Jump to content

Δημοψήφισμα για απόσχιση της Κρήτης το 2012(;)

Aisopos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

μηπως προσπαθουν να το βγαλουν στην φορα για να ξεχαστει η υποθεση με τα ναρκωτικα?η καλυτερα να ανεξαρτοποιηθουν για να μην μπορει να τους πει κανεις τιποτα?δεν γνωριζω,απλως λεω εγω τωρα:whistle:

Μπορεί να τους κάνει προβλήματα η Ολλανδία στην οποία πουλάνε την παραγωγή :lol:

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

• Απαντήσεις 96
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καλό θα ήταν πριν κάνεις τις όποιες βιαστικές κρίσεις σου, να διαβάσεις καλύτερα αυτό που έγραψα (και που σίγουρα δεν έβγαλα από το κεφάλι μου). Αυτό που κατάλαβες από το ύφος των γραφόμενών μου, είναι ότι είμαι υποκινητής;

Το ότι αγνοείς το θέμα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει.

Μην στεκόμαστε στο δέντρο και χάνουμε το δάσος.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα τολμήσει κανένας να θέσει τέτοιο θέμα επίσημα, αλλά ούτε και το ελληνικό κράτος θα αποδεχθεί τέτοιες κινήσεις.

Είναι λυπηρό όμως που υπάρχουν Έλληνες που έστω κι εν αγνοία τους, ή ωθούμενοι από το οικονομικό κίνητρο σκέφτονται την απόσχιση.

Το θέμα μπορεί να φαντάζει γραφικό προς το παρόν, αλλά κάπως έτσι ξεκίνησε και το θέμα με τα Σκόπια.

http://www.cretetv.gr/news/newsf.php?ArtID=26044

http://www.cretetv.gr/news/newsf.php?goid=26051

http://www.mothonas.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1058&Itemid=45 (η σελίδα του βουλευτή Ρεθύμνου, Όθωνα)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=691940

http://www.greekalert.com/2007/04/2012.html

http://forums.pathfinder.gr/State_Politics/Politics/thread.html?thread=100684

http://s4.invisionfree.com/Eastern_European_HQ/index.php?showtopic=660

Αν κάνετε αναζήτηση στο Google «Ανεξάρτητη Κρήτη» θα βρείτε κι άλλες παρόμοιες αναφορές.

Γνωρίζεις αγαπητέ μου φίλε τον μηχανισμό πολιτικής προπαγάνδας; Πετάμε μια μπούρδα τώρα, σε 20 χρόνια θα έχουμε την μαγιά της μπούρδας αυτής με την οποία τότε γελούσαμε, βάζουμε ένα λιθαράκι ακόμη και περιμένουμε άλλα 10-30 χρόνια και πάει λέγοντας. Έτσι γιγαντώθηκε το θέμα του Κοσυφοπεδίου, έτσι γιγαντώνετε το θέμα της Θράκης και ού το κάθ'εξής. Έτσι λειτουργούν αυτά.

Επομένως, νερό στον μύλο βάζουμε όλοι εμείς όταν δίνουμε σημασία και αναδημοσιεύουμε τέτοια θέματα και κάνουμε ολόκληρες συζητήσεις. Μπαίνει στο υποσεινήδητο του κάθε ενός το θέμα και κάποτε θα μας φανεί φυσιολογικό.

Επικύνδινα πράγματα φίλε μου. Κακώς το ανέβασες κατ'εμέ.

BRAZILEIROS - Hellas

Video-Sakis :respect:

Γνωρίζεις αγαπητέ μου φίλε τον μηχανισμό πολιτικής προπαγάνδας; Πετάμε μια μπούρδα τώρα, σε 20 χρόνια θα έχουμε την μαγιά της μπούρδας αυτής με την οποία τότε γελούσαμε, βάζουμε ένα λιθαράκι ακόμη και περιμένουμε άλλα 10-30 χρόνια και πάει λέγοντας. Έτσι γιγαντώθηκε το θέμα του Κοσυφοπεδίου, έτσι γιγαντώνετε το θέμα της Θράκης και ού το κάθ'εξής. Έτσι λειτουργούν αυτά.

Επομένως, νερό στον μύλο βάζουμε όλοι εμείς όταν δίνουμε σημασία και αναδημοσιεύουμε τέτοια θέματα και κάνουμε ολόκληρες συζητήσεις. Μπαίνει στο υποσεινήδητο του κάθε ενός το θέμα και κάποτε θα μας φανεί φυσιολογικό.

Επικύνδινα πράγματα φίλε μου. Κακώς το ανέβασες κατ'εμέ.

Με τη ίδια λογική, μπούρδες ήταν και τα περί Σκοπίων πριν μερικές δεκαετίες. Σήμερα βρίσκονται μπροστά μας.

