Jump to content

Frontier

Members
  • Δημοσιεύσεις

    5.315
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by Frontier

  1. Δοκίμασε να επικοινωνήσεις με την ίδια την PiPO να δεις τι θα σου πουν και αν αξίζει να επισκευαστεί από άποψη κόστους. http://www.pipo.cn/en
  2. Καλή επιτυχία και καλές γιορτές για όλους :)
  3. Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!
  4. Απλή αποσυμπίεση του .7z αρχείου χρειάζεται και αντιγραφή των αρχείων στον κεντρικό φάκελο της SDcard. Έχω ήδη βάλει τα κατάλληλα utscripts για 2GB partition :) Υ.Γ: Μιλάω πάντα για το link που έδωσα παραπάνω.
  5. Μέσα από το μενού ρυθμίσεων του Android (Backup & Restore) και επιλέγεις και τη διαγραφή της εσωτερικής SD κάρτας.
  6. Από την τράπεζα (και την πιστωτική εταιρία) δεν μπορεί να γίνει κάτι δεδομένου ότι δεν μπορώ να ισχυριστώ άρνηση συναλλαγής, μιας που έλαβα κανονικά το αντικείμενο που πλήρωσα (δεν καλυπτόμαστε δηλαδή σε θέματα εγγύησης). Όμως σήμερα το Paypal μου απάντησε στο αίτημα παραπόνου που υπέβαλα στις 9-Απριλίου (την ίδια ημέρα που έκλεισαν την υπόθεση εναντίων μου), έλεγξαν ξανά τα στοιχεία που τους έστειλα, απολογήθηκαν γιατί έκαναν λάθος και μου επέστρεψαν τα χρήματά μου.
  7. Πρόσφατα είχα μια δυσάρεστη εμπειρία με το Paypal και την πολυδιαφημιζόμενή του (και τελικά ανύπαρκτη) προστασία καταναλωτή. Έχει ξαναγραφτεί ότι παλαιότερα (πριν ένα χρόνο) τα πράγματα ήταν αλλιώς στο Paypal, αλλά πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει και δεν το θεωρώ πλέον αξιόπιστο. Πολύ σύντομα τι έγινε: είχα πάρει ένα PiPO X7 από το Gearbest.com και το μηχάνημα παρελήφθη στις 18 Φεβρουαρίου 2015, δούλεψε για περίπου 2 ώρες και δεν ξαναλειτούργησε έκτοτε. Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες επικοινωνίας με το Gearbest - όπου έβρισκαν διάφορες δικαιολογίες και έκλειναν διαρκώς τη διένεξη στο site τους - απευθύνθηκα στο Paypal με dispute αρχικά και claim μετά. Ακολούθησα πλήρως τις οδηγίες του Paypal (αποστολή με trackable ID στη διεύθυνση που έδωσε το Paypal, τράβηξα φωτογραφίες πριν/μετά/στο ταχυδρομείο/την απόδειξη κ.λπ) και τους τα έστειλα, δεδομένου ότι στο e-mail που μου έστειλαν με οδηγίες έλεγε ότι καλύπτομαι και για το κόστος αποστολής (15 Ευρώ συστημένο ΕΛ.ΤΑ). Σήμερα (9-4-2015), μου ζήτησαν από το Paypal ξανά να τους δώσω τεκμήρια ότι έστειλα το αντικείμενο (!), το οποίο έκανα εκ νέου αυτή τη φορά μέσω του site τους (στο claim δεν μου έδινε τη δυνατότητα υποβολής των αρχείων από το site τους και αναγκάστηκα να τα ανεβάσω σε public image hoster). Η αποστολή είχε φθάσει κανονικά στην Κίνα από τις 6-4-2015 και το ID ανιχνεύονταν κανονικά τόσο από τα ΕΛ.ΤΑ, όσο και από το site της China Post (hxxp://track-chinapost.com/result_global.php) με το κλασσικό "κόλπο" των Κινέζων dealers: unsuccessful delivery (κοινώς, δεν πήγε να το πάρει για να καθυστερήσει όσο μπορεί την επιστροφή χρημάτων). Προς μεγάλη μου έκπληξη και εντός 10 λεπτών από τη στιγμή που υπέβαλλα τα στοιχεία στο Paypal, η υπόθεσή μου απορρίφθηκε και έκλεισε με τη δικαιολογία "invalid proof" και με τη συμβουλή να έρθω σε επαφή με τον πωλητή, ενώ εξαρχής αυτός ήταν ο λόγος για το claim (ο πωλητής με έγραφε κανονικά). Υπέβαλα επισήμως αίτημα παραπόνου στο Paypal εξηγώντας την κατάσταση και ζητώντας να έρθουν σε επαφή με τον πωλητή και να μου επιστρέψουν τα χρήματά μου. Παράλληλα, υπέβαλα και παράπονο στην υπηρεσία Ευρωπαϊκού συνήγορου του καταναλωτή (hxxp://www.synigoroskatanaloti.gr/ecc_complaints_en.html - η φόρμα λειτουργεί ΜΟΝΟ με Adobe PDF Reader) και περιμένω. Δεν ξέρω αν θα γίνει τίποτα, απλά ήθελα να ενημερώσω (και να επιβεβαιώσω όσους το έχουν πει) ότι το Paypal ΔΕΝ είναι πλέον αξιόπιστο σε θέματα προστασίας καταναλωτή, διότι αυτή η συμπεριφορά είναι ξεκάθαρα "αβανταδόρικη" στους πωλητές.
  8. Πάρε το kernel module για το WiFi από την παλιά ROM (rkwifi.ko ή κάτι παρόμοιο, καθώς και τα υπόλοιπα kernel modules στο /system/hw/modules όπως και το σχετικό firmware από το /etc/firmware) και πέρασέ τα στη νέα (μη ξεχάσεις να ρυθμίσεις και τα σχετικά permissions). Λογικά θα πρέπει να έχεις root πρόσβαση για να τα κάνεις αυτά και για παν ενδεχόμενο να είσαι προετοιμασμένος για bootloops στην επόμενη εκκίνηση, οπότε θα πρέπει να ξαναπεράσεις τη ROM.
  9. Για $60 μια χαρά είναι παρά τα προβλήματά του. Είναι RK3188T, για ROM δες στο Freaktab.com, ίσως υπάρχει κάποια generic που να δουλεύει (ο Linux penguin στην εκκίνηση υποδηλώνει generic ROM) και να υποστηρίζει deep sleep (ο λόγος που "τρώει" τη μπαταρία).
  10. Μια διόρθωση: ο RK3188T πάει μέχρι 1.4GHz, όχι 1.6GHz γιατί είναι η "κλειδωμένη" έκδοση του RK3188 (ουσιαστικά είναι όλα τα batches που έχουν πρόβλημα στα 1.6GHz). Τιμή αγοράς;
  11. Έλα και πλησιάζουν τα γενέθλιά μου :)
  12. Να φορτώσεις Android από SD κάρτα χωρίς CWM, δε γίνεται σε RockChip. Θα πρέπει να βάλεις το Χ900 στο ρεύμα, να συνδέσεις τη USB σε αυτό - όχι ακόμα στον υπολογιστή - και να κρατήσεις πατημένα τα πλήκτρα VOL- (ή VOL+, δεν θυμάμαι ακριβώς) και το POWER, ώστε να μπει σε RKBatchTool flash mode (έχεις ήδη τρέξει το RKBatchTool). Όταν συνδέσεις το Χ900 στον υπολογιστή, εφόσον έχει ξεκινήσει σωστά το flash mode θα ανάβει χρώμα πράσινο στο αντίστοιχο κουτάκι στην εφαρμογή RKBatchTool, οπότε μπορείς να περάσεις την ROM (σε μορφή .img) που θέλεις.
  13. Καλύτερα να αγοράσει Windows tablet, διότι ΕΙΔΙΚΑ το taxis (επειδή το ανέφερες) έχει θέματα με τους περισσότερους browsers σε Android.
  14. Είναι αυτό εδώ το νήμα στο οποίο συζητάμε.
  15. Τότε δυστυχώς θέλεις τεχνικό.
  16. Όλα θα τα αντιγράψεις.
  17. Μια μέθοδος για να "ξε-μπρικάρουμε" ένα T7/T7s tablet, είναι η ακόλουθη (φροντίζουμε η μπαταρία να έχει επαρκές φορτίο). Η διαδικασία θα σβήσει τα πάντα από την εσωτερική μνήμη του tablet. 1. Κατεβάζουμε το WinImage και την τελευταία διαθέσιμη ROM για τη συσκευή μας. 2. Χρησιμοποιούμε έναν card reader για να μπορέσουμε να δουλέψουμε πάνω σε μια εξωτερική SD κάρτα (και αυτή θα διαγραφεί πλήρως), την οποία θα προετοιμάσουμε κατάλληλα για να επιδιορθώσουμε το tablet. 3. Στο WinImage επιλέγουμε το menu "DISK" και "Restore virtual hard disk image on physical drive..." 3.1. Επιλέγουμε την SD κάρτα όπως τη βλέπει ο υπολογιστής μας και OK 3.2. Επιλέγουμε το αρχείο bootloader_sd.vhd από τα αρχεία της ROM και επιλέγουμε "Yes" στο overwrite warning. 4. Μετά, εάν είναι απαραίτητο, φορμάρουμε την κάρτα κάτω από τα Windows ως FAT διαμόρφωση. Για παράδειγμα, σε μια 4GB SD κάρτα, ο διαθέσιμος χώρος για format θα είναι περίπου 2,8GB αφού έχει ολοκληρωθεί το βήμα 3.2. 5. Αντιγράφουμε τα αρχεία της ROM (bootload_sd.vhd, system.img κλπ) στην κάρτα, στη νέα διαμόρφωση FAT που μόλις δημιουργήσαμε. 6. Συνδέουμε το tablet στο ρεύμα και βάζουμε την SD κάρτα μέσα σε αυτό. 7. Πατάμε POWER, VOLUME DOWN και στην τρύπα του reset. Αφήνουμε το reset και κρατάμε πατημένο το POWER και VOLUME DOWN για μερικά δευτερόλεπτα ώστε να επαναπρογραμματιστεί η flash του tablet.
  18. Το σωστό νήμα για τέτοιες ερωτήσεις, είναι εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=282660&page=356 Οδηγίες για την ύπαρξη και δημιουργία νέων νημάτων, εδώ: http://www.myphone.gr/forum/announcement.php?f=170&a=129 Το P98 προφανώς δεν το αγόρασε κανείς μέχρι τώρα, γιαυτό και δεν έχει νήμα δικό του.
  19. Θα μετακινηθεί στη σωστή περιοχή. Κρατήστε το νήμα εντός θέματος παρακαλώ, συζητήσεις για νέα προϊόντα στο αντίστοιχο νήμα, όπως και για τα καταστήματα (Αννούλες κ.λπ).
  20. Τι σχέση έχει αυτό με το X98 Air 3G; Υπάρχει άλλο νήμα για συγκρίσεις tablet και νέα προϊόντα.
×
×
  • Create New...