Jump to content

eBay: Χρήση και Γενικές Ερωτήσεις

Silmur
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε δεματα εντος ευρωπης δεν υπαρχει τελωνειο! :)

Ναι φιλε το ξερω αυτο απλα μηπως πληρωσω τπτ παραπανω γιατι στελβει με dhl απο γερμανια εχω βαλει και τους συνεσμους οποιος ξερει ας μου πει!!!

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

• 1 month later...
Καλημερα παιδια , πριν 2 εβδομαδες εκανα μια αγορα απο ebay Γερμανιας απο πωλητη με περιπου 30 αξιολογησεις . Ο πωλητης δεν μου εστειλε ποτε shipping message. Μου ειρθε ενα μυνημα οπου με ρωταγε τη διευθυνση μου. Προσπαθησα μεσω ebay να του απαντησω αλλά δεν ητανε εφικτο αναφεροταν πως δεν ειναι μελος του ebay πλεον. Με τα χιλια ζορια βρηκα το τροπο να επικοινωνησω μαζι του βρηκα το mail του απο την paypal οπου πηγανε τα λεφτα και τον ρωτησα τι γινεται η παραγγελια μου. Λεει πως την εστειλε την προηγουμενη εβδομαδα. Του στειλα κι αλλα μυνηματα για διευκρινησεις και δεν απαντησε. Εκανα αιτημα στο ebay οτι δεν παρελαβα κι εδωσαν μια προθεσμια οπου θα πρεπει να απαντησει κι επισημα στα ερωτηματα μου. Καμια απαντηση ομως δεν ελαβα. Ειναι νωρις για να ξεκινησω διαδιακασια επιστροφης χρηματων ?Ενα δεμα που παρηγγειλα την ιδια μερα απο αλλο Γερμανο προμηθευτη ειρθε πριν 3 μερες. Πως λετε οτι πρεπει να κινηθω και ποια ειναι η διαδικασια? Επισημα στο ebay δε φαινεται να εχει κανει την αποστολη. Edited by fendercastle

Εχω λιγες μερες που παρατηρω, οτι μηνυματα μου ερχονται μεν στο mail, αλλα οχι στο 'messages' του ebay.

Κι αλλες φορες εχει γινει βεβαια στο παρελθον, ξερω μπορουν να στελνουν απευθειας mail.

Αλλα δεν μου ξανατυχει να στελνω εγω μηνυμα στον πωλητη, και αυτος να μην απαντα μες στο ebay, αλλα με 'εκτος του συστηματος του ebay' - email...

Καλημερα παιδια , πριν 2 εβδομαδες εκανα μια αγορα απο ebay Γερμανιας απο πωλητη με περιπου 30 αξιολογησεις . Ο πωλητης δεν μου εστειλε ποτε shipping message. Μου ειρθε ενα μυνημα οπου με ρωταγε τη διευθυνση μου. Προσπαθησα μεσω ebay να του απαντησω αλλά δεν ητανε εφικτο αναφεροταν πως δεν ειναι μελος του ebay πλεον. Με τα χιλια ζορια βρηκα το τροπο να επικοινωνησω μαζι του βρηκα το mail του απο την paypal οπου πηγανε τα λεφτα και τον ρωτησα τι γινεται η παραγγελια μου. Λεει πως την εστειλε την προηγουμενη εβδομαδα. Του στειλα κι αλλα μυνηματα για διευκρινησεις και δεν απαντησε. Εκανα αιτημα στο ebay οτι δεν παρελαβα κι εδωσαν μια προθεσμια οπου θα πρεπει να απαντησει κι επισημα στα ερωτηματα μου. Καμια απαντηση ομως δεν ελαβα. Ειναι νωρις για να ξεκινησω διαδιακασια επιστροφης χρηματων ?Ενα δεμα που παρηγγειλα την ιδια μερα απο αλλο Γερμανο προμηθευτη ειρθε πριν 3 μερες. Πως λετε οτι πρεπει να κινηθω και ποια ειναι η διαδικασια? Επισημα στο ebay δε φαινεται να εχει κανει την αποστολη.

Εφοσον ο πωλητης μετα απο μερικες μερες που πληρωσες δεν εχει εμφανισει κινηση.. ανοιγεις αμεσα case για το shipping.Το οτι δεν απανταει ειναι φυσικα κακο δικο του.Θα τα παρεις τα λεφτα σου δεν νομιζω να τα χασεις.Εφοσον δεν απαντησε στα μηνυματα σου ανοιγεις ΑΜΕΣΑ την διαδικασια για επιστροφη χρηματων και τα προβλεπομενα...

Εχω λιγες μερες που παρατηρω, οτι μηνυματα μου ερχονται μεν στο mail, αλλα οχι στο 'messages' του ebay.

Κι αλλες φορες εχει γινει βεβαια στο παρελθον, ξερω μπορουν να στελνουν απευθειας mail.

Αλλα δεν μου ξανατυχει να στελνω εγω μηνυμα στον πωλητη, και αυτος να μην απαντα μες στο ebay, αλλα με 'εκτος του συστηματος του ebay' - email...

Πώς γίνεται άλλοι χρήστες να σου στέλνουν απευθείας email?

Από όσο ξέρω, τα email των χρηστών είναι κρυφά.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Πώς γίνεται άλλοι χρήστες να σου στέλνουν απευθείας email?

Από όσο ξέρω, τα email των χρηστών είναι κρυφά.

Τα μειλ ειναι συνδεδεμενα με τον λογαριασμο σου.Ο χρηστης που σου στελνει μηνυμα σου ερχεται στο μειλ σου αλλα αν δεις πανω την διευθυνση δεν βλεπεις την κανονικη μειλ διευθυνση αλλα σαν ονομαχρηστη@members.ebay.com ετσι βλεπει και αυτος εσενα στο μειλ του.Δεν ειναι ακριβως απο μειλ σε μειλ απευθειας.Παρατηρησετο να δεις.

Για να πάρω track number σε μικρή αγορά(12€) τι πρεπει να κάνω,λέει ότι έχει

Standard International Flat Rate Postage.

Στέλνω μήνυμα στον πωλητή πριν την αγορά?

ναι, εκτος αν σε δινει επιλογη για αλλαγη μεταφορικων

Όχι δεν δίνει άλλη επιλογή,

εστειλα μήνυμα στον πωλητη και περιμένω.

εχω παραγγελιες απο ebay απο 11/11 (22 σε αναμονη) και ακομα δεν ηρθαν ...να ανοιξω dispute?

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

εχω παραγγελιες απο ebay απο 11/11 (22 σε αναμονη) και ακομα δεν ηρθαν ...να ανοιξω dispute?

Εξαρτάται από που είναι οι παραγγελίες. Εχει περασει το estimated delivery date?

The day is my enemy, the night my friend

Εξαρτάται από που είναι οι παραγγελίες. Εχει περασει το estimated delivery date?

ευχαριστω οχι σε ολες , αλλα 1η φορα αργουνε τοσο πολυ και τοσες πολλες....παλιοτερα να ειχα προβλημα σε 2-3

τι παιζει παλι? ποιος φταιει > αυτοι ή οι δικοι μας?

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

ευχαριστω οχι σε ολες , αλλα 1η φορα αργουνε τοσο πολυ και τοσες πολλες....παλιοτερα να ειχα προβλημα σε 2-3

τι παιζει παλι? ποιος φταιει > αυτοι ή οι δικοι μας?

Βασικά φταίει η περίοδος, black Friday, cyber Monday, Χριστούγεννα, όσο να ναι ο όγκος των παραγγελιών και των δεμάτων είναι μεγάλος. Οπότε περιμένεις περιμένεις να περάσει το estimation delivery date, αφήνεις και 10 μέρες περιθώριο και μετά ανοίγεις case.

Βασικά φταίει η περίοδος, black Friday, cyber Monday, Χριστούγεννα, όσο να ναι ο όγκος των παραγγελιών και των δεμάτων είναι μεγάλος. Οπότε περιμένεις περιμένεις να περάσει το estimation delivery date, αφήνεις και 10 μέρες περιθώριο και μετά ανοίγεις case.

Οκ και θα ειμαι μεσα στις προθεσμιες?

Οκ και θα ειμαι μεσα στις προθεσμιες?

Έχεις προθεσμία να ανοίξεις case μεχρι και 30 ημέρες αφού περάσει το estimated delivery date.

Έχεις προθεσμία να ανοίξεις case μεχρι και 30 ημέρες αφού περάσει το estimated delivery date.