Την πληροφορία φίλε μου δεν μπορεί κανείς να την σταματήσει σήμερα. Εγώ απλώς αναδημοσίευσα κάτι που κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό. Αν δεν το διάβαζες εδώ, θα το διάβαζες κάπου αλλού. Αυτό είναι το θέμα;

Από κει και πέρα, ο καθένας την κρίνει και την αξιολογεί όπως ο ίδιος νομίζει.

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes.

Μα ακριβως αυτό λέω. Το ίδιο έχει γίνει και με τα Σκόπια. Ακριβώς το ίδιο.

BRAZILEIROS - Hellas

Video-Sakis :respect:

Με τη ίδια λογική, μπούρδες ήταν και τα περί Σκοπίων πριν μερικές δεκαετίες. Σήμερα βρίσκονται μπροστά μας.

Την πληροφορία φίλε μου δεν μπορεί κανείς να την σταματήσει σήμερα. Εγώ απλώς αναδημοσίευσα κάτι που κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό. Αν δεν το διάβαζες εδώ, θα το διάβαζες κάπου αλλού. Αυτό είναι το θέμα;

Από κει και πέρα, ο καθένας την κρίνει και την αξιολογεί όπως ο ίδιος νομίζει.

+1 απο εμενα

Τι σαχλαμάρες είναι πάλι αυτές…;:blink:

Πρώτη φορά το ακούω αυτό το πράγμα!:ninja:

Εγώ δυστυχώς το έχω ακούσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα κάποια στιγμή σερφάροντας, έπεσα σε μια σελίδα που είχε την Κρήτη ως ανεξάρτητο κράτος με τη συγκεκριμένη σημαία :blink: Πάντως από τις επισκέψεις μου στην όμορφη Κρήτη αλλά και απ' όσους γνωστούς έχω εκεί, δεν μου έδωσαν ποτέ κάποιο δείγμα επιθυμίας για ανεξαρτησία...

Προφανώς δεν το συνειδητοποιούν. Δεν θα μπορούσα να πω ότι δεν νιώθουν Έλληνες.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι (ελάχιστοι) που δηλώνουν Κρήτες πάνω απ' όλα και μετά (ή και καθόλου) Έλληνες.

Ζω αρκετά χρόνια στην Κρήτη κι έτυχε μερικές φορές να έχω ακούσει από γνωστούς μου σκόρπιες κουβέντες περί ανεξάρτητης ή αυτόνομης Κρήτης. Επειδή όμως αγνοούσα το όλο θέμα δεν έδωσα και τόση σημασία, καθώς θεώρησα ότι το κάνουν ορμούμενοι από τον γνωστό κρητικό τοπικισμό.

Έχω δει και τις αυτοκόλλητες σημαίες, αλλά επίσης αγνοούσα την σημασία τους.

Θα πρέπει να πω και πάλι, για να μην παρεξηγηθώ ότι αυτοί που υποστηρίζουν τέτοιες ενέργειες, είναι ευτυχώς (προς το παρόν τουλάχιστον) ελάχιστοι και μετρήσιμοι και ούτε τολμούν να θέσουν ανοιχτά τέτοιο θέμα στην κρητική κοινωνία.

Χαζούς θα βρεις παντού! Και στη Θεσσαλονίκη είναι π.χ. κάποιοι που λένε ότι θα προτιμούσαν να είναι η Μακεδονία ανεξάρτητη... Στα λόγια όμως. Γιατί στην πράξη δεν νομίζω ότι θα τους άρεσε... Δεν πρέπει να τους κατηγορούμε και να τους κατακρίνουμε βεβαίως. Πρέπει και οι γιατροί από κάπου να ζήσουν...

Ας γινει ρε παιδια!:X Η Τουρκια περιμενει πως και πως κατι τετοιο γιατι λενε οτι ειναι δικη τους! Παλια λενε οτι κατοικουσαν εκει τουρκοι και τους διωξαμε.

Να δεις τοτε τι εχει να γινει... 80.000.000 τουρκοι εναντιον 30, 40, χιλιαδες ειναι οι κατοικοι!? Αυτα δεν τα σκεφτοντε πριν κανουν αυτες τις γελοιοτητες?

Ανεξαρτητο καρατος!????

Ωρε που ζουμε. κουζουλαθηκαν ουλοι!

Ενημερωτικά, 600.000 είναι ο πληθυσμός του νησιού.

paidia eimai 21 xronon kai apo mikros akouo pos i kriti exei tis dinatotites na gini aytonomo kratos den mou fenete paralogo emena.

mesa tous vatheia to pistevoun . kai fenete para poloi

Και τι θα καταλάβουν αυτοί που το επιθυμούν; τουλάχιστον τώρα μπορούν να λένε ότι η χώρα τους έχει διοργανώσει Ολυμπιακούς και επίσης έχει διοργανώσει και μια Eurovision :p Μετά τι θα λένε; :p (για να μην παρεξηγηθώ, απευθύνομαι σε αυτούς που ίσως θέλουν αυτή την "ανεξαρτησία" και όχι σε όλους τους Κρητικούς. Άλλωστε πιστεύω είναι σε όλους σχεδόν στο φόρουμ γνωστή η μεγάλη μου αγάπη για την Κρήτη :love: )

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

Ας γινει ρε παιδια!:X Η Τουρκια περιμενει πως και πως κατι τετοιο γιατι λενε οτι ειναι δικη τους! Παλια λενε οτι κατοικουσαν εκει τουρκοι και τους διωξαμε.

Να δεις τοτε τι εχει να γινει... 80.000.000 τουρκοι εναντιον 30, 40, χιλιαδες ειναι οι κατοικοι!? Αυτα δεν τα σκεφτοντε πριν κανουν αυτες τις γελοιοτητες?

Ανεξαρτητο καρατος!????

Ωρε που ζουμε. κουζουλαθηκαν ουλοι!

More like 623,666(thanks to wikipedia)... Την επομενη φορα να το ψαξεις καλυτερα...

Και παλι ομως. Γιατι το διακωμωδειτε; Οντως μπορει να εβαλαν καποιο ορο τοτε. Για το 1912 μιλαμε, ΟΛΑ ηταν ρευστα την τοτε εποχη. Το αν θα το κανουν το δημοψηφισμα επειδη υπαρχει αυτος ο ορος ή αν θα ψηφισουν κατα της ενωσης ειναι αλλο θεμα, και εν πασει περιπτωσει δεν νομιζω να θελουν δικο τους κρατος οι Κρητικοι. Μην εισαστε τοσο απολυτοι. ΕΛΕΟΣ πλεον με καποιους στενομυαλους εδω μεσα.

μεσα στην Μ@Λ@ΚΙ@ ειναι το link που ανεφερε ο φιλος... Ωραια, μια χαρα , θα βρω και εγω μια ομορφη ιστορια, η οποια υπο προυποθεσεις θα αποσχισει κ το δικο μου το νησι .

Καλα δε περναμε χριστουγεννιατικα;; Ειδες για να μην εχει τπτ αλλο να κανεις??

Θα παρακαλουσα τους mods να τελειωνουμε με αυτο το πραγμα συντομα. Το αναφερει ρητα στους κανονισμους, αλλωστε...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η ζωή ειναι πολύ μικρή για να μην την περνάς με τα άτομα που αγαπάς. . . .

think positive !!!!!!

μεσα στην Μ@Λ@ΚΙ@ ειναι το link που ανεφερε ο φιλος... Ωραια, μια χαρα , θα βρω και εγω μια ομορφη ιστορια, η οποια υπο προυποθεσεις θα αποσχισει κ το δικο μου το νησι .

Θα παρακαλουσα τους mods να τελειωνουμε με αυτο το πραγμα συντομα. Το αναφερει ρητα στους κανονισμους, αλλωστε...

Μεγαλε, πιο ηρεμα. Ολα τα ειπες. Πολυ χουντικοι δεν ειστε μερικοι εδω μεσα. Κλειδωστε το ενα, κλειδωστε το αλλο. Πες κατι σωστο που να ακυρωνει αυτο που λεει ο OP.

Που ακριβώς ενοχλήσαι προσωπικά και ζητάς κλείδωμα;

Πολύ οξεία η αντίδρασή σου και παραξενεύομαι..

http://www.firstworldwar.com/atoz/treatyoflondon.htm

Η συνθήκη είναι ξεκάθαρη. Παραδίδει την Κρήτη από τους Τούρκους στους Έλληνες. Δεν αναφέρεται πουθενά το θέμα δημοψήφισμα και όλα αυτά είναι εκ του πονηρού. Νομίζω ότι το θέμα πρέπει να τελειώσει εδώ.

http://www.firstworldwar.com/atoz/treatyoflondon.htm

Η συνθήκη είναι ξεκάθαρη. Παραδίδει την Κρήτη από τους Τούρκους στους Έλληνες. Δεν αναφέρεται πουθενά το θέμα δημοψήφισμα και όλα αυτά είναι εκ του πονηρού. Νομίζω ότι το θέμα πρέπει να τελειώσει εδώ.

Μα δεν αμφισβητείται η παραίτηση της Τουρκίας από κάθε δικαίωμα στην Κρήτη.

Το ζητούμενο είναι η ύπαρξη ή όχι του συμφωνητικού μεταξύ Ελλάδος και Κρήτης και το τι ακριβώς λέει αυτό.

