 Μαλλον οντως παμε για νεο ετος...σχεδον ενα χρονο μετα την παρουσιαση της συσκευης...Τα συγχαρητηρια μου.. http://sonyericssonxperia.com/ Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NLS Δημ. August 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2008 ε ναι - σόρρυ για το confusion, τα διορθώσαμε μέσω PM εννοείται δεν συζητάμε την παλαιότητα εσένα και του Ανδρέα στο WM (και να και δυο άνθρωποι να πιστοποιήσουν και τη δικιά μου εδώ που τα λέμε) Παράθεση --- NLS ilogic.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Frontier Δημ. August 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2008 ε ναι - σόρρυ για το confusion, τα διορθώσαμε μέσω PM εννοείται δεν συζητάμε την παλαιότητα εσένα και του Ανδρέα στο WM (και να και δυο άνθρωποι να πιστοποιήσουν και τη δικιά μου εδώ που τα λέμε) Σωστός :D Αν και δεν είναι τόσο θέμα παλαιότητας, όσο λογικής και ώριμης σκέψης. Καλό το XPERIA X1 - στα χαρτιά - αλλά δεν παύει να είναι η 1η WM συσκευή της SonyEricsson, οπότε θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας αυτό για τις όποιες παιδικές ασθένειες θα έχει. Παράθεση No matter where you go, there you are! https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fotisg24 Δημ. August 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2008 το αστειο ειναι οτι οταν ειχε πρωτοανακοινωθει η συσκευη λεγανε οντως οτι θα ερχοταν ιανουαριο 2009 και λεγανε ολοι μακαρι να ειναι τιπογραφικο λαθος...!τελικα ετσι θα γινει...! :lol: (ειναι για γελια...δεν ειναι?!) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. August 31, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2008 Καθίστε ρε παιδιά να ανακοινωθεί επίσημα πρώτα και μετά βγάλτε συμπεράσματα!Επειδή το έγραψε το χ,ψ,ω site σημαίνει ότι είναι αλήθεια;;Η Vodafone τουλάχιστον ανακοίνωσε την κυκλοφορία του για μέσα στον Οκτώβρη(δεν ξέρω αν ισχύει και για την Ελλάδα αυτό.)Οπότε,υπομονή μέχρι τον Οκτωβρη και θα δούμε.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Directx Δημ. August 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2008 Την οποία κοινοπραξία η ίδια η Sony με φθηνά μαρκετινίστικα κολπάκια τύπου Walkman,Cyber-shot κλπ. την έκανε να επαναπαυτεί και να βγάζει το ίδιο μοντέλο σε 1000 κόπιες...Έχεις 100% δίκιο όμως σ'όλα τ'άλλα,ότι δεν την παίρνει να το κυκλοφορήσει μετά τον Οκτώβρη..Γενικά,τι ψύχωση με το λογισμικό των προϊόντων της έχει αυτή η εταιρία και τα δοκιμάζει μήνες ολόκληρους;;Μιας και ασχολείσαι αν δεν κάνω λάθος με προγραμματισμό,μπορείς να μου το εξηγήσεις;Στην τελική,μόνο τα πρόσθετα panels δε δημιούργησε η Sony Ericsson στο Χ1?Αλλά και γενικά στο 95% των μοντέλων της,δίνει ημερομηνία κυκλοφορίας περίπου 4 μήνες μετά την ανακοίνωση,ενώ ήδη στην ανακοίνωση είναι σε beta στάδιο το λογισμικό των προϊόντων της.. Το θέμα εδώ είναι διττής φύσης. Από την μια πλευρά το λογισμικό των κινητών της SE παραδοσιακά είναι επιρρεπέστατο σε διάφορα τεχνικά προβλήματα πολύ περισσότερο από ότι άλλων κατασκευαστών. Τα κινητά της κινδυνεύουν από ανεξήγητα κολλήματα, μπλοκαρίσματα υπηρεσιών ως και τελικής αχρήστευσης της συσκευής. Τα προβλήματα αυτά συνήθως, οι απελπισμένοι αγοραστές, τα διορθώνουν με μια εκ νέου εγκατάσταση του λογισμικού της συσκευής (firmware flash) οπότε σαφέστατα δεν τίθεται πρόβλημα hardware αλλά σοβαρότατες αβλεψίες ή καλύτερα σφάλματα (bugs) στο software των κινητών της. Όποιος