οκ σε ευχαριστω για την βοηθεια

Καλησπέρα. Νέος στο θέμα και στην πρώτη μου αγορά από ebay, αντιμετώπισα πρόβλημα. Έκανα παραγγελία κάτι ανταλλακτικά για μοτοσυκλέτα (2 τμχ.). Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι που πέρασε η εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης και ρώτησα τον πωλητή γιατί δεν έχω παραλάβει ακόμα κάτι. Ο ίδιος μου είπε ότι τα έστειλε στις 27/11 (από Γερμανία) και το επιβεβαιώνει το tracking number που μου έδωσε. Όμως στις 8/12 εμφανίστηκε στην σελίδα του Γερμανικού Ταχυδρομείου ότι το δέμα έφτασε στις 7/12 στην Ελλάδα. Και για περισσότερες πληροφορίες να συνεχίσω το tracking στην σελίδα των ΕΛ.ΤΑ, στην οποία και με παρέπεμψε. Όμως βάζοντας το tracking number στην σελίδα των ΕΛ.ΤΑ. μου έδειξε ( και ακόμα δείχνει ) πως το δέμα είναι σε συσκευασία από τις 27/11 στην Γερμανία. Επικοινώνησα τηλεφωνικώς με τα ΕΛ.ΤΑ. και μου είπαν πως όντως το δέμα δεν έχει φτάσει ακόμα στην Ελλάδα. Ο πωλητής υποστηρίζει πως το δέμα έφτασε στην Ελλάδα στις 7/12 και ότι δεν έχει περαιτέρω ενημέρωση. Κάποια στιγμή αναφέρθηκε και στο ότι έχω γράψει λάθος την διεύθυνσή μου, πράγμα που δεν ισχύει, και ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι. Θέλω τα φώτα σας. Έχω ανοίξει request το οποίο θα εξετάσει το ebay, αν δεν το αποσύρω μέχρι τις 16/12.
Nokia 5630 Xpress Music -> Nokia Lumia 800 -> Microsoft Lumia 640 XL DS -> Samsung j5 2016 -> Xiaomi Mi9T Pro

Κακώς άνοιξες request πριν ρωτήσεις. Τώρα αν όντως στραβώσει κάτι δεν μπορείς να ανοίξεις δεύτερο. Το δέμα σου είναι στην Ελλάδα αλλά στο σάιτ των ΕΛΤΑ θα εμφανιστεί όταν ανοιχτεί ο σάκος και σκαναριστεί το πακέτο σου. Στο γερμανικό ταχυδρομείο το τράκινγκ λέει ότι έφτασε Ελλάδα επειδή ξέρουν ότι έφτασε εδώ το φορτίο με τους σάκους και ξέρουν ότι σε ένα από αυτούς τους σάκους τοποθετήθηκε το πακέτο σου. Τα ΕΛΤΑ δεν μπορύν να ξέρουν όμως αυτή την πληροφορία και τι υπάρχει στους σάκους οπότε θα περιμένεις να ανοιχτεί και τότε θα δεις στο ελληνικό τράκινγκ να λέει ότι αφίχθει Ελλάδα το πακέτο. Μπορεί να περάσουν πολλές μέρες (μέχρι και βδομάδες κάποιες φορές) μέχρι να ανοιχτεί. Πάντα έτσι γίνεται.

Κακώς άνοιξες request πριν ρωτήσεις. Τώρα αν όντως στραβώσει κάτι δεν μπορείς να ανοίξεις δεύτερο. Το δέμα σου είναι στην Ελλάδα αλλά στο σάιτ των ΕΛΤΑ θα εμφανιστεί όταν ανοιχτεί ο σάκος και σκαναριστεί το πακέτο σου. Στο γερμανικό ταχυδρομείο το τράκινγκ λέει ότι έφτασε Ελλάδα επειδή ξέρουν ότι έφτασε εδώ το φορτίο με τους σάκους και ξέρουν ότι σε ένα από αυτούς τους σάκους τοποθετήθηκε το πακέτο σου. Τα ΕΛΤΑ δεν μπορύν να ξέρουν όμως αυτή την πληροφορία και τι υπάρχει στους σάκους οπότε θα περιμένεις να ανοιχτεί και τότε θα δεις στο ελληνικό τράκινγκ να λέει ότι αφίχθει Ελλάδα το πακέτο. Μπορεί να περάσουν πολλές μέρες (μέχρι και βδομάδες κάποιες φορές) μέχρι να ανοιχτεί. Πάντα έτσι γίνεται.

άρα δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω τώρα εκτός από το να περιμένω.

Nokia 5630 Xpress Music -> Nokia Lumia 800 -> Microsoft Lumia 640 XL DS -> Samsung j5 2016 -> Xiaomi Mi9T Pro

Πάντως για να κερδίσεις χρόνο άνοιξε το ¨Request" μέχρι τις 16. Γιατί αν κλείσει , δεν μπορεις να το ανοίξεις ξανά.

Έτσι καια λλιώς το Ebay θα αργήσει να αποφασίσει.

Καλησπερα!!Πρωτη φορα εκανα εχθες παραγγελια!!Σημερα μου ηρθε ο tracking αριθμος!!Πως μπορω να δω με τον αριθμο αυτον που ειναι το πακετο?Και αμα εχει κανενας ορεξει να με πει πως λειτουργη το ολο πραγμα.(ποτε κανω disput και απο που γινετε,τι ειναι το case και οτι αλλη συμβουλη μπορειτε να δωσετε σε εναν αρχαριο!!)

Ευχαριστω!!

17track.net

με τι το στελνει; αν θες δωσε το tr number

dispute κανεις γυρω στις 45 μερες, εφοσον δεν ερθει αυτο που αγορασες.