Oποιος ξέρει συγκεκριμένα για την ύπαρξη συμφωνητικού μεταξύ Ελλάδος και Κρήτης το αναφέρει,αλλιώς άσκοπα συζητάμε φήμες.:!:

Αλλο το "θέλω",άλλο τι "μπορώ",άλλο τι "μπορεί να γίνει" και άλλο "τι θα γίνει τελικά", όταν εξαρταται και από πολλούς άλλους παραγοντες που δεν ξέρουμε ή δεν μπορούμε να σκεφτούμε σαν μη ειδικοί:!:

οπως και ναχει παιδια τα αδερφια μας οι κρητικοι δεν υπαρχει περιπτωση να θελουν να γινουν ανεξαρτητο κρατος ειναι πολυ πατριωτες μες το αιμα τους ειναι η Ελλαδα και αν χρειαστει θα το χυσουν γι Αυτην οπως πολλες φορες στο παρελθον μαζι με ολους τους απανταχου Ελληνες.-
εν οιδα οτι ουδεν οιδα

Πολύ οξεία η αντίδρασή σου και παραξενεύομαι..

Πες κατι σωστο που να ακυρωνει αυτο που λεει ο OP.

Και παλι ομως. Γιατι το διακωμωδειτε;... Μην εισαστε τοσο απολυτοι. ΕΛΕΟΣ πλεον με καποιους στενομυαλους εδω μεσα.

Ρε παιδιά, συγγνώμη κιόλας, αλλα το site που παρέθεσε ο Αίσωπος το κοίταξε κανεις; Πως να το πάρεις σοβαρά;;; :X:X

THIS WEBSITE IS COMPLETELY UNRELATED TO ANY REAL-WORLD GOVERNMENT AND IS SIMPLY AN UNOFFICIAL EXTENSION OF THE NATIONSTATES NATION SIMULATOR FOUND AT http://WWW.NATIONSTATES.NET.

THIS WEBSITE IS, THEREFORE, RELATED TO A GAME, AND IS NEITHER TURKISH PROVOCATIONS, NOR IS IT A BAD JOKE ABOUT ANYTHING AS MANY WEBSITES AND BLOGS HAVE ACCUSED IT OF BEING.

Apparently, there had been a gross misunderstanding that this website was actually seriously talking about a "Cretan People's Republic" and both angered and amused many people across the Greek web. Below there is a selection of links (most in Greek) with the case as presented. I am trying to fix the problem thus all this OOC clutter on the site... :P In any case, if you know Greek, take a look.

And imagine my face when I saw all this chaos tonight. Man, this was... creepy?

http://manoussakis.blogspot.com/2007/02/blog-post_12.html (Greek)

http://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?p=56949#56949 (Greek; nice jokes btw)

http://clubs.pathfinder.gr/kynaigeiros2/295160?forum=35487&read=4017 (Greek)

http://bloka.com/phpBB2/viewtopic.php?p=98903#98903 (They stole my data, gahh! :P )

http://www.macedoniaontheweb.com/forum/makedoniko-forum/2387-913-965-964-959-957-959-956-951-922-961-951-964-951-a.html (Greek)

http://www.angelfire.com/nv/micronations/exile.html (Incorrectly features this website.)

There's more to that, which I'll likely add at some other time... Man, this website even got linked by radio! XD

Τα αλλα ανησυχητικά στοιχεια που παρατίθενται είναι μια σημαία που ανήρτησαν τα μαστουρια οπαδοί μιας τοπικής ομάδας (!) και οι μπλούζες που φορούσαν κάτι παιδιά του γυμνασίου. :X

Το site αυτό φέρεται ότι ανεπίσημα ανήκει σε αυτή την οργάνωση.

Σε κάθε περίπτωση, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να απολογηθώ εγώ για την αισθητική και το περιεχόμενο της εν λόγω σελίδας.

Το ανησυχητικό για μένα, δεν είναι (μόνο) τα συμβάντα με τα μαστούρια και τα γυμνασιόπαιδα (κάποιοι τα έντυσαν όμως έτσι αυτά. Σωστά; ).

Το ανησυχητικό είναι ότι η σημαία και η «Ανεξάρτητη Κρήτη» εμφανίζονται σε επίσημες και «έγκυρες» ιστοσελίδες διεθνών οργανισμών, πανεπιστημίων κ.α.

Και για όλα αυτά, προφανώς κάποιοι βάζουν το δάχτυλό τους.

Το site αυτό φέρεται ότι ανεπίσημα ανήκει σε αυτή την οργάνωση.

Σε κάθε περίπτωση, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να απολογηθώ εγώ για την αισθητική και το περιεχόμενο της εν λόγω σελίδας.

Εγώ απλώς έκρινα την αξιοπιστία (για την ακρίβεια την απουσία αξιοπιστίας) της σελίδας που παρέθεσες για να υποστηριξεις τα λεγόμενα σου. Και μάλιστα, επειδή εσύ ο ίδιος ανέφερες στο πρώτο post ότι πρόκειται για την "επίσημη" σελίδα του όλου εγχειρήματος, για εμενα καταρρίπτεται η αξιοπιστία όλου του 1ου post μιας και κάτι τέτοιο καταφανέστατα δεν ισχύει. Τώρα αν "ανεπίσημα" η σελίδα "φέρεται ότι" ανήκει σε κάποια οργάνωση, αυτό είναι άλλο θέμα. Όλα αυτά συνεχίζουν να μου ακούγονται ως αβάσιμα.

Το ανησυχητικό για μένα, δεν είναι (μόνο) τα συμβάντα με τα μαστούρια και τα γυμνασιόπαιδα (κάποιοι τα έντυσαν όμως έτσι αυτά. Σωστά; ).

Το ανησυχητικό είναι ότι η σημαία και η «Ανεξάρτητη Κρήτη» εμφανίζονται σε επίσημες και «έγκυρες» ιστοσελίδες διεθνών οργανισμών, πανεπιστημίων κ.α.

Και για όλα αυτά, προφανώς κάποιοι βάζουν το δάχτυλό τους.

Σε ποιανού διεθνούς οργανισμού το site εμφανίζεται αυτή η σημαία και ποιο είναι το περιεχόμενο; Και που είναι τα links; Γιατί (επειδή αναφέρεις και πανεπιστήμια) υποψιάζομαι τίποτα προσωπικές σελίδες φοιτητών η υπο-forums. :shifty::whistle:

Εγώ απλώς έκρινα την αξιοπιστία (για την ακρίβεια την απουσία αξιοπιστίας) της σελίδας που παρέθεσες για να υποστηριξεις τα λεγόμενα σου. Και μάλιστα, επειδή εσύ ο ίδιος ανέφερες στο πρώτο post ότι πρόκειται για την "επίσημη" σελίδα του όλου εγχειρήματος, για εμενα καταρρίπτεται η αξιοπιστία όλου του 1ου post μιας και κάτι τέτοιο καταφανέστατα δεν ισχύει. Τώρα αν "ανεπίσημα" η σελίδα "φέρεται ότι" ανήκει σε κάποια οργάνωση, αυτό είναι άλλο θέμα. Όλα αυτά συνεχίζουν να μου ακούγονται ως αβάσιμα.

Σε ποιανού διεθνούς οργανισμού το site εμφανίζεται αυτή η σημαία και ποιο είναι το περιεχόμενο; Και που είναι τα links; Γιατί (επειδή αναφέρεις και πανεπιστήμια) υποψιάζομαι τίποτα προσωπικές σελίδες φοιτητών η υπο-forums. :shifty::whistle:

Aν πρόσεξες, τη λέξη «επίσημη» στο πρώτο μήνυμα την έχω σε εισαγωγικά. Δεν είμαι υπεύθυνος εγώ αν αγνοείς την σημασία των εισαγωγικών.

Το μήνυμα που δημοσίευσα είναι στην ουσία αναδημοσίευση από άλλες σελίδες. Το μόνο που έκανα ήταν να συγκεντρώσω κάπως το υλικό. Που ακριβώς εντοπίζεις την αναξιοπιστία και την αβασιμότητα; Αναφέρθηκαν πραγματικά γεγονότα (έδωσα και τα αντίστοιχα links), τα οποία έχουν καταγραφεί και όχι ιστορίες επιστημονικής φαντασίας.

Δεν είναι εγώ ο αρχικός συγγραφέας, γι' αυτό λοιπόν ας σταματήσει το επιθετικό υφάκι από μερικούς. Αν δεν θέλετε να βασανίσετε λίγο το μυαλό σας, είναι θέμα δικό σας. Απλώς αγνοήστε το θέμα και ασχοληθείτε με τους ΕΜΟ.

Δεν νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ σε κανέναν.

Ζω στην Κρήτη και κάτι παραπάνω έχω δει και ακούσει, σε σχέση με κάποιους που την γνωρίζουν μόνο από τις εβδομαδιαίες καλοκαιρινές διακοπές τους.

Σε κάποια από τα links που έδωσα, υπάρχουν και οι αναφορές για τους οργανισμούς και τα πανεπιστήμια. Μια από της σελίδες είναι η αμερικανική ΝΑΣΑ.

Τέλος, δεν σημείωσα χωρίς λόγο, ότι το ένα από τα links οδηγεί σε ιστοσελίδα εκπροσώπου του ελληνικού κοινοβουλίου.

Εγώ αυτό που ζήτησα ήταν να υποστηριξεις τα λεγόμενα σου με κάποια links και στην τελική κάποια βάσιμα επιχειρήματα πέρα από φήμες που στηρίζονται σε γεγονότα της πλακας. Τα ξαναδιάβασα τα links τα οποια παρέθεσες και το μονο που είδα είναι να επιβεβαιώνονται οι ειδήσεις τις οποιες ποτε δεν αμφισβήτησα (μαθητές με μπλουζάκια, περιστατικό στον αγώνα ποδοσφαίρου, ύπαρξη ενός site-φάρσα).