αμφιβάλλει μπορεί να ρίξει μια ματιά στο forum των κατόχων του K800i για παράδειγμα. Συμπερασματικά λοιπόν είναι αναμενόμενο η διοίκηση να στρέψει την προσοχή της σε αναβάθμιση της ποιότητας λογισμικού, πράγμα που μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, απαιτεί μεγαλύτερο χρόνο στον εντοπισμό (δυσκολότερο) και στην εξάλειψη (ευκολότερο) των όποιων σφαλμάτων. Αυτός ο χρόνος δύναται να καθυστερήσει την κυκλοφορία του προϊόντος αν τα τεχνικά προβλήματα είναι τόσο σοβαρά που θα καθιστούσαν την κυκλοφορία του φιάσκο –χιλιάδες αναξιόπιστες συσκευές = χιλιάδες αγανακτισμένοι πελάτες = ζημιά στο SE brand. Το περίεργο με την SE είναι πως, ακόμα και όταν ο χρόνος παράδοσης της συσκευής καθυστερεί, τελικά το λογισμικό της εξακολουθεί να παρουσιάζει προβλήματα, ενίοτε πολύ σοβαρά.. οπότε ο extra χρόνος που αφιερώθηκε στην βελτίωση του μοιάζει ματαιοπονία. Ερμηνεία για αυτό το φαινόμενο, δεν έχω, εικάζω όμως ότι μάλλον υποδηλώνει κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα οργάνωσης και νοοτροπίας στο τμήμα Ανάπτυξης Λογισμικού της, ενδεχομένως στους προγραμματιστές της, ενδεχομένως στην Φιλοσοφία που διέπει τους product managers αυτών. Μάλιστα αν σκεφθούμε ότι ένα ποσοστό των συσκευών της βασίζεται σε κοινές βάσεις (common base code) δηλαδή στην πλατφόρμα A200 (νομίζω) είναι απαράδεκτο bug-fixes από μια συσκευή να μην περνάνε (στο βαθμό που υπάρχει συμβατότητα βέβαια) και σε άλλες -αυτό το πρόβλημα το έχω δει παλαιότερα και σε Nokia Symbian συσκευές. Από την άλλη πλευρά τώρα, το X1 είναι η πρώτη προσπάθεια της SE σε Windows Mobile συσκευές ή καλύτερα σε ένα λειτουργικό σύστημα που δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία. Η ανάπτυξη του X1 έγινε από την HTC που είναι έμπειρη σε τέτοιου είδους συσκευές, με βάση το τι ζήτησε ο πελάτης (SE). Ένα τμήμα όμως του λογισμικού του X1, γράφεται από την SE, το πιο γνωστό τμήμα είναι το Panels, μπορεί όμως να υπάρχουν και άλλα τμήματα (?) στην προσπάθεια που κάνουν πια όλοι οι κατασκευαστές Windows Mobile συσκευών ώστε να καλύψουν τις αδυναμίες στο Interface αυτού του λειτουργικού συστήματος (δες το Touch-Flow 3D της HTC) και εκεί ενδεχομένως να αρχίζουν τα γνωστά προβλήματα, δηλαδή bugs που εικάζεται (διότι δεν είναι επίσημο) ότι τραβάνε πίσω την κυκλοφορία της συσκευής. Αν ήμουν SE θα έκανε out-source το λογισμικό του X1 είτε στην HTC είτε σε κάποια άλλη έμπειρη σε Windows Mobile συσκευές εταιρία, παρέχοντας τους λεπτομερέστατες προδιαγραφές για το τι θέλω να κάνει και πως θέλω να μοιάζει, απομονώνοντας τελείως το αναξιόπιστο Software Division της SE. Τέλος.. αν επαληθευτούν οι φήμες, αφήνω και ένα περιθώριο κακού marketing όπου είχαμε μια πρώιμη ανακοίνωση ενός ημιτελούς προϊόντος (δείτε την περίπτωση του Sinclair QL πριν δυο δεκαετίες). Υ.Γ. Προσωπικά δεν θεωρώ υπαίτια την Sony για τα χάλια της SE, καθώς θυμάμαι ότι τα Ericsson από την εποχή του GF-768 (το πρώτο μου Ericsson), παρουσίαζαν σοβαρότατα προβλήματα hardware & software. Ήδη από τότε η εταιρία είχε πάρει την "κάτω βόλτα" (σε σχέση με την Nokia -αλλά ας μην επεκταθώ στο γιατί..) παρ' όλο που κυκλοφορούσε best-sellers, πχ το T28. Η Sony ήταν μια τονωτική ένεση στην Ericsson (και η Ericsson ο έτοιμος δρόμος της Sony για την Ευρωπαϊκή τότε GSM Αγορά) και μια ελπίδα αλλαγής νοοτροπίας, αλλά τελικά στο τμήμα λογισμικού τα πράγματα σε θέματα ποιότητας παραμένουν πάνω κάτω τα ίδια – όταν σβήνω το K800i δεν είμαι ποτέ σίγουρος ότι θα ανάψει ξανά. :( Παράθεση Old programmers never die. They just terminate and stay resident. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fotisg24 Δημ. August 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2008 καταρχας χαρας το κουραγιο σου να γραψεις ολα αυτα...!παντως εμενα προσωπικα και το εκθεσιακο να μου δεινανε οπως το εχουν να το κοιταζει ο κοσμος δεν θα με χαλαγε...ας ειχα την συσκευη και ας εκανα update καθε μερα καθε μηνα μεχρι τον γεναρη...!!! :p Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Directx Δημ. August 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2008 καταρχας χαρας το κουραγιο σου να γραψεις ολα αυτα...!παντως εμενα προσωπικα και το εκθεσιακο να μου δεινανε οπως το εχουν να το κοιταζει ο κοσμος δεν θα με χαλαγε...ας ειχα την συσκευη και ας εκανα update καθε μερα καθε μηνα μεχρι τον γεναρη...!!! :p Πράγματι βγήκε μεγάλο κείμενο, αλλά το ερώτημα ήταν πολύ ενδιαφέρον :D Τώρα σχετικά με το update, δεν διαφωνώ με την τοποθέτηση σου αλλά εγώ τώρα πια δεν έχω κέφι για τέτοια κόλπα, ας πούμε ότι μια ζωή κάνω τον γιατρό στα ηλεκτρονικά των άλλων :D, οπότε για εμένα, θέλω κάτι αξιόπιστο (στα πλαίσια του εφικτού) που να δουλεύει καλά, δεν λέω άριστα, απλά καλά. Παράθεση Old programmers never die. They just terminate and stay resident. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreas_ku990 Δημ. August 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2008 τι γίνεται Ανδρέα, X1; X1; Ποιος σου είπε ότι αυτό θέλω ??? Απλός το σκέφτομαι και λίγο αυτό αν και το touch pro θα πάρω μάλλον ... αν αργήσει πολύ όμως δεν θα περιμένω ... Παράθεση ~~They come. They fight. They destroy. They corrupt. It always ends the same.... ~~ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fotisg24 Δημ. August 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2008 http://www.dechowireless.com/store/product-info.php?SONY_ERICSSON_XPERIA_X1-pid264.html το καταστημα αυτο ειναι και απο τα εμπιστα... *(?) παιδια....σορυ...ακυρο....στο τελος της περιγραφης λεει πως προκειται για pre sale...τωρα το ειδα Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fotisg24 Δημ. August 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2008 επειδη το παραπανω σαητ αν και λεει preorder δεν αναφαιρει καποια ημερομηνια κυκλοφοριας εστειλα ενα email για να τους ρωτησω και μου δωσανε την εξης απαντηση: Not available yet but we are expected to have it by septemeber 29. We'll be the first to import them in so just keep checking back. Thanks Decho Wireless Αυτα ειναι ΚΑΛΑ ΝΕΑ! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
griniaris Δημ. August 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2008 ΜΑΚΑΡΙ φίλε μου.απο τη στιγμη που δεν υπαρχει κατι επισημο για νεα ημερομηνια ελπιζουμαι για οκτωβρη. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Administrators athanaso77 Δημ. August 31, 2008 Administrators Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2008 Καλό το XPERIA X1 - στα χαρτιά - αλλά δεν παύει να είναι η 1η WM συσκευή της SonyEricsson, οπότε θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας αυτό για τις όποιες παιδικές ασθένειες θα έχει. Η συσκευή κατασκευάστηκε σε στενή συνεργασία με την HTC με ότι αυτό συνεπάγεται. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts