Jump to content

Αθήνα ή Θεσσαλονίκη;


johnney
 Κοινοποίηση

Σε ποια πόλη θα προτιμούσατε να ζήτε?  

156 members have voted

  1. 1. Σε ποια πόλη θα προτιμούσατε να ζήτε?

    • ΑΘΗΝΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Recommended Posts

Μεγάλωσα στην Αθήνα, και τελειώνοντας το Λύκειο, βρίσκομαι σε ένα πολύ μεγάλο δίλημμα, καθώς πέτυχα στο ΑΠΘ και αυτή τη στιγμή δεν ξερω αν ειναι καλυτερο να παω στη Θεσσαλονικη ή να μεινω στην Αθηνα!!!

 

Στην πρωτη μου επισκεψη στην... νύφη του θερμαϊκου διαμορφωσα μαλλον αρνητικες εντυπωσεις. Η πολη που μου περιεγραφαν ως "absolute φοιτιτικη πολη", "πολη που θυμιζει ευρωπαικη πρωτευουσα" μου φανηκε σαν μια μικρογραφια της Αθηνας, απλα πιο βρωμικη... α, ειχε και θαλασσα. Βεβαια, μπορει να γινομαι αδικος, γιατι σε μια μερα δε μπορει κανεις να διαμορφωσει μια πληρη εικονα, αλλα σιγουρα αυτο που ειδα δεν ηταν αυτο που περιμενα, αυτο που ειχα ακουσει!!!

 

Σιγουρα μερικοι Σαλλλονικιοι θα αρχισουν τις μπιχτες! Γι' αυτο και ανοιξα αυτο το thread! Θα θελα να δω τις αποψεις Αθηναιων, Θεσσαλονικιων αλλα και επαρχιωτων για το ποια απο τις δυο πολεις ειναι τελικα η καλυτερη για να ζει κανεις!

 

Σε μια συντομη λιστα, καταγραφω τις προσωπικες μου αποψεις για τα pros & cons των δυο πολεων:

 

ΑΘΗΝΑ

+ μεγάλη πόλη, πιο "απλωμένη"

+ καλύτερες συγκοινωνίες (Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός)

+ λιγοτερη κινηση (ως απορροια του παραπανω)

+ περισσοτερη νυχτερινη ζωη (διασκορπισμενη σε πολλα σημεια)

+ περισσοτερα events/συναυλιες

- υπερπληθυσμος

- μεγαλη αποσταση μεταξυ των διαφορων περιοχων

- ελλειψη πρασινου

 

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

+ μαζεμένη/συμπυκνωμενη πολη

+ εχει θαλασσα (λιμανι) :lol:

+ πιο γραφικη

+ λαδαδικα :p

+ πολλες εκκλησιες (ειδικα αν εισαι παππας ;))

- χαμος απο κινηση

- βαρυ κλιμα ("επιβαρυνει" την καταθλιψη αν εχεις ηδη!)

- κρυο το χειμονα/βαρδαρης

- ανοικοδομηση 0

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 129
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

οσον αφορα τα μειονεκτηματα της θεσσνικης που αναφερεις...

χαμος απο κινηση συγκεκριμενες περιοδους και αν ξες λιγο τι παιζει με την κινηση κτλ μπορεις ευκολα να ξεφυγεις..

βαρυ κλιμα?μια χαρα ειναι..πολυ ευχαριστο !

πολλοι παρακαλουσαν φετος να δουνε χειμωνα..για φετος δεν ξερω..ισως δουμε λιγο κρυο..

για το αλλο δεν μπορω να σου πω..:p

οσον αφορα τη διασκεδαση(νυχτερινη) ειναι πιο καλα εδω πανω ,θα στο πουν πολλοι!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι είμαι +1 για την Αθήνα όσο αφορά σταθερή ζωή καθώς πλέον έχουν αρχίσει να μοιάζουν πολύ ως πόλεις!

 

Τώρα όσο αφορά φοιτητουπόλεις με την βασική σημασία τις έννοιας καλύτερα από Αθήνα ,Θεσσαλονικη είναι Πάτρα ,Γιάννενα,Ηράκλειο.Πώς να το κάνουμε αν και κάποτε η Θεσσαλονίκη ήταν πιο "χαλαρή " πόλη η μανία των ανθρώπων της να την κάνουν καλύτερη και να την μεγαλώσουν κυριολέκτικα ή μεταφορικά έκανε την πόλλη να είναι μια αποτυχημένη αντιγραφή της Αθήνας.

 

Φυσικά μην προσβάλεστε δεν λέω ότι είναι κακή καθώς έχει όμορφα προάστια αλλά δηστυχώς πλέον έχασε την αίγλη της και την γραφικότητά της που την έκανε να ξεχωρίζει!

Ο βασιλιάς πέθανε.Ζήτω ο βασιλιάς!
Link to comment
Share on other sites

29 ισόβιοι χαμουτζήδες, προτείνουν Αθήνα!

Αυτοί ξέρουν!

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Link to comment
Share on other sites

Eπεσες στη χειρότερη φάση της θεσ/νίκης, η οποία έχει γίνει ενα μεγάλο εργοτάξιο.

 

Όντως με τα έργα που θα ξεκινήσουν για το μετρό η εικόνα δεν θα είναι και πολύ καλή (εδώ ακόμη δεν ξεκίνησαν και γίνετε χαμός). Επίσης αυτές τις μέρες που ήσουν ( είσαι; ) εδώ είναι και οι προετοιμασίες για τη ΔΕΘ οπότε +1 στον χαμό. Αν πετύχεις και την έναρξη (Παρασκευή/Σάββατο) με τα συλλαλητήρια (έτσι γράφεται; :p) θα τα δεις όλα...

Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα!
Link to comment
Share on other sites

Θεσσαλονίκη!!!!!Είναι πολύ ωραία!Ειδικά τα Χριστούγεννα,είναι το κάτι άλλο!Συμφωνώ με αυτούς που σου τη σύστησαν ως φοιτητική πόλη!Είναι ΑΠΛΑ τέλεια!
Link to comment
Share on other sites

Noμιζω πως αντικειμενικος μπορει να ειναι καποιος που εχει 2 χαρακτηριστικα.Πρωτον ειχε την τυχη να παει σε διαφορες Ευρωπαικες πολεις και να ζησει εξω και δευτερον δεν ζει ουτε στην Αθηνα ουτε στην Θεσσαλονικη αλλα παραταυτα εχει παει πολλες φορες και στις 2 πολεις και οχι μονο στο λεγομενο κεντρο.Εγω , οποτε θεωρω πως μπορω να εκφερω αποψη λογο των 2 αυτων χαρακτηριστικων.

 

Η διαφορα που εντοπιζω εγω στις 2 πολεις καταρχας ειναι : η Θεσσαλονικη ειναι μια μεγαλη πολυ , η Αθηνα ειναι μια μητροπολη.

Οχι μονο εξαιτιας του πλυθησμου αλλα και λογο της ιδιοσυγκρασιας των περισσοτερων κατοικων , της αγορας , της οικονομικης καταστασης κ.ο.κ.

 

Η Θεσσαλονικη ειναι για εμενα υπερ-εκτιμημενη απο πολλους και δεν δικαιολογει αυτην την "πορωση" ας το πω ετσι.Πολλους ακουω να λενε Θεσσαλονικη πανεμορφη , μεγαλουπολη κτλ.Ναι δεν διαφωνω μα δεν ειναι δα και τοσο ομορφη εξαλου μιλαμε για πολυκατοικιες για πολλους η ομορφια απλα αφορα το Λιμανι ε δεν ειναι ετσι η ομορφια αφορα το συνολο της πολεως...

 

Η Αθηνα εν αντιθεση εχει πολυ μεγαλυτερη ομορφια για εμενα.Ομως σε καμια περιπτωση δεν ειναι μια πολη που θα κανει για παραδειγμα εναν ξενο να νιωσει δεος.Η Αθηνα οικιστηκα τουλαχιστον ειναι φτωχη διχως εντυπωσιακα κτιρια διχως εντυπωσιακους δρομους εκτος καποιων περιοχων οπως πχ Μαρουσι η Φαληρο..Δεν διαθετει τον απαραιτητο αριθμο παρκων και πολλες περιοχες εχουνε μεγαλη εγκληματικοτητα προσφερουν πολυ κακη ποιοτητα ζωης.

 

Η Θεσσαλονικη καθαρα ως πολη που προσφερει ποιοτητα ζωης ειναι πολυ πιο μπροστα απο την Αθηνα.Και αυτο δνε το λεω εγω αλλα οι Θεσσαλονικεις που τουλαχιστον στην θεωρια φαινοντε πιο ευτηχισμενοι.

 

Και τελος για να μην κουραζω επειδη πετυχαμε και στις πανελλαδικες , η Θεσσαλονικη παντα ειχε μια πιο ρομαντικη ας το πω ετσι διασταση του θεματος φοιτητης/τρια.Νομιζω αυτο οφειλεται στην κατωτεροτητα της Βορειας Ελλαδας σε σχεση με την Αττικη και ισως η Θεσσαλονικη αντανακλα τις προσδοκιες μαθητων που θελουν να σπουδασουν αφου η Θεσσαλονικη σιγουρα διαθετει μεγαλυτερο αριθμο φοιτητων απο αλλες πολεις παρα η Αθηνα η οποια δινει στα ιδρυματα της εναν πολυ μεγαλο αριθμο δικων της κατοικων οντας μια πολυ 3.5-4 εκατομυριων.Η αποψη αυτη που ειπα ισχυει βεβαια για πιο παλαιους καιρους μα διχως να το καταλαβαινουμε εχει ριζωσει σε πολλους.Πιστευω ομως οτι η Αθηνα προσφερει περισσοτερες επιλογες για τον φοιτητη.

 

Για να κλεισω ειμαι απο Βορεια Ελλαδα , και νομιζω η Αθηνα ειναι ενα βημα μπροστα χωρις να σημαινει οτι η Θεσσαλονικη δεν ειναι μια σπουδαια πολη..Μα πως ομως να συγκρινεις μια πολη με την αλλη οταν υπαρχει μια διαφορα τριπλασιου η και τετραπλασιου πληθυσμου... ?Το σιγουρο ομως ειναι οτι οι 2 αυτες πολεις φαινοντε φτωχες μπροστα σε πολεις του εξωτερικου που εαν εχετε παει θα καταλαβετε τι ακριβως εννοω...Τι να συγκρινουμε τωρα Βερολινο , Παριση , Λονδινο , Μαδριτη , Ρωμη ?:rolleyes:

 

Ελπιζω να μην πυροδοτησω την γνωστη ΑΝΟΗΤΗ αντιπαλοτητα μεταξυ Αθηνας-Σαλονικης γιατι πανω απο ολα ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ.

Link to comment
Share on other sites

ως αθηναιος θα ψηφισω τη πολη που μεγαλωσα και μ αρεσει...ωστοσο επειδη εχω αρκετους φιλους απο σαλονικη και εχω ανεβει μερικες φορες εχω παρατηρησει καποιες διαφορες....

αρχικα η θεσσαλονικη οντας μικροτερη εχει πολυ συντομες αποστασεις...μπορεις να πας απο το ενα σημειο στο αλλο πιο γρηγορα και ευκολα απο τη τεραστια αθηνα...

ακομη ο φοιτητοκοσμος....ειναι πολυ πιο συσπειρωμενος(κατι λογικο) και δικαιως εχει χαρακτηριστει φοιτητουπολη..