Και μάλιστα λες ότι:

Σε κάποια από τα links που έδωσα, υπάρχουν και οι αναφορές για τους οργανισμούς και τα πανεπιστήμια. Μια από της σελίδες είναι η αμερικανική ΝΑΣΑ.

Τέλος, δεν σημείωσα χωρίς λόγο, ότι το ένα από τα links οδηγεί σε ιστοσελίδα εκπροσώπου του ελληνικού κοινοβουλίου.

ο οποιος βουλευτής στηρίζεται στα ίδια γεγονότα που αναφέρω πιο πάνω (μαθητές, οπαδοί, σελίδα κτλ), άντε προσθέτει κι αλλα 2 bullet points που επίσης δεν αποδεικνύουν τίποτα (αυτοκόλλητα σε αυτοκίνητα, "πληροφορίες" από κάποιο δημοσίευμα, ιστοσελίδες που δεν εντοπίζονται).

Θέλεις να σου πω που εντοπίζω την αναξιοπιστία, τη φανφαρολογια και την υπερβολή;

Κάποιος βουλευτής αναφέρει τη NASA και δεν έχουμε δει ούτε ένα link.

Η «επίσιμη» σελίδα για την ανεξαρτησία της Κρήτης είναι αυτή εδώ: http://www.freewebs.com/nscrete--/

Οποιος επισκεφτεί το site έστω και για 2 λεπτά, καταλαβαίνει ότι ούτε εντός ούτε εκτος εισαγωγικών δεν πρόκειται για καμια σελίδα ανεξαρτησίας της Κρήτης ...

Η ιστορία ξεκινά από το 1912-13 όταν πραγματοποιήθηκε η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα με εγγυήτριες τις μεγάλες δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία) και με την ύπαρξη ενός συμφωνητικού που προέβλεπε την διενέργεια δημοψηφίσματος σε 100 χρόνια (δηλαδή σε 4 χρόνια από τώρα) για την διατήρηση της ένωσης με την Ελλάδα ή την απόσχιση και ανεξαρτητοποίηση του νησιού.

Υπάρχει τελικά τέτοιο συμφωνητικό, η ύπαρξη του οποιου στο πρώτο post παρουσιάζεται ως σίγουρη; Αν ναι, σε ποιο ιστορικό βιβλίο αναφέρεται; Σε πιο έγκυρο site;

Τέλος, εγώ κρίνω τα λεγόμενα σου και τα link που παραθέτεις, και τις διαφορες "πληροφορίες". Η προσπάθεια απαξίωσης των συνομιλητών σου ("ασχοληθείτε με τους emo","παπαγαλάκια") μονο ένδεια επιχειρημάτων φανερώνει.

Αλλα βεβαια, όλοι αυτοί που δε βλέπουμε τη φωτιά εκεί που δεν υπάρχει ούτε καν καπνός και δεν αποδεχόμαστε ασυζητητί αβάσιμα επιχειρήματα προφανώς δεν "βασανίζουμε το μυαλό μας". Δηλαδή θα βασανίζαμε το μυαλό μας αν απλά αποδεχόμασταν ακριτα όσα μας λέει ένας παραμυθοποιός (Αίσωπος) στο internet. Και για την αποφυγή παρεξήγησης, το nickname το αναφέρω χάριν αστεϊσμού.

Οποιος επισκεφτεί το site έστω και για 2 λεπτά, καταλαβαίνει ότι ούτε εντός ούτε εκτος εισαγωγικών δεν πρόκειται για καμια σελίδα ανεξαρτησίας της Κρήτης ...

+1. Αίσωπε, θα κοιτούσα και τ'άλλα λινκς που παρέθεσες, αλλά δεν το έκανα γιατί μίλησες για <<επίσημο>> site (οπότε δεν μπορούσα να πάρω στα σοβαρά το ποστ σου... Μιλάμε για ένα παιχνίδι (http://www.nationstates.com). Ήμαρτον...

Τέλος πάντων, στο θέμα μας, θα κάνω μια subversive ερώτηση: Αν η Κρήτες όντως ψήφιζαν ύπερ μιας ανεξαρτητοποίησης* στο μέλλον (δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχει κάποια συμφωνία γι'αυτό ή όχι, δημοψήφισμα θα μπορούσε να γίνει anyway), θα ήσασταν κατά (και γιατί);

* Όχι πως πιστεύω ότι αυτό θα γίνει ποτέ, άπλα το θεωρώ ένα ενδιαφέρων φιλοσοφικό ζήτημα.

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

Εγώ αυτό που ζήτησα ήταν να υποστηριξεις τα λεγόμενα σου με κάποια links και στην τελική κάποια βάσιμα επιχειρήματα πέρα από φήμες που στηρίζονται σε γεγονότα της πλακας. Τα ξαναδιάβασα τα links τα οποια παρέθεσες και το μονο που είδα είναι να επιβεβαιώνονται οι ειδήσεις τις οποιες ποτε δεν αμφισβήτησα (μαθητές με μπλουζάκια, περιστατικό στον αγώνα ποδοσφαίρου, ύπαρξη ενός site-φάρσα).

ο οποιος βουλευτής στηρίζεται στα ίδια γεγονότα που αναφέρω πιο πάνω (μαθητές, οπαδοί, σελίδα κτλ), άντε προσθέτει κι αλλα 2 bullet points που επίσης δεν αποδεικνύουν τίποτα (αυτοκόλλητα σε αυτοκίνητα, "πληροφορίες" από κάποιο δημοσίευμα, ιστοσελίδες που δεν εντοπίζονται).

Αφού τα γεγονότα είναι επιβεβαιωμένα και αναμφισβήτητα, προς τι το ανακριτικό ύφος;

Θέλεις να σου πω που εντοπίζω την αναξιοπιστία, τη φανφαρολογια και την υπερβολή;

Κάποιος βουλευτής αναφέρει τη NASA και δεν έχουμε δει ούτε ένα link.

Επιφυλάσσομαι να βρω μερικά, μόλις έχω χρόνο.

Προφανώς δεν αναρωτήθηκες τι σημαίνει «Ελληνική Συνομοσπονδία» (Hellenic Confederation).

Να στο εξηγήσω λοιπόν. Σημαίνει ομόσπονδο κράτος αποτελούμεν ο από την Ελλάδα και την Κρήτη. Και όταν μιλάμε για 2 κρατικές οντότητες, θέλει πολύ μυαλό ότι η μια κρατική οντότητα είναι η Κρήτη;

Υπάρχει τελικά τέτοιο συμφωνητικό, η ύπαρξη του οποιου στο πρώτο post παρουσιάζεται ως σίγουρη; Αν ναι, σε ποιο ιστορικό βιβλίο αναφέρεται; Σε πιο έγκυρο site;

Απ' όσο έχω διαβάσει, το αυθεντικό χειρόγραφο βρίσκεται στο Λονδίνο. Δεν γνωρίζω το ακριβές περιεχόμενο.

Τέλος, εγώ κρίνω τα λεγόμενα σου και τα link που παραθέτεις, και τις διαφορες "πληροφορίες". Η προσπάθεια απαξίωσης των συνομιλητών σου ("ασχοληθείτε με τους emo") μονο ένδεια επιχειρημάτων φανερώνει.

Φίλε μου αυτός που μπήκε με τον αέρα της απαξίωσης δεν νομίζω να ήμουν εγώ.

Αν αυτά που έγραψα τα θεωρείς φτωχά κι ότι δεν υπάρχει καπνός, είναι σεβαστή η γνώμη σου. Θα θυμίσω όμως για μία ακόμη φορά, ότι δεν είμαι εγώ ο συγγραφέας της είδησης, αλλά ο «αναμεταδότης».

Δεν θα μπω σε αντιδικία μαζί σου, απλώς και μόνο για να κάνουμε ένα ακόμα flame post.

Αφού τα γεγονότα είναι επιβεβαιωμένα και αναμφισβήτητα, προς τι το ανακριτικό ύφος;

Γιατί τα γεγονότα αυτά (σημαίες, μπλουζάκια) δεν οδηγούν σε κανένα απολύτως συμπέρασμα πλην της ύπαρξης γραφικών στοιχειων, για τα οποια αναρωτιέμαι (εγώ και άλλοι) προς τι ο θόρυβος;;

Προφανώς δεν αναρωτήθηκες τι σημαίνει «Ελληνική Συνομοσπονδία» (Hellenic Confederation).

Να στο εξηγήσω λοιπόν. Σημαίνει ομόσπονδο κράτος αποτελούμεν ο από την Ελλάδα και την Κρήτη. Και όταν μιλάμε για 2 κρατικές οντότητες, θέλει πολύ μυαλό ότι η μια κρατική οντότητα είναι η Κρήτη;

Πάμε πάλι. Πρόκειται για ένα παιχνίδι, φαντασία, για μια φάρσα, δημιούργημα κάποιου. Πουθενά στο site δεν προβάλλεται αυτή η συνομοσπονδία ως υπαρκτή (υπάρχει ένα τεράστιο disclaimer) ούτε ως ιδεατή.

Φίλε μου αυτός που μπήκε με τον αέρα της απαξίωσης δεν νομίζω να ήμουν εγώ.

Αν αυτά που έγραψα τα θεωρείς φτωχά κι ότι δεν υπάρχει καπνός, είναι σεβαστή η γνώμη σου. Θα θυμίσω όμως για μία ακόμη φορά, ότι δεν είμαι εγώ ο συγγραφέας της είδησης, αλλά ο «αναμεταδότης».

Δεν θα μπω σε αντιδικία μαζί σου, απλώς και μόνο για να κάνουμε ένα ακόμα flame post.