η night life μου φανηκε σαν τις αθηνας.....και εκει οπως και εδω περνας καλα και αμα εχεις κοννε ακομα καλυτερα.προσωπικα μου αρεσει πολυ η πολη μου με τα καλα της και τα κακα της ωστοσο δε θα με χαλαγε να ειχα περασει και να εμενα 4,5 χρονια σαλονικα..:happy:

Link to comment
Share on other sites

@johney Πίστεψε με με μία επίσκεψη δεν μπορείς να κρίνεις την Σαλονίκη.Όπως ειπώθηκε η πόλη είναι ένα τεράστιο εργοτάξιο,αλλά πίστεψε με η φοιτητική ζωή στην πόλη είναι πολύ καλύτερη από αυτή της Αθήνας.Θα την χαρείς,ενώ πολλοί μετάνιωσαν που πήγαν στην αθήνα.

 

Υπέροχα τα καφέ στο λιμάνι,στην Αριστοτέλους και φυσικά η Θεσσαλονίκη είναι μια ΜΕΓΑΛΗ πόλη χωρίς το τρελό χάος της Αθήνας (όχι ότι και η Θεσσαλονίκη δν έχει χάος)

Link to comment
Share on other sites

εγώ πιστεύω πώς πάνω κάτω τα ίδια είναι απλά το θέμα είναι αν θες-μπορείς να μείνεις μόνος σου, σου το επιτρέπουν τα οικονομικά και γενικά έχεις τη διάθεση να το κάνεις. εγώ προσωπικά θα σου πρότεινα να πας για να αλλάξεις εικόνες και παραστάσεις και γενικά να δεις κάτι <<νέο>>. άσε που τι θα κάνεις δεν θα πας στη σχολή ή θα ξαναδώσεις?

[sigpic][/sigpic]

I Am, by any practical defintion of the words, foolproof and incapable of error. - HAL9000

Link to comment
Share on other sites

και γω πιστευω πως η σαλονικα ειναι πιο ωραια...εκτος απο αυτα που αναφερατε εμενα μου αρεσε και ο κοσμος που εχει,γενικοτερα οι βορ. ελλαδ. ειναι αλλη παστα ανθρωπων, πιο ζεστοι,πιο φιλικοι...:love::love::love::happy:
Link to comment
Share on other sites

δεν ξερω γιατι αλλα η αθηνα με ελκυει περισσοτερο...ισως ειναι επειδη δεν εχω γνωρισει τη θεσσαλονικη:p!
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Η Θεσσαλονίκη είναι πιο ανθρώπινη πόλη, στην Αθήνα πάντα είχα την αίσθηση ότι πνίγομαι γιατί οι δρόμοι είναι πιο στενοί, οι πολυκατοικίες πιο ψηλές, δεν βλέπεις τόσο ουρανό. Σαν φοιτητής νομίζω πως η κλασική φοιτητική ζωή (κρασοκατάνυξη, κοπροσκύλιασμα, κτλ) είναι καλύτερη στη Θεσσαλονίκη αλλά αν ψάχνεις το κάτι παραπάνω σε μουσική, θέατρο, τέχνη, κτλ θα απογοητευθείς.
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

+ μαζεμένη/συμπυκνωμενη πολη

+ εχει θαλασσα (λιμανι) :lol:

+ πιο γραφικη

+ λαδαδικα :p

+ πολλες εκκλησιες (ειδικα αν εισαι παππας ;))

- χαμος απο κινηση

- βαρυ κλιμα ("επιβαρυνει" την καταθλιψη αν εχεις ηδη!)

- κρυο το χειμονα/βαρδαρης

- ανοικοδομηση 0

Εμεις δεν εχουμε θαλασσα δηλαδη ρε; :(:(:(Ουστ.

Στα πλην βαλε και Ψωμιαδη.

 

Απο μενα ΑΘΗΝΑ εννοειται. Εδω μεγαλωσαμε, αυτην ξερουμε αυτην εμπιστευομαστε.:O:happy:

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Thessaloniki...

Giati etsi mas aresei.

 

Ektos tou oti h voreia ellada exei pio zestous anthrwpous pisteuw oti exei kai pio emfanisimo kosmo...(johney exeis dei klassikh salonikia h serraia?Des prwta kai meta mila!:p)

Vale kai th xalkidikh sta + gia to kalokairi.

To mono kako einai oti thn petuxeneis sth xeiroterh stigmh ths(polu kinhsh,vrwmia klp logw twn ergwn tou metro).

 

Telos na prosexete ti lete gia ton hgeth-leader.

Sas exw pei oti eida se xwrio twn serrwn (apo to opoio efugan oi goneis tou kai phgan salonika)mexri kai trakter me gigantoafisa tou?

Eixe afisa kollhmenh mexri kai sthn orofh!:lol:

Link to comment
Share on other sites

Thessaloniki...

Giati etsi mas aresei.

 

Ektos tou oti h voreia ellada exei pio zestous anthrwpous pisteuw oti exei kai pio emfanisimo kosmo...(johney exeis dei klassikh salonikia h serraia?Des prwta kai meta mila!:p)

 

συμφωνω.. αυτο με τις σαλονικιες το ψεχασα..ολες τους κοκετες,, πολυ γυναικαρες... εχουν πολυ θυληκοτητα:love::love:ΤΙΣ ΘΕΛΩ ΟΛΕΣ:love::love:

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχουν αλλοδαποί στη Θεσσαλονική??

Εγώ πέρσι θυμάμαι ότι ήταν τα Τίρανα2... Αν είναι δυνατόν...

Όσον αφορά την ποιότητα ζωής οι 2 πόλεις δε συγκρίνονται απλά... Η Θεσσαλονίκη του 2007 μοιάζει με την Αθήνα του 1997. Τρελή κίνηση, βρωμιά, αλλοδαποί, λίγα μέρη (άρα και ευκαιρίες) διασκέδασης, και γενικά και στους κατοίκους επικρατεί μια απογοήτευση και η ιδεά του "κράτους των Αθηνών".

 

Και φυσικά καμία από τις 2 πόλεις δε μοιάζει (ούτε στο ελάχιστο) με πόλη εξωτερικού, ανάλογου πληθυσμού.. Δυστυχώς...

Link to comment
Share on other sites

Paidia h Athina egine upoferth xarh stous olumpiakous agwnes.

As mhn eixan ginei ekei kai tha sas elega egw pws tha htan shmera.

Antithetws sth thes/niki elaxista erga eginan para tis pampolles uposxeseis.

Opote h Thes/niki einai omorfi polh apo monh ths,oxi ftiaxth(toylaxiston mexri twra) me ta kondulia pou anti na pane kai sthn perifereia phgan ola sthn A8hna.:O

Link to comment
Share on other sites

αυτην την εποχή της ζωής μου, ίσως να είμαι πολυ υποκειμενική, αλλά θα ήθελα να ζω θεσσαλονίκη... την έζησα και μέσα στο χρόνο, αλλά και το καλοκαίρι αρκετές μέρες και μου άρεσε πολύ, έχει πολλά πράγματα να κάνεις μέσα σε μικρότερο χώρο!έχει πολυ ζεστούς ανθρώπους και όλοι χαμογελάνε ακόμα και χωρίς λόγο, μου φτιάχνει το κέφι αυτό!!! το μόνο που με χάλασε πολύ ήταν το χειμώνα η υγρασία και η καταθλιπτική ομίχλη... βέβαια, αν έχεις και ψώνιο πιστεύεις ότι είσαι στο λονδίνο!!! προσέξτε την απότομη προσγείωση μόνο αν ρωτήσετε κανέναν περιπτερά που είναι η αριστοτέλους!!!! where is aristotelous please?... εεε τιιιιι;;;;;;; :D:D:D

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://freespiritnowtobe.blogspot.com/

Ανήκω σε μένα και στα όνειρα μου!

Link to comment
Share on other sites

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...