Η διαφορα είναι ότι εγώ απαξίωσα τα επιχειρήματα σου και όχι εσένα ως συνομιλητή. Σίγουρα καταλαβαίνεις τη διαφορα. Και ούτε έχω κάποια αντιδικία μαζί σου, εκτος αν αντιλαμβάνεσαι τη διαφωνία ως αντιδικία.

Γιατί τα γεγονότα αυτά (σημαίες, μπλουζάκια) δεν οδηγούν σε κανένα απολύτως συμπέρασμα πλην της ύπαρξης γραφικών στοιχειων, για τα οποια αναρωτιέμαι (εγώ και άλλοι) προς τι ο θόρυβος;;

Το αν οδηγούν κάπου ή όχι, πιστεύω ότι είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό.

Σε κάθε περίπτωση είναι σεβαστή η κάθε άποψη.

Πάμε πάλι. Πρόκειται για ένα παιχνίδι, φαντασία, για μια φάρσα, δημιούργημα κάποιου. Πουθενά στο site δεν προβάλλεται αυτή η συνομοσπονδία ως υπαρκτή (υπάρχει ένα τεράστιο disclaimer) ούτε ως ιδεατή.

Κάνεις το λάθος και στέκεσαι μόνο στην συγκεκριμένη σελίδα, το περιεχόμενο και την αισθητική της.

Αν είχα κάποια σκοπιμότητα, θα είχα παραλείψει να αναφέρω την εν λόγω σελίδα, καθώς κι εγώ πιστεύω ότι είναι για γέλια και θα μου αφαιρούσε το όποιο επιχείρημα.

Δεν θέλω όμως να επιχειρηματολογήσω. Αναφέρω κάποια γεγονότα, τα οποία κατά την γνώμη μου αξίζουν κάποιας προσοχής.

Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Κι όπως είπα και πιο πάνω, ο καθένας μας κρίνει και αξιολογεί τα γραφόμενα από την δική του οπτική γωνία.

Δεν το κρύβω, ότι κάπου ενοχλούμαι, με την διάθεση που υπάρχει ότι εγώ θα πρέπει να αποδεικνύω ότι αφορά αυτή την ιστορία, λες και βρίσκομαι απέναντι σε κάποιο μεσημεριανό τηλεπάνελ.

Η διαφορα είναι ότι εγώ απαξίωσα τα επιχειρήματα σου και όχι εσένα ως συνομιλητή. Σίγουρα καταλαβαίνεις τη διαφορα. Και ούτε έχω κάποια αντιδικία μαζί σου, εκτος αν αντιλαμβάνεσαι τη διαφωνία ως αντιδικία.

Φίλε μου, άλλο «απαξιώνω» (που δεν νομίζω ότι το έκανα) κι άλλο «λέω τη μ@λακία μου και μετά ζητάω κλείδωμα επειδή δεν γουστάρω το θέμα» αφαιρώντας από τους επόμενους το δικαίωμα να πουν την δική τους γνώμη.

Αυτό προσπάθησα να προκαταλάβω με το υστερόγραφό μου στο πρώτο μήνυμά μου.

Ναι, την διαφωνία και φυσικά και την δέχομαι, αλοίμονο. Την διαφωνία για την διαφωνία δυσκολεύομαι να αποδεκτώ...

+1. Αίσωπε, θα κοιτούσα και τ'άλλα λινκς που παρέθεσες, αλλά δεν το έκανα γιατί μίλησες για <<επίσημο>> site (οπότε δεν μπορούσα να πάρω στα σοβαρά το ποστ σου... Μιλάμε για ένα παιχνίδι (http://www.nationstates.com). Ήμαρτον...

Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι δεν μπορώ να συμφωνήσω με την λογική σου.

Τέλος πάντων, στο θέμα μας, θα κάνω μια subversive ερώτηση: Αν η Κρήτες όντως ψήφιζαν ύπερ μιας ανεξαρτητοποίησης* στο μέλλον (δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχει κάποια συμφωνία γι'αυτό ή όχι, δημοψήφισμα θα μπορούσε να γίνει anyway), θα ήσασταν κατά (και γιατί);

* Όχι πως πιστεύω ότι αυτό θα γίνει ποτέ, άπλα το θεωρώ ένα ενδιαφέρων φιλοσοφικό ζήτημα.

Προσωπικά, θα ήμουν κατά. Δεν βρίσκω που έγκειται η «διαφορετικότητα» για να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση.

Αυτό που γνωρίζω ότι υποστηρίζουν οι «αυτονομιστές», είναι ότι το κεντρικό κράτος τους παίρνει περισσότερα απ' όσα δίνει η Κρήτη. Σε γενικές γραμμές, έχουν την οικονομική αυτάρκεια να πορευτούν μόνοι τους (όπως η Κύπρος) και δεν έχουν ανάγκη την Ελλάδα.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι (ελάχιστοι), που θεωρούν ότι οι κρητικοί είναι ξεχωριστό έθνος.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...